Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 5664 Saçmalığı Yardım Lütfen !

Kagan_KOÇAK
04-02-2016, 00:19
Merhaba arkadaşlar
2005 model honda civic aracım var satıyorum.Arabayı almadan önce hem 5664'ten hemde sigortacıma sorgulatmıştım(Şase no ile).Satıcının dediğinden başka birşey çıkmamıştı.

Bu benim 5664'e yolladığım mesajla gelen hasar tutarları.

http://i67.tinypic.com/mlgpav.png

Fakat bugün alıcılardan biri sorgulatmış aracımda 1 adet fazla hasar çıkıyor ve bu çıkan hasar 2005'te ağır hasar olarak gözüküyor.

http://i66.tinypic.com/5v876o.jpg

Aracımın trafiğe ilk çıkış tarihi 15/11/2006 yani 2005 kaza yapıp ağır hasarlı olmuş olması imkansız.Buda kanıtı

http://i67.tinypic.com/107ue11.jpg

Şimdi ben bu durumu nasıl düzelticem.Akşam akşam sinirlerim bozuldu,hemde millete yalancı durumuna düştük yoktan yere,nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olun lütfen.

overblack
04-02-2016, 00:49
2 ihtimal var. Birincisi aracın 2005 model ve 2005 te trafiğe çıkıp ağır hasar aldıktan sonra çekme belgesi yapılıp ile tekrar 2006 da trafiğe çıkmış olabilir.İkincisi aracın gerçekten ilk defa 2006'da trafiğe çıkmıştır plakanın eski sahibi olan aracın karıştığı kazalar yazılıyor olabilir. Her ne kadar şasi'den sorgulanıyor plaka değil dense bile böyle hatalar olabiliyor.çünkü benim aldığım bir araç plakadan sorgulanınca ağır hasarlı şaseden sorgulanınca hasarsız çıkıyordu.en sonunda sigorta şirketinden sorguladık plakanın eski sahibi olan araç pert'e ayrılmış. Aslında tramer bilgileri çok sağlıklı değil. İşini doğru yapan bir usta'ya gösterilmeli alınıp satılan arabalar.

Kagan_KOÇAK
04-02-2016, 01:14
2 ihtimal var. Birincisi aracın 2005 model ve 2005 te trafiğe çıkıp ağır hasar aldıktan sonra çekme belgesi yapılıp ile tekrar 2006 da trafiğe çıkmış olabilir.İkincisi aracın gerçekten ilk defa 2006'da trafiğe çıkmıştır plakanın eski sahibi olan aracın karıştığı kazalar yazılıyor olabilir. Her ne kadar şasi'den sorgulanıyor plaka değil dense bile böyle hatalar olabiliyor.çünkü benim aldığım bir araç plakadan sorgulanınca ağır hasarlı şaseden sorgulanınca hasarsız çıkıyordu.en sonunda sigorta şirketinden sorguladık plakanın eski sahibi olan araç pert'e ayrılmış. Aslında tramer bilgileri çok sağlıklı değil. İşini doğru yapan bir usta'ya gösterilmeli alınıp satılan arabalar.

Abi 1.ci ihtimale göre şase no'dan yine ağır hasar kayıtlı çıkardı veya perte ayırırlardı diye düşünüyorum ve ağır hasar durumun hasar tutarıda gözüküyor bende öyle birşeyde yok sadece yazmışlar.Ben daha çok 2.ci ihtimal üzerinde duruyorum çünkü aracı alalı 1 sene oldu ne yaptılarsa bu 1 sene içinde o 2005 teki hasarı araya kaynatmışlar ben 2015 te yaptım sorguyu adamlar 2016 da bu hasar kaydını eklemişler.

hddsheriff
04-02-2016, 06:10
çekme belgesi alınması trafik tescil tarihini değiştirmez. 54 D 1071 plakalı araba pert olmuş , daha sonra plakayı sana tescil etmişler. Bence en mantıklısı bu.

