Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk göz ağrım ilk emeğim
Metin Töremen
29-01-2016, 15:26
Öncelikle herkese merhaba forumda yeniyim.
Aslen İzmirliyim fakat okul için Alanyada yaşıyorum. 1 senedir bir firmada düzenli olarak çalışıyorum. 97 doğumluyum( klimalımı klimasızmı diye bir espri gelmiyceğini umarak devam ediyorum :p ).
İlk arabamı almadan önce aldıktan sonra başıma gelenleri sizle paylaşmak istedim.
Babamla kendimi bildim bileli araba tutkumuz vardır. ( Okumayı araba plakalarından söktüğümü söyler )
Derken ehliyet kursu yaşım geldi ufak ufakta sağolsun babam öğretiyordu gidip geliyorduk yıkamaya oraya buraya.
Ehliyet kursu başladı ehliyeti aldık merakımda fazlasıyla var ama bir pürüz vardı.
Babam araba konusunda katı ve beni dizginlemeye çalıştığından ehliyeti alır almaz araba alma konusuna soğuk bakıyordu.
Yavaş yavaş babamın 1996 E200 ünü almaya başlamıştım. Bi akşam 18'' Başbakan replica jantlarla çıkageldim :)
( Maalesef öncesinin fotoğraflarını bulamadım kusura bakmayın )
http://i.imgur.com/fP7X1dc.jpg
Daha sonra üniversite başladı, Alanyaya taşındım yaptığım işi ordada devam ettirmeye başladım.
Arabadan önce düşünmem gereken bir çok şey vardı. Ev başka bir hayat hem iş hem okul yalnız yaşamak bir çok soru işareti vardı kafamda.
Herşeyi yavaş yavaş yola koyduktan sonra 3 yıldır biriktirdiğim bayram seyran demeden cuzi miktar parayla oy kullanmak için İzmire gidip babamlara süpriz yaptım.
Parayı koydum babamın önüne baba dedim ben araba alacam :D Babam sana orda tek araba vermem onu yapmam bunu yapmam derken günler geçti.
Pazar gecesi Alanya otobüsüne 12 saat kala arabayı buldum babamı aradım.
Araba daha tr'siz plakaları bagajında duran 2. sahibinden 1992 model (1994 çıkışlı) Doğan L idi. Göğüslük ve plastik aksamlar kahverengi, Döşemeler kremrengi ve kahve tonlarındaydı. Arabayı çok beğenmiştim. Babamın suratı düşüktü arabayı beğenmişti fakat daha çok erken diye almak istemiyordu. Sonra arabanın bordo doğan olduğunu hatırlayıp ve babamın ikizi olan amcamı arayıp gelmesini söyledim. ( Yeryüzündeki bordo doğanı en çok seven adam, hayali max 20.000kmde bir doğan alıp c180iyle garajında yatırmak :D )
Öyle dedik böyle dedik arabayı aldık. Daha fazla uzatmadan fotoğraflara geçmek istiyorum.
Aracın aldıktan sonra babamdan (ç)almış olduğum mercedes sis ampüllerini taktım ve ufak bir iki dokunuştan sonra ellemedim.
Bu tarz arabalarda sadelikten yanayım :)
İlk yıkama :) ( sağ tarafta hemen farkederseniz 18''başbakanlı emektar yatıyor :D )
http://i.hizliresim.com/knDMDW.jpg
Arabanın oynanmadan önceki hali:
http://s10.postimg.org/y8sohni8p/IMG_7543.png
Bunlarda bendeki güncel halleridir :
http://s10.postimg.org/ix9866p7d/1526786_889256574506338_4864837153235467817_n.jpg
http://s10.postimg.org/g0m75wjdl/12274744_865194680245861_7446676768865845445_n.jpg
http://s10.postimg.org/kb0v1hogp/946440_885583708206958_6390298084076049199_n.jpg
http://s10.postimg.org/pivlgt0rd/IMG_7328.jpg
http://s11.postimg.org/j941s4fkz/IMG_7323.jpg
http://s11.postimg.org/mkxr7ohyb/993856_884898784942117_8113048354974740145_n.jpg
http://s11.postimg.org/weeykhk2r/12105912_855040014594661_5893095962188275115_n.jpg
Not: Olumlu olumsuz hertürlü yoruma açığım. Arabanın iç mekanını şuan yıllık izin dolayısıyla izmirde olduğum için çekemedim pazartesi alanyaya dönücem ozaman detaylı çekicem.
