PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kariyer ile ilgili deli sorular yardım rica ediyorum

bomonti
14-01-2016, 19:40
2 sene önce yurt dışında iyi bir okulun işletme fakultesinden mezun olarak memlekete geldim. 1 sene kadar visyonsuz, pinti, haybal şaybal bir şirkette dış ticaret satış pazarlama mevzularıyla ilgilendim daha sonrası da askerlik...

Geleli 6 ay oldu ancak kafama göre bir iş bulamadım, kafayı yemek üzereyim.. Doğuş oto ya başlama arefesinde emisyon olayları patlak verdi malesef benim işte öyle..:ofk: İstediğim amaçladığım hep kurumsal bir otomotiv firmasında çalışmaktı, gel gelelim ki torpil olmadan kapısının önünden geçilmiyor, yabancı dil okul vs bahane..! Neyse geliyorum esas konuya dün kafayı yemem üzerine kariyer net deki 81 sayfa bana uygun ilanlara başvurdum..

Kurumsal bir Faktoring firması beni yarın görüşmeye davet etti. İstersem işi alabileceğimi de düşünüyorum ancak bu iş gelecek vaad ediyor mu? böyle bir sektör beni geliştirir mi? bana neler katar neler götürür? keyifli midir? nedir ne değildir bilemiyorum..

Bu sektörle bilgisi ilgisi olan birileri varsa yardımlarını rica ediyorum, şimdiden teşekkür ederim.

bilalMW
14-01-2016, 19:45
hani üni başkan ?

illa otomobil diyorsun büyük markaların satışa gir. 2-3 yıl sık dişini satış müdürü > bölge yöneticiliğine oyna. Satıştan parlamak daha kolay.

pirasa
14-01-2016, 19:50
şunu merak ettim 81 sayfa ilanada başvurdunuz mu ?

ACYV
14-01-2016, 20:04
Gelecek vaad eden iş değil sensin o yüzden hiçbir sektörü geri plana atma. İlla otomotiv sektörü diye bakarsan diğer fırsatları kaçırma ihtimalin yükselir. Tavsiyem kendini akışa bırakman yönünde. Daha çok başındasın iş hayatının.

aramulusoy
14-01-2016, 20:05
Üni mezuniyetinin akabinde, hemen idari kadroda iş bulmak hiçbir ülkede olanaklar dahilinde değil. Önce eğitimin ilgili bir bölmünde otomotiv üzerine işe girerek yükselmeye çekirdekten başlamanız daha doğru.

Misal Doğuş otoya bağlı bir bayide satış bölümünde işe başlayarak yükselenilirsiniz.

Unutmayınızki doğuş,borusan gibi yerlerdeki yöneticiler genelde eğitimleri çok iyi olsada çekirdekten ilgili yerlerde en az 10 yıl emek verdikten sonra bu konumlara geliyorlar.

Hayallerinizi törpülemek istemem fakat yurtdışında iyi bir okuldan mezun olunca hemen kariyerinizde önemli bir noktada iş vermezler bu gibi düşüncelerinizi çok canlı tutmayın.

Faktoring, ikrazat gibi mesleki kollar içinde finans gecsede çok kariyerli yerler değildir. Örnek bir faktoring şirketinde yetişirek büyük bir firmada finans müdürü, bir bankada müdür veya yönetici olmanız imkansız.

bomonti
14-01-2016, 20:18
Üni mezuniyetinin akabinde, hemen idari kadroda iş bulmak hiçbir ülkede olanaklar dahilinde değil. Önce eğitimin ilgili bir bölmünde otomotiv üzerine işe girerek yükselmeye çekirdekten başlamanız daha doğru.

Misal Doğuş otoya bağlı bir bayide satış bölümünde işe başlayarak yükselenilirsiniz.

Unutmayınızki doğuş,borusan gibi yerlerdeki yöneticiler genelde eğitimleri çok iyi olsada çekirdekten ilgili yerlerde en az 10 yıl emek verdikten sonra bu konumlara geliyorlar.

