Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor tercihi
ahmet3425
09-04-2018, 15:36
2017/subat ayında 9250 ye 0 aldıgım pcx 150 suan 15 lira saka gibi gercekten :S
Grimlord
09-04-2018, 16:02
Motora başlamak için illa ufak ccden mi başlamak gerekir arkadaşlar?
Misal hiç motor tecrübesi olmayan biri mt-07 ile falan öğrenemez mi? :D
ahmet3425
09-04-2018, 16:05
şansın yaver giderse ögrenirsin yok gitmesse ölürsün ölmessen sakat kalırsın... ben bu konu üzerine artık detaylı yazmıyorum isteyen istediği motoru alıp ölmekte özgür :)
Grimlord
09-04-2018, 16:06
şansın yaver giderse ögrenirsin yok gitmesse ölürsün ölmessen sakat kalırsın... ben bu konu üzerine artık detaylı yazmıyorum isteyen istediği motoru alıp ölmekte özgür :)
BEnimki biraz emeklemeden uçmak gibi oldu heralde abi :D
Burak Mehmet
09-04-2018, 16:20
neden öğrenilmesin tabii ki öğrenilir... ama riski fazla.. daha hata götürür bir makinede her şey daha kolay olabilir...
motor kullanmak ayrı
motor ile bir yerden bir yere gitmek ayrı.
elbette kullanırsın sonucta cok ölümcül zor bir mevzu degıl ama aldıgın rısk tecrubesızlıgın ve motorun performansı ıle dogru oranda artar. hayabusayla basladım 20 senedır bır sey olmadı dıyen agalardan uzak dur. öldügüyle kalıyor herkes, 2 teker acımaz. ozellıkle gecen sene yıtırılenlerın ıcınde egıtımcı, bılırkısı sayabılecegımız cok ınsan vardı.
egıtım - ehlıyet sonrası usturuplu bır 250-300cc bandında motorla baslamak en uygunudur kanımca. daha dusuklerı de 10km sonra kullanıcıya baglı ınsanı bayabılır.
ılerıde manuel buyuk hacım kullanırım dıyorsan scooter ısıne de gırme. tamam cok pratık, az yakıyo vs ama surus dınamıgı cok zayıftır ve dıger sınıftakı motosıkletlerden cok farklıdır.
Scooter candır, dinlemeyin siz manuelcileri. :) :D :D :D
vallahi güzel motordu keşke satmayaydık
Aldigimiz eleman aradi satiyosaniz alayim diye :)
canimrecepcim
16-04-2018, 15:51
Öğrenir.Ben öğrendim misal mt - 07 var otoparkta duruyodu boş boş.
Avantajları parkurda vs. manevrası daha kolay, kalkışta kavraması falan daha rahat, frenleri inanılmaz güvenli.
Dezavantajı ise gücü.Misal ilk başta gaz ayarı yüzünden baya ürküttü.Araba gibi direk gaza oturma durumu çok sakat ince ince ( hatta çok hassas ) verilmesi gerekiyor.
Hatta bu kısım benim biraz hevesimi de kaçırdı açıkçası, biraz ürktüm.
PiscocuK
17-04-2018, 19:25
Yine yaz basi yine gaza geldik :( antin kuntin motorlara bakiyorum. Sozde msx tnt125 di ama xj6 yi unutamiyorum. O ses o denge anlayamazsiniz :) :) birde abs r25 26.000 civari olmus onu alana kadar ikinci el xj6 alip motora biniyorum diyebilirim. Kafalar yine karisik bakalim bu sezon nasil neyle gececek
mikelazi
18-04-2018, 14:14
scooterımı sattım,çok pişmanım.
piyasa acayip uçmuş.
keseme uygun ekstralı 9bin km.de 2016 süper8 buldum.
yarın hayırlısıyla satışını alıcam.ist. trafiği başka türlü çekilmez.
PiscocuK
18-04-2018, 14:35
scooterımı sattım,çok pişmanım.
piyasa acayip uçmuş.
keseme uygun ekstralı 9bin km.de 2016 süper8 buldum.
yarın hayırlısıyla satışını alıcam.ist. trafiği başka türlü çekilmez.
İst trafiğinde kesinlikle haklısınız
Kazasız belasız sürüşler tekeriniz düz bassın.3-4 gündür çeşit çeşit motor baktım.Ya istediğim olacak yada olmasın.keyif için bineceğim şeyide zorlama almak istemiyorum
mikelazi
18-04-2018, 15:40
İst trafiğinde kesinlikle haklısınız
Kazasız belasız sürüşler tekeriniz düz bassın.3-4 gündür çeşit çeşit motor baktım.Ya istediğim olacak yada olmasın.keyif için bineceğim şeyide zorlama almak istemiyorum
sabah 7 sahilden maltepe,kadıköy
akşam 8 sahilden kadıköy,maltepe yapıyorum.
günde 26km.
2004te zevk için başlamıştım.artık iş içinde kullanıyorum.hayatımın bir parçası oldu.
devir ekonomi devri enjeksiyonlu bakayım dedim.fiyatlar benim için çok uçuktu.süper8 le devam edicez şimdilik.
scooter candır...inş. en kısa zamanda içine sinen bir motor bulursun :)
PiscocuK
18-04-2018, 15:53
sabah 7 sahilden maltepe,kadıköy
akşam 8 sahilden kadıköy,maltepe yapıyorum.
günde 26km.
2004te zevk için başlamıştım.artık iş içinde kullanıyorum.hayatımın bir parçası oldu.
devir ekonomi devri enjeksiyonlu bakayım dedim.fiyatlar benim için çok uçuktu.süper8 le devam edicez şimdilik.
scooter candır...inş. en kısa zamanda içine sinen bir motor bulursun :)
Ben scooter kullanamıyorum.Dengeleyemiyorum trafikte kendimi sağa sola vura vura gidecekmişim gibi geliyor :D
Kendime hybrid pcx bekliyordum, gunluk sehir ici virt zirt icin ama suan para karsiligi alinabilecek tek motor django 125, onunda 2018 modelleri abs olacakmis, maliyet arttigi icin fiyat 18.000 diyorlar.
2/3 sene once nc750 integrayi 17’ye satmistim. Mal alip saklicaz artik.
Devir yastık altına motor koyma devri oldu :D altından hızlı yükseliyor
PiscocuK
24-04-2018, 08:45
Yamaha XJ6 diversion F
Honda CBR 650 F
Honda CBR 500R
Veee olmazsa olmaz Honda MSX 125
bu motorların arasında gidiyor geliyorum
Aslında direk msx al kurtul diyorum ama 600 cc nin sesi ve tadını aldıktan sonra başka birşey düşünemiyorum
Yamahadan sonra cbr650f olur ancak
650f çok güzel motor bencede xj6 dan sonra ilaç gibi gelir oturuş pozisyonu çok rahat :) RR kadar agresif makina değil sadece ama bence daha güzel..