cok guzel araba masallah ama acılen oem jantlarına gerı don
Metin Töremen
29-01-2016, 16:06
cok guzel araba masallah ama acılen oem jantlarına gerı don
Bi çok kişi söylüyor abi onuda hevesten dolayı takmak istedim çok problem yaşıyorum zaten büyük geliyor bi zaman sonra illaki sökecem gibi duruyor
Eski bir şahinci olaraktan, kesinlikle herşey yerli yerinde :) sinyalleri turuncu güzel olabillir, güzel bi de boya koruma istiyor sanki son resimde hare gördüm gibi :) Tavsiye etrafa bak boşta bbs rs2 göbeği bulursan depo kapağına takabilirsin güzel duruyor :)
orijinal jant ve stopları değiştirirseniz birde L yazısı yerine slx işlem tamamdır :)
DeliceBirkan
29-01-2016, 16:12
Maşallah kazasız belasız :) birde bir sorum olucak jantlar 9-9 ofsetmi acaba ?
Metin Töremen
29-01-2016, 16:13
Eski bir şahinci olaraktan, kesinlikle herşey yerli yerinde :) sinyalleri turuncu güzel olabillir, güzel bi de boya koruma istiyor sanki son resimde hare gördüm gibi :) Tavsiye etrafa bak boşta bbs rs2 göbeği bulursan depo kapağına takabilirsin güzel duruyor :)
son resimler ilk aldığım zamanlardan onları koçtaştan 28Tl gibi bi rakama aldığım waxla hallettim arkadaşın polisaj makinasıyla. Depo kapağını ilk defa duydum abi göbek tam oturuyormu elinde örnek varmı ilk defa duydum hoş bi fikir ama. Küçük detayları seviyorum :D
orijinal jant ve stopları değiştirirseniz birde L yazısı yerine slx işlem tamamdır :)
Aracın doğan L görümünü bozmak istemediğim için böyle yaptım abi şimdilik böyleyiz çok teşekkürler.
Metin Töremen
29-01-2016, 16:15
Maşallah kazasız belasız :) birde bir sorum olucak jantlar 9-9 ofsetmi acaba ?
Allah razı olsun abi teşekkürler. Jantlar 9-10 ofset bide kafadaki rahatsızlıktan dolayı flanş koyduk dahada dışarda dursun diye :D
bordo doğan sevmeyen ölsün :)
şaka bir yana hikayen güzelmiş.iyi günlerde kullanırsın umarım.kazasız belasız.
ModulaRKinG
29-01-2016, 16:16
Maşallah Tek Kelimeyle Harika Bence Sade Ve Şık Yalnız Bi Kaç Önerim Olucak Turuncu Sinyaller , Sarı Far Şapkası , Panjura Sarı AA ve Türk Bayrağı İle Ön Taraf Daha Çekici Durur Düşüncesindeyim
Arabanın eski hali çok iyiymiş , güzel kardeşim. Nacizane tavsiyem aracı daha fazla değersizleştirmeden orijinale dön. Jantlı, ıvır zıvır bir sürü aksesuarlı şahin doğan çok etrafta, orijinal haliyle gayet kıymetli olur onların arasında senin araban. Dışardan bakan gözle de uyandırılan intiba açısından, orijinal haliyle daha elit yaklaşım olur sana karşıda. Kazasız belasız...
DeliceBirkan
29-01-2016, 16:18
Allah razı olsun abi teşekkürler. Jantlar 9-10 ofset bide kafadaki rahatsızlıktan dolayı flanş koyduk dahada dışarda dursun diye :D
Abi olucak kadar büyük degilim kardesim aynı yaştayız dün instagramdan takıp ettım hatta :D
bulenthaliloglu
29-01-2016, 16:28
Çok çok güzel bir Doğan iyi günlerde kullanırsın İnşaallah..
Rengi ateş ediyor.... :)
Metin Töremen
29-01-2016, 16:29
bordo doğan sevmeyen ölsün :)
şaka bir yana hikayen güzelmiş.iyi günlerde kullanırsın umarım.kazasız belasız.
