Orijinalini görmek için tıklayınız : Kıbrıs, Azerbaycan yada Gürcistan da yaşamak
Arkadaşlar istemeyerekte olsa ülkenin genel gidişatı ve tüm gidişattan memnuniyetsizlik sebebi ile ülkemden taşınmak istiyorum. Bu üljelerde yaşam şartları hakkında bilgi verebilecek varmı. Dil problemi yaşamayız zaten Türkçe. Hoş başka ülke olsada dil problemimiz yok. Meslek sahibiyiz vs...
ufuksaracci
16-02-2016, 23:17
Neden bu üç ülkeyi tercih ediyorsunuz merak ettim ? Benim de aklımda göç etme planları var evlendikten sonra göçmenlik için başvuracağım ( Kanada ya da Avustralya )
Geçen sene 20 gün bakü de kaldım. İstanbulu aratmaz derecede canlıydı. Ama diğer şehirler vs nasil bilmiyorum. Sadece baküyü görebildim. İnsanlar birbirine bizden daha saygılı. Biz dejenere olmuşuz resmen(zaten dejenere bile yabancı bi kelime :) ) Onlar hala atalardan gelen manevi kültüre daha bağlılar. Zorluk çekeceğinizi düşünmüyorum.
Gürcistan aile ile gidilecek yer değil , hele taşınmak falan diyorsunuz aman aman çocuk falan varsa kesinlikle önermiyorum .
mert_can 41
17-02-2016, 00:11
Kıbrıs iyidir dil sıkıntısı çekmezsiniz zaten yarısı türk ama biraz zor anlarlar :D onun dışında ailede herkesde araba olması şart ulaşım sıkıntı taksici ile muhabet etmiştim suç oranı çok düşük diyodu iyi bir yer herkes kurallara saygılı falan ama büyük süper marketler yok biraz geri kalmışlar okumak için gittim ve döndüm ulaşımdan yana çok sıkıntı çektim orda
Tarkan Abi girnede 6 ay askerlik yaptım. Kıbrıs Türk kesimi buralardan özellikle İzmir'den daha kötü. Hayal kırıklığı olur.
Azerbaycan özellikle Baküden müşterilerim vardı kendilerini ve ailelerini gezdirdim. Türklere karşı saygıları var gideceksen ve kendine ait bir iş yapacaksan mutlaka Türk markalı olsun çin mallarına orada da ön yargı var.
Azerbaycan için söylüyorum mutlaka maddi ve siyasi yönden güçlü bir tanıdığın güvendiğin biri yoksa gitme. İnşaat firması sahibi olan bir arkadaşım makina ve kamyonların hepsini orada bırakıp geri geldi.
Gürcistanı bilmiyorum, oralardan Türkiyeye gelip çalışan insanlar varsa çok iyi imkanları olan bir yer olduğunu düşünmüyorum.
İbrahim33
17-02-2016, 07:47
Gürcistan sıkıntılı abi. gece alemi , kumar , fuhuş hat safhada. aile ile sıkıntı olabilir orada. Yunanistanı neden düşünmüyorsun ?
Nightfish
17-02-2016, 08:01
İş için düzenli olarak Gürcistan ve Azerbaycan'a gidiyorum.
Azerbaycan'da hayat TR'ye ve Gürcistan'a kıyasla oldukça pahalı. Doların Manat karşısında değer kazanmasıyla oldukça sıkıntılı bir dönem içerisindeler şu anda. Hele ki geçen sene yapılan olimpiyat olaylarından dolayı orada da ekonomi pek iyi durumda değil. Bakü fazlasıyla güzel. Araba kullanacaksanız mutlaka cepte nakit olması lazım, polis rüşvet için her yola çıkışta durduruyor. Rüşvet vermeden hiç bir iş yaptıramazsınız. Hayatımda bu kadar rüşvet dönen bir ülke görmedim.
Gürcistan'da yaşanmaz diyen arkadaşlar Batum üzerinden konuşuyor diye düşünüyorum. Tiflis gerçekten çok güzel. Aileyle de rahatlıkla yaşanır. Yemekler efsane. Konu Gürcistan olunca dil biliyorum deme şansınız gerçekten yok, Gürcüce çok uyuz bir dil ve İngilizce bilen bulmak fazlasıyla zor. Gürcistan'da ekonomik durum hem bize hem de Azerbaycan'a göre çok daha kötü. Aylık maaşlar vs oldukça düşük.
