Orijinalini görmek için tıklayınız : Kiracı tahliyesi ile ilgili
emrah-58
18-01-2016, 16:06
Öncelikle selamlar , dairemi 2 sene önce kiraya verdim , oturan şahıs kirasını günü gününe ödüyor , o yönden bir sıkıntım yok , fakat şuan valide hanım bir rahatsızlık geçirdi maddi yönden ağır bir külfete girdim , varım yoğum bir dairem var onuda satmak için emlakçıya verdim , gel gelelim kiracı arkadaş evi görmek isteyen müşteri olduğunda 3,5 gün sonrasına sallıyor ve akşam 8-9 gibi geç saatlere randevu veriyor , haliyle müşteri arkadaş'ta bu 3-5 gün süre içerisinde ya vazgeçiyor yada farklı bir alternatif bulup ona yanaşıyor , hadi müşteri daireyi gördü diyelim , kiracım büyük bir stresle evi gösteriyor müşteri bunu anlanıp daireye yanaşmıyor..kısacası kiracı başıma bela oldu , haziran ayında sözleşmesi bitiyor tahliye ediceğimide biliyor ,sanırım bu yüzden keyfi zorluk çıkarıyor ,ne yapmamı önerirsiniz.. yardımcı olursanız sevinirim.
İzzet Göçmen
18-01-2016, 16:09
Konuyla ilgili bi yorumum yok ama cok gecmiş olsun
emrah-58
18-01-2016, 16:13
Konuyla ilgili bi yorumum yok ama cok gecmiş olsun
Allah razı olsun kardeşim
Tartaklama hırpalama düşünmüyormusunuz? Çok sinir bozucu bir durum
emrah-58
18-01-2016, 16:14
Tartaklama hırpalama düşünmüyormusunuz? Çok sinir bozucu bir durummalesef hem annemin böyle birşeyi duyup daha kötü olmasını istemiyorum , bayan.
Öncelikle selamlar , dairemi 2 sene önce kiraya verdim , oturan şahıs kirasını günü gününe ödüyor , o yönden bir sıkıntım yok , fakat şuan valide hanım bir rahatsızlık geçirdi maddi yönden ağır bir külfete girdim , varım yoğum bir dairem var onuda satmak için emlakçıya verdim , gel gelelim kiracı arkadaş evi görmek isteyen müşteri olduğunda 3,5 gün sonrasına sallıyor ve akşam 8-9 gibi geç saatlere randevu veriyor , haliyle müşteri arkadaş'ta bu 3-5 gün süre içerisinde ya vazgeçiyor yada farklı bir alternatif bulup ona yanaşıyor , hadi müşteri daireyi gördü diyelim , kiracım büyük bir stresle evi gösteriyor müşteri bunu anlanıp daireye yanaşmıyor..kısacası kiracı başıma bela oldu , haziran ayında sözleşmesi bitiyor tahliye ediceğimide biliyor ,sanırım bu yüzden keyfi zorluk çıkarıyor ,ne yapmamı önerirsiniz.. yardımcı olursanız sevinirim.
oncelıkle gecmıs olsun
noterden ihtarname cekersınız ama 6 ay oturabılır ihtardan sonra bısey yapamazsın sonucta 1sene aranızda anlaşma yapıyorsunuz şu anda çıkartamazsınız
asliye hukuk mahkemesınden karar cıkartıp randevu ile buda belırlı saatler ve hergun değil kanunen musterı getirebilirsiniz eve kimsede karışamaz bu şekilde ama elinizde boyle bır belge olmadan aç kapıyı musterı var dıyemezsınız
fikir olarak ;
Paraya ivedi olarak ihtiyacınız yok ise satıştan bir süre çekin. En azından kira ödemekte falan sıkıntı yaşamayın.
1-2 ay kala, depozit verdim ondan geçin, fatura falan ödememeye başlar sıkıntı yaşamayın.
Nisan, Mayıs gibi satışa koyarsanız işin daha kolay olur diye düşünüyorum.
