PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yine yeniden VALE sorunsalı

TolgaUs
28-02-2016, 07:56
https://www.youtube.com/watch?v=DfcWcF8ecIo

Bunları okadar çok görüyorum ki valeye aracı vermediğim zaman cimri pinti etiketi yyiorum herkesden. Siz veriyormusunuz aracınızı ?

wolrath
28-02-2016, 08:02
sadece mekan onune cekecekse valeye veriyorum. onda da cekene kadar goz temasini kaybetmiyorum :)

kelalper
28-02-2016, 08:04
ben valeye vermiyorum ama bu vale hatası değil. Büyük ihtimalle gaz kelebeğine bişey oldu ve direk sonuna kadar açık kaldı. Ya da vale kendi canına kıymak istedi ikisinden biri.

deniz
28-02-2016, 08:06
yuh nasıl becerdiler acaba ?
hıc bır zaman valeye arabamı vermem... bunun pıntılıkle hıc alakası yok her gıttıgım yerde otoparka koyarım 10 tl ıcın aramı cektırıp ceza yemem ...
Rumelihisarında oturuyorum . her seyi cok iyi gorup daha iyi ögreniyorsun : )

Ufuk
28-02-2016, 08:08
Hayatta vermem valeye arabayı. Hiçbir kuvvet araba verdiremez. Gidip kendim bi araya park ediyorum yürüyorum. Yanımda karı vardı vs. Valeye araba vermeyince yanınızdaki karının gözünde pinti oluyorsanız o karıyı yanınızda gezdirmeyin zaten..

dirk
28-02-2016, 08:09
Paspas felan yakıldı heralde vale için bile zor bu kadarı

iztuzu
28-02-2016, 08:15
Yaşadığım şehirde vale hizmeti verene bir mekan yok :D

Ankara, İzmir'e gittiğimde mesela Aspava(Esat), Kesman Ciğer(Balgat), Şeref Usta(Bahçelievler) vs. mekan çevresinde yer varsa park ediyorum, diğer durumlarda bir iki sokak ileriye park ediyorum.

Elimden gelse rot-balansa, servis bakımına giren aracı bile sürdürmeyeceğim.:D

Kadyr
28-02-2016, 08:18
bende vermem kız arkadaşımda alıştı zaten iyi bilir beni araba konusunda titiz olduğumu. arabamı yolda bulmadım çünkü şekil 12343546566789 ortada

KÖROĞLU
28-02-2016, 09:06
Yanlız şu var, bence bu durum valeyle ilgili değil de araçla ilgili gibi.

Araç vurduktan sonra da halen hareket etmeye çalışıyor.

Cam 8 2.52 ile 2.56 saniye arası çok bariz belli.

Ayrıca Krem montlu şahsın verilmiş sadakası varmış 4 saniye ile hayatı kurtulmuş.

Aynı şekilde mercedes'in de kafadan girecekmiş az kaldı.

jeffy
28-02-2016, 09:37
Fren yerine gaza basıp o anlık heyecanla kitlenmiş kalmış gibi duruyor..

Gençliğimde Çeşmede 5 yıldızlı elit bir otelde Bellboy luk yapmış biri olarak o otoparklarda neler yapıldığını az çok bilirim :) belkide o yüzden vermiyorum arabayı kimselere.. uzak olsun gider parkeder yürürüm aklım kalmaz en azından..

MCN21
28-02-2016, 09:53
Bende vermeyi tercih etmiyorum :) cevremdeki herkes aliskin mekana gidip park yeri bulamayinca vaz gecip baska yere gitmisligimiz coktur :) valeye vermeme nin pintilikle ne alakasi var. Yeri geliyor otopark valeden pahali oluyor.

evolution_9
28-02-2016, 10:01
arabayı boşverin adam milleti ezecekmiş onuda geçti çarptı hala gaza basıyor bence bu adamın rahatsızlığı var bayılmış falan olabilir araçta

ozan gülle
28-02-2016, 10:06
Bunda baska bişey var büyük ihtimalle gaz takılı kaldı bende asla ne valeye nede yıkamacıya araba vermem eskiden pinti derlerdi çevredekiler şimdi alıştılar

blumenberg
28-02-2016, 10:36
geçen bir mekana durduk, adam yer yok dedi, iyi o zaman gidiyorum dedim, bekle bi sn dedi, alayım ben dedi, yok dedim, debriyajı sıkıntılı bu aracın dedim, ben alışkınım 1100 beygir arabalar biniyorum, buradaki tüm arabaları ben çekerim dedi..