Plasti-Dip gibi orijinal bir iş yapılacaksa tercih edilecek yer mutlaka Azerbaycan olmalı. Gürcistan'da adamlar arabayı yaptırmaya para bulamadığından çoğu arabanın ön-arka tampon yok ve tamponlar plaka demirine metal telle bağlanmış durumda :)
1 yıldır Kıbrıstayım. Öyle dışarıdan gözüktüğü gibi herşey güllük gülistanlık değil.
Adamakıllı evde oturmak istiyorsan kiralar min. 300-350 sterlinden başlıyor.
İş potansiyeli desen o da çok fazla değil. Hotel-Turizm ağırlıklı genel olarak. Otomobil işi de fena sayılmaz.
Turizm işi genelinde maaş ortalama asgari ücret. 1800-2000TL civarında maaş alınır. Üstü patronlara kalmış.
İş sahibisin ama Kıbrıs'ta kendi işini açmak için yanlış bilmiyorsam 100k € teminat göstermen lazım. Onu da çok kısa bir sürede devlet sana geri veriyor. Ya da KKTC vatandaşı birisiyle %51-49 ortak olarak açabilrsin.
Bana göre burada Plastidip tarzı kaplama yapan yok denecek kadar az. İnsanların bu işe girişmemesinin sebebi ya tutulmayacağını zannediyorlar ya da zaten sürekli araba değiştiriyoruz kaplamaya gerek yok diyorlardır.
Hiç gerek yok bence abi
Bizim bir abi Kıbrısa göç etti 6 ay sonra hem karısından ayrıldı hemde kıbrısı tert etti geldi
Kıbrıs'ta yaşanmaz.
1 yıl askerlik yaptım, her dönem gezdim Kıbrıs'ı.
Ulaşım için araç şart, kiralar yüksek, eğitim desen UNI hariç hep özel okul, oralarda da pek bir şey öğretmiyorlarmış (Komutanların söyleyişi)
Kıbrıs'lı için hayat boş, TR nasıl olsa destekliyor para geliyor diye hepsi boş işlerle uğraşıyor.
Alkol, Kumar, Fuhuş dinamiklerinden.
Bahsettiğiniz üç ülke emin olun buradan daha iyi durumda değildir. Bende çok endişeli ve gerginim durumdan. Ama olay yavaş yavaş 3.dünya savaşına doğru yol aldığı için nereye gitseniz mutsuz olacaksınız. O yüzden burada kalmak en doğru karar.
yunanistanda bi adaya yerleşeceksin
ömrün uzar vallahi:)
ama iş konusu sıkıntı
asmisinsan
17-02-2016, 09:12
türkiye de bi sorun olsa bu saydıgın yerler etkilenmeyecekmi abi en iyisi gene burası
2 yıldır tifliste yaşıyorum ailemle.Istanbul gıbı bı karmasadan sonra ilaç gibi geliyor.Birçok rahatsızlığım kendiliğinden geçti.Havası süper kuru nemsiz.Turkıyeden belki 10 kat daha güvenlidir.4 5 yaşında çocuklar tek başlarına heryere gidip gelebiliyorlar.Fuhuş kumar yeri diyen arkadaşlar bence o sizin takıldığınız ortamla alakalı olabilir batumu bende sevmiyorum türkiyenin kübası gıbı olmuş.Fıyat olarak turkıyenın yarısı her konuda.Yeme içmede fahiş fiyatlar yok , Dışardan bakıp ulan 4kişi girsek burda bi 500 luk oluruz denılen bı mekanda bıle fıyatlar esnaf lokantasıyla aynı seviyede.İstanbulda yaşayan bi insan buralardada çok daha iyi yaşar.
lnd_samet
17-02-2016, 09:49
ya abi git gitte bu ülkelere gitme :),
yani hayatını evini işini bıraktığına değecek bir yer olmalı bence.
Kıbrısta yaşanmaz diyenelere +1
Türkiyeden gelenleri hiç sevmiyorlar. Hoş diğer ırkları da pek sevdiklerini söyleyemem. Resmen adamların ağzından şu lafı duydum: Eskiden Türkle uğraşıyoduk şimdi zenciler çıktı bi de dedi. Özellikle Lefkoşada mekanlar bile Türklerin ve Kıbrıslıların gittiği mekan diye ayrılmış durumda. Yanlış anlaşılmasın Kıbrıslılar Türk değildir demiyorum, kendi dediklerini söylüyorum. Kiralar tavan, sterlin üstüne bir de senelik. Hayat pahalı, toplu taşıma yok, saat 6dan sonra dolmuşa benzer sistemleri bitiyor. Kuzenim orada okuyordu, adam sınavdan sınava gidiyordu, zamanını full Türkiyede geçiriyordu.