Sıkıntı çıkarmasın, boşuna uğraşma bence..
geçmiş olsun tekrar.
emrah-58
18-01-2016, 16:24
paraya ihtiyacım var malesef , öyle olmasa hayatta en son düşündüğüm şeydi dairemi satmak , ihtarname çekmeyi düşünüyorum noterden , bu arada sözleşmeyi geçen sene yenilememiştim , kanunlara göre kendiliğinden yenilenmiş..
paraya ihtiyacım var malesef , öyle olmasa hayatta en son düşündüğüm şeydi dairemi satmak , ihtarname çekmeyi düşünüyorum noterden , bu arada sözleşmeyi geçen sene yenilememiştim , kanunlara göre kendiliğinden yenilenmiş..
ihtar çek asliyeden bir araştır randevu ile evi gezdirmeniz icin karar cikartabilir mi diye
çıkartılıyor diye biliyorum ben her hafta persembe gunlerı saat 16:00-19:00 arası ev bakmaya alıcı getirilebelir diye bir karar çıkatırsanız işim var filan diyemezler.
karar yoksa diyebilir bişeyde yapamazsınız :)
emrah-58
18-01-2016, 16:31
ihtar çek asliyeden bir araştır randevu ile evi gezdirmeniz icin karar cikartabilir mi diye
çıkartılıyor diye biliyorum ben her hafta persembe gunlerı saat 16:00-19:00 arası ev bakmaya alıcı getirilebelir diye bir karar çıkatırsanız işim var filan diyemezler.
karar yoksa diyebilir bişeyde yapamazsınız :)yasal yoldan yapılcak başka birşey yok zaten , senin söylediklerin haricinde , sanırım uzlaşmaya zorlayacaz..(zorlayacaz yani)
Kartal3urak
18-01-2016, 16:36
Tek bişey Söyleyebilirim.. Kendini Kiracının yerine koy öyle düşün.. Şahsen benim ev sahibim benim evime öyle birilerini getirmeye kalksa sıkıntı büyük olur.. sen satacak olabilirsin ama o kişinin evi sonuçta istediğin gibi millet girip çıkamaz..
Yatırım için alıcak birisini sat kiracı ile birlikte devret en yararlısı.
SULTANOGLU
18-01-2016, 16:39
Tek bişey Söyleyebilirim.. Kendini Kiracının yerine koy öyle düşün.. Şahsen benim ev sahibim benim evime öyle birilerini getirmeye kalksa sıkıntı büyük olur.. sen satacak olabilirsin ama o kişinin evi sonuçta istediğin gibi millet girip çıkamaz..
Kusura bakmayın ama konu sadece para kazanmak değil. Valide hanım rahatsızlık geçirdi diye bir not düşülmüş. ozaman aynı şekilde lütfen sizde kendinizi koyun ozaman yaşanılan yada yaşatılacak sıkıntıyı daha iyi anlayın. Arkadaşı tanımam etmem ma konu acilmiş ki zaten normal şartlarda satmayıda düşünmüyorum diyor.
emrah-58
18-01-2016, 16:41
Tek bişey Söyleyebilirim.. Kendini Kiracının yerine koy öyle düşün.. Şahsen benim ev sahibim benim evime öyle birilerini getirmeye kalksa sıkıntı büyük olur.. sen satacak olabilirsin ama o kişinin evi sonuçta istediğin gibi millet girip çıkamaz..hadi kendimi kiracının yerine koyayım , benim evime öyle biri girip cıkıcak rahatsız olurum başka ne olur hiç birşey ? ya benim durumuma koyalım kiracıyı banka el koyacak eve ? sokağa atılcak bu dahamı iyi.. borçlar var borçlar öyle kolay değil işte
Kiracıyla helalleşmek en mantıklı yol yoksa iki tarafta birbirine çektirir aylarca. iki taraf içinde zor adamda kış ortası ev bulup taşınması vs. 5-10 bin masraf çıkacak cebinden şimdi planını hazirana göre yaptıysa oda mağdur ama yapacak birşey yok. İnşallah durumu düzeltip maddi sıkıntılarınızı da çözersiniz en kısa sürede.
