Orijinalini görmek için tıklayınız : Bağcılar esnafı galeri
arkadaşlar merhaba bir araç almayi düşünüyoruz. Bağcılar esnafından araç alınır mı? Güvenilir midir ? İlerde aracin arkasında dururlar mi? Baktığım araçların çoğu Bağcılar'da. FikirleriniZi ve ya daha önceden bagcilardan araç almış kişiler fikirlerini beyan edebilir mi?
Benim son tercihim olurdu genel olarak galeri arabaları. Bağcılar (istoç) da onların içinde son tercih.
Çok çok ince eleyip hem araç üzerinde hem sigorta kayıtları anlamında inceletip almak lazım, hatta alırken söylenenler dışında bir şey; sonradan bi hasar kaydı eklenmesi vs. durumlar için sözleşme de imzalatırdım ama TR'de hiçbir galerici bununla uğraşmaz sanırım, almıyorsan dükkanı meşgul etme der gönderir :)
Önyargılıyım galiba ama ben de Bağcılar ve Mahmutbey esnafının ilanlarına bakmıyorum. Gerçi daha 3 gün önce bunun önyargı olmadığını anlamama sebep olan bir olay dinledim bir kardeşimden ama 5 parmağın 5'ide bir değil derler..
Galeriden araba almak mı? Aman aman uzak olsun eksik olsun.. Yeri gelirse fazladan veririm ancak galeriden almam.. Çok beğendiğim araç olsa da gidipte galeriden almam.. Kesin ve net..
Tabiki istisnalar vardır ancak istisna bulmak için de riske girmem.. Geneli yalan dolan üzerine kurulmuş..
arada illaki düzgünleride vardır ama adı çıkması denen hikaye var
1- şehitkamil 2-bagcılar 3'de konya oldumu süpheyle yanaşıyorum ilanlara
HarunToprak
19-02-2016, 08:14
Ben oto alım satım işi yapıyorum fakat galeride değil bayi bünyesinde. iştoç esnafı ile de zaman zaman çalışıyoruz. Arkadaşların dediği gibi 5 parmağın 5 i bir değil.
Ama artık insanları kandırmakta kolay değil,aracı beğendiysen git bak ekspertiz firmasına götür aracın detaylı ekspertizini yabancı ağızdan duy. Tramer kayıtlarını da kontrol et sonuç söylenen gibi ise,içine sindiyse hayırlı olsun :)
Geçen forumda okudum çok hoşuma gitti.
Babam galeri açsa hayırlı olsun demem :D
Mesleğini dürüstçe yapanlara saygım sonsuz ama galericinin sermayesi 1 para 2 yalandır :D
Kimse sattığı malın arkasında tabi ki durmaz, ben de durmam, sıfır km araç satan yetkili bayi miyiz biz?
Aracı alırken güzelce bakacak/baktıracaksınız. Hasar sorgulamasını eksper bürosundan yapacaksınız 300 400tl verip. Varsa servis kayıtlarına bakacaksınız, sanayide yapılıyorsa bakımlar kayıt olmaz tabi ki o yüzden mekaniğe de iyice baktıracaksınız. Araç satıldı mı iş biter arkadaşım. Ben 5 yıldır bindiğim, sıfır km aldığım aracımı sana satayım istersen, benden aldıktan sonra debriyaj kullanmadan vites at şanzıman insin, ben bunun arkasında niye durayım? 150bin kmde dizel araç al, aldığın gibi uzun yola git rampa yukarı gazlayarak çık dakikalarca dinlenme tesisine gir, girdiğin an kontak kapat, turbon kırılsın. Ben bunun sorumluluğunu niye alayım?
Düzgünce baktırılıp her yerden araç alınır. Eğer ki kazıklanırsanız da sizin eksikliğiniz, tecrübe olacak bir daha aynı hatayı yapmayacaksınız.
Sadece konu sahibine değil, genel konuştum.
Kimse sattığı malın arkasında tabi ki durmaz, ben de durmam, sıfır km araç satan yetkili bayi miyiz biz?
Aracı alırken güzelce bakacak/baktıracaksınız. Hasar sorgulamasını eksper bürosundan yapacaksınız 300 400tl verip. Varsa servis kayıtlarına bakacaksınız, sanayide yapılıyorsa bakımlar kayıt olmaz tabi ki o yüzden mekaniğe de iyice baktıracaksınız. Araç satıldı mı iş biter arkadaşım. Ben 5 yıldır bindiğim, sıfır km aldığım aracımı sana satayım istersen, benden aldıktan sonra debriyaj kullanmadan vites at şanzıman insin, ben bunun arkasında niye durayım? 150bin kmde dizel araç al, aldığın gibi uzun yola git rampa yukarı gazlayarak çık dakikalarca dinlenme tesisine gir, girdiğin an kontak kapat, turbon kırılsın. Ben bunun sorumluluğunu niye alayım?
Düzgünce baktırılıp her yerden araç alınır. Eğer ki kazıklanırsanız da sizin eksikliğiniz, tecrübe olacak bir daha aynı hatayı yapmayacaksınız.
Az önce başka bir konuda da ( Dolandırıcılıkla ilgili olan ) bu tarzda sert bir mesajınızı okudum.Hukuk devletinde yaşadığımızın farkında mısınız? Yok kazıklanmayın,yok dava açmayın,yok adam gibi bakın,yok adam tabii sattığı malın arkasında durmaz,bende durmam!! Nasıl bir millet olduk böyle? O zaman herkes çalsın - ÇALDIRMASAYDIN diyelim.. Adam öldürsün - KENDİNİ ÖLDÜRTMESEYMİŞ diyelim.. Adam benim alın terimi türlü namussuzluklarla çalacak ve bir şekilde yanına kalacak öyle mi? İŞTE O SIKAR!
GuneyOnur
19-02-2016, 08:32
Katılıyorum.Beş parmağın beşi bir değil bazı kişiler çok önyargılı bakıyor.Bizde galeriyiciyiz bize sahibinden.com'dan çok dost tavsiyesi ile müşteri geliyor.
Az önce başka bir konuda da ( Dolandırıcılıkla ilgili olan ) bu tarzda sert bir mesajınızı okudum.Hukuk devletinde yaşadığımızın farkında mısınız? Yok kazıklanmayın,yok dava açmayın,yok adam gibi bakın,yok adam tabii sattığı malın arkasında durmaz,bende durmam!! Nasıl bir millet olduk böyle? O zaman herkes çalsın - ÇALDIRMASAYDIN diyelim.. Adam öldürsün - KENDİNİ ÖLDÜRTMESEYMİŞ diyelim.. Adam benim alın terimi türlü namussuzluklarla çalacak ve bir şekilde yanına kalacak öyle mi? İŞTE O SIKAR!
Bakın olayı anlamadan hemen sinir stres yok sıkar yok bilmem ne yapar.
Diyelim ki ben aracımla kaza yaptım. Sonra tamir ettirdim, sonra da sattım. Satarken de söyledim, dedim ki ben bunu böyle vurdum, şurası değişti burası boyandı. Açık açık neyi varsa söyledim. Alıcı arkadaş da sorguladı, beğendi aldı. Her şeyi biliyor.