Neden bu üç ülkeyi tercih ediyorsunuz merak ettim ? Benim de aklımda göç etme planları var evlendikten sonra göçmenlik için başvuracağım ( Kanada ya da Avustralya )
Bence önce aşağıda ki yazıyı okumalısın :)
Sevgili Günlük... 12 Ağustos Kanada'...daki yeni evime taşındım. Çok heyecanlıyım.
B...urası çok güzel. Dağların manzarası muhteşem. Onların karlarla kaplı halini görebilmek için sabrımı zorluyorum.
14 Ekim
Kanada dünyanın en güzel yeri. Yapraklar kırmızı ve
turuncunun tonlarına dönmeye başladı. Bir atla kır gezintisi yaptım ve bir sürü geyik gördüm. Çok güzeller. Yeryüzündeki en güzel hayvanlar. Burası resmen bir cennet. Kanada'yı çok ama çok sevdim.
11 Kasım
Geyik avlama sezonu kısa bir süre sonra başlıyormuş.
Bu kadar güzel hayvanları öldürmeyi nasıl olur da isterler anlamıyorum. Umarım yakında kar yağışı başlar. Sabırsızlıkla bekliyorum kar yağışını...
2 Aralık
Dün gece kar yağdı. Her yerin beyaz bir örtü ile
kaplanışını seyretmek için gece saat kurup kalktım.Tıpkı kartpostal gibi. Dışarı çıktık merdivenlerdeki ve garajın önündeki karları kürekle temizledik. Kartopu oynadık (ben kazandım). Kar temizleme makinesi gelince, garajın önündeki karları tekrar temizlemek zorunda kaldık. Yorulduk ama çok eğlendik.
12 Aralık
Dün gece biraz daha kar yağdı. Kar temizleme makinesi ile garajın önündeki karları tekrar temizledik. Burayı seviyorum ama kar da bazen sıkıcı oluyor. Yine de, iyi ki gelmişim buraya diyorum.
19 Aralık
Dün gece biraz daha kar yağdı. İşe gitmek için
garajdan çıkamadım. Burası çok güzel bir yer fakat kürekle kar temizlemekten yoruluyor insan epeyce.
22 Aralık
Boktan kar dün gece yine yağdı ! Kürekle kar atmaktan ellerim su topladı, belim tutuldu. Kar temizleme makinesi ben garajın önünü kürekle temizleyene kadar yolun köşesinde gizlendi. Pezevengin evladı !
25 Aralık
..ktiğimin karı yine yağdı. Eğer kar temizleme makinesini kullanan pezevengi elime bir geçireyim, o puştu geberticem. Yollardaki buzu eritmek için neden tuz kullanmıyor acaba ?
27 Aralık
Allahın belası kar dün gece yine yağdı. İnanılır gibi değil. Durmaz mı hiç ulan bu ? Kar temizleme makinesinin son gelişinden beri 3 gündür karları kürekle atamadığım için resmen eve hapsoldum. Hiçbir yere gidemiyorum. Hava durumunu sunan spiker bu gece 25 santim daha yağacağını söyledi ! Yuh ! Ana............ yağ bari !
28 Aralık
Dün gece kar " 83 cm " yağdı, ne 25'i ! Bu kodumunun karı yazdan önce erimez abi. Kar temizleme aracı kara saplandı, hıyar herif benden kürek istedi. Karları temizlerken son kalan küreğimi de kırdı ibne ! Ben de gittim kafa attım. Burnu yamuldu ..ospu çocuğunun. Mahkemelik olduk...
4 Ocak
Nihayet evden çıkabildim. Markete gittim, yiyecek filan aldım. Dönüşte bir geyik arabamın önüne atladı. Arabamda 3000 dolarlık hasar var. Bu pis hayvanların hepsini gebertmek lazım.
3 Mayıs
Arabayı şehirde tamirciye götürdüm. Yollara dökülen tuz yüzünden arabamın kaportası çürümüş. "Arabayı atın, yenisini alın" dedi tamirci...
10 Mayıs
Türkiye'ye kesin dönüş yaptım. İzmir'e bir daha ayrılmamak üzere yerleştim. ..kerim Kanada'yı da, karı da, geyikleri de....
imprezaWRC
17-02-2016, 10:20
Arkadaşlar istemeyerekte olsa ülkenin genel gidişatı ve tüm gidişattan memnuniyetsizlik sebebi ile ülkemden taşınmak istiyorum. Bu üljelerde yaşam şartları hakkında bilgi verebilecek varmı. Dil problemi yaşamayız zaten Türkçe. Hoş başka ülke olsada dil problemimiz yok. Meslek sahibiyiz vs...
