Orijinalini görmek için tıklayınız : Frenin boşalması
huseyinturk
08-01-2016, 19:40
Kardeşimin aracında böyle bir problem var, şehir dışında okuduğundan tecrübe edemedim anlattığı kadarıyla,
Yavaşlamak için frene bastığında 1-2 saniye tutup, pedal ayağının altında boşalıp en dibinde tutuyormuş. Bas çek bas çek yapınca sorun yok. Hidrolik yağı eksik değil. Ne ile alakalı olabilir bu durum tehlike arzedermi?
orkuteren
08-01-2016, 19:45
tek çözüm var net olarak ana fren merkezi değişecek :)
huseyinturk
08-01-2016, 20:01
tek çözüm var net olarak ana fren merkezi değişecek :)
Teşekkür ederm bu sevindirici yorum için, beklediğim en masraflı ihtimaldi
hidrolik seviyesinde sıkıntı olmasa bile bazen hava yapabiliyor benzer durum corsa da başıma gelmişti ustaya götürdüm havasını aldı halloldu sorun. inşallah böyle basit birşeydir.
Ana fren merkezi olabilir, yada herhangi bir taraftaki merkez de olabilir. Herhangi bir jant içinde bir yağ lekesi var mı?
huseyinturk
16-01-2016, 08:36
hidrolik seviyesinde sıkıntı olmasa bile bazen hava yapabiliyor benzer durum corsa da başıma gelmişti ustaya götürdüm havasını aldı halloldu sorun. inşallah böyle basit birşeydir.
Aynen dediğin gibi çıktı, hava varmış sistemde. MTV'nin, kaskonun, sigortanın hep beraber yüklendiği şu ocak ayında yüzümüz güldü :))
Problemi çözmüşsünüz ama ben yine de çok önemli bir hatırlatma yapacağım müsaadenizle. Böyle durumlarda sorunun kaynağı genellikle hava oluyor. Bu doğru. Ama bir de madalyonun öteki yüzü var. Bu sistem neden hava yaptı? Merkezlerden birinde kaçak mı var? Yoksa hortumlarda falan bir sıkıntı mı var? Bana kalırsa hazır 2 ay gibi bir zaman da geçmişken sistem havasını tekrar kontrol ettirin. Şayet tekrar hava yapmaya başlamışsa sorunun kaynağını mutlaka buldurun. Fren bu, şakaya gelmez! Allah hepimizin canını ve malını korusun...
LnchCntrl
12-03-2016, 09:49
Kesinlikle doğru bilgi,
forumda bilgilenmek isteyen olduğunda büyük yardımı dokunacak tarzda yazılar bunlar. kıymetini bilin genjjler .