Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankarada Patlama 17 Şubat 2016
ogunozcan
18-02-2016, 20:08
Terör nedir.biliyormusunuz...
Terörist denilen her eylem ve suikasti yapabilen kişilerin nedense hep halktan insan öldürüp, şanslarını önemli insan yada vekilden yana kullanmamalarıdır
o onemlı sahısları patlatıp kahraman olasım var artık nasıl bı seydır nasıl vıcdan dayanır masum ınsanları olduren ve oldurtenlere..
34btr1907
18-02-2016, 20:27
Dün bir arkadaşımın sosyal medyayı kısıtlayarak ülkeyi koruyorsunuz bravo diye face te paylaştığı düşüncesine gelen yorum ;
90 yıldır hayatı durdurdular ona şaşırmıyorsun bunamı şaşırıyorsun...
Adamı tanımam etmem 90 yıl önce çok şükür Cumhuriyetin 3. yılını kutluyorduk 95 yıl dersen İzmir in göbeğinde Yunanlar Türk kadınlarına tecavüz ediyordu sen ara verildiğini söylediğin süreden önce bu ülkenin hali neymiş anlat öğrenelim diye cevap yazdım..
Hala ne bi cevap var ne bir bildirim..
Sadece şahsi çıkarı için bu kadar kötülüğe susamaz insanoğlu.. Gerçekten Başka birşey var bu işte. Türk halkı bu kadar gözü kapalı anlayışsız bir toplum hiçbirzaman olmadı olamaz..
dostum Türk halkı yıne sesını cıkarmaya çalısıyor ama orda ama burda ama gazetede ama tv de ,ülkeyi ele geçirip yagmalayanlar gücü elinde tutanlar Türk değil ki,yandaşları dahil,gücü elinde olan parmağında oynatıyor yargının hali ortada , askerin hali ortada,medyanın hali ortada,senin dediğin ancak ya iç savaşla çözülür ya darbe yapılır yada türk mürk kalmaz ortada.Gidişatta başka alternatif gören beri gelsin.
Cehaletin oldugu bir ulkede, ne kadar din siyaseti yaparsan, insanlari dine dondurursen, o kadar dibe cekersin. Bizim milletimiz hicbir zaman bilime ve ogrenmeye ac olmadi. Ac olmama sebebi gecmisten muslumanlikla gelen kadercilik ve nasip anlayisi. Ne gelirse allahtan mantigi sayesinde "nasil bu hale geldik " denecek noktaya geldik. Gocebe oldugumuz donemlerde, basarisizlik yasadigimiz olaylar ile yerlesik duzene gecip, muslumanligi benimsedigimiz olaylari degerlendirince, aslinda ne kadar da geriye gittigimizi gormus oluruz. Suan yasadiklarimiz da bence bunun sonucudur.
Arap benim din kardesimmis.. yahu ben samandim bilmem kac sene once, nereden kardes olduk ? Bu millet otukende var olmadi mi ? Oldu. Eeee muslumanlik, arap dib kardesim falan ne is ? Tamam musluman oldun, eyvallah, cok sukur. Madem gelistir kardesim kendini. Din emretmis sana oku diye. Sen napmissin, koskoca birhic. En okumusun 2016 da kiz cocuguna meyletmek ile ilgili fetva veriyor. Durum bu kadar vahim.
Sen kardesin olmayan, senelerce arkandan bogazini kesen araplar icin din kardesim dersen, sonucu bu olur. Kimse kusura bakmasin, hicbir arap benim din kardesim falan degil. Benim cahil, cuhela takimindan, kizina meyleden pislikten, 1 torba altin icin kendi cografyasinin insanini olduren bir din kardesim yok. Olen hic bir ortadoguluyada acima duygum yok. Kimse kizmasin, bu hale %49 getirdi bizleri.
arabasızadam
19-02-2016, 00:39
Bu konularda bişey yazmıyım yazmıyım diye tutuyorum kendimi ama dayanamıyorum ***** o.ç yüzünden memleket cehenneme döndü ,Allah belasını versin artık yeter, gemiciklerinizi de alın defolun gidin .(siteye zarar verecek bişey yazdıysam özür dilerim) ama artık yeter .
Unutuldu bile buraya kadardı..
Amaçta unutturmak değil mi zaten.. Neden yayın yasağı geliyor sanıyorsunuz.
O değilde bu hafta survivor da kim elenir acaba???
Amaçta unutturmak değil mi zaten.. Neden yayın yasağı geliyor sanıyorsunuz.
O değilde bu hafta survivor da kim elenir acaba???
Survivorda ki tek formül , Yılmaz Morgül.
Neleri unutturmadılar ki.. En iyimser şekilde 2 hafta sonra hiç yaşanmamış gibi olacaktır..
Bu arada patlamanın ardından bir kaç saat içinde bombacı pi ç in tüm seceresini döküp ille de YPG'ye bağlanmak istemesi çok manidar.. Başımızdakilere hiç güvenemiyorum..
AliGizda
19-02-2016, 09:26
Adam o kadar çakal ki, sevmediği askerleri Suriye' den getirdiği sığınmacılarla patlattı. Ülkede bir kaos ortamı, herkeste bir korku başlattı. Millet paranoyak olucak yakında. Amerika' nın kendi yaptığı gibi yaptı, patlatan şahıs Suriye' li girmeyi düşündüğü ülke Suriye, ne tesadüf. Tıpkı Amerika' nın Müslüman topraklara girmeyi düşünürken ikiz kuleleri kendi vurması ve suçu Usame Bin Ladin' e atması gibi. Amerika halkı o zamanlar Müslümanlardan nefret ediyordu ve Amerika müslüman topraklarına halkının sesi çıkmadan girdi.
Amerika' nın kuklası olmuşuz, yazık.
Benim anlamadığım şu, cahil olan okumayan / araştırmayan / biat kültürünün neferi olan insanları anlıyorum.
Yargılamak haddim değil ama zamanı geldiğinde kendileri ya da sonraki nesiller yaptıkları yanlışları görecekler.
