Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul"da yaşamak hakkında
Merhabalar;
Yaşadığım ülkeyi sevmemem ve ailevi sebeplerden dolayı 6-12 ay İstanbul"da yaşamak istiyorum :)
İstanbul"da 2 tane arkadaşımın yanına yerleşeceğim, kira+su+elektrik ortak tabiki.
Muhtemelen asgari ücretli bir işte çalışacağım, daha doğrusu işi arkadaşlarım ayarladı sayılır.
Bazı arkadaşlarım, akrabalar vs İstanbul"da yaşamak o kadar kolay değil diyorlar; bazılarıda sen gel hallederiz diyorlar :)
Maaş ay sonunu çıkarsın yeter benim için.
Sadece haftada bir gezmeye çıkarım.
Forumda İstanbul"da yaşayan birçok kişi var.
İstanbul"da yaşayan arkadaşlar, abiler bilgi verirseniz sevinirim.
1300 "TL" maaşla rahat yaşayabilirmiyim?
Tek başınaysan içkin sigaran gece gezmelerin yoksa yaşarsın. Kira olmuş 1000 lira faturaları da koy üzerine. Kendi kişisel masraflarınında ortalamasını çıkart.
Yerinde olsam fransadan buraya parça tedariği kafasında takılırdım.
herhangi bir borcun harcın yoksa, 3 kişi kalınacaksa haftada 1-2 çıkmayla geçinebilirsin,
kalipson
30-01-2016, 14:35
Mesela Fransa'dan bana 18" cup jantı ayarlayarak başlayabilirsin :)
Ben Istanbul'u o maaş için tavsiye etmiyorum.
1300 lirayla yaşarsın ama rahat kısmını aklına getirme bence , bide 19 yaşındasın kendini kısıtlayacaksın dışarı falan da çıkmam diyorsun bence maddiyatından önce kendini hapsettiğine değer mi onu düşün
Ortalama kira 750-1000 arası elektrik su doğaldaz telefon faturası derken 1400 e yakın para tutar.Akbile zam gelicek ekmeğe zam gelicek trafik derdi bitmez
Dün aksam 15 km yolu 1 saat 40 dakıkada anca gidebildim.
ortak giderlerine en az 500 gider diyorum.1300 tl ile aç kalmazsın ancak geçinirsin diye düşünüyorum
iç karartmak gibi olmasın ama 1300 tl ile istanbul zorlar benim görüşüm. Daha önemlisi ev nerde, kira ne kadar gibi durumlarda etken :)
Tek başınaysan içkin sigaran gece gezmelerin yoksa yaşarsın. Kira olmuş 1000 lira faturaları da koy üzerine. Kendi kişisel masraflarınında ortalamasını çıkart.
Yerinde olsam fransadan buraya parça tedariği kafasında takılırdım.
Öyle kötü alışkanlıklarım yok abi, parça tedariği çok mantıklı ama yaşım dolayısıyla o işin altından kalkamam.
Yoksa en basitinden ikinci el parçalar burada yok fiyatına satılıyor.
herhangi bir borcun harcın yoksa, 3 kişi kalınacaksa haftada 1-2 çıkmayla geçinebilirsin,
Allah"a şükür hiçbir borcum yok abi :)
3 kişi geçiniriz gibime geliyor ama.
Mesela Fransa'dan bana 18" cup jantı ayarlayarak başlayabilirsin :)
Ben Istanbul'u o maaş için tavsiye etmiyorum.
Gümrükten geçiyosa memlekete gelirken pm atayım abi :)
Ortalama kira 750-1000 arası elektrik su doğaldaz telefon faturası derken 1400 e yakın para tutar.Akbile zam gelicek ekmeğe zam gelicek trafik derdi bitmez
Dün aksam 15 km yolu 1 saat 40 dakıkada anca gidebildim.
ortak giderlerine en az 500 gider diyorum.1300 tl ile aç kalmazsın ancak geçinirsin diye düşünüyorum
Abi naptın ya, vur dedik öldürdün :)
1300 lirayla yaşarsın ama rahat kısmını aklına getirme bence , bide 19 yaşındasın kendini kısıtlayacaksın dışarı falan da çıkmam diyorsun bence maddiyatından önce kendini hapsettiğine değer mi onu düşün
Böyle söylediğinize göre bayaa zor olsa gerek İstanbul
""Birden fazla cevaplama seçeneğini bulamadım kusuruma bakmayın.""
