Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangisi daha iyi yol tutar?

VWci
31-01-2016, 15:38
Yazlik takim olarak Yokohama Advan V105 215/45zr17 lastigim var. 1000km kullanip kisliga gectim. Utqg degeri 220.

Diger yandan aklimda 235/40/17 lastik almak fikri var. Amacim gene Yokohama Advan modeli Neova AD08R. Ancak soz konusu lastik Bayraktar listesinde. Bulunmuyor. Ozel siparis kabul ederlerse ve fiyat ucmaz ise alacagim.

Ancak Bayraktar getirmez ise TR de bazi lastiler var Dunlop sportmaxx, hankook ventus, yokohama s drive gibi bunlar da utqglari 300 aaa.

Dolayisi ile 215/45/17 utqg 220 ile 235/40/17utqg 300 lastik arasindaki yol tutus farki nedir sizce?

beakmenek
01-02-2016, 00:06
Genellikle daha iyi yol tutan lastiklerin utqg leri daha düşük oluyor ancak bu her model lastik için doğrudur denemez. Geçen okuduğum bir testte utqg si diğerlerinden daha yüksek olan bir lastiğin bazı semi slick ayarındaki lastiklerden daha iyi olduğunu yazmışlardı.. Teknoloji bu konunda da çok hızlı :) Bence sizin yapmanız gereken, internetten düşündüğünüz lastiklerin bulunduğu testler bulmak ve ona göre kıyaslamak. Genelde benzer lastikler için pek çok farklı test yapılıyor değişik kurum ve kişilerce.
Genede AD08R ın diğer opsiyonlarınızdan daha iyi olacağı kesin :)

Görkem
01-02-2016, 09:09
Alihan abi yokohoma neova bende araştırdım geçen sene astra icin sonrasında uygun fiyatlı goodyear assimetrik 2 bulunca bunları aldım 300+bg önder çeker arabada bile harikalar yarattı,patinaj sorunumu bile neydeyse sıfıra indirdi, ama 235 40 17 zor bi ebat bulunur mu bi fikrim yok ,,bulursan 4 çeker imprezza gibi bir arabada hayli hayli iş yapar hatta bence harika olur.

Ben diger seçenekler olarak saydıgın 3 lastiğide tavsiye etmem illa yarı slick istiyosanda ucuz yollu iş yapar bişi dersen nankang ayarlayabiliriz hangi ebat istersen Booster performance bayisi şuan çünkü ;)

VWci
01-02-2016, 16:15
Sagol Gorkemcim, assimetrik 2 var gibi gordum ama emin olmadim... Olmadigi ugrarim Nankang lara bakmaya.