Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pert Otomobil'de Süreç Nasıl İşliyor ?

Mesut-RR
27-01-2016, 15:23
Merhaba, 6 Ocak gecesi yaptığım kaza sonucunda aracım perte ayrıldığını bugün gelen maille öğrenmiş bulunmaktayım.Verilen teklifi az bulduğum için - piyasa değerinin 10 bin lira altı - maile cevap vererek daha fazlasını talep ettim.Bu sırada cesar grup'tan arıyoruz diyen birisi bana mail adresimi sordu ve attığı mailde 29 ocak gününe kadar teslim etmem üzerine şunlar yazıyordu ;

Merhaba,
Konu dosya trafik işlemleri için ihtiyaç duyulan evraklar listesi ektedir,
Gereği bilgilerinize rica olunur.
2016/1 MTV tahakkuk ettiğinden ödeme yapılarak evrakların gönderilmesi rica olunur.
Mailin teyit edilmesini rica ederim.
Evraklara ek olarak mutabakatname ve taahhütname asıllarının da dosyaya eklenerek tarafıma ulaştırılmasını rica ederim.

Trafik işlemlerini sizin adınıza yüretecelektir.Bu işlemler aracınızın trafikten kaydının silinmesi ve noter satışının gerçekleşmesi şeklinde yapılacaktır.

Arayıp kendilerine sigorta firmasının teklifini az bulduğumu, mutabakatnamedeki bedelin düzeltilmesi halinde doldurup göndereceğimi söylediğimde şimdi gönderebileceği sorun olmayacağını söylediler.

Anlayacağınız kafamda deli sorular, süreç nasıl işliyor özet geçebilecek olan var mı ?

mimit
27-01-2016, 15:43
Öncelikle mutabakatname yi anlaşılan tutar yazılmış ve imzalanmış şekilde tarafınıza ulaşmadan imzalamayın,telefon da dahi onay vermeyin. Kasko poliçenizi inceleyin düşük fiyat çıkartmak için çeşitli oynamalar sizin onayınız olmadan yapılıyor. Benim yaşadığım olay da aracım 90 hp lik düz vitesli olarak kasko poliçesi hazırlanmış,oysaki araç 112 hp otomatik vites bir model bundan dolayıda bana 6000 tl daha düşük fiyat vermişlerdi,bir kaç resmi yazışma ile sorunu çözdük.

Sigorta firması araca satışa çıkardığından aracı şirket ler ile alım satım trafikten çekme ve aracın tekrar trafiğe çıkabilmesi için gerekli işlemleri yürütüyorlar, araç satıldıysa karşı tarafa bir an önce aracı devretmek için sizden evrakları acele istemişlerdir. Kasko firmanız ile sıkı iletişimde olup işlemleri hızlandırın,aracı alan kişiye teslim edemezlerse tekrar satılmasını falan bekliyorlar bunlarda sizin açınızdan hep zaman kaybı. size gelen ve gönderdiğiniz evrakların muhakkak birer kopyasını alın ve saklayın.Biraz sıkıntılı bir süreç umarım en kısa zamanda istediğiniz tutar üzerinden teklifi sunarlar.

Mesut-RR
27-01-2016, 15:49
Öncelikle mutabakatname yi anlaşılan tutar yazılmış ve imzalanmış şekilde tarafınıza ulaşmadan imzalamayın,telefon da dahi onay vermeyin. Kasko poliçenizi inceleyin düşük fiyat çıkartmak için çeşitli oynamalar sizin onayınız olmadan yapılıyor. Benim yaşadığım olay da aracım 90 hp lik düz vitesli olarak kasko poliçesi hazırlanmış,oysaki araç 112 hp otomatik vites bir model bundan dolayıda bana 6000 tl daha düşük fiyat vermişlerdi,bir kaç resmi yazışma ile sorunu çözdük.

