Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : küçük sınıf otomatik karşılaştırması - üst limi 27 bin TL

Doğu
08-02-2016, 17:02
üst limit 27 bin tl
aranan şartlar; motorun ve şanzımanın problem çıkarmaması, yakıt tüketiminin az olması.

c3 1.4 tam otomatik.
aynı motora sahip c2 kullanıyorum. bu motor c3' de olup birde otomatik olursa eşşek olur mu düşünüyorum. sensorlar biraz sıkıntılı ama tam otomatikler problemsiz sanırım. peki yakıt tüketimi nasıl? birde yol ses alması, trim sesleri c2 ye oranla nasıl?

206 1.4 tam otomatik
buda c3 le aynı motoru kullanıyor sanırım. şanzıman sağlamlığı nasıl? çok yaktığı şehir efsanesi mi?

307 trip?
bunların tam otomatiği yok sanırım hepsi triptronik doğru muyum? şanzıman sorunsuzluğu nasıl bunlarda? yakıt tüketimi ne alemde? herkes elektroniksel açıdan çok sorunlu araç diyor, aslı astarı var mı? duruma göre sw de olabilir.

getz tam otomatik.
içi at arabası gibi, kötü plastik. sürüşü de hiç güven vermiyor. sırf modelli ve tam otomatik diye alınır mı? yine o soru, sorunsuzluk ve yakıt tüketimi ne alemde?

jazz 7 ileri
bu en çok istediğim ama bu fiyata turşuları var bitek. onada bulaşmak istemiyorum.

megane2
nedense bu emekli albay arabasını beğeniyorum. bunların şanzıman ve tüketimi ne alemde?

corsa c iyizitoronik
biliyorum bu şanzıman çok nalet ama bu fiyata dizel&otomatiği bulunuyor. ona rağmen bile katlanılmaz mı buna?

grande punto
yarı otomatiği hakkında hiç bir bilgim yok. bilen veri beri gelsin.

fiesta
2004-2007 arası olanlar. kasası çok eskidi, içide çok çirkin ama. bir umut soruyorum.

yaris ve mikranında o fiyata pıtırcık abla kasası var, eski olanlardan. o da ne bileyim kendime yakıştıramıyorum.

aslen c2' mden memnunum. hiç sorun çıkarmıyor, şehir içi pratik, yakıtı da 18 kuruş şehir içi fakat otomatik ihtiyacım olduğu için araç arıyorum. bu fiyata olan otomatiklerde biraz sıkıntılı sanırım. ne yapmak lazım bilemedim?

suk3b3
08-02-2016, 18:22
Bende eşime bakıyorm 30a kadar mümkünse dizel otomatik hb.
Konu takipteyim

Kadyr
08-02-2016, 18:34
Ek olarak colt var yarı otomatik ama 6 vites. biraz tipsiz sadece ama yorumlarında herkes yakıtı düşük ve sağlam yazılmış.
206 yi burda paylaşmışlarda otomatiği sağlam sadece selenoid arızası yaparsa yapar demişlerdi.
megane 2 yi bende seviyorum. otomatiğinide araştırdım. onunda şanzımanla alakalı 500 liralık bir parça arıza yapabiliyor yazmışlar.
punto yarı otomatik yokuşta geri kaydırıyor. vitesleri ağır geçtiği yazılmış.çok sorunlu değil yazılmış.balata erken bitebiliyor yazmışlar robotik şanzıman olduğundan. corsada aynı şekilde. yarı otomatik pek tutulmuyor önerilmiyor nedense.
fiestanın o model otomatiğinde ford forumlarında bile bulaşmayın yazmışlar :)
getz var arkadaşımda ama arabadan anlayan biri olmadığından yorumunu pek önemsemiyorum.araştırdığım kadarıyla dediğniz gibi şanzıman sağlam ama yol tutuş vs kötü yakıtıda kendine göre fazla yazılmış. zaten teknik verilerdede en yükseği gibi.
seat ibiza cordoba var 1.4 benzinli otomatik. ek olarak
bende bu limtlerde bakındığım için özelliklede otomatik olarak.epeydir araştırıyorum. ama c3 ,307, hakkında bende bilgim yok merakta ediyorum genel olarak elektronikten şikayetçi herkes. jazz dediğin gibi güzel ama o fiyata alınıcak araba yok.