Sonrasında öbür konuda olduğu gibi, tuttu dava açtı. Sayan adam bana söylemedi dedi, davayı kazandı.
Hukuk devleti bana mı girdi şimdi? Benim hakkım nasıl korunacak?
Bir yerden bakıp öbür tarafı düşünmüyor kimse.
:) diğer konuda da benzer bişey yazmışsın, bu nasıl bir bakış açısıdır. Adamın sorduğu satın aldıktan sonra çıkacak mekanik sorun değil ki.
Zaten saçma sapan araba kullanıp zarar veren adam gidipte "bana bozuk" mal sattın diyorsa "karaktersiz" dir.
Galeri = risk. Yakın zamanda galeriden 2 adet araba aldık. İstediğimiz özelliklerde sahibinden den bulamadığımız için.
1 tanesinde gelecek denen anahtar gelmedi. Forumda konusu da var hatta. Diğerinde de mazot şamandıram çalışmıyordu bilerek aldım.
Ama satarken galerinin söylediği basit bir arızadır :D min 400 TL (Benim hatam düşsene fiyattan :) )
Konu sahibi arkadaş eğer galeriye yakın isen, gidip zaman/para kaybetmeyeceksen git bak. Eksper yaptır,
satış sonrası 5664 ile ilgili sıkıntı olmayacağına dair sözleşme yap aracı al derim.
Bu sözleşmeyi yapmaya yanaşırlar mı dersen hiç sanmıyorum :) Esnaflık o düzeye 50 yıl sonra belki gelir.
Yakın lokasyondan araç bakmak en güzeli. 10 arabaya baktıysam 9 tanesi söylenenin tersi çıkıyor.
GuneyOnur
19-02-2016, 08:36
Kullanılan tabirler belki sert olabilir fakat hukuk devletinde yaşıyoruz ama hukuk ne kadar doğru ilerliyor orası tartışılır.
Diyelim ki ben aracımla kaza yaptım. Sonra tamir ettirdim, sonra da sattım. Satarken de söyledim, dedim ki ben bunu böyle vurdum, şurası değişti burası boyandı. Açık açık neyi varsa söyledim. Alıcı arkadaş da sorguladı, beğendi aldı. Her şeyi biliyor.
Sonrasında öbür konuda olduğu gibi, tuttu dava açtı. Sayan adam bana söylemedi dedi, davayı kazandı.
O sıkar kısmını size yazmadığımı biliyorsunuz. Diyelim ki satmak istediğiniz araç yazdığınız gibi hasarlı,kusurlu vs her neyse,satarken bunu belirtiyorsanız ve evrağa dökerseniz sizin açınızdan hiçbir sorun olmaz.
GuneyOnur
19-02-2016, 08:39
Teknoloji çağında yaşıyoruz araç alacaksınız kesinlikle 5664 kayıtlarına bakacaksınız hem şaseden hem plakadan yetkili servis kayıtlarına bakacaksınız.Sonrasında expertiz yapan hem özel firmalar hem özel ve yetkili servisler var.Araç kayıtlarınada bakacaksınız.Sıkıntı varsa illa birinde çıkacaktır zaten.
Çok basit korunma şekli var :) 2 satır yazıya bakar.
..... plakalı aracı x kişisinden x km de x bedel ile tüm hasarlarını bilerek ve satıcının araç geçmişi ile ilgili verdiği bilgileri kabul ederek ...... tarihinde satın aldım .
Hasarlar:
Ön kapı değişmiş, arka sağ çamurluk boyalı, airbag ışığı yanıyor. ....
Alıcı...................(imza) Satıcı............(imza)
Al sana korunma şekli :) Hatta istersen mailini ver sana bununla ilgili bir sözleşme örneği hazırlayıp göndereyim. Madem bu işi yapıyorsun bir faydam olsun.
Hukuk devletiyiz (bazı noktalarda inanmasam da) bir sözleşme hele ki yazılı ise sizi çok güzel korur.
Kullanılan tabirler belki sert olabilir fakat hukuk devletinde yaşıyoruz ama hukuk ne kadar doğru ilerliyor orası tartışılır.
Peki en basit örnek; Evinize hırsız girse veya kapkaç mağduru filan oldunuz.Polise gitmeyecek misiniz? Hukuk ne kadar doğru ilerliyor diye.. Biliyorum verdiğim örnek gibi bir olaydan hukuk yoluna gidersiniz,hırsız ya ceza almayacak yada çok az bir ceza alacak ama biz de hakkımızı aramaya devam edeceğiz değil mi?
Çok basit korunma şekli var :) 2 satır yazıya bakar.
..... plakalı aracı x kişisinden x km de x bedel ile tüm hasarlarını bilerek ve satıcının araç geçmişi ile ilgili verdiği bilgileri kabul ederek ...... tarihinde satın aldım .
Hasarlar:
Ön kapı değişmiş, arka sağ çamurluk boyalı, airbag ışığı yanıyor. ....
Alıcı...................(imza) Satıcı............(imza)
Al sana korunma şekli :) Hatta istersen mailini ver sana bununla ilgili bir sözleşme örneği hazırlayıp göndereyim. Madem bu işi yapıyorsun bir faydam olsun.
Hukuk devletiyiz (bazı noktalarda inanmasam da) bir sözleşme hele ki yazılı ise sizi çok güzel korur.
Ben bu işi yapmıyorum ki. Bir yerde çalışan adamım ben. Sadece bindiğim araçlardan çabuk sıkılıyorum ve sık değiştiriyorum, 7-8 ayda bir. Birinden birinde böyle bir salak sorunla karşılaşmak istemem.
Peki en basit örnek; Evinize hırsız girse veya kapkaç mağduru filan oldunuz.Polise gitmeyecek misiniz? Hukuk ne kadar doğru ilerliyor diye.. Biliyorum verdiğim örnek gibi bir olaydan hukuk yoluna gidersiniz,hırsız ya ceza almayacak yada çok az bir ceza alacak ama biz de hakkımızı aramaya devam edeceğiz değil mi?
İyi de eve hırsız zorla girip sizin malınızı zorla çalıyor. Aynısı tecavüzde cinayette de geçerli. İkinci el araçta satıcı gelip zorla size 'benim bu aracımı şu paraya sorgulamadan satın alacaksın' demiyor. Siz gidip adamı bulup kendi elinizle parasını verip arabayı alıyorsunuz. Burada hata sizin elin adamına güvenmeniz.
İyi de eve hırsız zorla girip sizin malınızı zorla çalıyor. Aynısı tecavüzde cinayette de geçerli. İkinci el araçta satıcı gelip zorla size 'benim bu aracımı şu paraya sorgulamadan satın alacaksın' demiyor. Siz gidip adamı bulup kendi elinizle parasını verip arabayı alıyorsunuz. Burada hata sizin elin adamına güvenmeniz.
