PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç tavsiyesi??? Colt czt & Pug 207RC & DS3 Dsport

cannn22
22-01-2016, 19:03
Cümleten selamınaleyküm. Herkese hayırlı, kazasız belasız sürüşler, gazlamalar.

Abiler, arkadaşlar bu 3 araç arasında kararsız kaldım. Araçla biraz oynama düşüncem var. Yani en fazla yapabileceklerim;

Cooler,
Westgate
Full egzoz
Dump valve
Buji
Bobin
Hava Filitre kiti
Yazılım

Yani bu ayarlarda kimisi stage 3+ diyor kimisi stage 2+ diyor. Stage işleri baya farklılık gösteriyor. Ama turbo büyütme gibi bir düşüncem yok. En fazla yapmayı düşündüğüm bunlar.

Sizce en mantıklı hangi araç olur ve bu yapacaklarımla tahmini her araçtan ne kadar güç elde ederim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

cannn22
22-01-2016, 19:10
Cümleten selamınaleyküm. Herkese hayırlı, kazasız belasız sürüşler, gazlamalar.

Abiler, arkadaşlar bu 3 araç arasında kararsız kaldım. Araçla biraz oynama düşüncem var. Yani en fazla yapabileceklerim;

Cooler,
Westgate
Full egzoz
Dump valve
Buji
Bobin
Hava Filitre kiti
Yazılım

Yani bu ayarlarda kimisi stage 3+ diyor kimisi stage 2+ diyor. Stage işleri baya farklılık gösteriyor. Ama turbo büyütme gibi bir düşüncem yok. En fazla yapmayı düşündüğüm bunlar.

Sizce en mantıklı hangi araç olur ve bu yapacaklarımla tahmini her araçtan ne kadar güç elde ederim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Ya da bunlara ek dizel araç tavsiyeniz olur mu? Şu aracı alsan daha zevkli olur, kullanırken haz alırsın diyebileceğiniz?

hondaa
22-01-2016, 19:43
fransız grubuna bakıyorsan sayet ıyı bır ustaya ve gecmısı temız araba bulmanı onerırım yoksa basın agrır gercı her arac ıcın oyledır ama bu tarz arabalar da dıkkatlı olmak lazım ben alıp 6 ay sonra satmıslıgım vardı 207 rc le mans .

cannn22
22-01-2016, 20:01
fransız grubuna bakıyorsan sayet ıyı bır ustaya ve gecmısı temız araba bulmanı onerırım yoksa basın agrır gercı her arac ıcın oyledır ama bu tarz arabalar da dıkkatlı olmak lazım ben alıp 6 ay sonra satmıslıgım vardı 207 rc le mans .

Aslında 207Rc en uzak durduğum araç. Şekil olarak pek hoşuma gitmiyor zaten, onun yanı sıra 5 ileri olması da can sıkıcı. Çok hantal kalıyor araç. Video'larda gördüğüm o yani. Teşekkür ederim yinede yorumunuz için.

fthdrn
22-01-2016, 20:32
Tercihim Ds3 olurdu. Cunku 207 de temiz bulmak daha zor şu sıralar.

individual
22-01-2016, 20:45
Ben ds3 diyorum.Tasarım olarak diğerlerinden daha önde bence.

ondertopcu
23-01-2016, 07:50
3ü arasından ds3

Ufuk
23-01-2016, 08:05
Eğer sorunlarla uğraşmaktan çekinmiyorsaniz 207rc derim. Kendim için uzunca bir süre baktım.
Ds3 te öyle keza.
Eğer sorunsuz olsun derseniz Czt derim.

Sinan58
23-01-2016, 11:11
Daha kolay yüklenebildiği için ve daha şekil için Colt CZT diyorum ben.
Diğerlerinden daha ucuz olmasıda cabası.
Colt CZT çok hafiften gıdıklamayla tam bir şaka makinesine dönüşebilir.
Ayrıca birde kırmızı olursa tadından yenmez :)

MEGFB
23-01-2016, 11:19
bu listeye corsa gsi, opc, opc nurburgring eklenebilir mi? turbo değişmeyeceği için bunu önerdim. üçü arasında colt

cannn22
23-01-2016, 11:38
Daha kolay yüklenebildiği için ve daha şekil için Colt CZT diyorum ben.
Diğerlerinden daha ucuz olmasıda cabası.
Colt CZT çok hafiften gıdıklamayla tam bir şaka makinesine dönüşebilir.
Ayrıca birde kırmızı olursa tadından yenmez :)

Aslında dediğiniz gibi CZT'nin farklı güzel hoş bir şekli var. Biraz Asimetrik yapısı bazen garipsesem de hoşuma gidiyor farklı bir araç. Benimde en çok içime sinen araç Czt aslında fakat fiyatları 35+ üzeri. 2006-2007 model araçlar birde.

