Orijinalini görmek için tıklayınız : Sellektör yapmayan araç muayneden geçermi ?
SerhatA.
11-02-2016, 15:23
Aracım uzun kısa yapıyor fakat sellektör ikazı yapmıyor. Hız sabitleyici olduğu içinde koldan çok az var ve olanıda dünya para. Sorum şu aracım muayneden bu şekilde geçermi? Kolu aşa ittiğimde uzunlar yanıyor fakat yukarı kaldırınca sellektör yapmıyor? Bilgili arkadaşlar cevaplandırırsa veya daha önce başına böyle durum gelip muayneden geçebilen varmı?
by_hayali
11-02-2016, 15:28
geçmez aydınlatma sistemindeki en ufak eksiklik ya da arıza ağır kusur olarak değerlendiriliyor.
Geçmiyor aydinlatmaya kesinlikle af yok.
Kadranda yanmayip dışardan yanmasida yetmiyor
Ariza ışığı yaniyor ama aracin gidisatina engel bir durumdan ötürü değil adam sondur gel dedi
Kadrani sokup elektrik bandi yapistirip gecirmistim ben o derece hassas bu tuvturkdeki arkadaslar
darkmoon
11-02-2016, 15:52
Geçmez sellektör yeri gelir hayatını kurtarır yeri gelir hayat kurtarır..
SerhatA.
11-02-2016, 15:56
Geçmez sellektör yeri gelir hayatını kurtarır yeri gelir hayat kurtarır..
evet kesinlikle çok lazım, yaptırmadan içim rahat etmez ama muaynem yaklaştığı içinde muaynesiz gezmek de istemiyorum.
Bilgilendirme için teşekkürler.
snan1910
11-02-2016, 16:02
Ben tüv de hiç sellektör kontrol edildiğini görmedim. Kısa ve uzun farlar kontrol ediliyor. Işıkların hepsi yanıyorsa bence tüv muayenesinden geçecektir aracınız
Ben tüv de hiç sellektör kontrol edildiğini görmedim. Kısa ve uzun farlar kontrol ediliyor. Işıkların hepsi yanıyorsa bence tüv muayenesinden geçecektir aracınız
Bizim araçlar la catır catır selektor atıyo
patinaj cekmeye calısanı bıle gördum e46 mız ıle
tamamen o gunku psikolojik durumu
onn_dear
11-02-2016, 16:09
araç pug 307 mi?
araç pug 307 mi?
pug307 de kollar ılerı ye ıktırınce selektor yapmaz
arac golf4 sanırım vag grubu
o kol sıkıntısı mk1 leonlarda var
SerhatA.
11-02-2016, 16:12
Araç Seat Cordoba
poseidon
11-02-2016, 16:19
Megane II lerde de sellektör sıkıntı.
Sinyal kolunu çok hafif çekersen sellektör yapıyor.
Biraz hızlı çekince kısaya veya uzuna geçiyor ve çok kısa süre bekliyor.
Bazen sellektör yapacam diye yanlışlıkla kısa süre uzunları çakıyorum karşından gelenin suratına :) ayıp oluyor.
ama Tüv de ayrıca sellektör yapıyormu diye bir kontrol yok diye biliyorum.
altugkocer
11-02-2016, 16:21
Benim yaptırdığım muayenelerde muayeneyi yapacak arkadaş araca biner binmez önce kornaya basıyor daha sonra selektör yapıyor. Arkadaşların da dediği gibi geçmez.
dragstar
11-02-2016, 17:27
geçmez, zaten geçmesi saçma olur
snan1910
11-02-2016, 17:32
Bizim araçlar la catır catır selektor atıyo
patinaj cekmeye calısanı bıle gördum e46 mız ıle
tamamen o gunku psikolojik durumu
Sellektör atsın onda sorun yokta diğer durumları istasyon amirine sikayet edin birdaha.
Ben 10 larca araç götürdüm hiç sellektör atıldıgını görmedim :) belkide bana denk gelmedi bilemiyorum.
Nasılsa tamir edilmesi gereken bir durum. Bence girin muayeneye geçmezse 1 ay içinde sorunu çözer muayene işlemini halledersiniz
NŞA'da geçmez, görevlinin cinnet anına veya eşref saatine denk gelirse geçer. Geri vites lambası yanmadan abimiz ağır kusurdan kalınca arabasına binerken mırıldanarak küfür etmişti. Arızayı giderin sıkıntısız geçin muayeneden.
Gündüz farının biri patlamış ve ekrandada bu sebebten arıza ışığı yanıyor.geçer mi muayeneden ?
Tam liste , sellektör bulamamadım telden.
http://www.kugm.gov.tr/BLSM_WIYS/KUGM/tr/Belgelik/arac_muayene/20140203_140817_2769_1_64.xls
Megane II lerde de sellektör sıkıntı.
Sinyal kolunu çok hafif çekersen sellektör yapıyor.
Biraz hızlı çekince kısaya veya uzuna geçiyor ve çok kısa süre bekliyor.
Bazen sellektör yapacam diye yanlışlıkla kısa süre uzunları çakıyorum karşından gelenin suratına :) ayıp oluyor.
ama Tüv de ayrıca sellektör yapıyormu diye bir kontrol yok diye biliyorum.
aynı sıkıntı benim clio 3 dede var özellikle soğuk havalarda. far kolunun içindeki oksitlenmeden kaynaklanıyor sökülüp temizlense sorun yok aslında :)
Peki bir soru da ben sorayım.
