PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic titreme problemi

Octavia RS
16-02-2016, 09:51
Arkadaşlar abiler selam,

Güzergahım gereği otoparktan çıkar çıkmaz trafiğe giriyorum,trafikte dur kalk yaparken kalkışlarda şiddetli şekilde araç titreme yapıyor,3-4 kalkış sonrasında ise geçiyor.Hava soğuk olsa bile çalıştırdığım zaman bekliyorum,hatta ilk marşta bazen 10 dk bile beklediğim oluyo ama yine titreme yapıyor,bugün yol bilgisayarı sıcaklığı 18 derece gösteriyodu 5 dk falan bekledim öyle çıktım yine yaptı.Aklıma ilk olarak motor kulakları geldi,veya şanzımanla bir alakası olabilir mi,1 den 2 ye geçişte ilk çıkışımda silkeleme yapıyo çünkü yine aynı şekilde 3-4 sefer sonra geçiyo.Sebebini bilen veya önceden başına gelen varmıdır?
Araç civic 1.4 i-vtec 11 model

LnchCntrl
16-02-2016, 10:37
bende emme manifolduna bi baktırın

LnchCntrl
16-02-2016, 10:38
bence* dicektim

KOSEREN
16-02-2016, 11:03
Araç otomatik mi?Şanzıman yağı soğuk ve viskozitesi düşükken böyle bişe yapabilir belki.Şanzıman yağı ve yazılım güncellemesi sıkıntıyı çözer diye tahmin ediyorum.

sportwagon
16-02-2016, 11:13
1.Baskı ve volanınızın değişim zamanı gelmiş olabilir.
2.Yarı otomatiklerin genel sorunu baskı balata ayrımını yapan robotun ayarları bozulmuştur serviste makina ile test edilip program güncellemesi yaptırın sorun çözülür

Octavia RS
16-02-2016, 15:33
2-3 ay önce yazılım güncellemesi yapılmıştı,şanzıman yağı değiştimi hatırlamıyorum.

Geçen haftada genel bakım yapıldı aksi birşey çıkmamıştı,yolum düşünce tekrar uğramakta fayda var :)