Renk konusunda kesinlikle aynı fikirdeyiz :)

Teşekkür ederim

cannn22
23-01-2016, 11:42
bu listeye corsa gsi, opc, opc nurburgring eklenebilir mi? turbo değişmeyeceği için bunu önerdim. üçü arasında colt

Corsa serisi de olabilir aslında ama motor patlatan çok duydum okudum ve 192 hp olmasına rağmen çok verimsiz bir araç olduğunu videolar'da görebiliyorum. Corsa GSİ için durum nedir bilmiyorum ama OPC için maalesef pek iç açıcı bilgiler edinmedim. Turbo büyüttükten sonra yürümeyen araç bile yürüyor zaten ona bir şey diyemeyiz.

Czt için yapılan yorumlar ne yapsanız yarıyor, size güç olarak dönüyor yönünde. Olumsuz olarak duyduğum tek problem viraj konusu ama onuda güzel bir coilover ile üstesinden gelir yeterince yere basarsak iyi bir tutuş sağlarız diye düşünüyorum.

Birde 230 hp czt gibi giden hiç bir araç görmedim nedense. Nasıl bir yapısı varsa aracın ok gibi gidiyor, Typer'la beraber yürüyor. Ama aynı şekilde bir 207rc, ds3 felan zayıf kalıyor.

emoro
23-01-2016, 11:44
CZT hakkında PM attım kardeşim düşünürsen konuşalım.

Sinan58
23-01-2016, 12:01
Corsa serisi de olabilir aslında ama motor patlatan çok duydum okudum ve 192 hp olmasına rağmen çok verimsiz bir araç olduğunu videolar'da görebiliyorum. Corsa GSİ için durum nedir bilmiyorum ama OPC için maalesef pek iç açıcı bilgiler edinmedim. Turbo büyüttükten sonra yürümeyen araç bile yürüyor zaten ona bir şey diyemeyiz.

Czt için yapılan yorumlar ne yapsanız yarıyor, size güç olarak dönüyor yönünde. Olumsuz olarak duyduğum tek problem viraj konusu ama onuda güzel bir coilover ile üstesinden gelir yeterince yere basarsak iyi bir tutuş sağlarız diye düşünüyorum.

Birde 230 hp czt gibi giden hiç bir araç görmedim nedense. Nasıl bir yapısı varsa aracın ok gibi gidiyor, Typer'la beraber yürüyor. Ama aynı şekilde bir 207rc, ds3 felan zayıf kalıyor.

Bende biraz önce yazacaktım, opcler hakkında en çok duyduğum şey aktarma kayıpları.
Araç hiç yürümüyor diyorlar.
Bunu bir kişiden duymadım birçok kişiden duydum.
Hepsinin ortak şikayeti araç yürümüyor diyorlar.
Colt konusunda pazardaki satıcılar gibi örnek vereyim size;
Gel abim gel Colt"a ne alırsan al 10hp abi, batan geminin hpleri bunlar :)

Gearbox
23-01-2016, 12:33
CZT +1 diyorum..

cannn22
23-01-2016, 12:34
Bende biraz önce yazacaktım, opcler hakkında en çok duyduğum şey aktarma kayıpları.
Araç hiç yürümüyor diyorlar.
Bunu bir kişiden duymadım birçok kişiden duydum.
Hepsinin ortak şikayeti araç yürümüyor diyorlar.
Colt konusunda pazardaki satıcılar gibi örnek vereyim size;
Gel abim gel Colt"a ne alırsan al 10hp abi, batan geminin hpleri bunlar :)

Hahaa bu pazarcı ağzıyla verdiğiniz örneğe sesli güldüm. Allah'ta sizi güldürsün. Niyet Czt'den yana ama bakalım hala araştırmadayım. Dizel araç olarak alsam acaba ne alınır? Nasıl sonuç verir diye düşünüyorum? Kesinlikle hard yazılım yapma düşüncem yok. Kara duman işini sevmiyorum

cannn22
23-01-2016, 12:41
Opel astra 2.0 T GTC Sport'lar nasıldır acaba

http://i.hizliresim.com/Rop30Z.jpg (http://hizliresim.com/Rop30Z)

cannn22
23-01-2016, 12:42
Opel astra 2.0 T GTC Sport'lar nasıldır acaba

http://i.hizliresim.com/vnN4pm.jpg (http://hizliresim.com/vnN4pm)

Edit seçeneği neden yok acaba :/

huse_inn
23-01-2016, 13:47
czt ve ds3 kullanmış biri olaraktan bence ds3 derım o 3u arasından hıc olmazsa bıraz daha guzel tasarım olaraktan :) bence

Victiz
23-01-2016, 13:54
tasarım ve modernlik yönünden kesinlikle ds3 thp.

czt daha az parayla daha fazla güç üretebilir belki, ancak yüz olarak eskidi bence. thp nin kilit noktası egzantrik zinciri. alınca değiştirirsiniz kafanız rahat olur (300tl). çok verimli motora sahip.