onursumer
30-01-2016, 14:53
istanbul hayat gerçekten çok pahalı
oturulucak evin konumu, kirası ilk onemli detaylardan biri , fatura vs derken 1 evin aşağı yukarı kira ile gideri 1500tl yi bulur kişi başı en kotu ihtimalle 3 kişi iseniz 500tl rahat gidicek
biryere gidip oturduğundada 10-20 lirayla kalkmak pek mumkun olmuyor 1 izin gününde dışarda yiyip içmen gezmen rahat 100tl bulabilir bazı zamanlarda yol vs derken
ama yaşanmazmı istedikten sonra birşekilde idare edilebilir yani :)
iç karartmak gibi olmasın ama 1300 tl ile istanbul zorlar benim görüşüm. Daha önemlisi ev nerde, kira ne kadar gibi durumlarda etken :)
avrupa yakası taraflarında kalmayı düşünüyoruz abi, biraz zor galiba :)
Beyler sanki 10000 tl maaş alıyor gibi konuşmmussunuz ama 1300 tl ye 4 kişilik aile geçindirebilen kişiler var. Konuyu açan kardeşin 1300 tl ye geçinebilir miyim sorusu bile abestir. Tartışmaya bile gerek yok.
Bence açılması gereken konu para harcama bilgisiyle ilgili olabilir. Harcamayı bilen 1300 e de geçinir 1000 e de.
Gelme müdür. Başka ülkelere git kendini geliştir. Burası ortadoğu ülkesi oldu artık. Sabah otobüse bindim yarısı Araptı. Resmen çoğalıyorlar. Buralar eskisi gibi güzel değil :)
istanbul hayat gerçekten çok pahalı
oturulucak evin konumu, kirası ilk onemli detaylardan biri , fatura vs derken 1 evin aşağı yukarı kira ile gideri 1500tl yi bulur kişi başı en kotu ihtimalle 3 kişi iseniz 500tl rahat gidicek
biryere gidip oturduğundada 10-20 lirayla kalkmak pek mumkun olmuyor 1 izin gününde dışarda yiyip içmen gezmen rahat 100tl bulabilir bazı zamanlarda yol vs derken
ama yaşanmazmı istedikten sonra birşekilde idare edilebilir yani :)
Ev avrupa yakasında abi, geçen yıl bikaç gün kaldım Sivas"tan sonra felaket pahalı geldi bana.
İstanbul hayalleri suya düşecek galiba.
Zaten 1 yıldır yurtdışında yaşıyorum, dil bilmediğimden dolayı çalışamıyorum.
Dil bilmediğimden dolayı dışarı bile çıkamıyorum burada, biraz kafa dinlemeye ihtiyacım var.
Maaş ay sonunu getirsin yeter.
Kurs murs yok mu orada. Taş ocağında mısın be adam. :) 1 yılda temelini oluşturabilirdin aslında.
onursumer
30-01-2016, 15:18
Ev avrupa yakasında abi, geçen yıl bikaç gün kaldım Sivas"tan sonra felaket pahalı geldi bana.
İstanbul hayalleri suya düşecek galiba.
Zaten 1 yıldır yurtdışında yaşıyorum, dil bilmediğimden dolayı çalışamıyorum.
Dil bilmediğimden dolayı dışarı bile çıkamıyorum burada, biraz kafa dinlemeye ihtiyacım var.
Maaş ay sonunu getirsin yeter.
avrupa yakasında belirli semtlerde en kotu 3 kişinin yaşayabiliceği daire kiraları sanmıyorumki 800tl nin altında olsun , faturalar vs derken 1500tl nin altına düşemezsiniz ozellikle kışın
çalıştığınız iş lokasyonu ile ev lokasyonuda çok ters olmamalı ki istanbuldaki trafik kalabalıktan bıkmayın tabi + yol masrafındanda kurtulmuş olun
tek başına zor ama 3 kişi iyi araştırılıp hesap kıtap yapılırsa surekli gezip tozamasanda rahat bir şekilde yaşayabilirsin
SULTANOGLU
30-01-2016, 15:23
İstanbula anca tatile gelinir. oda sadece senede 1 kere gelinir bitti gitti.
Millet kapağı dışarı atmaya çalışır sen de geri mi gelmeye çalışıyorsun.
Evde sorun var demişsin. Dışarı çıkmadığın için çalışmadığın için evde olduğun için o sorunlar işte.
Çalışman gerek. Sosyalleşmen gerek orada. Çalışman için dil bilmem gerek diyorsun işte bak?
Hedefe odaklan. Hedefin ne? Yaşadığın yeri sevmek ailenle sorun yaşamamak vsvs
Kursa gidip Fransızcayı öğren önce. Fransız bir sevgili bul mesela. O kadar mı içe kapanıksın yahu.
Kursta sonra yine dışarı çıkmazsan yine öğrenmezsin dil.
Gelme dönme buraya. Yırtmışsın bir şekilde orada kal ve devam et.
