Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomatik şanzıman yağ değişimi sorusu
Hakan Girginer
25-02-2016, 23:40
Cahilim bu konuda...
Hani makina kullanarak otomatik şanzıman yağı değiştiriliyor ya, işte bu işlem kaç paradır?
(Türkiye'de hiç ilgim olmadı bu konuda)
Bir de, bu işi Kayseri'de yapan var mıdır?
Bir arkadaşa uzaktan yardımcı olmaya çalışıyorum.
Bahsettiğim makina ile yağ değişimi yöntemi için buraya tıklayın (http://www.carboncleanturkiye.com/detay.asp?KatID=3&ID=140&IcerikID=141)
pashaboy
25-02-2016, 23:43
Lt si 28-30 tl civarında şanzuman yağının,filtresiyle beraber değiştirmenizi tavsiye ederim yoksa çok bi fark olmaz, 8-10 lt civarı yağ alır , işcilikte min 100 tl para alırlar...
Abi bu konuyu zamanında epey araştırmıştım ve makinaya o kadarda ihtiyaç olmadığını fark ettim
Ilk önce şanzıman yağı boşaltılıp sonra üstten havayla bütün yağı mümkün olduğunca çıkarmak lazım
Tabii bu yağı bidona koyup litre hesabı için muhafaza edilmeli (sonrasın çıkan yağ kadar tekrar yeni yağ konulcak)
Yeni yağı 50 derece civarı ısıya getirip filtre kısmından yavaş yavaş akmasını bekleyin belki 30-40dakika sürer
Ben mercedes w211 e270 dizel 722.6 şanzımanlı aracıma bu şekilde uygulandı 10bin kmden fazla kullandım sonrasında en ufak problem yaşamadım
Özellikle ara hızlanmalar ve yokuşdaki yığılmalar sıfıra inmişti
Hakan Girginer
26-02-2016, 00:04
Lt si 28-30 tl civarında şanzuman yağının,filtresiyle beraber değiştirmenizi tavsiye ederim yoksa çok bi fark olmaz, 8-10 lt civarı yağ alır , işcilikte min 100 tl para alırlar...
Filtre kesinlikle değişecek. O konuda taviz yok. ;)