Kıbrıs hem acaip sıkıcı biryer hem de kaynaklar kıt ötesi. Ruslara güven olmaz, yarın öbürgün Azerbaycan ve Gürcistan'a da dalabilirler. Kalk beraber Finlandiya'ya gidelim, batının Japonya'sı, benim velet de iyi eğitim alır. Sen plasti dip ben detailing yaparım beraber götürürüz.
Hakan abi İzmir ne oldu :D
kıbrısta 4 sene yaşadım doğu akdeniz üni mezunuyum bana göre tek yaşanılıcak tek yer orası kesinlikle tavsiye ederim.
Türkiye den ayrılma sebebinize bakınca kesinlikle Azerbaycan'ı tavsiye etmem.
ertantamer
17-02-2016, 11:21
Bu vatana ne hizmet edesim var nede yaşamak istiyorum çığrından çıktı herşey. Kırgızistana gitme durumum vardı, okumak için vazgeçtik keşke gitseydim diyorum.
imprezaWRC
17-02-2016, 13:09
Hakan abi İzmir ne oldu :D
Olm İzmir'e özerklik versinler veya İzmir'i İsveç'e bağlasınlar o zaman gelirim. Şu şartlar altında buradan çıkıp İzmir'e gitsem değişen hiçbirşey olmayacak.
Olm İzmir'e özerklik versinler veya İzmir'i İsveç'e bağlasınlar o zaman gelirim. Şu şartlar altında buradan çıkıp İzmir'e gitsem değişen hiçbirşey olmayacak.
+1923
Hemen giderim bende :D
mimarsertac
17-02-2016, 13:52
Kadıköy Türkiye'den bağımsız özerk bir yer olsun bana yeter.
imprezaWRC
17-02-2016, 14:06
Kadıköy Türkiye'den bağımsız özerk bir yer olsun bana yeter.
Hangi Kadıköy? İstanbul'daki mi Edremit'teki mi :D :D
http://im.haberturk.com/2015/10/20/ver1445503761/1142601_1920x1080.jpg
bu ne abi ya. bu ne böyle...
imprezaWRC
17-02-2016, 14:20
http://im.haberturk.com/2015/10/20/ver1445503761/1142601_1920x1080.jpg
bu ne abi ya. bu ne böyle...
Birde onların çoğunun yıkılıp yeniden yapılacağını ve mevcut katların ve dairelerin artacağını hesapla, gel de çıldırma.
ben fotoda birtek NEF'i seçebildim ahahahah :D
Foto Sapphire'den çekilmiş muhtemelen. İstanbul'un taş kent olduğu bi kez daha ortaya çıkmış :D
O NEF'i de NEF Levent diye sattılar millete ama Gültepe'nin göbeğinde :D
Anadolu yakası biraz daha yaşanılabilir durumda bence :)
mehmet6r
17-02-2016, 15:21
İmkan varsa iskandinav ülkeleri, gerçi onlarda her geleni almıyorlar ki haklılar. Ağır şartları ve istekleri var. İsveçte hastahanede bakıcılık yapan bir abimiz insanların birbine muazzam saygılı olduğu sıf bu yüzden bile yaşanılabilir olduğunu söylüyor. Hayat Türkiye'ye göre pahalı ama iş-işçi hakları çok ileri seviyede. Bakıcılık yapan abimizin a8'i var. :) Misal benzinlikte çalışan biri yaklaşık 3 bin Euro civarına tekabul eden maaş alıyormuş. O yüzden çoğu genç okumaya gerek görmüyormuş. Çalışma saatleri falan çok iyiymiş. Hayat şu yönden pahalı dedi abimiz misal sağlık olanakları ücret bakımından Türkiye'den kötü dedi. Eğitim olanakları çok iyi dedi ama çocuklarının kültür konusunda kendisinden çok farklı yetiştiğini söyledi. İyi kötü manada değil ama bir Türk-Doğu kültüründe yetişemiyor dedi kendisi. Kendisinin en çok yadırgadığı olay buydu. Mecbur olmasa bir dakika durmam dedi. Bunun gibi isveç-norveç tanıştığımız çoğu Türk dönerim diyor imkanım olsa. Aklımda olduğu için herkese kafamdaki soruları sordum.
