Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 24 AD 632 Alfa Romeo 147 1.9 Jtd Q2

rain man
04-02-2016, 22:23
Arkadaşlar herkese merhabalar. Burayı aslında uzun zamandır takip ediyorum uzaktan da olsa. İstedim ki aracımın konusu burada da olsun. Bilgi bilgidir, tecrübe yine keza öyle yorum almaktan-geliştirmekten keyif alan birisi olarak ben de aracımın konusunu açmak istedim.

Aracım 2009 model Alfa romeo 147 1.9 jtd q2. 2014 aralık sonunda aldım. Yaklaşık 1 seneden biraz fazla bir zamandır beraberiz ve aldığımızdan beri totalde 23k km'ye yakın yaptık. Yolumuz genelde uzun yol klasmanında olduğu için nasıl yaptığımı anlamadım bile. Aslında aldığımda stok ve ufak tefek ihtiyaçlarının olduğunu biliyordum ve başlarda dokunmak istemesem de hem mekaniğine hem de performansına ufak tefek müdahalelerim oldu.

İlk aldığımda aracın tüm mekaniğine ve ömrü bitmeye yakın olan parçalarına el attık 100 bin bakımı adı altında (üst-alt salıncaklar, amortisörler, viraj demir çubukları, arka denge kolları, debriyaj seti ve volant, turbo hortumu değişti ve km bakımları falan fistan)

Her ne kadar tr'de bulunmasa da 170 hp'lik ducati corse versiyonu görsel olarak daha çok ilgimi çektiği için sticker'ını temin ettik, ardından kule gergisi ve HR 3.5 cm'likler ile görselliği bir basamak daha tamamladık.

Ufak tefek değişimlerimiz de yine görsel anlamda oldu. Cam filmi, egzoz kazanı, jant kaliper boyamaları çift egzoz görünümü gibi.

Performans anlamında racechip box'ı kullanıyorum 2-3 aydır ufak bir ayarda ancak muayene sonra düz boru, egr iptali, downpipe ve stage 1 baskı balata (400+ nm dayanıklı) uygulayarak altyapıyı güçlendirip turbo ile biraz oynayarak 200-210 hp civarını amaçlayıp gezeceğiz. Ayrıyeten brembo fren kitimiz de mevcut.

Neyse çok da uzatmayalım. Güncel resimlerimiz yerini alsın.

http://i.hizliresim.com/D4vRzv.jpg

http://i.hizliresim.com/m19zO0.jpg

http://i.hizliresim.com/E51qGZ.jpg

http://i.hizliresim.com/280kLA.jpg

http://i.hizliresim.com/BDB0Jp.jpg

http://i.hizliresim.com/Z7yVvG.jpg

http://i.hizliresim.com/orMZGb.jpg

http://i.hizliresim.com/VvJLoZ.jpg

maceren
04-02-2016, 23:19
Güzel çiçek gibi maşallah.. Ciddi masraf etmişsin bakıma tebrikler..

gökan
04-02-2016, 23:26
masallah adıyamandasın sanrım bende şanlıurfadayım

rain man
04-02-2016, 23:53
Güzel çiçek gibi maşallah.. Ciddi masraf etmişsin bakıma tebrikler..

Çok teşekkürler sağolun. Aklımızda soru işareti olmadan binmek için yapılması gerekenleri yaptık.

masallah adıyamandasın sanrım bende şanlıurfadayım

Evet, adıyamandayım :) Teşekkür ederim.

tlgylmz106
05-02-2016, 02:05
Maşallah kazasız belasız kullanın.

berkred
05-02-2016, 08:35
maşallah kazasız belasız

onurc
05-02-2016, 08:37
maşallah kazasız sürüşler dileriz

Yogi
05-02-2016, 08:45
Aracın egzosları dışında güzel olmuş tek çıkış daha iyi dururdu, box yerinede chip yaptırsan daha verım alırsın.

rain man
05-02-2016, 12:23
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Box aslında geçici bir çözümdü güç artısımız için. Bahsettiğim işlemler yapılırken sökülüp düzgün bir remap yapılacak zaten. 200hp civarı yeterli olur daha üstü günlük kullanımı aşar benim için.

Çift çıkış görüntü benim hoşuma gidiyor. Akrapoviç olarak da güncelleme planım var onları.

Trance-R
05-02-2016, 13:13
Araca maşallah. 1.9 ünitelerde kranklar belli bir torka kadar dayanıyor diye biliyorum. yüklemek kolay da, motoru ele almak hiç hoş olmaz. İtalyan Alfa Romeo forumlarından araştırın bu güç olaylarını. kazasız belasız kullanın.

leckoow
05-02-2016, 20:33
Iyi aksamlar herkese,

Madem konu 147 Q2 den açıldı bende size kendi aracimdan bahsedeyim.

15.12.2015 aldığım 2008 kirmizi 147 Q2 ilk aracim oldu.
Ben aracı ikinci sahibinden aldim. Arac tamamen org. olup stok bir şekilde muhafaza edilmis. Butun bakimlari servis kayitli tutulmus bende o düzeni bozmamak için bütün bakimlari için mengeller den veridigim parca siparişleri ve servis olarak da birmot nilüfer şubesinde takilmak uzere beklemekte. Aracimdan fazlası ile söz etsem yetmez bu kadar kusursuz bir arac ile tanışmadım.
Piyasada binmedigim araç kalmadı desem yeridir ama bunun verdiği zevk yasanmasi lazim ki karsi taraf hislerimizi anlasin.
Ben 147 Q2 için daha once de tech de konu acmistim ama ilgi goremedim malesef. Sozun kısası ben türkiyede nu araçtan sayili olduğunu biliyorum ama kirmizi olarak kaç tane kaldi bilmiyorum...

Türkiye de en temiz 147 Q2 kırmızı nadir kalanda bende diye düşünüyorum :)

http://www.4gp.tw/ba3s/145469848273.jpg
http://www.4gp.tw/ba3s/1454699046910.jpg
http://www.4gp.tw/ba3s/1454699157376.jpg
http://www.4gp.tw/ba3s/1454699248151.jpg

rain man
05-02-2016, 21:12
Araca maşallah. 1.9 ünitelerde kranklar belli bir torka kadar dayanıyor diye biliyorum. yüklemek kolay da, motoru ele almak hiç hoş olmaz. İtalyan Alfa Romeo forumlarından araştırın bu güç olaylarını. kazasız belasız kullanın.

Elimden geldiğince bu iş konusunda uzmanlaşmış kişilerden online destek ve fikir alarak karar verdim projeye. Zaten bundan dolayı orta karar bir yazılımımız olacak. Ufak tefek rahatlatma değişiklikleri olacak. Düz boru, yeni bir dp, egr iptali egzoz sistemini rahatlatırken, enjektörler elden geçecek (belki de değişecek) üzerine turbo da değişebilir veya revizyona girebilir. Sonrasında manifold sistemine port polish, stabil ve ömürlü bir motoru azıcık daha verimli kullanacağım hepsi bu. Bir de tork artışı çok fazla beklemesem de yine de dayanması için stage 1 clutch kit.

Hedef 200 hp civarları. Bu motorla o gücü yakalamak çocuk oyuncağı. Daha yukarısında dikkatli olmak gerekiyor, motor ne kadar sağlam olursa olsun kimse ele almak istemez orası başka zaten.

rain man
05-02-2016, 21:14
Modeldaşım merhabalar. Q2 gerçekten başka bir şey. Fiyat performans ürünü olmasının yanı sıra muadillerinden daha fazla keyif ve heyecan veriyor bu gerçekten objektifçe saptanılan bir gerçek.

Kırmızı q2 konusunda ankarada bir arkadaş var. Uzun zamandır o da diri kondisyonda bir kırmızı q2 ile yollarda :) Zaten q2 ailesi olarak sayımız 147 olarak 15'i zor geçer.

Çok değerli araçlar. Kazasız belasız.

leckoow
05-02-2016, 22:35
eyw kardesim senle paylaşacağimiz cok konu var ozelden bana tlf yazarmisin?

Eren G.
17-02-2016, 10:04
ne zaman 147 görsem bussolar geliyor aklıma inanılmaz bir sesi var.

https://www.youtube.com/watch?v=z_KFqiQIico

alirizaatilla
17-02-2016, 10:11
maşallah kazasız belasız kullanın plaka 24 daha bi güzel :)))

Trance-R
17-02-2016, 10:19
Galiba Volant parçası 370nm'e kadar dayanıyor diye biliyorum. tam emin değilim. Bir araştırın derim. Araç güzel, özenle bakmanız dileklerim ile :)

Alfa özeldir. 147'nin Q2'si daha da özel. Nadide niteliğinde resmen. Yakın arkadaşımda Q2 var. bende de 147 Blackline var.

AliGizda
17-02-2016, 10:57
Alfa Romeo gerçekten çok nadide araçlardan. Bende de 2004 model 1.6 TS olanı vardı Kırmızı renkte gerçekten çok dikkat çeken çok keyifli bir arabaydı. Aldığım fiyatı söylediğimde kimse inanmıyodu, daha pahalı olmasını bekliyolardı. Ben çok uğraştım arabayla ve çok masraf açtı bana ama yine de yeri çok başkaydı bende. Alfistiturkey forumunda takılıyordum o zaman, gerçekten bir soru sorduğunda hepsi çok ilgileniyordu. Hatta aracım 140' ı geçmiyordu ve 75 kuruş yakıyordu, kahvaltı düzenlemişlerdi forum olarak bir abiye şikayetimi söyledim servise getireyim falan diye ayak üstü orada çözmüştü ve aracın kimliği değişmişti deyimi yerindeyse :) Sizin aracınız gerçekten çok daha özel bir araba ve ileride bir Station Vagon 156 sahibi olmak istiyorum tekrardan. Aracınız için ise MaşAllah, keyifle binmeniz dileğiyle.

rain man
17-02-2016, 19:00
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Evet alfistiturkey bir alfa sürücüsünün yer alması gereken nadide sitelerden biri keza. ***** markanın kendisi zaten az sayıda araca sahip bilen eden az, hele de onun da içinde az bir sayıya sahip bir modeli almak hem alırken ciddi aşamalardan geçirtiyor hem de aldıktan sonra bilgi ihtiyacı için öyle bir portal olmazsa olmaz.

Ben de iyi masraf yaptım diyebilirim. Evet volant da o seviyelere çıkabiliyor ancak. Zaten kalkış ve türevlerini denemeyeceğim için aracın full torktaki devrinde zorlamaktan ziyade 60-100, 100-200 arası hızlanmaları artırmak amacıyla yapacağım geliştirmelere nazaran sadece biraz daha çabuk gider ömrü. Ben de yeni değiştim zaten.

Araca gerçekten diyecek söz yok. Keza ön yargılı bir markanın az bulunan bir modeli. Binilmemek ve alınmamak için bir çok sebep var. Ama önyargılı olan kişilerin bindikten hele ki sürdükten sonra düşünceleri değişiyor. Yıllarca her marka model araca bakım yapmış peder beyle çok tartıştık. O başka sınıf bir araç almamı istiyordu falan filan. Onun dahi binip de uzun yola çıktıktan sonra düşünceleri değişti.

1.9 motor 150 bg hatchback ve 40bin altına alınacak en iyi araç. Tutulmamasının en güzel yanı bir çok kişi için de bu zaten. Fiyatına göre her şey var. Masraflı falan değil, yaşlı araçlar. Haliyle ömürlü parçaların değişimi gerekiyor. Kroniklik namına diğer araçlardan ayrılabileceğini düşündüğüm tek sorun alt takımlar. O da çok pahalı değil.Senede bir bile sıfırlasan o tokluğa değer.

Yol tutuşuna ise diyecek yok. Hep derlerdi gerçekten c sınıfının en iyi yol tutan araçlardan birisi diye. Yeni eski kasa astralar, focuslar eline su dökemedi. Dağlık bir arazide asfalt yollarda kullanıyorum aldığımdan beri. Zaten yaydan sonra asfalttan çıkmam imkansızlaştı :) Diyebilirim ki her viraja girdiğimde ve gidiş gelişimde ayrı aşık oluyorum. Evet masraf yapıyorum ama bir başkası bunları yapmazdı muhtemelen, biraz benim ütopik ve mükemmeliyetçi yanımdan biraz da ilk aracım olması ve gerçekten sevmem keyif almamdan dolayı gözüme gelmiyor.

Hafiften de rahatlatma yüklemesi yapacağım. Egr, katalizör iptali ve egzoz flap'lari çıkarılması daha temiz ve sağlam enjektörler artı iyi durumda bir turbo ile bunu daha sağlam baskı balata ile yürüteceğim. İstek gücüm 200 hp +/- olduğu için ekstra bir değişikliğe gitmek istemiyorum. Ama varolanı daha iyi almak adına genel bir toparlama-temizlik yapacağım baharda kısmetse. Parçalar bagajda sadece daha merkezi bir yere gitmem lazım ki tüm bu işlemleri gönül rahatlığı ile yaptırayım.

Bu arada ufak bir sorunumuz oluştu. Jantımızın et değeri yüksek olduğundan Brembo fren kaliperlerimiz janta sürtmesin diye tornacıdan flanş işine girdik hiç istememiş olsam da. Ama içime sinmiş değil. Jantlarımı beğeniyorum ancak 18'ini bulmak zor bulunca da temizini bulmak ha keza öyle. Ara ara 5x100 18" jantlara bakıyorum takılabiliyormuş bize (5x98 bizim). O konuda da yardım ve tavsiyelerinize açığım. Ne yapabiliriz mesela. Marka spacer almak daha mı güvenilir olur (HR, eibach vardı sanırım yurtdışında)

rain man
17-02-2016, 19:07
Sonradan ekleme:
Yalnız fren kiti gerçekten aracın kaderini değiştirdi. Üzerindeki disk ve balataları yeni değişmiş olmama rağmen performanslarından memnun değildim ancak 4 pot brembolar gerçekten iyi iş yapıyor. 140-0 40 metre çıkmadı belki :) bayağı başarılı buldum. O da çelik fren hortumumuz veya delikli disk yellowstuff balatamız falan da yok. Biraz tornacıda işi var hala uyum için ama bakalım.

rain man
15-04-2016, 05:16
Küçük bir güncelleme çekelim.

Aracın bir yerlerinde iyileştirme yaparken bazı yerler ustaca kişiler tarafından hiç ediliyormuş haberim yokmuş. Fren kiti montajından dolayı kaliper jant sürtmesini önlemek için 5 mm'lik 4 adet spacer kestirip takmıştık. Daha uzun bijon gerektiğine karar verdik ancak takılan bijonların ancak yarısına kadar tutuyormuş haliyle bijon yerleri yalan olmuş. Sökme takma yapmadan Ankaraya yol alıp tüm işlemlere orada karar verip yaptıracağız bu saatten sonra.

Gidişinden vs çok memnunuz, aks sorunu diye şüpheye düştüğümüz şey de ne yazık ki flanşın tam oturmamasından kaynaklanıyormuş. Çünkü daha özenli sök taktan sonra kesildi titreme. Düğün öncesi son bir kez daha elden geçecek araç. Yapılacak bir şey kalmaması yolunda gidecek her şey. Sonrasında çok vakit bulamayacağım çünkü.

rain man
21-04-2016, 09:46
Büyük gün :)

Salıdan bu yana ankara'dayız. Öncelikle mekanik sorunlarımızı Alfin'de giderdik. Kısmetse bugün turbonun hibridizasyonu Racewerks Serdar bey sayesinde tamamlanıyor. Takılır takılmaz bize yoğun işleri arasında vakit ayıracak olan Koç egzoz Nevzat ustanın yanına gideceğiz. Ardından gece yazılım yapılacak. Şimdiden ismi ve emeği geçen arkadaşlara çok çok teşekkürler.

Ayrıca tr'deki tek 147 olma yolunda Özdemir kardeşim vasıtasıyla akrepleneceğiz.

Gelişmelerden konuyu haberdar edeceğim.

wolkanku
21-04-2016, 09:58
keyifli ilerliyor maşallah, alfistiturkeyde takip ettiğim, en sevdiğim araçlardan birisi zaten :)

rain man
21-04-2016, 13:57
keyifli ilerliyor maşallah, alfistiturkeyde takip ettiğim, en sevdiğim araçlardan birisi zaten :)
Forumdan az takip etmedik biz de senin güzellikleri.

Bu sefer işler sorunsuz giderse gta hariç en hızlısı olacağız sanırım. ��

GÖKTÜRK
21-04-2016, 16:09
maşallah çok güzel , erzincanlı mısınız acaba plaka 24 ? bende erzincanlıyımda

rain man
21-04-2016, 21:56
Yok üstad değilim ancak bir buçuk sene önce oradan almıştım aracı. Değiştirmedim plakayı hoşuma gittiği için :) Kaldı öyle.

rain man
25-04-2016, 08:53
Vakit olarak ankara'da çok dar bir zamanda kaldık. Ancak bu zamanda güzel işler çıkaran önce Alfin'e sonra, sonrasında koç egzoz Nevzat ustaya ardından RaceWerks Serdar bey'e ve bu süreçte yönlendiren yardımcı olan alfisti kardeşlerim Oğuz ve Özdemir'e çok çok çok teşekkürler.

Ayrıca Konya yarısında olacak büyük emeklerin sarfedildiği golf'e başarılar. Görememiş olsam da uzaktan takip ettiğim diğer araç olan leon ve bu araçların sahipleri murat ve serdar beylerle de tanıştığıma çok memnunum.