istersen şurada bi bağırttırayım diyor. Lan dingil o yüzden vermiyoz işte arabayı :)

PiscocuK
28-02-2016, 10:42
Bunun vale ile ilgili oldugunu nerden anladiniz okudunuz kaynak verirmisiniz

Belliki bir sorun olusmus adam duvara carptiktan sonra bile araba hala gitme eylemine girmis sol arka teker dönüyor
Gaz pedali takilmis olamazmi?

ioz
28-02-2016, 10:48
Ne valeye veririm -ki zaten burada yok- ne de sanayiyr gittiğimde içeri alsınlar diye kalfa/çırağa vs veririm. Görgüsüz desinler, onların problemi.

zübeyir
28-02-2016, 10:53
VAle ve Valegillerden kimseye vermiyorum arabamı .nefret ediyorum bizzat o sülaleden...Allah arabalarımızı vale sülalesinden korusun .......

taytay
28-02-2016, 11:13
Bende valeye karşıyım.
Şimdi bütün masrafları valemi karşılıcak.

burakgunay
28-02-2016, 11:24
Yanımda karı vardı vs.
o karıyı yanınızda gezdirmeyin zaten..

hahahah çok güzel karısınız hanımefendi :cokgreen:

Yigit-Y
28-02-2016, 11:36
Bir çok açıdan mallık videosu izlememistim.

Pazar pazar keyiflendim.

Bahcelievlerde bir arkadasimizin beyaz vettesini bakirkoyde bir cafenin valesine vermisti arka sokakta patladi filan.

Istanbulda sadece bir mekanin valesine veriyorum.

Oda kapinin onune koyuyor diye yoksa vale mi hahahaha gülüyorum

alex
28-02-2016, 12:16
Şişlide otoparkta bu muameleyi yapan bi eleman vardı enson levye ile kovalıyordum valeye araba bermem 3 sene evvel bi düğünde proton aracım vardı ozaman vermekle pişman oldum tamponum boydan boya çızıkdı ensonda kırmızı e30 um var vale ye vermedım dıe parkedemessın buraya dıye atarlandı bılmıyordu arkadakı 3 araçta bıze ait oldugunu arabadan bı anda ındıgımızde kemküm edip özür dilemek zorunda kaldı adamlara kufur edıyoruz sankı arabayı vermek ıstemeyınce

kalipson
28-02-2016, 12:26
Ben kesinlikle vermiyorum. Haldır huldur kullanmalar, artistik manevralar, falan falan... Mal kendi malı değil ya; sorun yok onun açısından.

bahadırtelli
28-02-2016, 13:27
Mecbur veriyorum heryerde artık istanbulda sektör olmus. Ama içim rahat değil daha önce kuzenimin aracını belediye otobüsüne carptılar.
Kaza dan cok birinin canına zarar verecekler diye tedirgin oluyorum.
Ama bazen mecbur kalıyoruz.

Ufuk
28-02-2016, 13:29
hahahah çok güzel karısınız hanımefendi :cokgreen:

28 yıldır gördüğüm en güzel rüyasınız bana isminizi bağışlarmısınız hahahahahahah :D

DenizKaan
28-02-2016, 13:36
subaru forumundan sahibini tanıyordum. Geçmiş olsun arkadaşa.

Mivec_4G63
28-02-2016, 13:44
Arnavutköyde 8 liraya kahve içip, 15 lira vale parası veren arkadaşlarım var. Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

Durango
28-02-2016, 13:45
Bakırköy Acıbadem hastanesine bu aralar çok gittim. Valenin verdiği kartın arkasını okuduktan sonra paşa paşa kendim yandaki avm nin otoparkına bırakmaya başladım.
Olası bir kaza anında valeden hiçbirşey talep etmeyeceğime, bütün hasarı kendi kaskomdan yaptırıcağıma taahüt ederim fln yazıyodu :)

ozmert
28-02-2016, 13:49
Hepsi it kopuk beş para etmez haysiye yoksunu pislik görgüsüzler tapagaz kalkmayı bilir ama vurduğunda senin lastiğin kötü abi ondan vurmuş eleman.. Arabanın heryerini kurcalar eder sen böyle verdin der. Her gittiğim yerde 1 posta vale kavgası sonra mekan müdürüne terbyesiz valeniz yüzünden buraya oturmayacağız fırçasından sonra özürler bilmemneler.. Okadar sıkıldımki artık sadece otoparkı olan yerlere takılıyorum. Bizi buna mahkum eden mekanlar utansın.

