PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerikada 6 ay

izmirlicem
04-02-2016, 22:05
Bu sene haziranda nasipse ingilizce öğrenmek için amerika filedelfiya ya gideceğiz. ***** arabalar ucuz ama yasalar ağır. Acaba amerikada nelere dikkat etmek lazım trafikte? Mesela gazlamak istedik hız sınırı olmayan yollar var mı, yada gazlamak için pist falan, mecbur kurallara uyacağız tabiki ama nasıl olucak gazlamadan nasıl durucaz onu bilmiyorum. Oraya giden orada yaşayanlar aydınlatırsa sevinirim.

turbo&quattro
04-02-2016, 22:59
Pist haric gazlayamazsin. Belirtilen hiz sinirini 8-10 asabilirsin ama ciddi asinca direkt mahkemedesin.

RedCan
04-02-2016, 23:08
Dil okulu bütçe ( yeme, içme, barınma, yaşama, kurs ücreti) hakkında bilgi alabilir miyim. Özelden de yazabilirsiniz. Başarılar diliyorum.

turbo&quattro
04-02-2016, 23:14
Ayrica 6 aylik vize ile ehliyet alamazsin, ehliyetsiz arac alamazsin.

izmirlicem
05-02-2016, 00:20
pist nerelerde var? halka açık mı? Yoksa belli günlerde falan mı girebiliyorsunuz? Bildiğim kadarıyla ilk 6 ay araç kullanabiliyoruz türkiye ehliyetiyle, sonrası için oranın ehliyetini almak gerekiyor diye biliyorum daha fazla aydınlatır mısınız bu konuda beni ?

izmirlicem
05-02-2016, 00:22
Daha ayarlayacağız kursu falan onları, aslında herşey 27 marttaki yds ye bağlı 55 alırsam ki zor görünüyor sınavı geçemessem gideceğim, barınma için bir arkadaşla kalcam oda türkiyeden gelcek ama zamanı belli değil, heralde ilk gittiğimde yurtta kalacağım 1 ay falan.

turbo&quattro
05-02-2016, 00:34
Philadelphia ya yklasik 1-1.30 saat mesafede cecil county diye gecen yerde drag pisti var her hfta sonu eglenceli yarislar oluyor. Ayrica New Jersey tarafinda English town var guzel org lar oluyor. Gecerli bir viZe ve pasaportun ile yasal olarak araba kullanabilirsin ama arac satin alamaZsin.

dRhkn
05-02-2016, 01:41
Bu sene haziranda nasipse ingilizce öğrenmek için amerika filedelfiya ya gideceğiz. ***** arabalar ucuz ama yasalar ağır. Acaba amerikada nelere dikkat etmek lazım trafikte? Mesela gazlamak istedik hız sınırı olmayan yollar var mı, yada gazlamak için pist falan, mecbur kurallara uyacağız tabiki ama nasıl olucak gazlamadan nasıl durucaz onu bilmiyorum. Oraya giden orada yaşayanlar aydınlatırsa sevinirim.

Döndüğünde de bari git Gürcistan'a bi araba al gel Türkiye'ye. Yurt dışı yerleşik sayılıyorsun 185 gün kalırsan. ( Tabi farklı ülke diye durumlar değişiyor mu tam bilgi sahibi değilim.)
6 ay yurt dışında kalmayı görünce aklıma hemen bunlar geliyor.

izmirlicem
05-02-2016, 02:28
Philadelphia ya yklasik 1-1.30 saat mesafede cecil county diye gecen yerde drag pisti var her hfta sonu eglenceli yarislar oluyor. Ayrica New Jersey tarafinda English town var guzel org lar oluyor. Gecerli bir viZe ve pasaportun ile yasal olarak araba kullanabilirsin ama arac satin alamaZsin.