Draniela
23-01-2016, 14:23
DS3 ü tasarım olarak çok beğeniyorum diğerlerinden çok daha asil duruyor tercih meselesi.
Ama bızıklanmamışı nasıl bulunur bilmiyorum :D

cannn22
23-01-2016, 22:34
Tabiki Ds3 şekli ve yeni model olması sebebiyle çok daha fazla can alıcı bir araç daha yakışıklı bir kere. Ama fransız olması düşündürücü. Czt'nin japon olması ve sorunsuz bir yapısı olması beni kendisine çeken bir etken.

canozgur106
23-01-2016, 22:47
Stage3 207 rc sahibiydim gayet keyifli ve dikkat çekici bir araçtı almadan önce forumda bende D kasa gsi ve Cztyi sormuştum çokda czt baktım ama rc aldım nedeni ise uzun süredir takip ettiğim dolu aracın fiyatında indirime gidilmesiydi ds3 ve rc czt kadar yürümez bence Czt cidden deli dehşet gidiyor..Ufak dokunuşlarla 200 üzeri olabiliyor ama rc ve ds3 de bana göre aynı gücü alabilmek için daha fazla para harcaman gerekli Rc fazla ağır bir araba Ds3 de ona keza 1250kg civarı ağırlığa sahip..Czt de viraj sorunu var kaliteli bir coille çözülür..Sen Cztlere bak daha uygun fiyata bulabilirsin telden yazıyorum çok detaylı telde anlatayım 05053154991

cannn22
24-01-2016, 17:35
Stage3 207 rc sahibiydim gayet keyifli ve dikkat çekici bir araçtı almadan önce forumda bende D kasa gsi ve Cztyi sormuştum çokda czt baktım ama rc aldım nedeni ise uzun süredir takip ettiğim dolu aracın fiyatında indirime gidilmesiydi ds3 ve rc czt kadar yürümez bence Czt cidden deli dehşet gidiyor..Ufak dokunuşlarla 200 üzeri olabiliyor ama rc ve ds3 de bana göre aynı gücü alabilmek için daha fazla para harcaman gerekli Rc fazla ağır bir araba Ds3 de ona keza 1250kg civarı ağırlığa sahip..Czt de viraj sorunu var kaliteli bir coille çözülür..Sen Cztlere bak daha uygun fiyata bulabilirsin telden yazıyorum çok detaylı telde anlatayım 05053154991

Abi güzel ve ayrıntılı yorumun için çok teşekkür ederim. Benimde aklımda japon olması ve sizinde dediğiniz gibi ufak dokunuşlarla 200+ olması ve kalitesi büyük etken. Ds3 şekli güzel diye içime siniyor aslında. Her zaman gazlicak değilim, biraz da bakınca albenisi olsun diyorum ama bakalım kararsızım.

fthdrn
24-01-2016, 17:55
albenisi olsun istiyorsan bence coltu ele :)

Jeandan-R
24-01-2016, 18:15
208 allure 1.6thp de düşünebilirsiniz

cannn22
24-01-2016, 20:42
albenisi olsun istiyorsan bence coltu ele :)

Kesinlikle. Colt al beni değil, sat beni cinsinden hahahah :) :)

cannn22
24-01-2016, 20:43
208 allure 1.6thp de düşünebilirsiniz

Onunda ds3 ve gt'den farkı yok bildiğim kadarıyla. Hepsi 156 değil mi?

Aranel Ciryatan
24-01-2016, 20:54
207RC kullandım zevkli araba ama 5 ileri oluşu kaybettiriyor. Koltukları falan zaten çok güzel aracın bunlarda +lar bence. DS3 diyorum ben bu arada eski br RC kullanıcısı olarak. Neden dersen 6 ileri. Motor daha yeni ve hataları giderilmiş. Yukarıda söylendiği gibi egzantrik zinciri kilit bunlarda onu değiştir devam et başın ağrımaz. CZT herkezinde dediği gibi daha kolay yürüyor fakat yol tutuş maalesef DS3 ve RC ye göre kötü. Ne yaparsan yap düzelmiyor arabanın yapısından dolayı. Benim tercihim DS3 olurdu bu 3'ü arasında.

cannn22
24-01-2016, 21:51
207RC kullandım zevkli araba ama 5 ileri oluşu kaybettiriyor. Koltukları falan zaten çok güzel aracın bunlarda +lar bence. DS3 diyorum ben bu arada eski br RC kullanıcısı olarak. Neden dersen 6 ileri. Motor daha yeni ve hataları giderilmiş. Yukarıda söylendiği gibi egzantrik zinciri kilit bunlarda onu değiştir devam et başın ağrımaz. CZT herkezinde dediği gibi daha kolay yürüyor fakat yol tutuş maalesef DS3 ve RC ye göre kötü. Ne yaparsan yap düzelmiyor arabanın yapısından dolayı. Benim tercihim DS3 olurdu bu 3'ü arasında.

