Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Seçimi Hakkında Yardım...
Merhabalar ; konu başlığında belirttiğim gibi bir araba almak istiyorum seçim konusunda yardımınıza ihtiyacım var .
En fazla limit 14.000TL ,manuel ,hb - sedan olacak ,3-4-5 kapı fark etmiyor ,benzin-lpg ...(boy : 1.87 birazda rahat olursa iyi olur)
Aklımda olan araçlar şöyle ; (bunlar içerisinde yorum yapabilir ve ya bunları boşver bu daha iyidir diyebileceğiniz önerileriniz olursa onları da bekliyorum
Megane 1 coupe 1.6
Palio 1.4 2000-1998 arası
Bravo 1.6
Erdem K.
12-02-2016, 08:23
bence alize twingo bakın, memnun kalırsınız, kullanımı çok keyiflidir ...
Megane 1 coupe ile ilgili ProdriveSTI adlı üyeye pm atarsan cevaplar kendiside kullandı baya
Megane mk1 coupe derim bende. ProdriveSTI nickli arkadasimiz cok kullandi sari renginden oldukca dikkat cekici oldugundan bahsediyordu. PM atarsan cevapsiz birakmaz.
Megane 1 coupe bence idealdir o fiyata. Aşırı dikkat çeken düzenli bakımla üzmeyen bir araç.
twingo aklımdaydı ama onu pek düşünmüyorum açıkçası ..teşekkürler
magane 1 için arkadaş mesaj gönderdim .. teşekkür ederim ...
Palio için ne diyorsunuz ..alınabilir mi , nedir? ne değildir ?
onn_dear
12-02-2016, 09:38
temiz mazda 323 1.5 family bulunursa binilir
AliGizda
12-02-2016, 15:37
Ben Corsa B GSI aldım söylediğiniz paralara, ve memnunum gerçekten. Dayanaklılık istiyorsa Mazda 323' lere bakabilirsin ama onlarında fiyatları arttı gibi. Favorilerimde aşağıdaki araç var, fiyatı biraz fazla gibi ama güzel bir pazarlıkla alınabilir. MK2 Golf veya Jetta' da bakabilirsiniz. ***** sitede güzel bir Jetta' da vardı onada bakabilirsiniz. Megane Coupe geçen sene kız arkadaşıma almıştık bakımlıs ı ve büyük kazası olmayan bir araç bulursanız onlarda üzmez.
Mazda 323 1.6 GLX 1992 Model 14.500 TL Galeriden sat (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-114.000-km-de-mazda-323-1.6-glx-2-sahibinden-garaj-arabasi-271952375/detay/)
MK2 filan güzel araçlar hoşuma gidiyor fakat biraz modelli olsun istiyorum... corsayıda listeye ekledim..
Palio tabiki alınır, meganedan da brovadan da kolay satılır.
1.2 16v öneririm ama o paralara bulabilir misin? gayet istikrarlı bir araçtır ve kolay arıza yapmaz.
ben 2 ay evel 2006 model makyajlı kasayı 12 saat içinde satmıştım :)
alırken hesaplı düşürebilirsen satarken kar bile ettirir, tabi ki kullanmayı düşündüğün süreye bağlı :)
ahmetbaha-drs
13-02-2016, 10:16
Megane Coupe bence güzel tercih olur bizdede vardı zamanında cok dikkat cekici ve güzel bir araba. Yakıtı-performansı ve donanımıda gayet yeterli, hic sorunda cıkarmamıstı.+ Bizimki çimen yeşiliydi özellikle dikkat çekiyordu o yüzden :D +Alfa Romeo 145'te güzel bir araç, Hayırlısı olsun.
Renault Megane 1.6 Coupe Privilege 2000 Model 16.500 TL Sahibinden sat (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-cimen-yesili-hastasinaa-270514958/detay)
Satanael
15-02-2016, 01:25
twingo aklımdaydı ama onu pek düşünmüyorum açıkçası ..teşekkürler
magane 1 için arkadaş mesaj gönderdim .. teşekkür ederim ...