Refah düzeyi en üst seviyelerde olan bu ülkelerde bile böyle bir kanı varsa demek ki oralarda yaşamak gerçekten kolay değil. Dediğiniz ülkeleri ele almadım bile.Benim de aklımda var okul bitince gitmek ama bu ülkeye bağlayan çok önemli sebepler var. En önemlisi aile. Artıları eksileri çok iyi hesaplamak lazım. İmkanın varsa git diyen çok olur ama gidebilen çok az
Parayı bulduğum an Barselonaya yerleşicem eşimle kararım
bu sene gittik aşık oldum denizde mis gibi
insanlar kalite
madrid ise istanbuldan beter allah oranın belasını vermiş
bende diyorum barselona neden özerklik istiyor.her iki bölgeye gidince anladım
biri bağcılar birisi bebek mübarek :D
imprezaWRC
17-02-2016, 15:28
İmkan varsa iskandinav ülkeleri, gerçi onlarda her geleni almıyorlar ki haklılar. Ağır şartları ve istekleri var. İsveçte hastahanede bakıcılık yapan bir abimiz insanların birbine muazzam saygılı olduğu sıf bu yüzden bile yaşanılabilir olduğunu söylüyor. Hayat Türkiye'ye göre pahalı ama iş-işçi hakları çok ileri seviyede. Bakıcılık yapan abimizin a8'i var. :) Misal benzinlikte çalışan biri yaklaşık 3 bin Euro civarına tekabul eden maaş alıyormuş. O yüzden çoğu genç okumaya gerek görmüyormuş. Çalışma saatleri falan çok iyiymiş. Hayat şu yönden pahalı dedi abimiz misal sağlık olanakları ücret bakımından Türkiye'den kötü dedi. Eğitim olanakları çok iyi dedi ama çocuklarının kültür konusunda kendisinden çok farklı yetiştiğini söyledi. İyi kötü manada değil ama bir Türk-Doğu kültüründe yetişemiyor dedi kendisi. Kendisinin en çok yadırgadığı olay buydu. Mecbur olmasa bir dakika durmam dedi. Bunun gibi isveç-norveç tanıştığımız çoğu Türk dönerim diyor imkanım olsa. Aklımda olduğu için herkese kafamdaki soruları sordum.
Refah düzeyi en üst seviyelerde olan bu ülkelerde bile böyle bir kanı varsa demek ki oralarda yaşamak gerçekten kolay değil. Dediğiniz ülkeleri ele almadım bile.Benim de aklımda var okul bitince gitmek ama bu ülkeye bağlayan çok önemli sebepler var. En önemlisi aile. Artıları eksileri çok iyi hesaplamak lazım. İmkanın varsa git diyen çok olur ama gidebilen çok az
Eşimin amcası Norveç'te yaşıyor, kafasına silah dayasan dönüp buraya yerleşmez. Artıları eksileri illaki var ama en basitinden biz hırsız nedir bilmeyiz dedi. Eşi vefat etti, herşeyi devlet karşıladı, adam cebinden 1 kuruş cenaze masrafı bile ödemedi. Cenaze masraflarını geçtim, bu gidişle bizi bu beton manyaklığı yüzünden ya yakarlar ya da başkasının mezarının üstüne dikine gömerler.
Şimdi Suriyeli multecileri Avrupa ülkeleri veya Kanada gorusme yaparak, eleyerek vatandaşlik veriyor. Turk vatandasligini birakip, Suriye vatandasligina gecip bu ulkelerden vatandaslik talep etmek lazim. En kotu almazlar, biz de Suriye vatandasligina gectigimizde kaliriz ki, adamlarin benim ulkemde, benim devletim bana tandigindan daha guzel imkanlar taniyor. O da yeter :)
Şimdi Suriyeli multecileri Avrupa ülkeleri veya Kanada gorusme yaparak, eleyerek vatandaşlik veriyor. Turk vatandasligini birakip, Suriye vatandasligina gecip bu ulkelerden vatandaslik talep etmek lazim. En kotu almazlar, biz de Suriye vatandasligina gectigimizde kaliriz ki, adamlarin benim ulkemde, benim devletim bana tandigindan daha guzel imkanlar taniyor. O da yeter :)
Sen ülkedeki bugu bulmuşsun dostum :D
Sen ülkedeki bugu bulmuşsun dostum :D
Gecen Suriyelilere sinavsiz universiteye giris hakki verildiginde, 2 Turk genci bu olayi gercekten yapip, Tip fakultesine elini kolunu sallaya sallaya girdiler :)
Parayı bulduğum an Barselonaya yerleşicem eşimle kararım
bu sene gittik aşık oldum denizde mis gibi
insanlar kalite
madrid ise istanbuldan beter allah oranın belasını vermiş
bende diyorum barselona neden özerklik istiyor.her iki bölgeye gidince anladım
biri bağcılar birisi bebek mübarek :D
10 ay kadar ispanyada yaşadım, madride gitmeyi düşünen herkese aynı şeyi söylüyorum ama anlatamıyorum. =) Barcelonaya da madride de kaldığım sürede 2 kere gittim, fırsatım olsa her ay barcelonaya gitmek isterim, ama madride hayatım boyunca bir daha gitmesem de olur. =)
Deniz olarak çok güzel yerlere ulaşım imkanı var ispanyada. Formentera, minorka, cabo de geta(benim yaşadığım yere yakındı) , las palmas tabi herkesin bildikleri mallorca vs.