60 lik krom düz boru ve Downpipe, ardından 2052 turbo. Egr iptali ve fabrika ayarlarında basınç ile krankta 206 hp aldık. Gerek uzakta oluşumuz gerek de henüz intake ve intercooler'a müdahale etmememiz sebebiyle şimdilik böyle takılacagız.

http://i.hizliresim.com/A7jmPr.jpg

Videolar zamanla gelecek. Cumartesi akşam üstünkörü iki video çekebildik kalite için kusurumuza bakmayın .

https://youtu.be/IQsKzLWfBKE

https://youtu.be/dTIJP-EP9Xo

FB10ur
26-04-2016, 10:54
Veysel veysel :) görmeyeli neler yapmışsın maşallah kardeşim :)

rain man
26-04-2016, 15:06
Veysel veysel :) görmeyeli neler yapmışsın maşallah kardeşim :)

Bir şeyler yapıyoruz hala abi. Satmayaydın sana da yapardık ne güzel. Bayağı gidişi falan değişti çünkü meretin :)

Trance-R
26-04-2016, 15:08
Takipteyim... 147 sahibi olarak, harika işler yapıyorsunuz. 2052 turbo, altları öldürmedi mi ? 1752 daha mı iyi olurdu sanki :) ?

samara
26-04-2016, 19:08
Maşallah.Sonucu beklemekteyiz :)

rain man
26-04-2016, 19:34
En çok şaşırtan tarafı da o oldu zaten. Altlar gayet diri 2800den sonra ikinci kez toparlıyor Turbo daha öne atıyor. Sanırım arz talep meselesine en uygun cevap da bu oldu benim için. Şehiriçi kullanımda da canlılığın ölmediği performans istenildiği takdirde 4500 devire kadar diriliğin sürdüğü bir aralık oldu.

5. Ve 6. Viteste dip gazda varolan dumanı saymaz isek oldukça soft ve tatlı gidiyoruz.

OğuzCanAlantor
27-04-2016, 09:08
Güle güle kullan abi mal boncuk oldu :) Bol gazlamalar . Ankaraya tekrar bekliyoruz.

ozoozo
27-04-2016, 10:43
Kardeşim kazasız belasız kullan , harika oldu. Aracı kullanan biri olarak büyük turbo olmasına rağmen gayet keyifli ve altlardan dolu dolu geliyor öyle öldüm bittim havası yok :) Sanırım Serdar reyiz yapmış yapacağını nasıl bir turbo yaptıysa stocktan 1-2 tık farklı diyebilirim :)

Zaman darlığından neyin nasıl olduğunu anlamadık ama her şey güzel oldu çok şükür. Bir dahakine daha geniş bir zamanda gelirsen cooler ve cai i halledip , Serdar abinin ellerine bırakırız , yapıldıktan sonra da dediğim gibi arabada 0 duman bu güç şahane , biraz basınç açılıp yakıtta gelirse o zaman saçma sapan bir şey olur :) Senin yüzünden Alfinin kucağına düşeceğim 1.9 kol piston vırt zırt için :D

rain man
27-04-2016, 15:20
Oğuz, Özdemir ikiniz de sağolun varolun :) Sizi tanıdığıma tekrar çok mutlu oldum. Sayenizde kısıtlı olsa da keyifli ve hoş stresli bir 5 gün geçirdim. Neredeyse smoke free diyebileceğim bir setup ile bu gücü görmeyi ben bile beklemiyordum. Hatta hatırlarsanız acaba kıssak mı biraz dedim. Stoğa yakın gitmemize rağmen gidişi çok memnun etti beni.

1.9 gerçekten bu işe yatkın bir motormuş. Ben soft halimle bunu aldıysam sizlerin emek ve yaptıklarınıza ya da planlarınızla gt veya eş değerindeki herhangi bir şeyin 300'ü görmesi bence çok ama çok daha güzel bir şey olurdu. Gerçekten 1.9 kol piston işi nasıl olur bilmiyorum ama etkisi çok olacaksa bence denenebilir.

Tekrar gelmek için sabırsızlanıyorum. Cai ve ic işine gireceğiz zaten orası kesin benim için ama sırası var :) Gerçekten güzel ve keyif dolu oldu.

FB10ur
28-04-2016, 10:45
Bir şeyler yapıyoruz hala abi. Satmayaydın sana da yapardık ne güzel. Bayağı gidişi falan değişti çünkü meretin :)

Nasıl özledim anlatamam kardeşim sana :) Her haliyle çok başka bir araçtı gerçekten artık sen devam ediyorsun senin gelişmeleri izleyerek mutlu oluyoruz sıkıntı yok :)

rain man
28-04-2016, 18:46
http://i.hizliresim.com/A7ppRr.jpg
http://i.hizliresim.com/JAvvoj.jpg
http://i.hizliresim.com/z5bbP9.jpg

rain man
01-05-2016, 09:43
Çok keyifli araç Allah kaza bela vermesin

Amin.Cümlemize.
Teşekkürler.

ucarozcan
01-05-2016, 10:03
Adıyaman da yazın deli bir sıcak var koyu renk araba bayağı sıcak oluyordur. Ben bir ara Kahta da çalıştım arabam beyazdı ama yine sıcak oluyordu.
iyi günlerde kullanın. :bravo:

rain man
01-05-2016, 13:30
Evet adıyaman merkez gerçekten çok sıcak oluyor yazın ama ben rakım olarak 700 metreye yakın daha yukarıda olduğum için rüzgar vs soğutuyor biraz :)

rain man
05-06-2016, 20:35
Burada bi ne yaptığımızı görelim tekrar. Aracı aldığımdan beri çok nadiren de olsa 3. Viteste cırtlama yapıyordu araç. Debriyaj baskı balata değişimi sonrası bu ses arttı geçer diye düşündük geçmedi en son yumuşadı ancak içimiz rahat etsin diye senkromeçte sorun olabilme ihtimaline karşılık açıp baktık ki ikinci ve üçüncü vites dişlileri yenmiş bile. O şekilde kullanmamızın etkisi büyük. Tek tek dişlileri toplamak hem maliyetli hem de uğraştırici olacağından tam da bu zamanda denk gelen bi çıkma sanzuman bulduk. Açılıp bakıldı gayet temizdi uygun bi şekilde onu takip stok baskı balata ve volant planımızda olmayan şekliyle yenilendi. Yurtdışından aldığımız kit'i de ancak yapı fiyatına verebildik. Zaten yazılım yapılırken bir ve ikinci viteslerde maksimum yarım ve bir bar basıp 3ten itibaren pik 1.5 bar bastığı için baskı balatanin yine de ömürlü olacağı kanaatindeyim.

Turbo basıncını takip ediyoruz, yağın durumunu da takip etmek için basınç göstergesi arıyorum. Muhtemelen innovate'in dual göstergesini alacağız kısmetse onun için. Bu da turbo basınç göstergemiz. Yanına yakın zamanda yağ basınç ve sıcaklıklarının da gelmesi temennisi ile.

https://www.youtube.com/watch?v=9Ff6-k1fvBA

İki önemli mesele var, intake kiti bi tarafa bıraksak da aracın ic istediği ortada. Aldığımdan bu yana yazılım akşamı hariç pek sıkıştırmadım fakat sıkışık trafikte, bir iki kez fan açtı araç, hararet 92 93 olmuştu, kaloriferi açıp tekrar düşürdüm ancak aklım kaldı. Hem daha iyi soğutma hem de performans ile biraz daha oynamak için Hg motorsports'un 8 küsür litrelik ıntercoolerini alıp basıncı çok az daha açacağız çünkü zaten inanılmaz safe modda bu gücü almışız.

Karşılaştırma bakımından ise stok 5.25 xd'den daha iyi gittiğini söyleyebilirim.

Yazılım akşamı kantarda 1400 kilo çıkmıştı araç. Gerçi bagajda herhalde bi 20 30kg'lik ağırlık vardı fakat hızlanma konusunda inanılmaz keyifli gelse de yüksek hızda beklentim üstünde etkileniyor rüzgardan.

Şu anki setup'ta eibach prokit ve orjinal yeni durumda amortisörler var. Bir de ön üst kule gergisi. Lastik olarak da 225 45 17 michelin primacy 3. Ara ara sekmeler ve sert amortisör darbeleri beni coilover'a itiyor gibi olsa da amortisörleri ve yayları yeni almamdan ötürü şimdilik duruyorum.

Yani diğer konu yüksek hızda stabil olma meselesi. Bunu nasıl sağlayabiliriz? 180 civarı araç sapık etkileniyor çünkü aerodinamik olarak kaldırmıyor gibi geliyor. Bizde kronik olan alt takımı ileri bi zamanda komple yenilerken şu poliüretan burçları denesem fayda görür müyüm? Veya jantlardaki hafif eğrilik buna sebep olur mu?

rain man
05-06-2016, 21:10
Bir diğer konu kozmetik olan. Bu sene henüz fırsat bulup da pasta cila işine giremedik. Mümkün olduğunca temiz tutmaya çalışsak da geçen sene yapılanların etkisini kaybettiği ortada. Yanlarda bulunan Ducati corse stickerların'dan da sıkıldım. Neredeyse 1 senedir üzerlerindeler ve her baktığımda hoşuma gidiyor olsa da değişiklik olması açısından stickerı söküp kaliperleri de sarıya jantları da koyu bir renge boyatayım istesem nasıl olur diye düşünüyorum.

Aracın önü ve arkası bazen çok boş geliyor gözüme. Öne en azından cupra lip sanki bir tık daha güzel bir görüntü sağlayabilir fakat yollar müsade eder mi bu haline diye düşünüyorum.

http://i.hizliresim.com/2Z8QA0.jpg

http://i.hizliresim.com/Zd7140.jpg

rain man
06-06-2016, 08:50
Yok mu hem yoldaki 180 sonrası sallantıya çözüm bulabilecek

Ya da kozmetik olarak şeritleri çıkarıp kaliperleri sarıya boyama fikrine cevap verebilecek?

AliGizda
06-06-2016, 09:31
Bence yandaki sticklerı sökün, zeten sıkılmışsınız. Jantları açık tonlarda bir gunmetal rengine boyarsanız duruşu ciddi anlamda güzelleşir aracın. Araçta spor yay varmı bilmiyorum ama biraz daha düşerse çok daha güzel duracaktır. Yan marşpiyelde gözüme çok hoş gelmedi açıkcası.

rain man
06-06-2016, 09:37
Bence yandaki sticklerı sökün, zeten sıkılmışsınız. Jantları açık tonlarda bir gunmetal rengine boyarsanız duruşu ciddi anlamda güzelleşir aracın. Araçta spor yay varmı bilmiyorum ama biraz daha düşerse çok daha güzel duracaktır. Yan marşpiyelde gözüme çok hoş gelmedi açıkcası.

Lester marşpiyel getirtemeyince mecburen altı çok da boş kalmasın diye fiber marşpiyel taktık. Ancak kirliyken daha güzel :D Araç temizken kötü görünüyor ben de farkındayım.

Yay var, 3'lük prokit var tahminen 2.5 falan düşürdü ama daha altı bu şartlarda benim için sıkıntılı, daha önce HR 3.5 vardı karter muhafaza plastiği azıcık tümsekte veya esnemede yere sürtüyordu. O yüzden yay bu şekilde kalacak gibi. Ama sticker'ı söküp jantı daha koyu olacağı şekilde gun metal'e kaliperleri de sarıya boyatacağım.

Peki öne lip tarzı bir şey düşünülmeli mi? Çok alelade geliyor arada. Piyasada bi ez lip diye birşey var sanırım esnek olan, bir de fiber-plastik cupra lip var sanırım. Hangisi daha iyi oturur?

FB10ur
06-06-2016, 10:16
Jantları gunmetal yaparsan kırmızı kaliper kalabilir kardeşim güzel durur o zaman, fakat o marşpiyeller'den acil kurtulmanı rica ediyorum:)
Lip olayına gelirsek bence böyle hareketlere gerek yok diye düşünüyorum alfa için eğer on taraf çok boş geliyorsa scudettoyu yeni guila'daki gibi agresif yapabilirsin.

rain man
06-06-2016, 10:40
Jantları gunmetal yaparsan kırmızı kaliper kalabilir kardeşim güzel durur o zaman, fakat o marşpiyeller'den acil kurtulmanı rica ediyorum:)
Lip olayına gelirsek bence böyle hareketlere gerek yok diye düşünüyorum alfa için eğer on taraf çok boş geliyorsa scudettoyu yeni guila'daki gibi agresif yapabilirsin.

Oh be aranan cevap :) Millet bu lesterları nereden getiriyor abi? Ben bulamadım yol yordam. Shop.alfisti'den de mimliyiz aha paypalı da kapatıyorlar. Marşpiyeli stickerları söküp tekrar bakacağım.

Lip'i ben de sevmiyorum ama ön çok yavan geliyor. Bizde petek yok ya, giulia'da olduğu gibi bir görüntü çıkmaz gibi geliyor, yine de custom çalışma yapılabilir ama örnek görmek lazım.

FB10ur
06-06-2016, 10:57
Oh be aranan cevap :) Millet bu lesterları nereden getiriyor abi? Ben bulamadım yol yordam. Shop.alfisti'den de mimliyiz aha paypalı da kapatıyorlar. Marşpiyeli stickerları söküp tekrar bakacağım.

Lip'i ben de sevmiyorum ama ön çok yavan geliyor. Bizde petek yok ya, giulia'da olduğu gibi bir görüntü çıkmaz gibi geliyor, yine de custom çalışma yapılabilir ama örnek görmek lazım.

Zakkaya baktın mı orada vardır diye düşünüyorum. Ben sana o custom çalışmanın resmini bulayım atıcam çok güzel görüntü ortaya çıkarmışlar :)
Ama acil o marşpiyellerden kurtul kardeşim araç zaten özel bir araç

rain man
06-06-2016, 11:14
Zakkaya baktın mı orada vardır diye düşünüyorum. Ben sana o custom çalışmanın resmini bulayım atıcam çok güzel görüntü ortaya çıkarmışlar :)
Ama acil o marşpiyellerden kurtul kardeşim araç zaten özel bir araç

Hadi ya o kadar kötü görünüyor demek :D

Zakka'da yoktur abi, yani bakmadım ama sanmıyorum o tarz bir şey orada olsun. Ancak petek alınıp custom olarak işlenir. Ama o tarz bir şey yapılırsa araçtaki diğer krom detaylarla uyumu kalmaz, ayna kapaklarına kadar carbon falan geçmek gerekir. Mat scudetto bayağı beğendiğim bir şeydi ama örneğini görürsem neden olmasın.

rain man
06-06-2016, 11:16
Alfa Romeo GT 937 Original Kühlergrill Kühlergitter Emblem Scudetto Neu 71736462 | eBay (http://www.ebay.com/itm/Alfa-Romeo-GT-937-original-Kuhlergrill-Kuhlergitter-Emblem-Scudetto-NEU-71736462-/191592368925?hash=item2c9bcb8b1d:m:mPF7vS6qMMVSWzH laWYdwcw)

Bu olabilir mi bahsettiğin abi?

FB10ur
06-06-2016, 11:22
Alfa Romeo GT 937 Original Kühlergrill Kühlergitter Emblem Scudetto Neu 71736462 | eBay (http://www.ebay.com/itm/Alfa-Romeo-GT-937-original-Kuhlergrill-Kuhlergitter-Emblem-Scudetto-NEU-71736462-/191592368925?hash=item2c9bcb8b1d:m:mPF7vS6qMMVSWzH laWYdwcw)

Bu olabilir mi bahsettiğin abi?
Yok bu değil facede gördüm yurtdışında 147'ye uygulamıştı araştırıyorum bir yandan hala denk gelemedim :)

rain man
02-07-2016, 08:20
Ankara'ya koç egzoz Nevzat ustaya geldik. Egzoz işçiliği ünlü ve benim de beğendiğim ustam hg 8 küsür litrelik ıntercooler ve kn Apollo air intake'i kısmetse halledecek bize.

Biraz dark project şeklinde gezicez bu aralar.

http://i.hizliresim.com/pPkWYq.jpg

rain man
09-08-2016, 11:42
Öncelikle küçük bir güncelleme çekelim.

Hg motorsports'un yaklaşık 8 litrelik intercooler'ını almanyadan sipariş etmiştik, ankara'ya gideceğimiz güne yakın geldi ve biz de bayram öncesinde ankara'ya vardık. Sağolsun oğuz kardeşim ve Koç egzoz nevzat usta sayesinde hem apollo air intake hem de intercooler montajını komple krom borulama ile tamamladık.

Iat'a bakamadım henüz, ancak yüksek vites yüksek hızlarda araç daha ciğerli. İntake sesi de değişti daha keyifli bir sesi var. Racewerks Serdar abiyle de görüştük, her ne kadar bu montajlar sonrası SAFE olan yazılımı bir tık daha açtırmayı düşünerek gelsem de sorun yaşamamak adına yazılımda oynamamaya karar verdik. Ancak küçük bir sorunumuz gelişti, intercooler tampon arkasına monte edildi ve boruların çapı-geliş şekli sebebiyle tamponda kastırmaya sebep olduğu için ızgaralar ve sis farlarını çıkardık. Ertesi gün yola çıkacağım için müdahale edemeden o şekilde yola çıktık . 4 bin km bu şekilde tamamladık.

2 küçük sorun var :)

1.) Tampon öne doğru 2 cm uzatılsa bunların hiçbirisi olmayacak ama bu mümkün mü?

2.) Konfor kötü yolda ciddi bozuk. Kombinasyon olarak da orjinal 17 " q2 jantları + 225/45/17 michelin primacy 3 + stok orjinal 1 senelik amortisörler + 3 cm'lik eibach prokit var. Mal tr'de az bulunduğu için burada satılan coilover yok. Ebay'i de kullanamıyoruz. Yurtdışı sitelerinde kullanabilsek dahi ortalama 700-900 euro + shipping + vergi şeklinde geliyor. O da karayolları ile gelirse ekstra gümrük falan da binme riski var vs vs. Yeni düğünden çıkmış olduğum için ikilemde kaldım. Custom coilover işine de girmek istemiyorum. Öyle gönder amortisörleri sana güzel coil yapalım ayağı bana ters geliyor.

seçenekler:

+ Spor yayları çıkar, stoklara geç, yayla yayla bin en azından konfordan şikayet eden olmaz ( Acaba yol tutuşu çok bozulur mu)

+ Ne yaparsan yap coilover al ( Hangi marka ve hangi ayarlara sahip olmalı)

+ Damper veya shock absorber kit al. Koni FSD tavsiye eden var. Maliyet olarak coilover'ın yarısı olacak ve beni daha az uğraştıracak spor yayları satmakla uğraşmayacağım vs vs.