Anlamadığım şu çevremde okumuş araştıran belli bir seviyenin üzerinde olan ama yaşananları görmeyen insanlar da var.
Ben arkadaşlarımla siyaset konuşmam, siyaset ayrımcıdır insan arasında. Ne hikmetse bir çoğu da beni zıt görüşüm.
Din temelli siyaset ülkemizde hep kazanmıştır ve maalesef kazanacaktır. Ama insanları şunun ayrımına nasıl varamıyor aklım almyor.
Bir lider Müslüman olabilir ama dini vecibelerini insanların gözüne sokmanın gereği yok.
Ben Lider'in dürüş / tarafsız / eşit / adil / topluma örnek olan birleştiren ve toplumun yararına hizmetler sunan biri olmasını isterim.
Dini ne kadar yaşayıp yaşamadığı onu ilgilendirir. Öyle bir hava yaratılıyor ki sanki x dönem öncesi ülkede din ve gereklilikleri yaşanmıyor yada engelleniyordu.
Ben münferit olaylar harici böyle bir olayı ne gördüm ne duydum. Daha özgür bir ülke olma vaadiyle yola çıkıyorsun ama insanlara dayatmalar yapıyorsun.
(lislerin imam hatip' çevirilmesi gibi)
Ve idrak edemediğim diğer nokta % 49 luk bir bloğun parçalı da olsa % 51 lik bir bloğa "sus" deme hakkı nereden geliyor ?
Dün bir haber spikeri hükümetin ne suçu var bombacıyı nerden bilsin dedi :D Videoyu izlerken insanlığımdan utandım, sen nasıl bir mantık ile böyle bir cümle kurabiliyorsun diyen olmadı adama şaka gibi.
Herkes beğendiği görüşü savunur /savunmalıdır ama ölümüne bağlı olmak, diğer görüşe mensup olanları bertaraf etmek faşistlikten başka bir şey değil benim gözümde.
Müslüman olarak geçinen ülkemizde hangimiz Müslümanlığı tam manasıyla yaşıyoruz, bunu soruyorlar mı kendilerine.
İnsanlara olan inancım "Çalıyor ama çalışıyor, çalıyor ama Müslüman çalıyor" cümlesini işittiğimde bitti.
Adam öyle şuursuz ki "çalmak eylemi ile Müslümanlığı" aynı cümle içinde kullanabiliyor.
Daha şuurlu bir toplum olmamız dileğiyle.
Hakk'ın rahmetine kavuşan tüm şehit ve sivil vatandaşlarımız için başsağlığı diliyorum.
Başına gelmeden anlamaz insan, ne kadar üzülsek te acıyı ailesi yakınlar yaşıyor. Rabbim sabır versin hepsine.
yusufcan_k
19-02-2016, 09:47
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xlt1/v/t1.0-9/12729206_10207671799448327_8883750203167297216_n.j pg?oh=40b569ccbe2e134a707e7c808e74f8f4&oe=57616DDB&__gda__=1466205714_989a7ff60d879bc3170f6f31838625f 3
birde şöyle birşey buldum ama ne kadar doğrudur bilemem.. ''Ambulanscı Arkadaşımın anlattığını yazıyorum 3 tane askeri otobüs patlamış 30 ar tane ölü var hepsi dolu diyor yaralı varmış dedim yaralımı kalmış diyor o kadar ölüyü de açıklamazlar diyor''
Benim anlamadığım şu, cahil olan okumayan / araştırmayan / biat kültürünün neferi olan insanları anlıyorum.
Yargılamak haddim değil ama zamanı geldiğinde kendileri ya da sonraki nesiller yaptıkları yanlışları görecekler.
Anlamadığım şu çevremde okumuş araştıran belli bir seviyenin üzerinde olan ama yaşananları görmeyen insanlar da var.
Ben arkadaşlarımla siyaset konuşmam, siyaset ayrımcıdır insan arasında. Ne hikmetse bir çoğu da beni zıt görüşüm.
Din temelli siyaset ülkemizde hep kazanmıştır ve maalesef kazanacaktır. Ama insanları şunun ayrımına nasıl varamıyor aklım almyor.
Bir lider Müslüman olabilir ama dini vecibelerini insanların gözüne sokmanın gereği yok.
Ben Lider'in dürüş / tarafsız / eşit / adil / topluma örnek olan birleştiren ve toplumun yararına hizmetler sunan biri olmasını isterim.
Dini ne kadar yaşayıp yaşamadığı onu ilgilendirir. Öyle bir hava yaratılıyor ki sanki x dönem öncesi ülkede din ve gereklilikleri yaşanmıyor yada engelleniyordu.
Ben münferit olaylar harici böyle bir olayı ne gördüm ne duydum. Daha özgür bir ülke olma vaadiyle yola çıkıyorsun ama insanlara dayatmalar yapıyorsun.
(lislerin imam hatip' çevirilmesi gibi)
Ve idrak edemediğim diğer nokta % 49 luk bir bloğun parçalı da olsa % 51 lik bir bloğa "sus" deme hakkı nereden geliyor ?
Dün bir haber spikeri hükümetin ne suçu var bombacıyı nerden bilsin dedi :D Videoyu izlerken insanlığımdan utandım, sen nasıl bir mantık ile böyle bir cümle kurabiliyorsun diyen olmadı adama şaka gibi.
Herkes beğendiği görüşü savunur /savunmalıdır ama ölümüne bağlı olmak, diğer görüşe mensup olanları bertaraf etmek faşistlikten başka bir şey değil benim gözümde.
Müslüman olarak geçinen ülkemizde hangimiz Müslümanlığı tam manasıyla yaşıyoruz, bunu soruyorlar mı kendilerine.
İnsanlara olan inancım "Çalıyor ama çalışıyor, çalıyor ama Müslüman çalıyor" cümlesini işittiğimde bitti.
Adam öyle şuursuz ki "çalmak eylemi ile Müslümanlığı" aynı cümle içinde kullanabiliyor.
Daha şuurlu bir toplum olmamız dileğiyle.