Parayı bulduğum an Japonya"dayım açık ve net :)
Artık kimse kimseyi kendi ülkesine almak istemiyor.
Ülkesine gelen adamında karınca-arı gibi çalışmasını istiyor, haklıda.
Ülkemizde rafahın huzurun olması için polisimize yetki verilmesi lazım, polise taş atan adamın ***** copu sokmazsan ülkende ne refah ne huzur kalır.
Kimse kusura bakmasın ülkende herşeye izin verirsen milletde böyle gidecek yer arar, sonrada insanlar niye ülkeden gidiyo.
Yakında savaşada gireriz, ülkemiz klasik ortadoğu ülkesi oldu zaten.
Daha dün kanallarda a haber çıktı tesadüfen, biraz bakıym bunlar ne ayak dedim.
""""Size yemin ediyorum"""" adam çıktı teknoloji olarak insansız hava aracı üretiminde tüm dünya ülkelerinden ilerideyiz dedi.
Kariyerimle ilgili 30 yaşıma kadar koyduğum hedef var kafamdakileri gerçekleştirip ve gelir düzeyimi istediğim seviyeye getiremezsem.
Bende kanada veya amerikaya gitmeyi düşünüyorum. Burada 20 sene tırmalamak yerine orada 10 sene dişimi sıkar geri gelirim.
10 ay kadar ispanyada yaşadım, madride gitmeyi düşünen herkese aynı şeyi söylüyorum ama anlatamıyorum. =) Barcelonaya da madride de kaldığım sürede 2 kere gittim, fırsatım olsa her ay barcelonaya gitmek isterim, ama madride hayatım boyunca bir daha gitmesem de olur. =)
Deniz olarak çok güzel yerlere ulaşım imkanı var ispanyada. Formentera, minorka, cabo de geta(benim yaşadığım yere yakındı) , las palmas tabi herkesin bildikleri mallorca vs.
tibidabo ya her hafta sonu çıksam bana yeter :D
turbo&quattro
17-02-2016, 16:06
Abi maddi birikimde varsa Amerika yada Kanada dusunseneze Gurcistan, Azerbaycan nedir.
imprezaWRC
17-02-2016, 16:10
Abi maddi birikimde varsa Amerika yada Kanada dusunseneze Gurcistan, Azerbaycan nedir.
Sen özelden onların şartları bir atıversene, yalan yanlış sitelerde gezinmeyeyim :) (gelmeden de bir haber et :) )
yusuf başkan bir PMde ben alayım sağolsun tarık ne sorsam yardım ediyor bide sen anlat :)
Ya geçen aylarda forumda sagolsun birisi greencard basvurma linki paylasmisti da, basvurmustuk. Ne zaman aciklaniyo sonuclar :)
Amerika yada Avrupa ülkesi düşünmüyorum. Kendim Almanyalıyım zaten bilmediğimiz yer değil. Çok düzenli, ama bize fazla düzenli :D
Bu ülkeler ise gelişime çok ama çok açık yerler. Birde son dönemlerdeki gereksiz itiş kakışla pek alakaları yok.
Türkiye nin ipini bildiğiniz çektiler. Hem Rusya hem Avrupa birliği hem Amerikaya nasıl karşı olabiliyor gerizekalı yÖnteim anlamıyorum.
imprezaWRC
17-02-2016, 21:15
Amerika yada Avrupa ülkesi düşünmüyorum. Kendim Almanyalıyım zaten bilmediğimiz yer değil. Çok düzenli, ama bize fazla düzenli :D
Bu ülkeler ise gelişime çok ama çok açık yerler. Birde son dönemlerdeki gereksiz itiş kakışla pek alakaları yok.
Türkiye nin ipini bildiğiniz çektiler. Hem Rusya hem Avrupa birliği hem Amerikaya nasıl karşı olabiliyor gerizekalı yÖnteim anlamıyorum.
Tarkan'ım o saydığın ülkelerde Kıbrıs zaten sorunlu ve kaynakları kıt. 25-26 sene önce orada TR'de bulamadığın şeyleri bulup alabiliyordun ama şu an benim gözümde içki ve kumardan başka gelirinin olmadığı bir ülke izlenimi veriyor.
Azerbaycan ve Gürcistan'ın da ipini her an Rusya çekebilir. Azerbaycan'ın kaynakları oldukça iyi ve şu anki modern ve bağımsız hali de eminim başta Rusya olmak üzere diğer kocabaşlarında dikkatini çekiyor ve muhtemelen canını sıkıyordur.