1300 e geçinemez miyim diyorsun ya. Geçinemezsin burada. Kal orda abi sözü dinle. Bu günden tezi yok dil olayını halletmek için aksiyon al.
Türkiye'de yaşamak fikri olabilir ama İstanbul çok zor :)
Üniversiteye kadar İstanbul'da doğdum , büyüdüm fakat İstanbul'dan ayrılınca yaşamın ne olduğunu anladım..Okula giderken her gün servis en son beni alıyordu , ilk beni bırakıyordu en iyi ihtimalle 1 saatim yolda geçiyordu.(13km) Ev fiyatları desen , Allah kirada oturanın yardımcısı olsun. Birşeyler içmek için dışarı çıkarken ilk bakacağın şey ne giysem değil , ibb trafik :) Ama insan özlüyor mu evet , oda ayda 1 kere gidip 3 gün kalınca yetiyor :D Karar senin...
Draniela
30-01-2016, 16:20
Her zaman derim İstanbul gezip dolaşmaya güzel diye.
En buyuk hedefim sirketimi satip İstanbul'dan kacmak!
Sen 1300tl'ye buraya yerlesmeye dusunuyorsun... Hayatinin en buyuk hatasini yaparsin,sakin yapma!
Sadece ot gibi yasarsin,stres ve sinir sahibi olursun.
70 yasinda oluceksen 63 yasinda olursun...
Daha cokk ornek verebilirim,igrenc bir yer oldu burasi....
Millet kapağı dışarı atmaya çalışır sen de geri mi gelmeye çalışıyorsun.
Evde sorun var demişsin. Dışarı çıkmadığın için çalışmadığın için evde olduğun için o sorunlar işte.
Çalışman gerek. Sosyalleşmen gerek orada. Çalışman için dil bilmem gerek diyorsun işte bak?
Hedefe odaklan. Hedefin ne? Yaşadığın yeri sevmek ailenle sorun yaşamamak vsvs
Kursa gidip Fransızcayı öğren önce. Fransız bir sevgili bul mesela. O kadar mı içe kapanıksın yahu.
Kursta sonra yine dışarı çıkmazsan yine öğrenmezsin dil.
Gelme dönme buraya. Yırtmışsın bir şekilde orada kal ve devam et.
1300 e geçinemez miyim diyorsun ya. Geçinemezsin burada. Kal orda abi sözü dinle. Bu günden tezi yok dil olayını halletmek için aksiyon al.
Haklısın abi aslında, dil kursuna gidiyorum fakat buraya isteyerek gelmedim.
İsteyerek gelmeyincede beyin almak istemiyo dili.
kelalper
30-01-2016, 16:39
1 yıldır fransada yaşayıp dil öğrenemiyorsan hayatta hiç bir işte başarılı olma şansın yok. Çünkü tembelliğe alışmışsın demek ki kendini zorlamıyorsun. Çalışacağın işte de tutunamazsın burada, adam 1300 lira verdiği zaman çalıştırdığı adamın karınca olmasını istiyor. Oturup tembellik yapıyorsa 2 günde kapının önüne koyuyor çünkü işsiz çok. Fransaya inşaatte çalışmaya gidip 2 ay sonunda şakır şakır Fransızca konuşan adamlar var.
İstanbulda yaşamaya gelince delirdin heralde. Buranın taşı toprağı altın falan değil ama çöp satın almaya kalksan altın fiyatına alıosun. 300 lira kiraya versen aylık en az 150 lira ulaşıma vereceksin yürümedikten sonra. etti 450. Doğalgaz kışın ortalama 300. Etti 550 geriye kaldı 750. Elektrik ortalama 70 lira su 45 lira. 50 daha gitti kaldı 700. Sabah 3 poğaça yesen ayda eder 90 lira. Kaldı 610. hafta 2 gün tatil öğlenleri 10 liraya yemek yesen bişey içmeden gitti ayda 80 kaldı 530. Akşam yemekleri de 10 lira tutsa tuttu 300 kaldı 230. Hiç bişey yapmasan ot yaşasan eline kalacak para bu. Su içmeyeceksin kola içmeyeceksin. Çay içmeyeceksin. Ekstra harcamayacaksın.
En buyuk hedefim sirketimi satip İstanbul'dan kacmak!
Sen 1300tl'ye buraya yerlesmeye dusunuyorsun... Hayatinin en buyuk hatasini yaparsin,sakin yapma!
Sadece ot gibi yasarsin,stres ve sinir sahibi olursun.
70 yasinda oluceksen 63 yasinda olursun...
Daha cokk ornek verebilirim,igrenc bir yer oldu burasi....