Evi aldığında oturmayacak kiralayacak birileri olsa ne güzel olur
Kiracıyla once guzellikle konusup durumu anlatin hatta ilk satis teklifini onlara sunun olmadı 1ay onlara izin verin kendilerine ev bulmak icin bu surecte de 1aylik kirayi almayin her iki taraf da guzellikle halletsin isini. Hala yokus yapiyosa artik ilkel yontemlerle cozmek gerek
immortalboss
18-01-2016, 17:11
Bence siz karşınıza alın konuşun kiracıyı.Biraz daha dikkatli olmasını isteyin.Bir de bayan demişsiniz.Bir erkek vs. gelirse rahatsız oluyor olabilir.Bir eş,dost bayan arkadaşınıza eşlik etmesini söylerseniz daha rahat olur kanısındayım.Eğer zorluk çıkarırsa o zaman alternatif düşünürüz.
Isiniz zor, yatirim icin almak isteyen birini bulmaniz lazim, cunku alan kisi 6 ay sonra cikartabilir kiraciyi, kanunu bilen oturmak icin almak isteyen kimse almaz:(
ahmet3425
18-01-2016, 17:19
Bizim basimiza ayni olay geldi. Ama hergun 3-5 kisi gelmedi tabi 3. Gelip bakan daireyi satin aldi. Sonra bizim ev bulmamizada yardimci oldular butun masraflarimizida karsiladilar 1 aylik kira ve nakliye odemelerinide onlar yapti. Bizde evi kontrat zamanindan cok once bosalttik. Su an annemler halen o dairede oturuyorlar 8. Yil oldu en guzel cozumlerden biride budur.
Daireyi satin alan vatandaslar insan evladiymis, bize dedilerki biz evimizde oturmak istiyoruz. Bizde kendilerine bize ev bulun es deger masraflarimizida karsilayin cikalim ok dediker emlakci bi taraftan daire sahipleri bi taraftan hemen ev bulundu nakliye ayarlandi haftasina evi bosalttik.
Benzer yontemi uygulayabilirsin
kunteper
18-01-2016, 17:31
Kira sozlesmesinde madde var aslinda satilacaksa, kiraci bakmak isteyenlere yardim etmeli diye.
Calisiyor vs olabilir, ama en nihayetinde o da anlayis gostermek zorunda.
emrah-58
18-01-2016, 17:33
Bizim basimiza ayni olay geldi. Ama hergun 3-5 kisi gelmedi tabi 3. Gelip bakan daireyi satin aldi. Sonra bizim ev bulmamizada yardimci oldular butun masraflarimizida karsiladilar 1 aylik kira ve nakliye odemelerinide onlar yapti. Bizde evi kontrat zamanindan cok once bosalttik. Su an annemler halen o dairede oturuyorlar 8. Yil oldu en guzel cozumlerden biride budur.
Daireyi satin alan vatandaslar insan evladiymis, bize dedilerki biz evimizde oturmak istiyoruz. Bizde kendilerine bize ev bulun es deger masraflarimizida karsilayin cikalim ok dediker emlakci bi taraftan daire sahipleri bi taraftan hemen ev bulundu nakliye ayarlandi haftasina evi bosalttik.
Benzer yontemi uygulayabilirsinben iyilikten yana olan tarafım zaten siz merak etmeyin bunların hepsini yaparım ama inanın bu konuya gelmem için sağlam bir ağız dalaşı yapmam gerek, inanın 2 kelime etsem hemen celallenerek konuşmaya başlıyor adamın asabını bozuyor
lnd_samet
18-01-2016, 17:52
kiracınıza bulacağı bir eve taşınmasında. nakliyesinde, emlakcı komisyonunda ki masraflarını ödemeyi teklif ettiniz mi?