PiscocuK
02-05-2018, 14:29
yine gidip sıfır motor alıcam sanırım
xj6 ile anlaştık adam şehirdışındayım dedi.Bugün için sözleştik almaya gidicektim mesaj geldi başkasına motoru satmış kuzenim diye :D
ottoman32
02-05-2018, 15:25
yine gidip sıfır motor alıcam sanırım
xj6 ile anlaştık adam şehirdışındayım dedi.Bugün için sözleştik almaya gidicektim mesaj geldi başkasına motoru satmış kuzenim diye :D
scrambler dan önce msx 125 im vardı çok zevkli motor abi hızlı bişey istemiyorsan yeter de artar bile :)
PiscocuK
02-05-2018, 15:34
scrambler dan önce msx 125 im vardı çok zevkli motor abi hızlı bişey istemiyorsan yeter de artar bile :)
Her yaz kullanıyordum kardeşim biliyorum güzel motor da o nalet 4 silindirin sesi işleyince başka bişey düşünemez oldum.İş çıkışı gidip bakıcam bayiye neler var bilmediğim diye :/
ottoman32
02-05-2018, 16:49
Her yaz kullanıyordum kardeşim biliyorum güzel motor da o nalet 4 silindirin sesi işleyince başka bişey düşünemez oldum.İş çıkışı gidip bakıcam bayiye neler var bilmediğim diye :/
4 silindir + ses diyorsan abi gsxr 600 veya kawasaki 636 ideal ses kıvamı benim için
PiscocuK
03-05-2018, 14:27
Motor ustalarına bir sorum var
600 cc lik bir motorun ömrü kaç yıl yada km olur
Tamam yuvarlak bir soru olacak ama genel olarak ortalama 4 yaşında bir motor 10,000-20,000 Km normal mi?
tamamen servis bakımlı bakımları zamanında desek.
Birtürlü denk getiremedim ABS siz olsun dedim 4000 kmde buldum adam öğleden sonra arayın dedi aradım oda gitti :D
artık absli abs siz yüksek km diye ayırt etmicem
diyelimki aldım motoru elimde patladı yeniden adam etmek nekadar tutar.ben bir sezon binicem eylül ekim gibi satarım yine
Burak Mehmet
03-05-2018, 15:04
Motor ustalarına bir sorum var
600 cc lik bir motorun ömrü kaç yıl yada km olur
Tamam yuvarlak bir soru olacak ama genel olarak ortalama 4 yaşında bir motor 10,000-20,000 Km normal mi?
tamamen servis bakımlı bakımları zamanında desek.
Birtürlü denk getiremedim ABS siz olsun dedim 4000 kmde buldum adam öğleden sonra arayın dedi aradım oda gitti :D
artık absli abs siz yüksek km diye ayırt etmicem
diyelimki aldım motoru elimde patladı yeniden adam etmek nekadar tutar.ben bir sezon binicem eylül ekim gibi satarım yine
4 silindirli motorlarım da en yüksek km 125000 oldu şimdiye kadar. Çevremde de bir arkadaşımda da 0 km den 300.000 e kadar kullandığı bir varaderoyu gördüm ikisi de sıkıntısızdı.
Ben şöyle düşünüyorum şuan kullandığım 600cc lik makine ile 4000-5000 D/D arası vites atarak akıcı ve yasal sınırlar içinde kullanıyorum. Yani 4 silindir bir otomobili kullandığımıza göre yaklaşık X2 D/D ile... kaba bir tabirle motor ömrüde yarısıdır diyebilirim sanki...
Tabi sadece otoban sürüşlerinde kullanılan hep 10.000/d/d çeviren makineler başka... onların ömürleri kısıtlıdır.
PiscocuK
03-05-2018, 15:43
4 silindirli motorlarım da en yüksek km 125000 oldu şimdiye kadar. Çevremde de bir arkadaşımda da 0 km den 300.000 e kadar kullandığı bir varaderoyu gördüm ikisi de sıkıntısızdı.
Ben şöyle düşünüyorum şuan kullandığım 600cc lik makine ile 4000-5000 D/D arası vites atarak akıcı ve yasal sınırlar içinde kullanıyorum. Yani 4 silindir bir otomobili kullandığımıza göre yaklaşık X2 D/D ile... kaba bir tabirle motor ömrüde yarısıdır diyebilirim sanki...
Tabi sadece otoban sürüşlerinde kullanılan hep 10.000/d/d çeviren makineler başka... onların ömürleri kısıtlıdır.
Ozaman 3-4 yaşında 20,000 km ye kadar gelmiş bir motor ciddi sıkıntılar çıkartmaz diyebilirmiyiz.
Hic birsey olmaz, japon motoru sonucta bunlar.
Burak Mehmet
04-05-2018, 08:14
Ozaman 3-4 yaşında 20,000 km ye kadar gelmiş bir motor ciddi sıkıntılar çıkartmaz diyebilirmiyiz.
eğer bilinçli bir kullanıcıda ise hiiiç bir şey olmaz...
serkanOC
07-05-2018, 15:46
2015 te sıfır aldığım X-Max 250 Abs mi 1-2 gün önce satılığa çıkardım.. Sorunsuz sıkıntısız şehir içinde çok kullanışlı bir motor.. sadece yenilemek için değiştirmeye karar verdim.. ama bir yandan da düşünmeden edemiyorum.. 30 bin lira X-Max 300 e vermektense 40 bin Tracer 700 veya MT-07 ye mi versem ? İkisi de 700 lük aynı makine.. ikisinde de sırt çantası veya top case ihtiyacı var.. Bakıma ilgiye alakaya ihtiyacı var.. park ettikten sonra 2 kere daha dönüp bakarsın sağlamda mı diye.. X-Max öyle değil.. ne yapsam bilemedim ??
Burak Mehmet
07-05-2018, 15:54
2015 te sıfır aldığım X-Max 250 Abs mi 1-2 gün önce satılığa çıkardım.. Sorunsuz sıkıntısız şehir içinde çok kullanışlı bir motor.. sadece yenilemek için değiştirmeye karar verdim.. ama bir yandan da düşünmeden edemiyorum.. 30 bin lira X-Max 300 e vermektense 40 bin Tracer 700 veya MT-07 ye mi versem ? İkisi de 700 lük aynı makine.. ikisinde de sırt çantası veya top case ihtiyacı var.. Bakıma ilgiye alakaya ihtiyacı var.. park ettikten sonra 2 kere daha dönüp bakarsın sağlamda mı diye.. X-Max öyle değil.. ne yapsam bilemedim ??
scootere alıştıysan arıyorsun yine.. mt07 yede 40.000 çok büyük para.. kendi aracınızdan memnunsanız bence satmayın. yerine yenisi koyulmuyor şu piyasada aynı paralara...
