Orijinalini görmek için tıklayınız : Win XP upgrade
Evdeki laptopta yasal win xp prof var. Fakat bildiğiniz üzere bir süredir MS XP ürününe hizmet vermiyor. Bunun yanı sıra chrome falan güncelleme yapınca o da destek vermeyeceğim falan yazmaya başladı. Her ne kadar bilgisayardan sadece nete girip bazen office dosyası açsam da benimde win 7, 8 veya 10'a upgrade etmem lazım gibi. Bunun ücretsiz bir yolu var mı?
gokhansaler
27-02-2016, 18:52
windows 7 kurabilirsin
windows 7 kurabilirsin
Netten baktım kurma adımlarına ama 1 aşamada win 7 key soruyor galiba. Yani yeni ürün alman gerekiyor gibi.....
onursumer
27-02-2016, 19:26
bilgisayarınız ozellikleri neler ? yeni işletim sistemiyle performans sorunları donanım uyumsuzlukları yaşama ihtimaliniz de var
Driver problemi belki olabilir bilemiyorum.
Lenovo Thinkpad sl510
Pentium R dual core cpu
t4400 2.2 ghz
2 gb ram
250 gb hdd.......
onursumer
27-02-2016, 19:47
bence hiç işletim sistemi upgrade işine girmeyin gittigi kadar kullanın sonrasında cihazı değiştirirsiniz :)
Sürümü yükselteceğiniz vakte kadar Mozilla, Opera, Comodo IceDragon ... internet tarayıcılarını kullanabilirsiniz.
Thracian
27-02-2016, 20:54
Cihazı ne kadar kullanmak istediğinize bağlı olarak. 120gb SSD alırım. 2 tane 4gb ram alırım. Birde 2.5inç harddisk kasası alırım. Ram ve ssd yi cihaza takar. W10 temiz kurulum yaparım. Enaz 5 sene daha götürür.
Ayrıca daha da geliştirir
120 gb ı c-d diye bölmem. Çünkü çabuk dolar. Çıkan 250gb harddiski, harddisk kutusuna koyar hariciye çeviririm. Hatta modem arkadında usb varsa orada tutarım. Heryerden ulaşımın olur
Thracian nickli abinin dediklerine ssd konusunda katılıyorum.
Ciddi manada ssd bilgisayar için en güzel parçalardan birisidir.
Bilgisayarınız sata portludur muhtemelen, ssd 140-150 mb değerlere rahat ulaşırsınız.
Yalnız 2 tane 4gb ram konusunda katılmıyorum, sisteminizin 32 bit olduğunu tahmin ediyorum.
Bildiğim kadarıyla 32 bit sistemde 4gb ramden fazlasını kullanamazsınız.
Emrecan-R
27-02-2016, 21:42
Bilgisayarınız sata portludur muhtemelen, ssd 140-150 mb değerlere rahat ulaşırsınız.
Yalnız 2 tane 4gb ram konusunda katılmıyorum, sisteminizin 32 bit olduğunu tahmin ediyorum.
3 ramden fazlasına 64 bit gerekiyor.
Bence xp kalsın
SifirinciMurat
27-02-2016, 21:45
koray yaygın bi linux distroya geç bitsin, ne uğraşıyorsun key mey işlerle
Thracian
27-02-2016, 22:46
Driver problemi belki olabilir bilemiyorum.
Lenovo Thinkpad sl510
Pentium R dual core cpu
t4400 2.2 ghz
2 gb ram
250 gb hdd.......
3 ramden fazlasına 64 bit gerekiyor.
Bence xp kalsın
http://ark.intel.com/products/40739/Intel-Pentium-Processor-T4400-1M-Cache-2_20-GHz-800-MHz-FSB-Socket-P
İşlemci zaten 64bit
W10 da 64 bit kurabilir.
son 10 yıla ait tüm notebooklar, browser da gezme ve film izleme gibi işlemler için temiz kurulum yapılmış, ssd+4gb (8 olursa tadından yenemez)tan fazla ram yeterli olacaktır.
Konuya dönersek XP den W10 a yükseltme yok. En uygun yol eskibir win7.1 bulup onun bilgileri üzerinden w10 a geçiş yapmak.
Aynen abi ssd şart oldu artık, pcnin açılış süresi bile en kötü %50 daha hızlanıyor gerisini siz düşünün.
Birde pcnin içindeki harddiskiniz 5400rpm ise ssd size Typer gibi gelir.
Win7 kur sonra removewat programını indir keye filan gerek kalmaz 5dakikalık iş
koray yaygın bi linux distroya geç bitsin, ne uğraşıyorsun key mey işlerle
Valla bir kısım arkadaşım mac al diyor, sen linux diyorsun, benim kafa basmıyor ilk baştan beri windows kullanan biri olarak :) Bilgisayarın özellikleri iyi değil farkındayım ama evde hanım kullanıyor, sadece internete giriyor, ara sıra office dosyası açıyor. O kadar......
Aynen abi ssd şart oldu artık, pcnin açılış süresi bile en kötü %50 daha hızlanıyor gerisini siz düşünün.