Peki araba nasıl alıcaz abi ? Ne gerekiyor bunun için ? Oranın ehliyetini aldıktan sonramı araç alabiliyoruz ?

sadun94
05-02-2016, 02:46
Ben amerikada okuyan biri olarak yaziyim sana burdan az cok dostum. Oncelikle sehir icinde gazlayamassin hic, ancak sehirler arasi yollarda, radar dedektoruyle gayet rahat rahat gidebilirsin. Benim kuzen amazondan almisti kac para hatirlamiyorum, ama duzgun bitane alman tavsiyemdir. Arac alimi konusunda ise, eger ogrenci vizen gibi birseyin varsa alabiliyosun sanirsam, buralarda arac alisverisi turkiyedekinden cok daha basit ve kolay. Tabi ehliyetin olmali. Son olarakta tavsiyem, ikinci el al, ve turkiyedekinin 2-3 kati daha agir pazarlik et. (sifir araclarin degerleri cok cabuk dusuyor burda) (araba 5000$ ise, pazarliga 3000-3500$ dan baslaman akillica olur.)

Asla dizel alma, cogu yerde benzin daha ucuz.

sadun94
05-02-2016, 02:48
Benim burda cinli ve hintli arkadaslarimin hepsi aldi, mclarenler, m4ler rangeler, sanirsam belirli bir adresin olmasi gerekiyor, sigorta islemleri icin.

turbo&quattro
05-02-2016, 03:35
Peki araba nasıl alıcaz abi ? Ne gerekiyor bunun için ? Oranın ehliyetini aldıktan sonramı araç alabiliyoruz ?

Ehliyet alabilmen icin Ilk basta SSN ( social security number ) alman gerek sonrasinda x bir adreste yasadigini gosteren herhangibir 2-3 tane fatura, ev kira kontrati yada banka hesap extresi . Tum bunlari halletsen bile mevcut vizen 1 yil ve daha azi ise ehliyet alamazsin. mevcut sartlarinla ehliyet alip araba alabilme sansin yok .

sadun94
05-02-2016, 03:44
gerci dogru diyor arkadas sen sadece 6 ayligina gittigin icin, olmaz buyuk ihtimal.

Dou
05-02-2016, 03:50
Sana bu şartlarda önerilebilecek en iyi araba, günlüğü $9.99'a kiralık araba olur.

Enterprise'nın kampanyası var genelde yaza kadar haftasonları 9-10 dolara araba kiralayabiliyorsun.

DOA
05-02-2016, 04:09
hiz sinirina cok dikkat etmen gerekiyor. cezalar cok agar. arac almak icin amerika ehliyeti gerekmiyor, ilk aracimi aldigimda amerika ehliyetim yoktu, turk ehliyetiyle almistim. ayriyetten tanidigin birinin adresini verebilirsen kendi adresin disinda bir adrese sigorta da yapabiliyorsun. ancak daha sonra adresini degistirmek icin ekstra odemen gerekebilir. arac alimi cok basit, sadece 10% vergi oduyorsun. tabi bu yazdiklarim california eyaleti icin gecerli yasalar. her eyaletin kendi yasalari var, onlari incelemeni tavsiye ederim. ornegin radar tespit cihazi kullanimi californiada da serbest, ancak baska eyaletlerde legal olmayabiliyor.

turbo&quattro
05-02-2016, 04:10
Sana bu şartlarda önerilebilecek en iyi araba, günlüğü $9.99'a kiralık araba olur.

Enterprise'nın kampanyası var genelde yaza kadar haftasonları 9-10 dolara araba kiralayabiliyorsun.

Cogu yer 25 yas altina arac kiralamiyor kiralayanlarda ciddi rakamlar istiyorlar ki sigorta fiyatlari zaten ucuk. Belki uzun donem az biraz uygun olabilir ama olaya 9.99 veriyorsun hersey bitiyor diye bakmamak gerek . Gene haftA Miami de normal bir arac kiraladim gunlugu $15 fln di ama gunluk sigorta ucreti $40 kusur ivir zivir bilmemne rakamlarla 6 gunluk $360 odedim .

DOA
05-02-2016, 04:19
Cogu yer 25 yas altina arac kiralamiyor kiralayanlarda ciddi rakamlar istiyorlar ki sigorta fiyatlari zaten ucuk. Belki uzun donem az biraz uygun olabilir ama olaya 9.99 veriyorsun hersey bitiyor diye bakmamak gerek . Gene haftA Miami de normal bir arac kiraladim gunlugu $15 fln di ama gunluk sigorta ucreti $40 kusur ivir zivir bilmemne rakamlarla 6 gunluk $360 odedim .

aynen katiliyorum, bugune kadar en uygun kiraladigim 5 gun $140 idi..

