Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karayolları ve İski yüzünden aracımda oluşan hasarın tahsil edilmesi.

emre2blue
17-02-2016, 20:38
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır evden işe/işten eve gitmekten başka birşey yapamıyorum. İşimin olduğu yerde 1km boyunca İski atıksu çalışması yapmaya başladı.2015/06 da başladı bu iş, ama sadece beton boruları getirdiler ve bıraktılar. Kar/Yağmur yağınca yolları kazdılar. Üstün körü bir kapama yaparak havaların düzelmesini beklediler. Kimi arasam, sonuç alamazsın, denemeye gerek yok, burası Türkiye. falan filan diyerek geçiştirdiler. Şikayet edeyim dedim, bölge halkı korkudan birşey dedirtmiyor. Aman birdaha hizmet gelmez korkusuyla. Neyseki artık bardak taştı. Şahsi aracım ve şirket aracım artık yürüyen aksam bakımından bitik durumda. Videoya çektim, fotoğraf çektim. herşeyimi hazırladım. Son iki gündür, aramadığım yer kalmadı. Emniyet müdürlüğünden, belediyeden, karayollarından, Jandarma Trafikten, İski genel merkezinden, Gerekli İlçe müdürlüğüne kadar. Ayrıca Trafik sigortamında bilgisi dahilinde birşey öğrendim. Şimdi Elimde "All Risk Sigortası Poliçesi" var. Buna istinaden sigorta şirketini aradım, ve durumu anlattım,
şimdi Expert atamasını bekliyorum. Bu arada bitmiş rulmanlarımı sipariş ettim ve elimde. Ama takmadım. Şimdi beklemedeyim, neler yapabilirim. Nasıl bir yol izlemeliyim. Aracım AlfaRomeo 159, Nereye kadar ödeme yapabilirler?

RedSun
17-02-2016, 20:50
heheee diyip kapatırlar telefonu sende cebinden çıktığınla kalırsın... usa'damı sanıyosun kendini bilmiyorum ama burası turkiye...

free-hifi
17-02-2016, 21:01
Bunlar mal mi emsal karar olur herkes dava acar :)

emre2blue
17-02-2016, 21:02
Bu firma 2018'e kadar teminat yatırmış, bu tür zararları ödesin diye. Trafik sigortasında nasıl keyfi birşey yoksa bunda da olmaz diye düşünüyorum.

orhansah
17-02-2016, 21:05
Şikayetinizi yazılı olarak ilgili yerlere yapın. Gelen her dilekçenin gereğini yapmak/cevap vermek zorundalar.

Sigortadan karşılama konusunda da exper arkadaşlar yorum yaparlar. Umarım olumlu bir sonuç alırsınız. Hiçbir ihmalkarlık cezasız kalmamalı.

emre2blue
17-02-2016, 21:06
Bir sürü insan bekler tabiki bunu. Butür olaylar için yapılıyor bu sigorta. Boşuna mı yazıyorlar "Çevreye verdiğimiz zarardan dolayı özür dileriz." diye.

imprezaWRC
17-02-2016, 21:25
Başınıza gelen hasar zamanla da meydana gelebilecek bir hasar gibi gözüküyor. Bulunduğunuz yerdeki çalışmayı İski değil onun taşeronu yapıyordur, o taşeronunda all risk poliçesi vardır. Çalışma yapılan yolda aracınızı düşürüp lastiği patlatsanız, jantı eğseniz veya kırsanız yani o yola girdiğiniz anda aracınızda bir hasar oluşursa o zaman İski'ye yazılı ve fotoğraflı bir beyanda/şikayette bulunursunuz. Masrafı da bildirirsiniz, İski'de bu meblağı öde yoksa hakedişten keserim der. Taşeron kırdı kaçtı değilse sizi başınızdan sağmazsa zararınızı karşılar ve sigortasına başvurur.
Özetle, siz yine gerekli yerlere başvurunuzu yapın ama pek bir sonuç alabilirsiniz gibi gözükmüyor. (moral bozmayayım ama...)

emre2blue
17-02-2016, 21:31
taşeron şirket zaten bana all risk poliçesini verdi.arayın ne gerekiyorya yapsınlar dediler.

Mivec_4G63
17-02-2016, 21:34
Bu sıralar iski aleyhine sık sık bu tür davalar geliyor. Alt taşeron firmasının kazdığı çukurları adam gibi kapatmaması nedeniyle, ağır taşıtların da geçmesiyle derin çukurlar oluşuyor ve buradan geçen bir çok araç hasar alıyor. Yapılması gerekenler, Öncelikle araç hasar aldığı anda polis çağırıp kaza tespit tutanağı tutturmak ve tutanağa gerekli önlemlerin alınmadığına ilişkin bilgileri yazdırmak gerekiyor. Daha sonrasında ise, iskiye yazı yazarak sorumlu firmayı öğrenip, iski ve sorumlu firma aleyhine dava açmalısınız.

imprezaWRC
17-02-2016, 21:48
taşeron şirket zaten bana all risk poliçesini verdi.arayın ne gerekiyorya yapsınlar dediler.

Sigorta şirketinin hasar departmanına ulaşıp 3.şahıs mali mesuliyet hasarının olduğu ihbarını yapıp dosya açılmasını sağlayın ve hep kendi numaranızı hem de taşeron firmadan yetkilinin numarasını ve ismini verin. İnşaat all risk poliçesinden sigorta eksperi atanır, sizinle ve taşeron ile irtibata geçer.

huseyinturk
17-02-2016, 21:50
Taşeronu bulup uğraşmaya gerek yok, direk iskiye dilekçe verin cevap alamazsanız dava açarsanız gereken yapılır.Malesef dilekçe ile halledilmesi gereken işler bizde mahkemelerle çözülüyor. Bazı belediyeler bu konulara hassas bazıları değil ama kanun bir sonuçta

emre2blue
17-02-2016, 22:01
Vallaha dilekçe falan yazmadım, umarım o kadar a gitmez. Zarar olur olmazda kimseyi bulamadım açıkcası, fotoğraf çektim ve yavaşça sürdüm. Çünkü bu bilgileri öğrenmem uzun zaman aldı. Şimdi sigorta şirketindeki çalışanlar çok iyi niyetli davrandılar. Expert gelince görecez bakalım nedir diye.Zaten ben diyorum, normal yoldan benim çalıştığım yere bir kere kendisi gelsin, bana soru sormasına gerek kalmayacak.

Peki kendisi gelince nasıl bir işlem olur. Aracın rulman,salıncak ve amortisörleri gidik. kendisi de görebilir. Servise mi götüreceğiz.Kendisi kaldırıp bakacak mı ne yapacak bu kişi. Enyakın yer birmot var oraya mı gideceğiz?

emre2blue
18-02-2016, 19:02
bilgisi olan var mı?

emre2blue
23-02-2016, 21:02
Merhaba arkadaşlar.

Karşı tarafın sigorta şirketi eksper şirketine yanlış ve eksik bilgi verdiği için, problemler çıktı ama çözdüm. Bugün eksper geldi, ve aracı inceledi. Ben baştan bir şey yazmayacağım, sadece soruyorum,
Ne yapması gerekiyordu. Nasıl yaklaşmalıydı aracın durumuna normal prosedür nedir, kısaca anlatabilir misiniz? bilen var mı?
|