Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüvtürk basıklık sorunu

emrah-58
19-02-2016, 22:40
Bugün 2007 Fiesta sport tdci aracımızı muayeneye götürdük , 5 cm Eibach - 205-40-17 jant mevcut , araç muayeneden tam çıktı teslim edilecek , ordan başka bir teknisyen arkadaş , müdahil olup şunu bi askıya alalım demesiyle macera başladı , aracı sol arka , sağ ön askıya aldılar , lastiklerin davlumbazlara değmesine 1.5 cm kaldı.. diyalog aynen şöyle :

Teknisyen : Bak sürtüyo parmağım girmiyo
Ben : Hayır hocam 1.5cm pay var buyrun inceleyin

İnceliyor ve sürtmediğini görüyor....

Ben : Ee şimdi keyfi olarak işlem yapıyorsun günah değilmi ?
Teknisyen : Öyle diyosun ama yönetmelik öyle demiyor :
Ben : Yönetmelikte parmak diye bir maddemi var , yokmu bunun bir ölçü birimi? Benim parmağım incedir girer , seninki tombuldur girmez ne bu saçmalık ?
Teknisyen : Bizde bunun ölçü aleti yok , daha önce sürtmüş davlumbazda iz var ?
Ben : Arkadaş 8 kişi binmişimdir sürtmüştür , yük taşımışımdır sürtmüştür ize bakarakmı karar veriyosun ,illa davlumbazımı söküp gelelim?
Teknisyen : Git ozaman kime şikayet ediyosan et
Ben : Orada bulunan yetkiliye şikayetim üzerine başka bir arkadaş yine aracı askıya aldı araç yine sürtmedi
Teknisyen : Bak sürtüyor parmak takılıyor içerde
Ben : Error

Modele bakın arkadaşlar adamlar parmakla araç muayene ediyo , yav insan buna neresiyle güler bilmiyorum artık , adam yanan fara güzel yanmıyor dese keyfine bırakabiliyor yani muayenede öylemi ?? Sürtmeyen araca sürtüyor git diyebiliyor çünkü..

LnchCntrl
19-02-2016, 22:49
Ben muayene konularında o kadar saçmalık duydum ve yaşadım ki, gideceğim zaman orjinal ne varsa takıp gidiyorum

bu adamların çoğu bu şekilde davranıyor o yüzden 1 gün sanayide arabayı topluyorum sinirimi bu tarz şeylerin bozmasına izin vermiyorum :)

geçmiş olsun sizede..

emrah-58
19-02-2016, 22:52
Ben muayene konularında o kadar saçmalık duydum ve yaşadım ki, gideceğim zaman orjinal ne varsa takıp gidiyorum

bu adamların çoğu bu şekilde davranıyor o yüzden 1 gün sanayide arabayı topluyorum sinirimi bu tarz şeylerin bozmasına izin vermiyorum :)

geçmiş olsun sizede.. parmakla basıklık belirliyo ,ilerde hemoroide'de bakar artık

braga26
19-02-2016, 22:59
egolarını tatmin ediyorlar işte sağolsun devletimiz attı onların kucagına bizi onlarda pozisyon üretiyorlar kafalarına göre :)

johnie
19-02-2016, 23:01
Güzelcene sövmüşsündür arkadaşa, bende sövdüm açıkçası.
Karaktersizlik de sınır yok..

painkller
19-02-2016, 23:03
Bu ulkede hic bir seye sasirmiyorum artik. Kibirinizde bogulacaksiniz diyor ya, aynen oyle.

Sikmayin caninizi burasi Turkiye.

emrah-58
19-02-2016, 23:18
O an kendimi gavur memleketinde , eli kolu bağlı sığınmacı gibi hissettim yav , herife bak parayı veren ben , araç sahibi ben , haklı olan ben .. adam parmağım takılıyor diyo... Sürtmediğini orda muayenesi biten meraklı vatandaşlar dahi inceliyor ve görüyor , hepsi abi sıkma canını deyip sakinleştirdiler vallahi... yazık çok yazık verilen parayada harcanan zamanada yazıkkkk

by serçe
19-02-2016, 23:25
O an kendimi gavur memleketinde , eli kolu bağlı sığınmacı gibi hissettim yav , herife bak parayı veren ben , araç sahibi ben , haklı olan ben .. adam parmağım takılıyor diyo... Sürtmediğini orda muayenesi biten meraklı vatandaşlar dahi inceliyor ve görüyor , hepsi abi sıkma canını deyip sakinleştirdiler vallahi... yazık çok yazık verilen parayada harcanan zamanada yazıkkkk

yerden göğe kadar haklı olabilirsin ki haklısın da adam sırf uyuzluk olsun diye son anda karışıp olaya dahil olmuş ve sinir ol diye elinden geleni yapmış, onun harici son yazdığın bana biraz garip geldi açıkçası ne alaka dedirtti ?