Yigit-Y
28-02-2016, 15:27
Bakırköy Acıbadem hastanesine bu aralar çok gittim. Valenin verdiği kartın arkasını okuduktan sonra paşa paşa kendim yandaki avm nin otoparkına bırakmaya başladım.
Olası bir kaza anında valeden hiçbirşey talep etmeyeceğime, bütün hasarı kendi kaskomdan yaptırıcağıma taahüt ederim fln yazıyodu :)

Adamin g tune 2.5 lt kola sisesine oturturlar yaziyor benim arabamda da

Vale birsey yapacak. Bende aferim diyecem marjinalligin amk lar beee

onursumer
28-02-2016, 16:02
kazanın aslını bilen varmı açıkcası videoyu izleyince çozemedim gazmı takılı kaldı kullananamı birşey oldu birden tapagaz fırlayıp gidiyor ve araç patinaj çekmeye devam ediyor garip bi kaza

Yiğit G.
28-02-2016, 16:08
kazanın aslını bilen varmı açıkcası videoyu izleyince çozemedim gazmı takılı kaldı kullananamı birşey oldu birden tapagaz fırlayıp gidiyor ve araç patinaj çekmeye devam ediyor garip bi kaza

videoyu koyan aracın sahibi... Vale kaza görüntüsü demiş... Eğer araçda bi sorun olsaydı oraya not düşerdi diye düşünüyorum... Direk vale demiş.. Bence vale panik yaptı gazı dipledi..

Yigit-Y
28-02-2016, 16:14
araba oynanmis forester big turbo falan filan 300 hpler varsa bence

Bu arabanin kisa zamanda bu kadar hizlanmasida mümkün degil yahu :)

onursumer
28-02-2016, 16:44
abi ozaman gaza fazla basıp kalktıysa basınc gelince vale neye uğradığını şaşırdı :hihih:

Yiğit G.
28-02-2016, 17:54
abi ozaman gaza fazla basıp kalktıysa basınc gelince vale neye uğradığını şaşırdı :hihih:

aynen büyük ihtimalle araç çok güçlü.. büyük turbo var.. dolma süresi uzun.. bu hafif bastı tabi yıgıldı araç yokuşta gitmeyince dip gaz yaptı... turbo doluncada araba uzadı tabi durduramadı :D saniyelik olay zaten... En sonda kaza yapıncada ayakları karışıp gaza basmaya devam etmiş olabilir... İhtimal tabi belkide dedikleri gibi araçta sorun vardı :)

imprezaWRC
28-02-2016, 18:08
Sorunun cevabı : Ben kesinlikle valeye anahtar vermiyorum.

bason
28-02-2016, 18:11
Videoyu izleyen çok az kişi var herhalde... :) Ben ya bayıldı filan dedim ya da araçta bir arıza çıktı.

onn_dear
28-02-2016, 18:32
Vermem vereni sevmem :)

Slammed
28-02-2016, 18:40
Valemı ??? Emirgan oba restaruantın muduru arkadasımın amcası olmasına ragmen karsısındakı kaldırıma cıkarır koyarım arabamı ısterlerse ceksınler ama valeye araba verıcem he :D :D :D dusunurken bıle guluyorum bu nasıl komık bı durum benım ıcın :D En son huqqada arkadasım 3.20sını verdıkten sonra onumuzden yanlamaya calısarak vııyuuvvvvv olarak gecmıstı :D
Siz verip zengin görünmeye devam :)

https://www.youtube.com/watch?v=bSmeUMq1RrY

Yigit-Y
28-02-2016, 19:44
Huqqa mi oranin valesi ile dalga geçiyorum her gittigimde

Arabalari pert edip para aliyormussunuz dogru mu abi diyorum

Bende bir araba var pert olmasi lazim halledermiyiz diyorum.

Mal gibi baktılar.