https://www.sbm.org.tr/tr burasıyla iiletişime geç

MDeniz
04-02-2016, 08:30
daha beteri bende olmuştu. sorgulattım cabrio 206 ımı birşey çıkmamıştı. satın aldık bir müddet sonra satacağız bir baktık 3 adet park halinde kaza kaydı çıktı :) yapacak hiçbirşey bulamamıştım

Kagan_KOÇAK
04-02-2016, 12:24
daha beteri bende olmuştu. sorgulattım cabrio 206 ımı birşey çıkmamıştı. satın aldık bir müddet sonra satacağız bir baktık 3 adet park halinde kaza kaydı çıktı :) yapacak hiçbirşey bulamamıştım

Valla Türkiye'de doğru çalışan bir sistem olduğunu göremicez heralde,Hayır silmezlerse bu olayı nasıl izah edicem alıcıya kimse inanmaz ve aracı satamam ben ona yanıyorum.

çekme belgesi alınması trafik tescil tarihini değiştirmez. 54 D 1071 plakalı araba pert olmuş , daha sonra plakayı sana tescil etmişler. Bence en mantıklısı bu.

https://www.sbm.org.tr/tr burasıyla iiletişime geç

Yani daha önce 54 D 1071 Plakalı aracın hasarını benim arabama geçirmişler ? Bu hatalarını inşallah kabul ederler,yoksa ağır hasarlı araba olarak satarsam çok büyük zararım olur :(

TheAce
04-02-2016, 12:27
Valla Türkiye'de doğru çalışan bir sistem olduğunu göremicez heralde,Hayır silmezlerse bu olayı nasıl izah edicem alıcıya kimse inanmaz ve aracı satamam ben ona yanıyorum.

Yani daha önce 54 D 1071 Plakalı aracın hasarını benim arabama geçirmişler ? Bu hatalarını inşallah kabul ederler,yoksa ağır hasarlı araba olarak satarsam çok büyük zararım olur :(

şasi no ile sorgulatırsanız sıkıntı olmaz, plakanın bir önceki sahibinin kazası olması muhtemel

Kagan_KOÇAK
04-02-2016, 12:30
şasi no ile sorgulatırsanız sıkıntı olmaz, plakanın bir önceki sahibinin kazası olması muhtemel

Şimdi sgb'nin adresinde,iletişim kısmından konu başlığı belirterek itiraz edebiliyormuşuz onu öğrendim.İtiraz edip düzeltmelerini istiyeceğim inşallah olumlu dönüş olur ve düzeltirler.

mert_can 41
04-02-2016, 12:38
Bizim de sıfır km fD6 da başımıza gelmişti ağır hasar kaydı çıkıyodu sigorta şirketine bağrınınca düzelmişti geçmiş olsun düzelir sıkma canını :)

Kagan_KOÇAK
04-02-2016, 13:22
Bizim de sıfır km fD6 da başımıza gelmişti ağır hasar kaydı çıkıyodu sigorta şirketine bağrınınca düzelmişti geçmiş olsun düzelir sıkma canını :)

Valla çok canımı sıktı mert,acilen halletmem lazım sizde sigorta bilgi merkezine mi itiraz etmiştiniz yoksa kendi sigortacınız mı halletmişti ?

mert_can 41
04-02-2016, 13:31
Valla çok canımı sıktı mert,acilen halletmem lazım sizde sigorta bilgi merkezine mi itiraz etmiştiniz yoksa kendi sigortacınız mı halletmişti ?