TarikS
05-02-2016, 05:44
Ehliyet alabilmen icin Ilk basta SSN ( social security number ) alman gerek sonrasinda x bir adreste yasadigini gosteren herhangibir 2-3 tane fatura, ev kira kontrati yada banka hesap extresi . Tum bunlari halletsen bile mevcut vizen 1 yil ve daha azi ise ehliyet alamazsin. mevcut sartlarinla ehliyet alip araba alabilme sansin yok .

Öğrenci vizesiyle gelince (benimki 5 yıllıktı 1 yıllık okul kaydıyla başvurunca bu kadar verdi; 6 aylık kurs için başvurunca da 6 aylık vermezler sanırım daha geniş tutarlar ama şans ve geçmişteki seyahat durumları da etkilidir illa ki) SSN'siz ehliyet alınabiliyor New Jersey'de. Belki PA'da da vize süresi kurtarırsa olur :)

@izmirlicem PA'daki durumu bilmiyorum "philadelphia driving licence" falan yazıp bütün bilgilere ulaşabilirsin, adamlar çok net paylaşıyor A'dan Z'ye.

Sokak arasında bile gazlayamazsın unut, polisler her yerde, hangi delikten çıkacağı belli olmuyor. Uzun yolda radar aleti çok şanslıysan denk gelirsen bomboş yolda işe yarar, onun dışında akan trafikten bariz daha hızlı gittiğin an enseliyorlar sen daha farkına varmadan :) Ama egzoz film falan serbest, en azından NJ - NY taraflarında. Yeter ki saçma bi hareket yapma.

hiz sinirina cok dikkat etmen gerekiyor. cezalar cok agar. arac almak icin amerika ehliyeti gerekmiyor, ilk aracimi aldigimda amerika ehliyetim yoktu, turk ehliyetiyle almistim. ayriyetten tanidigin birinin adresini verebilirsen kendi adresin disinda bir adrese sigorta da yapabiliyorsun. ancak daha sonra adresini degistirmek icin ekstra odemen gerekebilir. arac alimi cok basit, sadece 10% vergi oduyorsun. tabi bu yazdiklarim california eyaleti icin gecerli yasalar. her eyaletin kendi yasalari var, onlari incelemeni tavsiye ederim. ornegin radar tespit cihazi kullanimi californiada da serbest, ancak baska eyaletlerde legal olmayabiliyor.

Hacı siz ne kadar rahat takılıyormuşsunuz öyle ya :D "Powerslide da serbest" de direk taşınalım oraya :D

turbo&quattro
05-02-2016, 05:58
Öğrenci vizesiyle gelince (benimki 5 yıllıktı 1 yıllık okul kaydıyla başvurunca bu kadar verdi; 6 aylık kurs için başvurunca da 6 aylık vermezler sanırım daha geniş tutarlar ama şans ve geçmişteki seyahat durumları da etkilidir illa ki) SSN'siz ehliyet alınabiliyor New Jersey'de. Belki PA'da da vize süresi kurtarırsa olur :)

@izmirlicem PA'daki durumu bilmiyorum "philadelphia driving licence" falan yazıp bütün bilgilere ulaşabilirsin, adamlar çok net paylaşıyor A'dan Z'ye.

Sokak arasında bile gazlayamazsın unut, polisler her yerde, hangi delikten çıkacağı belli olmuyor. Uzun yolda radar aleti çok şanslıysan denk gelirsen bomboş yolda işe yarar, onun dışında akan trafikten bariz daha hızlı gittiğin an enseliyorlar sen daha farkına varmadan :) Ama egzoz film falan serbest, en azından NJ - NY taraflarında. Yeter ki saçma bi hareket yapma.

