PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 5.25d xdrive tahrik arızası (Videolu)

Enes-x
19-01-2016, 00:37
2013 model 51 bin kmde , 1 hafta önce kosiflerde bakıma soktum ki daha 5000 km vardı bakıma girmesine yağlar ve filtreler değişti.batı otoda da orjinal ön diskler ve ön balatalar değişti.Aracı sıfırdan beri babam şehiriçi kullanıyor 50 binde ilk fren balatasının değişmesinden nasıl kullanıldığını tahmin edebilirsiniz.Tesadüf bir arıza mı yoksa yanlış birşey mi yapıldı bilemiyorum.

Bakımdan 2-3 gün sonra bu arızayı vermeye başladı.Dip gazda güç yok denecek kadar az , sanki basınç gelmiyormuş gibi 4000 devirden sonra güç geliyor.Yarın kosiflerden randevu alcam.

Konu hakkında bilgisi, tahmini olan var mı randevu gelene kadar fikir yürütelim istedim.

http://youtu.be/9tA15hbiEvM

http://youtu.be/9tA15hbiEvM

CNR
19-01-2016, 01:03
Gaz pedalıyla alakalı bir sıkıntı olabilir mi acaba? Çünkü dip gaz olmasına rağmen vites düşürmedi?

Aynı şekil bir problem w204 c180 de yaşamıştık gaz pedalıyla alakalı bi parça arızalı çıkmıştı garantiden halletmişlerdi

bomonti
19-01-2016, 01:06
Öncelikle geçmiş olsun. Servisin problemi çözeceğinden eminim sonuçta makinaya bağladığında her şey ayan beyan çıkacaktır.. x drive ların problemli olduğunu bir yerde okumuştum, çekişte bir problem var mı? veya yazılım falan var mı araçta ?

Sert@ç
19-01-2016, 01:17
Abs sensörü bozuk muhtemelen

levent
19-01-2016, 01:20
http://f10.m5post.com/forums/showthread.php?t=859019

bu konuda aynısını yaşamış bro birisi, yakıt pompasını değiştirerek düzeltmişler problemi.

başka bir linkte de turbodan önceki yaklaşık 3 inçlik akordeon hortumu değiştirdikten sonra sorun düzeldi demişler, kaçak varmış o arkadaşta.

Enes-x
19-01-2016, 01:37
Gaz pedalıyla alakalı bir sıkıntı olabilir mi acaba? Çünkü dip gaz olmasına rağmen vites düşürmedi?

Aynı şekil bir problem w204 c180 de yaşamıştık gaz pedalıyla alakalı bi parça arızalı çıkmıştı garantiden halletmişlerdi

Yok ben basmıyorum bilerek düşürmesinde düşük devirde ne olduğu gözüksün diye o özellik aktif.

Öncelikle geçmiş olsun. Servisin problemi çözeceğinden eminim sonuçta makinaya bağladığında her şey ayan beyan çıkacaktır.. x drive ların problemli olduğunu bir yerde okumuştum, çekişte bir problem var mı? veya yazılım falan var mı araçta ?

Evet servis baktığı zaman anlaşılcak ama kosifler 1 hafta sonraya randevu veriyor ortalama.Belki bilindik kolay yerde bi sensördür gidip değiştiririm dışarda diye düşündüm.

Bende çekiş sistemleriyle ilgili problem yaşayanlar duymuştum araç tamamen fabrikadan çıktığı gibi.

Abs sensörü bozuk muhtemelen

Abs çalışıyor onu denedim o sensör bozuk olsa abs deaktif olmaz mı.birde sorunu motor olarak gösteriyor.

Drivetrain Malfunction (http://f10.m5post.com/forums/showthread.php?t=859019)

bu konuda aynısını yaşamış bro birisi, yakıt pompasını değiştirerek düzeltmişler problemi.

başka bir linkte de turbodan önceki yaklaşık 3 inçlik akordeon hortumu değiştirdikten sonra sorun düzeldi demişler, kaçak varmış o arkadaşta.

50 binde yakıt pompası uçmamıştır umarım ki babam depoyu boş bırakmaz e performanslı kullanımda yok.Umarım hortumdur.çok teşekkürler kanka.

Yigit-Y
19-01-2016, 07:32
egzos, devirdaim, manyetik valf sensoru gibi bircok farkli sebepten olabilir.

Servis makinası şart demiş google amca

öskür
19-01-2016, 08:24
enes transfer de sıkıntı olma ihtimali var,bizdekindede aynı arıza olmuştu..