Palio için ne diyorsunuz ..alınabilir mi , nedir? ne değildir ?
ilk aracım 1.4 8v 2000 model palio EL modeli idi.Yaklaşık olarak iki sene falan kullandım. genel olarak yorumlarsak ;
1.4 8v Çok yakan ve bi okadarda gitmeyen bi motora sahiptir.Kim nederse desin LPG vs de kar etmiyor yakıyor abi araç.Heleki gitsin diye abanırsan bi okadarda cok yakar. 1.6 16v modelleri daha az yakıyor bu kesin.
Eski tip bi motor olduğundan cok ciddi sıkıntıları yok cıkarsada ucuza mal oluyor tek egzantirik arac cogu yer tamirini yapabiliyor.Amarandımansız bi motor.Benim gözümde Fiat icin mühendistlik faciası bi motor.birde hararet yapmasa bile o yaştaki bi palio da conta değişmediyse bi conta isteyebilir cünki zamanla contada özelliğini kaybediyor.Yada su eksiltme yapar genelde coğu zaten :D ama yağ eksilten palio denk gelmedi bana varsada ciddi bi sıkıntı var demektir zaten :D (LPG varsa 7-8 bin son biraz azalma oluyor onu saymıyorum)
Yanlız palioların yürürü iyidir kolay kolay ön takım sıkıntı cıkarmaz.Sert virajlarda götü yüksek oldugu icin salma hissi yaratır yada salar o başka ama oda aerodinamikten kaynaklı bi sıkıntı işte.
Piyasadaki bir cok LPG li tek nokta enjeksiyonlu palioların cogunda enjektorun oldugu yerde bogazda sıkıntı vardır.Sanırım zamanla bozuluyor burası.Genelde benzinde kara duman atma randımansız calısma vs sorunlar cıkartır.Bogazın komple değişmesi gerekiyor.LPG de sorun yok ama herhangi bi sorun cıkarmaz gazda.Birde ısı müşürü değiştirmekte fayda var bu tip araclarda cok cins arızalar yaratabiliyor bazen ve hatada göstermeden.60-70 TL bişi olması lazım. 1.4 lerinki mavi sanırım 1.6 larda sarı oluyordu öyle bişi.
Yedek parçası ucuzdur cok maliyetli değildir ama gerek yaşı olsun gerek teknolojik hataları olsun masrafsızdır denmez.Birde cok yakar ama kacmaz.. :D
1.6 bravo motoru icin yorum yapabilicem cünki suanki 1.6 paliom ile aynı motora sahip. İtalyan tork motor diye gecer. Dışı sizi ici kullananı yakar :D
1.6 16v cift egzantirikli 100 bg olması lazım bravolarda.paliolardaki 103 oda beyinler farklı bizim memlekette üretilenlere magneti marelli ikinci kalite beyinleri itelemişler ama italyadan gelenlerin kodları farklı paliolar ile.
iki tipi var faz 1 eski modellerde gaz kelebegi potansiyometre ve rolanti motoru ayrı ayrıdır.Emme manifoldu dökündür zaten bu motorların.Kelebek arızası kronik sorunudur bu motorların.rolanti dalgalanması silkeleme vs gibi sorunlar cıkarır ve komple kelebegi değiştirirler. kimi zaman temizlemeylede olabilir sanırım.ama genelde kelebek sıfırlanır.
16 valf cift egzantirik bi motora sahiptir öyle herkez triger vs değiştiremiyor bu araçta.Krankın ordan kilitleme aparatları gerekiyor bu arac icin yoksa sentede sıkıntı cıkar sonra bi ton işcilik gene.
Hırpalanmış ve hor kullanılmış bi 1.6 16v cok ciddi masraflar cıkarabilecek bi motordur en büyük sıkıntısıda fiatın bu motorundan ciddi anlamda anlayan pek usta olmaması. geneli anlaşmış gibi anlamadıgından aaa 1.6 sıkıntılı bunlar der ellemez ellesede bişi cözemez :D ben silkeleme sorunu yaşadım ve 1 sene sonrasında anca kendi cabamla cözebildim oda , ustalara kalsa kapak acıcaktık nerdeyse.Sorunda kimsenin ihtimal bile vermedigi hız-km sensorunden cıktı :D
hepte kötü yanı yok :D Öte yandan temiz bir 1.6 16 v cidden güzel bi motordur- seridir. cok nokta enjeksiyonludur ve LPG sistemi icin alüminyum blok olmasından dolayı cok uyumlu oldugu soylenemez ama 1.4 8v motora göre hem daha ekonomik hemde daha seridir.Sıralı sistem LPG uyumludur ota boka gaz ayarı bozulmaz en azından. Devirli kullanıldıgı zaman gerek sesi olsun gerek ivmelenmesi gerek gidişiyle cogu arabadan daha cok zevk verir.