Aynı durum benim başımda. hoş bizim mal sahibi adam aşırı cins olduğu için, inatlaşmaya döndü olay.
ben teklif ettim masraflarımı karşıla çıkayım diyorum yanaşmıyor. bende evi göstermekte zorluk çıkartıyorum. herşey karşılıklı sonuçta..
asmisinsan
18-01-2016, 20:48
Kiraci sizin durumunuzu biliyor ve zorluk cikariyorsa insan degilmis
Bende Ankarada kirada oturuyorum. 2 sene önce oturduğum evi ev sahibi satacaktı. Olup olmadık zamanlarda müşteri yolluyor. İşteyim yada okuldayım akşam yolla diyorum yok 3'te 4'te arıyor müşteri gelecek acil gel yoksa girerim eve diye. Dedim hepsine şu gün şu saat randevu ver aynı anda gelsin. 2 gün sonraya randevulaştık 4 kişi geldi. Hepsini evde şu sorun var ben çıkacam, zaten komşular bi acayip sorun yaşıyorum diyip yolladım. Hiç biri evi almadı. Kiracıyla anlaşılır belli gün ve saatler belirlenir o zaman gezdirilir. Yoksa işinden gücünden alıkoyarak zor duruma düşürülüp halletmeye çalışmayın. Hele sözleşme devam ediyorsa zor durumda kalabilirsiniz.
Annenize geçmiş olsun. İnşallah rahatça çözersiniz sorunu.
YellowCanaries
18-01-2016, 23:03
Ben daha önce kadıköy bahariye de oturuyordum.Çocuk olunca büyük ve rahat bir ev alma telaşı ile içerenköy de bir ev bulmuştuk.Sahibinden üzerinden fotoları gördük begendik bir de içini gezelim binayı görelim istedik.Evde oturan sözde kiracı mal sahibinin akrabası,adam cezaevinden yeni çıkmış ne mümkündür 2 hafta evi göremedik.Adam evde gidin diyor mal sahibi geliyoruz kimse yok.En sonunda evi gördük tamamdır dedik.Mal sahibiyle anlaşıldı ve kredi başvurusu yapacagımızı söyledik.Bu seferde bir türlü bankadan gelecek ekspere kapı açılmadı.Sabah gelsinler diyorlar eksper ulaşamıyor.Öglen diyorlar yine olmuyor.Sonra içerideki kiracıyla içerenköyde buluştuk evi boşaltmayacagını bana haber vermeden evi satışa çıkardıgını daha kontratı oldugunu söyledi bizde bunlar için mal sahibi ile görüşüp orta yolun bulunmasını söyleyecegiz dedik ve sonuç olarak eski mal sahibine bu evi satmak istiyorsan kiracının çıkmasına yardımcı ol dedik ve 2 hafta sonra evi boşalttı.Tabi bu ugraşmacalar sonucu bizim eve girmemiz 1 ay gecikti.Ayrıyetten de zaten daireyi komple yaptıracaktık Allah'a şükür ama kiracı çıkarken bir kaç cam dahil kapı lavabo heryer parçalanmıştı :)
2 senedır ıcınde oturan kırasını gunu gunune ödeme yapan kiracısı hazır ev diye satabılırsınız , böyle ev arayan ınsanlar var cunku bu yol daha mantıklı gıbı..
emrah-58
18-01-2016, 23:16
hallolcak inşallah arkadaşlar , ciddi bir alıcı görüp karar verdikten sonra başka bir durum yok , önemli olan kiracının garip saatler verip , gösterilmek istenen günden 3-4 gün sonrasına sallamaması.. bunun dışında tam istenilen bir kiracı tipi
Kiracı ile anlaşması en mantıklı yol. Haftada bir gün belli saatler arasını belirleyin, emlakçıda bu zamana göre randevu versin, kiracıda bu saatler arasında evi göstersin.Hem kiracı zor durumda kalmaz hemde siz zor durumda kalmazsınız. Buna da yanaşmıyorsa, bir ev bulun benzer kiralı taşınma masraflarını karşılayın taşınsın. İş inat durumuna gelirse siz daha çok sıkıntı yaşarsınız, sözleşmesi bitene kadar kimseyi eve sokmaz.
Kiraciya daireyi satacaginizi zaten soylemissiniz evi alabiliyorsanız size şukadara bırakalım deyin alamam derse huyuna gidin biraz taşınma masraflarını ben karşılayayim aldiysaniz depozitosunuda verin eline sen sağ ben selamet deyin muhtemelen çıkacaktır