Önerilerinizi bekliyorum.

Trance-R
09-08-2016, 15:45
Yahu, Yol tutuş üzerine Prof olmuş bir markanın aracına, Yay takmak nedir yahu :) yapma, rain man :)

- Çıkart o yay'ları... Standart devam et. Aracı sertleştirdiğin için ön takımın ayarı gitmiştir. Ve yüksek hızda titremesi normal.
- Tampon-ızgara-intercooler sorununa odaklan...

+ Para biriktir, Blistein amortisör seti al, Poliüretan Burçlarda fayda sağlayabilir ...
+ Squadra Alfisti sayfasından da, Tampon eki ve Yol tutuş üzerine irçok parça bulabilirsin...

Kazasız belasız,

rain man
09-08-2016, 20:59
Yahu, Yol tutuş üzerine Prof olmuş bir markanın aracına, Yay takmak nedir yahu :) yapma, rain man :)

- Çıkart o yay'ları... Standart devam et. Aracı sertleştirdiğin için ön takımın ayarı gitmiştir. Ve yüksek hızda titremesi normal.
- Tampon-ızgara-intercooler sorununa odaklan...

+ Para biriktir, Blistein amortisör seti al, Poliüretan Burçlarda fayda sağlayabilir ...
+ Squadra Alfisti sayfasından da, Tampon eki ve Yol tutuş üzerine irçok parça bulabilirsin...

Kazasız belasız,

Abi inanır mısın bilmem, hiç alma veya takma niyetimin olmadığı bir parça idi spor yaylar. Hele ki kullandığım yayları düşününce aracı zorlayacağını düşünüp yok ya olmaz dedim. Sonra kanıma giren başka alfisti abilerim oldu, "yol tutuş istiyorsan bunu yapmalısın" diye ortak bir konsensustan gelen görüşler üzerine taktım ama HR de konfor iyiyken araç çok düştü manevi konforum bozuldu aman bir şey olacak diye, eibach da ise az düştü ama taş oldu süspansiyon. Kastırdığı için akslar dahil tüm ön takım etkileniyor bundan tahminen. Ne kadar narin de kullansam ergonomi etkileniyor sonuçta o da sorun tabi. Sonuçta marka model motor adına üretilen parçalar değil mi helezonlar da...Bu kadar karşı durmak gerekir mi gerçekten bazen bilemiyorum bazen de çıkar orjinalleri tak diyorum kendime.

Peki blistein b6 mı b8 mi? Yoksa b4 mü? B4'leri alacağına orjinal amortisör al dediler onu aldık geçti, bilseydim tekrar amortisör işine gireceğim ihtiyaç varken orjinale karar vermezdim. Ayrıca Stok yaylar ile spor amortisörler ne derece başarılı olabilir onlarla da sert olmaz mı?

Squadra alfisti, shop.alfisti takip ettiğim siteler. Hatta alışveriş yaptığım vites topuzuna kadar aldığım yerler. Ama sıkıntı şu ki paypal olmayınca yurtdışı alışverişi yalan oldu. O yüzden tampon ve ızgara işine custom ya da gerçek ustaların çözeceği işlerle karar vereceğim. Ya da vermem gerekiyor.

brave
09-08-2016, 21:57
Arkadaşımda 147 1.6 olanı var kullandım çok keyif aldım buda eminim keyiflidir kazasız belasız

rain man
09-08-2016, 23:37
Arkadaşımda 147 1.6 olanı var kullandım çok keyif aldım buda eminim keyiflidir kazasız belasız

Çok teşekkür ederim. Gerçekten öyle.

16EC813
09-08-2016, 23:48
Yaptıklarını ve düşündüklerini kaleme alma ve kağıda dökme kabiliyetine bayıldım sanki önceden defalarca eskise yazıp düzeltip kaleme alınmış makale gibi bi anlatım ile yazmışsın çok takdir ettim seni öncelikle bınun için seni tebrik ediyorum bu kadar yalın ve anlaşır bi anlatım olamaz
Aracına maşallah kazasız belasız
Ayrıca da plaka ayrı bi güzel ve anlamlı benim için

rain man
09-08-2016, 23:59
Yaptıklarını ve düşündüklerini kaleme alma ve kağıda dökme kabiliyetine bayıldım sanki önceden defalarca eskise yazıp düzeltip kaleme alınmış makale gibi bi anlatım ile yazmışsın çok takdir ettim seni öncelikle bınun için seni tebrik ediyorum bu kadar yalın ve anlaşır bi anlatım olamaz
Aracına maşallah kazasız belasız
Ayrıca da plaka ayrı bi güzel ve anlamlı benim için

Abi çok teşekkür ettim. Duymaktan memnun olduğum bi iltifat oldu. Biraz not defteri ayarında kullandım burayı. Öyle ki çok ilgi ve dikkat çeken bir marka model ve motor değil. O yüzden çok yoğun bir konu olmasa da elimizden geleni yaptık yapıyoruz. Ayrı bir günümüz geçmesi diye uğraşıyoruz :) Ancak her ne kadar onunla içli dışlı olsak da hala bilmediğimiz çok şey var. Haliyle siz gibi büyüklerimizin ve tecrübeli kardeşlerimizin mesajları değerli. Neyse tekrar teşekkürler :)

Trance-R
10-08-2016, 07:15
Abi inanır mısın bilmem, hiç alma veya takma niyetimin olmadığı bir parça idi spor yaylar. Hele ki kullandığım yayları düşününce aracı zorlayacağını düşünüp yok ya olmaz dedim. Sonra kanıma giren başka alfisti abilerim oldu, "yol tutuş istiyorsan bunu yapmalısın" diye ortak bir konsensustan gelen görüşler üzerine taktım ama HR de konfor iyiyken araç çok düştü manevi konforum bozuldu aman bir şey olacak diye, eibach da ise az düştü ama taş oldu süspansiyon. Kastırdığı için akslar dahil tüm ön takım etkileniyor bundan tahminen. Ne kadar narin de kullansam ergonomi etkileniyor sonuçta o da sorun tabi. Sonuçta marka model motor adına üretilen parçalar değil mi helezonlar da...Bu kadar karşı durmak gerekir mi gerçekten bazen bilemiyorum bazen de çıkar orjinalleri tak diyorum kendime.

Peki blistein b6 mı b8 mi? Yoksa b4 mü? B4'leri alacağına orjinal amortisör al dediler onu aldık geçti, bilseydim tekrar amortisör işine gireceğim ihtiyaç varken orjinale karar vermezdim. Ayrıca Stok yaylar ile spor amortisörler ne derece başarılı olabilir onlarla da sert olmaz mı?

Squadra alfisti, shop.alfisti takip ettiğim siteler. Hatta alışveriş yaptığım vites topuzuna kadar aldığım yerler. Ama sıkıntı şu ki paypal olmayınca yurtdışı alışverişi yalan oldu. O yüzden tampon ve ızgara işine custom ya da gerçek ustaların çözeceği işlerle karar vereceğim. Ya da vermem gerekiyor.

Üstad vallahi net söyleyeyim, Alfa'ya Yay tak diyen adamdan uzaklaşırım :D Öyle bir tavsiye, Alfa kullanıcısına söylenemez-söylenmemeli :) neyse,
Bilstein veya KW markalarından alacağın Amortisör veyahut Coil seti ile yol tutuşu artırabilrsin :) benim bir önceki postta yazmayı unutmuşum. Set al yazmalıydım.
Paypal ve Gümrük olayları evet insanı zorlamıyor değil...

Yay olayı ; Ralliciler, Toprak rallilerde kullanıyor :) bizim araçlarımızla alakaları yok :D

rain man
10-08-2016, 08:32
Üstad vallahi net söyleyeyim, Alfa'ya Yay tak diyen adamdan uzaklaşırım :D Öyle bir tavsiye, Alfa kullanıcısına söylenemez-söylenmemeli :) neyse,
Bilstein veya KW markalarından alacağın Amortisör veyahut Coil seti ile yol tutuşu artırabilrsin :) benim bir önceki postta yazmayı unutmuşum. Set al yazmalıydım.
Paypal ve Gümrük olayları evet insanı zorlamıyor değil...

Yay olayı ; Ralliciler, Toprak rallilerde kullanıyor :) bizim araçlarımızla alakaları yok :D

İnsan ilk aracı olunca kendisinden başka herkesi daha tecrübeli görüyor, haliyle kulak veriyor. Alfa romeo kullanan bir kitle yüksek oranda bunu tavsiye ederken artısınin eksisinden daha fazla olacağını söylüyor...sonuç böyle tabi.

Şimdi kafam karıştı yalnız, stok yay ile spor amortisörden verim alınır mı? Ya da coilover mı alınmalı? Elbette para çokomel eğrisi bu iş ama şöyle sorayım; herhangi bi coilover seti sadece spor yay veya sadece spor amortisörden iyidir diyebilir miyiz?

147 156 ve gt için coilover kullanan fikrini alabileceğim tanıdık arkadaşım yok. Haliyle bu konularda atacağım bi sonraki adımı bilmeden atmayı da istemiyorum.

İlk yay konumda "abi motor seçeneğine göre değişmiyor mu bu yaylar sürtme düşme çok olmasın" dediğim öneren kişi "yok yok bir şey olmaz ben istanbulda 3 sene kullandım bi yere sürtmedim" deyip (1.6 TS motor var onda) bana aldırdı. Araba öyle bi düştü ki karter muhafaza plastigim neredeyse her esnemede sürtüyordu amortisörler yeni olmasına rağmen. Sonra çok üzüldüm kardeşim falan.... Baktım olacak gibi değil o yayları sattım bu sefer prokit senin için cuk olur kardeşim dediler. Onda da öyle bi sekme var ki böbrek taşın olsa on dakika anca dayanırsın. Artık sök tak yaptırıp başında beklemekten sıkıldım o yüzden bundan sonra nokta atışı yapmalıyım. :)

Şimdi arabada asıl konforu sağlayan hangisi bunlardan. Yay mi amortisör mu?

Güzel bi spor amortisör ile stok yaylar nasıl olur son merak ettiğim soru olsun...

Trance-R
10-08-2016, 08:59
Coil seti ile daha verimli olur. Net söyleyeyim. Fakat, Ayarlanabilir ve güvenilir bir marka olması şartı ile.
Bilstein,Koni veya KW bu markalar kendini ispatlamış firmalardır. Biraz tuzlu olsada, gayet tatmin edicidir. :)

rain man
10-08-2016, 09:14
Coil seti ile daha verimli olur. Net söyleyeyim. Fakat, Ayarlanabilir ve güvenilir bir marka olması şartı ile.
Bilstein,Koni veya KW bu markalar kendini ispatlamış firmalardır. Biraz tuzlu olsada, gayet tatmin edicidir. :)

O zaman para biriktirip coilover almak en mantıklısı. Ortalama 3 ile 4 bin tl arasına geliyor ekstralar hariç. Ama sonuca değecekse yapılan harcamaların yanında çok göze batmaz benim için.

rain man
24-08-2016, 08:33
https://youtu.be/WdHA9Vaxcmo

Kalkış yapmayı sevmiyorum ancak sadece ışıklardan sonraki yol daha müsaitti sonlara doğru çıkışlı yol.
İlk iki vites dişlisini yememek için Max 1 bar basan bi Turbo ve benim ağır vites geçişlerim ile bu kadarı çıkıyor .

rain man
26-10-2016, 11:54
Herkese tekrar merhaba. Yaklaşık 15bin km'deki baskı balata volant setimin kaçırma yapması üzerine konu açmıştım, yine buradan tanıştığım değerli 63Owen63 mehmet abimin tavsiyesi ile Ankara'dan performans oto debriyaj şahin ustaya ulaştım. Durumu anlattım ve neticesinde karar verip kendimi ayarlayıp ankaraya gelip kendisi ile tanıştım. Sağolsun gerçek esnaf kavramının hala var olduğunu gösteren nitelikte yaklaşımı ve oluşturduğu güven neticesinde konuştuk karar verdik ve uygulamamızı bitirdik.

Baskı ve volant üzerinde değişikliğe gidildi balataya 3 yaprak bronz 3 yaprak kevlar çakıldı. Sonuç gerçekten merak uyandırıcı.

http://i.hizliresim.com/QQ9GRZ.jpg

http://i.hizliresim.com/Xd5pBk.jpg

Ayrıca ne yazık ki aldığımız çıkma sanzuman açılıp bakılmasina rağmen dişli kırılmasına karşı koyamamıştı, sağolsun Alfinden şükrü ustamız tekrar duruma el attı bu sefer gerçekten iyi durumda 50binde bi araçtan ayrılan sanzuman ile yaramıza derman oldu.

rain man
26-10-2016, 12:53
İşlemler sonrası ıntercooler yeniden montajını yapacağız tamponun tam oturmama sorunu için.

Geçenlerde siyah mat plastidip olan jantlarımızı gunmetal gri artı Metalizer ve marşpiyel ucunu kapı kolları ile ayna kapakları uyumu açısından griye boyadık.

http://i.hizliresim.com/Xd5pG7.jpg

http://i.hizliresim.com/byWR18.jpg

http://i.hizliresim.com/dXREr4.jpg
Hazır ankara'da iken bi dynoya çıkma niyetimiz de var elimizde ne olduğunu görmek için.

wolkanku
26-10-2016, 13:11
sondan bir önceki foto zalım olmuş :)
güle güle kullan :)

rain man
26-10-2016, 13:56
sondan bir önceki foto zalım olmuş :)
güle güle kullan :)

Hahaha eyvallah abi. Idolsun siyahta. Her ne kadar stromboli olsan da artık.

rain man
27-10-2016, 19:53
Herkese selam. Bezmiş olduğumuz orjinal baskı balata meğerse bizi hiç aktarmıyormuş. Bugün aracı yürüyüşe çıkardık. Yaklaşık iki senedir kullanıyorum. Modifikasyon öncesi sonrası bir ton işlem vs yaptım, her işlem için ayrı vakit nakit ve istekle kovalayıp büyük bir keyifle arzuladım. Ama içlerinden en memnun bırakanlarından birisi bu oldu.

Orjinal şekilde 15k km önce takılan debriyaj ilk takıldığı anda dahi bunun yüzde 50si kadar değilmiş.

İşçilik, özen, ilgi alaka, dikkat, sunum, dostane ilişkiler... Güvendiğim bir abimin tavsiyesi üzerine gittiğim şahin ustanin reklamını yapmıyorum, bu tarz işlerde sıkıntı yaşayan herkesin bir konuşmasını isterim aklında bulunsun isterim. Bu zamanda böylelerini bulmak zor kaybetmek kolay... Gerçekten yazmadan edemedim. Diyecek söz de bulamıyorum...

Yarın işlerim yetişirse gitmeden önce aracımi mustang dynoda görmek istiyorum. Tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?

rain man
24-12-2016, 19:11
Tekrar merhaba. Burayı günlük tadında kullanıp yazmayı seviyorum.

Sağolsun ismini vermek istemediğim bilinen bir ustanın özensiz yaptığı bir işlem sonucu boşta kalan, yere sürten ve yırtılan hava filtresi hortumumuzdan (yapılırken de usta bak ben uzaktayım o hortum yere sürtmez mi, kıvrımını başka yere mi verseydik, kısaltsa mıydık demiş olmama rağmen) içeri kaçan toz toprak kum vs turbonun pervanelerini bozmuş. Manifold contasından kaçırdığı sırada sökerken denk geldik, haliyle 6 aylık turbomuz tekrar revize edildi. Her şerde bir hayır vardık diyerek eyvallah dedik. Güvendiğim bir ustada tüm hortum, keçe vs gözümüze yetersiz veya kendini bırakacakmış gibi gelen bağlantı hortumları düzgün şekilde sıfırladık yeniledik.

Aracı çıkardığımızın 2. gününde zaten fazlasıyla titreme yapan ve kendisini bırakacağını belirten aks bunu artık kaçınılmaz sona getirince aracı mecburen aks üretimi için çektirdik. İlk yapılan aksın testten geçmemesi üzerine tekrar ikincisi yapıldı, daha farklı malzemelerden üretildi. Yaklaşık 3 hafta süren bu işlemler sonunda aracı geçen hafta gidip aldım.

Bitmiş olan yazlıklarımızı da attık, artık yeni sezona pilot sport 4 veya contipremium contact 6 ile devam edeceğiz. Şimdilik kışlık niyeti ile kullandığımız crossclimate'lar ile rahat rahat geziyor. Isınınca hiç yol tutmayan bir lastik, her ne kadar 4 mevsim dese ve ben kışın kullansam da (zorunluluktan almıştım zorlu kış koşulları hariç pek memnun değilim konforu dışında).

Küçük bir hızlanma videosu çektim. Aksiyon kamerasının montajını da yapabilirsem ufak bir parkur videosu çekip yüklemek istiyorum.

VİDEO

Alfa romeo 147 1.9 jtd q2 80-180 hızlanma - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=TTVe8UkOYKg)

Amazon.de'den Brembo disk ate balata siparişi verdim onlar yolda.

Ayrıca Eibach prokitlerin orjinal amortisörlerle şok sönümleme yeteneğinin başarısız olduğunu daha önce yazmıştım. Coilover veya spor amortisör işine girecektim. Seçeneğimi coilover'dan yana kullandım. Geçen ay Christmas dolayısıyla yakaladığım D2 racing'in yükseklik ve sertlik ayarlı amortisölerini siparişe geçtim. Geçtiğimiz pazartesi tatlı bir gümrük vergisini de ödedim, Bu hafta elimde olur tahminen. Onları da yazlık setup'a geçtiğimde takmayı planlıyorum.

Ürün bu:

Street Coilover Kit (147 6CYL) - Coilovers | D2racingsport.eu (https://d2racingsport.eu/d2-racing-sport-street-coilover-kit-for-alfa-romeo-147-6-cyl-00-10-d-al-04-street.html)

Yapılacaklar;

-Intercooler montajından sonra ön tampon kastırmasından dolayı oluşan kötü ızgarasız görüntüyü ortadan kaldırmak

-Mini göçüklerin giderilmesi ardından nano korum ve ufak kozmetik değişiklikler

-Cam filmlerinin yenilenmesi

-Mevsimi yaklaşırken iyi bir lastik belirlenmesi (son ana kadar daha hafif bir jant alma amacıyla bekleyeceğim, duruma göre eğer denk gelirse 5x98 orjinal alfa romeo 18 " jantı ya da 5x100 18 " oz (vittoria, superturismo, ultraleggera) veya bbs ch orjinal jant alıp bir tık değiştirebilirim görüntüyü.