Bastınmı gider gitmem demez ama gittiği kadarda yakar yakmamda demez :D yakıt verileri yuksek bi aractır ama bi okadarda seri bi aractır.
faz 2 motorlarda kelebek sorunundan dolayı sanırım emmeyi plastige cevirdiler ve kelebek rolanti motoru ve potansiyo metre hepsini presleyip birleştirdiler. Herhangi birinin arızası durumunda tek tek değiştirme imkanı yok komple set olarak değiştiriyorlar. güç yakıt değeleri aynı değişen pek bişi yok.
şanzıman oranları kısa bi motordur ivmelenmesi gayet güzeldir klasik fiat şanzımanı işte.3 vitesleri kronik sorundur genelde sert davranırsan cırlar :D
Şayet 1.6 alıcaksan dediğim gibi güzelcene baktırmanı tavsiye ederim.Sıkıntılısı cidden üzer.Ama gidişide mest eder :D Bu aracın baglantı girişi obd 1 oldugundan cogu yerdede sanırım baglanacak cihazlarda sıkıntı olabiliyor onu iyice bi arastır. cihaza baglasınlar ve hata veriyormu arac ona güzelce bi baksınlar.Eğer cihazdan ciddi anlayan bi ustada bulursan verilere güzelce bakarsa güzel olur.ordanda belli eder sıkıntı varsa.(böyle diyorum cünki cogu tamirci veri okumayı bile bilmiyor anca cihaza baglasın hata varmı ona baksın geri kalan değerlerden anlamıyorlar)
Hatta imkanın varsa bi 10-15 km cık yola gez araba ile titreme silkeleme benzine alınca kara duman atma tıksırma varmı bak bi.gaza yuklenince araba gaza oturuyormu yoksa silkeleyipmi toparlıyor aynı durum gazdan cekince varmı bak sıkıntılı seyler değil bunlar kelebek rolanti motoru ile düzelebiliyor ama bazende kafayı yediren yerlerden cıkabiliyor.
hic brovo kullanmadım binmedimde özelliklerini bilmem o yüzden geri kalanında. ama motor olaraktan benim palio ile aynı.ben ordaki yönlerini yazdım..
Kendi şahsi fikrimcede 1.4 paliodansa 1.6 16v olanını almak daha mantıklı. Tabi illa fiat tercih edicem diyorsan.
bu alttakinide az once baska bi baslıkta gördüm ordan alıntı yapıyorum.
2 senedir 98 model bravo 1,6 sx kullanicisiyim. Eger temizini bulursan rahat edersin. Su ve yag bakimini yaptinmi yolda birakmaz. Konfor acisindan 306, clio ve si dan daha konforludur. Yol tutusuda mukemmeldir. Tek sorunu parca sikintisi her parcasi degil ama bazi parcalari siparis ettirip bir gun icerisinde getirtebiliyosunuz. Yani parcasi haric saglamini bulursaniz ve bir kac dokunusla kendi klasmanindaki araclardan daha yakisikli yapabilirsiniz
alıp hemen satma gibi bir durumum yok. alıp 2 yıl binip daha sonra belki satabilirim...
"Satanael" palio ve motoru hakkında bayağı bilgiye sahip oldum teşekkür ederim . zaman ayırıp uzun uzun yazdığın için ...
ilk olarak yakınımda iki palio var ona bakmaya gideceğim(1.6 2001 ve 2000 model) , üçüncü sırada magane var ona baktıktan sonra
ama birde ilanlarda gözüme takıldı Ford Fiesta 1.25 Flair 2001 model 181.000 km'de fotolardan diri duruyor.. biraz araştırdım forumlarda hakkın kötü bir şey yok gibi....