Ben işin açıkçası bu saatten sonra huzursuzluk yaşayacağım veya buradaki gibi paranoyak bir yaşantı süreceğim ülkede olmak istemem, istemiyorumda. Finlandiya desen peşine takılırım onu bilesin :)
timucintt
17-02-2016, 21:17
Kendimden örnek vereyim... Ben geçen sene Filipinlere kaçtım... 3 ay hong kong 6 ay Filipinlerde konakladım üstelik Filipinlere oturum vizesi bile aldım. Bu süre zarfında Endonezya ve Taylanddada bulundum aklın varsa Avrupa'yı(almanyada büyümüş biri olarak söylüyorum) ve Türkiye çevresini unut... Maddi imkanın iyi ise Kanada veya Amerikaya gitme yollarını ara.. param az veya macera ruhluysan gamsız ve marjinal bir hayat istiyorsan güneydoğu Asya'ya gideceksin... vize derdi yok, özgür ve ucuz memleketler ve insana çok daha fazla saygı ve sevgi var. maddi yönden fakir ama manevi yönden zengin ülkeler özellikle Filipin insanı ayrı bir mutlu ve güzel bir memleket hong konga her gidişimde o suratsız ruhsuz ikiyüzlü çinlileri görünce filipinlere gittiğim her an direkt pozitif enerji ile doluyorum... ama mallesef fakirlik çok fazla var ama fakirlik nerede yokki... şu anda Türkiyedeyim bazı belgeleirm için kısmetse haziranda tekrar gideceğim uzakdoğuya bu sefer kamboçya ve vietnamı tavaf etmeyi planlıyorum...
turbo&quattro
17-02-2016, 21:20
Sen özelden onların şartları bir atıversene, yalan yanlış sitelerde gezinmeyeyim :) (gelmeden de bir haber et :) )
yusuf başkan bir PMde ben alayım sağolsun tarık ne sorsam yardım ediyor bide sen anlat :)
Ya geçen aylarda forumda sagolsun birisi greencard basvurma linki paylasmisti da, basvurmustuk. Ne zaman aciklaniyo sonuclar :)
Ben immigration avukati degilim herkesi pm ile tek tek bilgilendireyim :) alinacak vize e-2 ve tum sartlari immigration sayfasi uscis de yaziyor . Artik uzun uzun yazmiyorum bu tarz konularda, ozellikle o greencard konusunda sacmasapan sekilde Tr dusmanligi ile suclanmistim :)
Year One
17-02-2016, 21:23
bilişim veya tıp ile uğraşan varsa Yeni Zelanda öneririm. Özellikle doktor açığı çok fazla... Bazen MR çekimi için bile Çin e sevk veriyorlar. Çine bedava uçak ile gidip MR çektirip dönüyorsunuz. Hastahaneler havada kapar çok da iyi maaşı var. yalnız evler genelde çok eski. ısıtması yok. Isıtma olan bi eve bakmaya gittiğinde arkadaşıma elektrikli battaniye göstermişler gerisini siz düşünün. Fakat dediğim gibi bilişim veya tıp ile alakanız var ise. Kralsınız ötesi yok diyebilirim. Yabancılara karşı gayet pozitifler. yalnız uçak işi çok sıkıntı. direkt uçuş yok ve gidiş dönüş normal zamanda 5 bin TL civarı... ama mesele değil. Türkiye ile bağınızı bitirdiyseniz zaten zerre aramazsınız gözden de ırak olursunuz bayağı bayağı.. son olarak sebze meyve herşey var. yalnızca domates aşırı pahalı. zengin yiyeceği diyebiliriz. 1 kilo domates alacağına git araba al daha iyi o derece.
mert_can 41
17-02-2016, 21:30
vallah okul konusunda umduğumu bulamazsam dil kursuna gidip almanca öğrenip almanyaya halamın yanına yerleşmeyi düşünüyorum bende aşırı derecede bir tek dil konusunu dert ediyorum kendime onuda çözersem gidicem vallah.
ugurcan52
17-02-2016, 21:51
Seceneklerınıze baknca Gürcistan demek batum demek değil ; gecen yaz Tiflis'te 15 gün kaldım ; kesinlikle öneririm
Ama avrupa abd imkanları varsa iş değişir :)
Bir süre Norveç ve İsveçte bulundum. İmkanı olan herkes gidip orda yaşamalı diyorum.