Mehmetmert
19-01-2016, 09:26
Bence limp modu boyle arabanin

Kutluhan
19-01-2016, 12:41
arabaya zarar verebilecek bir sıkıntı olduğu için zaman kaybetmeden borusan istinyeye götürün bence, bakım konusunda bile balgat borusan bize aynı gün hep yardımcı olmuştur. uzun yola çıkmak zorundayız vs. diye dalın içeri. geçmiş olsun.

Enes-x
19-01-2016, 16:05
Anlaşıldı bir çok arıza bu belirtiye sebep oluyor.Servis çözcek mecburen bu işi.

Aracın garantisi 6 ay önce bitti ama hep kosifler bakımlı , vw grubunda olduğu gibi iyi niyet garantisi filan var mı bmwde?

olivera7
19-01-2016, 16:42
Anlaşıldı bir çok arıza bu belirtiye sebep oluyor.Servis çözcek mecburen bu işi.

Aracın garantisi 6 ay önce bitti ama hep kosifler bakımlı , vw grubunda olduğu gibi iyi niyet garantisi filan var mı bmwde?

evet sürekli bakıma yetkilie girerse almanyaya yolluyorlar durumu almanya %90 ihtimalle iyi niyete sokuyor arabayı

Sert@ç
19-01-2016, 17:00
Videoda yanlış görmediysem esp ışığıda yanıyo yani abs sensörü okuma yapamadığı için transfer kutusu arıza veriyodur

ghibli06
19-01-2016, 19:45
F30 320d GT Xdrive aracımızda da 2 sefer transfer kutusu değişti, araç 2014 model, 20bin km... bastır ne gerekiyorsa yaptırt serviste garantiden çıkar çıkmaz tavırları değişiyor...

sinanbaysal
19-01-2016, 19:59
geçmiş olsun arızayı merak ettım umarım cıddı bır arızası yoktur

Enes-x
19-01-2016, 20:27
Babam bugün kosiflere bırakmış aracı çok şükür ciddi bi sorun yok.

Bu arızayı veren sensör bozulmuş yani hiçbir sorun olmadığı halde arıza veriyor.

Fiyatıda %10 indirimle 1320 tl .

Yarın teslim alıcaz arabayı sizce garantiye sokmaları için baskı yapalım mı sonuç alır mıyız, yoksa uğraşmaya değmez mi?

Dou
19-01-2016, 20:30
Geçmiş olsun Enes, sorunu bulduğunuza sevindim.

Yalnız yeni garantisi bitmiş aracın sensörünün bozulması, pek kullanımdan ötürü kaynaklandığını düşünmüyorum. Bozulan mekanik ya da kullandıkça aşınan bir parça değil en nihayetinde. Bir sensöre 1300 TL de hiç az değilmiş açıkçası.

Ben olsaydım garanti için baskı yapardım, en azından minimum 50% sini üstlenirler diye düşünüyorum.

ghibli06
19-01-2016, 20:38
Babam bugün kosiflere bırakmış aracı çok şükür ciddi bi sorun yok.

Bu arızayı veren sensör bozulmuş yani hiçbir sorun olmadığı halde arıza veriyor.

Fiyatıda %10 indirimle 1320 tl .

Yarın teslim alıcaz arabayı sizce garantiye sokmaları için baskı yapalım mı sonuç alır mıyız, yoksa uğraşmaya değmez mi?

kesinlikle yapın baskıyı...

Kutluhan
20-01-2016, 11:44
sensörü siz bozacak değilsiniz herhalde, baskı yapın bencede garantiye soksunlar.

Enes-x
21-01-2016, 16:53
Sorun tamamen çözüldü . Arızalı parça net olarak belli oldu , turbo by pass kapakçığı değişti.960 tl parça 360 tl işçilik bedeli ödendi.

Bu sırada garantiye sokmaları için talepte bulunduk 2 gün içinde cevap geldi parçayı garantiye sokmuşlar.Yani 960 tl kosiflerin hesabında bizim adımıza bi daha ki bakımda kullanmak üzere duruyor.Sadece işçilik almış oldular.

İlgilenen herkese teşekkürler.

Yigit-Y
22-01-2016, 14:53
Sorun tamamen çözüldü . Arızalı parça net olarak belli oldu , turbo by pass kapakçığı değişti.960 tl parça 360 tl işçilik bedeli ödendi.

Bu sırada garantiye sokmaları için talepte bulunduk 2 gün içinde cevap geldi parçayı garantiye sokmuşlar.Yani 960 tl kosiflerin hesabında bizim adımıza bi daha ki bakımda kullanmak üzere duruyor.Sadece işçilik almış oldular.

İlgilenen herkese teşekkürler.

geçmiş olsun garantiye sokmalarıda iyi olmuş az değilmiş fiyatı