-Her ne kadar viraj demir çubuklarını 1.5 yıl önce orjinaller ile değişmiş olsam da daha iyi hedefleme amaçlı Eibach anti sway bar kit

-Strongflex'in ön süspansiyon burç kiti yapılacaklar listemizde.

-Ultra racing 4 nokta alt kule gergisi (üst var) ayrıca denk gelirse arka gergi,

Açıkçası kozmetik değişiklikler harici güvenli ve keyifli bir şekilde yüklenebilecekler listemizde başka bir şey kalmadı :)

Yapılacak listemde geriye kalan şeyler olur da daha merkezi ve yolları güzel olan bir şehre geçecek olursam olacaklar. Köstebek çukurlu, eğrili yükseltili yollarda tamamen taş gibi bir arabayla gezmek istemiyorum.

İbrahim33
24-12-2016, 19:21
İyi yürüyor maşallah. Keyifli olduğunu tahmin edebiliyorum :)

rain man
24-12-2016, 19:45
İyi yürüyor maşallah. Keyifli olduğunu tahmin edebiliyorum :)

Eyvallah kardeşim :) Güzel gidiyorlar, bir de yol tutuşlarını sen benden daha iyi bilirsin. Keyif veriyor cidden.

CVK
24-12-2016, 20:05
Youtube kapatmışlar heralde yine VPN falan da fayda etmedi izleyemedim vidyoyu.

Maşallah aracına keyifli sürüşler...

rain man
24-12-2016, 20:44
Youtube kapatmışlar heralde yine VPN falan da fayda etmedi izleyemedim vidyoyu.

Maşallah aracına keyifli sürüşler...

Teşekkürler sağolun :) Evet Vpn'siz girilmiyor youtube'a.

rain man
24-12-2016, 20:45
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15726659_10154337084834891_5519902144802476505_n.j pg?oh=9048e8a41d82b7956c7cbe200de6c057&oe=58E99998

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15672587_10154337084654891_3862308344466457830_n.j pg?oh=927b798def766eb3e999097bbaf958ff&oe=58EB67F4

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15622758_10154337086769891_1625601121170430757_n.j pg?oh=af74bc0de7c43ab3299bbf2b4baebc7b&oe=58F19836

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15727078_10154337086924891_2029161339755265570_n.j pg?oh=fb1417ef74f3cc810710e30f222ca8dd&oe=58EEB4EF

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15672587_10154337084654891_3862308344466457830_n.j pg?oh=927b798def766eb3e999097bbaf958ff&oe=58EB67F4

Ssamet
24-12-2016, 21:19
Maşallahı var. Bi çok araca şaka yapıyosunuzdur yolda. :)

İbrahim33
24-12-2016, 21:21
Araba güzelde çekimler biraz zayıf. Düzgün bi makine yada telefonla çekersen daha güzel olur bence. bide marşibeyeldeki krom detay ve aynayı piano black yaparsan daha iyi olur gibi ?

rain man
24-12-2016, 21:37
Araba güzelde çekimler biraz zayıf. Düzgün bi makine yada telefonla çekersen daha güzel olur bence. bide marşibeyeldeki krom detay ve aynayı piano black yaparsan daha iyi olur gibi ?

Evet üşengeçlikten :) Telefonumun kamerası son 1 yıldır çok kötü çekiyor, haliyle güzel fotoğraf çıkmıyor. Bir ara makina ile kollektif çalışıcam ama havaların ısınması lazım.

Marşpiyeli tekrar siyaha boyacağım ama ayna kapakların saten gri olması hoşuma gidiyor :)

rain man
07-01-2017, 14:29
Maşallahı var. Bi çok araca şaka yapıyosunuzdur yolda. :)

Evet küçük bi şaka makinesi :) yolda beklenmedik hızlanmalarla küçük sürprizler yapıyoruz.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170107/f29c1f3f451010ce71b3215a392715e1.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170107/7d354c3a8aff870704c180300cd3d45b.jpg

D2 racing street 36 way adjusting coilover...

Uygun bir zamanda montajını halledeceğim.

Dün angel led cob denilen sislerden taktım mecburiyeten ıntercooler montajı sonrası orjinal olanları çıkarmıştım. Parkları da beyaz ampullere çevirdim.

Uygun bir vakitte tampon ızgara meselesini de halledeceğim plastik şu peteklerı kullanarak. Çıkacak sonuca göre çıkma bi scudetto alıp giulia benzeri görüntüyü de oluşturmak istiyorum.

Tampon ızgarası olarak kullanacağımız malzeme bu

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170107/938c5851f0fe850bbd294abf037861ac.jpg

Uzak gelecekte

- Ps4 lastik
- 4 nokta alt kule gergisi
- mercekli xenon far yapımı
- sunroof mekanizma revizyonu
- poliüretan burç kiti ve eibach viraj demiri

Yakın gelecekte
- motul xcess 8100 5 40 motor yağı
Motul gear ls 300 sanz. Yağı
Ve yine motul fren hidroliginin disk ve balata elimize ulaştığı zamana kadar temin edilip değişilmesi.

OğuzCanAlantor
07-01-2017, 15:26
oo reis mallar cımbızz hayırlı olsun

Emre-Dylan
07-01-2017, 15:35
Ben zamanında o kadar forumda 147 konusu aradım bu konuyu göremedim şimdi gördüm, hey maşallah çok güzel araç alsam mı napsam bir tanede ben hazır parada varken :) :)

16EC813
07-01-2017, 15:36
Erzincan da böle zevkli biri olduğuna inanamadım hayretler içindeyim :D
kazasız belasız günlerde binersin kardeşim

rain man
07-01-2017, 15:48
oo reis mallar cımbızz hayırlı olsun

Ahahaha eyvallah kardeşim emeğin büyük biliyorsun.

Ben zamanında o kadar forumda 147 konusu aradım bu konuyu göremedim şimdi gördüm, hey maşallah çok güzel araç alsam mı napsam bir tanede ben hazır parada varken :) :)

Mantık fiyat performans ölçüsünde sanırım hem güzel görünüp hem de keyifli giden başka bi araç şu an benim için yok :) ne zaman çok uğraşıyorum, başka bi araba alayım A dan B ye gideyim çok da umrumda olmasın masraf etmeyeyim falan desem iki soru soruyorum. 1 ne alacaksın 50 bin altına iyi görünen iyi yol tutan giden ve az yakan, 2 verdiğin emeğin karşılığını alabilecek misin? 2 soruya da cevap veremeyip geri dönüyor yeni projeler kuruyorum.

Eğer denk gelirse, benzinlisi çok da bunun dizeli pek yok kesinlikle tavsiye ederim dostum. Ama klişe olacak bakımlısı şart :) motor da bilinen bir motor yürüyen de. Ufak tefek kronikleri saymazsak düzgün yolda çok daha keyif verir.

Erzincan da böle zevkli biri olduğuna inanamadım hayretler içindeyim :D
kazasız belasız günlerde binersin kardeşim

Ahahaha abi ben de inanamadım. Çünkü adıyamandayım :) araç erzincanda idi plakasını kasten değişmedim. Görev gereği burayı tercih ettim geldim, aracımı yine seven bir doktor abimden aldım 2014 sonunda. O tabi bakımdan bakıma giden birisi idi. Ben biraz fazla uğraşıyorum teşekkür ederim.

rain man
08-03-2017, 16:45
Herkese merhaba. Büyük günlerden biri. Bazen ben ne yapıyorum manyak mıyım desem de değişiklikten ve her türlü iyileştirmelerden keyif alan birisi olarak yurtdışından göreceli olarak uygun temin ettiğimiz D2 coilover ve brembo fren diski ate balatalari takacagiz. Manifold contasi olduğunu tahmin ettiğimiz bir kaçak var. Ayrıca hazır life çıkacağı için her ne kadar üreticilerin bakımsız olarak nitelendirdiği torsen lsdnin ömrü ve sanzumandan dolayi 2 kez sorun yaşamış birisi olarak motul Gear 300 ls ile şanzıman yağı değişimi yapacağız.

Kozmetik eksiklikler devam ediyor bir yanim güzel komple fırın boya yap derken diğer yanım seramik ya da klasik pasta cila ile devam et diyor. Bakalım artık. Performans namına fazlasıyla memnunum. Hatta Coiller ile konfor spor yay amortisör ikilisinden daha iyi olursa kullanım süremi sanırım artiracagim. Mobilden yazdığım için imla konusunda kusuruma bakmayın. İşlemler bitince yorumlarımi da aktaracagim.

http://i.hizliresim.com/yElgOk.jpg

http://i.hizliresim.com/69kdz0.jpg

http://i.hizliresim.com/37aQ40.jpg

rain man
08-03-2017, 18:48
Normalde geceye kadar çalışacaktık ancak yarına kaldı işler. Yaklaşık bir buçuk yıldır önce hr 3.5 cm sonra 3 cm eibach prokit kullanıp mutluluğu bir türlü bulamayan ben Oğuz kardeşimin de tavsiyesi ile yüreklenip coilover arayışına girdik. HR'ler ile arabanın konforu çok başarılıydı sekme vs yoktu ancak amortisör çalışma aralığı çok daraldığı için araç çok fazla esniyor yol tutuş noktasında kimi yerde yarardan çok zarara sebep oluyordu. Prokitler kararında düşüm sağladı. Başta çok keyifli idi ancak pinpon topu gibi sekmelere HR'den daha fazla sebep olması sebebiyle o da bir yerde güvensizliğe yol açıyordu. Uzun bir süre piyasa araştırması yaptıktan sonra TR'de alfa romeo 147 için amortisör bulmak dahi aslında mesele iken coil bulmak zaten imkansız olduğundan Christmas indirimi ve Vat çıkarımı ile göreceli olarak uyguna ve bilinen kaliteli bir marka olduğu izlenimine kapıldığım D2 markası ile iletişime geçip siparişi verdim 2 hafta içinde ürünle kavuştuk. Havalarinda ısınması ile bir kaç işi biriktirip öncelikli montajını yaptık bugün.

Sadece kısa bir sürüşe çıktım, sanayideki kasislerden geçtim ama arabaya bakışım değişti. Bu aracın beni tek rahatsız eden "bana göre kötü ayarlanmış" süspansiyonu resmen bambaşka boyuta taşındı. Tabiki orjinal amortisör ile spor yay kullanmak aslında doğru bir hareket değil o yüzden karşılaştırdığım nokta orjinal amortisör ile orjinal yay kombinasyonu ile. Boşuna en kötü coilover en iyi yay+stok amortisör kombinasyonundan daha iyi olur denmiyormuş onu gördüm. Sertlik ayarını en serte aldık. Ve yükseklik ise orjinal yaylardan biraz düşük ama şok sönümleme performansı çok başarılı. İnce ayarı zamanla yapılacak fakat alman konforunda İtalyana binmek stok halde pek rastlanır birsey değil o yüzden yorumlarımi ve şaşkınlığımı saklayamiyorum .

rain man
09-03-2017, 17:51
Coiloverlı kış modu :)

https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17190775_10154552389854891_4712429559259231913_n.j pg?oh=28a12a5958299806bb81d33677f574d4&oe=5967B926

https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17191342_10154552389989891_1731086662379324161_n.j pg?oh=d76a7a638224235bec05bca53ba40327&oe=5930EFA8

https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17191342_10154552389989891_1731086662379324161_n.j pg?oh=d76a7a638224235bec05bca53ba40327&oe=5930EFA8

rain man
31-03-2017, 20:46
Herkese selam. Ne kadar eder başlığına yazdım burada da sorayım. Hiç satmaya niyetim yokken adamın biri çevirdi zorla almak istiyor.

2009 model 144 binde alfa romeo 147 1.9 jtd q2 lsd'li. Sol tarafta kapılar ve arka çamurluk boyalı ön çamurluk değişen farklı zamanda kazalar var.

Ekstra olarak 1749v turbo yerine 2052s, 3.5 lt intercooler yerine 8 lt hg motorsports ic, komple 63'lük dp düz boru sonda spor susturucu, güçlendirilmiş akslar, şahin binboğa stage 2 kevlar bronz baskı balata, 4 pot brembo 305x28 fren kiti, D2 racing coilover, pioneer navigasyonlu teyp, akropovic egzoz ucu vs bir ton ekstra var. Yani ne kadara satılmalı? Bugün ciddi bir alıcı çevirdi araca baktı falan, haftaya söyleyecek fiyat konuştuk ama pişman olmak istemem ne kadar istenmeli kullanıcıdan? Mekanik bakıma ihtiyacı yok muayenesi 2018 ocak, triger 6 bin km önce değişti.

rain man
06-05-2017, 10:01
Herkese selam. Aklımıza takılan bi boya durumu vardı. Arabanın sol yani benden önce farklı zamanlarda boyanmıştı ama düzenli boya korumaya rağmen kötü görüntü oluştu sonra arka kapı tekrar boyandı ve bi düzensizlik oldu. Bu bahane ile konu açıp fikirlerinizi aldım ve temiz binme amacı ile aracın sol tarafını tamponlarını boyattım. Ayrıca 18 gt q2 jantlarımız da geldi şu an onu da temiz temiz takmak için boyaya verdim.

Yapılacaklar:

1 oynar Volanttan sabit Volanta geçiş
2 1.5 bar basan soft yazılımı mediuma çekme
3 bixenon'a geçiş
4 eibach viraj demirleri
5 maxi gauge
6 onur kardeşimin ustasına bölgesel yıpranmış direksiyonu gönderip deri alcantara kombini yapıcaz
Henüz profosyonel bi çekim yapamadım ama fotoğrafsız olmaz.

Dipnot elle yapabileceğim yıkama sonrası cila önerilerine açığım.
https://i.hizliresim.com/ld6pQg.jpghttps://i.hizliresim.com/ojRpdR.jpghttps://i.hizliresim.com/2rVqOd.jpghttps://i.hizliresim.com/j8GpqD.jpgxhttps://i.hizliresim.com/ZZPp5o.jpg

Ssamet
06-05-2017, 19:16
Maşallah.Sindire sindire hem de güzel gidiyor. :)

İbrahim33
06-05-2017, 19:35
Agresif....

rain man
06-05-2017, 20:28
Maşallah.Sindire sindire hem de güzel gidiyor. :)

Teşekkür ederim :) Aynen öyle sindire sindire ilerliyorum. Mekanik ve geliştirme anlamında yapacak bir hedef kalmayınca kozmetik göze batan eksikleri de tek tek hallediyorum (ufak tefek bir şeyler var yine de ama şu an yapmak yersiz).

Agresif....

Ona yakıştığı kadar :)

rain man
29-05-2017, 07:50
https://i.hizliresim.com/vb0odr.jpg
https://i.hizliresim.com/1L9nm5.jpg
https://i.hizliresim.com/LyJo7V.jpg
https://i.hizliresim.com/r3qdBP.jpg
https://i.hizliresim.com/7qO8El.jpg
https://i.hizliresim.com/P0RE48.jpg

wolkanku
29-05-2017, 08:11
bence çok iyi durmuş, coilleri bir tık daha indir tadından yenmez :)

rain man
29-05-2017, 20:00
bence çok iyi durmuş, coilleri bir tık daha indir tadından yenmez :)

Abi valla bilemedim ya. Azıcık zorluyor arabayı hani sorun değil süre falan kasmıyorum azıcık bi tık geriden geliyor 17'li haline göre, yakıt tüketimim de ortalama yarım litre artacak gibi. Ama görünüş çok hoşuma gidiyor. Sadece spacer'ları çıkaramadım tuhaf ama farklı et değeri farklı jant genişliği olan aynı jant bile daha büyük ve daha rahat kurtarması gerekirken yine sürttü kalipere :) Bu sefer çok dışarda kaldı jantlar bana göre.

Ama dediğin gibi bir tık böyle yarım cm ile 1 cm arası indirirsem gayet tatlı olur. Yapıcam ama bu şekilde kafam rahat :D

rain man
11-10-2017, 10:03
Güncelomeo.

Volant ses yapıyordu, ayrıca egzoz manifoldunda contadan kaçak vardı. Boşluk bulup bi Ankara yaptım. Volant tüm otoda bakıldı içten baya bozulmuş, haliyle onu değiştim. Sabit Volanta dönüşüm konusunda kafamda soru işaretleri olduğu için olması gerekeni yaptım. Bu işlemler sonrası egzozcuya gittiğimde ise komik bi şekilde kaçak kaybolmuştu. Muhtemelen düzgün takamadılar sök tak esnasında düzeldi diye düşündük. Gitmişken jantlar düzeltildi iyi bir rot balans yapıldı ayrıca coilover ayarları değiştirildi. Bir de direksiyon gözümu tırmalıyordu ona da el attık.

Arabayı satma düşüncem var, aslında amiyane tabirle çiçek ettikten ve bu kadar masraf yaptıktan sonra satma fikri tuhaf fakat daha fazla uğraşmak istemiyorum.

Hayalim bu araçla istanbula geldiğimde ikinci bi aracı günlük kullanıp bununla piste çıkıp gelmek. Turbo, filtre, egzoz, ıntercooler, kule gergisi, fren kiti, coilover tam piste uydu (gerçi pist için çok güç yok) derken bi yandan da uğraşacak zamanın olmayacak diyorum kendime.
Ama şartlarım beni günlük kullananılacak para harcatma isteği uyandırmayacak bir araç almaya zorluyor.

Yakın zamanda ilana geçeceğim. Neredeyse her şeyiyle ilgilendikten sonra alacağım ikinci el araç yüzde 99 aynı titizlikle kullanılmış olmayacağı için çok da içimden gelmiyor. Bakalım hayırlısı.

https://i.hizliresim.com/vJ5rGm.jpg

https://i.hizliresim.com/lbjmXB.jpg

https://i.hizliresim.com/nJMZd5.jpg

https://i.hizliresim.com/V3amOy.jpg

x20xev
11-10-2017, 12:43
maşallah coiller harika

KÖROĞLU
11-10-2017, 13:57
Süper olmuş son durumu, direksiyon baya iyi duruyor.