Abi anlattıklarına göre İstanbul bitmiş galiba, isyan etmişsin resmen :)
Ne yalan söyleyim kararımdan vazgeçtim sayılır.
İlerde pişman olursun diyor herkes.
1 yıldır fransada yaşayıp dil öğrenemiyorsan hayatta hiç bir işte başarılı olma şansın yok. Çünkü tembelliğe alışmışsın demek ki kendini zorlamıyorsun. Çalışacağın işte de tutunamazsın burada, adam 1300 lira verdiği zaman çalıştırdığı adamın karınca olmasını istiyor. Oturup tembellik yapıyorsa 2 günde kapının önüne koyuyor çünkü işsiz çok. Fransaya inşaatte çalışmaya gidip 2 ay sonunda şakır şakır Fransızca konuşan adamlar var.
İstanbulda yaşamaya gelince delirdin heralde. Buranın taşı toprağı altın falan değil ama çöp satın almaya kalksan altın fiyatına alıosun. 300 lira kiraya versen aylık en az 150 lira ulaşıma vereceksin yürümedikten sonra. etti 450. Doğalgaz kışın ortalama 300. Etti 550 geriye kaldı 750. Elektrik ortalama 70 lira su 45 lira. 50 daha gitti kaldı 700. Sabah 3 poğaça yesen ayda eder 90 lira. Kaldı 610. hafta 2 gün tatil öğlenleri 10 liraya yemek yesen bişey içmeden gitti ayda 80 kaldı 530. Akşam yemekleri de 10 lira tutsa tuttu 300 kaldı 230. Hiç bişey yapmasan ot yaşasan eline kalacak para bu. Su içmeyeceksin kola içmeyeceksin. Çay içmeyeceksin. Ekstra harcamayacaksın.
Abi buraya isteyerek gelmedim, normalde çalışkan birisiyim ama buraya gelince ister ister tembelleşiyo insan.
İsteyerek gelmediğim içinde inat ettim fransızcayı öğrenmek istemedim.
İlk geldiğim zaman ailem çalıştırmak istemedi beni yaşın küçük falan diye, ister istemez tembelliğe alışıyo insan.
En iii para inşaatta aslında günlük 80 euro.
188 calisanim sadece fabrikada 103 de soforum var...
Bayi ve istasyon sayimi gec. Ben bile kacmak istiyorsam,senin ciddi oldugunu dusunmuyorum. Yada sakin kusuruma bakma,arastirma yapamiyacak kadar tembelsin.
Sakin yapma... Kendini gelistir,en iyi yatirim budur.
kelalper
30-01-2016, 16:52
Cİddi zenginsen aylık 100 bin likidin varsa istanbul dünyanın en güzel yerlerinden biri. Al bi helikopter 2 tane VIP bi yat 2 şöför bi pilot bi kaptanla ne trafik derdin olur ne başka bişey. Yazın haftasonu helicopterle 2 saatte Thassos a git. Kışın kartalkayaya git.
188 calisanim sadece fabrikada 103 de soforum var...
Bayi ve istasyon sayimi gec. Ben bile kacmak istiyorsam,senin ciddi oldugunu dusunmuyorum. Yada sakin kusuruma bakma,arastirma yapamiyacak kadar tembelsin.
Sakin yapma... Kendini gelistir,en iyi yatirim budur.
Yok abi ben kesinlikle ciddiyim ama bişeylerin bu kadar pahalı olduğunu tahmin etmiyordum.
Geçen yıl üniversite okurken Sivas"ta ev kiramız 250 "TL" idi, hemde eşyalıydı.
A"dan Z"ye herşeyi vardı evin, 700-1000 "TL" kirayı duyunca çok şaşırdım.
Bu kadar şeyi duyduktan sonra kesinlikle vazgeçtim.
O kadar şeyin altından kalkamam.
Cİddi zenginsen aylık 100 bin likidin varsa istanbul dünyanın en güzel yerlerinden biri. Al bi helikopter 2 tane VIP bi yat 2 şöför bi pilot bi kaptanla ne trafik derdin olur ne başka bişey. Yazın haftasonu helicopterle 2 saatte Thassos a git. Kışın kartalkayaya git.
Abi o kadar parayı kim kaybetmişki biz bulalım :)
Tavsiyeleriniz için herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim, benim için hayal kırıklığı olsada vazgeçtim sayılır.
Söylediğiniz kadar sorumluluğun altına girebilmek için kendime güvenemiyorum.
Emrecan-R
30-01-2016, 17:11
Ben liseye gidiyorum ayda 500 600 gidiyor hesabini sen yap.