Sigorta firması araca satışa çıkardığından aracı şirket ler ile alım satım trafikten çekme ve aracın tekrar trafiğe çıkabilmesi için gerekli işlemleri yürütüyorlar, araç satıldıysa karşı tarafa bir an önce aracı devretmek için sizden evrakları acele istemişlerdir. Kasko firmanız ile sıkı iletişimde olup işlemleri hızlandırın,aracı alan kişiye teslim edemezlerse tekrar satılmasını falan bekliyorlar bunlarda sizin açınızdan hep zaman kaybı. size gelen ve gönderdiğiniz evrakların muhakkak birer kopyasını alın ve saklayın.Biraz sıkıntılı bir süreç umarım en kısa zamanda istediğiniz tutar üzerinden teklifi sunarlar.

Sağ olun, bu durumda sigorta şirketi mutabakatnamedeki rakamı değiştirmeden istenilen evrakları hiç bir yere teslim etmemem gerekiyor.

mimit
27-01-2016, 16:01
Yani benim tavsiyem bu yönde, ben bir defa böyle bir olay yaşadım ama çevremdeki sigortacıların anlattıkları bu yönde oldu aklıma kazınan en iyi çamura yatma ise şekilleri ise fiyatta anlaşamadıkları zaman yada bir şekilde zarar ları söz konusu ile evrakları tekrar düzenleyip onarım seçeneğini sunuyorlarmış, hal böyle olunca da insanlar kazalı araca tekrar binmektense düşük teklifi kabul ediyorlarmış.

Ama elimiz de ki evraklarda ağır hasar, tamiri mümkün olmayan hasar vb şeyler yazıyor böyle bir teklif karşısında elimizdeki evraklar ile durumu mahkemeye taşıma hakkımız bile var, insanın bunlara inanası gelmiyor ama dediğim gibi bir kaç sigortacı ile görüştüm anlatılan hikayeler gerçekten bazen hayal gücü zorlar cinsten ama oluyormuş.

Sert@ç
27-01-2016, 16:02
Aşağıdaki linkden aracın değerini öğrenin ona göre isteyin
http://www.tsb.org.tr/Default.aspx?pageID=631

Zaten fazlasını istesenizde çok çok ama çok uğraşmanız lazım
Ocak mtvsini yatırmak zorundasınız ve aracı trafikden çekmeniz lazım

Yigit-Y
27-01-2016, 16:07
Sahibinden.com daki en dusuk ilandan yuzde 10 eksigi teklif ediliyordu hala oylemi:)

Benim 1.20i pert etmistik butun ilan sahipleri zaten 3 kisilerdi rica ettim 1 ay boyunca 10.000 ustu yazdilar

Valla sayelerinde ucuz yirttim yoksa sigorta sirketi oluculerin olucusudur:)

turkerrr
27-01-2016, 16:10
Geçmiş olsun.

Cesar pert araçları alan sigorta şirketleri ile anlaşmalı bir şirket, hurda bedelini onlar kalan bedeli sigorta şirketi ödeyecek.

Aracın borçsuz teslim edilmesi gerekiyor yani ocak mtv sini ödemen gerekiyor varsa trafik cezalarını da ödemelisin. Ayrıca yedek anahtar da isterler eğer yoksa bedelini düşerler ödenecek paradan.

Araç bedeli ile ilgili gelen teklifler 10 bin TL altı gibi olmaması lazım genelde tutuyor piyasa değerleri ile ben hiç pert fiyatında anlaşmazlığa düşmüyorum diyebilirim. Eğer talep ettiğin rakam gerçeği yansıtmıyorsa boşa süreci uzatma derim.

Sigorta şirketini ve aracın marka model bilgisini yazarsan tutar ile ilgili yorum yapabiliriz.

SGTI
27-01-2016, 16:11
Sahibinden.com daki en dusuk ilandan yuzde 10 eksigi teklif ediliyordu hala oylemi:)

Benim 1.20i pert etmistik butun ilan sahipleri zaten 3 kisilerdi rica ettim 1 ay boyunca 10.000 ustu yazdilar

çok ilginç ilk defa duydum bunu 1.20i spesifik bi araba ama örneğin polo gti dediğimiz arabanın 35 e olanıda var 70 e de.Yani eli yüzü düzgün 2 yaşında pert olan arabaya 32 liramı sayıyorlar?

turkerrr
27-01-2016, 16:12

sahibinden.com dan araştırma yapılıyor ama fiyatlarda benim müşterilerim hep memnun kalıyor tabi bu durum şirketten şirkete oldukça değişir.