Teşekkür ederim cümlemize
Maşallah Tek Kelimeyle Harika Bence Sade Ve Şık Yalnız Bi Kaç Önerim Olucak Turuncu Sinyaller , Sarı Far Şapkası , Panjura Sarı AA ve Türk Bayrağı İle Ön Taraf Daha Çekici Durur Düşüncesindeyim
Amin cümlemize. Sarı far şapkası bizim buralarda karaborsa :) ***** Alanya küçük yer. Küçük Türkiye bayraklarından aklımda var zamanla yapıcam hepsini. Küçük ama öğrenci için büyük masraflar bunlar :D
Arabanın eski hali çok iyiymiş , güzel kardeşim. Nacizane tavsiyem aracı daha fazla değersizleştirmeden orijinale dön. Jantlı, ıvır zıvır bir sürü aksesuarlı şahin doğan çok etrafta, orijinal haliyle gayet kıymetli olur onların arasında senin araban. Dışardan bakan gözle de uyandırılan intiba açısından, orijinal haliyle daha elit yaklaşım olur sana karşıda. Kazasız belasız...
Tavsiye için teşekkürler baştada söyledim orjinallikten yana olduğum için doğan l yazısını slxe bile çevirmek istemedim. Tek farkı yay ve oem jantları. Aşırıya karşıyım. Biraz bu şekilde bindikten sonra komple orjinale çevirip zır stock binme hayalim var ama daha değil. Tekrardan teşekkürler :)
Çok çok güzel bir Doğan iyi günlerde kullanırsın İnşaallah..
Rengi ateş ediyor.... :)
çok teşekkürler cümlemize :)
SpeedlinE™
29-01-2016, 17:05
Orijinal doğan l veya slx jantları.Birde arka şeffaf stop yakışabilir ama orjinaller kenarda dursun.Çünkü araç ciddi anlamda temiz duruyor.Aracınız tamda hayalimdeki tarz bir araç ehliyetimi alıp,paramı biriktirince böyle temizi kalırsa(hemide bordo ve göğüs rengi sevdiğimden :D ) ve Allah kısmet ederse alırım inşallah.Onun dışında aracın herşey yerli yerinde valla.Belki panjurdaki T logosu yenilenebilir öyle ufak tefek detaylarla mükemmel olacaktır.
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/12645205_551011645062296_3694719867562479702_n.jpg ?oh=418445b31ebbb6b4dfd012dd8433d07f&oe=57381C36 (farklılık olsun derseniz diye dedim bunu da)
mehmet6r
29-01-2016, 21:00
Araca maşaAllah,Rabbim kaza bela vermesin.Rengine bayıldım ama boyası bakım istiyor gibi anladım fotolardan. En güzeli öğrenci işi herşey yavaş yavaş daha zevkli oluyor. İlk olarak jantlarda orjinale dönmelisin ama yeni takmışsın zaten hiç değilse yazı atlat böyle. Oem jantlarla basman yeterli olucaktır. Tabi araç senin zevk senin, içine sinsin yeter.
painkller
29-01-2016, 21:09
Kardesim hersey gonlunce olsun oncelikle. Baba arabasina benim gibi hasta olup almaman en guzeli, kendi arabanda daha rahat olursun. Ama sana tavsiyem her haltta babanin fikrini sor, belli etmezler ama hoslarina gider. Ik mik etsede yaptir, icinde kalmasin :D
Arabaya diyecek sozum yok, masAllah kazasiz belasiz. Bence ne icinden geliyorsa onu yap, icinde kalmasin.
Iyi forumlar
Maşallah kazasız belasız. Sade ve güzel duruyor.
benim kuzende de bunlara karşı hastalık var. babası sıfır leon fr aldı geçen yaz, 3 hafta binip sattı.
Gitti dış bordo içi turkuaz koltuk yüksek göğüs konili jaluzili uzun antenli cms40-sf330'lu slx aldı.
Her allahın günü yıkayıp parlatıp lastik parlatıcıya abanıp geziyor :D
Bıkmadı..
hastalık olunca tam oluyor.
59Sercan
29-01-2016, 22:58
Araçınız güzel duruyor ama benim dikkatimi çeken egzos biraz kötü gözüküyor. Kazasız cezasız sürüşler.
alperaslann
29-01-2016, 23:40
Maşallah kazasız belasız
Kardeşim sen şimdi buna gözün gibi bakacaksın ya.
Hani cebinde yemek paran dahi yokken bir şeyler yapmaya çabalayacaksın.
Belki arkadaşlarının arasında dalga konusu dahi olacaksın, Doğan'a bu masraf/uğraş yapılır mı diye?
Büyük ihtimal yarın bi sebepten dolayı satarken, harcadığın parayı da çıkartamayacaksın.
Ama yap. Aldırma kimseye, ne dediklerine. Emin ol her anına değecek.