Yok yere aksıyon arama. Büyük sözü dinle (:
yucelebeci
30-01-2016, 17:18
Kardeşim millet istanbuldan bıkmış usanmış, sen geliyim mi diyorsun, akıllı adam işi değil bence istanbulda yaşamak ama şartlar imkanlar nedeniyle insanlar birşekilde katlanıyor, bulduğum ilk fırsatta takribi 3/4 sene hemen arkama bile bakmadan kaçacağım
turkiye ve ozellikle istanbul, mutluluk endeksinde dünyanın en dibinde olan bir şehir.
Genel olarak toplum, yozlasmiş ahlaksiz tembel ve yobaz.
1300 tl ye istanbul da yasamak 550 euroya parista yaşamaktan daha zor. Kiralar yüksek, trafik kötü ve yanlış yapılaşmadan dolayi her sene daha kötüye gidiyor.
Paran varsa yaşarsın ama Nasil? Ne kadar sağlıklı olur bilinmez. Yani biri karsina cikar,bicagi dayar bi yerine ,digeri cikar trafikte napiyosun lan sen der üstüne sürer. Yani sorunlu bi kent. Evet guzel ama hicbir isle uğraşmayıp,paranin akmasi lazim :) anca oyle..
kısacası maceraya gerek yok diyolar:)
ozan gülle
30-01-2016, 18:29
İzmirde yaşıyordum kazancımda iyiydi ayıptır demesi iki memur maaşına yakın para kazanıyordum 5 aydır istanbuldayım kazançım yarı yarıya düştü istanbulu trafiği hariç baya sevdim tek başına olsan o dediğin parayla geçinemezsin ama evin kirası elektrik su ortak olunca kıt kanaat geçinirsin ordaki durumunu bilmiyorum ama millet yurtdışında yaşamaya can atıyor inat etmeyipte dil öğrenip hayatını orada kurmalısın
Wankel Batu
30-01-2016, 23:20
Abi o kadar parayı kim kaybetmişki biz bulalım :)
kardesim böyle bi dusuncen varsa bi kac günlük istanbula gel.
Prova yap.Ise gidicekmis gibi 7 de cik evden metrobuse bin , toplu tasima araclarina binmeye calis aksam altida da tekrar bunlari yap.Ve bunlari hemen hemen hergün yapicagini düsün
Hala gelmeyi düsünürsen seni ayakta alkislarim
Bu sehir bitmis artik.
Ama aylik 10000 tl ve üstü gelirin varsa ozaman belki sehir senin icin dünyanin en güzel yeri olabilir.10 bin diyorum bak 3bin 4 binde degil.Burada ki 4 binlira izmirdeki , trabzondaki 8 binliraya esit yani anlicagin parasi olana paris parasi olmayana filistin bu sehir.
Allah a sükür benim durumum iyi fakat ben bile sehirin stresinden insanlarin gerginliginden pisligin den otundan bokundan dolayi senelerdir almanya ya yerlesmek icin kicimi yirtiyorum
Uzun lafin kisasi sakin boyle bir hata yapma.
alihan_27
31-01-2016, 00:23
İnsanlar ortadoğudan avrupaya kaçmaya uğraşıyor hatta bu uğurda canından oluyor. Sen avrupadan ortadoğuya geçmeyi düşünüyorsun. Yapma!...
Kimsede kusura bakmasın boktan biryer haline geldi buralar ortadoğu ülkesi oldu. Sinir, stres, minimum can güvenliği, geçim sıkıntısı, ekonomik darboğaz, ahlaksızlık, saygısızlık, insanın değerinin olmaması ekle ekleyebildiğin kadar. Fransayı sevmiyorsan başka bir avrupa ülkesi düşün hiç olmadı.
Shadow_Dancer
31-01-2016, 00:31
GElme güzel kardeşim tünelin ucu bombok bi yere çıktı.
Yok mu hiç Türk lokantası oraya başvurun, en azından dil konusunda belki işine yararsın. Bu konuyu Türkiye diye açsaydın emin ol herkes gel derdi, ama İstanbul olunca işler değişiyor. Bu şehirde gerçekten yaşamak için psikopat olmak gerekiyor, duygularını yitirmiş olmak gerekiyor, stres bağımlısı olmak gerekiyor. Yazık edersin kendine, amaçladığın maaş da çoğu orta gelişmiş şehirlerde kazanılabilecek paralar. O yüzden Türkiye'ye gel, ama İstanbul'a gelme.
Beyler sanki 10000 tl maaş alıyor gibi konuşmmussunuz ama 1300 tl ye 4 kişilik aile geçindirebilen kişiler var. Konuyu açan kardeşin 1300 tl ye geçinebilir miyim sorusu bile abestir. Tartışmaya bile gerek yok.