Hakk'ın rahmetine kavuşan tüm şehit ve sivil vatandaşlarımız için başsağlığı diliyorum.
Başına gelmeden anlamaz insan, ne kadar üzülsek te acıyı ailesi yakınlar yaşıyor. Rabbim sabır versin hepsine.
aslında cevap çok basit, PARA. diyorsun ya hadi beyinsiz kitle neyse, adı üstünde beyinsiz. diğer akıllı ve mantıklı kitle nasıl olurda bunların yanlışlarını görmez. ben sana söyleyim görmek istemez :D çünkü adam onlardan nemalanıyor. bu çok açık. hangi o partiye oy veren kişi ile tartışma/münakaşa/fikir teatrisine girsem, hepsi aynı ağızdan konuşuyorlar. İSTİKRAR... neyin istikrarı ? onların cebine giren paranın istikrarı. zengin seçmen ve millet açısından olay tamamen budur. diğerleri zaten g.tünün kılıyım mantığı, ona çözüm yok.
birde şöyle birşey buldum ama ne kadar doğrudur bilemem.. ''Ambulanscı Arkadaşımın anlattığını yazıyorum 3 tane askeri otobüs patlamış 30 ar tane ölü var hepsi dolu diyor yaralı varmış dedim yaralımı kalmış diyor o kadar ölüyü de açıklamazlar diyor''
bu olayda benim yakınım olmasa da bir ablamın iş arkadaşı vefat etti. bu vefat üzerine tabiki güven hastanesine gidilmiş ve en az 20 ambulansın olduğunu görmüş tanıdığım kişi. kesinlikle her olayda olduğu gibi bununda üstünü örtüyorlar.
By CrAzY
19-02-2016, 10:22
Çetinemeçte servis şöförunun kafasına sıktılar az önce eski mersedes kaçti.
Mobese sitesinden alıntıdır.
Saldırıda ölen sivil memurlardan biri bizim komşuydu, az önce cenazesi geldi kadıncağızın.
Herkes birşeyi kader kısmete bağlıyor ama bu bile bile lades olmak.
wiesmann
19-02-2016, 10:51
Saldırıda ölen sivil memurlardan biri bizim komşuydu, az önce cenazesi geldi kadıncağızın.
eryaman servisiymiş..arkadaşımda orada çalışıyor dün kurumdaki tüm personel ölü gibiymiş..hepsinin gözleri önünde gerçekleşmiş. Allah sabır versin..
Sizin de ailesinin de başı sağ olsun Hakan Hocam.. :(
Vadesi yetmiş, olacağı varmış, kader, kısmet, fıtratında var böyle şeyler..
BuRaK_eFe
19-02-2016, 12:01
Geçen seferki bombalı saldırıdan birgün sonra gene böyle bir haber okumuştum neden hep patlamadan birgün sonra bu bence şu demek bakın yakalıyoruz işte sırf reklam olsun diye birde 500 kilo diyor connect hemde 500 kg yani yarım ton yüklediğin anda o arabanın arkası yere sürtmekten kıvılcım çıkarır Haber linki (http://www.hurriyet.com.tr/diyarbakirda-bomba-yuklu-arac-yakalandi-40057412)
Geçen seferki bombalı saldırıdan birgün sonra gene böyle bir haber okumuştum neden hep patlamadan birgün sonra bu bence şu demek bakın yakalıyoruz işte sırf reklam olsun diye birde 500 kilo diyor connect hemde 500 kg yani yarım ton yüklediğin anda o arabanın arkası yere sürtmekten kıvılcım çıkarır Haber linki (http://www.hurriyet.com.tr/diyarbakirda-bomba-yuklu-arac-yakalandi-40057412)
Şimdi reklamlar..
Çalışıyoruz, görevdeyiz, şöyle yakalar böyle sorgularız imajı verilemeye çalışılsın..
Adam adam.. net..
Çok basit ama bir okadarda anlamlı oturtmuş yine..
http://i.hizliresim.com/qPg64B.jpg
Çeşitli sosyal medyadaki geri zekalıları görüyorum "fransada olunca bayrak koydunuz şimdi hükümete saldırıyosunuz"diye
Eyyy arkadaşım sen kendini fransayla bir mi tutuyorsun adamlar bizi 3. dünya ülkesi görüyor 2 ayda bir patlama oluyor günlük 6-7 şehit veriyoruz.
Daha sen kendi eleştiri yapabilcek akla sahip değilsin ki ülkeyi yönetenlere hesap soracak kadar kendine güvensizsin.
Madem merak ediyorsun anlamayacaksın yada işine gelmeyecek yinede anlatayım fransada patlama sonrası olanları;
-Ordu ve istihbarat hemen olay yerini incelemeye başladı (bizde mit olayları tvden takip etti)
-Olağan üstü hal ilan değildi (yayın yasağı geldi acunun programlara devam)
-Sınırlar kapatıldı (3 milyar euro gelcek sınır kapanmaz)
-Bütün devlet yöneticileri evde telefondan tweet atmak yerine olay yerlerine gitti (kınama mesajları)
-Terörü destekleyen ve tehlike arz edecek herkes vatandaşlıktan çıkarıldı (bizde bombacının patlaması lazım tutuklanması için)
-Dünyanın başını çeken ülke başkanları başbakanlar fransaya destek verdi (yinede bizim bakanlardan daha çok sahiplenip kınama tweeti yerine konuşarak kınadılar)
Şimdi sevgili hülo bunları neden yapılmadığını sorguladığın bir gün sende bizden olcaksın sorgulayacaksın yoksa bir gün terör saldırısında ölsen 2 günde unutulcaksın unutturulcaksın arkadan ağlayanın bile kalmayacak
Çeşitli sosyal medyadaki geri zekalıları görüyorum "fransada olunca bayrak koydunuz şimdi hükümete saldırıyosunuz"diye
Eyyy arkadaşım sen kendini fransayla bir mi tutuyorsun adamlar bizi 3. dünya ülkesi görüyor 2 ayda bir patlama oluyor günlük 6-7 şehit veriyoruz.