ercan26esk
19-02-2016, 23:39
coilover ların avantajları keyfi olarak girdiğimde aynı şekilde aracı askıya aldılar basıklık dahil 4 maddeden kalmıştı sonra kaldırıp direk eksikleri giderdikten sonra rahatlıkla geçtim ...

emrah-58
19-02-2016, 23:39
yerden göğe kadar haklı olabilirsin ki haklısın da adam sırf uyuzluk olsun diye son anda karışıp olaya dahil olmuş ve sinir ol diye elinden geleni yapmış, onun harici son yazdığın bana biraz garip geldi açıkçası ne alaka dedirtti ?adama karşı hak iddaa edemiyosun , haliyle elin kolun bağlı şikayet ediyosun hepsi verilen kararın arkasında , haliyle arkana baka baka evinin yolunu tutuyosun

Victiz
19-02-2016, 23:43
üzüldüm gerçekten, biraz da şans işi sanırım. geçen yıl dibe kadar basık aracımı muayeneye götürmüştüm ve hatta araç fren testinde sokulan oyukta takılıp kalmıştı. tabiri caizse yere oturmuştu. ordaki çalışan elemanlarla hep birlikte iterek çıkarmıştık. sonuç olarak ben de çok şaşırdım ama muayeneden geçirdiler, askıya bile almadılar. tek hafif kusurum app plaka olmuştu. yer çatalca tüvtürk

Bolkar1st
20-02-2016, 00:46
Arkam saglam olucam müdürlerine bir telefon bak nasıl kopek oluyorlar insanın parasıyla sınır olunmicak gibi bisey degil. Aynı anlattığınız olay benimde basıma geldi benimkinde parmak girmiyordu ama surtmuyirduda bağırdım çağırdım bu araba burdan gecicek geçmiyorsa sebebini soyliceksiniz dedim sonra muhuru yapıştırıp gönderdi baska bir arkadas 30 dakika sonra. Bunlara böylesi yaranıyor tekrar gidin Çıkın yetkili kısının yanına seve seve geciricekler.

Can's
20-02-2016, 07:54
Hangi muayene istasyonuna gittiniz aynı sıkıntı bende var benim aracımda alçak orjınallerı takıp ugraşmak ıstemıyorum ama surtme de yapmıyor gecermıyım boyle bır durumla mı karsılasırım merak ediyorum açıkcası.

Ertekin
20-02-2016, 08:37
Yav onları Allah alsın yaa. Bigün biri çıkarıp 2 tanesine sıkacak ,haber olucak, ondan sonra hicaz okuycaklar.

cess
20-02-2016, 09:01
Aynısına benzer bir olay benimde başıma geldi, 18 jant ve yay ile girdim muayene.
Başta sordu arkadaş yaylar mı kesik diye , hayır orjinal her şey dedim.
Neyse sonra başladım beklemeye, aynı sizin ki gibi aracı askıya aldılar, tam sağ sol yapmaya başladılar, elleriyle çamurluğa sürtüp sürtmediğine baktılar.
Dedim bunlar böyle baktığına göre kesin kaldık:)
Muayene bitti arkadaş geldi, abi lastikler sürtüyor, camlarda film var dedi, eee yani dercesine suratına baktım, şaka abi dedi, sadece farlara ve cam filmine hafif kusur yazmışlar.

tremx
20-02-2016, 09:04
bu tipleri sivilde yakalicaksin aslinda...

TaGo
20-02-2016, 09:07
Arkadaşlar benim aracımda basıklıktan geçmedi evveli gün. Ama gel gelelim adamlar doğru hareket ederse... Zaten aracımıza yay coil takmamız yada sıcak soğuk presle basmamız TÜV kurallarına aykırı. Bu adamlar bizim araçlarımızdan günde 50 tane test ediyor. Neyin ne olduğunu okadarda bilmiyor değiller. Senin spor yayın kullanıma uygun değil dese yine haklıydı zaten.

