Orijinalini görmek için tıklayınız : Jant hafİflİĞİ
Patisever
10-01-2016, 22:17
arkadaslar jantın hafif olması ciddi fark ettiği söyleniyor örnegin 2 takım jantımız war bu arada araç atmosferik olarak 2 takım jant arası toplam ağırlık farkı totalde 5 kılo sizce nası lbir fark ortaya cıkar kayda değer bir oran mümkünmü acaba performans için
hafif jant ve hafif lastik ikilisi bariz şekilde fark ettiriyor rollingde. Mesela park manevralarında direksiyon daha hafif oluyor. Olduğu yerde direksiyonu çevirirken vs..
_muhaRRem
10-01-2016, 22:46
aktarma organından atılan kilogram ile bagaj sökmeyi bir tutma :) hafif krank misal
1.6 atmosferik bir araçta kg farkını bilmiyorum fark 6 boy civarı oluyor. 16-17 inç farkı
http://www.formula1-dictionary.net/unsprung_weight.html
Donende hafiflemek cokk buyuk avantaj.
Yaklasik 5 ile carpmak gerek agirlik avantajinj.
Ayrica yol tutus-hizlanma ve atiklikteki artisda cabasi...
Patisever
11-01-2016, 00:39
aktarma organından atılan kilogram ile bagaj sökmeyi bir tutma :) hafif krank misal
Yok zaten bir tutmuyorumda merak ediyorum jantdan giden 5kilo totalde ne katar araca
Patisever
11-01-2016, 00:41
Donende hafiflemek cokk buyuk avantaj.
Yaklasik 5 ile carpmak gerek agirlik avantajinj.
Ayrica yol tutus-hizlanma ve atiklikteki artisda cabasi...
Anladim abi o zaman 5*5 ortalama 25 kilo avantaj getiriyor diyebiliriz tabi aracın hacmi ve setup konusuda önemli hızlanmadaki yardima stock araç 2boy diyelim bu verim feh için artar sanirim
_muhaRRem
11-01-2016, 00:46
Ben 5kg kranktan atayım 50 kg ağırlık koyarım arabaya :)
Patisever
11-01-2016, 10:08
Ben 5kg kranktan atayım 50 kg ağırlık koyarım arabaya :)
haklısın walla üstad sende hafifliği tadanlar'dansın batman ile atmoda can veriyor araca :)