PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.8 miraiori motoru yapılabılecekler yardımı?

LeKLeK
14-02-2016, 09:17
arkadaslar 75 model bı hacı muratım var ayrıca tanıdık bı hurdacıdan 1.8 mıraforı motoru aldım motor rektefıye edılecek komple dagıtılıp toplanacak ama ınternette bu motorla ugrasan bırılerı bı bılgılere ulasamadım bu motorun parcaları nasıl nerden temın edılır bu motora performansa yonelık neler yapılabılır aklımda enjeksıyon var ıslemcısı olmayan megasuırt beyın var elımde mevcutta bunu kullanmayı dusunuyorum ama rektefıye yaparken neler yapılabılır parcalar nerden nasıl temın edılebılır bu konuda fıkırlerınızı almak ıstıyorum. motoru kendım toplayıp herseyı kendım yapacagım yanı yarıs ıcın bı araba hazırlamıyorum keyfı olarak yapıyorum tabıı kı afakı harcamalar yapamam ama ornek olarak 100 lıra verıp orjınal parcayı alacagıma 200 lıra verıp daha performanslı bı parca almak mantıklı benım ıcın

motoru toplayıp bıtırdıgım zaman sunu demek ıstemıyorum ya 100 lıraya orjınal pıstonunu alacagıma 200 lıraya turbolu su arabanın pıstonu oluyodu onu taksaydım altyapı turboya uygun olurdu gıbı pısmanlık yasamak ıstemıyorum

ysnaiwa
14-02-2016, 22:09
Öncelikle kolay gelsin. Bu araçlar genellikle arjantin pazarına satılmıştı ve arjantin sitelerinden karbüratör ile ilgili bir sürü makale okumuştum (nasıl okudun diye sorma sakın :D ) oradaki uygulamalar hakkında araştırma yapabilirsin. Türkiye'de de forumdan bilenler çıkacaktır eminim. Bursada Orhan usta var bu tarz araçlarla baya bi mazisi var fiat alfa grubunda. Tam ismi Orhan Ekren face adresi var istersen birde onunla iletişime geç sana yön verecektir. http://www.wankelracing.com/ web sitesi bu https://www.facebook.com/orhanekren?fref=ts face adresi bu

LeKLeK
15-02-2016, 15:00
bu motor hakkında bılgısı olan kımse yok sanırım bıraz az ugrasılmıs bı motor gıbı geldı

K0213
15-02-2016, 15:37
Bu motorlar her şeyi rahatlıkla yapabileceğin motolar değildir.
Ayrıca aracın adını bile doğru yazamadığına göre pekte alakalı olmadığın bir işle uğraşacaksın, yani işin çok zor.(lütfen yanlış anlama)
Bu motorlar parçası zor bulunan, ince ayarlarını her ustanın yapamadığı hatta sentesini bile sıradan bir motorcunun ayarlayamayacağı makinelerdir. (orijinal triger kayışını bulamadıklarından ayarlayamazlar genelde.)
3 sene evelle kadar 3tane tek kapı, 2si 2000TC olmak üzere 5 tane 131 ile uğraştım ve en son atomosferik dual weber yapmaya kadar verdim ama gel gelelim, karbüratörler hediye gelse de (Jantmax Cem Abi sağolsun :) ) parçaları toparlamam 4.5k liramı aldı. bu kadar para döksen bile elde edeceğin gün 150 hp ya olur, ya olmaz.

insanlara mirafiori motoruyla uğraşmak (TOFAŞ tan mütevellit) kolay gibi geliyor ama nice garajların 10binlerce para harcadıkları ve sonuç olarak kendi klasmanında keyifli hale getirdikleri motorlardır.

TOFAŞ motorunu turbolamıyı denesen, harcadığın paraya endeksli daha iyi sonuçlar alabilirsin bence :)

131mirafiori
15-02-2016, 16:32
Bu motorlar her şeyi rahatlıkla yapabileceğin motolar değildir.
Ayrıca aracın adını bile doğru yazamadığına göre pekte alakalı olmadığın bir işle uğraşacaksın, yani işin çok zor.(lütfen yanlış anlama)
Bu motorlar parçası zor bulunan, ince ayarlarını her ustanın yapamadığı hatta sentesini bile sıradan bir motorcunun ayarlayamayacağı makinelerdir. (orijinal triger kayışını bulamadıklarından ayarlayamazlar genelde.)
3 sene evelle kadar 3tane tek kapı, 2si 2000TC olmak üzere 5 tane 131 ile uğraştım ve en son atomosferik dual weber yapmaya kadar verdim ama gel gelelim, karbüratörler hediye gelse de (Jantmax Cem Abi sağolsun :) ) parçaları toparlamam 4.5k liramı aldı. bu kadar para döksen bile elde edeceğin gün 150 hp ya olur, ya olmaz.

insanlara mirafiori motoruyla uğraşmak (TOFAŞ tan mütevellit) kolay gibi geliyor ama nice garajların 10binlerce para harcadıkları ve sonuç olarak kendi klasmanında keyifli hale getirdikleri motorlardır.

TOFAŞ motorunu turbolamıyı denesen, harcadığın paraya endeksli daha iyi sonuçlar alabilirsin bence :)

Furkan abinin dediği gibi al bi slx motoru koy üstüne gitsin hiç kurcalamadan sadece benzinde bin inanılmaz keyif verir :)

LeKLeK
16-02-2016, 08:57
est yanlıs anlayacak bı durum yok oncelıkle samımı gorusun ıcın saol evet mıraforıye pek bı asınalıgım yok genelde kendı arabalarımla ugrastıgım ıcın ustayım dıyemem ama elıme alınca yapabılecegıme ınanıyorum tabıı kı para olarak haklı olabılırsın az bulunan bı motor fazla ugrasılmayan bı motor oldugu ıcın parca konusundada zorlanacagım ama edındıgım bılgıye gore alfa romeo q4 modelının pıstonları oluyormus alfada turbolu oldugu ıcın pıston konusunda sorunu asmıs oluyorum ama aklımda takılan bı arkadasım aynı motora alfa pıstonuyla 1.5 bar basınc vermıs ama conta ve kapak saplamaları standartmıs cıddı bı basınc benımde aklımdakı bu ayarda toplamak k16 turbo bu arada asıl takıldıgım konu ınternetten baktıgım zaman bu motorun ne yatagını ne conta setını bulamıyorum bunları nerden nasıl temın edecebılırım

slx motoru konusuna gelınce ben tofas grubuna asırı karsı bırıydım hacı murata bulasmamda sahın gıbı etıket olmadıgı ıcınde en azından sesının tofasa benzemesını ıstemıyorum dıyelım bıraz farklılık olsun banada yenı ugras olsun