Daha sen kendi eleştiri yapabilcek akla sahip değilsin ki ülkeyi yönetenlere hesap soracak kadar kendine güvensizsin.
Madem merak ediyorsun anlamayacaksın yada işine gelmeyecek yinede anlatayım fransada patlama sonrası olanları;
-Ordu ve istihbarat hemen olay yerini incelemeye başladı (bizde mit olayları tvden takip etti)
-Bütün devlet yöneticileri evde telefondan tweet atmak yerine olay yerlerine gitti (kınama mesajları)
-Terörü destekleyen ve tehlike arz edecek herkes vatandaşlıktan çıkarıldı (bizde bombacının patlaması lazım tutuklanması için)
-Dünyanın başını çeken ülke başkanları başbakanlar fransaya destek verdi (yinede bizim bakanlardan daha çok sahiplenip kınama tweeti yerine konuşarak kınadılar)
Şimdi sevgili hülo bunları neden yapılmadığını sorguladığın bir gün sende bizden olcaksın sorgulayacaksın yoksa bir gün terör saldırısında ölsen 2 günde unutulcaksın unutturulcaksın arkadan ağlayanın bile kalmayacak
Ülkenin durumu söylediğinizden dahada vahim.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/12733533_1208070732559352_6985041790625527159_n.jp g?oh=7cc6c1cc0e1da9a4ae83d84fcaf62364&oe=576CC7D9&__gda__=1462926310_1203885e6621972915e0672b5f1a515 3
agresive
20-02-2016, 01:05
diyarbakırda olan patlamada lise ve üniversite hayatımı paylaştığım koca yürekli iyilik dolu bir insanı şehit verdim bu gün memleketi kütahya simav da toprağa verdik insanı geçtim karıncayı incitemeyecek biriydi kısa dönem erdi 2 ayı vardı
terhis olacaktı kavuşamadık kardeşimize biz nereye gidiyoruz niye elimiz kolumuz bağlı yeter artık ya
nasıl olsa spor araba yüklü olsada dikkat çekmez gibi düşünülmüş gibi,
Adamlar kendi halkına ve insanına değer veriyor bunlar değer nedir görmemişler . Nasıl bir yürüyüş oldu nasıl güzel bir şekilde andılar hepimiz televizyondan seyrettik . Yas ilan edildi vs.. Bizim ülkemizde değer mi veriliyor ki ?
İğrendim artık yemin ediyorum bir imkanım olsa kız arkadaşımı da alıp ailemle beraber sittir olup gidecem ülkeden ama yok lanet olsun ki yok . Kalıp mücadele verecek hiçbir şey yok elimizde.
Vermediğimiz mücadele kalmadı hem siyasal anlamda hem de sözlü olarak. Girmediğimiz muhabbet sohbet kalmadı insanlara biraz doğru bilgi ile yaklaşıp kafalarına gerçeği sokalım dedik başaramadık. Her aldığım cevap sonunda üzüntüye boğuldum ,her aldığım cevap başaramayacağımızı gösteriyordu aslında.
Başka bir şey var bu işin içinde ben artık öyle düşünüyorum. Nasıl bir bağlanma nasıl bir aşk tapma anlam veremedim gitti .
anlatamazsin anıl o kadar konuşursun en sonunda yine aynı cümle adamlar yol yaptı derler anlatamazsin yani
nasıl olsa spor araba yüklü olsada dikkat çekmez gibi düşünülmüş gibi,
11 Ocak tarihinde çalıntı ilanı verilmiş.. 46 şehir dolanmış.. Patlamadan önce Ankara içinde 16 saat kaydı var diyorlar...
Bunca TEDESE, MOBESE sadece trafik cezası kesmek için var demek ki..
Adamlar bir çevirir sorgular kimsin nesin diye.. Böylesi ortamda çalıntı araba emniyetin şeyinde değil demek ki..
Üstüne MİT çıkmış; canlı bomba eylemi olabilir, Ankara, İstanbul İzmir terör olayı bekleniyor, TSK güzergahları hedef olabilir diye açıklama yapabiliyor.. Her şeyi bilip hiç bir b.k yapmamak nasıl bir görev anlayışıdır..
Ve maalesef hiç bir yetki kurumu buna reaksiyon vermiyor.. Biz kınıyoruz onlar da kınıyor.. Biz söyleniyoruz onlar da söyleniyor.. E arkadaş kim önlem alacak amk
Bu zihniyet anlayış daha çok şeye gebe..
MatraX_07
20-02-2016, 15:57
O kadar acı ki nedense terör saldılarını duydukça,teröre verilen taviz aklıma geldikçe,ak'ların aklanmaya çalışmasını gördükçe inan ÇILDIRIYORUM,UTANIYORUm
Taa zamanında Habur sınır kapısında davulla,zurnayla karşıladılar,diyarbakırda terörist sorumlusu ile kol kola girip şarkı söylediler,terörist partisi ile pazarlık yaptılar,imralı'ya geçiş sağlamaya kolaylık sağladılar
Elin gavuru serefsiz suriyelileri saldılar etrafa, başımıza bela ettiler milletin başına terörist getirdiler
Şimdi bunları görüpte,okuyup YOL YAPTIK,SAĞLIKTA SIRA beklemiyorsunuz,ONE MINUTE dedik derlerse,hiç şaşırmam...
VTec_king
20-02-2016, 16:19
beyler boşuna vicdan boşuna bu nefes tüketmeniz ak parti seçmenine ver parasını hertürlü senide destekler,amaç para ucu dokunmadıkca parasına bakar işini yapar bu kadar net malesef çok üzülerek söylüyorum roll ortamında bile kanka mecbur akp ye verdim işler kötü kanka mecbur akp ye verdim ekonomi düzelsin diye malesef biz bunlara arkadaşımız kankamız diyoruz bir gün cenaze haberi gelirse kanka kusura bakma benimde işim var cenaze namazına gelemicem dicem !!!
LnchCntrl
20-02-2016, 16:36
istikrardan kastınız şehit cenazelerindeki istikrar mıydı ? halk bunu ya yanlış anladı ya böyle işine geldi...