Forumda eskisiniz.Sohbet başlığı altında ki konulara bakarsanız -ki çok yeni örnekler var,heriflerin mesleği DOLANDIRICILIK. Tramer,ekserpertiz,sigortacı sorgusunda bile tertemiz çıkan ama pert kayıtlı arabalar var.Bu namussuzlara dava açılmayacaksa kime açılacak?
AliGizda
19-02-2016, 09:04
Vallahi ben araç alacak olsam güvenilir galeriden alırım, ortalık kendini çakal sanan al-satçılarla dolu, arabanın elini yüzünü makyajlayıp güzel hale getiriyor sonra aldığı paranın kat be kat üstüne satıyor.
Kazandığı paradan vergi vermez, kendi üzerine araç alım hakkı doldumu gider arkadaşı, babası üzerine araç alır satar vergiden kaçar. Arabayla ilgili bir sorun yaşarsın geri gideceğin adres olmaz, ama galeri kazandığı paranın vergisini verir, arabanda sorun mu var geri verirsin başka arabayla değişirsin, ya da al bunu benim adıma sat dersin. Hee tabii ki beş parmağın beşi bir değil işini adam gibi yapan esnaflar var, onları bulup onlarla çalışacaksın.
Galericilik ne kadar sevmesekte devlet tarafından kabul edilmiş bir meslek. Benim çalıştığım galeri var, adam dışardan araba hayatta almaz, anlaşmalı olduğu bayiiler var araçlar ordan alınıyor ve tüm servis kayıtları dökülerek alınıyor ve araçlar 6 ay garantili olarak satılıyor.
free-hifi
19-02-2016, 09:21
oradan araba alınacaksa noterden satış öncesi beyan alınıp alınır
Bu şekilde yalan beyanda bulunup, haksız kazanç sağlayan, kişileri kandıran insanlara; Dolandırıcı deniyor... Ve Suç..
bağcılar,konya ve hatay buralardaki ilanlara ön yargılı yaklaşıyorum,uzak durmakta fayda var fakat çok hoşunuza giden bir araba olursada detaylı baktırıp sordurup alınabilir diye düşünüyorum içlerinde düzgün esnaflarda vardır illaki.
ahahahah, yorumların efsane ya :D Bakış açına diyecek birşey bulamıyorum :D
Yakında memlekette dolandırmak değil kazıklanmak suç olacak hadi hayırlısı...
bağcılarda 2 yıl önce ford focus 1.8 tdci 185,000 km diye arkadaşımıza aldığımız aracın 1 ay sonra 285 bn km den düşürüldüğünü öğrenince birdaha bağcılardan araba gördüğüm zaman direk ilanı kapatıyorum.
Önce tedbir sonra tevekkül edeceksin.
araçtan anlamıyorsa, anlayan birileriyle gidip bakacaksın araca ve niyetin ciddiyse esnaf olan adamda aracı götürüp göstermene izin verecektir diye düşünüyorum.
Uyurken bütün dünyaya güvenmek zorundasın.
Senin bakış açınla yaşasak bakkala bile güvenmemek lazım acaba salam kesmeden önce koltuk altını kaşıdı ellerini yıkamadan salamı kesti mi? kahvede gelen çay neden bu kadar köpüklü :D
Konunun özü adam güvenilir mi demiş bizde güvenme diyoruz bu kadar basit istisnalar hariç güvenmeyin arkadaşlar ikinci el piyasası çok fırıldak :)
exclusive
19-02-2016, 11:08
Neden alınmasın alınır tamamen araca ve esnafa bağlı. Adresi belli olmayan , cep telefonunu kapattığı anda bir daha ulaşamayacağın çatlak patlak filo araçlarını alıp aracın 3 yıllık binicisiymiş gibi satmaya çalışan sözde sahibinden almaktansa galeriden almak çok daha iyidir. Araçların ruhsat tarihlerine bakın ilan tarihleri ile aynı bu nasıl araç sahibi bu nasıl binici ?? Yalan daha telefonda alo der demez başlıyor :):):)
AliGizda
19-02-2016, 13:12
Neden alınmasın alınır tamamen araca ve esnafa bağlı. Adresi belli olmayan , cep telefonunu kapattığı anda bir daha ulaşamayacağın çatlak patlak filo araçlarını alıp aracın 3 yıllık binicisiymiş gibi satmaya çalışan sözde sahibinden almaktansa galeriden almak çok daha iyidir. Araçların ruhsat tarihlerine bakın ilan tarihleri ile aynı bu nasıl araç sahibi bu nasıl binici ?? Yalan daha telefonda alo der demez başlıyor :):):)
Benimde söylemek istediğim tamamen buydu. Bizim kuzen 2008 Volvo S40 almıştı 3 sene önce, araçta söylenen harici çıkan bişey olmadı 3 sene köpek gibi binildi araca. Ve araç boyasız-hatasız 22.000km' deydi.
Bir de benim sürekli araba aldığım galeride bir Peugeot 106 vardı 228000 km' de bel altı boyalı. Araç tek kişi tarafından kullanılmış tertemiz bir arabaydı, kondüsyonu falan müthişti. Kız arkadaşıma alalım diye gittiğimizde araç satılmıştı. Daha sonra internette 106 ilanlarına bakarken bu araca denk geldim, araca jant takılmış, basılmış ve km' si 87000 olmuş :) İbare ise kesinlikle km orjinal. Bunu yapan galeri değil, direk binici. Neden yaptın diye sorduğumuzda arkadaşın cevabı 'arkadaşım yapmış' oldu :)
Can ciğer çocukluk arkadaşım esnaf Bağcılar Automall'da. Arabanın çiziğine kadar söyler satarken. Galerisinde çok zaman geçiririm. Bugüne kadar yaptığı ayıplı işten ne gelen oldu ne arayan, nede çevreden duydum. Bu demek değilki Bağcılar esnafı 10 numara 5 yıldız. 3 ilerideki esnaf bildiğin çakal, kaç kez bağırıp çağırmalarına şahit oldum alıcının, bir kezde cam çerçeve indirdiler :)
Bağcılar size kıstas olmasın. İstanbul'un en tanınmış meşhur galerilerinden birinin sahibi ayak üstünde 50 tane yalan atar, müşteriyi işten anlamıyorsa dibine kadar öper.
Bu iş semtte değil kişilikte biter...
TolgaEsentepe
19-02-2016, 14:49
ben galeri değil, beğenmediğim araç sahibinden bile araç almıyorum.
Can ciğer çocukluk arkadaşım esnaf Bağcılar Automall'da. Arabanın çiziğine kadar söyler satarken. Galerisinde çok zaman geçiririm. Bugüne kadar yaptığı ayıplı işten ne gelen oldu ne arayan, nede çevreden duydum. Bu demek değilki Bağcılar esnafı 10 numara 5 yıldız. 3 ilerideki esnaf bildiğin çakal, kaç kez bağırıp çağırmalarına şahit oldum alıcının, bir kezde cam çerçeve indirdiler :)
Bağcılar size kıstas olmasın. İstanbul'un en tanınmış meşhur galerilerinden birinin sahibi ayak üstünde 50 tane yalan atar, müşteriyi işten anlamıyorsa dibine kadar öper.