Arka sis ağır kusur mudur muayenede?
http://www.kugm.gov.tr/BLSM_WIYS/KUGM/tr/Belgelik/arac_muayene/20140203_140817_2769_1_64.xls
Bu listeye göre sislere sadece xenon takılması ağır kusur.arka ve ön sis diye bir ayrımda göremedim.
Sellektöre bakmıyorlar bence geçer...
Sisleree xenon ağır kusur olduğu için , sigortasını söktüm ön sislerin , hafif kusur olarak geçtim daha bugün
, eleman dedi hatta abi sislerin yanmıyo diye , salak yaptım servis zamanı geldi kullanmıyorum zaten halletirim dedim , harbide kullanmıyorum tüm farlar beyaz sisler sarı olunca uyum olsun diye taktım zati 4300 k.
Arka sis calısmıyosa hafif kusur olarak gecıyo.
3-4 ay önce bi civic te öyle gectım..
Emniyetsiz diye belirtilen ne oluyo bilen warmı?
Hafif kusur olarakmı gecıyor
Jeandan-R
12-02-2016, 01:49
Sellektör yapamıyor diye muayneden kalan araç biliyorum, gerçi tüvtürktekinin kazmalığı idi. Ama net olarak ağır kusur yedi araba, onu söyleyebilirim.
S.Özeren
12-02-2016, 04:26
Sellektor e bakmıyor diyen arkadaşlar emin misiniz ? Ben sellektordeki ampul yerinden gevsemis diye kalmıştım, yerine oturtup dışarda kontrol ettiler ondan sonra muayene kağıdımı vermislerdi
snan1910
12-02-2016, 08:05
Sellektor e bakmıyor diyen arkadaşlar emin misiniz ? Ben sellektordeki ampul yerinden gevsemis diye kalmıştım, yerine oturtup dışarda kontrol ettiler ondan sonra muayene kağıdımı vermislerdi
Sellektördeki ampül, uzun far ampülü ,uzun far yanmıyorsa kalır. Ama sellektöre baktiklarını ben hiç görmedim.
Hatta şöyle söyleyeyim aracın arkasındaki ışıklara fren testinden sonra aynadan bakıyorlar. Ön tarafdaki far ve sisi ise en son makine ile kontrol ediyorlar.
Sellektör atamıyor ama uzunlarınız yanıyosa bence geçer.
Ağır kusur listesinde de sellektörle alakalı bir şey göremedim
arkadaşlar ondan geçermi bundan kalırmı yerine..
tüm aydınlatma sisteminiz düzgün çalışırsa geçersiniz, valla billa bak.
yani olaya böyle bakarsanız sizin için %100 tüvden geçeceksiniz demek oluyor.
o yüzden çalışmayan kısımları tamir edin, kafanız rahat eder :)
(Orjinalinde xenon olmayan araca xenon takarsanız geçmez.. Led farlar ise hafif kusur sayılıyor benim bildiğim.)
Octavia RS
12-02-2016, 08:25
Nolur nolmaz sorununuzu çözün öyle gidin,geçen hafta gittim bende kontrol ediyorlardı sellektörü :)
ogunozcan
12-02-2016, 08:48
ampuller h4 oldugu ıcın bence muayene yapan arkadas kısalar yanarken uzuna (çıt diye) kolu gecırdıgınde uzunlar yanıyor dıye sorun cıkartmıcak dıkkat ederse farklı olay tabı
rekord2000
12-02-2016, 09:28
çok ilginçtir, geçen hafta aracım uzunları yakıyor ama selektör yapmıyor, muayeneye girdim sıkıntısız şekilde geçtim. bütün farlarım sinyal ve dörtlü flasorum kusursuz çalışıyor, ama selektör yapmıyor araç. Ya fark edemedi, yada bakmıyorlar, hafif küsür bile yazmıyor.
fsunnetci
14-02-2016, 09:58
Selektör çalışmazsa geçemezsiniz bu bütün TÜV istasyonlarında böyledir eğer gözden kaçarda farkedemezlerse durum değişir tabiki.
Arka sis hafif kusur olarak geçiyor çünkü ben Honda Vtec 2 aracımın arka tamponda ki sis lambasını iptal ettim ve muayeneye öyle girdim hafif kusur verdiler.
Birkan61
14-02-2016, 10:02
Benim eski arabada aldığımdan beri yanmıyordu, kullanmadığım için 2 yıl elletmedimde :D
Hafif kusur bile yazmadılar, arka sise basınca ekranda arıza lambası yanmasına rağmen
Tam liste , sellektör bulamamadım telden.
far/sinyal-sinyalizasyon kolu tam olarak çalışmıyor diye bir kusur var o listede tam karşılığı.
darkmoon
14-02-2016, 11:36
sellektör ufak bir detay çalışandan çalışana sanırım fark ediyor gözlerinden kaçırabiliyorlar ufak bir detay olduğu için, neticede sinyallerede tek tek bakılmıyor ben görmedim 4 lüleri yakıyorlar yanıp sönüyorsa sorun yok.. kolda problem olabilir yada sinyal verdiğinde o tarafın fusesi arızalıdır sinyal vermez ama 4 lüde veriyordur..
sellektörde bunun gibi biraz detay uzun ve kısalar yanıyorsa zaten otomatik sellekte atıyordur mantığı olabilir çalışanda.. ama atanda var ben gördüm.. daha yeni tüvden aracı geçirdim adam biner binmez ilk kornaya basdı sonra bir sellek attı aracı içeri aldı .. iki şey hızlıca aradan çıkardı ..