Bence şu benzin fiyatlarında integra bakın. 2016-2017 illa sıfır alıcam kafasında değilseniz. Ben pcxin yanına ironmax aldım. Yakıt olarak 250cc maxiye göre manasız yakıyor. KEza nmax de öyle. He keyifli mi keyifli. Fakat 250cc olduğunu unutuyor tüketirken. İntegra var bir arkadaşımda xmaxten 1 lt fazla yakıyordu sadece. :)
Hem şekil olarak scooter gibi hem gider olrak vitesli motor gideirne sahip(dct otomatik vites var). xmaxten 3 kat güçlü ve hacimli ama sadece 1 lt fazla yakıyor. TAbi cc büyüyünce bakım maliyetleri de artıyor. Ona yapacak birşey yok :)
Honda NC 750D Integra 2017 Model Super Sport Motor Sahibinden ikinci el 43.500 TL - 560531594 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-sahibinden-cok-temiz-integra-750-560531594/detay)
Örneğin.
serkanOC
07-05-2018, 18:29
Bence şu benzin fiyatlarında integra bakın. 2016-2017 illa sıfır alıcam kafasında değilseniz. Ben pcxin yanına ironmax aldım. Yakıt olarak 250cc maxiye göre manasız yakıyor. KEza nmax de öyle. He keyifli mi keyifli. Fakat 250cc olduğunu unutuyor tüketirken. İntegra var bir arkadaşımda xmaxten 1 lt fazla yakıyordu sadece. :)
Hem şekil olarak scooter gibi hem gider olrak vitesli motor gideirne sahip(dct otomatik vites var). xmaxten 3 kat güçlü ve hacimli ama sadece 1 lt fazla yakıyor. TAbi cc büyüyünce bakım maliyetleri de artıyor. Ona yapacak birşey yok :)
Honda NC 750D Integra 2017 Model Super Sport Motor Sahibinden ikinci el 43.500 TL - 560531594 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-sahibinden-cok-temiz-integra-750-560531594/detay)
Örneğin.
Böyle torklu makineler virajda gaz istiyor.. açınca da kafasına göre vites değiştirip seni kontürpiye de bırakabiliyor maazallah.. 250 lik veya daha düşük makinelerde viraja girerken çıkamicanı biliyosun girmiyosun.. bildiğim kadarıyla MT-07 de X-Max ten 1 lt fazla yakıyor.. 2017 değil ama makyajlanan 2018 model.. yani alternatif için teşekkür ederim ama scooter büyük te olsa küçük te olsa scooter tek amacı var.. devir çeviremiyeceksem niye 750 lik scooter ?
Böyle torklu makineler virajda gaz istiyor.. açınca da kafasına göre vites değiştirip seni kontürpiye de bırakabiliyor maazallah.. 250 lik veya daha düşük makinelerde viraja girerken çıkamicanı biliyosun girmiyosun.. bildiğim kadarıyla MT-07 de X-Max ten 1 lt fazla yakıyor.. 2017 değil ama makyajlanan 2018 model.. yani alternatif için teşekkür ederim ama scooter büyük te olsa küçük te olsa scooter tek amacı var.. devir çeviremiyeceksem niye 750 lik scooter ?
Mt07, tracer 700 xmaxten sonra tecrübe yetersizliği olacağını düşünüp öneri yaptım. Agresifleşmenin manası yok. Ben ehliyetimi mt07yle aldım. Ehliyetimi aldıktan 1 sene sonra scooterla geçirdim, yer yer vitesli de kullandım. PCX ve ironmax. Geçenlerde arkadaştan alıp gezdim de tamamiyle ayrı bir dünya. 2 sene maxi kullansan da ulaşılabilecek tolere seviyesinin üstünde güç ve tork var. Amacım sizi başka bir modele ikna etmek değildi yani, dostça bir öneri sunmaktı.
PiscocuK
07-05-2018, 20:39
Mt07, tracer 700 xmaxten sonra tecrübe yetersizliği olacağını düşünüp öneri yaptım. Agresifleşmenin manası yok. Ben ehliyetimi mt07yle aldım. Ehliyetimi aldıktan 1 sene sonra scooterla geçirdim, yer yer vitesli de kullandım. PCX ve ironmax. Geçenlerde arkadaştan alıp gezdim de tamamiyle ayrı bir dünya. 2 sene maxi kullansan da ulaşılabilecek tolere seviyesinin üstünde güç ve tork var. Amacım sizi başka bir modele ikna etmek değildi yani, dostça bir öneri sunmaktı.
Benim icinde bir oneriniz varmi acaba. 3 adet xj6 direkten dondu. Bu haftada full yagmurlu gazsiz atlatirsam dahada aramam motor :)))
serkanOC
08-05-2018, 10:00
yazdığımı 3 kere okudum agresifleştiğim yeri gözterir misin rica etsem :)
yok kardeşim teşekkür ettim alternatif için sen bildiğini yaz bende bildiğimi yazayım böyle paylaşalım.. birileri tecrübelerini paylaşsın diye konu açıyorum zaten..
Benim icinde bir oneriniz varmi acaba. 3 adet xj6 direkten dondu. Bu haftada full yagmurlu gazsiz atlatirsam dahada aramam motor :)))
Abi ben bu 2.el piyasasından bezip sıfır almıştım. Bence sen de öyle yapmalısın. MAddi olarak zorlamayacaksa eğer tabi. Ama artık 4 silindir sanırım yok 600lerde racing dışında. Racing de istemezsin sanırım. Yamaha heritage serisine baktın mı abi hiç? Ama snaırım 4 silindir değil artık gelenler. 700lüklerde mt07deki motor var, 900lüklerde de 3 silindir bi motor var. Ama 40 üzeri fiyatlar.
PiscocuK
09-05-2018, 08:30
Abi ben bu 2.el piyasasından bezip sıfır almıştım. Bence sen de öyle yapmalısın. MAddi olarak zorlamayacaksa eğer tabi. Ama artık 4 silindir sanırım yok 600lerde racing dışında. Racing de istemezsin sanırım. Yamaha heritage serisine baktın mı abi hiç? Ama snaırım 4 silindir değil artık gelenler. 700lüklerde mt07deki motor var, 900lüklerde de 3 silindir bi motor var. Ama 40 üzeri fiyatlar.