Yigit-Y
27-01-2016, 16:14
Arabaniz boyasiz polo gti en dusuk ilan bu tipte 60 diyelim sigorta 50 54 arasi rakamliyor mesela bu sekilde yapiliyordu en son

turkerrr
27-01-2016, 16:14
çok ilginç ilk defa duydum bunu 1.20i spesifik bi araba ama örneğin polo gti dediğimiz arabanın 35 e olanıda var 70 e de.Yani eli yüzü düzgün 2 yaşında pert olan arabaya 32 liramı sayıyorlar?

Hayır tabi ki piyasa değeri neyse alırsın 1 2 lira altı üstü oynar belki,burada acenteye de biraz iş düşüyor ben gelen teklifleri konuya ilgili olduğum için kendim değerlendirip eğer düşükse müşteriye sunmadan önce yükselttiriyorum öyle sunuyorum.

Mesut-RR
27-01-2016, 16:41
2008 sportback A3 1.6 otomatik vites araç, bi-xenonlu ambition donanımlı vesaire. Tüm bakımları Doğuş'ta yapılmış, 39 bin kilometrede.

Ederi nedir ?

Sert@ç
27-01-2016, 16:45
Kasko değer listesine göre 46binden fazla almanız çok zor

berk34
27-01-2016, 17:02
Kasko değer listesine göre benim aracım 54 bin lira . 2013 polo gti. Ama opsiyon birsürü donanım var. Cam tavan- bi xenon - 4 kapı - sürüş paketleri vs vs . Bu durumda piyasa değerine mi bakılıyor , nasıl oluyor ?

Konu sahibi kusura bakmaz umarım :)

hddsheriff
27-01-2016, 17:59
Kasko değer listesine göre benim aracım 54 bin lira . 2013 polo gti. Ama opsiyon birsürü donanım var. Cam tavan- bi xenon - 4 kapı - sürüş paketleri vs vs . Bu durumda piyasa değerine mi bakılıyor , nasıl oluyor ?

Konu sahibi kusura bakmaz umarım :)

Ekstraları poliçeye ekletmezsen baz donanım Gti muamelesi görür.

hddsheriff
27-01-2016, 18:02
Vergi dairesine gidip aracı trafikten çekicem dersen ne kadar borcun varsa dökerler ortaya, ödeyip makbuz almayı unutma sigorta onu da isteyecek. Diğer evrakları da fiyatta anlaşmadan gönderme. Ben kaza yaptığımda bu evrakların yanında plakalarıda istemişlerdi.

Day Walker
27-01-2016, 20:27

Ahahahahahha bak hu iyimiş :D

Mesut-RR
01-02-2016, 19:33
Otomobili satmak için aracı olan kurum böyle bir vekalatname talep etmekte, bu normal prosedüre dahil midir ? Biraz tereddütlü yaklaşıyorum sonradan daha fazla uğraşmamak adına.Sigorta şirketi hemen ödeme yapacak anladığım kadarı ile ama bu Cesar Grup'tan ödeme almam - sovtaj bedeli - bir kaç ay sürüyor sanırım.

Ayrıca sigorta şirketinin gönderdiği mutabakatnamede peşin olarak aldığımı beyan ederim gibi bir şey yazıyor.Kendilerine ödeme almadan neden böyle bir şey imzalayayım diyorum, sıkıntı olmaz diyorlar sadece.

talep edilen vekalet ; süresiz olarak noter tarafından düzenlenmesini istiyorlar ;

Böyle bir vekalet vermek yerine aracı kendim trafikten çekip bedelin tamamını sigorta şirketinden talep edemez miyim ? Ya da bu vekaleti 15 -20 isme vermemin bir sakıncası yok mu süresiz olarak değil de 2 aylığına ?

http://i.hizliresim.com/a2rj3R.png (http://hizliresim.com/a2rj3R)

DOHC
01-02-2016, 19:44
Paranı aldıktan sonra vekaleti iptal edersin. Sana ikinci noter masrafına mal olur ama güvenilir olur.

G.U.Z.
01-02-2016, 20:33
Butun pert arac alis satislarinda ayni tarz vekaletname iateniyor