Hacı siz ne kadar rahat takılıyormuşsunuz öyle ya :D "Powerslide da serbest" de direk taşınalım oraya :D

Ben 2007 basinda 1.5 senelik j1 vizem ile ehliyet alamamistim sonrasinda 2008 sonlarina dogru turist vizesi ile 6 yillik aldim. Burada greencard i ile ehliyet alamayan arkadaslarim var nasil oliyorsa artik. Zamaninda ssn siz alinabiliyordu ehliyet ( maryland ) ama 3-4 sene once cikarilan bir kanunla ssn siz vermemeye basladilar. PA ile ilgili asagida bir link var 1 seneden az vizelere ehliyet vermiyorlarmis :)

https://www.albright.edu/campuslife/international/Non-US-Citizens-PA-state-Drivers-license.pdf

turbo&quattro
05-02-2016, 06:00
Bu arada MD de radar dedektor yasal ama hemen dibimizde DC ve Virginia da yasal degil. Ev Dc obur ev maryland is Maryland. Surekli yollarda oldugum icin dedektorum olmasina ragmen kullanmiyorum tam eyalet sinirini bilmedigim icin :)

Dou
05-02-2016, 06:03

Kiralama firmalarına sigorta parası vermeyin abi, tam anlamıyla soygun. Zaten esas parayı oradan vuruyorlar. Alternatif olarak, kredi kartlarının hemen hemen hepsi "araç kiralama sigortası" sunuyor. Ben yıllık $35 ödüyorum. $65k ve altı araç bedelini ödüyor (full sigorta, tek limit kiralayacağın araç 65 bin dolardan ucuz olacak). Kredi kartı kullanıyorsan ara bir sor abi, mutlaka vardır o tarz hizmetleri.

Bu arada 25 yaş altına kiralıyorlar ama ekstra underage fee ödüyosun. Arkadaş 25 yaşında olduğu için muaf olacaktır.

turbo&quattro
05-02-2016, 06:08
Kiralama firmalarına sigorta parası vermeyin abi, tam anlamıyla soygun. Zaten esas parayı oradan vuruyorlar. Alternatif olarak, kredi kartlarının hemen hemen hepsi "araç kiralama sigortası" sunuyor. Ben yıllık $35 ödüyorum. $65k ve altı araç bedelini ödüyor (full sigorta, tek limit kiralayacağın araç 65 bin dolardan ucuz olacak). Kredi kartı kullanıyorsan ara bir sor abi, mutlaka vardır o tarz hizmetleri.

Bu arada 25 yaş altına kiralıyorlar ama ekstra underage fee ödüyosun. Arkadaş 25 yaşında olduğu için muaf olacaktır.

American express kullaniyorum ben surekli . Tek verdikleri hizmet herhangibir maddi hasarli kazada kiralanan aracin hasarini oduyor . Dedigin hizmeti bir arastirayim ilk kez duydum .

Dou
05-02-2016, 06:17

Otobanda crown victoria dedektörü oldum kendi kendime yemin ediyorum, gece karanlığında bile dikiz aynasından tespit ederim çok fena.

DOA
05-02-2016, 18:54

hahaha :D yazlik yer burasi ondan biraz rahatlar sanirim :D

Jackie
05-02-2016, 19:28
Bu yeni ehliyet kartları Amerika'da geçerli oluyor mu ??

sword
05-02-2016, 19:33
hız lımıtıne kadar serı bi şekilde gazlayabılıyormuyuz bari :)

BirkanYazici
05-02-2016, 19:40
Önümüzdeki ay bir aksilik çıkmazsa bende washington dc de dil okuluna başlıyorum. Konu güzel oldu takipteyim. :)

_muhaRRem
05-02-2016, 19:51

vaaay tarıkss sen amerikayamı gittin ya hiç haberim yok ..Artık alırsın bi s2k :))))

turbo&quattro
05-02-2016, 20:11
Önümüzdeki ay bir aksilik çıkmazsa bende washington dc de dil okuluna başlıyorum. Konu güzel oldu takipteyim. :)

Hangi okula basliyorsun ? Bende Washington DC deyim.

BirkanYazici
05-02-2016, 20:16
Hangi okula basliyorsun ? Bende Washington DC deyim.