Senin geçtiğin yollardan henüz geçmiş biriyim ve emin ol bi zaman gelecek ki, senin Doğan'ın babanın Mercedes'inden daha tatminkar gelecek sana.
Bu cümlem henüz sana anlamsız gelebilir ama ilerde belki anlarsın, arabanın satışı verip eve otobüsle giderken, bir elindeki paraya bakıp bir de arabanı düşüneceksin. O zaman elindeki o kağıt parçaları o kadar boş ve anlamsız gelecek ki sana, inanamazsın.
Metin Töremen
30-01-2016, 09:31
Araca maşaAllah,Rabbim kaza bela vermesin.Rengine bayıldım ama boyası bakım istiyor gibi anladım fotolardan. En güzeli öğrenci işi herşey yavaş yavaş daha zevkli oluyor. İlk olarak jantlarda orjinale dönmelisin ama yeni takmışsın zaten hiç değilse yazı atlat böyle. Oem jantlarla basman yeterli olucaktır. Tabi araç senin zevk senin, içine sinsin yeter.
Boya konusunda siz abilerimden yardım bekliyorum max. çok zorlarsam kendimi 70 - 100 tl arasına kadar malzeme alıp kendim yapabilirim. Teşekkür ederim yorumlar için
Kardesim hersey gonlunce olsun oncelikle. Baba arabasina benim gibi hasta olup almaman en guzeli, kendi arabanda daha rahat olursun. Ama sana tavsiyem her haltta babanin fikrini sor, belli etmezler ama hoslarina gider. Ik mik etsede yaptir, icinde kalmasin :D
Arabaya diyecek sozum yok, masAllah kazasiz belasiz. Bence ne icinden geliyorsa onu yap, icinde kalmasin.
Iyi forumlar
Senin konuyu uzun süredir biliyorum maşallah sizin aracında hikayesi çok güzel. Babama fikrimi soruyorum mesela dünden beri komple kaliteli manifolddan sona kadar gürültüsüz bi egzos hakkında tartışıyoruz. O yapma diyor ben yapalım diyorum :) Para benim olsada babayı çiğnemek yakışmaz diye düşünüyorum.
Maşallah kazasız belasız. Sade ve güzel duruyor.
benim kuzende de bunlara karşı hastalık var. babası sıfır leon fr aldı geçen yaz, 3 hafta binip sattı.
Gitti dış bordo içi turkuaz koltuk yüksek göğüs konili jaluzili uzun antenli cms40-sf330'lu slx aldı.
Her allahın günü yıkayıp parlatıp lastik parlatıcıya abanıp geziyor :D
Bıkmadı..
hastalık olunca tam oluyor.
Kimse anlamlandıramıyor hastalık dediğiniz gibi teşekkürler.
Araçınız güzel duruyor ama benim dikkatimi çeken egzos biraz kötü gözüküyor. Kazasız cezasız sürüşler.
Teşekkürler
Maşallah kazasız belasız
Teşekkürler
Kardeşim sen şimdi buna gözün gibi bakacaksın ya.
Hani cebinde yemek paran dahi yokken bir şeyler yapmaya çabalayacaksın.
Belki arkadaşlarının arasında dalga konusu dahi olacaksın, Doğan'a bu masraf/uğraş yapılır mı diye?
Büyük ihtimal yarın bi sebepten dolayı satarken, harcadığın parayı da çıkartamayacaksın.
Ama yap. Aldırma kimseye, ne dediklerine. Emin ol her anına değecek.
Senin geçtiğin yollardan henüz geçmiş biriyim ve emin ol bi zaman gelecek ki, senin Doğan'ın babanın Mercedes'inden daha tatminkar gelecek sana.
Bu cümlem henüz sana anlamsız gelebilir ama ilerde belki anlarsın, arabanın satışı verip eve otobüsle giderken, bir elindeki paraya bakıp bir de arabanı düşüneceksin. O zaman elindeki o kağıt parçaları o kadar boş ve anlamsız gelecek ki sana, inanamazsın.
Bu konuya değinmek istiyordum aslında iyiki yazdın öncelikle yorumlar için çok teşekkürler. Kimin ne dediği umrumda değil dışardaki bilmeden konuşan insanların açıkçası. Ben bu işten zarar etmeyi göze alarak bu arabayı aldım. Yani aracın ücretleri ortada en fazla ne kadar edebilirimki zaten. Edersemde bindiğime kar sayarım. Şuan için kredisi bitene kadar satmayı düşünmüyorum zaten.
Benimle takılan eden aracı aldıktan sonra serseri damgası vuranlar oldu. Araca binmek istemeyenler oldu.