Hayallerinizi törpülemek istemem fakat yurtdışında iyi bir okuldan mezun olunca hemen kariyerinizde önemli bir noktada iş vermezler bu gibi düşüncelerinizi çok canlı tutmayın.

Faktoring, ikrazat gibi mesleki kollar içinde finans gecsede çok kariyerli yerler değildir. Örnek bir faktoring şirketinde yetişirek büyük bir firmada finans müdürü, bir bankada müdür veya yönetici olmanız imkansız.

Elbette idari bir kadro hayalim yok.. Olsa bile hayal olarak kalır bunun farkındayım.

Bende borusan, doğuş gibi firmalarda alttan yetişip bir yerlere gelmeyi istiyorum ancak o sektörde malesef bir tanıdığım yok, kaldı ki satışçıyım diye geçinenlerden daha satışçıyım.. Ama fırsat olmayınca olmuyor işte.. Yine başvurdum bekliyoruz bakalım.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

bomonti
14-01-2016, 20:22
Gelecek vaad eden iş değil sensin o yüzden hiçbir sektörü geri plana atma. İlla otomotiv sektörü diye bakarsan diğer fırsatları kaçırma ihtimalin yükselir. Tavsiyem kendini akışa bırakman yönünde. Daha çok başındasın iş hayatının.

Yaklaşık 6 aydır akışında herşey.. Belki 1 sene 1.5 sene sabretmemi isteyeceksiniz ama 17 yaşımdan beri çalışan bir insanım hal böyle olunca da 6 ay eve tıkılmak beni yordu.

ACYV
14-01-2016, 21:07
Yaklaşık 6 aydır akışında herşey.. Belki 1 sene 1.5 sene sabretmemi isteyeceksiniz ama 17 yaşımdan beri çalışan bir insanım hal böyle olunca da 6 ay eve tıkılmak beni yordu.

Yarını kimse bilemediği için belirsizliğe teslim olmak en güzeli. Evde oturmanın bile bir avantajı vardır kim bilir. Bence esnek olmalısın, bol şans.

XSi
14-01-2016, 21:13
Satiscinin ilk işi kendini şirkete satabilmektir.

Bunun kolay yolu dolu CV dir.

İlla büyük olsun diye zorlama küçük firmalar daha çok şey katar insana ve herkes bunu bilir.

Bir calis deneyim kazan.

Devamı gelir.

Cimmeria
14-01-2016, 21:13
Türkiyede işte çalışırken iş daha kolay bulunuyor, firmaların çalışan personele boştaki personele göre bakışı farklı, yerinizde olsam istediğiniz gibi bir iş bulana kadar, orta karar da olsa bir işe girip başlamanız.

ülkenin genel ekonomik şartları düşünülünce bu yıl içerisinde firmalarda çok fazla büyüme beklentisi ve eleman alımı olmayacaktır, o yüzden o 6 ay daha da uzayıp sizi mutsuz edebilir.

aramulusoy
14-01-2016, 21:40
Elbette idari bir kadro hayalim yok.. Olsa bile hayal olarak kalır bunun farkındayım.

Bende borusan, doğuş gibi firmalarda alttan yetişip bir yerlere gelmeyi istiyorum ancak o sektörde malesef bir tanıdığım yok, kaldı ki satışçıyım diye geçinenlerden daha satışçıyım.. Ama fırsat olmayınca olmuyor işte.. Yine başvurdum bekliyoruz bakalım.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Ben 28 yaşındayım bu yıl yüksek lisansım bitiyor doktoraya başlıyacağım, bu arada okul için araştırmalar yaparken kendi finans işim için dünya genelinde görüşmeler yapıyorum. Forumdan arkadaşlarımda bilir gecen gündüzüm yok tüm dünyayı geziyorum biryandanda okuyorum inan çok zor. Fakat elimden geldikce kendimi donatıyorum.
Dememoki zamanın vaktin varken gelişim sürecine devam et bi yerden başla devamı gelir.