şöle bir olayda var mit tırları kime gidiyodu işide yardıma içinde ne vardı bilmiyom silah vs diyolar felan,,işid kimle savaşıyo senin yıllarca savaştıgın pkk yla,mit tırlarını kim durdurdu tsk,,tsk kimle savaşıyo pkk yla ,,,sizce burda stratejik bi hata yokmu,,,demekki bizim tayyiple mit dogru birşey yapmaya kalkışmış bizim halkın bir kısmı ile tsk bunu baltalamaya çalışmış,,,birde olayın bu tarafından bakın,,,,
LnchCntrl
20-02-2016, 17:03
İşid dediğin TERÖR ÖRGÜTÜ nden medet uman bir hükümet ne yazık ki acizdir .
ki İşid her seferinde İstanbul u hedef alıp er geç alacağız dediği günleri ne çabuk unuttunuz.
Reyhanlı saldırısını ne çabuk unuttunuz, niğdede 1 polis 2 askerin öldürüldüğünü ne çabuk unuttunuz.
Ama daha öncede yazdım ya bu düşüncedeki herkesin işine böylesi çok daha kolay geldi
çünkü ümmetçi fikirleriniz içinizde hiç bitmedi sadece saf ve sek Türkçü olamadınız birazcık olsaydınız sağdaki soldaki terör örgütlerinden değil
Aradığınız kudreti Damarlarınızdaki TÜRK kanında bulurdunuz. bi türlü idrak edemediğiniz sorun tam da bu işte.
Adamlar kendi halkına ve insanına değer veriyor bunlar değer nedir görmemişler . Nasıl bir yürüyüş oldu nasıl güzel bir şekilde andılar hepimiz televizyondan seyrettik . Yas ilan edildi vs.. Bizim ülkemizde değer mi veriliyor ki ?
İğrendim artık yemin ediyorum bir imkanım olsa kız arkadaşımı da alıp ailemle beraber sittir olup gidecem ülkeden ama yok lanet olsun ki yok . Kalıp mücadele verecek hiçbir şey yok elimizde.
Vermediğimiz mücadele kalmadı hem siyasal anlamda hem de sözlü olarak. Girmediğimiz muhabbet sohbet kalmadı insanlara biraz doğru bilgi ile yaklaşıp kafalarına gerçeği sokalım dedik başaramadık. Her aldığım cevap sonunda üzüntüye boğuldum ,her aldığım cevap başaramayacağımızı gösteriyordu aslında.
Başka bir şey var bu işin içinde ben artık öyle düşünüyorum. Nasıl bir bağlanma nasıl bir aşk tapma anlam veremedim gitti .
Anıl adamlar değer veriyo aslında kendi seçmenlerini mal olarak görüp onları makarna ve kömürle satın alıyor
Ama bu satın alınan malların tek bildiği değer maddi şeyler hiç manevi devlet veya Atamızın ilkeleri hakkında fikirleri yok...
Son olarak kalın yaptığım yerin cevabı "silkeni severler,seveni silkerler"
Şuan forumda bu konuyu görüp "acaba akşam survivorda kim elenir veya bugün hangi diziler vardı" diye düşünüp ülkenin geleceğinin umrunda olmayan bir sürü kişinin var olduğuna eminim...
Bence en acısıda bu sağırlaştık hissizleştik ve alıştık
şöle bir olayda var mit tırları kime gidiyodu işide yardıma içinde ne vardı bilmiyom silah vs diyolar felan,,işid kimle savaşıyo senin yıllarca savaştıgın pkk yla,mit tırlarını kim durdurdu tsk,,tsk kimle savaşıyo pkk yla ,,,sizce burda stratejik bi hata yokmu,,,demekki bizim tayyiple mit dogru birşey yapmaya kalkışmış bizim halkın bir kısmı ile tsk bunu baltalamaya çalışmış,,,birde olayın bu tarafından bakın,,,,
Ben de bu anlatılanlara kim inanır diyordum meğerse kanlı canlı varmış..
İŞİD dendiğinde "Müslüman" kisvesi altında olmaları mı bir sempati, medet umma durumu var? İŞİD denen örgüt canavarlardan oluşan, önüne gelene tecavüz edip diri diri yakan bir terör örgütü bunun farkında olun isterseniz..
Ayrıca bu lanet İŞİD senin ülkene saldırmış, insanlarını öldürmüş.. Ordaki eli bir güçlensin ondan sonra ne olacak gelecek seni beni bulup ülkeyi şuandaki Suriye, Irak durumuna sokacak.. O zaman düşünür müsünüz acaba Tayyeeb ve ne iş yaptığı belli olmayan MİT yanlış bir şey yapmış diye..
Aynen hah kendin yazmissin ne guzel hata var elin teror orgutune benim vergimle nasil yardim gider ? Bunu yazmissin bak kendi ellerinle. "Halkin bir kismiyla" TSK'ya yedirmeye calisman da sokmez buranin seviyesi farkli burada yemezler.
Şu videoyu izleyip hele alttaki yorumları görünce insanın elinden ülkemiz için üzülmekten başka birşey gelmiyor...
http://www.liveleak.com/view?i=65d_1455983659
Şuan forumda bu konuyu görüp "acaba akşam survivorda kim elenir veya bugün hangi diziler vardı" diye düşünüp ülkenin geleceğinin umrunda olmayan bir sürü kişinin var olduğuna eminim...
İnsanımızın çoğu şu an aynı bunu yapıyo.
Yazık cidden çok yazık..
Az önce televizyonu açayım bi dedim Yılmaz Morgül ''Mango'' toplamış arkadaşlarına dağıtıyordu.
Bu tayyip dediğiniz adam bilmem kaç milyon mülteciyi yurda sorgusuz sualsiz doldurupta 400 tane Türkmen vatandaşımızı sınırda bekleten adam değilmiydi.
"Halk" Türkmen kardeşlerimizi yurda sokabilmek için akşamlara kadar il meydanlarında imza toplamadımı???
Peki ya büyük şehirlerde yeni ev yapan kişilere oy sözü almadan izin vermeyen belediye başkanları ak partili değilmiydi.