Kapida karşılayan ablaya dedim buranin perti meshurmus

Menüye bakacakti az kalsin mal karı

Huqqa beni güldüren bir mekandir.

En son 2 sene once gittim gidermiyim tabi ki de hayir :)

Emirgan tas kahve candir hemsehirimdir valeside adamdir.

Boğaza gideceksem oraya gidiyorum kafa rahat tavsiye ederim

Orcun_Simsek
28-02-2016, 21:31
2 kez başıma olay geldi onlardan sonra arabamı kimseye teslim etmiyorum. Birisinde Ankara'da olanlar bilir. Rüzgarlıda eğlence mekanlarının olduğu sırada bir otopark var. Aracı teslim ediyorsun asansöre bindirip alta indiriyorlar. Aracı istedim asansörün önünde bekliyorum. Aşağıdan headers'ın sesi nasıl yankılanıyor. Bide gazı tokatlaya tokatlaya geliyor. Çok acil işim olduğu için birşey diyemeden yoluma baktım. Diğerinde de bahçelide mekanın önüne yanaştım araçtan indik arkadaşlar falan baktım çapraz mekanın önündeki eleman ince ince geliyor. Neyse anahtarı teslim ettim içeri girdik arkadaşlarla yerimize geçtik müsade isteyip hemen dışarı çıktım. çapraz mekanın zibidisi benim aracı yanaştırıyor ama tekrar benim geldiğim sokaktan gelerek. Araçtan indi girdiğimiz mekanın valesine anahtarı verip sağol abi deyip kendi mekanına geçti. O gün bu gün kimseye vermiyorum aracımı. Tamam aracım ahım şahım bir araba olmayabilir. Hatta kötü bir araba bile olabilir ama sonuçta o arabayı alana kadar g*tümden ter akmış. Gecemi gündüzüme katıp çalışmışım. Borçlanmışım. İt köpek alıp kendini tatmin etsin diye almadım ben o arabayı.

Bak gene dellendim akşam akşam :D

300E
28-02-2016, 22:39
Alırlar ama başını, tamam valelikte bir para kazanma şekli, onlarda evine ekmek götürüyorlar olabilir ama, emanet malın canı g**ünde olurmuş, değer bilip, işi layıkıyla yapmaları gerekirki, aldıkları para helal olsun.

doush
28-02-2016, 22:58
Torpidoda emanet var abi ben cekeyim nereye cekilecekse en guzel kurtulma yontemi :D

S.Özeren
28-02-2016, 23:47
Bu gazın takılı kaldığı bi arıza vardı öyle bişey gibi geldi bana

DOHC
29-02-2016, 07:26
Kuzen arabasını valeye veriyor düğün aktivitesinde. Çıkarken arabayı bekle bekle gelmiyor. Bekle bekle gelmiyor. Herkes gidiyor bu kalıyor. Sonra araç çekici ile geliyor. Adam kaldırıma vurup aksı kırmış. Mekan sahibi diyor ki "Valeler bizim adamımız değil, başka bir şirket hasarı karşılayamayız". Valeye vermem velhasıl.

Yigit-Y
29-02-2016, 11:18
Kuzen arabasını valeye veriyor düğün aktivitesinde. Çıkarken arabayı bekle bekle gelmiyor. Bekle bekle gelmiyor. Herkes gidiyor bu kalıyor. Sonra araç çekici ile geliyor. Adam kaldırıma vurup aksı kırmış. Mekan sahibi diyor ki "Valeler bizim adamımız değil, başka bir şirket hasarı karşılayamayız". Valeye vermem velhasıl.

Sonuç ne oldu merak ettim.

Aksı mekan sahibinin g.tune sokmadimiz mi

MeRtCaN
29-02-2016, 11:23
vale ye araba degıl bısıklet dahı vermem
cunku kendı malı olmadıgı ıcın degerlı degıl
jantı cızer vs
dıger unsurları soylemıyorum gıderım 3 km uzaga cekerım yururum
hatta yemekten sonra yuruyerek gıdıp yedıklerımızı erıtırız :D

Diyadin
29-02-2016, 11:26
Valeye değil yıkamada bile arabayı kendim hareket ettiririm.

Küçümsemek değil gelir seviyesi düşük hayata bakışı değişik insanlar oluyor adam soğuk arabayı kesiciye sokuyor teyp son ses vs vs

Arkadaş eş dost emanet araba alırken yada verirken şunu söylerim kazayı yapan satışı alır.