Vallah hiç hatırlamıyorum 2 haftada hal olmuştu ama oda pek üstüne düşmediğimiz için işten güçten sigortacın ne diyo duruma en doğru yolu o gösterir en kötü honda dan arabanın faturasını istetirsin çıkarırlarmı bilmemde elvet kayıtları vardır onla dava açarsın ağır hasarlı satmasın arabayı kafandan çıkar onu :)

SerkanYazgan.
04-02-2016, 13:39
Bendede park halinde çarpma diye bir kayıt geliyor, sigortacının kendi ekranından hem şase hem plaka hemde plakanın eski araçlarına baktım hiçbir kayıt yok. Geçenlerde itiraz ettim düzeltilmesini talep ettim ve gelen cevapta x tarihinde talepten vazgeçilmiş bir hasar kaydı mevcuttur yazıyor. Aracımın sağ arka kapısında göçük var ve sahibi araç boyasız diye muhtemelen dosyayı açıp yaptırmamış.

Bunu düzeltme imkanımız varmı?

hddsheriff
04-02-2016, 15:21

Aynen daha önceki aracın hasarı size transfer olmuş

AyrtonSenna
04-02-2016, 15:34
Burada eminyetin hatası eğer sen geçmiş kötü bir plakayı başka bir arabaya temizlemeden veröiyorsa onların hatasıdır.Benim birkaç müşterimde aynı hatayı sürekli aldım.Sıkma canını araçla alakalı değil o.

UNAL
04-02-2016, 16:03
Aracınızın ağır hasarı olmadığını, o tarihte muayene kaydı olmadığından alıcıya ispat edebilirsiniz. Sigortacınızla görüşün, düzelttirin, gereksiz yere mide bulandırmasın.

muratGT643
04-02-2016, 16:11
sigortacıdan plaka zehili yaptırın plakanız aracınıza taşınmamış eski plaka sahibinin aracı üzerinde kalmıştır. benımde başıma geldi 2 yıl aracıma başka kangoo marka bir aracın kazaları geldi sonra başka bir sigortacıyla konuştuğumda öğrendim ve bir sonraki sigortamı ondan yaptırırken o da plaka zehilnamesini halleti artık normale döndü =)

Kagan_KOÇAK
05-02-2016, 19:46
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Konu ile ilgili bir gelişme paylaşayım sizde bu duruma düşmemeniz için.Öncelikle bu sonradan eklenen hasar doğruymuş :( evet baya bir hayal kırıklığı yaşadım.
Durumu şöyle izah edeyim,aracın ilk sahipleri kaza yapmış ve sigorta şirketleriyle anlaşma yapmışlar sanırım.Araştırdığım kadarıyla sadece benim başıma gelmemiş.Aracı trafikten düşürüyorlar ve tekrardan topluyorlar.Fakat aracın ilk yaptığı ağır kazayı tramere bildirmiyorlar yani dosyayı kapatmıyorlar.Araç birkaç el değiştirdikten sonra dosyayı kapatıp tramere veriyorlar ve artık araç kaçıncı sahipbindeyse onda patlıyor ben 3.sahiyim bir kişide 5.sahibi olarak patlamış ve hasar kaydı sonradan eklemiş.Ben alırken sigortacıma sorgulatmıştım fakat o bile görememiş fakat hala irtibattayız.Arşivlere iniceğini söyledi bana işin peşini bırakmıyoruz.
Siz siz olun aracınızı ne sigorta sorgusuna nede sanayideki ustalara güvenerek almayın.Gidin paşa paşa yaptırın expertinizi ben iş işten geçtikten sonra,bugün sırf nereden ağır hasar aldığını öğrenmek için yaptırdım.
Sonuç:3 parça değişen(Sol Arka Çamurluk,Sol Arka Kapı,Bagaj Kapağı) ve sol arka şase ucunda işlem çıktı nasıl moralim bozulduğununda haddi hesabı yok sevindiren kısım kafadan kaza yapmış olmaması ve tavanda direklerde ve diğer parçalarda birşey çıkmamış olması :( sizce ne yapmalıyım,aracı satmakta zorlanacağımıda biliyorum ve baya bir zarar edicem bineyim diyorum arabadanda midem bulandı ve toplamak için bir e34 aldım çok sıkıntıdayım anlayacağınız :(