Bu iş semtte değil kişilikte biter...
var mı acaba arkadaşınızın sahibinden linki?
ozan gülle
19-02-2016, 22:17
Bagcilar orasi burasi diye ayirmak hata olur bende aksine esnaftan araba almayi severim sonrasinda muhattabin olur ayrica bizim milletimizin mali bi kiymetli anlamadim galeri ilanlari daha hesapli olmuş ama sen imkansiza inanip aldiysan seni galeride kandirir binicide kandirir benim gozumde biniciler daha tehlikeli
emrah-58
19-02-2016, 22:26
yıllardır araba değiştiririm her seferinde bağcılarda galerilerden temiz diye gördüğüm ilanlara gider bakarım , leşabet ötesi araçlar gördüm hiç yanaşmadım, kiminin airbag kapağında tornavida izleri , kiminin bütün hepsi yanan arıza lambaları, kiminin üzerinden değerli görünüp sökülen orjinal aksesuarları, yerine uydurmasyon şeyler takılması v.b , hepsini bir tutamam ama benim üst üste denk geldigim şeyler bunlar
Emre İlbi
19-02-2016, 22:49
"Bağcılar'da bedava araba dağıtılıyor" deseler, yine adım atmam,
"Bağcılar'dan araba alınmaz!" sözü meşhurdur, bir kaç ay önce yaşadığım olayı anlatıyım,
ilanlarda bir araç hoşuma gitti, hepside çürük elma değildir dedim araştırmaya başladım, 11 yaşında bir araç,
ilk sahibi gözüküyor, tramer temiz, km bilgileri yılı yılına örtüşüyor,
şase, motor no temiz, fotolar telefon çekimi, 25 civarı foto, aracın her yeri belli,
araç sözde 90 binde, tramer kayıtlarıyla uyuşuyor, bir önceki muayene aralığı ile aynı,
muayene kayıtlarında, düzenli olarak, iki yılda, yaklaşık 16 bin km yapmış gözüküyor,
adamla 6-7 defa telefonda konuştum, yetkili servis bakımlı olduğunu, sıfır halinden beri kaskolu olduğunu,
servistende sorgulatabileceğimi, içerisinde hiç sigara içmediğini, sadece kendinin kullandığını,
km'nin kesinlikle orjinal olduğunu, aracın sıfır ayarında olduğunu söyledi,
araç, piyasasının yaklaşık 4-5 bin lira üstünde, üstelik hiç pazarlıkta etmiyor,
dedim kesin arabasına güveniyor, benim gibi kıl bir adam, bu adamdan araba alınır!
işte tam olarak hatayı burda yaptım, çıktım Bağcılar'a gittim,
sözde araba bunun ancak, bunun adına kararı abisi olduğunu düşündüğüm kişi veriyor,
neyse kapalı otoparka girdik, arabayı görür görmez başımdan aşağı kaynar sular boşaldı,
amcam 42 yıldır İstanbul'da yaşıyor, Bağcılar tarafına daha önceden hiç gitmemiştim, onunla beraber gittik,
hatasız, boyasız, 1-2 küçük çizik var denilen araba, sağ ön çamurluktan darbe almış,
sözde çamurluğu "boyasız" düzelttirmiş, tampon ile çamurluk arasına kafam girer,
çamurluk yamuk duruyor, birazda göçük var, ufak bir göçükte değil hani,
sol ön çamurlukta yaklaşık 30-35 cm uzunluğunda, kapıya kadar giden derin bir çizik var,
çamurluk sacı gözüküyor, sol arka kapı bandının altında, 5x15 cm'lik bir bölge var,
ne olduğunu çözemedim, kabarmış desem değil, yama desem değil, tuhaf bir cisimdi,
sol arka çamurlukta göçük var, 1-2 ufak dediği çiziklerden onlarca var,
araba resmen haritaya dönmüş, geldik o kadar, içinede bakıyım dedim,
içi sizi dışı beni yakar derler ya, aynen öyle,
plastik aksam diye birşey kalmamış, rezil bir halde,
motor içi soketler sökülüp-takılmaktan yalama olmuş,
o kadar geldik, birde gün ışığında bakalım gafletinde bulundum,
arabaya bindik koltuklar ıslak, "gelmeden önce döşemeyi mi sildirdiniz?" dedim,
"yok ya olur mu hiç öyle şey" cevabını aldım, ağzımı kapadım,
g.tüm ıslandı, adam inkar ediyor :)
sözde servis bakımlı aracımızın, kasisten geçerken amortisörleri ses yaptı,
bunuda söyledim, yine şaşırtmadı, onuda inkar etti,
dışarı çıktık sonunda, anten kırık, tavandan su almış araç,
uyanık olduğunu zanneden vatandaş, pandizotu sildirmeyi unutmuş,
halka halka su ve pas lekeleri, arka koltuklar silindiği için biraz maskelemiş, ancak yinede belli,
tavanda güneş yanığı ve vernik atması var,
veee muhteşem final, tavan döşemesi sarkmış, 4 adet toplu iğne ile tutturmuş,
bu manzarayı görünce yaşadığım şok iki katına çıktı,
vatandaş pişkin pişkin "bu araçların hastalığı bu, başka bir araca bak onunda sarktığını göreceksin" dedi,
oradan kaçarak uzaklaştım :)
amcam "şu arabanın fotoğraflarına birde ben bakıyım dedi"
67 yaşında, arabanın "A"sından anlamaz adam, fotolara baktı,
"o aracın bu araç olduğuna emin misin?" dedi,
hiç anlamayan adam bile şok geçirdi, fotolardaki bir iki detaydan,
aynı araç olduğunu, ancak fotolar ile oynanmış olabileceğini,
telefon çekimi olduğu için, böyle bir ihtimali hiç düşünmediğimi söyledim,
başımdan böyle bir olay geçti, eğer güvendiğiniz biri varsa, gidip baksın,
aksi takdirde kalkıp gitmeyin, zamanınıza ve nakitinize yazık :)
Yaklasık 100e yakın arac alıp sattım. Her sattgım malımında arkasındayım.
Sattgm araclarda genelde 15-20 yaş civarında.
10 aractan 9 u eşe dosta gitmiştir. Forumdan da daha önce hıc muhabbetim olmadıgı halde arac sattgm arkdşlar-abiler oldu (ist dışı dahil)
Hepsiyle muhabbetim devam ediyor. Her zmnda beni misafir ediyolar.
Malımın arkasnda oldgum ıcınde dostluk ve güven bu şekilde olusuyor.
Eger sen sattgn malın arkdsnda durmuyorsan ya kendine güvenmiyorsundur, ya da malına.
Diğer ankara polatlı dolandırıcılık konusunda da yazdgn msjda eger 2.el araba alırken anlamıyosan, ustan yoksa vs vs sıfır araba alıcaksın demıssınde, kimse sıfır araba alıcak kadar zengin değil.
Araba dan anlamayan adamda mikilmeye mahkum degıldır.