International language institute abi duydun mu hiç

turbo&quattro
05-02-2016, 20:22
International language institute abi duydun mu hiç

Upk duymadim hic :) herhangibir konuda yardima ihtiyacin olursa arayabilirsin . 443 930 04kirksekiz.

doush
05-02-2016, 20:29
Her yerde trafik isareti var toprak yollarda bile, hepsine tek tek uyman lazim kisaca. Sinyal vermeden serit degistirsen basina biterler. Ara seritlere saga sola donus seritlerine alisman zaman alabilir. Her gordugun yayaya da yol vermeyi unutma. Arac kiraliyorlar gerci ssn vardi ama soran olmadi. Minimum 21 yasa kiraliyor genelde ama 25 yasindaki 30 dolar veriyorsa ayni arabaya, sen 120 dolar verirsin. Kredi kartsiz yapmiyorlar.

BirkanYazici
05-02-2016, 20:32
Upk duymadim hic :) herhangibir konuda yardima ihtiyacin olursa arayabilirsin . 443 930 04kirksekiz.

Sağol abi kaydettim numaranı. Düzenimi oturtayım mutlaka ararım tanışmak için :)

Jackie
05-02-2016, 21:32

Bilen varsa lütfen cevap alalım :)

turbo&quattro
05-02-2016, 21:33
Bilen varsa lütfen cevap alalım :)

TR ehliyet + arti pasaport ve gecerli vize ile 6 ay arac kullanabilrsin, kiralayabilirsin .

01ayk01
05-02-2016, 21:56
Ayrica 6 aylik vize ile ehliyet alamazsin, ehliyetsiz arac alamazsin.

Abi ben turk ehliyetiyle araba aldim 13 ay kullandim sattim geldim ama benim vize 5 sene. Onla alakalimi bilmiyorm. Bu arada hic abd ehliyeti almadim. Bi kez kemersen bikezde 109la radara dusmusum arizona'da ondan ceza yedim. Haricinde pasaportu zaten evde birakiyodum. Yeni geldim haberim yoka yatiyodum. Ise yariyodu 5 6 sefer polis durdurmustur hep ise yaradi yani :)

Jackie
05-02-2016, 22:13
Yeni ehliyet kartlarıyla ilgili bi değişiklik yok mu peki , hala 6 ay mı geçerli

Sinan58
05-02-2016, 23:12
fransada yaklaşık 10 aydır uğraşıyorum Türk ehliyetimi çevirttirebilmek için, 2 ay süresi kaldı yoksa ehliyet gidiyor.
Sürekli oyalıyorlar, 2 hafta sonra en az 1 yıllık oturum almam gerekiyor yoksa ehliyetimin iptal olacağını söylediler.
amerikadada öğrenci vizesiyle o kadar kolay araba alacağınızı zannetmiyorum.
Size nacizane tavsiyem ehliyet vs ile ilgili işlerinizi şehir merkezlerinde yaptırmanız.

ehveniser1903
07-02-2016, 00:36
18 haziranda 3 hafta kadar dallas'ta olacağım.
araç kiralayıp eyalet içinde takılma düşüncem vardı.varsa oranın trafiğiyle alakalı bilginiz tavsiyeniz,paylaşırsak süper olur.

Jackie
07-02-2016, 12:56
DOA bi el at şu işe kanka :D

Draniela
07-02-2016, 14:06
Dil okulu bütçe ( yeme, içme, barınma, yaşama, kurs ücreti) hakkında bilgi alabilir miyim. Özelden de yazabilirsiniz. Başarılar diliyorum.

ben de pm alabilirsem sevinirim :) teşekkürler

kelalper
07-02-2016, 16:55
Amerikada polis sıkıntı yaw. Hanım LA de sapağı heç görüp sinyal verip dalmış hop kızların ensesinde polis belirmiş. Sapacağınız sapağın şeridine 400 yard mı metre mi ne önceden girmiş olman gerekiyormuş. Yapıştırmış direk cezayı.