Tabi ya yol yaptılar...
aykutsafakyaman
20-02-2016, 23:57
Bende asker cocuguyum sertac kardesim. Okul okuyacam diye iktidar yanlisi bi ton adamin arasina dustum. Lafimi cogu yerde esirgemiyorum ama rahatta konusamiyorum. Isin dogrusunu en azindan bana gore vatan millet sevgisinin gerektirdigi seyleri bu adamlara anlatmaya calismaktan dilimde tuy bitti.Olmuyor bos kafalar nato mermer. Onlarin degismez görüşleri var buyuk konusmayayim ama hic bi insan evladi isin dogrusunu anlatamaz onlara.
Adama cikip Davutoglunun soyledigi (videosu da var ) isid teror orgutu degildir soylemini soruyorum. Yok oyle degildir o diyor . Kardes al bak adam kendi soylemis montaj degil diyorum. Carpitiliyor bunlar diyor. Yeri geldi cok buyuk tartismalara da girdim. Bi aile dostumuzu sehit verdikten sonra burda bi dengesiz sacma sapan bi cumle kurdu. Ettigim en agir yorum su oldu " Yarin bi gun sizin veya bi akrabaniz evinin onune ayyildizli tabut gelirse beni gozunuz aramasin ben gelmiycem cenazenize bu sonu siz ettiniz. "
Benimde canim cok yaniyor benim babam hergun o servislere binip ise gidiyor. Ankaranin merkezinde bunu yapan adam baska sehirlerde rahat rahat yapar. Kafam artik hergun babamda.
Tek duam Allaha her devrin baslangici bi de bitisi var. Allah verir de o bitis zamani elimde imkan olursa elime ne kadari duserse dussun hepsi surunsun. Ettiklerinin bin katini ceksinler.
Benimkini bi dost yakarisi gor. Ama dedigim gibi ben bekliyorum. Elbet bizimde soz soylecegimiz zamanlar gelecek inaniyorum.
metinalan
21-02-2016, 00:13
Akp ilk sözde kürt açılımını ortaya atığında ankara şaşmazda aydoğanlar servisinde foruma üye 3-5 arkadaş ile beraberdik.
Laf lafı getirdi yine foruma üye çok yakın arkadaşıma sordum , hacı sen bu konuda ne düşünüyorsun diye , kendisinin akpli olduğunu bildiğim için bu konu hakkında gerçekten görüşlerini çok merak ettim çünkü ozamanlar böyle birşey şaka geliyordu bize kürt açılımı...!
Arkadaşım bana bu soru üzerine artık analar ağlamıcak diye cevap verdi üç beş cümle sonunda birbirimize girdik servis ortasında yine forum üye kardeşlerimiz ayırdı bizi...
kaç yıl oldu hatırlamıyorum hala doğru düzgün konuşmadık kendiysle.
burdan soruyorum abi ne oldu şimdi... hala mı haklsıınız...
metinalan
21-02-2016, 00:15
ogün sohbete ortak olan ve şahit olan biriside çıksın yalan desin...
ne değişti.
VTec_king
21-02-2016, 01:07
gecevakti gene cinlerim tepeme çıktı Allahım sen sabır ver yarabbim!
0:45-1:56
Parası olan bastıracak parayı askerlikten kurtulacak, parasıda olmayan gidecek askerlik yapacak öylemi? biz bu yola kimsesizlerin kimsesi olarak çıktık.
-Recep Tayyip Erdoğan
Geçenlerde adama gösteriyorum senin kölesi olduğun adam bunu dedi al sana video diye, bana ya montajdır yada paralelin işidir diyor.
Yazık, gerçekten yazık...
https://www.youtube.com/watch?v=D8KHjygNihw
Akp ilk sözde kürt açılımını ortaya atığında ankara şaşmazda aydoğanlar servisinde foruma üye 3-5 arkadaş ile beraberdik.
Laf lafı getirdi yine foruma üye çok yakın arkadaşıma sordum , hacı sen bu konuda ne düşünüyorsun diye , kendisinin akpli olduğunu bildiğim için bu konu hakkında gerçekten görüşlerini çok merak ettim çünkü ozamanlar böyle birşey şaka geliyordu bize kürt açılımı...!
Arkadaşım bana bu soru üzerine artık analar ağlamıcak diye cevap verdi üç beş cümle sonunda birbirimize girdik servis ortasında yine forum üye kardeşlerimiz ayırdı bizi...
kaç yıl oldu hatırlamıyorum hala doğru düzgün konuşmadık kendiysle.
burdan soruyorum abi ne oldu şimdi... hala mı haklsıınız...
ogün sohbete ortak olan ve şahit olan biriside çıksın yalan desin...
ne değişti.
Olaydan takribi 20 dk sonra falan yanındaydım, sinirden geberiyordun :D
3 şehit daha vermişiz. Allah rahmet eylesin.
Sene 2000'lerin başları 0 terör.
Gelen gideni aratır diye boşuna dememişler, karaoğlanı arayacak bu millet..
Şimdiden unutulmaya başlandı, haberlerde artık geri planda kalıyor..
Adamlar yıllardır izledikleri yönetimde esasen başarılı.. Tamamen duyarsız, ruhsuz, ilgisiz, düşünmeyen, araştırmayan bir nesil özellikle %49'luk bir kesim yaratmayı başardılar..
Bugün kü şehitlere de Allah rahmet eylesin.. Ateş düştüğü yeri yakıyor.. :(
Bugün İsmet Yılmaz açıklama yapmış;
Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin herkesle dost olduğunu belirterek "Ateş çemberi içerisinde barış adası gibiyiz."
Düşman olmadığımız ülke kalmadı.
Ulan ağlanacak halimize gülüyoruz...
Ya gençler boşverin bu işleri. Survivorda eleme heyecanı var. Adadan kim gidecek diye geceleri gözüme uyku girmiyor heyecendan. Umarım Yılmaz Morgül gitmez. Adanın gülü o ya. Tek eğlence ve neşe kaynağımız.
