Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaporta üzerine yapıştırılmış bantı sökme ?
Arkadaşlar aracımın sunroof unda problem vardı içeriye su alıyordu o ara zaman problemim olduğu için geçiçi olarak önüne geçeyim diye 4 bir kenarına şeffaf koli bantı çekmiştim.İki gün evvel fırsat bulup sunroof taki problemi hallettim fakat şimdide bantlar sökülmüyor.Nasıl bir bantsa koparmak istediğimde küçük küçük parçalar şeklinde kopuyor ve bu şekilde tavanımı temizlemek bir kaç hafta sürecek gibi.
Bunun bir püf noktası varmı bu bant kalıntılarını ne ile sökebilirim ? Yanlız bantın kendisi söz konusu yani bantı koparırsınızda altında iz bırakır ya o değil.
Asetonla çıkar ancak boya kötü durumdaysa önermem birde sunroof lastikleri deydirmemek lazım
İbrahim33
24-02-2016, 19:33
mazotu denediniz mi ?
Wankel Batu
24-02-2016, 19:43
bantin izi kaldigi yere kaynar su dokun yapiskan yeri kaziyin tamamen cozermi bilmiyorum ama bi miktar yardimci olur
benzeri basima gelmisti
individual
24-02-2016, 19:56
http://www.autoglym.com/products/products/intensive-tar-remover
Bu ürün iş görür ben zift ve kuş pisliğinde kullandım.
Kokusu tiner gibi boyaya zarar vermez
hddsheriff
24-02-2016, 20:02
Büyük yapı marketlerde etiket sökücü bir sıvı satılıyor 10-15 tl civarında fiyatı, işinizi görebilir.
mustafa_a
24-02-2016, 20:09
Bende buna benzer bir durumda çok uğraştım. Arkadaşımın araçta benzer durum vardı.Cam filmi yapan biryere götürdük. Önce ısı tabancasıyla ısıttı. Sonra bir kimyasal sürüp bekledi. En sonunda buhar tabancası ile spatula gibi birşeyle tamamen çıkardı
Pamuğu tinere batırıp kaportaya taşmayacak şekilde bantın üzerinde gezdirip 15 dk bekledim belki kabarır kalkar diye ama hiç bir şey olmadı aynı işlemi aynı yere bir kez daha yaptım ama yine değişen bir şey olmadı.İnternetteki yorumlara bakıyorum mazotla, benzinle, asetonla ve tinerle deneyen olmuş ama bir sonuç alamamışlar.
Öyle sanıyorum ki özel bir ürün gerekiyor bu iş için etiket sökücü denenebilir aklımda olsun.Bantı söktükten sonra bıraktığı yapışkan söz konusu olsaydı kolaydı derecesi yüksek kolonya bile çözebiliyor ancak doğrudan bantın kendisi olunca sorun oldu üzerinden ne kadar kimyasal tatbik edilsede altına işleyemediği için yapışkanı ayıramıyor.
mustafa_a
24-02-2016, 20:17
ben etiket sökücü den jet yakıtına kadar denedim. Dediğim gibi 3 tam akşam uğraştım. En etkili kerosen oldu
Bende buna benzer bir durumda çok uğraştım. Arkadaşımın araçta benzer durum vardı.Cam filmi yapan biryere götürdük. Önce ısı tabancasıyla ısıttı. Sonra bir kimyasal sürüp bekledi. En sonunda buhar tabancası ile spatula gibi birşeyle tamamen çıkardı
Önce bir miktar ısıtıp (bant sıcaktan büzüşmeye başlayana kadar) sonra elle tutup çekerek sökebileceğime dair bilgi aldım sıcak hava tabancam var yarın öncelikle bu yöntemi deneyeceğim bakalım ne olacak.
_driver_
24-02-2016, 20:33
Isıtarak çıkartmayı deneyin fön makinası vs gibi. Reklamcıların o tarz bi cihazla çıkardığını görmüştüm
Kaynar suyu bir beze döküp bantlı kısımın üstünde bekletin,yumuşatacaktır daha sonra cam sil veya pastayla girişin
ürüne falan para vermemek lazım. Isıtılıp sökülecek o, kurumuş o yüzden çekince parça parça çatlayıp kopuyor. Fönü dayayıp ısıtarak çekilecek.
Akrilik tiner zarar vermeden çıkartacaktır diye düşünüyorum.
Zift, katran temizliyiciler işini görür. Aseton ve tiner de söker alır.
ValetPRO citrus tar and glue remover ürününü tavsiye ederim.Detailbox.com sitesinden. Satın alabilirsiniz.
Arkadaşlar ilginiz için hepinize teşekkür ederim sıcak hava tabancasıyla hallettim bir miktar ısıtınca büzüşmeye başladı ve kolayca çıktı kalan yapışkan izleri içinde gaz yağı kullandım.
Day Walker
25-02-2016, 12:32
Bence işi bilen birinden destek al.
ogunozcan
25-02-2016, 12:38
fön makınası varsa ısıtıp sonra makına ıle pasta cıllop oluyo:)
Hocam sıralı yöntemleri sayıcam ;
1. Isıtıcıyla ısıtarak sökmeyi deneyin. cok ısıtmayın boyaya zarar vermeyin aman :)
2. İsim vermeyeyim büyük yapı marketlerinde folyo sökücü, etiket sökücüler var ( dm atın isterseniz teminine yardımcı olayım) onlarla deneyin.
3. kaynar suyla yumuşatıp sökün bulaşık süngerlerinin yeşil tarafıyla gücümüzü denemeden yuvarlak haraketlerle kalan tutkalını da sökelim. :)
4. gaz yağıyla (büyük ihtimal söker) üzerine sprey şişesiyle sıkarak 10 dakika kadar bekletip 2. katı sıkıp sökelim( kesinlikle gölge bi yerde yapın ki aracın kaportasına zarar vermesin)
Bi yararım olduysa ne mutlu :)