DOA
07-02-2016, 20:25
ehliyet konusu biraz problemli, herkes normal turk ehliyetiyle 6 ay kullanabiliyorsunuz diyor. ancak gecenlerde polis bir arkadasimin aracini bagladi, california ehliyeti olmadigi icin. araci cozmeye gittigimizde polise sordum ilk 6 ay kullanamiyor muyuz uluslararasi gecerli ehliyetle diye, oyle birsey yok dedi. oto kiralamacilarindan kiralayabilirsiniz, onlar sadece paraya bakiyor ama legal olarak kullanamazsiniz dedi.
he ama soyle bir detay var, son 1 senede totalde ortalama 12.000 mil yol yaptim, polis beni 1 kez cevirdi, o da yanlis bisey yaptigimdan degil, cevirme vardi butun araclari ceviriyordu, ehliyetimi sormadi bile. alkol kullandinmi dedi hayir deyince birakti..
riske girerim ben diyen ehliyetsiz bile kullanmayi deneyebilir. zaten eyalet yasasina gore, cevirme olmadigi surece(cok nadir cevirme yapiyorlar) surucu yanlis bir hareket yapmadigi surece polis ceviremiyor. cevirmeye hakki yok. ister ehliyetiniz olmasin, ister alkollu olun. arabayi duzgun kullandiginiz surece cevrilmiyorsunuz polis tarafindan.. (ihbar olmadigi surece)

DOA
07-02-2016, 20:26
hız lımıtıne kadar serı bi şekilde gazlayabılıyormuyuz bari :)

seri hizlanma yaparsan da ceza yiyebilirsin..

DOA
07-02-2016, 20:31

simdiki ehliyetten daha gecerli oldugunu sanmiyorum. tabi turistik gelimde problem olmaz, ancak aylarca kalma planinda kesinlikle yasanilan eyaletin ehliyeti isteniyor. ornegin californiada yasayip, arizona ehliyeti bile kullanamiyorsun.
yeni turk ehliyetini uzerinde yazanlari daha rahat okuyabilecekleri bir sekilde yapsalar bari.. eski ehliyetler tam bir tasarim harikasi oldugu icin on yuzundeki bilgiler ingilizce yaziyor, arka yuzdekiler tamamen turkce :)

Jackie
07-02-2016, 20:54
simdiki ehliyetten daha gecerli oldugunu sanmiyorum. tabi turistik gelimde problem olmaz, ancak aylarca kalma planinda kesinlikle yasanilan eyaletin ehliyeti isteniyor. ornegin californiada yasayip, arizona ehliyeti bile kullanamiyorsun.
yeni turk ehliyetini uzerinde yazanlari daha rahat okuyabilecekleri bir sekilde yapsalar bari.. eski ehliyetler tam bir tasarim harikasi oldugu icin on yuzundeki bilgiler ingilizce yaziyor, arka yuzdekiler tamamen turkce :)

Bro bi aksilik çıkmassa 15-20 güne San Francisco :)

Ewren
07-02-2016, 21:01
HIN'e gitmeden gelme sakın. Boston'da gitmiştim. Tadı damağımda kaldı.

for more information please check this out ;) http://hotimportnights.com/

RSX
07-02-2016, 21:45
seri hizlanma yaparsan da ceza yiyebilirsin..

Bu adamlar roll yapmıyor mu yada napıyorlar :D

izmirlicem
08-02-2016, 00:00
Yapıyorlar ama polislere uzakta yapıyorlar :) draglarıda zaten sürekli polis basıyor :)

izo
08-02-2016, 02:56
East ve West Coast'da yasamis biri olarak ilk farkettigim California'da ne kdr polislerin daha rahat oldugu. Daha az sayida polis var, 5 yildir stressiz surmemistim burasi ilac gibi geldi. Dikkat etmek ve abartmamak lzm tabi

Turk ehliyeti ile araba alabilirsin ama sigorta ucreti cok tuzlu olur

TarikS
08-02-2016, 03:07
Buranın ehliyeti var bende ama kayıtlı geçmişim olmadığı için sigorta tavan ödüyorum, TR'deki zorunlu trafik sigortası dediğimiz kapsamdaki sigorta aylık $150-200 arasına geliyor. 3-4 yıldır buradaki green cardlı kazasız arkadaşım $50 ödüyor aynı şeye, aylık olarak :)

vaaay tarıkss sen amerikayamı gittin ya hiç haberim yok ..Artık alırsın bi s2k :))))