Bence açılması gereken konu para harcama bilgisiyle ilgili olabilir. Harcamayı bilen 1300 e de geçinir 1000 e de.
Dediğiniz bence çok zor. Yaşamak var cidden hayatta kalmak var. O parayla anca hayatta kalınır. Bir saymaya başlarsak bitmez sizde biliyorsunuz.
KARDEŞİM 19 yaşında belirli bir idealin amacın yoksa arkadaşlar iş buldu diye atlanıp gelinmez İSTANBUL'a. Otur oturduğun yerde. Biz burdan kaçmaya çalışıyoruz derdinden pahallılığından sen ne diyosun
Valla çalışma ve dil konusunda ne söylediyeniz haklısınız.
Kusura bakmayın benim eşekliğim yüzünden öğrenemedim dili, daha doğrusu öğrenmedim.
Günlük sadece 10 kelime öğrensem kesinlikle rahat rahat konuşacak kadar öğrenirmişim.
Geldiğimde tembelliği bırakıp çalışsaymışım şu an 19 yaşında Skyline GTR R34"üm olurmuşum.
Ah kafam ah. Söylediklerinize göre elimde çok güzel bir fırsat var ama ben bu fırsatın değerini biliyorum.
Hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır. Şu an elimde çok büyük bir fırsatın olduğunu öğrendim sayenizde.
O kadar cevaptan birisinde bile İstanbul"da kolay geçinirsin sözü geçmedi.
Benim en büyük hayallerimden birisi "güvenli, kimsenin kimseyi rahatsız etmeyeceği" bir yerde güzel bir araba sahibi olmak.
Mesela gece çıkıp tek başıma gezebileceğim biyerde.
Biraz önce googlea İstanbul yazıp haberlerde arattırdım, hep cinayet-ölüm haberleri çıktı.
Birde haberler aklıma gelince Valla bi değişik oldum, tüm hevesim kırıldı.
Biraz önce Türkiye"de araba fiyatlarına baktım, piyasa uçmuş.
Hatta "piyasa uçmuş" kelimesi bile tam açıklayamaz durumu.
Hepinizin tam olarak ne demek istediğini biraz önce anladım.
Demekki ben Türkiye"de çalışıyo olsam bırakın arabayı hiçbirşey sahibi olamam.
Kararımdan kesinlikle ve kesinlikle vazgeçtim, macera aramaya gerek yokmuş demekki.
Hele birde konunun üzerine geçenlerde birisi buraya Japonya"dan EK9 Typer getirmiş içim gitti valla, burada Japonya"dan araba getirme hakkım bile varmış :)
Hepinize ayrı ayrı içtenlikle teşekkür ederim, sağolun :)
Hayatta kalırsın o parayla sadece :)
Kayasehir de oturursan rahat gecinirsin ama sehir merkezine nasil gelirsin bilemedim.
LnchCntrl
31-01-2016, 08:33
Doğru karar. azmet dili öğren kardeşim. fransız hatunlara sar, ben orda olsam eve girmem sosyalleşeceğimde bi iş bulurum ..
ulasoztas1
31-01-2016, 08:50
Eğer burada okuduklarından ders çıkarttıysan ne güzel, yok hala aklında yapabilir miyim sorusu varsa uzun vadeli değil 10 günlüğüne gel kendin deneyimle İstanbulu kafanda soru işareti kalıyormuyuş gör :)
kalipson
31-01-2016, 09:26
Istanbul eski Istanbul değil. Her yer cagala cugala ne idüğü belirsiz adam dolu...
Tek kafanın rahat edeceği yer Boğaziçi ve Bostancı tarafları genel olarak. Ona da güç yetmez ilk aşamada. Macera seviyorsan anlarım ama bu maceradan öte bir durum olur bence...
///berke
31-01-2016, 10:49
Forumun çoğu başakşehir civarlarında oturduğu için söyleyeyim özellikle akşamları kayaşehir minibüsüne binin neredeyse Türk yok artık yemin ederim yaşanmaz buralarda , bence aklınızdan bile geçirmeyin
Aklımda yapabilirmiyim, geçinebilirmiyim vb soru kalmadı, kesinlikle vazgeçtim.
Benim burada kaldığım yerinde %50" Türk :)
Benim gozumde evden disariya adim atmanin minimum 100 tl ye mâl oldugu, 15 dakikalik mesafenin 45 dakikada (iyimser halde) gidildigi ve insaninin bozuk oldugu bir sehir yasanmaya deger bir yer degil.
Buradaki insanların tecrübelerinden faydalanman,söylediklerini dinlemen senin ilerideki yaşamın için daha iyi olacaktır.Bencede imkanın varken ve yaşın gençken istemeyerekte gitsende Fransaya bunu fırsata çevirmen gerekir.