Doğu
08-02-2016, 18:44
206' nın sağlam olduğunu bende duymuştum. donanım yerine sorunsuzluk ve ekonomi peşinde olduğum için 206 düşünüyorum ama yakıt tüketimi hakkında bilinçli bir kullanıcıdan yorum alırsam aklımda soru işaretleri gidecek.
puntoyu, corsayı, fiestayı, getzi eledim. ibizanın çok fazla otomatiği yok. cordabınında tipi hoşuma gitmiyor, sündürülmüş sedanları beğenmiyorum 206 sedan, cordoba vs. gibi. :D

geriye 307 ve c3 kalıyor. bu araçların kullanıcılarından yorum alabilirsem ona göre bakınmaya başlıcam.

aslında 2004-06 arası ep2 otomatikler her açıdan beni memnun edecek bir araç ama hepsi jedeme olmuş. yok mu jant kapaklı amca usulü düşük km li bi ep2 el sıkışalım:D

Le10ur
08-02-2016, 18:44
aynen bende arıyorum fazladan 207 de olabılır

E21hamza
08-02-2016, 19:04
Bu araçlardan en mantıklısı bana göre 206. Yedek parçalarının ucuz olması, piyasada tutulması, yüksek masraf açacak kronik sorununun olmaması 2003 model üstünde sinyal kolu com2000 denen parça arıza çıkartabiliyor, sıfır orjinali 400 lira, en yüksek masrafı bu açabilir. 3 sene kadar önce 2001 model lpg'li otomatik 206 kullanmıştım bir süre, yakıtı 22-25 kuruş civarıydı. 307 de al4 otomatik şanzıman kullanılıyor bu şanzımanın da kronik selenoid arızası var fakat bence performansı kötü bir şanzıman ve 1.6 benzinli motorda yüksek yakıt tüketimine sebep oluyor fakat 307 konforlu ve ferah bir araba.

jr1905
08-02-2016, 19:10
poloda düşünülebilir 2003-2004 benzinli, otomatik. benim bildiğim kronik bir sorunu yok ama araştırmak lazım tabiki.

Kadyr
08-02-2016, 19:43
polo iyi güzelde 27 den yukarısını yazıyolar satılmıyoda. yoksa 25 e kadar alınsa güzel araba şanzımanı zaten sağlam. bunun yanında birde clio2 var. opel astra var oda tam otomatik

Doğu
08-02-2016, 20:13
kadyrin dediği gibi polo iyi hoşta bomboş arabaya 30 bin isteniyor. astra ve clionunda yüzü çok eski diye hiç bakmıyorum bile. onlarında düzgününe 26 dan yukarı isteniyor, o parada o arabaya asla vermem.

modeli biraz düşük ama corsa c comfort baktım 2001 model, onların şanzımanı da çok sağlam. bir ara bi dolu vardı satılmazdı şimdi hiç kalmamış, anlamadım ne iş.:D

ahmetbaha-drs
08-02-2016, 20:25
Lancia Ypsilon 1.3MJet-Otomatik fiyat-donanım ve dikkat çekmesi açısından bence çok güzel bir otomobil.
Lancia Y ( Ypsilon ) 1.3 Mjet 2007 Model 30.500 TL Sahibinden sat (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-muhendis-bayandan-temiz-kullanilmis-bakimli-ekonomik-dizel-arac-267754619/detay)

Doğu
08-02-2016, 20:44
bundan arkadaşımda vardı. çok sürdümde. şanzımanı fazla kötü, vites atarken 3 kere düşünüyor. ayrıca dışı çirkin. ayrıca ikinci eli fena. ayrıca ayrıca ayrıca. :D

bana kontağı çevir, az yakarak gitsin-gelsin bir araç lazım. 206 tüm bunlara uygun aslında, bide yakıt olayını 1. kullanıcıdan öğrenirsem tam olacak.