Bu kadar emek verdikten sonra sattığında net söylüyorum pişman olacaksın. Yanlış hatırlamıyorsam a5'te aklın. Al bari bir a5 wolkanku'nun konusundaki gibi jant mı takalım modunda dolaş, daha masrafsız olacaktır buna göre.

Ama yine de emek çok ben olsam tadını çıkarırdım, çünkü satacağın zaman istediğin rakamı görmeyecek muhtemelen :S

rain man
11-10-2017, 14:34
Süper olmuş son durumu, direksiyon baya iyi duruyor.

Bu kadar emek verdikten sonra sattığında net söylüyorum pişman olacaksın. Yanlış hatırlamıyorsam a5'te aklın. Al bari bir a5 wolkanku'nun konusundaki gibi jant mı takalım modunda dolaş, daha masrafsız olacaktır buna göre.

Ama yine de emek çok ben olsam tadını çıkarırdım, çünkü satacağın zaman istediğin rakamı görmeyecek muhtemelen :S

Abi o dediğini her gün içimden kendime soyluyorum. 1.si istediğim aracı alabilme durumum şu an yok, 2.si tekrar bir proje yapmak imkanım da olmadığı için özel bir araç alıp kendimi zorlamak istemiyorum. Ki evliyken zor oluyor bu işler. Bekarken sorun yoktu. Bir de her bir işlem veya sorun için git gel sadece bu tarz şeyler için bile 5 kez ankara yaptım. Ki her bir git gel 2000 km yaklaşık :) e burada da kullanıyorum çünkü kullanmak zorundayım. Haliyle yıpranıyor ve yıpranan araba masraf açar. Uzun yıllar binme niyetim olduğu hiç masraftan kaçmadım. Hatta alıcı niyetli birisi aramış olmasına rağmen eşim direksiyonu niye yapıyorsun zaten satılmayacak mi dedi mesela. Benim zihniyetime uymuyor abi o. Satılacak diye sorunu halletmeden vermem arabayı.

Fiyat olarak da haklısın. Herkes abi hakkın bu fiyatı istemek ama diyen cümleler kuracak. Zaten araç üzerine koyacağım fiyat sadece ekstraların bir kısmı olacak. Yaptığım bakımları (herkes eklese de) ben eklemiyorum çünkü biniyorum. Bindiğin sürece araba bakımlı olmalı. En azından benim şahsi düşüncem o.

Satılmazsa da sorun değil, zaten sorunu yok bir şeyi yok. Seve seve kullanırım istediğim fiyat gelmezse. Sadece eşim ilgilendiğimi bildiği için arabaya zarar gelmesin diye kullanmıyor, ikinci bir araç almak da mantıksız olacağı için bu muhabbet. Aldığım bi cila kitini uygulayıp yağmursuz bi günde resimlerini çekip ilana çıkıcam. Hayırlısı neyse o olsun.

wolkanku
11-10-2017, 14:42
satma.
çok net söylüyorum satma.
ben hala ilk sattığım siyah manuel 159'un pişmanlığını yaşıyorum.
satmasaydım muhtemelen halen kullanıyor olurdum, coilini ıvırını zıvırını takmıştım, her şeyiyle elim üzerinde , her yerini bilerek biniyordum.

sattım ne oldu , hiç bir şeyde dikiş tutturamadık dedik 2. 159'u aldık, onda da qtronic gerçekten manuel kadar keyifli değildi biraz hantal kaldı, ederine satılabileceğini görünce de , hayallerime yakınken sattım.

şimdi hayalimdeki a5'i aldığım için , onu sattığım ve pişman olduğum 159 gibi, her şeyini kendim yaparak , yaptıklarımı tarihleriyle birlikte excel tutarak devam ettirip o şekilde bir kaç sene bineceğim. son 2-3 vuruşu da yaptıktan sonra nefes alırım diye düşünüyorum. zira yeniden bir arabada düzen kurmak biraz pahalıya mal oluyor.

gabxer
11-10-2017, 15:09
Hali hazırda 159 kullanan öncesinde de 156 kullanmış biri olarak eğer memnun iseniz masraf da açmıyorsa kesinlikle satmayın.

rain man
11-10-2017, 15:11
satma.
çok net söylüyorum satma.
ben hala ilk sattığım siyah manuel 159'un pişmanlığını yaşıyorum.
satmasaydım muhtemelen halen kullanıyor olurdum, coilini ıvırını zıvırını takmıştım, her şeyiyle elim üzerinde , her yerini bilerek biniyordum.

sattım ne oldu , hiç bir şeyde dikiş tutturamadık dedik 2. 159'u aldık, onda da qtronic gerçekten manuel kadar keyifli değildi biraz hantal kaldı, ederine satılabileceğini görünce de , hayallerime yakınken sattım.

şimdi hayalimdeki a5'i aldığım için , onu sattığım ve pişman olduğum 159 gibi, her şeyini kendim yaparak , yaptıklarımı tarihleriyle birlikte excel tutarak devam ettirip o şekilde bir kaç sene bineceğim. son 2-3 vuruşu da yaptıktan sonra nefes alırım diye düşünüyorum. zira yeniden bir arabada düzen kurmak biraz pahalıya mal oluyor.

Satarsam alacağım aracın kesinlikle bundan eksiği olacak. Ya gücü daha az olacak ya daha masraflı yakacak ya daha az yol tutacak. Daha bugün saçma salak bir çakıl atılan yolda 160la giderken virajda sol şeritte yakalandım. Kontrolü kaybettim sonra aptal gibi araba düzledi kendini. Bütün bunlar olurken satmayı düşünmek klasik al satçı, model yükseltmeliyim değer kaybetmeden elden çıkarayım kafası oluyor.

Düşündüğüm şeylerden biri de şimdi sıfır araba almadığım müddetçe benim gibi bakan birinden ikinci el araba alma ihtimalimi de düşününce muhtemelen tekrar uğraşacağım. Ufak tefek eksiklerinden tut, büyük kalem ekstralara kadar tekrar başa sardığımda pişman olacağım bu sefer. Yine de verilmesi gereken ederinden ilana giricem. Olmazsa da satmamak için bahane olur bana.

Aralıkta 3 sene olacak. Bana kalsa bi 3 sene daha binerim gereklilikler bazen farklı seçimler gerektiriyor.

Hali hazırda 159 kullanan öncesinde de 156 kullanmış biri olarak eğer memnun iseniz masraf da açmıyorsa kesinlikle satmayın.

Masraf meselesi şöyle, ufak tefek şeyler dışında çıkmasını beklediğim bir ihtiyaç yok. Ama kullandıkça elbet bir şeyler isteyecek.

wolkanku
11-10-2017, 15:16
Satarsam alacağım aracın kesinlikle bundan eksiği olacak. Ya gücü daha az olacak ya daha masraflı yakacak ya daha az yol tutacak. Daha bugün saçma salak bir çakıl atılan yolda 160la giderken virajda sol şeritte yakalandım. Kontrolü kaybettim sonra aptal gibi araba düzledi kendini. Bütün bunlar olurken satmayı düşünmek klasik al satçı, model yükseltmeliyim değer kaybetmeden elden çıkarayım kafası oluyor.

Düşündüğüm şeylerden biri de şimdi sıfır araba almadığım müddetçe benim gibi bakan birinden ikinci el araba alma ihtimalimi de düşününce muhtemelen tekrar uğraşacağım. Ufak tefek eksiklerinden tut, büyük kalem ekstralara kadar tekrar başa sardığımda pişman olacağım bu sefer. Yine de verilmesi gereken ederinden ilana giricem. Olmazsa da satmamak için bahane olur bana.

Aralıkta 3 sene olacak. Bana kalsa bi 3 sene daha binerim gereklilikler bazen farklı seçimler gerektiriyor.

Masraf meselesi şöyle, ufak tefek şeyler dışında çıkmasını beklediğim bir ihtiyaç yok. Ama kullandıkça elbet bir şeyler isteyecek.

benim aracı aldığım arkadaş, ben aracıma şöyle bakarım böyle bakarım diye anlatıyordu. evet normal kullanıcının bir tık üstü bakmış diyebiliriz, ama özel bir araba kullandığıının farkında olmadan sadece "binmiş" . gereken tüm ince işler,yaştan dolayı tüm sıvıların boşaltılıp yenilenmesi, ses yapan devirdaimin sıfırlanması, motor antrifizi ıvırı zıvır hep bana kaldı. bunlar alırken ya hallederiz denilen şeyler olsa da, gereksiz masraf kalemleri aslında. hele ki evliyken hiç girilecek işler değil bana göre :)

diğer bir tavsiyem de, alacağın arabayı netleştirmeden, en azından model motor vs. olarak netleştirmeden, satma yoluna girme.

rain man
11-10-2017, 15:24
benim aracı aldığım arkadaş, ben aracıma şöyle bakarım böyle bakarım diye anlatıyordu. evet normal kullanıcının bir tık üstü bakmış diyebiliriz, ama özel bir araba kullandığıının farkında olmadan sadece "binmiş" . gereken tüm ince işler,yaştan dolayı tüm sıvıların boşaltılıp yenilenmesi, ses yapan devirdaimin sıfırlanması, motor antrifizi ıvırı zıvır hep bana kaldı. bunlar alırken ya hallederiz denilen şeyler olsa da, gereksiz masraf kalemleri aslında. hele ki evliyken hiç girilecek işler değil bana göre :)

diğer bir tavsiyem de, alacağın arabayı netleştirmeden, en azından model motor vs. olarak netleştirmeden, satma yoluna girme.

Mini 1.6 s ile başlayan, beetle, ibiza ve scirocco'nun yer aldığı bi listem var. Yine hatch olacak gibi. Otomatik olması ilk kriterim. A5 ve tt de var listede ama başka baharlara.

Zaten öyle oluyor. Herkes iyi bakıyor arabasına. Ama arabanın dışı güzelse mekaniği pert çıkıyor, sanzıman yağı fabrikanın koyduğu araba 150 binde otomatik falan. Ya da triger zamanı geçiyor alan yapar diyor. Bizde satmaya niyetin varsa alacak kişi yapsın diyor herkes. Haliyle herkes otomobil gurusu ama arabayı alırken böyle.

Benim aracı aldığım adam iyi piyango bulmuş kendine. Baskı balatasi bitik ve viraj demirlerinin tablaların amortisörlerin bulunduğu kalın bi listeyi bana bu araba böyle yea diyerek iyi itelemiş :) neyse anlatsam bitmez. Sadece kaputtaki taş izleri dışında arabanın kusuru yok. Çiçek gibi binerim en kötü sorun değil.

KÖROĞLU
11-10-2017, 15:51
Evlendikten sonra hatun baskısıyla çiçek gibi arabamı sattım. (colt cz3) Tam istediğim kıvama geliyordu az kalmıştı.

Sat bunu işte ufak vs vs diye diye sattım. Hala pişmanım, ki senin verdiğin emeğin 10 da 1 ini vermedim ben o araca, ama en severek isteyerek aldığım araçtı.

Hatta 1 sene önce başkasından alamayıp 1 sene sonra yeni sahibinden almıştım. Eşin de kullanabiliyor ise izah et durumu ve dursun, ben verdiğin emeğe acırım satarsan.

mikelazi
11-10-2017, 17:03
senin konunu nasıl kaçırmışım ben :)

büyük turbo-yazılım-eksoz oldu bitti tuning işinden çok araştıran yapmışken en iyisini yapmaya çalışan,yol tutuşa önem veren tüm olanaklara (işçilik-parça)km.lerce uzak olup genede bu işe baş koyan biri olarak öncelikle sana helal olsun diyorum.

eski alfacı olarak.bırak ist.te adam adıyamanda neler yapmış.kardeşim tek kelimeyle arabacısın sen,yeminle kendimden utandım :)
konunu okudum,aracınıda az buçuk biliyorum.emek,zaman ve para harcadığın aracı 3 sene sonunda satışa çıkarmana pek şaşırmıyorum.yorumlarından kafada bağzı şeylerin bittiğini anlıyorum.hakkında hayırlısı olsun diyorum.istediğin parayı görürse acıma ver gitsin.belki o kadar zevk alacağın,okadar emek verdiğin benim diceğin bir aracın olmayacak ama zaman ilerliyor.ayak uydurmak lazım.ne alırsan al o aracada ayrı bir karakter katacağın kesin :)

bu arada alt-üst gergiler ve amortisör beni bitirdi.

rain man
11-10-2017, 17:30
Evlendikten sonra hatun baskısıyla çiçek gibi arabamı sattım. (colt cz3) Tam istediğim kıvama geliyordu az kalmıştı.

Sat bunu işte ufak vs vs diye diye sattım. Hala pişmanım, ki senin verdiğin emeğin 10 da 1 ini vermedim ben o araca, ama en severek isteyerek aldığım araçtı.

Hatta 1 sene önce başkasından alamayıp 1 sene sonra yeni sahibinden almıştım. Eşin de kullanabiliyor ise izah et durumu ve dursun, ben verdiğin emeğe acırım satarsan.

Öyle bir şey ki yaptıkça bağlandım, bağlandıkça beraber olmak için sebebim oldu bırakmak istemedim. Kısır döngü de şöyle başladı. Bi kez mekanik olarak düzene koydum ve emek verdim. Madem öyle harcadığım paranın hakkını alayım dedim. Bitmedi ama daha da öteye gitti. Bu lafı ilk dediğimde yaklaşık 7 bin tl harcamıştım. Şu anki rakamı inandırıcı gelmeyeceği için söylemiyorum :)

Ama bir yerde kırmam lazım bunu. Çünkü zaman sorumluluk gerektiriyor. Araba kenarda dursa bile yiyeceği temiz 5 bin tl var yıllık sabit gider olarak. Bir de hadi araba 400 500 bg olsa ne bileyim pist günlerinde süre kasılacak önü açık bi araç olsa yine kenarda dursun. Ama işte öyle değil. Haliyle ya tek araç olacak bu ya da kenarda durmadan gidecek. Arayacağımı, yıllar sonra bile bulsam kat be kat fazla parasını vermeye hazır olacağımi biliyorum. Ama işte şartlar ve zorunluluklar.

senin konunu nasıl kaçırmışım ben :)

büyük turbo-yazılım-eksoz oldu bitti tuning işinden çok araştıran yapmışken en iyisini yapmaya çalışan,yol tutuşa önem veren tüm olanaklara (işçilik-parça)km.lerce uzak olup genede bu işe baş koyan biri olarak öncelikle sana helal olsun diyorum.

eski alfacı olarak.bırak ist.te adam adıyamanda neler yapmış.kardeşim tek kelimeyle arabacısın sen,yeminle kendimden utandım :)
konunu okudum,aracınıda az buçuk biliyorum.emek,zaman ve para harcadığın aracı 3 sene sonunda satışa çıkarmana pek şaşırmıyorum.yorumlarından kafada bağzı şeylerin bittiğini anlıyorum.hakkında hayırlısı olsun diyorum.istediğin parayı görürse acıma ver gitsin.belki o kadar zevk alacağın,okadar emek verdiğin benim diceğin bir aracın olmayacak ama zaman ilerliyor.ayak uydurmak lazım.ne alırsan al o aracada ayrı bir karakter katacağın kesin :)

bu arada alt-üst gergiler ve amortisör beni bitirdi.

Eyvallah abi teşekkür ederim yorumların için.

Bütün bu kararları alırken bu işleri yapmış ve fikri olan tecrübeli arkadaşlardan faydalandım. Özellikle buradan da arkadaşların tanıyacağı özdemir ve oğuzla (kafalarını da şişirerek) plan proje yaptım. Ve bütün bunları yaparken amacım şuydu, ben bu arabayı seviyorum ve kullanacağım. O yüzden hem performans hem yol tutuş hem de görüntü açısından en dengeli ve olabilecek en iyi modda olmalı çünkü benim gözümde hakediyordu.

Ama gerek modelin ülkede az olması gerek usta sayısının yetersizliği bana çok engel oldu. Yaptım fakat işlemler kadar yollarda, otellerde vakit geçti ister istemez. Pişman değilim çünkü istedim, keyif aldım ve yaptım. Ama artık durmam lazım. Çünkü tek değilim. Eskiden gözüm kapalı verdiğim miktarlar artık gözüme batıyor iki kişi adına karar veriyorum çünkü. Haliyle ortak ihtiyaca uyan belki daha yavaş daha kötü yol tutan, daha az karakterli ama kriterleri sağlayan bir araca geçmem lazım.

Ayrıca kısmetse ve olursa önümde otomobillerle sadece binecek kadar ilgilenebilecegim zaman olacağı için benden daha az ilgi bekleyen bir araç almam lazım. Yoksa dediğim gibi. Elimde patlayacak bir şey degil, bir sıkıntısı olursa orjinal yada daha iyisi duruma getirir yine binerim. Ama işte...

mikelazi
11-10-2017, 18:03
çok iyi anlıyorum.

hakkında hayırlısı.

rain man
29-12-2017, 17:57
https://i.hizliresim.com/Gyd6G7.jpg

https://i.hizliresim.com/4GE79Q.jpg

https://i.hizliresim.com/0GYvrW.jpg

https://i.hizliresim.com/JO0RWB.jpg

https://i.hizliresim.com/OyGYa5.jpg

https://i.hizliresim.com/yzBYja.jpg

https://i.hizliresim.com/6yogMW.jpg

https://i.hizliresim.com/WGNBoL.jpg

https://i.hizliresim.com/zJ68yD.jpg

Sonda efektli kapak fotoğrafı :D

https://i.hizliresim.com/Ay94GX.jpg

Konuda yazmıştım daha önce. Arabayı satmak için üşendiğim fotoğrafları bugün arabayı yıkatıp çektim. Bir kaç göz tırmalayan detay var ancak vaktim ve sonucunda verim alabileceğim ortamım olmadığı için o şekilde çekemedim. İlgilenen arkadaşlar olursa eğer aracım satılıktır. Konusu, yaptıklarım vs her şey burada zaten. Yaklaşık 3 yıldır birlikteliğimiz fazlasıyla güzeldi ancak kendisi bende saplantı haline geldiği için sanırım satmam benim için en doğrusu olacak.