Önceliğin de hiçbir zaman bir otomobilim olsun deme;Öğren ve çalış.Hayatını ve kendini geliştirmeye bak.Daha sonra arabanda,evinde olur.
İşte orada %50 Türk oranı varda burada da çok farklı değil :)
Türk'lerle mümkün olduğu kadar az temas kur. Türkçe konuştuğun sürece Fransızca öğrenemezsin.
Bol bol Fransızca konuşacağın kişilerle birlikte ol. İş zora gelince derdini anlatmak için zorlandığında sen bile nasıl Fransızca konuşabildiğine şaşıracaksın. Ama sırf Fransızca diye bir kıza gidip "voulez vous coucher avec moi" da deme. :)
turbo&quattro
31-01-2016, 22:18
Bir ara bende TR ye geri tasinmaya niyetlenmistim ama her 2-3 ayda bir gelip o eziyeti gordugum icin tamamen vazgectim . Fransadami yasiyorsun kal orada TR yi sadece tatil amacli dusun .
Gelme kardeşim biz bile buradan kaçmaya çalışıyoruz fırsat yaratmaya çalışıyoruz senin ne işin var burada.
Hayatını kur, kendini geliştir yaşamana bak. Yazın 1 ay tatile gelirsin geldiğinde anlarsın.
Ne kadar acı bir durum insanın yaşadığı yeri kötülemesi ve tavsiye etmemesi ama yapacak bir şey yok. Görünen köy kılavuz istemiyor maalesef..
imprezaWRC
01-02-2016, 10:50
Nacizane önerim, gelmeyin. Elektriki az da kullansan muhtemelen artık banko 100 TL gelecek, kira İstanbul'da hiç ucuz ve uygun değil. Isınma, su, aidat, mutfak masrafı...vs
Birinizin aldığı maaş kiraya gidecek, birinizin ki gıda dahil evin masraflarına gidecek. Birinizin maaşı da dışarıda gezip tozmaya gidecek. Dışarıda en basitinden bir tane hamburger (heryer oldu burger lab, burger fantasy, burger stop, burger world...) ve içecek 20 TL. Akşama kadar gezdin tozdun 3 arkadaş hep hamburger ayran tükettiniz, günlük 120 TL oldu. Bunun birde ulaşımı var, birde sürekli hamburger yemekten bağırsakların betonlaşması var.
Özetle, akşam belli bir saatten sonra dışarı çıkamayacağın bir semtte 3 arkadaş kirada oturup, sürekli makarna tüketirseniz belki geçinirsiniz.
Başlığı okuyunca mide bulantım tuttu. O kadar yani...
Istanbulu kimse sevmez , ama nufus 20.000.000 :)
Fransızca bilgin ne seviyede? Asgari ücret değilde Türkiyedeki Fransız firmaları araştırıp Fransızca- Türkçe çeviri rehberlik tercümanlık vs yapabilirsen gel.
1300 TL istanbulda yaşamayı aklından geçirme derim..
mesleki zorunluluk olmasa asla izmirden gelmezdim ben istanbula. ama macburiyetler zorunlu tuttu. eğer baska sehirde yasama sansın varsa gelme sakın :).bir yandan pahalı bir şehir, bir yandan kalabalığı, trafiği, insani olarak hiç bir sekilde mutlu etmez seni. ben şahsen izmirli olarak şu an izmirde iş şansım olsa dakka durmam :).
Istanbul pahalı şehir kardeşim. 1 liralık çay, semte göre kimi yerde 5 lira kimi yerde 7-8 lira..
akbil parası desen uçmuş gitmiş, dışarı çıkmaktan usanırsın.
Ne iş yapacağın önemli, elektrik su kira verdikten sonra sana 500 kalırsa eh işte işinin görür derece de geçinirsin.
dışarı çıktığında, minimum 100 lüğün gider.
yemekdi çaydı kahveydi, alkol dü derken bir de kız arkadaş yaptım mı vay haline :)
eğer çok zorunlu değilsen, gelmeni tavsiye etmem :)
mesleki zorunluluk olmasa asla izmirden gelmezdim ben istanbula. ama macburiyetler zorunlu tuttu. eğer baska sehirde yasama sansın varsa gelme sakın :).bir yandan pahalı bir şehir, bir yandan kalabalığı, trafiği, insani olarak hiç bir sekilde mutlu etmez seni. ben şahsen izmirli olarak şu an izmirde iş şansım olsa dakka durmam :).
madem konusu var,
İzmir de yaşamak zor mudur İstanbul'a göre ?
İstanbul ' da yaşayan adam İzmir ' de yaşayabilir mi ?