İnsanımızda bir garip --arkadaşım ilan açtı arabadakı eksık boyalı kısımları tek tek yazdı vs 3 ay kaldı ilanda--satılmadı :))) kafası kızdı sadece bakımlıdır gelen kendı bakar dedı , araç haftasına satıldı , gelen adama şurası şöle burası böyle dedi adam üstüne inanmadı aldı aracı )))) Bende ilk 2. el aracımı alırken güzelce öpülmüştüm ... tecrübe oldu tabi o günden sonrada sadece sıfır araç aldım.. İkinci elde kesınlıkle alıcak kişi iyi niyetli davranmamalı ustası vs herseyi hazır olmalı artı sigortadan yapılan hilelerde ***** ... zor iş ikinci el ...
naciersin
21-02-2016, 00:21
Bağcılar çebi auto gözün kapalı araba alabilirsin ben 5 tane araba aldım verdim hiç bi sorun yaşamadım verdikleri arabanın sonuna kadar arkadındalar neyi var neyi yok söylüyolarda
Çebi otonun ilan başlıklarına hastayım :)
Arkadaşlar auto coşkun veya auto Bey . Bilen alışveriş yapan var mıdır ? Ben İzmir deyim, 4-5 araç belirledim gittim mi hepsine birden bakacağım. Buradaki TT ile ilgileniyorum.
İki galeriye ait ilanlar aynı araca ait. Bir aydır fiyatı değişiyor. Önce 91 sonra 87,5 sonra 82,5 sonra 90 ve şu anda aurobey de 88 , coşkunda 99 görünüyor.
Arkadaşlar auto coşkun veya auto Bey . Bilen alışveriş yapan var mıdır ? Ben İzmir deyim, 4-5 araç belirledim gittim mi hepsine birden bakacağım. Buradaki TT ile ilgileniyorum.
İki galeriye ait ilanlar aynı araca ait. Bir aydır fiyatı değişiyor. Önce 91 sonra 87,5 sonra 82,5 sonra 90 ve şu anda aurobey de 88 , coşkunda 99 görünüyor.
Konsinye kim satarsa komisyonunu alır
En uygun kim veriyorsa ona git dip pazarlık yap :)
Bağcılar OtoCenter ve İstoç en dürüstünden en oç ye kadar esnaf mevcut
GÜVEN kelimesini unutun ve mümkünse expertizleri başka bir ilçede yaptırın :)
İbrahim33
28-02-2017, 21:05
Bağcılar gördüm mü bende es geçiyorum direk ilanları. Hele ki araba piyasadan çok ucuzsa direk kapatın ilanı. Ekmek yedirecek bişey olsa sahibindene düşürmeden paylaşırlar aralarında zaten. Ekspertiz konusunada dikkat edin Yiğit abinin dediği gibi. Değişmiş parçaya ayar için falan sökülmüş takılmış muhabbeti yaparlar dikkat...
gerekirse 2.yere gösterin içinize sinmezse.
darkmoon
28-02-2017, 21:07
istoç ve otocenter herhalde hayatım boyu tek bana denk geldi ama bir tanemi düzgün esnaf olmaz.. illaki vardırda bana ömrüm boyu hiç denk gelmedi..
ne zaman gezmeye araba bakmaya gitsek hangi aracı sorsak hep bir katakulli hep bir yalan dolan .. dediğim gibi illaki vardır içlerinde iyisi dürüstü ama sanırım bana denk gelmedi..
İbrahim33
28-02-2017, 21:09
ben galeri değil, beğenmediğim araç sahibinden bile araç almıyorum.
ahahah :D bende tam tersi tipini beğenmezsem satmıyorum :D şaka bi yana harbiden haklısın ama.
Durum anlaşıldı o zaman. Gidip bakmaya gerek yok. Sahibinden araştırayım biraz, hatta tt konusu vardır oraya yzayım belki forumdan bilindik bir araç denk gelir.
Gerçi dolandırıcılık her yerde. Geçen ay eşime kadjar almak için Esenyurt bika otomotiv e gitmiştim. Koca plaza , yetkili satıcı. Alttan darbe almış , ne var ne yok değişmiş arabayı hatasız diye satmaya çalıştılar. Gidip sıfır km satın aldım sinirlenip.
"Bağcılar'da bedava araba dağıtılıyor" deseler, yine adım atmam,
"Bağcılar'dan araba alınmaz!" sözü meşhurdur, bir kaç ay önce yaşadığım olayı anlatıyım,
ilanlarda bir araç hoşuma gitti, hepside çürük elma değildir dedim araştırmaya başladım, 11 yaşında bir araç,
ilk sahibi gözüküyor, tramer temiz, km bilgileri yılı yılına örtüşüyor,
şase, motor no temiz, fotolar telefon çekimi, 25 civarı foto, aracın her yeri belli,
araç sözde 90 binde, tramer kayıtlarıyla uyuşuyor, bir önceki muayene aralığı ile aynı,
muayene kayıtlarında, düzenli olarak, iki yılda, yaklaşık 16 bin km yapmış gözüküyor,
adamla 6-7 defa telefonda konuştum, yetkili servis bakımlı olduğunu, sıfır halinden beri kaskolu olduğunu,
servistende sorgulatabileceğimi, içerisinde hiç sigara içmediğini, sadece kendinin kullandığını,
km'nin kesinlikle orjinal olduğunu, aracın sıfır ayarında olduğunu söyledi,
araç, piyasasının yaklaşık 4-5 bin lira üstünde, üstelik hiç pazarlıkta etmiyor,
dedim kesin arabasına güveniyor, benim gibi kıl bir adam, bu adamdan araba alınır!