Sizde arabanızı emanet verirken bunu söyleyin :D

kelalper
29-02-2016, 11:51
Çok yakın arkadaşım daha rover 200 turbo yeni çıktığında 0 arabayı valeye verdi ünlü bir mekanda. Kendi başı derde giriodu. Vale arabayı gitmiş taksinin birine arkadan çakmış. Taksici yaralı. Vale yaralı. Araba sahibi kimse polis ben onu tanırım diodu. Ben arabayı gördüm inanamadım. Arka camın içindeki GS atkısı ön koltuğun önünde yerdeydi. Arkadaşın ailede 6 okka billur olunca yırtı. Mekan 1 hafta sonra yeni 0 Rover 200 turbo verdi.

by.gkn
29-02-2016, 11:57
Bende çok uzun zamandır vermiyorum. Son verdiğimin birinde fenerdeki happy moonsda vale benim araba diye başka araba getirdi :D Dalgın biri olsa alır gider aynı araba diye sonra uğraş dur :D

Tunacan
29-02-2016, 12:03
Ankara'da valesi olan yere gitmiyorum. Mecbursam da aracımı bir arka sokağa koyar mekana yürürüm.. Bu kadar basit..

AliGizda
29-02-2016, 12:08
Bende aracımı valeye falan vermiyorum, vermemde. Forum ahalisinin başına gelenleri okuduktan sonra yanına yaklaştırmam :)

Kimi mekanlarda kendin çekmene izin vermiyorlar bende vale ücreti neyse vericem ama aracımı kesinlikle vermem diyorum. Çoğu kez 2-3 sokak arkasına bırakıp yürüyorum, nişanlımda alıştı direk verme arabayı sakın diyo :)

Videodaki araç sahibine üzüldüm gerçekten, araçta ciddi hasar olmuş.

EM-RE
29-02-2016, 12:11
Ben bebek sahilde otururken sigaram bitti gece geç saat havada buz.Ya dedim valelere 20 tl veriyim onlar buranın çakalı illaki biliorlardır nereden alacaklarını bir koşu alıp gelirler dedim.Neyse indim aşağıya ya kardeşim şu 20 yi sana versem bana bir sigara alırmısın dedim.Gel abi beraber gidelim dedi.Demek arada bir yerde bir dükkan var filan diyorum neyse bir fiestayla taaa emirgana gidip sigara alıp geldik.Yok artık dedim kendi kendime.Zaten mutlaka bir tane ucuz araba onların ring arabası mümkünse dizel ibresi düşmeyen bir model seçiyorlar.

altugkocer
29-02-2016, 12:25
Geçen bir mekana gittim, kapıda vale geldi hoşgeldiniz dedi. Ben de gel kardeşim yanıma otur dedim ısrar ettim biraz. Oturdu yanıma. Sonra nereye çekiyoruz dedim. Abi biz çekerdik falan dedi. Ben de olsun kardeşim ben daha iyi çekerim dedim :D Gittik çektik arabayı müsait park yerine. Sonra al dedim bu da paran. Sen yoluna ben yoluma :D

Tabi her mekanda olmaz sanırım bu tarz bir şey :D

DOHC
29-02-2016, 14:09
Sonuç ne oldu merak ettim.

Aksı mekan sahibinin g.tune sokmadimiz mi

Kaskoya doğru bilgi sözlü verilerek, yalan yazılı beyanda bulunuldu. Yani kuzenim çarpmış gibi tutanak tutuldu. Valeye bir cacık olmadı......

Dou
29-02-2016, 15:12
Hayatimda 1 kez bile valeye araba vermedim. Vermeyi de dusunmuyorum. Cimrilik ile alakasi yok, aklimda kalacagina vermem yururum.