Birde pcnin içindeki harddiskiniz 5400rpm ise ssd size Typer gibi gelir.
Hiç typerr'ım olmadı veya binmekte nasip olmadı. Acaba nasıl bir duygu :)....
Hiç typerr'ım olmadı veya binmekte nasip olmadı. Acaba nasıl bir duygu :)....
Valla benimde hiç Typer"ım olmadı, forumdan kişi başı 5 TL toplayıp Typer çekilişi yapılsa iii olur :D
Thracian
28-02-2016, 13:07
Valla bir kısım arkadaşım mac al diyor, sen linux diyorsun, benim kafa basmıyor ilk baştan beri windows kullanan biri olarak :) Bilgisayarın özellikleri iyi değil farkındayım ama evde hanım kullanıyor, sadece internete giriyor, ara sıra office dosyası açıyor. O kadar......
Eğer basit işler için ssd+ram size yeter. macera aramayın. 200-250 tl ye 5 sene daha pc niz olur.
eğer Mac konusunu düşünüyorsanız. denemenizde fayda var. ben 1 yıl önce 900tl ye 2. el mac mini aldım. Ki çok memnunum. iphone ipad mac çok güzel senkronlu çalışıyorlar.
Diğer bi yöntemse asusun mini pclerinden alıp osx kurup onu mac yapmak. Oda verimli çalışıyor
Herkese tşk ederim. Şirkette win10 pro kurdurdum ama partition yapmayı unutmuşlar. Netten baktım bir sürü program var partition yapmak için endişem laptopu kucağa almak. Win10 çalışırken partition yaptırabilecek bir program tavsiye eder misiniz? 2'ye bölecem harddiski. Elbette partition sonrası sorunsuz çalışmaya devam etmeli alet......
onursumer
29-02-2016, 19:29
Herkese tşk ederim. Şirkette win10 pro kurdurdum ama partition yapmayı unutmuşlar. Netten baktım bir sürü program var partition yapmak için endişem laptopu kucağa almak. Win10 çalışırken partition yaptırabilecek bir program tavsiye eder misiniz? 2'ye bölecem harddiski. Elbette partition sonrası sorunsuz çalışmaya devam etmeli alet......
özel bir programa gerek yok
bilgisayarıma sağ tıklayıp yonet diyin
açılan penceden disk yoneticisine tıklayın
diskleriniz gozukucek bolmek istediğinize sağ tıklayıp birimi küçült diyin zaten o birimin oncesi sonrası vs gibi size sunucak küçülttükten sonra ayrılan ham yeri gene sağ tıklayıp biçimlendirip harf atıcaksını okadar
Thracian
29-02-2016, 20:12
Ssd ve ram takviyesi yaptınız mı?
Ssd ve ram takviyesi yaptınız mı?
Win10 tablet tabanlı, rahat rahat çalışır dediler. HW upgrade yapmadım bende.
özel bir programa gerek yok
bilgisayarıma sağ tıklayıp yonet diyin
açılan penceden disk yoneticisine tıklayın
diskleriniz gozukucek bolmek istediğinize sağ tıklayıp birimi küçült diyin zaten o birimin oncesi sonrası vs gibi size sunucak küçülttükten sonra ayrılan ham yeri gene sağ tıklayıp biçimlendirip harf atıcaksını okadar
Onu gördüm.
http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/create-format-hard-disk-partition#create-format-hard-disk-partition=windows-7
Fakat bende madde 3'te yazan
Sabit diskinizde ayrılmamış bir bölümü sağ tıklatın ve ardından Yeni Basit Birim'i tıklatın
maddesinde Yeni Basit Birim aktif değil, ekranda çıkıyor ama tıklayamıyorum.. Dediğiniz gibi küçült var. Ama cesaret edemedim. Küçültürüm, sonra o kadar kısım kullanılmaz olur falan.
Deneyim mi :) ?
onursumer
29-02-2016, 22:56
Onu gördüm.
http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/create-format-hard-disk-partition#create-format-hard-disk-partition=windows-7
Fakat bende madde 3'te yazan
Sabit diskinizde ayrılmamış bir bölümü sağ tıklatın ve ardından Yeni Basit Birim'i tıklatın
maddesinde Yeni Basit Birim aktif değil, ekranda çıkıyor ama tıklayamıyorum.. Dediğiniz gibi küçült var. Ama cesaret edemedim. Küçültürüm, sonra o kadar kısım kullanılmaz olur falan.
Deneyim mi :) ?
yeni basit birim icin once kucultmeniz gerek , kuculttukten sonra ham olarak ayrilan yerde o kisim aktif olucak
bu zamana kadar ordan pc yi bozmadim hep kullanirim , zaten minimum rakami windows belirliyor
Yes gördüm. Çok ilginç. Şu an C sadece 21 GB dolu, HDD 250 GB. Fakat windows en az 130 GB olmalı bu bölüm, daha fazla küçültemezsin falan diyor. Benim aklımda C'ye 50 GB verip, gerisini D yapmak vardı. Ama windows izin vermiyor......
Defragmantasyon falan da yaptım sonuç anca 5-6 GB kadar değişti.