Dün 4. de gitti Mutu.Adam31-32 için arama abi inmem dedi dün aradım nedir son durum kardeşim neyi bekliyorsun alalım motoru dedim :) az önce ankaraya 32 ye verdim abi dedi.E dedim vermicektin o paraya verirsen kaydet numaramı ben seni kaydediyorum dedim sonrasında wp dan yazdım kendimi hatırlatmak için :)
Velhasıl çok zorlamamak gerek demek ki.Sıfır alırsam daha ufak cc li bir motor alırım zaten 40-60 arası veremem bir motora isterse altın kaplama olsun.
yusufcan
09-05-2018, 08:45
motor piyasası cok hareketlı arkadaslar. gecen sene mart ayında sıfır aldıgım R25 i yine gecen ağustos ayında aldıgım fiyatın üzerinde sattım. Sezonda alıp sattığınız zaman zarar ettirmiyor ve 1 sezon bekletip satarsanız guzel karlar elde edebilirsiniz. bunun sebebide sezon ıcınde sıfır motorların 2-3 kere zamlanması. 2014 yılında aldıgımız mt 07 ler suanda 2 katı oldu nerdeyse. mt 07 demisken ideal makina diyebilirim. gücünü torktan alan bu makinalar sehirici atraksiyonlarda çok başarılı ve kullanımı rahat. uzun yoldada üzmez son hız beklentisi olanlar icin mt-09 tabikii. fakat mt 09 da bilek ve yürek istiyor ;)
Dün 4. de gitti Mutu.Adam31-32 için arama abi inmem dedi dün aradım nedir son durum kardeşim neyi bekliyorsun alalım motoru dedim :) az önce ankaraya 32 ye verdim abi dedi.E dedim vermicektin o paraya verirsen kaydet numaramı ben seni kaydediyorum dedim sonrasında wp dan yazdım kendimi hatırlatmak için :)
Velhasıl çok zorlamamak gerek demek ki.Sıfır alırsam daha ufak cc li bir motor alırım zaten 40-60 arası veremem bir motora isterse altın kaplama olsun.
250cc üzeri saçma fiyatlar mevcut şuan sıfırda da. Baksan yine 2.el diversion'a dönersin. :) Ben de bir ara vitesliye geçsem mi dedim ama vazgeçtim kısa sürede bu fikrimden.
Bence sen 1-2 hafta içinde almazsan daha da uyguna motor kalmaz. 1-2 koyarlar üstüne direkt. Kuru hava motorcuları için. :D
PiscocuK
09-05-2018, 09:29
250cc üzeri saçma fiyatlar mevcut şuan sıfırda da. Baksan yine 2.el diversion'a dönersin. :) Ben de bir ara vitesliye geçsem mi dedim ama vazgeçtim kısa sürede bu fikrimden.
Bence sen 1-2 hafta içinde almazsan daha da uyguna motor kalmaz. 1-2 koyarlar üstüne direkt. Kuru hava motorcuları için. :D
Kuru hava motorcusu.İşte o benim :D
Ulan Mutu sende motorcu oldun :D :D :D
Kuru hava motorcusu.İşte o benim :D
Ulan Mutu sende motorcu oldun :D :D :D
uahaha aynen bi kış motora binince kendimi hemen diğer klasmana aldım, hele city grip aldım artık karda bile denerim şansımı :D :D 3 tane takip ettiğim motor vardı auris satılırsa bakarım diye üçü de fiyatını artırmış.
PiscocuK
09-05-2018, 09:35
uahaha aynen bi kış motora binince kendimi hemen diğer klasmana aldım, hele city grip aldım artık karda bile denerim şansımı :D :D 3 tane takip ettiğim motor vardı auris satılırsa bakarım diye üçü de fiyatını artırmış.
hayırlısı kardeşim bende akışına bıraktım.bi ses dinlicez diye şekilden şekile girdik :)
PiscocuK
09-05-2018, 10:24
bununda rengine bayıldım :D
Suzuki GSX-R 250 2017 Model Super Sport Motor Sahibinden sıfır 22.999 TL - 563059897 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-suzuki-gsxr-250-abs-sifir-km-de-acillll-563059897/detay)
Abi bunda da inazumadaki motor var. Top speed 140imiş. 20-28 aralığında cbr500r baksana abi.
Ya da az daha konfor istiyorsan cb500f.
500cclerdeki honda motorları piyasada rekabetci fiyatar şu 250cc fiyatlarını görünce. :)
PiscocuK
09-05-2018, 10:48
Abi bunda da inazumadaki motor var. Top speed 140imiş. 20-28 aralığında cbr500r baksana abi.
Ya da az daha konfor istiyorsan cb500f.
500cclerdeki honda motorları piyasada rekabetci fiyatar şu 250cc fiyatlarını görünce. :)
20-28 arası ikinci el sanırım sıfırına baktım.Biliyorsun bu işi ona o parayı verene kadar 2 daha veririm 4 silindire geçerim istediğim şeylerin tamamı olmuş olur diyorum :D
O zaman cb650f ya da xj6 senin tek seçenek. :D
sen bi cbr650f al, satarken ben alayim :D
PiscocuK
11-05-2018, 12:41
sen bi cbr650f al, satarken ben alayim :D
sen bi cbr650f al bana ver sonra ben sana veririm 3 ay sonra
sen bi cbr650f al bana ver sonra ben sana veririm 3 ay sonra
oda mantikli bakmak lazim :)
PiscocuK
11-05-2018, 15:02
Az once Atasehirde bir motora baktim ve ne salakmisim ben dedim. Gittik kiz gibi motoru sattik
Az once Atasehirde bir motora baktim ve ne salakmisim ben dedim. Gittik kiz gibi motoru sattik
O pişmanlık hep oluyor abi. Ben de ironmaxi 15bine verdim. Araba satılırsa bakınayım bir fiyatlara dedim de, benim sattığımdan çok tramerlisine 17bin yazmışlar. :D
ehliyet sigorta uğraşmadan bisikletin motorlu haline ne der bilen abiler iş yapar mı :) beylikdüzü-sahil arası gider gelir mi :)
TRENDY 50 – Kuba Motor (https://www.kubamotor.com.tr/model/trendy-50/)
Benim anlamadığım trafiğe çıkan bir taşıtın nasıl sigorta derdi olmaz? Kaza durumunda ne oluyor abi benim motor 50cc sana kolay gelsin deyip ayrılıyor musun taksiyle :)
Benim anlamadığım trafiğe çıkan bir taşıtın nasıl sigorta derdi olmaz? Kaza durumunda ne oluyor abi benim motor 50cc sana kolay gelsin deyip ayrılıyor musun taksiyle :)
Bende pek bilmiyorum mevzusu nedir nasıl olur :) motorcu bı arkadaşım var o önerdi sahile yakın cevre için ideal geldi banada
PiscocuK
14-05-2018, 16:46
sevinmek için erken mi bilinmez.Yarın sabah bir motoru expere sokuyoruz.Bugun gittim baktım beğendim.Km benim ömrümde yapabileceğim bir km değil :D yıktım tabuları bir çok yerde okudum anahtar değmeden 100K km giden çokmuş.