Fakat bu olayda valeden cok, arabada bir problem olmus gibi duruyor.

gokhansaler
29-02-2016, 22:48
vale nedir abi ya? ne saçma bir sistem!

gemsazr9
29-11-2017, 19:28
arkadaşlar vale arabayı vurdu . hasar 1570 tl . sigortamız var dediler . sigortalarını aradım . biz 1500 tl üstünüz veririz dediler anlaşmamız öyle dediler sadece 70 tl . bende bir tutanak var otel kaşeli vale çarptı diye . kaskoya bunu rücü etmem lazım hasarsızlık gidecek yoksa ne yapayım ?

gokhankenar
29-11-2017, 20:19
arkadaşlar vale arabayı vurdu . hasar 1570 tl . sigortamız var dediler . sigortalarını aradım . biz 1500 tl üstünüz veririz dediler anlaşmamız öyle dediler sadece 70 tl . bende bir tutanak var otel kaşeli vale çarptı diye . kaskoya bunu rücü etmem lazım hasarsızlık gidecek yoksa ne yapayım ?

Yıllardır otelcilik yapıyorum. Çok çeşidine şahit oldum bu vale kazalarının. sadece sinyali kırılanda gördüm perte çıkarılanda. Tek ampul bile olsa tamamını karşılamak zorundalar. O arabayı veriyorsanız her sorumluluk onlarda. Sağlam durun :icon_tup: 3 ay önce Bizim çocuklardan biri geri geri mercedesle porche macan a vurdu toplam 9,850tl hasar çıktı direk ödedi sigorta. Bitane marea nın kapı kolunu koparmıştı arkadaşlardan biri. sigorta onu bile karşıladı. 50 tl mi neydi

gemsazr9
29-11-2017, 20:24
Yıllardır otelcilik yapıyorum. Çok çeşidine şahit oldum bu vale kazalarının. sadece sinyali kırılanda gördüm perte çıkarılanda. Tek ampul bile olsa tamamını karşılamak zorundalar. O arabayı veriyorsanız her sorumluluk onlarda. Sağlam durun :icon_tup: 3 ay önce Bizim çocuklardan biri geri geri mercedesle porche macan a vurdu toplam 9,850tl hasar çıktı direk ödedi sigorta. Bitane marea nın kapı kolunu koparmıştı arkadaşlardan biri. sigorta onu bile karşıladı. 50 tl mi neydi

ne yapmam gerek ? kaskoya arabaya bırakıp onlar tahsil edecek ? ya edemezlerse hasasızlık gidecek .

Seven7
29-11-2017, 20:30
Peki bir şey sormak istiyorum bu konuda,

Bir otoparka girdiniz, aracınızı bırakmak için, otopark görevlisi aracı kendi park etmek istiyor. Çift sıra park olduğu için ya biri önünüze ya da sizin araç birinin önünde oluyor. Kendiniz park etmek istiyorsunuz adam da cevap olarak, siz buradaki başka bir araca çarpsanız sorumluluk bende olacak (otopark sahibi) diyor. O da kendi açısından bakarsak haklı. Bu durumda ne yapacağız? Alternatif otopark da yok sayıyoruz.

gokhankenar
29-11-2017, 20:36
ne yapmam gerek ? kaskoya arabaya bırakıp onlar tahsil edecek ? ya edemezlerse hasasızlık gidecek .

Şimdi her otelin anlaşma şekli farklı. Biz şu şekilde çalışıyoruz. Kaza Durumunda çıkacak her masrafın tarafımızdan karşılanacağını misafire yazılı olarak beyan ediyoruz. Sonra misafir aracını kendi cebinden yaptırıyor. Bize faturayı gönderiyor. Bizde faturayı ve misafir hesap bilgilerini Sigorta şirketine iletiyoruz. Onlarda fatura tutarını misafire ödeme yapıyorlar.

Ama çoğu konaklama işletmesi maalesef kendi anlaşmalı yerlerinde arabayı üstünkörü toplatıp misafire öyle teslim ediyorlar.

gemsazr9
29-11-2017, 20:42
Şimdi her otelin anlaşma şekli farklı. Biz şu şekilde çalışıyoruz. Kaza Durumunda çıkacak her masrafın tarafımızdan karşılanacağını misafire yazılı olarak beyan ediyoruz. Sonra misafir aracını kendi cebinden yaptırıyor. Bize faturayı gönderiyor. Bizde faturayı ve misafir hesap bilgilerini Sigorta şirketine iletiyoruz. Onlarda fatura tutarını misafire ödeme yapıyorlar.