İş olanakları vs nasıl ?
Foça, Alaçatı vs buralarda yaşam nasıl veya merkez de ?
Bazen aklıma esiyor, İzmir ' e yerleşmek..
En azından, bisiklet için oldukça rota çok fazla oralarda :)
madem konusu var,
İş olanakları vs nasıl ?
Focada 5sene calistim. Yazin kizlar kisin kopekler dediler. Kisin kopek bile kalmiyor :)) 9dan sonra izmirden donme sansin kalmiyor. Arabasiz yasanmaz, Bekarsan hic yasanmaz. Tam Emekli yeri. Yazin bayag eglenceli olur ama tum tugay akar, elin askere carpar devamli. Ufacik bir carsisi var. 1 haftada bikarsin. Focayi direk ele bence. Izmirde oturursan haftasonu gezmelik, balik yemelik yer sadece.
Fransızca seviyem neredeyse sıfır olduğu için tercümanlık işi imkansız benim için.
Konunun üzerine İstanbul"da yaşayan farklı arkadaşlarıma bidaha danıştım.
3 kardeş çalışıyorlar, aylık 4500 gelirimiz var 1-1,5 babama gönderiyoruz geri kalan 3-3,5 la zor geçiniyoruz dediler.
Hatta bazen sigara paramız bile kalmıyo dediler.Bende vazgeçmek zorunda kaldım doğal olarak.
araba konusunda bakarsak konuya benzin 1,15-1,25 burada, bir ay çalışıpta araba alabiliyor insanlar.
Benim Türkiye"de en nefret ettiğim şey, köşe başlarına bekleyip toplumun refahını yarıya indiren kekolardır.
Bu arada yukarıdaki abi İzmir"i sormuş.
Geçen yıl yaklaşık 20 gün kalma şansım oldu, gece çıkıp gezerken çok rahat gezebiliyorsunuz.
Benim en çok dikkatimi çeken şey ise sarhoş bikaç insan gördüm, çok ilginç ama millete sataşmıyorlardı.
Çok şaşırmıştım doğrusu. Bilmiyorum belkide benim kaldığım semtten dolayıdır.
Yalnız çok felaket sıcak, sıcağa dayanamam :)
Sıcağa dayanamıyorsan memleketim Sivas'a git.Soğuğu ciğerine işlesin :)
Niçin herkes memleketinde kalmıyor :D Herkes kendi memleketini geliştirsin ülkece kalkınalım.
bir senedir oradasın ve tek kelime Fransızca öğrenemediysen Türkçe'yi nasıl öğreneceksin?
şaka bir yana ben de almanyaya ilk geldiğimde tek kelime bilmiyordum,
hayatta yapacağım en son şey bu saatten sonra Türkiye'ye geri dönmek.
Yaşamayı geçtim. Bir iki yıla "İstanbul"da nefes alabilmek hakkında" diye topicler gelme ihtimali yüksek.
- Abi İstanbul'da nefes alabilir miyim?
- Yok abi alamıyoruz biz de. Ayda 30.000 TL gelirin varsa Manavgat'tan nefes getiriyorlar.
madem konusu var,
İş olanakları vs nasıl ?
izmir de 29 sene sonrasında buraya geldim. bir kere şunu kesinlikle söyleyebilirim. izmir özgürlüğünün tadını alabildiğin, sokaklarda rahatlıkla dolaşabilceğin tam bir huzur şehri. foça alaçatı kışın aşırı boş olur. bisikletle bostanlıdan çıkar güzelbahçeye kadar bile gidebilirsin. inanılmazda keyifli bir rotası var. istanbuldaki gibi kendi basına kalabileceğin ortamı çok fazla. aksam 10 dan sonra hayat biter :). iş olanakları acısından feci kısır. büyükşehir köyü diyebilirim. ne iş yapabileceğinede baglı gerci. izmir bir çok istanbullunun da hayali çok rahattır yaşantısı :)
Paran yoksa gelme dostum,para yoksa hayatda yok burda.
Yaklaşık 1 yıl önce açtığımda konuyu güncelleyeyim.
-Konuyu açtıktan 3 ay sonra ufak bir depresyon dönemine girdim ve 3 ay daha devam etti.
Zaten o aralar forumda gidemedim belirli bir süre.
-Toplam 6 ay sonra okula başladım dil hazırlık, hayvan gibi ders çalıştım çoğu zaman.
Şu an dil hazırlık+günde 2 saat ders çalışıyorum, tahminimce 2-3 sene içerisinde Nissan 350Z çekerim :D
Seneye tahminimce ünitede başladım ev kira derdi yok, arabalarda ucuz :D
Tavsiyelerini için teşekkür ederim.