Orijinalini görmek için tıklayınız : Ürünlerin Otomobil Çekilişleri Hakkında
iyi akşamlar herkese,bazı firmaların magnum,nescafe vs gibi ürünlerindeki şifrelerle çekiliş ile otomobil verdiklerini görüyoruz. peki gerçekten bu otomobilleri veriyorlar mı ? bazı yerlerde okuduğum kadarıyla ps4 çekilişinde ürünlerini alamayan,irtibata geçebilecekleri kimse bulamayan insanların yazılarını okuduktan sonra konuyu açma gereksinimi duydum.. var mıdır aslı astarı..
painkller
13-02-2016, 21:52
Hayirdir abi bi seymi cikti :D
Ben otv si (vergisi) odenmeden veriliyor. Teslim alan oduyor gibisinden bir halk duyumu biliyorum.
Sivas"ta "Marka" adlı alışveriş merkezinin arabayı gerçekten verdiğine şahit oldum abi :)
Hemde yeni evlenmiş bir çifte çıkmıştı.
yerel çekilişlerde veriliyor mutlaka yoksa kötü bir imaj olacaktır.. fakat büyük firmalar olunca söz konusu biraz daha çelişkiye düşüyor insan..
Katıldım çekilişe hala da gönderiyorum..nisanda yapılacak bakalım..nasip diyelim :)
Ben göndereceklerini düşünüyorum abi, smsle çekilişe katılanlardan dünyanın parasını kaldırıyorlar zaten.
Hediyeleride gönderirler heralde :)
Çekilişlere katılmayı seviyorsanız youtube teknoloji kanallarında ciddi çekilişler var.
melihyilmaz
13-02-2016, 22:22
Yaklasik 7 8 sene once e90 kasa 316 verdiler turkcell hemde vergi vs herseyini odeyerek alan komsum 5 kurus para odemedi.
ÖTV ve KDV'nin talihliden istendiği çekilişler de vardı.
ÖTV ve KDV hariç diğer yasal yükümlülükler talihlilere aittir. diye bir yazı var katılım koşullarında...
mehmet6r
13-02-2016, 22:43
veriyorlar abi... :)
İzmitte bir alışveriş merkezide kuzenimin kız arkadaşına nissan qashqai vermişti :)
mehmet6r
13-02-2016, 22:44
ÖTV ve KDV hariç diğer yasal yükümlülükler talihlilere aittir. diye bir yazı var katılım koşullarında...
Şu demek oluyor o şanş oyunudur, çekiliştir, tv yarışmasıdır vs. devlet %20 pay alıyor kazandığın meblağdan veya arabamı kazandın yüzde 20 değerini devlete ödüyorsun.
alperaslann
13-02-2016, 22:45
Sanırım arabayı üstünüze alırken noter ücretleri falandan bahsediyor :) Sonuçta ötv ve kdv'den başka bir şey kalmıyor araç alırken. Nescafe gibi bir firmanın vermeme gibi bir lüksü olduğunu düşünmüyorum, hele sosyal medya bu denli önemli bir rol oynarken :)
nescafenin vereceği bmw bizim kapının önünde duruyor şuan gri renk :D
onursumer
13-02-2016, 22:46
vermeyeni duymadim sahibindende cok denk geliyorum
bu sanirim magnumun gecen sene verdigi porsche
Porsche Boxster Boxster 2015 Model 415.000 TL Galeriden sat (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-porsche-nigdeliler-2015-boxster-cabrio-sifir-km-bayii-dogus-2991-240895450/detay)
%10u vergi
Çekilişlerden kazandığınız hediye yasalarda belirtilen muafiyetin üzerinde ise vergi ödersiniz. Muafiyet sınırı 2016 yılı için 3.918 TL’dir. Vergi oranı %10’dur. Vergi miktarı kazandığınız hediyenin piyasa değerinden, muafiyet sınırı miktarının çıkarılması ile hesaplanır. Aracın piyasa değeri 139.408 lira olup 2016 yılı muafiyet bedeli çıkarılırsa geriye 135.490 lira kalır. Buna göre arabayı kazanmanız durumunda 13.549 lira vergi borcunuz oluşur. Bu borcu 15 gün içerisinde ödemeniz gerekir. A
mehmet6r
13-02-2016, 22:50
Şu demek oluyor o şanş oyunudur, çekiliştir, tv yarışmasıdır vs. devlet %20 pay alıyor kazandığın meblağdan veya arabamı kazandın yüzde 20 değerini devlete ödüyorsun.
%10u vergi
Çekilişlerden kazandığınız hediye yasalarda belirtilen muafiyetin üzerinde ise vergi ödersiniz. Muafiyet sınırı 2016 yılı için 3.918 TL’dir. Vergi oranı %10’dur. Vergi miktarı kazandığınız hediyenin piyasa değerinden, muafiyet sınırı miktarının çıkarılması ile hesaplanır. Aracın piyasa değeri 139.408 lira olup 2016 yılı muafiyet bedeli çıkarılırsa geriye 135.490 lira kalır. Buna göre arabayı kazanmanız durumunda 13.549 lira vergi borcunuz oluşur. Bu borcu 15 gün içerisinde ödemeniz gerekir. A
özür aynen abinin dediği gibi %10u vergi, noter işine bile karışmıyorsun sadece devlete ödenen vergi.
13 bin liraya da 320 ied sahibi olmak güzel.. tabi şu var,bu parayı veremeyecek insan da çok fazla malesef..şans diyelim,magnumdaki lambo 60 küsür tane şifre yollayan bayana çıkmıştı.. :))
::ZaFeR::
13-02-2016, 23:46
Nescafe'ninkine katıldım bi kaç taneyle.Çıkarsa bineriz :D
https://www.youtube.com/watch?v=0mAFR9PtIsc
Halk pek inanmıyor böyle işlere bence :D