Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik cezası sorunu
Emre İlbi
15-01-2016, 16:36
Geçen hafta yanlış park cezası geldi, 92 TL,
yalnız işin garip tarafı, ceza tarihi 01.01.2015, şuanki aracım yeni sayılır,
10. ay 2015'te aldım, plakada ilk defa bu tarihte trafiğe çıktı, yani sıradaki plakayı aldım,
her neyse, ufak bir meblağ dedim yinede ödeyim, 12 gün sonra aracın muayenesi var,
maliyeye gittim, bana gönderdikleri ceza başka bir plakaya çıkıyor,
benim aracın plakasına her hangi bir ceza çıkmıyor,
pazartesi günü birde vergi dairesine gideceğim, daha önce başına böyle birşey gelen var mı?
kafam ciddi anlamda karışmış durumda, ödemesem sonradan başım ağrır mı?
ödesem plakama çıkmayan bir borç, boş yere ödemiş olacağım düşüncesi var.
veri dairesinin sitesinden sorguladım, ordanda çıkmıyor,
ayrıca ceza fotoğrafsız gelmiş, plaka, yer bilgisi, aracın marka model renk vs.. yazıyor
Benim değil de bir arkadaşıma da geldi dün ceza. Aynı şekilde edirne keşanda hatalı parkdan ceza gelmiş. Oraya araç hiç gitmedi. Arkadaşın soyadı hariç cezadaki tüm bilgiler tutuyor.
Ne yapacaz biz de bilmiyoruz.
Emre İlbi
16-01-2016, 20:36
Benim değil de bir arkadaşıma da geldi dün ceza. Aynı şekilde edirne keşanda hatalı parkdan ceza gelmiş. Oraya araç hiç gitmedi. Arkadaşın soyadı hariç cezadaki tüm bilgiler tutuyor.
Ne yapacaz biz de bilmiyoruz.
bende ne isim var, nede soyisim, adresime gelmiş ceza,
arabanın markası, rengi, modeli vs.. yazılı sadece,
açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum
Sana ait olmayan cezayı niye ödemek istiyorsun. Trafik şubeye dilekçe yaz, ceza tutanağı ruhsat vs. ekle. Büyük ihtimal düzelir.
Her aracın vergi dairesinde sicil dosyası bulunur. Vergi dairesi ile trafik kayıtları arasında tutarsızlık olduğunda bu gibi olaylar olur. Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi'nde sicil kısmına gitmeni öneririm.
Anadolu Yakası için; Ihlamurkuyu/Ümraniye de yeri. İkea ya yakın
memur belki 2016 ya girmediğinden sehven 2015 yazmıştır.
Emre İlbi
16-01-2016, 22:09
Sana ait olmayan cezayı niye ödemek istiyorsun. Trafik şubeye dilekçe yaz, ceza tutanağı ruhsat vs. ekle. Büyük ihtimal düzelir.
hocam sorun şu ki, 11 gün sonra aracımın muayenesi var, orada karşıma çıkmasını istemiyorum :)
önerinizi dikkate alacağım, teşekkür ederim
Her aracın vergi dairesinde sicil dosyası bulunur. Vergi dairesi ile trafik kayıtları arasında tutarsızlık olduğunda bu gibi olaylar olur. Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi'nde sicil kısmına gitmeni öneririm.
Anadolu Yakası için; Ihlamurkuyu/Ümraniye de yeri. İkea ya yakın
üstad teşekkür ederim, İstanbul'da değilim, Kayseri'deki vergi dairesinin ilgili birimine giderim artık :)
memur belki 2016 ya girmediğinden sehven 2015 yazmıştır.
hocam buda bir ihtimal, lakin plakada farklı çıkıyor, artık pazartesi bakalım ne olacak, teşekkürler :)
plakanı mesaj at pazartesi, bakalım muayene sisteminde görünecek mi?
Adliyeye gidip cezanın iptali için dilekçe verin. Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün
Emre İlbi
17-01-2016, 21:32
plakanı mesaj at pazartesi, bakalım muayene sisteminde görünecek mi?