ilk sahibinden ve yetkili servis bakımlı garantili olması beni cezbetti.Bende yetkiliden devam ettiricem
kısmet olursa yarın öğlen foto atarım :D
free-hifi
14-05-2018, 16:54
Konuştuğumuz motorda n daha mı avantajlı
PiscocuK
14-05-2018, 17:04
Konuştuğumuz motorda n daha mı avantajlı
ilk sahibi garantisi ve servis bakımlı olması
başka bir esprisi yok.Yarın çıkar ortaya nesi var nesi yok
free-hifi
14-05-2018, 17:22
ilk sahibi garantisi ve servis bakımlı olması
başka bir esprisi yok.Yarın çıkar ortaya nesi var nesi yok
Hayirlisı ile bakalım oradan çekinmistim zatwn :) kardisiimmm
PiscocuK
14-05-2018, 17:28
Hayirlisı ile bakalım oradan çekinmistim zatwn :) kardisiimmm
nefret ediyorum o amk kelimesinden zaten sorma karşiiiiiiim
Hayırlı olsun abi. Ben xmaxi ilk sahibinden almıştım komple servis bakımlı, 2 yaşında, 29bindeydi. 1 haftada da sattım.
SErvis arkasındayken sorun yok. :)
PiscocuK
15-05-2018, 11:29
Happy end :)
ilk resmi paylaşıyorum kışa kadar birlikteyiz inşallah
https://i.hizliresim.com/qGgl2q.jpg (https://hizliresim.com/qGgl2q)
free-hifi
15-05-2018, 11:40
Hayırlı olsun kazasız belasız . Egsoz var mı?
PiscocuK
15-05-2018, 12:04
Hayırlı olsun kazasız belasız . Egsoz var mı?
Olmazsa olmazım :D zaten onun için biniyorum bu motora :D
Amin cümlemize
PiscocuK
16-05-2018, 19:42
Bugun ikinci motoruda aldik kuzenime
Bu yaz boyle gecer
https://i.hizliresim.com/p675Oo.jpg (https://hizliresim.com/p675Oo)
Kışa gelmeden bana mı satacaksın? :)
PiscocuK
17-05-2018, 14:30
Kışa gelmeden bana mı satacaksın? :)
Oluuur. Seversen neden olmasin :)
serkanOC
17-05-2018, 14:52
Eskisine elveda
https://i.hizliresim.com/VrZ7kr.jpg (https://hizliresim.com/VrZ7kr)
Yenisine merhaba
https://i.hizliresim.com/Yg19nl.jpg (https://hizliresim.com/Yg19nl)
Adapazarı dönüşü
https://i.hizliresim.com/qGgD6D.jpg (https://hizliresim.com/qGgD6D)
Çok arada kalmıştım o mu olsun bu mu olsun diye.. Bindiğim motorun yenisi en son tercihti.. Kısmet buymuş ama çokta iyi olmuş. Motor eskisiyle alakası yok.. 200km lik tecrübem var sonuna kadar tavsiye ederim..
PiscocuK
28-05-2018, 09:19
Aktif sürücülere bir kaç sorum var.
Diyelim ki İstanbul Çanakkale arası git gel yapacağım.Bu süreç öncesi, seyahat esnasında ve dönünce motora yapılması gereken birşey varmı?
motor 600 cc 4 silindir.Eğer varsa bu tüm motorlar içinmi böyle yoksa 4 silindir motorlara has birşeymi?
Motor sürüşünde tecrübeli değilim uzun yolda hem motor hem kendim için ne sıklıkla mola vermeliyim yoksa 2 mola ile gitsem motor için bir sorun olurmu?
şimdiden teşekkürler
Burak Mehmet
28-05-2018, 10:00
Diyelim ki İstanbul Çanakkale arası git gel yapacağım.Bu süreç öncesi, seyahat esnasında ve dönünce motora yapılması gereken birşey varmı?
motor 600 cc 4 silindir.Eğer varsa bu tüm motorlar içinmi böyle yoksa 4 silindir motorlara has birşeymi?
Motor sürüşünde tecrübeli değilim uzun yolda hem motor hem kendim için ne sıklıkla mola vermeliyim yoksa 2 mola ile gitsem motor için bir sorun olurmu?
şimdiden teşekkürler
tersten başlayım.. su soğutmalı 4 silindir motorda depo bitene kadar gidebilirsin yorulmazsan sıkıntı olmaz.
Bakım olarakta bu yol öncesi değil her sabah yapılması gerekenler haricinde birşey yok... zincir durumu lastik durumu yakıt durumu konrtol edip.. çıkın yola.zaten mesafe kısa..
sadece uzun yolun dezavantajı sıkılınca dikkat eksikliği yaratması. arasıra gazlayıp bırakarak önüne geçmeye çalışıyorum ben ....
free-hifi
28-05-2018, 10:07
PiscocuK ne zaman güdüyün be ya.
PiscocuK
28-05-2018, 10:18
PiscocuK ne zaman güdüyün be ya.
Belli değil yağmur çamur ortadan kalksın biraz işlerim var orada haftaiçi gidip gelmem gerek
PiscocuK
28-05-2018, 10:20
tersten başlayım.. su soğutmalı 4 silindir motorda depo bitene kadar gidebilirsin yorulmazsan sıkıntı olmaz.
Bakım olarakta bu yol öncesi değil her sabah yapılması gerekenler haricinde birşey yok... zincir durumu lastik durumu yakıt durumu konrtol edip.. çıkın yola.zaten mesafe kısa..
sadece uzun yolun dezavantajı sıkılınca dikkat eksikliği yaratması. arasıra gazlayıp bırakarak önüne geçmeye çalışıyorum ben ....
ortalama 100 km/h ile gitmeyi planlıyorum.Eskihisar topçular gemi yapıp oradan belki otobanı kullanır erdek üzerinden geçerim diye düşünüyorum.Ev Tuzlada olduğu için Tekirdağ üzerinden gitmeyi düşünmüyorum
PiscocuK
28-05-2018, 10:21
ayrıca Burak Mehmet bu motor için 200-300 km de bir zincir yağlamanın gerektiği yazılmış bir kaç yerde.Bana pek mantıklı gelmedi yanımda zincir yağı ilemi dolaşacağım?