işte tam olarak hatayı burda yaptım, çıktım Bağcılar'a gittim,
sözde araba bunun ancak, bunun adına kararı abisi olduğunu düşündüğüm kişi veriyor,
neyse kapalı otoparka girdik, arabayı görür görmez başımdan aşağı kaynar sular boşaldı,
amcam 42 yıldır İstanbul'da yaşıyor, Bağcılar tarafına daha önceden hiç gitmemiştim, onunla beraber gittik,
hatasız, boyasız, 1-2 küçük çizik var denilen araba, sağ ön çamurluktan darbe almış,
sözde çamurluğu "boyasız" düzelttirmiş, tampon ile çamurluk arasına kafam girer,
çamurluk yamuk duruyor, birazda göçük var, ufak bir göçükte değil hani,
sol ön çamurlukta yaklaşık 30-35 cm uzunluğunda, kapıya kadar giden derin bir çizik var,
çamurluk sacı gözüküyor, sol arka kapı bandının altında, 5x15 cm'lik bir bölge var,
ne olduğunu çözemedim, kabarmış desem değil, yama desem değil, tuhaf bir cisimdi,
sol arka çamurlukta göçük var, 1-2 ufak dediği çiziklerden onlarca var,
araba resmen haritaya dönmüş, geldik o kadar, içinede bakıyım dedim,
içi sizi dışı beni yakar derler ya, aynen öyle,
plastik aksam diye birşey kalmamış, rezil bir halde,
motor içi soketler sökülüp-takılmaktan yalama olmuş,
o kadar geldik, birde gün ışığında bakalım gafletinde bulundum,
arabaya bindik koltuklar ıslak, "gelmeden önce döşemeyi mi sildirdiniz?" dedim,
"yok ya olur mu hiç öyle şey" cevabını aldım, ağzımı kapadım,
g.tüm ıslandı, adam inkar ediyor :)
sözde servis bakımlı aracımızın, kasisten geçerken amortisörleri ses yaptı,
bunuda söyledim, yine şaşırtmadı, onuda inkar etti,
dışarı çıktık sonunda, anten kırık, tavandan su almış araç,
uyanık olduğunu zanneden vatandaş, pandizotu sildirmeyi unutmuş,
halka halka su ve pas lekeleri, arka koltuklar silindiği için biraz maskelemiş, ancak yinede belli,
tavanda güneş yanığı ve vernik atması var,
veee muhteşem final, tavan döşemesi sarkmış, 4 adet toplu iğne ile tutturmuş,
bu manzarayı görünce yaşadığım şok iki katına çıktı,
vatandaş pişkin pişkin "bu araçların hastalığı bu, başka bir araca bak onunda sarktığını göreceksin" dedi,
oradan kaçarak uzaklaştım :)
amcam "şu arabanın fotoğraflarına birde ben bakıyım dedi"
67 yaşında, arabanın "A"sından anlamaz adam, fotolara baktı,
"o aracın bu araç olduğuna emin misin?" dedi,
hiç anlamayan adam bile şok geçirdi, fotolardaki bir iki detaydan,
aynı araç olduğunu, ancak fotolar ile oynanmış olabileceğini,
telefon çekimi olduğu için, böyle bir ihtimali hiç düşünmediğimi söyledim,
başımdan böyle bir olay geçti, eğer güvendiğiniz biri varsa, gidip baksın,
aksi takdirde kalkıp gitmeyin, zamanınıza ve nakitinize yazık :)
Hikaye sonunda adamı öldürsen normalde ceza yememen gerek ama işte
ADALET :)
Müslüman ülke hepsi cumayı kaçırmaz
Ama gel gör ki bütün ibinelikler bunlarda
Sonra galericiler kaka normal hikayeye baksana :):)
AliGizda
01-03-2017, 08:42
Şu andaki aracımı Bağcılar' da bir galeriden aldım, ekspertiz falan yaptırdım dedikleri harici bişey çıkmadı ama yazılanlardan sonra tekrar yaptıracağım vallahi :D
Benim aldığım galeri ikinciyeni.com' daki ihaleden araç alıp satan bir galeriydi. Değişen, boyanan herşeyi açık açık söylediler ekspertizde de farklı bir şey çıkmadı ama işkillendim şimdi :D
HalilMacit
01-03-2017, 08:59
1996 dan Beri Otocenterdayız Doruk Otomotiv olarak daha bugüne kadar bir tanesi bize gelipte şöyle böyle demedi. Her yerde bozuk esnafta iyi esnafta vardır yeter ki denk gelin.
1996 dan Beri Otocenterdayız Doruk Otomotiv olarak daha bugüne kadar bir tanesi bize gelipte şöyle böyle demedi. Her yerde bozuk esnafta iyi esnafta vardır yeter ki denk gelin.
bende 1996 dan beri otocenterdayım. Buran Ticaret. Geçen gün de sölediğim gibi 1 kasa domates in hepsi aynı olmaz. En azından buralardan araba alırken bizimle irtibata geçin yardımcı olalım.
İbrahim33
02-05-2017, 22:59
Bağcılar gördüm mü bende es geçiyorum direk ilanları. Hele ki araba piyasadan çok ucuzsa direk kapatın ilanı. Ekmek yedirecek bişey olsa sahibindene düşürmeden paylaşırlar aralarında zaten. Ekspertiz konusunada dikkat edin Yiğit abinin dediği gibi. Değişmiş parçaya ayar için falan sökülmüş takılmış muhabbeti yaparlar dikkat...
gerekirse 2.yere gösterin içinize sinmezse.
Kendi kendimle tezata düştüm. Araba bulamamaktan dolayı iyice sıkılmıştım ki. Bağcılar auto mall da bi fluence ilanı gördüm. 53.500 yazıyordu 51 gibi alsam iyi diye telefon açtım. Adam direk 50.500 olur esnafsan dedi. Ald filodan çıkma araç. Kaporta ekspertizi bakım geçmişi ve tramer kaydının ekran görüntüsünü attı. Herşey güzel gidiyordu. Kestim uçak biletini çıktım yola. Neyse vardım arabanın başına. Yine de nolur nolmaz diye boya makinasıyla baktım. Verdiği ekspertizle uyuşuyordu ama arabanın resimdeki arabayla alakası yoktu. Resimlerde gümüş gri oluşundan mütevellit çok diri duran araç yanına gittiğimde her yeri (tavanda dahil olmak üzere) derin değil ama irili ufaklı çiziklerle doluydu. Haliyle midem bulandı.Keşke bana söyleseydiniz bu halde olduğunu , böyle olacağına boyalı olsaydı daha iyiydi dedim. Klasik bahaneler abi 2.el araba alıyorsun normaldi muhabbeti. Normal değil hemşerim dedim. Sen bana söyleseydin ben ona göre gelirdim.Arabayı almaktan vazgeçtim. Ben esnaf olarak tiksiniyorsam içime sinmiyorsa müşteriye nasıl satacağım ? Allah var rakam uygundu ama ben içime sinmeyen arabayı almıyorum. Çünkü herkese anlatamazsın daha 3 yaşındaki arabadaki çizikleri. Dün sabahın 5 inden beri yollardayım. Hala da otobüsteyim. 500 liram gitti zamanım gitti ve en önemlisi çok yoruldum. Siz siz olun Bağcılar'dan araba falan bakmayın. Hatta oradan geçmeyin bile hiç sevmedim orayı.
Valla su anki arabami galeriden aldim. Galerinin reklaminida yapmayayim ama dediginin harici bisey cikmadi aracta. 2,5 yildirda keyifle biniyorum. Ama simdi bagcilardan araba almak. Ne bileyim.
