PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 195/55/15 kaliteli lastik

Ufuk
24-02-2016, 10:18
Belirtilen ölçülerde kaliteli, tutunan, frenlerken üzmeyen, sıfırdan kalkarken sürekli sarmayan lastik arıyorum.

Şuan petlas var pt741. Ilk 3 vites dip gaz yaptığım an sariyorum.D100e bağlanıyorum, hız 60 70 dip gaz yapıyorum sarmaktan yuruyemiyorum. Frenlerken takur tukur Abs hemen devreye giriyor. Bana ıslakta kuruda frenlerken uzmeyecek, güzel tutanacak ve sürekli sarmayacak lastik arıyorum.

burakgunay
24-02-2016, 12:02
kumho ku31 kullandım fena değildi ufuk, bu fiyatlarda en güzeli falken 914 diye okudum hep, sıfır alırsam falken alıcam. alternatif olarak jinyu derim. bence sıralama falken jinyu kumho diye gitmeli.

edit: tabi ben dar bütçe lastikleri sıraladım hep, yoksa daha kalitelisi tabiki vardır. impetus revo güzel diyolarlardı vti varken dusundum ama pahalı gelmişti.

mikelazi
24-02-2016, 12:08
hankook ventus
lassa impetus
fiyatlarına göre çok iii lastikler.

220T
24-02-2016, 12:26
Nokian'ı değerlendirin derim.

emp:)
24-02-2016, 12:59
Ebat ufak olduğu için ne takarsan tak pantinajın önüne geçemezsin diye düşünüyorum. Şuan olduğu gibi olmaz ama yine sarar. Continental Premium Contact5 öneririm. Ebattan dolayı genelde bütün markalarda eco modeli bulursun, uzak doğulu lastikler genelde sert hamura sahip-ısındıklarında yol tutuş kendini buluyor. Kumho-falken gibi 2. sınıf markalarda 1 sene sonunda taşa dönüyor.

oguzedr
24-02-2016, 13:45
ufuk o ebatta performans istiyosan nankang semi slick 195 50 15 bak ama 4 mevsim güzel bişey istiyosan pirelli p7 yada p1 verde bakabilirsin...55 olmasın ama 50 bak ;)

Trance-R
24-02-2016, 13:48
Falken ze914 çok övüyorlar. Lastik testlerinde sonuçlar iyi. %86....
Conti, Michelin iyidir. yumuşaktır, ömrü kısadır ;)
Pirelli al tak devam et.
Lassa iyidir.

Ufuk
24-02-2016, 15:21
Burak kanka ku31i corsa da kullandım. ıslakta durmuyor.
p7 cinturato kullandım iyi değildi.

pt741den bariz iyimidir impetus ? yada jinyudan ne tavsiye edersiniz onu kullanan çoğu kişi memnun.

UmutBuran
24-02-2016, 15:22
185/55/15 Dunlop kullandım baya memnun kalmıştım ben ıslakta ve kuruda

Trance-R
24-02-2016, 15:26
Belirtilen lastiğe göre, Lassa iyidir.

dqn
24-02-2016, 15:29
ContiPremıumContactlar gayet iyiler tutunma konusunda ama ses yapıyor ve çabuk bitiyor.

Ufuk
24-02-2016, 15:31
Az önce Oğuzhan abim ile konuştum.
Semi slick al dedi nankang.
Semi slick yağmurda nasıldır ?

TEQUILA
24-02-2016, 15:35
Nokian öneririm. Islakta da çok başarılıdır.

by_hayali
24-02-2016, 15:46
yokohama s-drive yok sanırım senin ebatında y-drive var yokohama kullanmanı tavsiye ederim

iztuzu
24-02-2016, 16:03
Az önce Oðuzhan abim ile konuþtum.
Semi slick al dedi nankang.
Semi slick yaðmurda nasýldýr ?

Nankang ıslakta üzer.

Birkan61
24-02-2016, 16:17
Lassa impetusu 1 yil ibizada kullandim. Islak zeminde memnun kalmadim acikcasi ama kuru zeminde oldukca basarili

livaneli
24-02-2016, 16:22
Nokıan öneririm ama i3 serisi değil de Line serisi ; i3'lerin yıpranması daha hızlı oluyor.