Çok fazla aldırmıyorum. Ben 19 yaşındayım vergi sahibiyim bu bile benim için fazlasıyla yeterli.
Bir yandan herkese tofaş almasınıda tavsiye ederim araba arkadaşlığı yapanların hepsi bir bir çıkıyor ortaya :)
mertypeR
30-01-2016, 09:51
Araban çok güzel hikayesi de öyle. Bence izmire geldiğinde ac schnitzer type 1 jantlara bak doğana yakışacağını umuyorum. Oeme dönme bence oem jant çok basit ve içeride kalıyor. Hafif ve güzel bir jant bulmaya bak sen bence. Kimsenin ne dediğini aldırma zaten insanlar hep konuşuyor, boş konuşuyor. Keyifli bir araca biniyosun keyfini çıkarmaya bak. Maşallah kazasız belasız :)
güzel görünüyor çok,orjinal halide çok iyiymiş..kazasız belasız kullan
Metin Töremen
30-01-2016, 10:07
Araban çok güzel hikayesi de öyle. Bence izmire geldiğinde ac schnitzer type 1 jantlara bak doğana yakışacağını umuyorum. Oeme dönme bence oem jant çok basit ve içeride kalıyor. Hafif ve güzel bir jant bulmaya bak sen bence. Kimsenin ne dediğini aldırma zaten insanlar hep konuşuyor, boş konuşuyor. Keyifli bir araca biniyosun keyfini çıkarmaya bak. Maşallah kazasız belasız :)
9-10 16 inç bulmak çok zor onlarda bi ara araştırmıştırm teşekkürler.
güzel görünüyor çok,orjinal halide çok iyiymiş..kazasız belasız kullan
teşekkürler cümlemize
fatihcakin
30-01-2016, 10:28
Nerden buluyorsunuz böyle temiz doğanları arkadaş ya :) maşallah.
Maşallah, allah kaza bela vermesin ilk göz ağrınıza :) güzel günlerde kullanın. :icon_tup:
ilkerci35
30-01-2016, 13:46
Maşallah kardesim hayırlısı olsun aracın önceki sahibide yakın arkadasım ön sinyalleri acilen turuncu yapmalısın kazasız belasız
tlgylmz106
30-01-2016, 18:19
Hayırlı olsun kardeşim kazasız belasız kullan. Araban temiz olmasaydı slx yap 6 kol at bin derdim ama gayet temiz duruyor orijinal jantı at temiz temiz bin.
Arkadaş sayında artış olur, tam tersi tofaşçı diye küçümseyen olur aldırma sen yeterki keyfini al efendi efendi bin. Bende aynı yollardan geçtim öğrenci parasıyla kartal almıştım. 20 liraya aldığım paspas bile mutlu ederdi beni günlerce ilkti sonuçta. Zamanla istediğin şekle gelir umarım kazasız belasız kullanasın.
İzzet Göçmen
30-01-2016, 18:36
kendimi gördüm diyebilirim kardesim sende ilk aracım unoydu benimde zar zor para biriktirip almıstım daha yasım 17 idi ehliyetsiz gezdik daha gecen gün satısını verdim o gün civic aldım yani dicegim o ki calıs calıstıktan sonra hersey oluyor .Masallah aracınada ama bi arkadas tavsiyesi araba delisi olma hiçbir zaman sevdiklerinden degerli degildir
Jön Türk
30-01-2016, 18:50
Öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullan.
Aracın tampon altları boyanmasa daha iyi olurdu orijinal kalmalıydı.Bu halde slx e çevirmelisin.SLX kapı çıtaları, arka stoplar, arka plakalık plastiği almalısın.Tabi ön tarafta makyajlanmalı.Bunların hiçbirinin yapmayıp tamponları siyaha dönersen daha güzel olacağını düşünüyorum.
RedELite
30-01-2016, 22:40
Güle güle bin kardesim. Aracın kaporta boyasında masraf yok gibi Yani en azından Günes yanıgı filan göremedim. Camlara 2 Numara film, Ön Panjur Değişimi Dogan SLX Panjuru, Arka Stoplarda Dogan SLX Stopu Ama siyah Cerceveli, Farlar Siyah Zeminli far Hatta Mümkünse Çifti 180 TL'ye Satılan Siyah zemin + Mercekli far, Ön arka tampon yan cıtalarda Parlak Siyah Boyama Olsa mükemmel Olur.. Bence BBS'ler kalsın degiştirme yakısıyor arabaya. Butun bu dediklerimin Kabataslak maliyetini Cıkartırsak ; Film : 150 TL + Ön Panjur : 80 TL + Stoplar : 100 TL + Farlar (Mercekli) : 180 TL + Tampon ve Çıta boyamaları : 400 TL = 900 1000 TL Civarı Bide pasta cila çekersin Allah Allah Ateş ader araba..
