Orijinalini görmek için tıklayınız : e39 520i şanzıman hk.
Selamn aleyküm
D konumunda yada manuel de kullanirken vites 2 den 3 e geçerken hafif vurma oluyor. Diğer vites geçişlerinde yok. Bugun fark ettim. Dün üzerinden 19" jantlari söktüm ve 16" e takılı kışlıkları taktım. 19lar varken bişey yoktu. jant lastikleri kendim değiştirdim. Lifte kaldırdım ve vites boşta iken tabanca ile söktüm. Lastik hava basinclari normal. Jantlar da balans problemi yok. Farkına vardığım başka degisiklik yok. Sadece 2 den 3 e geçerken vurma yapıyor. Neden olur ? Masrafı ne olur ortalama ?
1 senedir bendede var aynı problem ama cok az ses etmiyorum simdilik :) yarın filtresini ve yagını degiştiricem degişiklik olursa yazarım tekrar.
1 senedir bendede var aynı problem ama cok az ses etmiyorum simdilik :) yarın filtresini ve yagını degiştiricem degişiklik olursa yazarım tekrar.
Gün içinde yüzlerce sayfa okudum bunla ilgili. Şanzıman üst merkezden rot koluna , keçeden yağ seviyesine herkes bişey söylemiş. Bende yarın yağını flan değiştiriyim bakalm ama hiç sanmıyorum yağ ile alakali olduğunu. Yoğun olarak insanlarn şikayetçi olduğu şaft Köselesi. Bide ona bakicam yarn inşallah düzelir
erhanarici18
06-01-2016, 22:49
bende de böyle bi sorunu bi kere yaptı ama kendi kendine düzeldi ertesi gün
sadece ikiden üçe geçerken yapıyor fakat bende 4500d/d üzerinde vuruntu var
3000de atarsam vitesi sıkıntı yok
Yazılımla alakalı bi sıkıntı olabilir.Serviste güncel yazılım yükletin.Şanzıman yağı düzenli olarak değişmediyse yüksek km lerde değiştirmek daha büyük sıkıntılara yol açabilir.
bizim e39 da benzer bir problem ile karşılaşmıştık ustam ile tecrubeye çıktık bişey yok abi aslan gibi dedi taa ki kickdown u yapana kadar el freni zangır zangır oynadı orda anladık şaft olduğunu söktük şaft takozunu değiştirdik problem çözüldü.
bende de böyle bi sorunu bi kere yaptı ama kendi kendine düzeldi ertesi gün
sadece ikiden üçe geçerken yapıyor fakat bende 4500d/d üzerinde vuruntu var
3000de atarsam vitesi sıkıntı yok
Yazılımla alakalı bi sıkıntı olabilir.Serviste güncel yazılım yükletin.Şanzıman yağı düzenli olarak değişmediyse yüksek km lerde değiştirmek daha büyük sıkıntılara yol açabilir.
bizim e39 da benzer bir problem ile karşılaşmıştık ustam ile tecrubeye çıktık bişey yok abi aslan gibi dedi taa ki kickdown u yapana kadar el freni zangır zangır oynadı orda anladık şaft olduğunu söktük şaft takozunu değiştirdik problem çözüldü.
Bgn bmw nin kendi arıza tespit cihazı ile arıza ya baktm. Şanzıman ile ilgili bişey çıkmadı. Şaft Köselelerini kontrol ettim bi aksilik yok. Şanzıman yağ tapalarinda kaçak da yok. Yağ seviyesi de normal. Sorun dewam ediyor. P.tesi günü üst kapak contasi , manifold contasi , yağ karter contasi değişicem. Şanzıman karterinde terleme bile yok.damla yağ kaçırmamş. Bosch markanin kendi arıza tespit cihazı ile de bi kontrol edicez. Bakalm arızayi tespit edebilirsem yazarm
Bgn bmw nin kendi arıza tespit cihazı ile arıza ya baktm. Şanzıman ile ilgili bişey çıkmadı. Şaft Köselelerini kontrol ettim bi aksilik yok. Şanzıman yağ tapalarinda kaçak da yok. Yağ seviyesi de normal. Sorun dewam ediyor. P.tesi günü üst kapak contasi , manifold contasi , yağ karter contasi değişicem. Şanzıman karterinde terleme bile yok.damla yağ kaçırmamş. Bosch markanin kendi arıza tespit cihazı ile de bi kontrol edicez. Bakalm arızayi tespit edebilirsem yazarm
Üst kapak contası, kapak taşlama, vanos temizligi devirdayim pompası, fan termiği, yağ buji filtreler vb. şanzıman yağı şanzıman filtresi hepsi değişti yarın aracımı aksam teslim almaya gidicem sana net olarak soylerim sonucunu :) Ha bu arada şanzıman arıza vermiyor :) Ama bazen yapıyo cok trafik olursa 2 den 3 e atarken ufak bi vuruntu
fastchild
07-01-2016, 21:59
Benim kullandığım 5.30D'de yakıt seviyesi azken yakıt basıncı düşük diye yapıyordu bu vuruntuyu üst devirlerde .
Birsürü sebebi olabilir ama başlangıç olarak yağ - filtre değişimi yapılmalı ZF filtre kullanılmalı kesinlikle