Buraya gelmişiz 4 silindir arabaya mı binicez :D Ama aklımda var yine kısa süre binip satmalık eğer denk gelirse.

ehliyet konusu biraz problemli, herkes normal turk ehliyetiyle 6 ay kullanabiliyorsunuz diyor. ancak gecenlerde polis bir arkadasimin aracini bagladi, california ehliyeti olmadigi icin. araci cozmeye gittigimizde polise sordum ilk 6 ay kullanamiyor muyuz uluslararasi gecerli ehliyetle diye, oyle birsey yok dedi. oto kiralamacilarindan kiralayabilirsiniz, onlar sadece paraya bakiyor ama legal olarak kullanamazsiniz dedi.
he ama soyle bir detay var, son 1 senede totalde ortalama 12.000 mil yol yaptim, polis beni 1 kez cevirdi, o da yanlis bisey yaptigimdan degil, cevirme vardi butun araclari ceviriyordu, ehliyetimi sormadi bile. alkol kullandinmi dedi hayir deyince birakti..
riske girerim ben diyen ehliyetsiz bile kullanmayi deneyebilir. zaten eyalet yasasina gore, cevirme olmadigi surece(cok nadir cevirme yapiyorlar) surucu yanlis bir hareket yapmadigi surece polis ceviremiyor. cevirmeye hakki yok. ister ehliyetiniz olmasin, ister alkollu olun. arabayi duzgun kullandiginiz surece cevrilmiyorsunuz polis tarafindan.. (ihbar olmadigi surece)

Burada da hiç çevirme yok işte, ama adım başı polis. Her şey farklı arkadaş :)

NJ'de de bir arkadaş komşumuzun arabasına dokundu burada, yerel ehliyeti yok yıllardır ABD'de olmasına rağmen, polis gelince "siz geleli 6 aydan fazla olmuş, buranın ehliyetini almanız lazımdı" diyerek girdi olaya. Bu da sizin oraya göre farklı sanırım.

Güzel bilgi konusu oldu bu. :D

turbo&quattro
08-02-2016, 03:35
ABD ehliyetim olmadigi ilk zamanlarda cevrilmistim pasaport ve turk ehliyetimi vermistim polis bilmemkac gunun kalmis sonrasinda arac kullanamazsin demisti ( her eyalet farkli gidilen eyaleti arastirin ) . Polis uygulamasi yok senede birkac kez haric ki bu hafta sonu onlardan bir tanesi Amerikan futbolu sampiyonluk maci var bugun ve insanlar deliler gibi iciyorlar herkes party modunda. Ben 9 senede 3 kez ceza yedim 2 si on plakam olmadigi icin ( modifiyeli araclar buradada sabikali. Cok dikkat cekiyor diye evo, sti kanadi sokenler var ) . Kasko icin guzel rakamlar alinabilir egerki sehir disinda bir adres gosterebilirseniz .Ben 335 icin aylik $80 gibi birsey oduyorum full kasko yas 34, 6 yildir ABD ehliyetim var.

Draniela
08-02-2016, 07:43
Bu ne arkadaş her türlü ceza yapıştırıyorlar sanki :D

Eworen
08-02-2016, 09:04
Gidin İngiltere ya arabanın a sı bile lazım olmaz kafanız rahat gider dönersiniz :)
Yok araba alması yok vergisi yok polisi osu şusu busu pıfff...
Sınırsız bilet tamamdır kafa rahat.

DOA
08-02-2016, 19:07
Bro bi aksilik çıkmassa 15-20 güne San Francisco :)

aren de burda olcak kanka :D ara direk bizi

DOA
08-02-2016, 19:08
Bu adamlar roll yapmıyor mu yada napıyorlar :D

yapiyolar ama polis kollayarak otobanda kisa basmalar yapiyorlar, uzuna salma pek olmuyor :D

turbo&quattro
08-02-2016, 19:30
aren de burda olcak kanka :D ara direk bizi

buralarada gelin bari :D

DOA
08-02-2016, 23:12
buralarada gelin bari :D

abi cok uzak aramiz :) eylul gibi planliyorum o taraflara gelmeyi ama :)

McS_R53
08-02-2016, 23:29
valla en kötü yani aylık 100 dolar sigorta çıkması geri kalanında genelde sorun olmuyor ama ufak biyere gidiyorsan işlemleri nasıl yapacaklarını bilmiyor bazı yerler. Bu yüzdende başlarından sağabiliyorlar.