Dedigim stop bu : http://urun.n11.com/arka-stop-lambasi/komple-sol-stop-dogan-sahin-slx-orjinal-cerkez-P31493710?cid=604001&gclid=CjwKEAiA27G1BRCEopST9M39gykSJADQyqAlqTOekv4r 1SvYd_V4OD-L987tJL_8MedOWJFi9V7JtRoCSurw_wcB
Metin Töremen
31-01-2016, 17:19
Nerden buluyorsunuz böyle temiz doğanları arkadaş ya :) maşallah.
O kadar tofaş katiline rağmen hala etrafta temiz tofaş araç dolu isterseniz dusunuyorsanız tavsiye edebilceğim araçlar var :)
Maşallah, allah kaza bela vermesin ilk göz ağrınıza :) güzel günlerde kullanın. :icon_tup:
Amin teşekkür ediyorum.
Maşallah kardesim hayırlısı olsun aracın önceki sahibide yakın arkadasım ön sinyalleri acilen turuncu yapmalısın kazasız belasız
Teşekkürler cümlemize
Hayırlı olsun kardeşim kazasız belasız kullan. Araban temiz olmasaydı slx yap 6 kol at bin derdim ama gayet temiz duruyor orijinal jantı at temiz temiz bin.
Arkadaş sayında artış olur, tam tersi tofaşçı diye küçümseyen olur aldırma sen yeterki keyfini al efendi efendi bin. Bende aynı yollardan geçtim öğrenci parasıyla kartal almıştım. 20 liraya aldığım paspas bile mutlu ederdi beni günlerce ilkti sonuçta. Zamanla istediğin şekle gelir umarım kazasız belasız kullanasın.
İlk araba ilk heyecan bi başka oluyor doğru dedin allah hepimize kaza bela vermesin sağda solda yanlayan bir kullanıcı değilim acıyarak biniyorum tekrar teşekkürler :)
kendimi gördüm diyebilirim kardesim sende ilk aracım unoydu benimde zar zor para biriktirip almıstım daha yasım 17 idi ehliyetsiz gezdik daha gecen gün satısını verdim o gün civic aldım yani dicegim o ki calıs calıstıktan sonra hersey oluyor .Masallah aracınada ama bi arkadas tavsiyesi araba delisi olma hiçbir zaman sevdiklerinden degerli degildir
Tabiki değerli değil doğru dedin yorum için teşekkürler :)
Öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullan.
Aracın tampon altları boyanmasa daha iyi olurdu orijinal kalmalıydı.Bu halde slx e çevirmelisin.SLX kapı çıtaları, arka stoplar, arka plakalık plastiği almalısın.Tabi ön tarafta makyajlanmalı.Bunların hiçbirinin yapmayıp tamponları siyaha dönersen daha güzel olacağını düşünüyorum.
O aklımda var tampona slikon çekmekten rengide atmış durumda temiz denk getirirsem ön arka alıcam teşekkür ederim
Güle güle bin kardesim. Aracın kaporta boyasında masraf yok gibi Yani en azından Günes yanıgı filan göremedim. Camlara 2 Numara film, Ön Panjur Değişimi Dogan SLX Panjuru, Arka Stoplarda Dogan SLX Stopu Ama siyah Cerceveli, Farlar Siyah Zeminli far Hatta Mümkünse Çifti 180 TL'ye Satılan Siyah zemin + Mercekli far, Ön arka tampon yan cıtalarda Parlak Siyah Boyama Olsa mükemmel Olur.. Bence BBS'ler kalsın degiştirme yakısıyor arabaya. Butun bu dediklerimin Kabataslak maliyetini Cıkartırsak ; Film : 150 TL + Ön Panjur : 80 TL + Stoplar : 100 TL + Farlar (Mercekli) : 180 TL + Tampon ve Çıta boyamaları : 400 TL = 900 1000 TL Civarı Bide pasta cila çekersin Allah Allah Ateş ader araba..