Erdem K.
09-02-2016, 07:33
i10'lara da bakmanızı tavsiye ederim ...

mur_84
09-02-2016, 07:56
2004-5 model Toyota yaris 1.3 sol tavsiye ederim.. Düşük km'de otomatik iyi bir tercih olur..

srkns
09-02-2016, 08:13
ES-Elite olmasa bile LS-Sport Jazz bakın mutlaka..aranan kan diyebilirim.

sade kullanım aile aracı, bayan aracı, ufak dokunuşlarla çıtır modlu genç aracı her şekile sokabilirsiniz.
yakıt tüketimi zaten tartışılmaz.
motor/şanzıman uyumu, gücüne ve sınıfına göre ara hızlanmaları, ani hızlanmaları tatmin edici.
sağından solundan trim sesleri tıkırtı gıcırtı, kapıları biraz sert kapadığınızda teneke sesi vs. duymazsınız.
alman arabası kadar konfor beklemeyin ama sürüş dinamiği, sorunsuzluğu, yakıt tasarrufu ve iç hacmi rakiplerinden ön plana çıkıyor.

Nightfish
09-02-2016, 08:21
Aşağı yukarı bu fiyat limitinde aynı tarz araç bakıyorum ben de. En diri ve dolu seçeneklerden birisi de Suzuki Swift 1.5AT olanlar.

mikelazi
09-02-2016, 09:22
arkadaşımda 2006 dizel otm.corsa var 80binde.hiç degişen boya yok.28bine aldı.

kia picanto az yakar seridir,şehir içi mantıklıdır.uzun süre sorunsuz kullandım.ama fiyatları uçuk

nissan micrada tavsiye ederim.fakat düşük km.ler iii para

Doğu
09-02-2016, 19:58
i10 ların en eski kasası mevcut bu bütçeye, oda sadrazam kayığına benziyor, bizimla deyıl.

2005 model yaris 1.3 olabilir. her ne kadar tipini sevmesemde sorunsuz bir araç sanıyorum. fakat 1.3, özellikle sol olanları 30 lu rakamlar. 1.0 var ama oda pek tatmin edici gitmez sanırım. var mı tecrübesi olan 1.3 ve 1.0 motorları?

jazz olursa çok inime siner ama onunda düzgünü yok bu fiyata maalesef.

yok mu c3 otomatik kullanan. :)

AliGizda
10-02-2016, 06:49
Önermişler ama Swift bulabilirsin o fiyatlara. Şanzımanları onlarında sağlam diye biliyorum. Yoksa Micra' da bulunabilir o fiyatlara.

ahmet3425
10-02-2016, 07:26
Esime 2002 tam otomatik clio aldik gayet guzel tavsiye ederim.

Kadyr
10-02-2016, 07:32
clio2 mi eski kasamı?

ahmet3425
10-02-2016, 14:22
clio2 mi eski kasamı?

99-00-01 modellerle ayni kasa son uretim 2002, mk2 oluyo galiba.

mr.korhan
10-02-2016, 14:38
Bu Sınıfta malesef Jazz ın dengi hiçbir araç yok arkadaşlar, bütün süreçleri atlatmış biri olarak söylüyorum,