Teşekkür ederim abi, ds3 model ve 6 ileri oluşu sebebiyle daha mantıklı geliyor tabiki. Bakalım alternatif hoşuma giden başka bir araç bulamazsam ds3 fiyatlarına başka seçenek yok gibi zaten.

cannn22
24-01-2016, 22:05
Peki abiler bu Opel Astra 1.6T GTC SPORT'lar var. 180 hp. Onlar için ne dersiniz acaba?

speed_emre
24-01-2016, 22:11
180 likleri gerçektende çok iyi arkadaşımda vardı gidişi çok iyidi. egzoz filtreli 200 lük rcz ile 2 ye 2 denemiştik 150 ye kadar öndeydik. 160 tan sonra geçiyordu :) stoktu gtc

sadettin
25-01-2016, 11:47
czt hızlı ama güvensiz geliyor bana. 207 lemans bence

Aranel Ciryatan
25-01-2016, 12:47
czt hızlı ama güvensiz geliyor bana. 207 lemans bence
kesinlikle. Hatta efsane bir CZT kazası vardır. rolling de panik frende arka direk geliyor öne.

https://www.youtube.com/watch?v=2t8r0txvLgM

ER_GT
25-01-2016, 13:09
bende şuanda 207 gt kullanıyorum. araç 68 binde yinede küçük sorunlar oluyor. ancak bende maddi imkanlar doğrultusunda 208 gti derim. hem 6 ileri hemde 200bg hemde yeni araç. ki 208 cadde kullanımı konusunda arkadaşlar baya bir dolduruyor. dediğim gibi imkanın varsa 208 gti al. Ne kadar eski araba alırsan o kadar çok sorunla boğuşuyorsun. hele bide bakımsızsa araç o kadar soğuyorsun.

cannn22
25-01-2016, 13:26
bende şuanda 207 gt kullanıyorum. araç 68 binde yinede küçük sorunlar oluyor. ancak bende maddi imkanlar doğrultusunda 208 gti derim. hem 6 ileri hemde 200bg hemde yeni araç. ki 208 cadde kullanımı konusunda arkadaşlar baya bir dolduruyor. dediğim gibi imkanın varsa 208 gti al. Ne kadar eski araba alırsan o kadar çok sorunla boğuşuyorsun. hele bide bakımsızsa araç o kadar soğuyorsun.

Abi dediğin gibi hep bir problem meselesi duyuyorum 207 serisinde. İyi yorumlarda mutlaka var ama kötüler ve olumsuz olanlar çoğunlukta. Bende araçtan zevk-keyif almak istiyorum. Eğer keyfimi kaçırıcaksa hiç gereği yok zaten. Durduk yere sinir küpü olur insan. Bir işe başlayalım dedik deriz burnumuzdan geldi olur. Açıkçası tedirgin bakıyorum biraz 207 serisine. 208 olabilir tabiki ama o paraya çıktıktan sonra ibiza cupra ve polo gti var diye düşünüyorum ve daha mantıklı geliyor doğal olarak. Yanlış mı düşünüyorum acaba?

ferhatcam
25-01-2016, 13:27
Bende bu fiyatlara araç bakıyorum czt hiç düşünmedim 207 gt/rc ilk elediğim oldu. Seçeneklerinden en alınası bana göre ds3. Ve bu seçeneklere 208 thp allure ve skoda fabia Rs de ekleyebilirsin. Umarım gönlüne göre bir araç bulursun

cannn22
25-01-2016, 13:28
Birde dizel araç bakınıyorum ama öyle mantıklı olan yükledinğinde keyif ve haz vericek hangi araçlar var acaba? Dizel de canımı sıkan bir olay karaduman meselesi. Aracı yüklesem bile hard yazılım yapmam kesinlikle. Çünkü gerçekten o kara duman arkadan gelen insan için büyük bir kaza sebebi olabilir Allah korusun.

ER_GT
25-01-2016, 13:50
valla dizelde aklıma gelen giden c4-308 olabilir. ailece uzun yollarda 308 hdi 1.6 kullanıyoruz. o araçtan inanılmaz memnunum. hem yakıtı az. hemde gidiş olarak gayet tatminkar. daha büyük bir şey düşünürsen 2.0 mondeo dizel otm. powershift mükemmel olur. 340nm torku var gayet keyifli makina.