Aynen TechTurkey buluşması yapalım eastcoast :D

izmirlicem
16-02-2016, 02:03
Pasaportum geldi, diğer işlemlere başlıyacağız ve california gibi duruyor şu an gideceğim yer, bilgiler için teşekkürler.

turbo&quattro
16-02-2016, 02:26
valla en kötü yani aylık 100 dolar sigorta çıkması geri kalanında genelde sorun olmuyor ama ufak biyere gidiyorsan işlemleri nasıl yapacaklarını bilmiyor bazı yerler. Bu yüzdende başlarından sağabiliyorlar.

Aynen TechTurkey buluşması yapalım eastcoast :D

Ohio damisin sen ? Iki ay once Dayton daydim 4 gun fln kaldim, muhtemelen hayatim boyunca bir daha gitmem :D

Dou
16-02-2016, 02:37
Adama bak 100 dolar sigortaya kotu diyor.

Ben 300 dolar oduyorum burada girenin cikanin haddi hesabi yok bana :D

turbo&quattro
16-02-2016, 03:44
Exotic fln mi var $300 ne yahu :D

Dou
16-02-2016, 04:06
Exotic fln mi var $300 ne yahu :D

Free healthcare'nin bir bedeli olmalı abi. :D USD'ye çevirirsek $210 ödüyorum.

Aslında $265 ödeyecektim, fakat profilime girip kontrol edince radar cezasını gördü, 300'e çıktı. :(

izo
16-02-2016, 05:41
san franciscoya gelen ekip cars& coffee'yi kacirdiniz

DOA
16-02-2016, 07:31
Pasaportum geldi, diğer işlemlere başlıyacağız ve california gibi duruyor şu an gideceğim yer, bilgiler için teşekkürler.

hayirli olsun, yardimci olabilecegim birsey olursa pmden ulasabilirsin

DOA
16-02-2016, 07:32

haftasonu sf daydik aren ve batikanla, bilmiyordum ama ben bir event oldugunu

izmirlicem
16-02-2016, 19:02
hayirli olsun, yardimci olabilecegim birsey olursa pmden ulasabilirsin

eyw teşekkürler artık gelince tanışırız inşallah :)

turbo&quattro
16-02-2016, 19:34

O ekip su an Petersen de :D

McS_R53
16-02-2016, 21:00
Evet abi ohio dayım. bidaha ki sefere bu taraflara gelirseniz haberim olsun lütfen Telefon : +1 419 967 4263

Ben göl kenarındayım Cleveland'a 1 detroite 1.5 saat :)

McS_R53
16-02-2016, 21:02
Adama bak 100 dolar sigortaya kotu diyor.

Ben 300 dolar oduyorum burada girenin cikanin haddi hesabi yok bana :D

Kanka ben 6 aylık 250 dolar ödüyorum s2000'e :)

turbo&quattro
16-02-2016, 21:02
Yakin zamanda Ohio gorunmuyor ama bellide olmaz tabiki, noyu kaydediyorum . Sende bu taraflara gelirsen 443 930 03kirk8 benim no.

Jackie
08-03-2016, 08:25
Var mı SF' de kimse :D

turbo&quattro
08-03-2016, 08:26
Izzet ( izo ) var SF de.

DOA
08-03-2016, 18:45
Var mı SF' de kimse :D

los angelesa gel kanka :D

Jackie
08-03-2016, 23:06
los angelesa gel kanka :D

Kanka arabam marabam yok daha burda ya. Aklımdasın ama gelmem lazım yanına :D

MK8800
10-03-2017, 14:48
Miami Lynn Uni'de 11 aylık bir programa başlıyorum 10 Nisan'da gideceğim , önceden açılan konulara da genel olarak baktım da harici tavsiye ve FL ile alakalı önerilere de açığım cümleten hayırlı cumalar :D