Burak Mehmet
28-05-2018, 10:41
200-300 km çok saçma oluş... gün içinde 2 kere yağlanacak durumlarla karşılaşılabilir eğer öyle olsaydı :D yoğun yağmura vs girmediğiniz sürece yol öncesi bakım yeterli olacaktır zinciriniz için...
serkanOC
28-05-2018, 13:53
tarlada güneşin altında toz yağmur çamur bırakıp 1 ay sonra almaya geliyosa haklı.. 200-300 de bi yağlamak lazım.. Yine de bakımı yaklaştıysa yola çıkmadan yağlamak ta fayda var yoksa gerek yok
ahmet3425
28-05-2018, 13:54
Eskisine elveda
https://i.hizliresim.com/VrZ7kr.jpg (https://hizliresim.com/VrZ7kr)
Yenisine merhaba
https://i.hizliresim.com/Yg19nl.jpg (https://hizliresim.com/Yg19nl)
Adapazarı dönüşü
https://i.hizliresim.com/qGgD6D.jpg (https://hizliresim.com/qGgD6D)
Çok arada kalmıştım o mu olsun bu mu olsun diye.. Bindiğim motorun yenisi en son tercihti.. Kısmet buymuş ama çokta iyi olmuş. Motor eskisiyle alakası yok.. 200km lik tecrübem var sonuna kadar tavsiye ederim..
en cok merak ettiğim eski ile yeni arasındaki yakıt ve performas durumu nedir ?
şimdiden teşekkürler
senın mesajları okudukca ben tedırgın oldum emre vallahı :):)
hacım bısey olmaz. ana yoldan gıdıyorsun. toz toprak yagmur vs yemedıgın surece zıncırın saglıgı acısından sorun olmaz. uzun yol dedıgın mesela 700 800 km gıdersen 1gunde gun sonunda vardıgın yerde yaglarsın. yoksa canakkale vs ana yol kullanarak oyle yolda durup yaglamana felan gerk yok.
mola konusu sana baglı. dıkkatın cabuk dagılıyorsa, erken yoruluyorsan, afakanlar basıyorsa sakın bıraz daha gıdeyım dıye hırs yapma . nasıl olsa zamanın bol. 10dk bıle benzıncıde dursan ,senın ıcın yeterlı olur.
ve tekrarlıyorum. altındakı sonucta japon yenı nesıl ve yenı bır motor. sen duzenlı aralıklarla bakımını eksık etmedıgın surece senı pek uzmez.
yıne de uzun yol oncesı yagını suyunu lastıgını zıncırını kontrol et elbette. (zıncır yagından cok ben olsam gevseklık kontrolu yaparım. arka masanın uzerınde yazar ne kadar bol olması gerektıgı)
PiscocuK
29-05-2018, 14:41
senın mesajları okudukca ben tedırgın oldum emre vallahı :):)
hacım bısey olmaz. ana yoldan gıdıyorsun. toz toprak yagmur vs yemedıgın surece zıncırın saglıgı acısından sorun olmaz. uzun yol dedıgın mesela 700 800 km gıdersen 1gunde gun sonunda vardıgın yerde yaglarsın. yoksa canakkale vs ana yol kullanarak oyle yolda durup yaglamana felan gerk yok.
mola konusu sana baglı. dıkkatın cabuk dagılıyorsa, erken yoruluyorsan, afakanlar basıyorsa sakın bıraz daha gıdeyım dıye hırs yapma . nasıl olsa zamanın bol. 10dk bıle benzıncıde dursan ,senın ıcın yeterlı olur.
ve tekrarlıyorum. altındakı sonucta japon yenı nesıl ve yenı bır motor. sen duzenlı aralıklarla bakımını eksık etmedıgın surece senı pek uzmez.
yıne de uzun yol oncesı yagını suyunu lastıgını zıncırını kontrol et elbette. (zıncır yagından cok ben olsam gevseklık kontrolu yaparım. arka masanın uzerınde yazar ne kadar bol olması gerektıgı)
2 gündür yağmur olduğu için çıkartmadım yarın binicem kısmetse bir bakayım gerginlik durumuna.
Birde lastik almayı düşünüyorum ne önerirsin?
120/70/17 ve 160/60/17
PiscocuK
29-05-2018, 15:19
wolrath barış sence michelin pilot mu yoksa road4 mü?
metzeler m7rr da çok iyi bir lastik, listenize ekleyin bi araştırın derim
ahmet3425
29-05-2018, 15:43
wolrath barış sence michelin pilot mu yoksa road4 mü?
ben cevap vereyim sen yagmurda camurda surmessin o yuzden pilot al devam et zaten kışa satacam diyorsun.
PiscocuK
29-05-2018, 16:08
ben cevap vereyim sen yagmurda camurda surmessin o yuzden pilot al devam et zaten kışa satacam diyorsun.
Aynen ben bulutlu havada bile sürmem :D yanlız pilot tek hamurmuş ve düz lastikmiş sanırım Road4 alıcam biraz daha araştırıyorum.
2 gündür yağmur olduğu için çıkartmadım yarın binicem kısmetse bir bakayım gerginlik durumuna.
Birde lastik almayı düşünüyorum ne önerirsin?
120/70/17 ve 160/60/17
road4 vfr1200de kullandım. cok cok uzun omurlu ve ıslak performansı super. lakın bu 2sey de senı ılgılendırmıyor.
pr4 arkadasım yenı aradı, orta duzey bır lastık ve eskıden bıraz daha uygundu ama suan cıddı rakamlar telafuz edılıyor.
lastıkler zaten pahalıydı, yakın tarıhte yıne zam gelecek. bu yuzden alacaksan 2017 tarıhlı guzel bır lastık bulup al derım.
m7rr de guzel, ben de dun aldım panıgaleye. ama performanslı+ıslak kullanım harıcı yukarıda da dedıgım gıbı kesınlıkle mıtas tercıh ederdım. sport force gercekten o fıyata ıyı bır lastık. pistte (css te felan) 675r ıle kullanan ve cok memnun kalan arkadasım var.
mitas sport force + fiyat fayda muhteşem.
+1 Wolrath
PiscocuK
30-05-2018, 08:14
road4 vfr1200de kullandım. cok cok uzun omurlu ve ıslak performansı super. lakın bu 2sey de senı ılgılendırmıyor.
pr4 arkadasım yenı aradı, orta duzey bır lastık ve eskıden bıraz daha uygundu ama suan cıddı rakamlar telafuz edılıyor.
lastıkler zaten pahalıydı, yakın tarıhte yıne zam gelecek. bu yuzden alacaksan 2017 tarıhlı guzel bır lastık bulup al derım.
m7rr de guzel, ben de dun aldım panıgaleye. ama performanslı+ıslak kullanım harıcı yukarıda da dedıgım gıbı kesınlıkle mıtas tercıh ederdım. sport force gercekten o fıyata ıyı bır lastık. pistte (css te felan) 675r ıle kullanan ve cok memnun kalan arkadasım var.
mitas ile road4 arasında 150-200 TL gibi bir fark olsada yine tercih mitas mı olur peki?
mitas ile road4 arasında 150-200 TL gibi bir fark olsada yine tercih mitas mı olur peki?