Dedigim stop bu : http://urun.n11.com/arka-stop-lambasi/komple-sol-stop-dogan-sahin-slx-orjinal-cerkez-P31493710?cid=604001&gclid=CjwKEAiA27G1BRCEopST9M39gykSJADQyqAlqTOekv4r 1SvYd_V4OD-L987tJL_8MedOWJFi9V7JtRoCSurw_wcB
Herşey için teşekkürler ama öğrenciyim iki dakikada 1000 liralık yaptın bizi be abi :)
cagalazade
31-01-2016, 17:28
kazasız belasız, keyifle mutlulukla bin kardeşim :)
amacın olması, gerçekleştirme çaban, hırsın gayet etkileyici... okurken inan kendime kızdım neden bazı isteklerimin peşinden senin kadar inatla ve dahası inançla gitmiyorum diye...
maşallah yeniden :)
zOnstyLe
31-01-2016, 21:36
Tadini cikart, massalllah cok diri duruyor.
cuneytturkoglu
31-01-2016, 22:52
Abi aracın güzelmiş kazasız belasız bin inşallah. Bence şahinciden şahinciye fark vardır orjinal jantlarını takıp arka stopları değiştir bence. Milletin ne söylediğini umursama kimse senin o arabayı nasıl aldığını ne heycanla aldığını bilemez.
Eski Tofaşçı olarak ben de yazmadan duramadım :)
Öncelikle güle güle kullan arkadaşım. Tavsiyem kesinlikle SLX'e çevirme, orjinal L jantlarını tak, stop sinyal değiştirme modelinde de şu ankinin aynısı, tampon ve aynalar boyasız olmalı mutlaka, yan şeritleri de ince ve modelinin şeritleri olmalı, sislerde sarı ampulü unutmamak lazım, ön tampon altına takoz değil ince karlık konulmalı, bi de arka pandizota kabinli Pioneerler konuldu mu tamamdır. Tekrar güle güle kullan kardeşim.
Tofas serilerini alip, o kesilmis baklali yaylari atip, gereksiz far lambalari, sokuk far cerceveleri, simsiyah cam filmlerini, gereksiz buyuk jantlarini atan yan sanayi parcalarla dahi olsa OEM hale getirenlere "sahinci" gozuyle bakmayi gectim, arabadan anliyor diye oturup sarilasim geliyor vallaha.
Su jantlardan kurtul kardesim.
Araban ne ise ona benzesin, mevlana gibi ya oldugun gibi gorun ya gorundugun gibi ol desturunu benimseme direk oldugun gibi gorun.
Metin Töremen
01-02-2016, 20:58
Tofas serilerini alip, o kesilmis baklali yaylari atip, gereksiz far lambalari, sokuk far cerceveleri, simsiyah cam filmlerini, gereksiz buyuk jantlarini atan yan sanayi parcalarla dahi olsa OEM hale getirenlere "sahinci" gozuyle bakmayi gectim, arabadan anliyor diye oturup sarilasim geliyor vallaha.
Su jantlardan kurtul kardesim.
Araban ne ise ona benzesin, mevlana gibi ya oldugun gibi gorun ya gorundugun gibi ol desturunu benimseme direk oldugun gibi gorun.
Yorum için teşekkürler
Metin Töremen
01-02-2016, 21:03
kazasız belasız, keyifle mutlulukla bin kardeşim :)
amacın olması, gerçekleştirme çaban, hırsın gayet etkileyici... okurken inan kendime kızdım neden bazı isteklerimin peşinden senin kadar inatla ve dahası inançla gitmiyorum diye...
maşallah yeniden :)
Allah razı olsun cümlemize teşekkürler :)
Tadini cikart, massalllah cok diri duruyor.
Teşekkürler :)
Abi aracın güzelmiş kazasız belasız bin inşallah. Bence şahinciden şahinciye fark vardır orjinal jantlarını takıp arka stopları değiştir bence. Milletin ne söylediğini umursama kimse senin o arabayı nasıl aldığını ne heycanla aldığını bilemez.
Bende öyle yapıyorum kimseyi umursamıyorum ***** şahin doğana biniyoruz diye serseri damgası yiyoruz direkt :)
Eski Tofaşçı olarak ben de yazmadan duramadım :)
Öncelikle güle güle kullan arkadaşım. Tavsiyem kesinlikle SLX'e çevirme, orjinal L jantlarını tak, stop sinyal değiştirme modelinde de şu ankinin aynısı, tampon ve aynalar boyasız olmalı mutlaka, yan şeritleri de ince ve modelinin şeritleri olmalı, sislerde sarı ampulü unutmamak lazım, ön tampon altına takoz değil ince karlık konulmalı, bi de arka pandizota kabinli Pioneerler konuldu mu tamamdır. Tekrar güle güle kullan kardeşim.
