Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sunucu(Server) ile alakalı

ygtkrmdnz
09-01-2016, 15:01
Online satış sitesi acmayi dusunuyoruz fakat server ile desteklemek istiyoruz. Raid ile beraber kullanacagımız bir sistem icin bu isten anlayan arkadaslardan yardim istiyorum. Oneriler nelerdir bekliyorum :)

Evrenoz
09-01-2016, 20:14
Dedike server almayı mı planlıyorsun yoksa hosting firmalarından server kiralamayı mı?

Server kiralayacaksan, hosting firmaları zaten belli bir oranda yedeklilik sağlıyor. Bu yedeklilik sadece disklerdeki RAID ile değil, PSU'dan redundant sunuculara, disaster site'lara kadar uzanabiliyor.

Server satın alıp hosting firmasında barındıracaksan, alacağın her profesyonel server zaten disklerde RAID yapısı, PSU'da redundancy ile gelir. Ancak sunucunun boardunun başına bir şey gelmesi gibi durumlar düşünüldüğünde iş sürekliliği isteniyorsa sunucu sayısını minimum 2 olarak planlamak gerekir. Sunucunun bulunduğu site'ın başına bir disaster geldiğinde ( internet / elektrik kesintisi, deprem, sel, saldırı vb ) iş sürekliliğine devam etmek için ise farklı bir lokasyonda farklı bir sunucunun yedekte bulunması gerekir. Yedekte bulunacak bu sunucu disaster anını atıl bir şekilde bekleyebileceği gibi önüne konabilecek geographic load balancerlar ile disaster dışındaki zamanlarda tüm site yükünü paylaşan bir ekipman olarak da değerlendirilebilir.

Ranthor
11-01-2016, 16:05
Tavsiyem, sunucu almak yerine hizmet almak olur.
Raid i update i vb ile ugrasmazsin. Bir tam sunucuyu utilize etmek zor ve gerek yok