PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rolantide Gelen Tıkırtı Sesi yardim Lutfen

Janberk_ss
15-02-2016, 17:27
Arkadaşlar Aracım Ford Sierra . Dohc Efi motor. Aracta Rolantide gelen bir tikirti sesi var. Bu ses motor isininca basliyor. Bazen fan acicak sicakliga gelsede yapmiyor. Ama sonuc olarak bu ses genellikle mevcut. Ses gaz verdigimde kesiliyor. Motor yagi tam. Daha bugun castrol 10-40 yag koydum. Motor yaglamasinda sorun yok. Videoyu ekliyorum . Dinleyip bilgi verebilcek varsa sevinirim.
https://youtu.be/tMIujy5Y3y4

LeKLeK
16-02-2016, 08:59
bana gevseyen bı parcadan gelıyo gıbı geldı mekanık bı sorun degıl yatak desek her devırde gelır etek desek yıne her devırde gelır aksıne sogukken fazla sıcakken az olur parcaları ıyıce bı kontrol et bısey gevsemıs gıbı

noelbaba
16-02-2016, 09:03
buna benzer bir sesi gecen gun servise gittigimde ustam farketti benimki daha az ama parcanin ismini unuttum bu yapar ve degismesi lazim dedi ismini ogrenince yazarim tekrardan. parca fiyatida 800liraymis.

hotrod
21-02-2016, 23:42
Sanki vuruntuya yaklaşma var gibi geldi bana yani piston kolundan falan değilde istediğim kelimeyi tam veremedim enjeksiyon zamanı falan kaymış olabilir yada egzantrik zamanı gaz verince sesin tizi arttığı için duyulmaz genelde bu durumlarda

Omronsiemens
22-02-2016, 19:28
Rolantide bendede buna benzer bir ses vardı. Gaz verince gidiyordu. Sigorta kutusunun üst kapağının tırnağı oturmamıştı tıkır tıkır ses yapıyordu. Yerine yerleştirince ses kesildi. Belkide buna benzer basit bişey olabilir.

sinanbaysal
22-02-2016, 20:04
Merhaba gelen ses iteceklerden gelıyor yanı lıfterlerden. Çok hafifte etek sesi var gibi. Ama tıkırtının lifterlerden geldiğine eminim.