onursumer
05-02-2016, 20:39
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Konu ile ilgili bir gelişme paylaşayım sizde bu duruma düşmemeniz için.Öncelikle bu sonradan eklenen hasar doğruymuş :( evet baya bir hayal kırıklığı yaşadım.
Durumu şöyle izah edeyim,aracın ilk sahipleri kaza yapmış ve sigorta şirketleriyle anlaşma yapmışlar sanırım.Araştırdığım kadarıyla sadece benim başıma gelmemiş.Aracı trafikten düşürüyorlar ve tekrardan topluyorlar.Fakat aracın ilk yaptığı ağır kazayı tramere bildirmiyorlar yani dosyayı kapatmıyorlar.Araç birkaç el değiştirdikten sonra dosyayı kapatıp tramere veriyorlar ve artık araç kaçıncı sahipbindeyse onda patlıyor ben 3.sahiyim bir kişide 5.sahibi olarak patlamış ve hasar kaydı sonradan eklemiş.Ben alırken sigortacıma sorgulatmıştım fakat o bile görememiş fakat hala irtibattayız.Arşivlere iniceğini söyledi bana işin peşini bırakmıyoruz.
Siz siz olun aracınızı ne sigorta sorgusuna nede sanayideki ustalara güvenerek almayın.Gidin paşa paşa yaptırın expertinizi ben iş işten geçtikten sonra,bugün sırf nereden ağır hasar aldığını öğrenmek için yaptırdım.
Sonuç:3 parça değişen(Sol Arka Çamurluk,Sol Arka Kapı,Bagaj Kapağı) ve sol arka şase ucunda işlem çıktı nasıl moralim bozulduğununda haddi hesabı yok sevindiren kısım kafadan kaza yapmış olmaması ve tavanda direklerde ve diğer parçalarda birşey çıkmamış olması :( sizce ne yapmalıyım,aracı satmakta zorlanacağımıda biliyorum ve baya bir zarar edicem bineyim diyorum arabadanda midem bulandı ve toplamak için bir e34 aldım çok sıkıntıdayım anlayacağınız :(

bu işi ilk yapan kişilerin bunu bilinçli yaptığını kanıtlayabiliyorsanız verin avukata tazminat davası açın dolandırıcılıktan başka birşey değil bence bu

Kagan_KOÇAK
05-02-2016, 20:58
bu işi ilk yapan kişilerin bunu bilinçli yaptığını kanıtlayabiliyorsanız verin avukata tazminat davası açın dolandırıcılıktan başka birşey değil bence bu
Kesinlikle bilinçli yapıldığını düşünüyorum.Eğer bilinçli yapılmasaydı zaten bu kaza yapılıp araç toplandıktan hemen sonra tramere ağır hasarlı olarak işlenirdi taaaa 2016'da değil...Bu olay 2005 te yapıkredinin sigortası ile yapılıyor yani şuanki allianz sigortacım arşivlerden birşey bulursa hukuki yollara başvuracağım.

Kagan_KOÇAK
05-02-2016, 21:12
Edit:yaptıkları olayı burda daha net açıklamışlar
http://i65.tinypic.com/2mpbm92.jpg

forwett
05-02-2016, 22:59
burada sigorta şirketinin de suçu yok mu? bence hem ilk dahibi hem de sigortacı suçlu hukuki yollara başvurduğunda kazanmama ihtimalin yok diye düşünüyorum.

dragstar
05-02-2016, 23:50
Geçmiş olsun

mert_can 41
06-02-2016, 00:24
Geçmiş olsun Kağan

Kagan_KOÇAK
06-02-2016, 01:24
burada sigorta şirketinin de suçu yok mu? bence hem ilk dahibi hem de sigortacı suçlu hukuki yollara başvurduğunda kazanmama ihtimalin yok diye düşünüyorum.
Tabikide sonuçta bir usulsüzlük var,(kılıfına uydurulmuş)ama ispatlar,mahkeme süreci,sonuç bunlarla uğraşmak ve birşey elde edememek gibi bir olasılıkta var maalesef :( Şuan sadece sigortacımdan haber bekliyorum.Yapıcak birşey yok derse yok parasına vericem aracı

