Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzoz Emisyon Sorunu - İbiza
Burak K.
07-01-2016, 02:05
Merhaba herkese,
Aracım 2004 Seat İbiza 1.4 Benzinli,bu hafta muayeneye götürdüm arabayı egzoz emisyon testinden kaldı.
Karbonmonoksit miktarı - co(%) Azami limit : 0.30 Benim aracımda ölçülen değer: 0.39 (Rölantide)
2. ölçüm Karbonmonoksit miktarı - co(%) Azami Limit: 0.20 Benim aracımda ölçülen değer : 0.51 (Yüksek devir)
Lambda sensörü ölçümü tolerans aralığı 1,00 + / - 0.3 Benim aracımda ölçülen değer: 0.99 (Bunda sorun yok sanırım.)
Kusur olarak rölantide(Benzin) Co miktarı izin verilen değerden fazla/çok yüksek.
Yüksek rölantide(Benzin) CO miktarı izin verilen değerden çok fazla/çok yüksek.
Özet olarak; ben hiç bişey anlamadım. Bu arabanın neresi bozuk? :D Neyine baktırmam gerekiyor ? Ölçümler muayene istasyonunda yapıldı hava kötü olduğu için dışarıda yaptırıp gidemedim.
darkmoon
07-01-2016, 08:05
kat ında oynama yapıldımı.. yapılmadı orjinalse oksijen sensörüne baktır derim.
mikelazi
07-01-2016, 09:58
pug 106 1.4 muayne istasyonunda eksozdan kaldı.
2 saat sonra dışarda geçti.
benim mantıgıma tek yatan.muayne istasyonunda bekledigim için motorum soguktu.çalıştırıp eksoza girdim.bu sırada aracın rolanti biraz yuksekti.ondan olabilir gibi geldi.
BthnKrkt
07-01-2016, 10:01
egzoz emisyonu zaten sıcak motora yapılmıyormu?
onn_dear
07-01-2016, 10:09
kat iptali izmir işi replika ss magnumlu civic 1.4 is le egzoz muayenesinden geçmiştim. Bence dışarıda yaptırın evrağı götürün olmaz mı ki öyle?
darkmoon
07-01-2016, 10:12
önemli olan geçip geçmemek değil emisyon yüksek çıkıyorsa araçda bir sorun var demekdir. hem fazla yakıt yakarsınız hemde aracınızın performansı düşer. önemli olan bu sorunu çözmek..
mikelazi
07-01-2016, 10:13
kat iptali izmir işi replika ss magnumlu civic 1.4 is le egzoz muayenesinden geçmiştim.
bendede kat. yoktu.
zaten 150bindeki kat.ın pek iş yaptıgını düşünmüyorum.
Burak K.
07-01-2016, 17:23
Kat falan orjinal ben oynama yapmadım ilk sahibide yaşlı bi amcaydı onun da işi olmaz sanırım öyle şeylerle,motor sıcaktı ama hava karlıydı soğuktu alakası yoktur sanırım. Dışarıdan geçirebilirim arabayı haftaiçi öyle yapacağım zaten ama önemli olan sorunu çözmek. Bu arada arabanın yakıtı,performansı falan normal 1.4 gibi onda bi sıkıntı yok. Katalizör dolmuş olabilir mi sizce? Araba 135 binde. Egzoz komple orjinal ama araba ısınınca egzoz gürültüsü artıyor patırdama şeklinde,egzozda patlak falan varsa o yüzden de olabilir mi ?
Gökhan Bilgin
07-01-2016, 17:26
Yeni arabanla yeni hikayeler ne zaman geliyon bursaya dinlemek için sabırsızlanıyorum :D
Burak K.
07-01-2016, 17:29
Yeni arabanla yeni hikayeler ne zaman geliyon bursaya dinlemek için sabırsızlanıyorum :D
22 Ocakta yola çıkıyorum. :D Ama bunda hikaye yok herşey güzel esnaf spec bi işte muayenede kaldım o kadar :D Öyle balata falan fırlatmaca yapmıyoruz :D
buda.pest
07-01-2016, 21:55
Bu arada arabanın yakıtı,performansı falan normal 1.4 gibi onda bi sıkıntı yok.
Cadillac ruhlu kağnı ibiza :D
Emisyon dışarda almak çok kolay adam baska standart araca uflettiriyor veriyor belgeyi.
Önemli olan muayene den gecebilmek :)
Burak K.
08-01-2016, 05:18
Emisyon dışarda almak çok kolay adam baska standart araca uflettiriyor veriyor belgeyi.
Önemli olan muayene den gecebilmek :)
Emisyonu dışarıda yaptırınca muayeneden geçebilirim şu an zaten :) Sadece arabada bi sorun mu var yoksa tüvtürk'te yaptırdığım için mi yüksek çıktı değerler onu öğrenmem gerek :)
Cadillac ruhlu kağnı ibiza :D
Kirve C4 ruhlu olmasın da :D
Burak K.
19-01-2016, 01:11
Kirve C4 ruhlu olmasın da :D
Hahahaha sonra fd6'lar üzülüyor. :D