Şuan için custom binip daha sonra oeme dönmeyi düşünüyorm yorum için teşekkürler :)
Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız güle güle kullanın maşallah.
Aynalar ve tampon altları boyasız siyaha dönerse daha güzel olur şahsi fikrim. Ve tabikide panjur armasının orjinali takılmalı.
Yada tamamen orjinalede dönebilirsin -ki ilerde böyle bi düşüncen varmış sanırım. Bendede 1990 füme Doğan L var pioneer eski seri tesisat hariç zır fabrika halde biniyorum inan çoğu yapılı arabadan daha çok ilgi görüyor ve dikkat çekiyor :)
orhan0633
07-02-2016, 00:24
Hay maşallah çok hoş çok tatlı ağız tadıyla binin inşallah. Yok mu böyle başka L yahu aklım kaldı nereden buluyorsunuz böyle güzellerini :)
Allah kazadan beladan saklasın, mal ceviz. :D
Maşallah gördüğüm en güzel Doğan diyebilirim... Her şey kıvamında olmuş...
SedatAdanurr
07-02-2016, 21:28
Hayırlı olsun kardeşim MaşAllah, etrafındakileri dinlemeyip en iyisini yapmışsın.Benim de tavsiyem kesinlikle SLX'e çevirme orijinal L kalsın, dış görüntü böyle çok güzel ses sistemine önem ver.Eski seri Pıoneerlarla donat tss20 si 6985 kolonları gm seri amfisi 9700 teybi olsun.Bir de Cengiz Kurtoğlu Unutulan kasedini taktın mı tamamdır.Bu araçlara en çok bunlar yakışıyor bence ne varsa eskilerde var lafını boşuna söylememişler.Tabi zevk senin bizim yazdıklarımız sadece tavsiye. :)
Jantlar bence 10 numara olmus çok iyi duruyo tosun . Ölçüleri 9 10 mu Allah kaza bela vermesın
yakupdemir
11-02-2016, 12:43
Maşallah oem jantlarla devam etmelısın bence.
Fakat ben hala klımalı mı espırısındeyım :D :D :D
aykutsafakyaman
11-02-2016, 13:44
Hayırlı olsun kardeşim MaşAllah, etrafındakileri dinlemeyip en iyisini yapmışsın.Benim de tavsiyem kesinlikle SLX'e çevirme orijinal L kalsın, dış görüntü böyle çok güzel ses sistemine önem ver.Eski seri Pıoneerlarla donat tss20 si 6985 kolonları gm seri amfisi 9700 teybi olsun.Bir de Cengiz Kurtoğlu Unutulan kasedini taktın mı tamamdır.Bu araçlara en çok bunlar yakışıyor bence ne varsa eskilerde var lafını boşuna söylememişler.Tabi zevk senin bizim yazdıklarımız sadece tavsiye. :)
Trabzonlu hemen belli ediyor kendini :) gozunu yiyim tss20 nin :) Aracina da masallah kardesim :)
Metin Töremen
14-02-2016, 21:35
Kusura bakmayın eve çıkma telaşım olduğu için 1 hafta kadar giremedim foruma hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim allah sizlere daha iyilerini versin :)
Metin Töremen
17-02-2016, 16:58
Çoğu abimizin söylediği boyamız çok kötü durumdaydı, sanayide bi boyacıdan aldığım pasta, falken cila ve falken hızlı cilayı sınıf arkadaşımla elimizle uyguladık.
3 saat kadar sürdü aheste aheste yaptığımız için. Yinede iyi sonuç aldığımızı düşünüyorum.
Uzatmadan fotoğraflara geçeyim.
http://i68.tinypic.com/69qq93.jpg
http://i68.tinypic.com/nf8m9.jpg
Buda bonusumuz olsun basınçlı hava ve süpürgeyle bişeyler yapmaya çalıştık.
1992 yılından beri korunan kadife döşemelerimiz.
http://i68.tinypic.com/15tz7o.jpg
Araban hayırlı olsun kardeşim güzel uğraşlar vermişsin bizimde bir şahin maceramız oldu fakat damağımızda kalarak ayrı düştük.Umarım seninki kadar düzgün bir şey düşerde bende oem yapma hayalimi gerçekleştiririm :)
yusufzorba88
20-02-2016, 14:37
Maşallah.Allah kaza bela vermesin