Halk olarak çok seviyor ve kaçırmadan izliyoruz..........
http://www.haberaktuel.com/mobil/?h=bomba-yuklu-otobus-her-an-patlayabilir&HI=992512#detail
Bomba ihbari yapilan araclarin plakalari ve cinsleri.
hdp milletvekilinin de katıldığı bombacının taziyesi.ana haberlere düşer mi ? bilmiyorum.
https://eksisozluk.com/ankara-saldirisi-failine-taziye-cadiri-kurulmasi--5046487?a=popular&p=1
hdp lilerin birden bire barış elçisi kesilmesine kanmış olanlar, geçmişe sünger çekmek isteyenler şaşırmış olabilir.. aslında ben heykel ini dikseler şaşırmam, daha önce yaptılar.kendine hamile görüntüsü vererek bayrak töreninde 8 askerimizi şehit eden teröristin her sene yurt içi ve yurt dışında anmasını kutlamasını yapan, kahramanlaştıran, kod adını isim olarak kızlarına veren bu guruh a barış için oy veren türkiye cumhuriyeti vatandaşları bu manzarayı unutmasın.
hdp milletvekilinin de katıldığı bombacının taziyesi.ana haberlere düşer mi ? bilmiyorum.
https://eksisozluk.com/ankara-saldirisi-failine-taziye-cadiri-kurulmasi--5046487?a=popular&p=1
hdp lilerin birden bire barış elçisi kesilmesine kanmış olanlar, geçmişe sünger çekmek isteyenler şaşırmış olabilir.. aslında ben heykel ini dikseler şaşırmam, daha önce yaptılar.kendine hamile görüntüsü vererek bayrak töreninde 8 askerimizi şehit eden teröristin her sene yurt içi ve yurt dışında anmasını kutlamasını yapan, kahramanlaştıran, kod adını isim olarak kızlarına veren bu guruh a barış için oy veren türkiye cumhuriyeti vatandaşları bu manzarayı unutmasın.
Haberi okudum çok ağır sövdüm. Sen ben şurda 2 satır yazı yazsak. Gelir bulur içeri atarlar. Hakkında 1000 tane suç isnat ederler. İspatlayana kadar içerde ömrün çürür.
Ama bir kansız / kitapsız için kalkar taziye evi kurar üstüne bir de demeç verirler.
Neymiş, Taziyede konuşan MEYADER yöneticisi İdris Şaybak, "Dünyanın birçok yerinde diktatörler gençlerin verdiği mücadele ile devrilmişlerdir. Bu da cesaret ister" dedi.
Ne kadar kürdistan meraklısı varsa alayının .na .yım. Allah belanızı versin ya. 28 insan öldürüyor sonra da halkların bilmem nesi için canından oldu diyor.
Lan kitapsızlar siz değil misiniz etek giyip karı gibi çukur kazan. Madem çok delikanlıydınız da neden gerilla taktiği güdüyorsunuz.
Biraz daha yazarsam bu sinirle bu konu kitlenir. Neyse sakinim. Klavyeyi yavaşça yere bıraktım.
Haberi okudum çok ağır sövdüm. Sen ben şurda 2 satır yazı yazsak. Gelir bulur içeri atarlar. Hakkında 1000 tane suç isnat ederler. İspatlayana kadar içerde ömrün çürür.
Ama bir kansız / kitapsız için kalkar taziye evi kurar üstüne bir de demeç verirler.
Neymiş, Taziyede konuşan MEYADER yöneticisi İdris Şaybak, "Dünyanın birçok yerinde diktatörler gençlerin verdiği mücadele ile devrilmişlerdir. Bu da cesaret ister" dedi.
Ne kadar kürdistan meraklısı varsa alayının .na .yım. Allah belanızı versin ya. 28 insan öldürüyor sonra da halkların bilmem nesi için canından oldu diyor.
Lan kitapsızlar siz değil misiniz etek giyip karı gibi çukur kazan. Madem çok delikanlıydınız da neden gerilla taktiği güdüyorsunuz.
Biraz daha yazarsam bu sinirle bu konu kitlenir. Neyse sakinim. Klavyeyi yavaşça yere bıraktım.
Yazdığın yazı CB'na hakaret içermiyorsa her şeyi söyleyebilirsin.. Kovuşturmaya bile gerek kalmaz.. Ama CB'na bir şey dedin mi hemen bulup hapis ve para cezasını yapıştırırlar..
Vatana, millete, Ata'ya edilen sözler hakaretlerin hükmü yok bunlar için..
Arkadaşlar yeni bir polemik konusu olsun diye sormuyorum ancak bazı şeyler netleşebilir diye sormak istiyorum. Gündey doğu'daki/Doğu'daki kürt sorununun ne zaman başladığı hakkında bir bilginiz var mı acaba? Kökeni nereye dayanıyor bilginiz var mı? Şu sebeple soruyorum, o bölgedeki sorun aşırı kronik, kolay çözülebilir değil de ondan.
Arkadaşlar yeni bir polemik konusu olsun diye sormuyorum ancak bazı şeyler netleşebilir diye sormak istiyorum. Gündey doğu'daki/Doğu'daki kürt sorununun ne zaman başladığı hakkında bir bilginiz var mı acaba? Kökeni nereye dayanıyor bilginiz var mı? Şu sebeple soruyorum, o bölgedeki sorun aşırı kronik, kolay çözülebilir değil de ondan.
Çok zorlarsak Şşeyh said isyanı sonrası halka açık alanlarda Kürtçe konuşulmasının yasaklanmasına kadar gider.
Tabi bu biraz ütopik olur o ayrı. 1974 te bölücübaşı tarafından kuruluyor, akabinde herkesin malumu zamanla tırmanıyor.
Tabi bu tırmanış sadece pkk nın kendi imkanlarıyla oldu demek fantaziden öteye geçmez.
Şahsen şuna inanıyorum, (her şeyde dış mihraklar diyen tayfadan değilim)
Türkiyenin doğusunda çıkacak her türlü kaostan fayda sağlayacak olanların destek/teşviği ile bu kadar güçlendiler.
