Orijinalini görmek için tıklayınız : Stok egzosttan ses almak?
Otomatik şanzıman turbo 180 hp 1.6 bir araçta stok egzosttan sadece orta susturucuyu değişerek biraz daha ses almak mümkün mü?
Amacımız otomatik şanzıman geçişlerindeki arka susturucu patırdısını çok az daha belirgin ve derin hale getirmek.
Orjinal boru çapı 55mm son susturucu orjinal geniş kazan sağ/sol çift çıkışlı.
Ortayı iptal edebilirsiniz.
LnchCntrl
16-02-2016, 14:40
kat var mı üstünde ?
downpipe orjinal kat mevcut orta iptalindede çok cızırtılı sonuçlar veriyor.Orjinalden %5-10 sesli bişey istiyoruz
sadece orta iptaliyle veya ortaya freeflow 60mm spor susturucu koyarak sesi %10 civarında arttırarak patırtıları çoğaltabilirsiniz. Ben olsam ortayı direk iptal ederdim. Katı iptal edeceksem ortaya spor susturucu koyardım.
Emre Akçay
16-02-2016, 15:08
Aracım hemen hemen aynı. Orta susturucuyu iptal ettim. Akabinde ses %20-25 civarında arttı.
Hiç uğraşma son susturucunun ordaki boruyu deldir dinle sonra o ses sana yetecektir begenmezsen kaynattırırsın deliği hem maliyetsiz olur 20 tl patlar kesinlikle öneririm :) arıza ışığı vs de yakmadan keyif alırsın polislede başına derde girmez yüklenince güzel ses alırsın.
Aracım hemen hemen aynı. Orta susturucuyu iptal ettim. Akabinde ses %20-25 civarında arttı.
Orta susturucu iptali ile alt yada üst devirde düşüş yaşarsın bu düşme oranı araca göre değişkendir.
Daha önce orta iptali (düz boru)uygulanmış aracı dinledim acaip hırıltılı ve kötü bir sesi vardı,sanırım en mantıklısı 60mm küçük kazan bir susturucu olacak.
Daha önce orta iptali (düz boru)uygulanmış aracı dinledim acaip hırıltılı ve kötü bir sesi vardı,sanırım en mantıklısı 60mm küçük kazan bir susturucu olacak.
Aracın modeli nedir ? kat iptali yapma koku yapma ihtimali var ek olarak TÜVden de geçemezsin , orta susturucu iptali alt ayda üst devirde düşüşe neden olur bu iptali yapan kişiler turbolu araçlarda özellikle yazılım ile aracını güçlendirirler.
Nerede yaşadığınızı bilmiyorum boru çapı susturucu iptal vs yerine son susturucunuzu işinin ehli bir eksozcuya açtırırsanız elyaf kısmıyla oynayıp istediğiniz tonu verebilir.