Yine de sat(ıl)mazsa(m) yapacaklarım:

- Eibach viraj demirleri
- Strongflex komple ön takım burcu
- Arka üst kule gergisi
- Foliatec ile kaliper boyası yenileme (sarı ya da kırmızı)
- Çelik fren hortumları - delikli oluklu diskler ve racing tip balatalar
- Kaputun taş izlerinden arındırılma amacıyla boyanması, aynı sebeple tamponun tekrar elden geçmesi, ardından mini göçüklerin giderilmesi ve kozmetik yenilemeler
- yazılımı soft yazılımdan yukarı çıkarıp bir adet maxi display ile kontrolü yükseltip pist günlerine gidecek 2. araç halinde kullanmak.

barakuda26
29-12-2017, 19:33
Maşallah diri duruyor çok. Önden gerçekten mükemmel bi duruşu var 147'lerin. Hayırlı satışlar meraklısına satılır inşallah.

rain man
29-12-2017, 20:45
Maşallah diri duruyor çok. Önden gerçekten mükemmel bi duruşu var 147'lerin. Hayırlı satışlar meraklısına satılır inşallah.

Çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince o şekilde tutmaya çalışıyorum ben de :) Amin inşallah.

rain man
13-01-2018, 02:14
Her ne kadar aracım ilanda da olsa bugün üzerindeki hava filtresini değiştim. Üzerinde yaklaşık bir buçuk sene önce taktığım Kn Apollo vardı. Bir kaç kez temizleme kiti ile temizlesem de sonrasında kiti bulamayınca başarısız bi yöntem uygulamıştık. Fakat durumdan rahatsız olunca çok da düşünmeden bmc dia siparişini geçtim. Şansıma amazon.de'de tek vardı stokta ve fiyat olarak buradakinin yarısı gibi bir tutara denk gelmiş oldu.

Çok bir değişiklik beklemiyordum ama gaz tepkisi ciddi şekilde değişti. Kendi emiş borusu tampon ızgarasına bakar vaziyette montajını yaptım. Yine kafam rahat olsun diye akışmetre de değişiyorum. Ayrıca bir kaç aydır bozuk olan yağ seviye muşürünü de birlikte değişeceğim km bakımı ile birlikte.

https://i.hizliresim.com/0E26XL.jpg

https://i.hizliresim.com/JQEJ9n.jpg

rain man
05-04-2018, 20:24
Bakımlara devam.

Yaklaşık 9 bin km olmuştu en son yağ bakımını yapalı. Bu vakte kadar motor yağı olarak son 3-4 değişim Shell helix ultra 5w40 pureplus kullanmıştım. Araştırdığım vakitte teknik data verilerini karşılaştırdığımda fiyat performans ürünü olduğu için. Değişiklik olsun diye piyasaya uyup Motul 8100 xcess aldım. Beraberinde Liqui moly ceratec siparişini de verdim yine olumlu yorumlardan ötürü. Sonuçta 160k km'yi neredeyse devirmiş ve ne kadar soft da olsa daha fazla güç üreten bir motor. Yağ değişim sıklığını mümkün olduğunca düzenli tutmaya çalışıyorum.

Geçen yazın sonlarına doğru klimadan verim alamamaya başlamıştım ama sıcaklar azalıyor diye bir sonraki yaz başında yaparım demiştim. Gazı kalmamış ayrıca klimanın fan rezistansında sorun varmış rölantide iken ağır fazda çalışmıyormuş fan. Polen filtresini değiştik ve klima gazının dolumunu hallettik. Rezistans müşürü de gelince takılacak.

Güzel bir pasta cila ile tekrar fotoğrafları güncelleyip satılık ilanımızı bir sonraki ay Sakarya'da güncelleyeceğiz :)

Korna editi; Bugün 9 yıllık kornası da işlevini yitirdi :) sanırım iki faz varmış kalın ve ince olarak. Şu an kalın frekans veren kısmı çalışmıyor. O da haftaya değişilecek.

REHA
07-04-2018, 08:19
Dostum, senin konuyu okurken resmen kendimi gördüm. Arabaları mükemmel hale getirdikten sonra satma sebebimiz ne hala anlamış değilim. Hatırlarsın bende bir tane Megane RS vardı. Onunla epey uğraştıktan sonra (hiç gerek yokken) yeter bu kadar deyip sattım. Şimdi Giulietta ile tekrar Alfa'ya döndüm. Size de naçizane tavsiyem tam her şey oturmuşken aracınızı satmayıp gönlünüzce doya doya kullanmanızdır. Harcadığınız parayı verecek biri çıkabilir ama verilen emek harcanılan zaman paha biçilemez.
Bu kadar edebiyattan sonra asıl soruma geçeyim. Coillerin bozuk yollarda tepkisi nasıl oldu. Adıyaman'ın yollarını az buçuk tahmin edebiliyorum. Uyguna denk gelince Giu'ya KW V2 coil aldım ama takıp takmama konusunda kararsızım. Sonra trim sesi gelmeyen arabadan çatur çutur sesler gelmesini istemem :) Son olarak yeni görev yeriniz hayırlı olsun. İstanbul'a bir adım kalmış artık.

ckrc
07-04-2018, 16:39
İlk araban mi hocam?
Satma, ilk arabani sakin ama sakin satma. Benim hic emek harcamadigim, önemsemedigim, bakimlarini bile rastgele yaptigim ilk arabami satali 3 sene olucak inan hala ariyorum. Bu kadar emek varken bu araba satilirsa inan çok ararsin.

rain man
08-04-2018, 22:52
Dostum, senin konuyu okurken resmen kendimi gördüm. Arabaları mükemmel hale getirdikten sonra satma sebebimiz ne hala anlamış değilim. Hatırlarsın bende bir tane Megane RS vardı. Onunla epey uğraştıktan sonra (hiç gerek yokken) yeter bu kadar deyip sattım. Şimdi Giulietta ile tekrar Alfa'ya döndüm. Size de naçizane tavsiyem tam her şey oturmuşken aracınızı satmayıp gönlünüzce doya doya kullanmanızdır. Harcadığınız parayı verecek biri çıkabilir ama verilen emek harcanılan zaman paha biçilemez.
Bu kadar edebiyattan sonra asıl soruma geçeyim. Coillerin bozuk yollarda tepkisi nasıl oldu. Adıyaman'ın yollarını az buçuk tahmin edebiliyorum. Uyguna denk gelince Giu'ya KW V2 coil aldım ama takıp takmama konusunda kararsızım. Sonra trim sesi gelmeyen arabadan çatur çutur sesler gelmesini istemem :) Son olarak yeni görev yeriniz hayırlı olsun. İstanbul'a bir adım kalmış artık.

Abi merhaba. Birebir konuşmadık ama takıldığım zamanlarda alfisti'deki 159'unuzun konusunu, ardından gelen megane rs'i takip etmiştim zaten :) Giu da hayırlı olsun. Kafası benim gibi kırık arkadaşları takip etmek zor olmuyor :) Dediğiniz gibi, harcadığım değil de piyasada satılabilir gördüğüm fiyatı veren var ama kafamda alternatif bir çok araç üretsem de hepsi de bir noktada eksik kalıyor.

Eksisini kroniğini bildiğim sorununu hallettiğim, ömürlü değişmesi gereken parçalarını değiştiğim bir aracı bırakıp yerine bilmediğim herhangi bir aracı alacak olmak zor geliyor. Kafamdaki araçlarla ilgili ara ara konu açıyorum, örnek vermek gerekirse çok geniş bir skalada 508 sw var mesela, çok absürd değil ama pedalın altında böyle bir güce alıştıktan sonra ara hızlanması çok ağır olan bir aracın süspansiyonu ve geniş alanı ne kadar mutlu edebilir bilmiyorum. Ya da f20 benzinli modeller var bir yandan. Düzgün bir kombinasyon ile oldukça şık ama bu sefer hiç yakıt göstergesine ortalama tüketime bakmayan, rahatça gaza basan ve 8 litreyi zar zor geçen beni tüketim olarak yorabilir. Yine aynı şekilde ibiza - polo - a1 benzinli modeller tüketimde olduğu gibi iç hacim olarak da üzebilecek. Golf'ü şahsi olarak beyaz ve siyah harici bir renk olmadan düşünmüyorum, bi de her yerde varlar. İyi alıştık alfaların dikkat çekmesine. Ne kadar o sebeple almasam da park ettiğim yerde bir çok benzer yüzün içinde sırıtması hoşuma gidiyor :)

Sen de güneydoğuda çalışmıştın abi sanki. Yollar benzer. Şöyle söyleyeyim, süspansiyon ve konfor kalitesi sıralamasını aynı araçta 3-4 farklı kombinasyon ile denediğim için bende bayağı sağlam tecrübe bıraktı. Daha önceden HR ve Eibach Prokit'i orjinal amortisörler ile sonrasında D2 coiloverı kullanan bana göre coil'ler neredeyse en sert ayarda bile yaylı araçtan yumuşaklar.

Sertlik sıralaması : Eibach > HR > Coilover => Orjinal süspansiyon

Yol tutuşa katkı : Coilover > Yaylar > orjinal süspansiyon

Bozuk yolda sertlik orta dereceden üstte olursa biraz tıkır tıkır oluyor ama yarış arabası gibi şoku tek seferde atlatıp on defa esnememesi falan çok iyi. Hatta ankaradan aynı araca sahip bir arkadaşım benim araca bindikten sonra hala arabayı satacaksan coilleri sök bana ver diyor. Bence bozuk yolda kullanımda çok sorun yok. Ben mesela yaylı halimden 1 cm falan yüksekteyim ortalama, sertlikse düz yolda daha fazla ama şok anında daha konforlu. Eşim coilden sonra hiç sertlikten söz etmedi mesela :) Bence olumsuz bir durum yok.

İlk araban mi hocam?
Satma, ilk arabani sakin ama sakin satma. Benim hic emek harcamadigim, önemsemedigim, bakimlarini bile rastgele yaptigim ilk arabami satali 3 sene olucak inan hala ariyorum. Bu kadar emek varken bu araba satilirsa inan çok ararsin.

Evet ilk aracım. :) Şoförlüğüm dahi yokken gözümü karartıp gidip aldığım bir araç. Hikayesi falan geniş. Ama yorgunlukla karışık maddi pişmanlık oluyor bazen. İnsanı da o yıpratıyor. Peder bey bile illa harcayacaksan satıp daha pahalı bir araç alsaydın diyor. Çevre baskısı had safhada. Ayrıca manuel - yarı bronz balata olması sebebiyle eşim kullanamıyor. İhtiyaç anında rahatça kullanabilsin diye de değişim istiyorum. Tabi bunlar satma nedenim. Satmama nedenlerim çok daha fazla :) Tabi baskılanmış durumda biraz.

ozoozo
09-04-2018, 15:40
Bu arabaya harcadığın her kuruşa üzülüyorum, gel kardeşim satta kurtulalım sende kurtul bizde :) Çare VAG

rain man
09-04-2018, 16:53
Bu arabaya harcadığın her kuruşa üzülüyorum, gel kardeşim satta kurtulalım sende kurtul bizde :) Çare VAG

Kardeş başta yanlış yaptık. O ilk Ankaraya geldiğimde gazı vermeyecektiniz. Hala o gazla yürüyorum :D

REHA
09-04-2018, 23:55
Coilli, Brembo frenli, kilitli bir önden çekişli araçtan sonra saydıklarının hangisi mantıklı gelebilir ki;) Şöyle diyeyim 147 sonrası seni tatmin edecek araç ancak yeni nesil 2.0 turbolu bir hothatch olabilir. Yani 150k+ :D Bu arada benim Viranşehir'deki görev sona erdi. Yaklaşık bir yıldır İstanbul'dayım. Yolun düşerse ufak bir Alfa buluşması yapalım.

rain man
10-04-2018, 14:59
Coilli, Brembo frenli, kilitli bir önden çekişli araçtan sonra saydıklarının hangisi mantıklı gelebilir ki;) Şöyle diyeyim 147 sonrası seni tatmin edecek araç ancak yeni nesil 2.0 turbolu bir hothatch olabilir. Yani 150k+ :D Bu arada benim Viranşehir'deki görev sona erdi. Yaklaşık bir yıldır İstanbul'dayım. Yolun düşerse ufak bir Alfa buluşması yapalım.

Aynen dediğin gibi abi :) yani ya yeni model olmasından feragat etmem lazım ya performansından yol tutuşundan ya da verimliliğinden. Çünkü hepsini bi anda verecek modeller s3 - golf r. Başka türlü aklıma bişey gelmiyor.

Evet okumuştum, aileler İstanbul'da. Daha önceleri arabasız gidip geliyordum ama artık Alfa ile geleceğim için yazarım gelmeden :) Mini buluşma yaparız keyifle.

rain man
17-04-2018, 22:49
Herkese selam.

Uzun zamandır sök tak sonucu yapboz olan ön kapı içi döşemeleri sebebiyle ne zamandır söküp düzgün bir izolasyon ile elden geçirmek vardı aklımda. Geçenlerde konusunu açtım hatta E46 sağolsun, tavsiyesiyle gerekli malzemeleri tedarik ettim. Şimdilik taban ve tavan bekleyecek. Önceliğim özellikle ses sisteminin verimliliğini artırmak ayrıca yanal rüzgardan içerde daha az etkilenmek olduğundan (ciddi rüzgarlarda nerdeyse kapı kollarından hava geliyordu) bu kararı aldım. Kapı sacının üstüne erkurt onun da üstüne firex oto süngeri yapıştırdık. Kabloların klipslerin yerlerini ayırıp düzenledik tabi öncesinde. Bugün sadece sağ ön ve arka kapıyı yaptık. Bilimsel bir kıyas yapmadık ancak kapıların kapanma sesi bile bariz şekilde farklılaştı. Ayrıca izolasyon yapılan tarafta ses daha net geliyor dağılmıyor gibi etrafta. Diğer tarafta sanki kapı sacına da vurup geliyor haliyle farklı sesler duyuyorsun gibi.

Müsait bir günde diğer iki kapıyı da yapıp artan parçaları saklayabilirim :) sanırım yarısı ile yaparmışım gelen parçaların.

https://i.hizliresim.com/oO1O42.jpg

https://i.hizliresim.com/Z909oA.jpg

https://hizliresim.com/BLkL79.jpg

https://i.hizliresim.com/2JbJzv.jpg

Ayrıca arka disk balatayi uygun denk getirdiğim için brembo Max olarak aldım. Ön balata ise EBC yellowstuff olarak yolda. Delikli çizgili ön disk bulamadım. Aslında var da amazon olmadığı için kargo gümrük olarak uğraştırma ihtimali olduğu için çekindim. Henüz beklemedeyim.

https://i.hizliresim.com/lOVO5k.jpg

Piste çıkmadan hazır olacaklar listesinde çelik fren hortumu da var. Onu da yapıp çıkmayı düşünüyorum o konuda yönlendirmelere açığım.

Her yıkama sonrası siyah aracın boyasını korumanın zorluğunu farkediyorum. Ve düzenli olarak arabayı boyatmayi düşünüyorum. Geçen sene boyalı kısımları tek seferde boyattim ancak tampon ve kaput taş izi dolu. Kapılar sokakta kalan bir arabanın kaderini çekiyor. Tekrar ön arka tampon boyatsam mi diye düşünüyorum fakat boyanın kalıcılığı fabrikasyon gibi olmuyor. Bir yıl sonra çekme yapıyor cart curt oluyor. Uzun lafın kısası bugün volkan abinin de arabayı görünce folyo konusunda fikirlerim kesinleşti. Normalde boya yapmak daha kesin çözüm gibi gelirdi ama pratikte öyle olmuyor. Hem işçilik iyi olmalı hem muhafaza ve bakımı doğru yapılmalı. Mevcut şartlarda o da mümkün değil. Eğer fikir değiştirmezsem ufak tefek göçükleri halledip güzel bir folyo seçmek.

rahmitanir
18-04-2018, 06:58
Çelik fren hortumu için goodridge'in kendi sitesinden direkt sipariş verebilirsin, 2 haftada geliyorlar.

rain man
18-04-2018, 07:17
Çelik fren hortumu için goodridge'in kendi sitesinden direkt sipariş verebilirsin, 2 haftada geliyorlar.

Abi aslında direk sipariş veremiyor olmamın bir sebebi de ne alacağımı bilmemek. Şimdi benim ön fren kaliper disk ve balata 3.2 gta'ya ait. Arkalar ise standart ölçülerde. Goodridge ya da hel'in parça listesinde ikisini de ayrı ayrı vermiş. Benim 1.9a göre mi almam lazım önleri yoksa 3.2 mi? Merkezler Vs stok hala. Bunu bilmiyorum :)

Emirhancakir
18-04-2018, 07:26
Merhaba. Kesenize ve emeğinize bereket. Çook güzel oluyor gerçekten aracınız. Emeğinizin karşılığını alırsınız umarım. Istanbul'da olaydınız Şahsuvaroğlu'ndan ayrılma boyacı ustam vardı, tamponlara garanti veriyor atmayacağına. Onunla tanıştırırdım sizi. Özel bir ilaç atıyor tampon'a, sonra boyaya da ilaç atıyor farklı. Kullandığı malzemeleri aradım intermetten ama sonuç çıkmıyor. Dediği gibi Şahsuvaroğlu'ndan alıyor sanırım onları.

Bu söylediklerimi bir boyacıya danışın, belki bilen boyacı çıkar. Bir daha tampon ve plastik aksamların boyasında sorun yaşamazsınız.

rain man
18-04-2018, 07:30
Merhaba. Kesenize ve emeğinize bereket. Çook güzel oluyor gerçekten aracınız. Emeğinizin karşılığını alırsınız umarım. Istanbul'da olaydınız Şahsuvaroğlu'ndan ayrılma boyacı ustam vardı, tamponlara garanti veriyor atmayacağına. Onunla tanıştırırdım sizi. Özel bir ilaç atıyor tampon'a, sonra boyaya da ilaç atıyor farklı. Kullandığı malzemeleri aradım intermetten ama sonuç çıkmıyor. Dediği gibi Şahsuvaroğlu'ndan alıyor sanırım onları.