Ama çoğu konaklama işletmesi maalesef kendi anlaşmalı yerlerinde arabayı üstünkörü toplatıp misafire öyle teslim ediyorlar.
sigorta sirketlerinin numarasını verdiler . adamı aradım bizim onlarla sigortamız 1500 tl altını kapsamıyor dedi . bu durumda ne yapıcam . 70 tl vereceklermiş sigortaan

gokhankenar
29-11-2017, 20:45
sigorta sirketlerinin numarasını verdiler . adamı aradım bizim onlarla sigortamız 1500 tl altını kapsamıyor dedi . bu durumda ne yapıcam . 70 tl vereceklermiş sigortaan

Sİz konuyu yanlış anlamış olabilirsiniz. Şirket 1500 nin üstünü karşılıyoruz demiştir bence.

Octane
29-11-2017, 20:47
Valeye araç vermek neden ki.
Ben hep kendim bir yer bulup parkedip yürüyorum. Hiç şahinim olmadı ama olsa onu bile vermem.
Eğer ki mekanın otopark sıkıntısı varsa gitmiyorum, gitmek zorunda değilim sonuçta :)

Killah
29-11-2017, 20:47

Hangi otel acaba?

Zincir bir markanın işletmesiyse şayet direkt otele şikayet ile güzel sonuçlar alabilirsiniz.

gokhankenar
29-11-2017, 20:48
şahsen o hasarda benim elime 70 tl tutuştursalar o parayı monte ederim onlara. Siz işin peşini bırakmayın. Her türlü haklısınız ve mağdur olan sizsiniz.

gemsazr9
29-11-2017, 21:04
arkadaşlar ne yapcağımı bilsem ?sigortacı bizle değil işiniz otele dedi . 1500 üstünü öderiz dedi . servisler biz dosya açırız tahsil olmazsa sizin hasarsızlık gider diyor . birde çamurluk kırıldı hasar az değil

bozdemir
29-11-2017, 21:57
Bir gün nasıl boşluğuma denk geldiyse valeye arabayı bırakıp 5 dakikalığına gözlükçüye girdik. İşimiz bittikten sonra çıkarken vale bizi görüp arabayı çalıştırıp gelmeye başladı, yoldaki eşşek kadar tümseği bilmesine rağmen çat diye ön lipi vurdu orda kaldı.. Arabadan indirip sen napıyorsun arabanın lipini vurdun körmüsün demeye kalmadı, "arabayı ben vurmadım abi" Nasıl sen vurmadın? "abi araba yere yakın ben vurmadım ki" diyerek kendini savundu.

|KaAn|
29-11-2017, 23:58
Sene 2013 X bankta çalışıyorum, Bebek şubeden konut kredisi geldi 400.000in üzerinde bir rakamdı. Tahsis birimi ile şubenin yazışmalarında müşterimi Y cafede( hani şu milletin ayakta durupta metrekare yere 10 kişi olan "cukka"msı) valelik yapmakta olup aylık geliri 7.000tldir yazısı gözüme çarpmıştı. Şube müdürü ile muhabbetim epey iyiydi, aradım abi böyle böyle 7.000 diyo fazla şişmemiş mi bu rakam diye sordum.. 7 neki yazın benden çok kazandıkları oluyo dedi.. Tıpış tıpış krediyi kullandırmıştım..
Niye yazdım bunu bilmiyorum ama hayatta böyle gerçeklerde var (:

S-works
30-11-2017, 01:10
Valeye değil kimseye vermem arabayı . Başına ne gelecekse bende gelsin . Efendi kullanan vale yok . En efendi kullanan yeni başlamış acemi eleman . O da 2 3 günden sonra başlıyor şekil yapmaya .

yusufcan_k
30-11-2017, 05:22
Valeye değil kimseye vermem arabayı . Başına ne gelecekse bende gelsin . Efendi kullanan vale yok . En efendi kullanan yeni başlamış acemi eleman . O da 2 3 günden sonra başlıyor şekil yapmaya .

Simdi istisna olcak sanirim ama ankarada cukurambar da yazin unlu bi otelde 2 ay valelik yaptik ve cakallik yapan gazlamaya kalkani direk ayikladilar 3 kisi gayet temiz sekilde isimize baktik ve gelen araclar genelde hep 100.000tl uzeriydi bi kere bile gazlamadim..

