PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pd enjektor ayari. [Tam uzmanlik gerektirir :)]

maxima
05-02-2016, 22:09
Arkadaslar merhaba
Pd130 aracim var ve /80 firad nozzle var ve bu soguk havalarda gec mars alma,isteksiz rolanti,pis ve geniz yakan egzoz dumani, ve enjektor sakirtisi basladi aracta birazda az miktarda beyaz duman atiyor aracim. Isininca sadece biraz ses kaliyor hepsi duzeliyor

Simdi enj sorun var denildi ustalara gosterdimde.
Vag com a bagladim ve degerler sirasi ile -1.60/0.30/1.90/-0.6 cikti.
Enjektor ayarlari bozulmus olabilirmi?
nozzleri degissem sorun gecermi yoksa komple firad /80 enjektormu almaliyim.
Bosh pompaciya versem temizlese sorun gecermi?

Onerisi olan ve basina gelen varmi.
Simdiden tesekkurler

slowmotion
05-02-2016, 23:15
............

3rk4n
06-02-2016, 00:03
Arkadaslar merhaba
Pd130 aracim var ve /80 firad nozzle var ve bu soguk havalarda gec mars alma,isteksiz rolanti,pis ve geniz yakan egzoz dumani, ve enjektor sakirtisi basladi aracta birazda az miktarda beyaz duman atiyor aracim. Isininca sadece biraz ses kaliyor hepsi duzeliyor

Simdi enj sorun var denildi ustalara gosterdimde.
Vag com a bagladim ve degerler sirasi ile -1.60/0.30/1.90/-0.6 cikti.
Enjektor ayarlari bozulmus olabilirmi?
nozzleri degissem sorun gecermi yoksa komple firad /80 enjektormu almaliyim.
Bosh pompaciya versem temizlese sorun gecermi?

Onerisi olan ve basina gelen varmi.
Simdiden tesekkurler

Geç marş varsa pompada olabilir ama en kolayı işin ehli bi enjektörcüye baktırmak olur.

omaro
06-02-2016, 02:04
Vag-com unuz varsa motorda 4. kanaldaki torsion değerine de bakmanızı tavsiye ederim avans ayrı bozuk olabilir. 0 a yakın değerler uygundur. Ancak 0 yazıp da motor sıcakken devir arttırdığınızda torsion da 0.5 kadar artmıyorsa skalanın dışında olduğu için göstermiyordur, avans ayarı epey bir bozuk demektir.

Kadyr
06-02-2016, 02:13
Geç marş varsa pompada olabilir ama en kolayı işin ehli bi enjektörcüye baktırmak olur.

Pd lerde pompa yok direk enjektor basiyor yani
Ben bosch servise tamir takimi degistirmistim beyaz dumandan dolayi. Degerlere falan hic bakmamistim. Belki enjektor kalibrasyon olayi vardir onuda bosch servisler biliyodur zaten enjektorler bosch

maxima
06-02-2016, 21:28
Pd lerde pompa yok direk enjektor basiyor yani
Ben bosch servise tamir takimi degistirmistim beyaz dumandan dolayi. Degerlere falan hic bakmamistim. Belki enjektor kalibrasyon olayi vardir onuda bosch servisler biliyodur zaten enjektorler bosch

Bosh servisinde ne kadara yaptilar tamir takimini degisimi.
Duman gittimi ses varmiydi ?

Kadyr
06-02-2016, 22:14
duman gitti ilk çalıştırmada atıyordu hafif bi duman. hem dedim km olmuş 150 bin tamir takımını değiştireyim mantığı ile gittim arızadan gitmedim. test falanda yapıldı temiz çıkmıştı benim sadece takım değişti 250 tl vermiştim 2 sene önce

maxima
07-02-2016, 17:56
duman gitti ilk çalıştırmada atıyordu hafif bi duman. hem dedim km olmuş 150 bin tamir takımını değiştireyim mantığı ile gittim arızadan gitmedim. test falanda yapıldı temiz çıkmıştı benim sadece takım değişti 250 tl vermiştim 2 sene önce
degerler bunlar
https://i.hizliresim.com/VvbLWR.jpg

bilalMW
07-02-2016, 18:24
vas 6061A ile ODIS'den bakmak lazım temel ayar yapılabiliniyor mu acaba? Ben VAG'a CR zamanında geçtiğim için pek tecrübemiz olmadı PD'ler hakkında.

cabbarolke
07-02-2016, 20:37
Enjektörlerin yakıt püskürtme oranı eşit ayarlanmamıs enjektörlerin rolantı ayarında hassas ayarlatmalısın yasadım biliyorum firad 120 lerle rolantım yaklasık olarak 0.8 yol bilg. Inda önce 1.2 idi duman bozuk çallışma gibi şikayetlerim vardı duzeldı darısı sana

220T
07-02-2016, 21:18
Forumdan tdipower ve Murat Çelik'e bir danışın isterseniz.

maxima
07-02-2016, 21:28
Enjektörlerin yakıt püskürtme oranı eşit ayarlanmamıs enjektörlerin rolantı ayarında hassas ayarlatmalısın yasadım biliyorum firad 120 lerle rolantım yaklasık olarak 0.8 yol bilg. Inda önce 1.2 idi duman bozuk çallışma gibi şikayetlerim vardı duzeldı darısı sana
Kim ayar yapar bosh servisim?i ve ayar neyle yapiliyor bu ust kapak acilip enjektor ayarimi yoksa bilgisayardan filan mi?