Bu söylediklerimi bir boyacıya danışın, belki bilen boyacı çıkar. Bir daha tampon ve plastik aksamların boyasında sorun yaşamazsınız.

Malzemenin ismini öğrenebilirseniz ben de boyacıya sorabilirim çünkü kullandığım yol aynı olmasına rağmen daha geçen sene boyatmış olduğum tampon taş izi içinde. Hiç bu kadar olmamıştı :) yorumunuz için teşekkür ederim. Yapmak istediğim hala çok şey var ama artık biraz duruldum :) sadece kozmetikle ilgilenmek istiyorum ilk planda hatta.

rahmitanir
18-04-2018, 07:34
Abi aslında direk sipariş veremiyor olmamın bir sebebi de ne alacağımı bilmemek. Şimdi benim ön fren kaliper disk ve balata 3.2 gta'ya ait. Arkalar ise standart ölçülerde. Goodridge ya da hel'in parça listesinde ikisini de ayrı ayrı vermiş. Benim 1.9a göre mi almam lazım önleri yoksa 3.2 mi? Merkezler Vs stok hala. Bunu bilmiyorum :)

Bunlar bugüzel sorular, güzel dertler:)

Yerinde olsam, zamanında fren setini upgrade ederken hprtumları da değiştirdiysen, gta hortumu sipariş ederdim. Ama fren upgrade'inde hortum aynı kaldıysa, 1.9 hortumu almalısın.

Ben kendi arabama sipariş ettiğimde, hortumun çapı, genişliği, bağlantı noktaları falan tamamen mevcut olan ile aynıydı.

rain man
18-04-2018, 07:37
Bunlar bugüzel sorular, güzel dertler:)

Yerinde olsam, zamanında fren setini upgrade ederken hprtumları da değiştirdiysen, gta hortumu sipariş ederdim. Ama fren upgrade'inde hortum aynı kaldıysa, 1.9 hortumu almalısın.

Ben kendi arabama sipariş ettiğimde, hortumun çapı, genişliği, bağlantı noktaları falan tamamen mevcut olan ile aynıydı.

O zaman sipariş ederken bilmiyordum. Yoksa uyumlu olduğunu da bilsem fren merkezinden hortumuna komple isterdim :)

Mantıken şu an çalıştığı düşünülünce 1.9 hortumu almam gerekiyor diye biliyorum. Ancak teyid etmeden de alamadığım için kaldı öyle :)

Emirhancakir
18-04-2018, 07:38
Malzemenin ismini öğrenebilirseniz ben de boyacıya sorabilirim çünkü kullandığım yol aynı olmasına rağmen daha geçen sene boyatmış olduğum tampon taş izi içinde. Hiç bu kadar olmamıştı :) yorumunuz için teşekkür ederim. Yapmak istediğim hala çok şey var ama artık biraz duruldum :) sadece kozmetikle ilgilenmek istiyorum ilk planda hatta.

Tabi ki öğrenirim tekrardan. Müsait olduğum bir ara, en kısa zamanda uğrayacağım yanına sizin için. Bence de performans ve aktarma bir yere kadar, kozmetiğe de arada sırada vakit ayırmak lazım. Taş izleri en uyuz olduğum şey.. Şahsuvaroğlundan bir boyacı ile görüşüp sorabilir ustan, eğer acil ise. Belki ordan temin edebilir. :)

rain man
18-04-2018, 07:52
Tabi ki öğrenirim tekrardan. Müsait olduğum bir ara, en kısa zamanda uğrayacağım yanına sizin için. Bence de performans ve aktarma bir yere kadar, kozmetiğe de arada sırada vakit ayırmak lazım. Taş izleri en uyuz olduğum şey.. Şahsuvaroğlundan bir boyacı ile görüşüp sorabilir ustan, eğer acil ise. Belki ordan temin edebilir. :)

Kozmetik eksik kalınca insan rahat etmiyor zaten :) çok teşekkür ederim en kötü servisi arayıp sordurayım ben de :)

ozoozo
18-04-2018, 22:22
Hala para harcıyor ya.. :p Maşallah kardeşim valla mükemmel oldu her şeyiyle bi ara geldiğinde sürmek isterim.

rain man
19-04-2018, 06:02
Hala para harcıyor ya.. :p Maşallah kardeşim valla mükemmel oldu her şeyiyle bi ara geldiğinde sürmek isterim.

İnceden bir ta.ak mı yoksa :D anahtarı senin kardeş. Hem hastalık oldu artık psikiyatri inceleme konusuyum, elimden çıkana kadar harcarım ne yazık ki.

Ekose koltuğumuz olsa yaptığımız harcama bir şeye yarardı ama dert değil be :)

E46
19-04-2018, 23:35
İzolasyon süper olmuş kardeşim ellerine sağlık. Güle güle kullan :icon_tup:
"İzolasyonu olmayan bir müzik sisteminin hayat damarlarından biri kopmuş demektir."

rain man
21-04-2018, 10:13
İzolasyon süper olmuş kardeşim ellerine sağlık. Güle güle kullan :icon_tup:
"İzolasyonu olmayan bir müzik sisteminin hayat damarlarından biri kopmuş demektir."

Eyvallah abi, gerçekten öyleymiş. Kıyas yapmak açısından yarısını yaptım. Sadece kulağım ile nitelendirme yapıyorum ses o bölgeden bariz daha canlı geliyor. :) farkedilir bir değişim var. Yaz lastiğini de düşük db değerinde almayı planlıyorum. Konfor da bi tık arttı gürültü anlamında.

Davlumbaz içine hangi malzemeyi tavsiye edersin peki abi? Erkurt tek başına para eder mi? Bugün yeni ön çamurluk davlumbazları geldi. Takmadan önce bişeyler yapabilirim.

E46
22-04-2018, 11:32
Eyvallah abi, gerçekten öyleymiş. Kıyas yapmak açısından yarısını yaptım. Sadece kulağım ile nitelendirme yapıyorum ses o bölgeden bariz daha canlı geliyor. :) farkedilir bir değişim var. Yaz lastiğini de düşük db değerinde almayı planlıyorum. Konfor da bi tık arttı gürültü anlamında.

Davlumbaz içine hangi malzemeyi tavsiye edersin peki abi? Erkurt tek başına para eder mi? Bugün yeni ön çamurluk davlumbazları geldi. Takmadan önce bişeyler yapabilirim.

Arka kisımlarina yapabildiğin kadar akustik sünger döşe derim. Hem hafif de olur. Davlumbazın kabin tarafina bakan bolumune erkurt+akustik süngerde olabilir. lastik ebatların nedir bilmiyorum ama eğer uyarsa lassa impetus revo 2 + tavsiye ederim. Benim ebatlarda olmadığı için almamıştım

OğuzCanAlantor
22-04-2018, 13:40
İnceden bir ta.ak mı yoksa :D anahtarı senin kardeş. Hem hastalık oldu artık psikiyatri inceleme konusuyum, elimden çıkana kadar harcarım ne yazık ki.

Ekose koltuğumuz olsa yaptığımız harcama bir şeye yarardı ama dert değil be :)

Buna araba verme pert eder :) Güle güle kullan doktooooor

rain man
22-04-2018, 18:57
Geçtiğimiz senelerde nisan başında çoktaaan yazlık pabuçlarımızı takmış olan biz, bu sene ev taşıma muhabbetlerine bir de kışlıkları bir yere sıkıştırma derdi gelmesin diye gidip değişmeyi bekliyorduk. Ancak havaların iyice ısınması ile kışlıkların deforme olabileceğini düşünüp dün michelin bayisine uğradım. Normalde pilot sport 4 için 450 tl fiyat vardı Kolayoto'da, umutsuzca gitmiştim fiyat almak için. Ancak dün öğrendiğim şekilde 01 Mart – 30 Haziran tarihlerinde Michelin yetkili bayisinde alım yapınca 17 ve üstü ölçüye 240 tl indirim yapılıyor. Bu sayede piyasanın altına gelmiş oldu ve bi gazla PS4'lere geçtik.

Kampanya linki şu lastik alacakların haberi olsun:

https://m.michelin.com.tr/content/pdf/tuketiciler_icin_kampanya_katilim_kurallari.pdf

Onun haricinde yellowstuff'lar geldi. Bulabilirsem çizgili ön disk ile takacağım yoksa diskin durumuna göre oem vs olabilir. Ufak tefek eksikleri gidermeye devam ediyorum bir yandan da.

Arka kisımlarina yapabildiğin kadar akustik sünger döşe derim. Hem hafif de olur. Davlumbazın kabin tarafina bakan bolumune erkurt+akustik süngerde olabilir. lastik ebatların nedir bilmiyorum ama eğer uyarsa lassa impetus revo 2 + tavsiye ederim. Benim ebatlarda olmadığı için almamıştım

Abi impetus revo 2+'nin değerleri çok iyi fakat pratikte çok başarılı bir lastik değil diyorlardı. Kafamdaki lastik Goodyear eagle f1 asymmetric 3 idi. Ama dün bayinin Primacy 4'ün değerleri fena değildi ama önceden kullandığım primacy 3 çok çabuk bittiği ve özelliğini erken kaybettiği için aklımda olan pilot sport 4'ü seçtim dün ani bir kararla. Şimdilik baya memnunum hatta kış lastiğinin ardından bayağı keyif aldım arabadan :)

O zaman davlumbazın içini de Erkurt ardından üstüne firex ile kaplarım. Bir de dışarı bakan tarafa putur atılsa herhalde hissedilir bi fark olur?

Buna araba verme pert eder :) Güle güle kullan doktooooor

Once sana sonra anteplee'ye feda olsun. Eyvallah baboş.

E46
23-04-2018, 20:33
Lastiklerin çok güzel kardeşim hayirli olsun. Kampayada denk getirmiş olman dahada iyi olmuş. Erkurt + bol firex kullanırsın. Birde camurluklarin icinde ön kapı menteşelerine doğru bir izolasyon oluyor açmışken onuda bi kontrol et derim. pütürün sese cok faydasi olmasa da araç sağlığı icin iyi. Geçen benim aracın altina baktım tertemiz buz gibi duruyor o anlamda pütür faydalı olur. Şimdiden kolay gelsin

beratyuksel
21-06-2018, 14:35
Araç çok güzel duruyor, hayırlı güzel sürüşler :)

-Murat Özcan-
21-06-2018, 16:21
Rengi çok asil duruyor.

Kazasız belasız sürüşler dilerim..

rain man
21-06-2018, 18:45
Yorumlar için teşekkür ederim. Bu bahaneyle konuyu guncelleyeyim ben de.

http://i.hizliresim.com/LDEqZj.jpg

http://i.hizliresim.com/1ErAVA.jpg

Eskisi kadar vaktim olmadığı için aldığım yellowlari da brembo maxlari da takamadım. Üzerinde 0.5cmlik spacer vardı. Nerden esti bilmiyorum ama 1 cm olanları aldım eibachin. Ama henüz çıkarıp tamkadım onları da. Tabi bunda yabancı bi şehirde olmamın da etkisi büyük. Adıyamanda iken nazımı çeken güvendiğim bi ustam vardı. Şimdi tanimadigim yerde bu keyfi işleri kendi keyfine dönüştürecek insanlarla denk gelmemek için bir şey yapmadım bekliyorum. Bi yandan hala satma düşüncesi de mecburiyetten var çünkü benden başka kimseye verebileceğim bir araç değil. 2. Araç da benim durumumda çok müsrifce olacak. Kafada bu sorular devam ediyor olsun, hala da küçük projeler var.

-Kaliper boyama

-Delikli on fren diski ve çelik fren hortumları almak

-Emme manifold flaplarini iptal etmek (2yildir flap iptal kiti bagajda geziyorum)

-oil catch can takmak

-seramik koruma ve haftalık cilalar ile devam etmek :)

rain man
28-07-2018, 21:42
Geçen hafta tatsız bi durumla karsilastik. Bugün vaktim de vardı. Daha öncesinde self wash tabelasını gördüğüm yerin yolunu tuttum. Çok kapsamlı olmasa da ufaktan başlangıç yaptım detailing'e. Parlaklık ve duruş hiç fena olmadi. Değişime zaman içinde bakacağım. Ironout ile demir tozlarını söktüm, kili citrus kullanarak kullandım puruzsuz hâle getirdim elimden geldiğince cizmemeye çalışarak, sonrasında tekrar yıkama ve kurulama sonrası önce srp ardından fusso dark wax kullandim. Boyasız plastikler ve farlara sıra gelmedi onları bir sonraki sefere bıraktım. Küçük nazarligimiz ile buyrun fotolar. :)

http://i.hizliresim.com/DDDVQv.jpg

http://i.hizliresim.com/moojQ0.jpg

http://i.hizliresim.com/8zz0V7.jpg

http://i.hizliresim.com/Y662YZ.jpg

http://i.hizliresim.com/aYYJVQ.jpg

http://i.hizliresim.com/pnnqda.jpg

http://i.hizliresim.com/k663qD.jpg

http://i.hizliresim.com/EDDnXZ.jpg

http://i.hizliresim.com/j66P9m.jpg

http://i.hizliresim.com/NDD6zX.jpg

::ZaFeR::
29-07-2018, 13:02
Stadın orada ben de fotoğraf çekeyim bi ara.Nasıl olsa evimin arkası :D Bu arada siyah arabayla uğraşınca insan karşısına oturup baktıkça bakıyor :)

rain man
29-07-2018, 15:09
Stadın orada ben de fotoğraf çekeyim bi ara.Nasıl olsa evimin arkası :D Bu arada siyah arabayla uğraşınca insan karşısına oturup baktıkça bakıyor :)

Komşuyuz desene :)

16EC813
29-07-2018, 15:26
maşallah
gevur ... gibi yaniyo :D

AliGizda
30-07-2018, 07:33
Bir motorsport jant at buna artık bence. MaşAllah kendine gelmiş araba, çok güzel parlamış elinize sağlık.

rain man
30-07-2018, 08:00
maşallah
gevur ... gibi yaniyo :D

Tek eksiği sunrooftan çıkan abla di mi gürsel amca :)

Bir motorsport jant at buna artık bence. MaşAllah kendine gelmiş araba, çok güzel parlamış elinize sağlık.

Euro 4un altında iken yavuz abiyle görüştük baya niyetlenmiştim o ara superturismo almaya. O ara olmadı sonra alırım dedim şimdi aldı başını gitti. Ikıncı el 5x100 arada açıp bakarım. 17 inç kendini göstermeyecek 18 gerek. Onu da bulmak da almak da mesele. Denk gelirse orjinal oz 18 inç yine de düşünürüm. Her halükarda bir cok insan bmw karpuz janta benzeetse de kendi jantlarını da beğeniyorum. Yolda güzel duruyor. Tesekkur ederim.

BARR
30-07-2018, 08:02
Bu jantlar aslında çok güzel ancak bence yanak biraz kalın gözüküyor. (Standart ölçü ne ise odur ayrı konu)

Bir alt yanak olsa mesela 45>40 gibi o zaman çok daha tatlı durur.

rain man
30-07-2018, 08:14
Bu jantlar aslında çok güzel ancak bence yanak biraz kalın gözüküyor. (Standart ölçü ne ise odur ayrı konu)

Bir alt yanak olsa mesela 45>40 gibi o zaman çok daha tatlı durur.

Kesinlikle. Ilk aldiğimda 215 45 17 lastiklerle dipçik gibi duran araba bi kaç ay içinde tüm lastiklerde balon oluşunca hem biraz daha grup artsın hem de balon sorununu çözelim diye 225 45 17 takmaya başladım. Orjinal ölçüde ben buradayım diyor zaten lastikler.

Aynı jantin 18inde 225 40 18 ile bağırıyordu ama onda da konforu törpülemişti baya.

BARR
30-07-2018, 08:16
Sonuçta biblo değil kullanılıyor, optimum zevki hangisi veriyorsa onu tercih etmek lazım. Memleket yolları *****.

KÖROĞLU
30-07-2018, 08:24
c5 le beraber çekelim bi gün, stadın önü güzelmiş. 45 yanak lastik ve Sakarya bir arada olmaması gereken kombinasyon. Yollar tarladan hallice bir çok yerde.

147 kullanmış birisi olarak söylüyorum ciddi keyifli, debriyaja alışmak mesele ama biraz ;)

wolkanku
30-07-2018, 08:34
jantları L8AU kodu ile boya geç veysel :) başka eksiği yok :)

B16
30-07-2018, 08:42
maşallah veysel ama jantları bende beğenmedim. karpuz jant gibi :(

rain man
30-07-2018, 09:23
Sonuçta biblo değil kullanılıyor, optimum zevki hangisi veriyorsa onu tercih etmek lazım. Memleket yolları *****.

Aynen öyle. Klasik olacak bir marka model değil. Dizel çok bilinen bi motor. Tam kullanıcı arabası o yüzden kullanılıyor. 75 bin km yapmışım 3.5 senede. Daha çok rahat o kadar gideri var. Haliyle optimum kombinasyonu yakalayıp binmek lazım :)

c5 le beraber çekelim bi gün, stadın önü güzelmiş. 45 yanak lastik ve Sakarya bir arada olmaması gereken kombinasyon. Yollar tarladan hallice bir çok yerde.

147 kullanmış birisi olarak söylüyorum ciddi keyifli, debriyaja alışmak mesele ama biraz ;)

Aynen abi. Elimde fazla cila var :) önce yıkar parlatir sonra çekeriz.

jantları L8AU kodu ile boya geç veysel :) başka eksiği yok :)

A new wolkanku is rising mi :)

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRfwAwzcWxFIj_0AoNs-IMyYs88ah8piV72u_ldY9u1wC06gl7sz_SPVbPo

Bu mu bahsettigin renk? Yeni bayattım ya jantları. Boyatmak sorun değil de o sürede ikame jant bulmak mesele.