Trance-R
24-02-2016, 16:34
Nacizhane, kişiden kişiye değişen beklentiler ile lastik seçimi yapmamamız lazım. Araçtan araca değişen, tutuş-fren-yakıt sarfiyatları değiştiği için söylüyorum bunu.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Size/15-Inch-Tyres/195-55-15-Tyres.htm

Üşenmedim, baktım. İnceleyin derim. İncelerken de; satır sonlarında o lastikle yapılan "MİL" şeklinde kat edilen menzil belirtiliyor. O menzillere de dikkat edin. Hatta iyi bir detay daha var, Lastik üzerine gelip tıklandığında, o lastiği kullanan KULLANICILAR' ın lastikler hakkında yorumları da var. ENG'den TR'ye çevirin okuyun :)

Satanael
24-02-2016, 18:32
bazı firmalarda ara ebatlar olan lastikler yüksek fiyatlarda cıkabiliyor.Bu lastik ebatı goodyearda nasıldır tam bilmiyorum ama uzun araştırmalar sonucu goodyear efficent grip marka lastik almıstım aracıma.daha önceleri performans lastikleride olmak üzere 1-2 hatta bazı firmalarda 3 te bile saran aracımda bu lastiklerden cok cok memnun kaldım.gerek kuru ve ıslak hava tutunması gerek sessiz bir lastik olması gerekse kendi ebatlarında diğer lastiklere oranla görsel olarakta güzel duruyor.ilk zamanlar bende ön yargı ile yaklassamda bu lastiklere 10 bin km kullanma imkanım oldu ama hani bugun alıcak olursam kesinlikle efficentgrip serisi alırım gene.

Kumho lastikleride fiyatlarına göre güzel ama 1.5 sene icerisinde sıcak soguk yedikten sonra sertleşiyor bu lastik.yani ilk sene muazzam olan lastik sonraki yıllarda hayal kırıklıgı yaşatabiliyor.

Sonucta lastik coğumuz icin cok önemlidir araclarımız icin ama tavsiye istersen bi good year efficent grip serisinede bak derim ben cok memnun kaldım bir cok arkadasımda kullanıyor onlarda cok memnunlar bu lastikten.

Oznsrl
24-02-2016, 20:14
kumho jinyu falken vb lastiklerle olcak iş değil bu :)

http://www.lastikal.com.tr/Bridgestone-Potenza-Adrenalin-RE002-195-55R15-85W-Lastik

bununla olur ısındıktan sonra :)

No23
26-02-2016, 09:40
tam 1 yıldır 195-55-15 kumho ecsta ku31 kullanıyorum. 130tl x 4 aldım sökme takma balans cart curt dahil. dot tarihide 2015 ocak. aracım 2005 citroen c3 1.4 16v dizel 92hp

yaklaşık 30.000 km yol yaptım lastikle. bursada yaşıyorum ve maddiyattan dolayı kar lastiğide takamadım. yani tam bir test oldu lastik için :) nacizane fikrimi maddeler halinde paylaşayım;

- yağmurda kurudan daha çok güven veriyor ki 2003-2009 c3 ler önden kaymaya çok meyillidir. 1.4 16v hdi lar da tork biraz patlama şeklinde geldiğinden patinaja düşebiliyor.
-karda beni şaşırtacak derece yol tuttu, beşevler kültür mahallesinde oturuyorum. bursayı bilenler bilir bayır çoktur. ancak buzda çok değişik reaksiyon verebiliyor. komple buz olan yolda birden kopma yapabiliyor.
- lastik desen olarak V desenli kadar olmasa da yönlü bir deseni olduğundan yoldaki değişimlerden hafif etkilenebiliyor. ilk takıldığında noluyo demiştim ancak alışıyorsunuz.
-kesinlikle sert hamurlu bir lastik. 1 yıl geçti ilk yumuşaklığı gibi değil. ancak çabuk ısınıyor. biraz yol yaptıktan sonra el yordamıyla test ettim.
-uzun yolda güven veriyor. küçücük arabada kullanıyorum, uzun yolda lastik iyice yumuşuyor ve tam performans kuru ıslak farketmeksizin güven veriyor. geçenlerde istanbuldan- adapazarına full yağmurlu bir yolculuk yaptım. otobanda inanılmaz su vardı ve silecek yetişmiyordu. su deşarjı üst seviyede. 120-140 lara kadar çıkmama rağmen hiç aquaplaning olmadım diyebilirim.
-bursanın yolları ***** rezalet, kapaklar ya yukarıda ya aşağıda, her yer yama ve yollar çok dengesiz. birinden kaçsanız diğerine giriyorsunuz. aracımda 3.5 cm eibach yay var ailem 4 kişi en hafifimiz 80 kilo. Allaha şükür lastikte balon tel kırma vb durum olmadı.
-kurudan ıslağa ani geçişlerde her lastikte olduğu gibi dikkatli olmakta fayda var. yazın orta refüj peyzaj sulamasında sert bir virajda başıma geldi aklım çıktı :)
velhasıl kelam kumho ku31 fiyat performan olarak alınabilir bir lastik. ben arabayı çok üst düzey kullanıyorum, viraj kasıyorum, deli makaslar atıyorum, kuru-ıslak farketmez abi ben basarım diyorsanız michelin vb gibi üst lastikler tabiki daha iyi. cümleten iyi forumlar, kalın sağlıcakla