İleri seviye CV veya sunum için yardım istersen imzada mailim var iletişime gecebilirsin benle. Keyfin bol olsun

bomonti
14-01-2016, 22:00
Yarını kimse bilemediği için belirsizliğe teslim olmak en güzeli. Evde oturmanın bile bir avantajı vardır kim bilir. Bence esnek olmalısın, bol şans.

Yaşınızdan ötürü söylediğiniz şeyler konusunda elbet vardır bir bildiğiniz. Ama sanki piyango tutturmayı bekle der gibi demişsiniz :)

bomonti
14-01-2016, 22:03
Türkiyede işte çalışırken iş daha kolay bulunuyor, firmaların çalışan personele boştaki personele göre bakışı farklı, yerinizde olsam istediğiniz gibi bir iş bulana kadar, orta karar da olsa bir işe girip başlamanız.

ülkenin genel ekonomik şartları düşünülünce bu yıl içerisinde firmalarda çok fazla büyüme beklentisi ve eleman alımı olmayacaktır, o yüzden o 6 ay daha da uzayıp sizi mutsuz edebilir.

Katılıyorum doğru demişsiniz.. Çalışırken gittiğim görüşmeler hep olumlu geçmişti. Başlayayım da nereden nasıl başlayayım derdindeyim biraz da.. Hayırlısı olsun inşallah..

ACYV
14-01-2016, 22:08
Yaşınızdan ötürü söylediğiniz şeyler konusunda elbet vardır bir bildiğiniz. Ama sanki piyango tutturmayı bekle der gibi demişsiniz :)

Senin yaşındayken bana da öyle geliyordu, istediğim işi aradığım pozisyonu bulamadım diye üzülürken 2 sene sonra kendi işyerimi açtım. 2 güne hayatın bir değişir ki bugünü çok çabuk unutursun. Ben ayrıca çok donanımlı olmaya da inanmıyorum. Yeterli olmak oldukça yeterli. Herkese herşeyi yapabileceğini pompalayan bir düzende herkes ne yapacağını şaşırıyor. Sen teslim ol belirsizliğe gerisini yaşayarak görürsün.

aslan
15-01-2016, 06:38
Bir insan kaynakları yetkilisi olarak burada yaşı genç olup bir kariyer hedefleri olan varsa kesinlikle medikal üzerine kariyer yapsınlar benden söylemesi

yiiter
15-01-2016, 08:10
Beklentilerini asla düşük tutma bende 15 16 yaşında beri çalışıyorum. Her zaman istediğim hayalimi gerçekleştirmeme az kaldı.

Yeri geldi inşaatta çalıştım yeri geldi sanayide çalıştım, çok zorlandım ama istediğim yere geldim sayılır.

Sana güzel bir tavsiye eğerki otomotiv sektöründe çalışmak istiyorsan, direk oraya odaklan. Neden mi ? İlk girdiğin sektör ne ise örnek veriyorum Uluslararası bir markettesin bu saatten sonra sana gelen her iş teklifi veya baktığın her iş o sektör üzerinde olacaktır.

Otomotiv içinde en küçük işten başla yardıra yardıra en tepeye kadar çık kolay olmayacak illaki ama en azından sevdiğin sektörde at koşturursun.

KÖROĞLU
15-01-2016, 16:36
Bu işin özü eğer kendi emeğinle bir yere geleceksen %70 Kişisel gelişim ve yeterlilik. %30 u da şans.

Farklı bakış açılarına göre bu oranlama değişebilir ama gerçek şu ki bazen çok donanımlı olsan da şans olmadıktan sonra olmuyor.

En güzel iş çalışırken bulunur 6 senelik tecrübeme göre yazıyorum tüm iş değişikliklerim bu şekilde oldu.

Öncelikle kendini çok iyi ifade etmeyi bilmen lazım, öyle insanlar gördüm mesleki bilgi olarak çok iyi ama kendisini ifade etmekten aciz.