Emre İlbi
03-05-2017, 10:13
Kendi kendimle tezata düştüm. Araba bulamamaktan dolayı iyice sıkılmıştım ki. Bağcılar auto mall da bi fluence ilanı gördüm. 53.500 yazıyordu 51 gibi alsam iyi diye telefon açtım. Adam direk 50.500 olur esnafsan dedi. Ald filodan çıkma araç. Kaporta ekspertizi bakım geçmişi ve tramer kaydının ekran görüntüsünü attı. Herşey güzel gidiyordu. Kestim uçak biletini çıktım yola. Neyse vardım arabanın başına. Yine de nolur nolmaz diye boya makinasıyla baktım. Verdiği ekspertizle uyuşuyordu ama arabanın resimdeki arabayla alakası yoktu. Resimlerde gümüş gri oluşundan mütevellit çok diri duran araç yanına gittiğimde her yeri (tavanda dahil olmak üzere) derin değil ama irili ufaklı çiziklerle doluydu. Haliyle midem bulandı.Keşke bana söyleseydiniz bu halde olduğunu , böyle olacağına boyalı olsaydı daha iyiydi dedim. Klasik bahaneler abi 2.el araba alıyorsun normaldi muhabbeti. Normal değil hemşerim dedim. Sen bana söyleseydin ben ona göre gelirdim.Arabayı almaktan vazgeçtim. Ben esnaf olarak tiksiniyorsam içime sinmiyorsa müşteriye nasıl satacağım ? Allah var rakam uygundu ama ben içime sinmeyen arabayı almıyorum. Çünkü herkese anlatamazsın daha 3 yaşındaki arabadaki çizikleri. Dün sabahın 5 inden beri yollardayım. Hala da otobüsteyim. 500 liram gitti zamanım gitti ve en önemlisi çok yoruldum. Siz siz olun Bağcılar'dan araba falan bakmayın. Hatta oradan geçmeyin bile hiç sevmedim orayı.
İbrahim geçmiş olsun, benim yaşadığımın biraz hafifi başına gelmiş, ne yazıkki geneli aynı kafada
Gökhan Bilgin
03-05-2017, 10:18
Galerilerin çoğu ihaleden araba aldığı için genelde aynı arabalar geliyor o yüzden atıyorum symbol araçtan en iyi geleni önüne arkasına galerinin ismini pleksi yaptırıp takıyorlar ve daha sonra gelen symbolleride aynı şekilde yeni fotoğraf çekmeden koyuyorlar bu şekilde yapanlara dikkat edin derim işin içinde olan biri olarak söylüyorum plakası gizli olanların çoğu o araç değildir. Bu arada geçmiş olsun herkes esnaf olamıyor
GokhanRS
03-05-2017, 10:49
ben otozen e güvenirim. 4 araba aldım dördüde kazasız boyasız dediler kazasız boyasız çıktı. 4 aracıda aldığım fiyattan daha pahalı sattım. galericiden alıp daha pahalı satabildiğim tek araçlarım otozenden aldıklarım oldu hep.
onun dışında çok yamyam esnaf dolu otocenterlar filan. aralarında iyileri denk getirmek lazım. zaten 2 sohbet edince anlarsınız.
ancak araba almaya giderken aracın kötü çıkma ihtimalini hep düşünün arkadaşlar. istiyorsunuzki telefonda ne derlerse doğru çıksın. allah aşkına dürüst kaç tane arkadaşınız var onu düşünün önce. zaten galericilerde şans hep %50 dir. yarısı yavvvşaksa, yarısıda iyi adamlar vardır. yani tamamı kötü değil. ben yüksek mühendis galericide tanıyorum adam gibide adamdır.
tuner faruk
03-05-2017, 10:57
İbrahim33
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-filikler-de-bahar-kampanyasi-15.000-nakit-plus-5x3.000tl-taksitle-355584262/detay)
Bu araba içinde yaşadıklarının aynısını yaşadım o.ç. bide yeminler ediyodu arabanın kafa farklı arka taraf farklı Bağcılar esnafı yada başka yerin esnafı farketmiyo o.ç.heryerde aynı
AliGizda
03-05-2017, 11:01
Benim arabayı aldığım galeri gerçekten güzel esnaf, ben aldığımda benim arabadan 2 adet vardı elinde ikisininde olması gereken gibi ayrı fotoğrafları ve ilanları vardı. Çoğu aracını ikinciyeni.com' dan alıyor zaten ikinci yenide tüv belgeli ekspertizli satıyor araçlarını. Söylenilenler gibi her türden esnaf var. Misal Üsküdar' da esnaf tanıdığım var, hep boyasız araba satar ama kilometreyle oynamaya bayılır :) Bize bile yalan söyler o konuda. Ben araba bakarken Bağcılarmış, Esenyurtmuş ayırt etmem, ilandan daha belli oluyor bence nasıl bir satıcı olduğu.
i-vtec07
03-05-2017, 11:02
Hayatımda galeriden araba almadım aldırmamda yakın cevreme, dürüst esnaf yok mu var fakat sayısı çok az .
asscutter
03-05-2017, 11:18
Hayatımda galeriden araba almadım aldırmamda yakın cevreme, dürüst esnaf yok mu var fakat sayısı çok az .
emin ol senin binici sandıgın ayak üstü alsatçılardan allah uzak etsin her türlü yalanı söylerler ve noterden sonra ilk yardım çantası nerde demek icin bile arasan kesinlikle açmazlar telelfonu :)
Benim yerim otocenter da buralardan arac almak isteyen arkadaşlara yardımcı olurum dileyen olursa. her zaman dediğim gibi 1 kasa domateste illaki çürükler çikar. elimden geldiğince yardımcı olmak isterim
Gökhan Bilgin
03-05-2017, 11:28
Benimde Bursa eski otokoop araç bulursunuz nasıl esnaftır diye sormak istersiniz yardımcı olurum
KGüneyli
03-05-2017, 11:32
Bizde automall'de esnafız.
Gider bakarsın arabaya iyice arastırırsın. Hosuna giderse alır gidersin. Bende kalkıp ananesinin babannesinin üstüne araba yapıp Bagcılar esnafından daha cakal adamlardan arac almam.
ben galerici olmama ragmen alırken expertiz yaptrıyorum yedek anahtarı olmayan aracı almıyorum mümkünse max 3. sahibi ise alıyorum.
Hepsi aynı değildir tabi ama genele konuşmak gerekirse ne kapılarına giderim , ne konuşurum.
Esnaflık başka bir şey , temiz araba satmak başka bir şey. Elindeki araba temiz olabilir ama ben ESNAF adamla ticaret yapmak isterim.
Oradaki esnafın bir çoğu çok afedersiniz hayatında bir *** olamamış kapının önüne 3-5 araba çekip patron tribine girmiş keko tayfası.
Adama arayıp fiyat soruyosun teklif veriyosun seni azarlıyo, senin paran yetmez tarzı tavırlar , git şuna bak buna bak ,
Kuzenime bir golf alıcaktık 2-3 tane bağcılar aradım hepsiyle telefonda kavga ettik , o da 2-3 lira yazan fiyatın altına teklif ettim diye.
Hepsi hep bir ağızmış gibi atar gider yapıyor işte ölücü muamelesi yapıyor falan , diğer ilanlarına bakıyorum kapıdaki 5 tane arabası benim bir arabam ancak ediyor :)
Zaten tüccar esnaf olsa parayla iman ilişkisini çok iyi bilir ama işte dediğim gibi o işler 200 300 bin sermaye bulup dükkan açmakla bitmiyor.