Geçmiş olsun
Teşekkürler :(

Geçmiş olsun Kağan

Sağol Mert :( 1.4 is parasına vtec II vericem ona yanarım.Sütten ağızımız yandı bir kere

2jz
06-02-2016, 01:32
Bu işleri kovalayan avukatlar var. Bence onlara bi danış karar vermeden önce. Tuttuğunu koparan birine denk gelirsen affetmez. Ayrıca çok geçmiş olsun.

mert_can 41
06-02-2016, 01:40
Sağol Mert :( 1.4 is parasına vtec II vericem ona yanarım.Sütten ağızımız yandı bir kere
Sıkma canını boşver sağlık olsun da gerisi önemsiz tadını aldığına say cantları falan sök öyle sat biraz daha zararını hafifletir tekrar geçmiş olsun.

Kagan_KOÇAK
07-02-2016, 00:12
Bu işleri kovalayan avukatlar var. Bence onlara bi danış karar vermeden önce. Tuttuğunu koparan birine denk gelirsen affetmez. Ayrıca çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim.İspatlayacak kanıtlar bulursam hukuki boyuta taşıyacağım.Birşey yapamazsam el mecbur ya yok parasına satıcam veya evladiyelik olarak bende kalıcak :)

Sıkma canını boşver sağlık olsun da gerisi önemsiz tadını aldığına say cantları falan sök öyle sat biraz daha zararını hafifletir tekrar geçmiş olsun.
Aynen Mert Allah daha büyük sıkıntı vermesin başımıza geleceği varmış :) Bende dediğin gibi satarsam orjinale çevirip öyle satmayı düşünüyorum :)

eren_rc
07-02-2016, 02:18
7-8 ay önce scirocco araç aldık aldığımda hasar kaydı yoktu sigortadada çıkmıyordu satılığa çıkardık 40.000 tl hasar kaydı çıktı 1 aralıkta sorguladım tekrardan kayıt vs çıkmadı şimdi gelelim konuya ben 62-63 e aldım aracı 52 ye vericem ben bu durumda 13 15 lira zarar ediyorum bu zarar bana girecek ve peşini bırakmıcam sonuçta kim yanlış yaptıysa onun canı yanacak gerekirse ben bu konuya bi rocco parası harcıcam.

Low-Rider
07-02-2016, 10:04
7-8 ay önce scirocco araç aldık aldığımda hasar kaydı yoktu sigortadada çıkmıyordu satılığa çıkardık 40.000 tl hasar kaydı çıktı 1 aralıkta sorguladım tekrardan kayıt vs çıkmadı şimdi gelelim konuya ben 62-63 e aldım aracı 52 ye vericem ben bu durumda 13 15 lira zarar ediyorum bu zarar bana girecek ve peşini bırakmıcam sonuçta kim yanlış yaptıysa onun canı yanacak gerekirse ben bu konuya bi rocco parası harcıcam.

Geçmiş olsun. Peki aracın nasıl bir hasarı varmış, ekspertiz yaptırmadın mı ? 40k TL ciddi rakam çünkü

34btr1907
07-02-2016, 10:45
final oto style , tahmını hasar tutarı 1000 tl dıye sattıkları arabalarda bu şekilde,satın alındıktan sonra dosya bır kapanıyor araba pert kayıtlı dıye kucakta kalıyor

jeffy
07-02-2016, 13:03
final oto style , tahmını hasar tutarı 1000 tl dıye sattıkları arabalarda bu şekilde,satın alındıktan sonra dosya bır kapanıyor araba pert kayıtlı dıye kucakta kalıyor

konunun ortasında direk benimde aklıma Final oto geldi yemin ederim :)