Alper_
07-02-2016, 21:32
enjektörün kendisi bitmiş olabilir ama oringlerini kontrol ettirebilirseniz ondan dolayı da yapabilir..Murat usta görürse yardımcı olacaktır.

maxima
08-02-2016, 20:36
enjektörün kendisi bitmiş olabilir ama oringlerini kontrol ettirebilirseniz ondan dolayı da yapabilir..Murat usta görürse yardımcı olacaktır.

Aslinda sorunun kaynagi belli enjektor ama benim merak ettigim kimsenin basina boyle birsey gelip cozumu nasil buldugu.

Ve daha sonra forumda biri ayni sorunu yasarsa nasil cozume gidecegi

Bilgi paylastikca cogalir

Alper_
08-02-2016, 21:24
Aslinda sorunun kaynagi belli enjektor ama benim merak ettigim kimsenin basina boyle birsey gelip cozumu nasil buldugu.

Ve daha sonra forumda biri ayni sorunu yasarsa nasil cozume gidecegi

Bilgi paylastikca cogalir

Enjektörler sökülecek..pompacıya gidecek, cihazına bağlayıp gerekli testleri yapacak..çözüme giden yol bu :)

gövde sağlamsa tamir takımı ile kurtarabilirsin..değilse 4 adet enjektör.

murat çelik
08-02-2016, 21:39
geçmiş olsun fırat enjektörler gerçekten çok sıkıntılı bir enjektör usta bir pompacıda rolanti ve marş devrinin enjektörde görülmesi lazım sıkıntın bu devirlerde fazla mazot vermesi enjektörün 3 hafta önce 100 de 160 taktım hiç sıkıntı yok gayet başarılı oldu 100/80 100 /120 hepsini denedik burda iş pompacında biter onların yapacagı ince ayarla tüm dertlerinden kıurtulursun ustayında takınca yapacagı ayar çok önemli.Elimden bir şey gelirse yardımcı olurum istersen sök gönder burda yaptırayım.

maxima
10-02-2016, 15:55
araçtaki şakırtı sesini sanırım buldum
lifter sesi yani iticilerim patlamış olabilir.
http://www.myturbodiesel.com/wiki/camshaft-lobe-wear-inspection-and-replacement-on-tdi-pd-engine/
yurt dışında detaylı şekilde anlatmışlar.
inş egzantrige zarar vermemiştir.

bu arada @muratçelik abime teşekkürler gece geç saatlere kadar sorunum hakkında yardımcı oldu.:)

bu arada fena kararttım sanırım ben üst kapağı açıp atölyemde kendim tamir edecem aracımı :)
yurt dışında millet hep kendi yapıyor arabasını işçilik pahalı diye. neden bende yapamayayım ki :D
inş bu işi kendim halledecem konu para değil tamamen kendimi deneme ve içime sinmesi için kendim yapınca içime siniyor göz görmeyince rahat edemiyorum

selametle

KÖROĞLU
10-02-2016, 17:05
araçtaki şakırtı sesini sanırım buldum
lifter sesi yani iticilerim patlamış olabilir.
Camshaft lobe wear inspection and replacement on TDI PD engine | VW TDI forum, Audi, Porsche, and Chevy Cruze diesel forum (http://www.myturbodiesel.com/wiki/camshaft-lobe-wear-inspection-and-replacement-on-tdi-pd-engine/)
yurt dışında detaylı şekilde anlatmışlar.
inş egzantrige zarar vermemiştir.

bu arada @muratçelik abime teşekkürler gece geç saatlere kadar sorunum hakkında yardımcı oldu.:)

bu arada fena kararttım sanırım ben üst kapağı açıp atölyemde kendim tamir edecem aracımı :)
yurt dışında millet hep kendi yapıyor arabasını işçilik pahalı diye. neden bende yapamayayım ki :D
inş bu işi kendim halledecem konu para değil tamamen kendimi deneme ve içime sinmesi için kendim yapınca içime siniyor göz görmeyince rahat edemiyorum

selametle

Süper fikir, tam benim kafadasın. Yaparken bol bol foto çekmeyi unutma. Sonra da gel konu aç biz de okuyalım.

enjektör = evlat acısı 2.0 170 lik passat'a 4300 TL verdik 1 ay önce.

Kendi 1.6 hdi c4'ümede 1 Enj. tamir takımı - tüm enj. için de keçe - o ring derken 400 ödedim.

Kadyr
10-02-2016, 17:49
passatın geri çağırması yokmuydu ?

cabbarolke
29-03-2016, 12:22
enjektör ayarı