hocam mesaj gönderdim, teşekkür ederim :)
Adliyeye gidip cezanın iptali için dilekçe verin. Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün
yarın vergi dairesine gideceğim, duruma göre bunuda değerlendiririm, teşekkür ederim :)
Emre İlbi
18-01-2016, 17:58
Bugün vergi dairesinin sicil kısmına gittim, plakama ceza çıkmıyor,
ilerde ne olur, sorumun ardından; memur "5 ay sonra karşınıza çıkabilir" dedi, haksızda değil hani,
onlarca insanın başına gelenler ortada, zaten ufak bir meblağ, ödemeye karar verdim,
işin saçma kısmı ise, ceza sistemde gözükmediği için, beyan ile ödemek durumundayım,
nasıl olacaksa onuda bilmiyorum, ilk defa böyle bir ödeme yapacağım,
umarım ödedikten sonra sorun yaşamam, ilgilenen, yorum yapanlara tekrardan teşekkür ederim :)
Asgari ucretin 1300 tl olmasinin bedeli
Herkese ceza kes nasilsa öder
Allah belalarini versin demekten baska birsey yok
kunteper
18-01-2016, 19:05
Kes sacma sapan bi ceza vadandas dolansin dursun :)
Teknolojiyi bu kadar kotu kullanmamak lazim
sensizaslaa
20-01-2016, 14:09
Bizimde başımıza sizinki gibi fakat biraz farklı bi olay gelmisti Geçen sene pederede tehlikeli şerit degiştirmek ve polisin dur ihtarina uymamaktan 360 küsür ceza gelmişti işin garip tarafı ceza yazıldığı tarih araçla yazılan bölgeden hiç geçmemişti avukata falan başvurduk avukat ben işimi yapar paramı alırım fakat bi sonuç çıkmaz demişti bizde uğraşmamıştık ödemiştik
Bugun 2 tane daha radar cezası geldi pedere 192tl 192tl anlaşılan bu sene çok ceza ödiyecegiz..
Bence oraya buraya gidip ugrasmayıp 92 tlyi vermek daha mantklı olur
Emre İlbi
20-01-2016, 23:19
Asgari ucretin 1300 tl olmasinin bedeli
Herkese ceza kes nasilsa öder
Allah belalarini versin demekten baska birsey yok
bende güzelce kulak çınlattım, ne yazık ki elden başka birşey gelmiyor :icon13:
Kes sacma sapan bi ceza vadandas dolansin dursun :)
Teknolojiyi bu kadar kotu kullanmamak lazim
Bizimde başımıza sizinki gibi fakat biraz farklı bi olay gelmisti Geçen sene pederede tehlikeli şerit degiştirmek ve polisin dur ihtarina uymamaktan 360 küsür ceza gelmişti işin garip tarafı ceza yazıldığı tarih araçla yazılan bölgeden hiç geçmemişti avukata falan başvurduk avukat ben işimi yapar paramı alırım fakat bi sonuç çıkmaz demişti bizde uğraşmamıştık ödemiştik
Bugun 2 tane daha radar cezası geldi pedere 192tl 192tl anlaşılan bu sene çok ceza ödiyecegiz..
Bence oraya buraya gidip ugrasmayıp 92 tlyi vermek daha mantklı olur
sizede geçmiş olsun.
3-5 ay sonra karşıma çıkmasın diye, 69 TL olarak beyan ile ödedim
Bu aralar herkesin evine ceza makbuzları gelebilir
Ağustos ayında yediğim ve resimde görüldüğü cezaya kelimeler kifayetsiz kalır
Yorum sizin
https://s24.postimg.org/jvr8rfulh/IMG_20170103_184100_365.jpg
Bana da alanya ilçesinden ceza gelmişti (Antalya merkezde ikamet ediyorum) aracım ceza tarihinde evdeydi ve ceza makbuzunda yazan yer alanya,aracımla alanyaya giriş bile yapmadım.itiraz ettim 15 gün içersinde ve itirazımı kabul etmediler.400 tl yi faizi ile birlikte 450 tl olarak ödedim.burunlarından gelsin...
10.07.2016 tarihli ceza yeni ulaştı banada.
Bana da alanya ilçesinden ceza gelmişti (Antalya merkezde ikamet ediyorum) aracım ceza tarihinde evdeydi ve ceza makbuzunda yazan yer alanya,aracımla alanyaya giriş bile yapmadım.itiraz ettim 15 gün içersinde ve itirazımı kabul etmediler.400 tl yi faizi ile birlikte 450 tl olarak ödedim.burunlarından gelsin...
Itiraz süresi icersinde itiraz ettiysen ve radar cezasi ise görüntü isterler. Itiraz kabul edilmemis olabilir geçmiş olsun
Bizimde başımıza benzer bir olay geldi.Temmuz ayında Osmancıkta radara girdik diye ceza geldi.Geçtiğimiz gün tarih vs tutuyordu ama cezadaki fotoğrafda aracın plakasının ortası farklı idi yanı bizim plaka değildi.Vergi dairesine gittik cezayı sildiler 1 hafta içinde
Bizimde başımıza benzer bir olay geldi.Temmuz ayında Osmancıkta radara girdik diye ceza geldi.Geçtiğimiz gün tarih vs tutuyordu ama cezadaki fotoğrafda aracın plakasının ortası farklı idi yanı bizim plaka değildi.Vergi dairesine gittik cezayı sildiler 1 hafta içinde
Bu ceza bana ait aracın resmi var fakat benim değindiğim nokta 56km/s
Artık iyice bokunu çıkardılar
Çanakkale şehiriçinde Troya caddesinde (3 şeritli) hız sınırı 50 km, sürekli radar kuruluyor, ayrıca İzmir girişinde gene EDS var hız limiti 50 km/s, diğer girişte 70 km/s.
Patır patır ceza kesip yolluyolar millete, 50 km/s hız sınırı olan bir yerden 56'yla geçmişsin demekki.