Çok geçmiş olsun dostum bazı şeyler tecrübe oluyor insana.. Biraz pahalı bir tecrübe olmuş bu olayda sana..

levent_s
07-02-2016, 13:36
Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben şunu belirtmek istiyorum ruhsatta yazan trafiğe çıkış tarihi gerçeği yansıtmıyor çoğu kez niye olduğunu bilmiyorum bilen arkadaşlar yazar belki sizin aracınız 2005 model ama trafiğe çıkış tarihi kasım 2006 en iyi ihtimalle yaklaşık bir yıl sıfır olarak yatması gerekiyor gerçek olabilmesi için buda bana pek mümkün gelmiyor.

Kagan_KOÇAK
07-02-2016, 15:33
Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben şunu belirtmek istiyorum ruhsatta yazan trafiğe çıkış tarihi gerçeği yansıtmıyor çoğu kez niye olduğunu bilmiyorum bilen arkadaşlar yazar belki sizin aracınız 2005 model ama trafiğe çıkış tarihi kasım 2006 en iyi ihtimalle yaklaşık bir yıl sıfır olarak yatması gerekiyor gerçek olabilmesi için buda bana pek mümkün gelmiyor.

Ben şahsen öyle sanmıştım bayide yattığı için trafiğe çıkmamıştır diye.Ama öyle değilmiş maalesef :(

Aynı durumdayız sizede geçmiş olsun,bende peşini bırakmamayı düşünüyorum.Bu olayı yapan,kaza tarihindeki araç sahibi ve sigorta-kasko şirketine dava açmalısınız çünkü 2 taraf anlaşmalı yapıyolarmış bu işi araç sahibi hasar dosya yetkilisine rüşvet vererek dosyanın kapanmasını engelliyor ve aracı ellerinden çıkardıktan sonra dosyayı kapatıyorlar.Kanıtları bulursanız iyi bir avukatla tazminatla zararın tamamını kapatabilirsiniz.

MatraX_07
07-02-2016, 15:49
Ekspertiz işi ile uğraşmaktayım sürekli böyle sorunlaru müştelerimiz yaşıyorlar.Kimseye akıl vermek olmaz ama bi dost tavsiyesi diyerekten

5664'E Kesinlikle ama kesinlikle güvenmeyin.Sigorta şirketi ile de iletişime geçin...Ve sorgulama yaparken ŞASE,MOTOR no'dan sorgulayın..Öyle bir garip sistem ki Plakada Şasede cıkmayıp Motor numarasında çıkabiliyor.
Yararından çok zararı var aslında

Kagan_KOÇAK
07-02-2016, 16:02
Ekspertiz işi ile uğraşmaktayım sürekli böyle sorunlaru müştelerimiz yaşıyorlar.Kimseye akıl vermek olmaz ama bi dost tavsiyesi diyerekten

5664'E Kesinlikle ama kesinlikle güvenmeyin.Sigorta şirketi ile de iletişime geçin...Ve sorgulama yaparken ŞASE,MOTOR no'dan sorgulayın..Öyle bir garip sistem ki Plakada Şasede cıkmayıp Motor numarasında çıkabiliyor.
Yararından çok zararı var aslında

Valla expertiz yaptırmayarak büyük hata yaptım.Ama şase numarasından sigortacıma sorgutlatıp alabilirsiniz sıkıntı yok araçta diye bir cevap gelince bir anlık hataya düşüp aldık aracı böyle olacağını bilemedik tabi :(

ibozum
08-02-2016, 10:45
Çok geçmiş olsun.. Okurken bile mide bulandırıcı bir olay.. İnsan ilinci al araç almaktan daha da soğuyor.. Herkes her işin puştluğunda..

İnşallah yapanın yanına kalmaz.. :(