Maalesef ki güçlenerek de ilerliyorlar. Ben hep şunu merak ediyorum, konuyla ilgili ne okuduysam soruma cevap olmadı.
Bu ülkenin sınırı belli, doğu / g.doğu Anadolu coğrafi olarak zor yerler evet. Ticari hayat vs. batı kadar aktif değil ona da amenna.
Ama sen ödemediğin elektrik ile tuğlaların içine tesisat kurup evini ısıtıp üstüne bir de ayaklanıp özerklik isterken kara denizde / iç Anadolu da senden daha zor şartlarda yaşamaya çalışan yurdum insanının böyle bir talebi yok ya da neden olmuyor ?
Nankörlüğün bu kadarına tahammül etmek zor. Nusaybin de 2010 yılında devlet dairesine girdim bir iş için adamlar çatır çatır konuşuyorlar.
Sana ne etti bu devlet ? Dil konuşamıyorum dedin gözümle görüp kulağımla duydum yok öyle bir durum.
Batı da elde edilen vergi gelirlerinden besleniyorsun. Devlet sana hastane yapıyor. Dr hemşire gönderiyor. Sen ne yapıyorsun nankörlük.
Bu ülkede hangi kürt vatandaş ben izmir de iş kuracağım dediği zaman "hayır" olmaz açamazsın diye baskı görmüş ?
Sıkıyorsa İzmirli bir arkadaş gitsin d.bakır da iş kuracağım desin :)
Çok soru var sorulacak ama cevabı yok.
Nette en net olarak bulduğum cümle bu abi;
"Türkiye’de Kürt sorunu tarihsel ve toplumsal dayanağı olmayan bir sorundur. Kürt sorunu bizzat emperyalist müdahaleyle oluşturulmuş yapay bir sorundur"
Bence bu sorunun çözümü yok abi, devlet kürtçe kanaldan tutunda kürtçe yol tabelalarına kadar verdi bunlara.
Sonucunu hepiniz gördünüz.
Arkadaşlar, kardeşlerim; kürt sorunun kökeni 1400'Lü yıllara kadar gider ki daha da öncesi var. Osmanlı döneminde top/silah yapımında kullanılan Tunç madeninden de kaynaklanır, o bölge o dönemlerde dahi vergi vermez, ayaklanır ve Osmanlı'nın savaşlarda kullandığı toplar için sorun çıkarırdı. Konu ne şeyh said, nede 30 yıl öncesine dayanıyor. Konu yüz yılların sorunu. Bunu etnisiteye de dış mihraklar içimizdeki iç mihraklarla iş birliği yaparak çevirdi. Konu oldukça derin ve köklü, bunu bu hüküme çözebilir ne de başka bir hükümet. Gidişat yine eskisi gibi olacak duruyor, ayaklanma ve bastırma gibi, Allah bizleri korusun.
konu ankara patlamasının dışına çıkmasın isterdim.kökenini tarihini böyle bir platformda sağlıklı tartışmak, anlatmak gerçekten ne yazsan eksik kalır kısacası mümkün değil.. burada konuşanlar sorun çözmeye çalışmıyor. zaten kimsenin öyle bir gücü yok. sadece yaşadığımız olay üzerinde konuşuyoruz.olay sonrası yapılan bir eylem hakkında paylaşım yaptım. geçmişte yaşananlardan bağımsız, hdp nin bugun ki söylemleriyle yaptıklarının çeliştiğini anlatmaya çalıştım. ' geçmişte yaşananlar bu patlamayı ve Türkiye Cumhuriyeti miletvekilinin bu davranışını haklı kılıyor ' diyorsanız, bunu tartışabiliriz.
düşünsenize fransa da ki patlamadan sonra fransa da ölen ışıd liler için taziye çadırı kurabileceğinizi ?
konu ankara patlamasının dışına çıkmasın isterdim.kökenini tarihini böyle bir platformda sağlıklı tartışmak, anlatmak gerçekten ne yazsan eksik kalır kısacası mümkün değil.. burada konuşanlar sorun çözmeye çalışmıyor. zaten kimsenin öyle bir gücü yok. sadece yaşadığımız olay üzerinde konuşuyoruz.olay sonrası yapılan bir eylem hakkında paylaşım yaptım. geçmişte yaşananlardan bağımsız, hdp nin bugun ki söylemleriyle yaptıklarının çeliştiğini anlatmaya çalıştım. ' geçmişte yaşananlar bu patlamayı ve Türkiye Cumhuriyeti miletvekilinin bu davranışını haklı kılıyor ' diyorsanız, bunu tartışabiliriz.
düşünsenize fransa da ki patlamadan sonra fransa da ölen ışıd liler için taziye çadırı kurabileceğinizi ?
sanırım ben anlatamadım ki "geçmişte yaşananlar bu patlamayı ve Türkiye Cumhuriyeti miletvekilinin bu davranışını haklı kılıyor " gibi bir algıya kapılmışsınız. Kurulan taziye çadırı ne ilk ne de son olacak, üzüntümüz oldukça büyük. Daha objektif tartışılsın diye sordum sorumu, objektif konuşulmayacak ise sorun yok, konuşmayalım.
siz öyle düşünüyorsunuz demedim , eğer öyle düşünüyorsanız bu boyutta tartışmak anlamlı olucaktır. yani öyle düşünmüyorsanız ankara patlamasını 1400 lerden itibaren konuşmak zorunda kalmayacağız bu konu altında. başka konuda olabilir. açarsanız .
tabiki objektif bakıyoruz ama sonuçta konu başlığı ankara patlama 17 şubat.
siz öyle düşünüyorsunuz demedim , eğer öyle düşünüyorsanız bu boyutta tartışmak anlamlı olucaktır. yani öyle düşünmüyorsanız ankara patlamasını 1400 lerden itibaren konuşmak zorunda kalmayacağız bu konu altında. başka konuda olabilir. açarsanız .
tabiki objektif bakıyoruz ama sonuçta konu başlığı ankara patlama 17 şubat.
Anlıyorum, hayırlı günler dilerim.