400e yakın bır fark var, bu da %50 yapıyor neredeyse :)
150tl olsa elbette road4 tercıh ederdım (ıkı lastıgın de uretım tarıhlerı ve kondusyonlarının aynı oldugunu varsayarak)
ama benım tercıh sebebım yukarıda belırttıgım gıbı ıslak performansından dolayı olurdu.
PiscocuK
30-05-2018, 10:19
400e yakın bır fark var, bu da %50 yapıyor neredeyse :)
150tl olsa elbette road4 tercıh ederdım (ıkı lastıgın de uretım tarıhlerı ve kondusyonlarının aynı oldugunu varsayarak)
ama benım tercıh sebebım yukarıda belırttıgım gıbı ıslak performansından dolayı olurdu.
Tamam ozaman bir arkadaşımdan iyi fiyat aldım sıfır için. Aralarındaki fark benim söylediğim gibi çıkıyor.Bot yada ayakkabı vs bişeyler bakıcam önümüzdeki cumartesi gidicem.Kararımız belli oldu Road 4 ozaman
lastık dot numarasına dıkkatlıce bak almadan once, ılk 2 rakam hafta son 2 rakam yılı gosterır. 2015 lastıgını felan vermesınler ucuz dıye :icon_tup:
PiscocuK
31-05-2018, 08:32
lastık dot numarasına dıkkatlıce bak almadan once, ılk 2 rakam hafta son 2 rakam yılı gosterır. 2015 lastıgını felan vermesınler ucuz dıye :icon_tup:
kaç yıllık arkadaşım yapmaz diye düşünüyorum ama alışkınım dost kazığı yemeye çakarlar bana kesin :D
serkanOC
11-06-2018, 12:40
en cok merak ettiğim eski ile yeni arasındaki yakıt ve performas durumu nedir ?
Eski 250 abs 4lt/100km, yeni 300 abs 3lt/100km
Performans kağıt üzerinde 7hp reel de 10-12hp.. eski son hız 135km çok rahat 146km eğimde gördüğüm en yüksek hız.. yeni henüz 800km de rodajı bitmedi ama 160 ı belki görür gibi..
şahsi fikrim ne yakıt, ne performans ne de sele rahatlığı.. yol tutuş-viraj kabiliyeti %100 iyileştirilmiş mükemmel olmuş.. kullanımı çok zevkli hale getirmiş..
PiscocuK
30-07-2018, 13:24
Bir yazın daha sonuna geldik.XJ6 Diversion F ile yollarımızı ayırdık az önce :)
cesaret edebilirsem seneye integra alıp uzun yol yapmak isterim
Bir yazın daha sonuna geldik.XJ6 Diversion F ile yollarımızı ayırdık az önce :)
cesaret edebilirsem seneye integra alıp uzun yol yapmak isterim
abi xj6 kullandıktan sonra intergra daha rahat gelir. En azından otomatik :)
Once yakın şehire gidersin, Sapanca gibi - Git Eker lokantasına hem karnın doyar tecrübeyi edinirsin böylelikle :)
PiscocuK
30-07-2018, 14:10
abi xj6 kullandıktan sonra intergra daha rahat gelir. En azından otomatik :)
Once yakın şehire gidersin, Sapanca gibi - Git Eker lokantasına hem karnın doyar tecrübeyi edinirsin böylelikle :)
Şehiriçine giremem zaten ben o motorla.Ne arabalarda ayna kalır nede ben stabil sürebilirim.
Ferhat_V
06-08-2018, 02:16
beyler motor alasım var ama ehliyeti ne yapacam bilmiyorum
b sınıfı ehliyetim var motor ehliyetini de işletmek için toplam harcanacak miktar nedir kursa gitmeye gerek var mı yoksa sadece sınavla mı alıyoruz..
bir de B sınıfı ile kullanılabilecek motor önerileriniz nelerdir..ehliyeti alsammı almasam mı kararsızım.
aykutsafakyaman
06-08-2018, 08:51
beyler motor alasım var ama ehliyeti ne yapacam bilmiyorum
b sınıfı ehliyetim var motor ehliyetini de işletmek için toplam harcanacak miktar nedir kursa gitmeye gerek var mı yoksa sadece sınavla mı alıyoruz..
bir de B sınıfı ile kullanılabilecek motor önerileriniz nelerdir..ehliyeti alsammı almasam mı kararsızım.
50cc ye kadar olanları b ehliyeti sürüyor. Vergi ve sigortası yok. Kullanım amacınıza bağlı olarak yazlık yer vs kullanacaksanız 50 CC ideal. Ama İstanbul'dasiniz anladığım kadarıyla trafikte ne kadar ufak kalırsanız o kadar az saygı goruyosunuz. Ben geçen sene bu tarihlerde b ehliyete a2 eklettim vergi vs 850 lira gibi paraya mal oldu. Şuan durum nedir bilmiyorum uzun soluklu sürmeyi dusunuyosaniz alın dursun ehliyet.
Ferhat_V
07-08-2018, 08:24
50cc ye kadar olanları b ehliyeti sürüyor. Vergi ve sigortası yok. Kullanım amacınıza bağlı olarak yazlık yer vs kullanacaksanız 50 CC ideal. Ama İstanbul'dasiniz anladığım kadarıyla trafikte ne kadar ufak kalırsanız o kadar az saygı goruyosunuz. Ben geçen sene bu tarihlerde b ehliyete a2 eklettim vergi vs 850 lira gibi paraya mal oldu. Şuan durum nedir bilmiyorum uzun soluklu sürmeyi dusunuyosaniz alın dursun ehliyet.
bodrumda kullanıcam oraya buraya git gel için..haftada 1 kerede 50-70 km yada biraz üstü km yapıcam değişik semt/koy gezi kahvaltı fotoğraf vs. için..kışın trafik olmadığı için pek etkilemiyor hacimli olması her taraf sakin çünkü.
benim düşündüğüm şey ehliyet..çünkü ehliyetim eski tip istesemde motor kullanamıyorum 50cc altı için yeni tip ehliyet istiyormuş..e ehliyeti değişmişken bari a2 ye mi geçsem diyorum masrafı ne tutar kimse net bişey söylemiyor..
bodrumda kullanıcam oraya buraya git gel için..haftada 1 kerede 50-70 km yada biraz üstü km yapıcam değişik semt/koy gezi kahvaltı fotoğraf vs. için..kışın trafik olmadığı için pek etkilemiyor hacimli olması her taraf sakin çünkü.
benim düşündüğüm şey ehliyet..çünkü ehliyetim eski tip istesemde motor kullanamıyorum 50cc altı için yeni tip ehliyet istiyormuş..e ehliyeti değişmişken bari a2 ye mi geçsem diyorum masrafı ne tutar kimse net bişey söylemiyor..