Nissan micra
Nissan Note
Opel Corsa
Hyundai Getz
Reno Modus

bu arkadaşların hepsine gittim, arada da 2006 model makyajı olan (sinyalli ayna + otomatik dijital klima ile direksiyonu farklı) Jazz test ettim.
şöyle söyliyim Jazz CVT F1 şanzımana sahip müthiş konforlu seyehat sunuyor, amacımız zaten performans değil, zira bayanlarımız tarafından kullanılacak
jazzda burun yok, çok kolay girip çıkabiliyorlar, jazz çok kullanışlı ,
iç mekan çok geniş, jazzdaki iç yüksek ferahlık heleki bendeki sunrooflu keyifli çok, diz mesafesi , direksiyon oturuş pozisyonu çok iyi tasarlanmış.
jazzda cam çok , içi çok aydınlık kılıyor hiçbir noktada görüş sorunu yaşamıyor kullanıcı.
ve küçük teferruatlar var arabada, bardaklıklar bolca,
örneğin ön koltukları, yanlarındaki (koltuk başlığı kadar yukarda) küçük mandallardan ileri geri alabiliyorsunuz mesela ,
arka koltuğun kı çınızı koyup oturduğunuz yeri komple katlanıp kalkabiliyor, yani arkada ayakta durabiliyorsunuz, yada sırtlığı komple oturduğunuz yere kadar eğilip katlanıp oturuyor ve devasa alan çıkıyor ortaya.
bagaj üstü perde içe doğru mekanizmalı şekilde çekiliyor katlanıyor, pandizot tarzı değil, direk çekmeli perde halinde kapanıyor ve kocaman bagaj,
kapı cepleri çok kullanışlı, bagaj olarak zaten bu segmentte rakibi yok, yakıt ve sorunsuzluk olarak da öyle tahmin ediyorumki yine rakipsiz.
Benim aldığım jazz da sunroof da mevcut , aux çıkışınıda kendim ekledim orjinal teybine yapılabiliyor,
boya değişen takıntılı değildim km si düşük olarak makyajlı 2006 en dolu versiyonunu aldım ve 3 senedir keyifle kullanıyoruz, kullanıyoruz diyorum çünki eşim
den hariç bende kullanıyorum bazen, hatta yazlığa bu araçla gidiyoruz, yakıt performansı şehir içi ben kullanırsam 5.2LT - Hanım kullanırsa 6.5 / şehir dışı ben kulandım hep 4.4LT benzin. tabiki sakin ve akıllı kullanımda.

serkanokan
10-02-2016, 15:12
Hedef fiyatın bir miktar üzerine anneme 2005 model otomatik vitesli polo aldım.
Araç 70 binde,beyaz renkli ve ilk sahibinden, donanım olarak fazla bir şey yok ama bayan kullanımı için eksiği de yok. ABS,klima ve park sensörü kullanım için yeterli özellikler.
Kalite ve konfor olarak tavsiye ederim.

msk_bmw
10-02-2016, 15:34
2006 ibiza 1.4 otm aldık kız kardeşime, aynı fiyat dilimindeki polodan 3-4 yaş daha genç olması avantaj.

Doğu
10-02-2016, 16:31
jazz iyidir hoştur ama mevcut fiyata turşuspor var. denk gelirse affetmem orası ayrı. :)

clionun hem modeli hem yüzü eski olduğu için düşünmüyorum.

polonun fiyatı çok yukarıda. temiz polo fiyatına jazz bulunuyor.

ibiza bakıyorum ama pek denk gelmedim sahibindende.

bu arada tam bayan arabası yazanlar olmuş ama ben kendim için bakıyorum, bayan falan yok yani :D

msk_bmw
13-02-2016, 02:35
Bu gün kardeşimin ibizasıyla gezdim gün boyu, limitlerini tekrar denedim, o sınıfta en iyi yol tutan ve direksiyon tepkileri en net araç bu güne kadar kullandıklarım arasında. Keşke biraz daha güçlü olsa ben bunla neler yaparım diye düşünüyor insan. Tipide 2006'dan itibaren cupra tamponlarla geldiği için fazla agresif. Şimdi ilanlara baktım. İbiza fiyatlarıda 29-30 bandına yerleşmiş. Biz alırken 3-4 parça boyalı olanları 26-27'lerdeydi o yüzden denk gelmemişsinizdir ilanlarda.

İlk mesajda sorduğunuz araçlardan 206 otm ve honda jazz otm. de kullandık ailede. 206 gerçekten çok yakıyor, kesinlikle şehir efsanesi değil. Ben kullanınca 9.5-10 lt annem kullanınca 11-12 lt benzin yakıyor ve gitmiyordu.
Jazz elite modeli kullandık o sınıfa göre inanılmaz geniş iç hacmi var, yakıt gerçekten az (7.5 lt yi geçmez kolay kolay). Ama cvt şanzıman çok sıkıcı. Tip konusu görecelidir tabi ama daha bir feminen duruyor bence.