emrah-ışık
18-02-2016, 00:51
Peki abilerim yurt dışı tmm. Örneğin, amerika veya herhangi bir ülkeye gitmeyi basardık.Ben oto tamir teknisyeniyim. 2 yıllık diplomam +eğitim sertifikalarım hepsi mevcut.(amerikada bu diplomaların işe yaramadığını orada tekrar eğitim almamız gerektiğini biliyorum)Amerika veya diğer ülkelerde iş konusunda mesleğimizle alakalı neler yapabiliriz.Örn;merak ediyorum servis olayı felan nasıl yetkili servis felan vardır gidip çalısma olasılığımız nedir.Veya otomotiv sektörü nasıl, işi bildiğimizi ve tecrübeli olduğumuzu göz önüne alırsak iş bulabilirmiyiz bu gibi ülkelerde. Olumlu veya olumsuz tecrübelerinizi aktarırsanız bizim için sevinirim.(Green card,dil.oturma izni harici)
Peki abilerim yurt dışı tmm. Örneğin, amerika veya herhangi bir ülkeye gitmeyi basardık.Ben oto tamir teknisyeniyim. 2 yıllık diplomam +eğitim sertifikalarım hepsi mevcut.(amerikada bu diplomaların işe yaramadığını orada tekrar eğitim almamız gerektiğini biliyorum)Amerika veya diğer ülkelerde iş konusunda mesleğimizle alakalı neler yapabiliriz.Örn;merak ediyorum servis olayı felan nasıl yetkili servis felan vardır gidip çalısma olasılığımız nedir.Veya otomotiv sektörü nasıl, işi bildiğimizi ve tecrübeli olduğumuzu göz önüne alırsak iş bulabilirmiyiz bu gibi ülkelerde. Olumlu veya olumsuz tecrübelerinizi aktarırsanız bizim için sevinirim.(Green card,dil.oturma izni harici)
Ben kendimden örnek vereyim size;Geçen yıl Türkiye"de Cumhuriyet Üniversite"sinde bilgisayar programcılığı okuyordum.
Yurt dışına yerleşmeden üniversiteyi bitirecektim aslında ama burada bizim ülkemizin diploması bir işe yaramıyor.
Şirket üzerinden değilde tek başınıza geldiğiniz sürece üniversite meslekleri pek bir işe yaramıyor.
Yurt dışına yerleşmek için şu anda bir üniversite mezunu öğretmenden daha değerli bir mesleğiniz var.
Eğer özel servislerde çalışırım diyorsanız güzel bir dil eğitimiyle 1700-2100 euro arası fiyatlara çalışabilirsiniz.
İlerde kendinizi geliştirerek ciddi manada paralar kazanabilirsiniz.
Daha hiç buradaki otomobil servislerinin boş olduğunu görmedim desem haklı sayılırım.
Bu arada bu dedikleri herhangi bir avrupa ülkesinde yapabilmeniz için "kesinlikle ve kesinlikle" kağıt-kürek işlerinden anlayan bir tanıdığınızın olması gerekir.
Kağıt işlerinden anlayan bir tanıdığınız yoksa kolay kolay hiçbir haktan yararlanamazsınız.
Benimde kağıt-evrak işlerinden anlayan pek bir kimsem yok, 1 senedir iflahım *****.
Grimlord
18-02-2016, 09:29
Yaklasik 4 aydir Kanada'dayim egitim icin,insanlar haddinden fazla kibar ve saygili,trafik kusursuz ve yollar kusursuz (Vancouver sehrinde ikamet ediyorum)
Surekli yagmur yagiyor,ama yagdigi zaman 10-12 dereceyi goruyor hava.Hic oyle su meshur fikradaki gibi kar falan yok burada,o biraz ust taraflarda :D
Gelelim sikintilara,asiri pahali bi sehir,sadece tek bir odaya en az 400-450 dolar kira isteniyor.
Turk pek yok ogrenciler haric,ancak her kulturden insan var.Bazen kazara Asyaya mi geldim acaba diyorum kendime, o derece,Japon, Koreli ve Cinli var.
Ogrenciyken Calisma vizesi alirsaniz haftada 20 saat calisma hakkiniz var.En kotu iste 12-13 dolar veriliyor saatligine,garsonluk veya bulasikcilik yapip aylik 1000-1200 dolar kazananlar var.Yalniz bu parayla gecinmek sikinti olabilir.
Araba ve benzin ucuz,kimse v6dan asagisina binmiyor.Lakiiiiin 1000 dolarlik bir araba bile alsaniz burada Kanada ehliyeti alacaginiz icin ilk kademeden sigorta odeyeceksiniz.Bu da demek oluyor ki aylik en kotu 200-250 dolar sigorta odemeniz olacak.3 ay sonra arabanin fiyatini amorti ediyor sigorta. :))