Yigit-Y
30-11-2017, 06:18
3 sene önce emirgan taş kahvedeyim

Araca çarpıp kaçtılar şahinci çomolokcular

Mekan sahibi kendi aracıyla tutanak tutturdu

Özür diledi filan bazen adama denk gelirsin

Bende eyw dedim kazadır diye

Hala giderim mekana

Başkası olsa çamura yatar

Yukarıdaki örnek gibi

Valelik çok önemli bir iştir

10-20 almasını bilen ya adam gibi park edip getirir götürür

Yada en ufak hatasının bedelini öder

İbne olanına denk düşerseniz allah yardımcınız olsun

MahlemiZ deki bir arkadaşımız zamanında cafe keyif valesine beyaz vette verir

Çocuk ilk sağdan bir döner bir daha dönemez arabayı vurur

Allahtan çocuk nüfuslu filanda mekan ödemişti

Ama güzelim arabanın anasını bellemişti vale

Mümkün mertebe uzağa götürmelik yerlere valeye bırakmayın

Kapı önüne çekecekse valeye bırakın derim

Octane
30-11-2017, 06:35
Simdi istisna olcak sanirim ama ankarada cukurambar da yazin unlu bi otelde 2 ay valelik yaptik ve cakallik yapan gazlamaya kalkani direk ayikladilar 3 kisi gayet temiz sekilde isimize baktik ve gelen araclar genelde hep 100.000tl uzeriydi bi kere bile gazlamadim..

Valelerin sık yaptığı hatadır, aracın fiyatına göre araca değer biçmek.
Benim ae86m audi ttden daha değerli benim gözümde. Kimi için de sahip olduğu hyundai getz dünyalardan kıymetlidir.
Her araç sahibi için değerlidir. Bir tek çizik olsun istenmez.

burcinkarabacak
30-11-2017, 08:01
Benim ae86m audi ttden daha değerli benim gözümde. Kimi için de sahip olduğu hyundai getz dünyalardan kıymetlidir.

Çok güzel dedin üstad insanlar ekmek alırken bile seçiyor bazen düşünüyor. ne emekler ne zorluklarla alınıyor araçlar. kadıköy de emmi çorbacıda 25-30 dk araba bekledik (punto 1.3) korkmaya başladım valeler bi heyecan oldu nerde felan diye. bulamadılar arabayı. allahtan geldi sonra ama ön farın biri yanmıyor baktım kırık yok uğraşmadım ampül patlamış. günahını almayım belki ben verdiğimde de patlaktı dikkat etmedim. ama o gün bugündür vermem valeye.

neyse uzattım.

saygılar

fthdrn
30-11-2017, 08:08
Çok güzel dedin üstad insanlar ekmek alırken bile seçiyor bazen düşünüyor. ne emekler ne zorluklarla alınıyor araçlar. kadıköy de emmi çorbacıda 25-30 dk araba bekledik (punto 1.3) korkmaya başladım valeler bi heyecan oldu nerde felan diye. bulamadılar arabayı. allahtan geldi sonra ama ön farın biri yanmıyor baktım kırık yok uğraşmadım ampül patlamış. günahını almayım belki ben verdiğimde de patlaktı dikkat etmedim. ama o gün bugündür vermem valeye.

neyse uzattım.

saygılar

Emminin otoparkına bakanlar genelde bizim semtten insanlar. Arabanın canını almazlar ve oranın sahibi de bu konuda titiz davranır. Zamanında 1 sıyırma arabayı hor kullandı diye şikayet üzerine kasada duran ortaklardan biri aşağı indirip dövdüğünü bilirim :D

yusufcan_k
30-11-2017, 09:40

valla mekan ismi vereyim meyra palas ve jw marriott da yaptık o yüzden fiyat söyledim genelde düğün zamanı ve hafta içleri akşamlarıda spa ya gelenler vs olduğu için biraz elit kesimin takıldığı yerlerdi.. yeri geldi dacia da çektim uno da s63 amg de kapalı otoparka götürüyoruz arabayı 3 4 katlı hiçbirinde ne gazlayım yanlayım bağırtayım derdim olmadı olmaz da :)

Diyadin
30-11-2017, 10:46
Genelde valeye vermem ısrar ederse arabada silah var anahtar veremem diyorum.

Valesiz mekanları tercih ederim. Ya da arabayı dışarıda bırakırım.

Anlamıyorum insanları 32161316551 taksit kredi ile aldığı arabayı valeye verir fakat kapısını hızlı kapatınca karısına çocuğuna bağırır :)