SkY
30-07-2018, 09:24
çok güzel görünüyor..kazasız belasız kullanın

wolkanku
30-07-2018, 09:34
aynen L8AU audinin orjinal füme jant tonu.
bir de L1RR diye bir ton var o daha kontrastlı daha güzel bir renk gibi geliyor ama canlı görmedim birşey diyemem. youtubeda bi videoda l8au ile l1rr kıyaslamasında gördüm sadece.

::ZaFeR::
30-07-2018, 11:56

Ben 40 yanak lastiklle geziyorum abi :D Türkiye'de metrekareye düşen rögar kapağı sayısı en çok Sakaryadır zannedersem :D

rain man
16-10-2018, 19:13
çok güzel görünüyor..kazasız belasız kullanın

Çok teşekkür ederim sagolun.

maşallah veysel ama jantları bende beğenmedim. karpuz jant gibi :(

Mesajın gözümden kaçmış reis. Onu çok andırıyor ama araçtaki görüntüsünü beğendiğim için değişmek istemedim. Yoksa bi superturismo ya da ultraleggera hevesim vardı denk de gelmedi kaldı öyle.

Yorumlar için teşekkürler. Bir süredir fazla basınç nedeniyle baya gezdim sonra bi ustamın uyarısı üzerine farkli bir hadiseden ötürü enjektörü beyin üzerinden resetleyen iyi niyetli pompacinin yazılımda bozulmaya sebep olduğunu öğrendim. Eski yazılımı yükledik şu an gayet sorunsuz.tabi bu bahaneyle turbo vs elden geçti. Tekleme baskı balata volant üçlüsünden kaynaklanıyor olup stage 2 baskı balatanin ihtiyacımi aştığını düşünerek stage 1 orjinal konforuna dönmüş bulunmaktayım. Gerçekten dünya varmış :)

Taa 3 ay önce tamponumu catlatan ve köşeden çıkartan çekici boyatmayi kabul etti ama vaktim yok ve arabasız kalmak istemiyorum. Arabayı ilana alicam ama vakit bulamıyorum ilanı yazmaya :)

CVK
16-10-2018, 19:26
Maşallah

bir jant önerisi

https://c1.staticflickr.com/5/4114/4960931889_c32ba626a0_b.jpg

rain man
16-10-2018, 22:18
Maşallah

bir jant önerisi

https://c1.staticflickr.com/5/4114/4960931889_c32ba626a0_b.jpg

Bbs ch diyorsun :)

Bi ara replikasi denk gelmişti..orjinal olsa alıp denerdim :)

CVK
17-10-2018, 01:48
Bbs ch diyorsun :)

Bi ara replikasi denk gelmişti..orjinal olsa alıp denerdim :)

Yakışmayan araba neredeyse yok gibi :)

CVK
17-10-2018, 01:57
Geçen hafta tatsız bi durumla karsilastik. Bugün vaktim de vardı. Daha öncesinde self wash tabelasını gördüğüm yerin yolunu tuttum. Çok kapsamlı olmasa da ufaktan başlangıç yaptım detailing'e. Parlaklık ve duruş hiç fena olmadi. Değişime zaman içinde bakacağım. Ironout ile demir tozlarını söktüm, kili citrus kullanarak kullandım puruzsuz hâle getirdim elimden geldiğince cizmemeye çalışarak, sonrasında tekrar yıkama ve kurulama sonrası önce srp ardından fusso dark wax kullandim. Boyasız plastikler ve farlara sıra gelmedi onları bir sonraki sefere bıraktım. Küçük nazarligimiz ile buyrun fotolar. :)

http://i.hizliresim.com/DDDVQv.jpg

http://i.hizliresim.com/moojQ0.jpg

http://i.hizliresim.com/8zz0V7.jpg

http://i.hizliresim.com/Y662YZ.jpg

http://i.hizliresim.com/aYYJVQ.jpg

http://i.hizliresim.com/pnnqda.jpg

http://i.hizliresim.com/k663qD.jpg

http://i.hizliresim.com/EDDnXZ.jpg

http://i.hizliresim.com/j66P9m.jpg

http://i.hizliresim.com/NDD6zX.jpg

O stadın cephe ve çatı modüllerinin alayında emeğim vardır. Çalıştığım firma Türkiye'deki stadyum işlerini alıyordu.

Hey gibi günler valla.

rain man
26-05-2019, 11:30
Uzun bir ara sonra herkese selam. Bahtsiz bir olay yaşamıştık bir sene önce. Tampon cekicinin sorumsuzluğu sebebiyle çatlamıştı. Gerek is yoğunluğum gerek kozmetik sorunum haricinde bir sıkıntı olmamasi sebebiyle bir sure beklettim. Yaklasan triger km ömrü ve ömürleri azalan disk balatalarla beraber total bir bakıma girdik. Sagolsun oguz kardesim arabayi aldı tum sikintilari bir hafta olmadan çözdü ve arabayi ulaştırdı.

Tampon onarılıp boyandı, önlerde ate disk ve yellowstuff balatalara, arkada brembo max cizgili diskler ve ate balatalara geçtik ve kaliperler boyandı. Debimetremiz bozulduğu için limp mode a alıyormuş (neyseki turbo ve bağlantılarda bir sorun yok), hiz sabitleyici iki aydır çalışmıyordu fren müsuru bozulmuş değişti, isitma bujileri değişti, bir önceki triger değişiminde unuttuğumuz manifold flapları bu kez triger değişimi sırasında iptal edildi, yag ve filtrelerle birlikte kapanışı yaptık :) yol dönüşü hafif de pozitif eğimli olan bi yoldan spoiler atayım.

https://i.hizliresim.com/3O8R59.jpg

Uzunca bir suredir aklimda olan satma fikrinden yine uzaklastım. Piyasa fiyatına araba alıp uzerine arabanın canını alıp para harcamadan üstüne 10 bin koyan kullanıcıları gördükten sonra satılır dediğim değil de hakettiği fiyata satarım bundan sonra.

Setup zaten 3 yıldır bindigim setup ve oldukça güvenilir. 4 adet ss lastik bulunca istanbul parkı tanımaya artık gideyim diyorum.

Lastik konusundaki tavsiyelerinize açığım.

brave
26-05-2019, 11:50
Nadir alfalardan maşallah :)

rahmitanir
26-05-2019, 12:49
Lastik olarak, biraz fiyatı yüksektir ama Kumho V700 tavsiye ederim.

Biraz daha fiyat performans olsun dersen kumho ku36.

Her ikisi de ss olarak nam yapmış ve hot hatcler için oldukça yeterli lastiklerdir.

rain man
26-05-2019, 15:51
Lastik olarak, biraz fiyatı yüksektir ama Kumho V700 tavsiye ederim.

Biraz daha fiyat performans olsun dersen kumho ku36.

Her ikisi de ss olarak nam yapmış ve hot hatcler için oldukça yeterli lastiklerdir.

Açıkçası çok ciddi meblağlar ödemek istemiyorum. Ama nakit 1000 tl çıkma alacağıma 1500 1600 taksitli almak daha makul geleceğinden ku36 bakıcam.

Sanırım bir gün önce takıp piste gidip gelmek mantıklı Sakarya'dan? Orada o tarz hizmetler alacağımız bir yer yok herhalde.

rahmitanir
26-05-2019, 21:35
Açıkçası çok ciddi meblağlar ödemek istemiyorum. Ama nakit 1000 tl çıkma alacağıma 1500 1600 taksitli almak daha makul geleceğinden ku36 bakıcam.

Sanırım bir gün önce takıp piste gidip gelmek mantıklı Sakarya'dan? Orada o tarz hizmetler alacağımız bir yer yok herhalde.

Ku36 yaz aylarında yağmur bile yağsa günlük bile rahatlıkla kullanabileceğin tipte bir lastiktir.

O sebeple pistten illa 1 gün önce taktırmana gerek yok, müsait vaktinde taktır, günlük kullan, zamanı gelince de piste git.

Senin yarinde olsam, ku36 alınca, en azından eylül sonuna kadar arabadan sökmezdim.

rain man
26-05-2019, 21:57
Ku36 yaz aylarında yağmur bile yağsa günlük bile rahatlıkla kullanabileceğin tipte bir lastiktir.

O sebeple pistten illa 1 gün önce taktırmana gerek yok, müsait vaktinde taktır, günlük kullan, zamanı gelince de piste git.

Senin yarinde olsam, ku36 alınca, en azından eylül sonuna kadar arabadan sökmezdim.

Daha geçen sene aldığım ps4'leri yeni taktım :( Günlük lastiklerim yıpranmasın diye bu işe giricem. Başka bir derdim yok. Bir fren hidrolik değişimi yapıcam onun haricinde lastik hariç hazırım. Ku36 fiyat olarak uygun dediğiniz gibi müsait olan bir tarihte halledicem artık.

SkY
27-05-2019, 10:17
satmaktan vazgeçmenize sevindim.yine 2.el bir araç alsanız herşeyi sil baştan yaparak bir sürü para harcayacaksınız.en azından böyle ne derdi olduğunu bildiğiniz veya hallettiğiniz aracınızla kafanız rahat olur.

rain man
27-05-2019, 11:23
satmaktan vazgeçmenize sevindim.yine 2.el bir araç alsanız herşeyi sil baştan yaparak bir sürü para harcayacaksınız.en azından böyle ne derdi olduğunu bildiğiniz veya hallettiğiniz aracınızla kafanız rahat olur.

Açıkçası yerine alternatif üretemiyorum :) Benzer hisleri uyandıran bir arabayı almam için yaklaşık bir 100 bin eklemem gerekiyor zaten. Sırf otomatik olsun derdine çekilecek iş değil o da. Çok ihtiyaç gelişirse B sınıfı otomatik görece ucuz bir araç almayı yine düşünebilirim ama bunu bu şekilde hiç etmek en çok bana koyar.

onre
27-05-2019, 12:10
Açıkçası yerine alternatif üretemiyorum :) Benzer hisleri uyandıran bir arabayı almam için yaklaşık bir 100 bin eklemem gerekiyor zaten. Sırf otomatik olsun derdine çekilecek iş değil o da. Çok ihtiyaç gelişirse B sınıfı otomatik görece ucuz bir araç almayı yine düşünebilirim ama bunu bu şekilde hiç etmek en çok bana koyar.

Aklıma 147'yi sokan konudur bu :D 2 yıllık 147 beraberliğimden şunu çıkardım. Ne zaman tamam oldu bu sefer binilecek kıvama geldi desem bi yerinden kesin bişey çıkıyor :D Tabi genel olarak basit şeyler X markanın Y modelinde de olabilecek türden sorunlar. Açıkçası aldığıma hiç pişman olmadım bence hala 147 f/p olarak baya üst seviyelerde. Veysel abininde dediği gibi satsam ve alternatif üretmek istesem bana göre +100 bandına çıkmam gerekecek. O yüzden bende eksikliklerini ıvırı zıvırı giderip mutlu mesut biniyorum .

rain man
27-05-2019, 14:33
Aklıma 147'yi sokan konudur bu :D 2 yıllık 147 beraberliğimden şunu çıkardım. Ne zaman tamam oldu bu sefer binilecek kıvama geldi desem bi yerinden kesin bişey çıkıyor :D Tabi genel olarak basit şeyler X markanın Y modelinde de olabilecek türden sorunlar. Açıkçası aldığıma hiç pişman olmadım bence hala 147 f/p olarak baya üst seviyelerde. Veysel abininde dediği gibi satsam ve alternatif üretmek istesem bana göre +100 bandına çıkmam gerekecek. O yüzden bende eksikliklerini ıvırı zıvırı giderip mutlu mesut biniyorum .

Bayadır konuşamıyoruz ama tam da dediğin gibi kardeşim. Bunun iki sebebi var 147 ve alfa romeolar gercekten farklı ve sürüş odakli araçlar, diğer sebebi de ayni yas ayni siniftaki araçlara göre daha ucuzlar :) haliyle bir ust seviyeye gecmek icin daha cok seyden vazgecmek lazım.

Ufak tefek dertleri eksik olmasa da hala başarılı bence.

Sahsen bulunduklari fiyat bandında diger tüm alt modelleri de farklı kriterlere sahip olsam seçeceğim araçlar olurdu.

tool
29-05-2019, 13:24
147nin en cok sorun cikaran parcalari neler?
Ön takim 156 gibi sesli mi?

rain man
29-05-2019, 16:29
147nin en cok sorun cikaran parcalari neler?
Ön takim 156 gibi sesli mi?

Jtd için konuşursak akslar :)

İlk iki yıl kullanıcı yorumlarına aldandım. Herkes süspansiyon çok hassas, zaten çabuk bozuluyor o yüzden hiç boşuna masraf yapma en ucuz salıncağı al geç diyorlardı amiyane tabirle. Bu süre zarfında 3 kez falan üst 1 kez de alt salıncakları değiştim. Daha sonra bu iş böyle olmaz deyip orjinal parçaları deneyeyim dedim. İki seneden uzun zamandır ses seda yok maşallah.

Keza yine jtd için motor sorunsuzluğu isteniyorsa şunlara dikkat etmek gerekiyor.

* Triger - devirdaim değişimi

* Enjektör bakımı - belli aralıklarla kontrolü

* Manifold flap iptali.

Benim gördüğüm bir çok jtd sorun çıkarıyor veya motor yapımına gidecek bir soruna sebebiyet veriyorsa bu sorunlardan olmuş. Ya enjektör işemiş ya da manifold flapı emmeden geçmiş.

TS motor kullanmadım. Ama genel olarak sorun demeyelim de bakım isteyen parça varyatör. Ve genel gördüğüm 200 250 bin km gibi motor yapılmış çoğuna.

Ortak sorunlardan söyleyebileceğim belki ufak tefek tuş soyulmaları veya sensör hataları falan vardır. Ama genel olarak özellikle jtd motorlar hem güç hem dayanıklılık anlamında oldukça güvenilir.

rain man
25-02-2020, 18:28
Konu günceli gelsin madem uzun bir süre sonra.

Aradan geçen uzun zamanda sadece biniciydim. 5 bin km öncesi triger seti 3 bin km önce sağ aks ve alt tablalar ayrıca arka denge kolları, 2 bin km öncesi yağ ve filtreler, direksiyon hidroliği, 500 km önce ben bittim dedi ana debriyaj merkezi şanzıman yağı motul gear 300 ls konularak değişti. Bugün de muayene yaptırdım. Bugün ilana çıkıyorum. Totalde sene hesabı olarak 6 yıldır beraberim. Bir gün girdiğim yolda üzmedi, ara hızlanması, duruşu, gidişi, süspansiyonu, sonradan eklenilen multimedya ve izolasyonun içerde yarattığı kalite kesinlikle her seferin +100 binlik bir araçtan fazlasını hissettirdi. Konuda da ara ara satmayı düşündüm ve vazgeçmiştim ama artık yaptığım kilometre, kullandığım yol ve amaç hazırladığım bu araca uymuyor. İkinci olarak kenarda kalmasını sağlayacak maddi özgürlüğüm de yok. Yana yakıla sıkıla satıyorum. Alacağım aracın da 2 gün içerisinde konusunu açacağım kısmetse. Yani alfa romeo'ya elveda deme zamanı geldi gibi.

şu an eksik olan bir kaç ufak kozmetik işi planlamıştım hatta bir kısmı bagajda geziyor ancak yapacak vaktim olmadı. Buradan soran olursa elimden geleni yaparım.

Edit: fotolar ne yapsam görülmüyor. 3 farklı fotoğraf yükleme sitesine yükledim ama ı ıh artık ilan linki paylaşırım.

rain man
18-03-2020, 20:13
Dikkat yoğun fotoğraf içerir.

Tekrar merhabalar. En son güncelden bu yana gelişenleri söyeyeyim, arabayı satmak zaten aklımdaydı ama beğendiğim aracı satmadan almak durumunda kaldım. O yüzden ilana 2 gün önce çıkabildim. Sağolsun OğuzCanAlantor kardeşim bu zamana kadar olduğu gibi hem alım hem de satımda da yardımını esirgemedi. Emeği yeri ayrı bende. Aracı almaya gittiğimde Q2'yi de üzülerek Ankara'ya Oğuz'a bıraktım. Ufak tefek kaporta işlerini ve iç temizliğini hallettirdi. İlana çıktı. Sitede de ilanı paylaştım burada da yazayım hatırası için kalsın fotolar.

İlan linklerini aşağıya bırakıyorum.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-alfin-alfa-romeo-147-q2-sunroof-plus210hp-carbon-siyah-802243105/detay

http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/239188-doktordan_alfa_romeo_147_1_9_jtd_q2.html

https://i.hizliresim.com/DsUIfA.jpg

https://i.hizliresim.com/CWdWxM.jpg

https://i.hizliresim.com/NGoMIs.jpg

https://i.hizliresim.com/Gulaiw.jpg

https://i.hizliresim.com/cnF6RW.jpg

https://i.hizliresim.com/lngqGf.jpg

https://i.hizliresim.com/tAtDW7.jpg

https://i.hizliresim.com/Q9j4Td.jpg

https://i.hizliresim.com/oyJ7Mk.jpg

https://i.hizliresim.com/3laplx.jpg

https://i.hizliresim.com/ttiDyB.jpg

https://i.hizliresim.com/oujhXk.jpg

https://i.hizliresim.com/QTpQnw.jpg

https://i.hizliresim.com/Q7aJ5C.jpg

wolkanku
18-03-2020, 20:42
hadi hayırlı olsun veysel, yeni aracın ne oldu?

rain man
27-03-2020, 12:19
hadi hayırlı olsun veysel, yeni aracın ne oldu?

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/239263-audi_a5_sportback_spor_babaliga_gecis.html#post864 1676

FTHBRK28
09-11-2023, 15:54
Konuyu seneler sonra görüyorum fakat baştan sona okuduğum için çok üzüldüm satılmasına. Aslında konunun direkt sonunu okusam satıldığını görecektim fakat, baştan sonra gidip her sayfa da inşallah satılmamıştır diyerek heyecan yaptım kendime :) Satılmış ama, inşallah sizin gibi bakmışlardır araca.