Ben şubat ayı gibi başvurdum a2 için. B sınıf vardı elimde. Sadece direksiyon eğitimine ve sınavına girmek yetiyor. Harcı şusu busu vs hepsi birlikte aşağı yukarı 1400-1500 lira falan tutuyor İstanbul Avrupa yakası için konuşuyorum.
Bir de ehliyet kursuna yazılınca nüfusdan randevu da alın sınavdan 1 hafta sonrasına.
Ben sertifika çıktıktan sonra randevu alayım dedim 1buçuk ay bekledim.
PiscocuK
29-05-2019, 11:29
scooter harici artçılı rahat gezilebilecek motor olarak ne önerirsiniz
ben forzayı çok sert buldum.Bukadar sert olması saçma.Scooter pek benlik motor değil sanırım
ben forzayı çok sert buldum.Bukadar sert olması saçma.Scooter pek benlik motor değil sanırım
Eski almazsin ama SWT600 yapistirrr
PiscocuK
29-05-2019, 12:24
Eski almazsin ama SWT600 yapistirrr
:) sen şimdi 40,000 km banamısın demez diceksin.Ben dicem olmaz sen dicen olur :)
Hic bisi olmaz, canavar. Al sen ,ona bi iki yapilcak detay var komik paraya. Gozunu kapa devam
PiscocuK
29-05-2019, 13:43
Hic bisi olmaz, canavar. Al sen ,ona bi iki yapilcak detay var komik paraya. Gozunu kapa devam
4 silindir başka birşey yaa şimdi tedavi oldum geldim offf. öyle birşeymi baksak :D
4 silindir başka birşey yaa şimdi tedavi oldum geldim offf. öyle birşeymi baksak :D
Swt cift silindir 55hp bilgin olsun :)
haydaaa haha
PiscocuK
29-05-2019, 15:25
haydaaa haha
Gülme motor bul motor :)
bakıyorum ilanlara bakalım neler çıkacak
Ktm Duke 390 ikinci el şöyle 2017 (yeni ekranlılardan) mis gibi motor. 28-30 bandında temiz bulunur
Artçılı rahat gezilecek denmiş, ortada memnun olunmayan bir forza250 var. O kişiye duke390 önermek mantıklı değil bence. Hiç kullandınız mı bilmiyorum ama tek kişi bile konforu yeterince az olan bir motor. :)
Uzunsa mevzu nc x bak bence abi. Biraz daha çıkarım dersen tracer 700 de olabilir.
PiscocuK
29-05-2019, 15:52
Artçılı rahat gezilecek denmiş, ortada memnun olunmayan bir forza250 var. O kişiye duke390 önermek mantıklı değil bence. Hiç kullandınız mı bilmiyorum ama tek kişi bile konforu yeterince az olan bir motor. :)
Uzunsa mevzu nc x bak bence abi. Biraz daha çıkarım dersen tracer 700 de olabilir.
Şimdi öndere verdim motoru bir kaç şey yapacak.Takılacak parçalarıda taktıracak bir de öyle deneyelim..Oda mutlu etmezse gerçekten bir değişikliğe gidicez gibi duruyor
2014-2015 yamaha xj6 onerebilirim fiyat/performans orani cok iyi
Eger butce musait ise tracer 700 veya tracer 900 tercih edilebilir
Xj6 ile haftasonu 1300 km yol yaptim tuketim oturus pozisyonu cok iyi naked olmasina ragmen
Onceki sayfada xj6 dan bahsetmissiniz gec farkettim
PiscocuK
30-05-2019, 08:14
2014-2015 yamaha xj6 onerebilirim fiyat/performans orani cok iyi
Eger butce musait ise tracer 700 veya tracer 900 tercih edilebilir
Xj6 ile haftasonu 1300 km yol yaptim tuketim oturus pozisyonu cok iyi naked olmasina ragmen
Onceki sayfada xj6 dan bahsetmissiniz gec farkettim
XJ6 candır :) dün tepesindeydim vazgeçilmiyor.Ama artçılı iyi olmuyor tek kişi için gayet keyifli.Tam fiyat performans aracı.En makul 4 silindir 600 lük sanırım
PiscocuK
11-06-2021, 09:23
Selamlar
Yeni konu açmak yerine buradan devam etmeyi tercih ettim.
Aklımda 2 motor var fakat çok yeni motorlar olduğu için belki kullanan bile olur diye motor isimlerini yazacağım.
Ayrıca genel olarak Racing ve naked tarzı motorlar hakkında genel kullanıcı bilgisi verirseniz de çok sevinirim
Konu başlığından anlaşılacağı üzere sadece yaz aylarında ve kuru zeminde motor kullanmayı tercih ediyorum.
Kullanımın geneli ev iş arası olacak 7+7 km şeklide ama yaz ayı geldiği ve benim %95 çevremin Avrupa yakasında olduğu için çok sık Anadolu-Avrupa geçişlerim olacak
İstanbul içi naked sanki daha iyi olur gibi ama yarın satıcam dediğimde satılırmı ondanda pek emin değilim.Bunun yanısıra favorilerime hergün motor ekliyorum maşallah ertesi gün pasif oluyor
Bayiler sıfır motor için ortalama bir zaman ve fiyat veremiyorlar
Ex aşkım XJ6 lara baktım onlarda 60+ olunca sıfır yada sıfıra yakın benzer birşey almak daha mantıklı geldi
Yorumlar için şimdiden teşekkürler
PiscocuK
11-06-2021, 15:17
Vay be..Şimdi konuyu baştan sona okudumda. Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçemeyen ben 2 sene önce integra ile 4 ülke gezdim geldim hemde tek başıma :)
ilk Anadolu avrupa gidişimi hatırlıyorum da Yenibosna sapağına kadar STP eşlik etmişti :)
edemirbas
30-07-2021, 08:54
Selamlar, aramızda Bajaj Boxer kullanmış olan varmıdır? BU aralar bütçem dahilinde düşüyor ilanlara, çok titriyor diyorlar sanırım balansörsüz motor. Fiyat/cc olarak aklıma çok yatıyor şehirlerarası da gidip gelebilmek istiyorum. Diğer türlü 50cc'lere bakmam gerekecek onlar da tapagaz 60 zor görüyor, İstanbul içinde idare eder ama burdan İzmit'e bile zulüm olur bana. 4500-5000 lira civarında önerileriniz nedir?