İşin özü , gider 2 lira fazla veririm , kurumsal firmadan alırım , itin köpeğin ağız kokusunu çekeceğime.. Bir kuruşumu da yar etmem.
i-vtec07
03-05-2017, 11:43
emin ol senin binici sandıgın ayak üstü alsatçılardan allah uzak etsin her türlü yalanı söylerler ve noterden sonra ilk yardım çantası nerde demek icin bile arasan kesinlikle açmazlar telelfonu :)
Al satcı ilanını bi bakmada anlıyorum ki :) yalan yok abi bende yaptım al sat hem.keyfi hemde kâr ettim haylada yaparım ama ben düzgün mal adım sattım boyasız arabayı yol teptim araştırdım uyguna buldum ticarette alırken kazanılır ha ben yılda bi kaç tane aldım sattım çünkü asıl işim bu diğil bide galericiler vergi verip bu işi yapıyoken ben bana sunulan 3 hakkımı geçmiyorum eşin dostun üstüne alip satmak ne biliyim etik gelmedi hiç bi çok da dost edindim caddy sattım 2014 te adam 1 sene boyunca aradı durdu abim nasılsın ne var ne yok gibisinden . Ticareti dürüstce yapmak şart gerisi gelir :)
valla durust adam kalmamıs gecenlerde rizeye cay icmeye gidiyordum az kalsın adamın lafına guvensem bide derler karadenizden bozuk adam cıkmaz sahsen arabayı begenıyorum son olarak nerdeymıs diye baktıgımda bagcilarsa kapatıyorum uzulerek zaten antalyadan kalkıp istanbuldan araba almak demek bızım ıcın daha dogrusu kendım ıcın baslı basına rısk.saded olarak ordan araba alma burdan araba alma galericiden alma ne yapıcaz anlamadım valla kafalar karısık karakterler bozuk
Baska sehirden araba almayi dusunenlere soylutorum, gezenadam diye bi olusum var. inceleyin, en azindan git gel yol parasi + zaman kaybetmezsiniz.
Baska sehirden araba almayi dusunenlere soylutorum, gezenadam diye bi olusum var. inceleyin, en azindan git gel yol parasi + zaman kaybetmezsiniz.
Face de takibimde, hondacılar kızmasın ama eksper yapılan hondaların çoğunı almaktan vaz geçiyorlar.
Geçen bir golf 4 paylaşımı vardı akıllara durgunluk verir. Araba feleğin çemberinde roll yapmış ama ilanda sıkıntısız yazıyor.
Fotoları gördüm yok artık dedim. İstedikleri fiyatlar da ( 150 - 200 TL arası ) bence makul. Genelde 40 foto ekliyorlar eksper yaptıkları araca.
Bence başarılı fikir kim düşündüyse tebrik ederim.
Face de takibimde, hondacılar kızmasın ama eksper yapılan hondaların çoğunı almaktan vaz geçiyorlar.
Geçen bir golf 4 paylaşımı vardı akıllara durgunluk verir. Araba feleğin çemberinde roll yapmış ama ilanda sıkıntısız yazıyor.
Fotoları gördüm yok artık dedim. İstedikleri fiyatlar da ( 150 - 200 TL arası ) bence makul. Genelde 40 foto ekliyorlar eksper yaptıkları araca.
Bence başarılı fikir kim düşündüyse tebrik ederim.
o Golf bu golf galiba :hehe: maşallah felek cemberi spec
ANTALYA
Manisa’dan Emin bey icin... - gezenadam.com.tr | Facebook (https://www.facebook.com/www.gezenadam.com.tr/photos/pcb.1024866180978704/1024865377645451/?type=3&theater)
ANTALYA
Manisa’dan Emin bey icin... - gezenadam.com.tr | Facebook (https://www.facebook.com/www.gezenadam.com.tr/photos/pcb.1024866180978704/1024865377645451/?type=3&theater)
Aynen bu golf şaka gibi :)
Şöyle bir hizmetleri de varmış bu da başarılı, plakayı yazıyorsun eğer ekspertiz yapmışlarsa ücreti mukabilinde repor + fotolaro gönderiyorlar.
27AJ544 | GezenADAM (http://www.gezenadam.com.tr/blog/27aj544/)
Burak K.
04-05-2017, 17:16
ANTALYA
Beterin beteri var,160.000 km demiş hahahah :D
AFYON DAZKIRI
Bir muşterimiz icin... - gezenadam.com.tr | Facebook (https://www.facebook.com/www.gezenadam.com.tr/posts/1027930784005577)
huseyinturk
04-05-2017, 17:25
Benim kuzenlerde ayrı ayrı iki dükkan automallde. Dönen muhabbetler, ayarlanmış ekspertizler vs cidden şaka gibi bağcılar dolaylarında. Kimse inkar edemez üç beş tefecinin sağladığı bereketle iş yapan yerler. Alıcı kitlesinin çoğu arabanın nasıl olduğundan çok alıp alamayacağıyla ilgileniyor. Vadeli vs aldıktan sonra ödeyemeyip 3-5 düşüğüne gelip aynı arabayı geri veriyor. 10 esnaftan 9u satarken biz hep burdayız izlenimi verir sorun çıkınca almasaydın iyi baksaydın moduna girer, girmese olmaz zaten para kazanamaz. 95 model arabanın fren ampülü patladı diye geri getirip başka araç alana bile şahit oldum.
Dürüst esnaflarda var tabi hakkını yememek lazım, Bağcılar-galeri ikilisinin olduğu ilanları direk kapatan biriydim ama bağcılardan hemde bir galeriden araç aldım ve hala nasıl bu kadar temiz araba denk geldi inanamıyorum
Bu gezenadam oluşumu güzelmiş siteyi biraz inceledim. Yalnız satılan arabaların fiyatları moral bozuyor.
ÇALIŞKAN
04-05-2017, 18:52
İkinci el araç satışında sahteciliğe emsal ceza
İkinci el arac satışında sahteciliğe emsal ceza - Cumhuriyet Turkiye Haberleri (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/733702/ikinci_el_arac_satisinda_sahtecilige_emsal_ceza.ht ml)
genellemek yanlış ama malesef bizide çok yanılttı bağcılar esnafı. eğer esnafsan - yaa bizde bakmadan aldık - yan galeriden geldi - takasla geldi bilmiyorum - ay orada da mı boya varmış -gibi muhabbet olamaz. amaç araç başına gelsin anlamazsa çakarız anlarsa fiyat kırarız olmadı başka araba çakarız . durum tam anlamı ile bu. adam nereden gelmiş, vakit ayırmış, para harcamış, bunlar için hiç bir önemi yok.
h.guroglu
05-05-2017, 08:49
Beterin beteri var,160.000 km demiş hahahah :D
AFYON DAZKIRI
Bir muşterimiz icin... - gezenadam.com.tr | Facebook (https://www.facebook.com/www.gezenadam.com.tr/posts/1027930784005577)
hele bu fenanın fenası kime gidip patlasam diye bakıyor
süleymann
05-05-2017, 11:32
hepsi aynımıdır bilmem ama cogu yapışdırma derdinde
Dün asker arkadasım aradı caravelle var oto center bagcılarda bakarmısın 40.000 de dedi gittim cillop gibi araba.
boya yok denilmiş servisten sorgulattım airbag acık cıktı,
https://i.hizliresim.com/yErRvM.jpg (https://hizliresim.com/yErRvM)
90.000 tl yazmıştı 81,000 e aldı buguün.