Draniela
20-02-2016, 09:11
ahahaha manyak mıdır nedir harbiden ben buradan ayar oldum :D
keşke deseydin sen benim arabayı parmakladın dön ben de seni parmaklayayım diye :D

Can's
20-02-2016, 09:24
ahahaha manyak mıdır nedir harbiden ben buradan ayar oldum :D
keşke deseydin sen benim arabayı parmakladın dön ben de seni parmaklayayım diye :D

ahah ulan ne adamsın ya :D

mikelazi
20-02-2016, 09:34
aynı durumu bende yaşadım.askıya alan sanki degiyor dedi.ben hayır degmiyor dedim.2.bir kiş çagırdı şükürki oda degmiyor dediçmuayneden geçtim.2 sene sonra gene aynı istasyona gittim.gene araç aynı durumda hiç sorgusuz sualsiz,askısız geçtim.

peşine madem muaynedeyiz eksozuda aradan çıkarayım dedim.eksozdan kaldım.2 saat sonra baska yerden geçtim :)

Oznsrl
20-02-2016, 09:52
geçmiş olsun. Y.vş.ğ.n tekine denk gelmişsiniz. 2-3 sene önce aradan a4 dosya kağıdı geçti diye oda zorla geçti bırakmamıştı pendik istasyondaki şef mi artık müdürmü bilmiyorum.

GKS
20-02-2016, 10:15
aslinda en guzeli bu yaşanılan diyaloğun videosunu çekip youtuba koymak izlenme rekoru kirar ve reklam bile alirsiniz

onursumer
20-02-2016, 10:16
aynısını bana yaptılar ama sıkıntı çıkarmadılar çok az kaldı, hatta lastikte surtme izleri vardı oda ufak bi kaza yaptığımda olmuştu sordu belirttim geçtim muayeneden

silivri kavaklı istasyonuna gidiyorum ben herzaman

iztuzu
20-02-2016, 10:16
Parmak hesabı nedir abi, ilkokul birdeki çocuğun sayı sayması gibi. Şaka gibi. Ben en son 11 hafif kusurdan geçmiştim...

emrah-58
20-02-2016, 10:20
aynısını bana yaptılar ama sıkıntı çıkarmadılar çok az kaldı, hatta lastikte surtme izleri vardı oda ufak bi kaza yaptığımda olmuştu sordu belirttim geçtim muayeneden

silivri kavaklı istasyonuna gidiyorum ben herzamansilivride geçtiğini herkes söylüyor biz hadımköyde kaldık ... bu çifte standarta biri dur demeli

Draniela
20-02-2016, 10:33
@Can
Haksız mıyım ama hak etmemiş mi :D ?

Can's
20-02-2016, 10:36
@Can
Haksız mıyım ama hak etmemiş mi :D ?

senin şu yorumların beni gülmekten öldürecek :D

kesici
20-02-2016, 10:51
aslinda en guzeli bu yaşanılan diyaloğun videosunu çekip youtuba koymak izlenme rekoru kirar ve reklam bile alirsiniz

Kanka youtubedan günde 100$ kazanılıyormuş doğrumu ?

mannerboy
20-02-2016, 10:54
şaşırmadım sıradaki konu gelsin :)

dursun81
20-02-2016, 12:55
Benim Gc8 de 17 advan ve 5 cm yay var kesimlerde ve sert viraj yaptığımda önlerde arkalarda sürtüyor. Davlumbazlarda ve lastikler de sürtme izleri epeyce mevcut 6 7 ay önce hadimköy de tek seferde muayeneden geçtim. Çok şanslıyım o gün galiba :)

Draniela
20-02-2016, 16:06
senin şu yorumların beni gülmekten öldürecek :D

Sokaklarda büyüdük ya azıcık da ikizler burcu olmanın verdiği birşey olsa gerek :D

safaks
20-02-2016, 20:55
Esenyurtta girdim gecen muayene araci capraza alip zorladi. Ordan baska bir yetkili dahil olunca (aksam aksam is cikarma basimiza sikinti yok diyince) yirtmistim. Bu sene ayni sekilde ailivri kavakliya gittim. Adamlarin capraza alicaklari yeri bile yok. Tavsiye ederim. Bazi istasyonlar harbiden mokunu cikariyolar.

!KO
20-02-2016, 21:39
silivri akar mis gibi :)