Yaşın geleceğin için seçeceğin meslekte çok iyi bir sınırda. Şimdiden hangi alanda uzmanlaşmak istediğini kararlaştırman yararına olur.

Dil biliyor olman seni rakiplerinden önde tutar ama tecrübe olmadan olmaz. Kendimden örnek vereyim fikir olsun çünkü yaş ve yaşadıklarımız çok benzer.

Mezun olduğum gibi iş aradım ilk bulduğuma girdim tecrübe olsun diye. Muhasebe diye girdim şoförlük yapıp fayans, çimento taşıdım.

Bu işte çalışırken sanayi sitesinde nakliyat firmasına ön muhasebe olarak iş buldum.

Oradan ayrılıp askere gittim, dönüşte sen gibi bir süre hiç bir şey yapmadım. 6 Ay sonra büyük sayılabilecek bir firmada fatura kesme işi için iş buldum.

Askerde yedek subayken aldığımın tam 3 te 1 ini alıyordum. Bu şekilde 3 sene gibi bir süre çalıştım. Baktım bu yol yol değil, ömür boyu çekilmez.

İçimde de hep bir muhasebe isteği var dedim Mali Müşavirlik sınavlarına gireyim. 4. deneme de staj sınavını geçtim. Adam gibi çalışmadık 1 seneyi yedik.

Sonra çalışırken bir iş ark. vasıtasıyla ücretimin net 2 katına ilk 500 de olan bir firmaya girdim. O arada baktık iyi para için = kalifiye personel olmak lazım.

Yüksek lisansa girdik bitirdik. Zaman geçti Staj bitti derken Yeterlilik sınavları geldi. Çok şükür tek seferde de onları da verdik. 2015 itibariyle SMMM olduk.

Bunlar yetti mi hayır, seçilebilir olmak için daha fazlası lazım benim için dil mesela. Söyleyebileceğim tek şey emek olmadan yemek olmuyor.

Ben 5 sene de bunları yaptım, fazlası yapılabilir miydi ? Kesinlikle. İlk yazdığım gibi hangi alanda birşeyler yapmak istiyorsan ona göre donat kendini.

Ben hep üstümdeki mali müşaviri örnek aldım ve kendimi motive ederken

"düz mezun kalıp tolga ne oldu faturaları mı dumak istiyorsun yoksa o koltuğa oturup arkadaşlar faturalar tamam mı "sorusunu sormayı mı.

Çok şükür 2. sine doğru adım adım ilerliyorum.

R.I.P
15-01-2016, 18:46
5 yıldır çalışıyorum muhendisim. Şuan 3. İsimdeyim son 1 yildir arayistaydim. Neden bu kadar uzun sürdü arayis dersen maddi ve manevi tatmin edecek isi anca buldum diyebilirim. Bir yerden baslayip belirli tecrubeye sahip olduktan sonra yapacagin degisikliklerde emin ol daha tatmin edici sonuclara erisebilirsin. Benim fikrim onemli olan tecrube+dil. Sonrasinda cok guzel kapilar acilacaktir tabiki sehir konusunda fazla kisitlar koymazsan

G.U.Z.
15-01-2016, 20:27
Kesinlikle calisirken is bulmak daha kolay onermesine katiliyorum, bir yerden baslayin, ama idealinizdeki isleri kovalamaya, o hedefe yonelik gelisimlere devam edin, sonucta hayalinizdeki sektore gecersiniz, belki dre calistiginiz sektoru sevip iyi ki buradan baslamisim diyeceksiniz..
2008 kasiminda 1000 tl net maasla basladim, 2 transfer sonunda 2012 martinda istifa edip kamuya gectigimde ortalama net gelirim 3000 olmustu, su anda kamuda İSG ile ilgili calisiyorum, bir yandan da hukuk kazanabilirsem bu sene hukuk okumak istiyorum, hedef kurumda 10 yili doldurduktan sonra kurumsal bir firmada alanimda yoneticilik