Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jel akü tavsiyesi

Yeşil R53
28-02-2016, 09:12
Selam arkadaşlar. 2015 skoda rapid spaceback aracımın üzerinden orjinal 36amper akü çıktı. Bende bunu değiştirmek istiyorum orjinal yerine 55amper uyuyor ama 60ampere kadar denenebilir gibi. Ses sistemi var araçta SQ ciddi amfiler hoparlörler var. Optima düşündüm ama 640tl ye geliyor eşdeğer akü bulunurmu cca değeri yüksek. Tavsiye maksimum 55 veya 60 amper olmalı.

meganes
28-02-2016, 10:36
sq sistemdeki anfiler Aclass ise ciddi akım çekiyo,araç üzerinden çıkan aküde bir yanlışlık olmasın amperi çok az :soru: ben olsam akü seçimini yuasa yapardım,banner markasınıda birkaç sq ve spl sistem yapan firmanın kullandığını görmüştüm incelemede fayda var :) bu arada sistem gerçekten 3-4yol aktif kullanılıyosa akü-alternatör-şase yani big3 işleminin yapılmasını öneririm

Yeşil R53
28-02-2016, 13:24
sq sistemdeki anfiler Aclass ise ciddi akım çekiyo,araç üzerinden çıkan aküde bir yanlışlık olmasın amperi çok az :soru: ben olsam akü seçimini yuasa yapardım,banner markasınıda birkaç sq ve spl sistem yapan firmanın kullandığını görmüştüm incelemede fayda var :) bu arada sistem gerçekten 3-4yol aktif kullanılıyosa akü-alternatör-şase yani big3 işleminin yapılmasını öneririm
Cevap için teşekkürler sistem 4 yol aktif, audison full da kurulu amfilerimden biri thesis ama a class çalıştırmıyorum ab çalışıyor. O yüzden çok elektrik açlığı yaşamıyorum alt yapı tamamen 0avg ama görünün optima veya yuasa almak olucak gibi görünüyor.

Yeşil R53
28-02-2016, 13:31
Alttaki optima eski aküm skoda ters kutup olduğundandan uymadı siyah olanda orjinal 36 amper
http://i.hizliresim.com/m6PnEy.jpg (http://hizliresim.com/m6PnEy)

meganes
28-02-2016, 16:22
fullda sistemi hep merek ettim ama dinlemek nasip olmadı daha :) optima takmak için araç kablosunda biraz uzatma yapmak gerek ozaman öteki aküye göre kablolar kısa kalıcak optima ile,orjinalden yana iseniz kaliteli ve daha çok ah bir akü almak,değilseniz optima :)

DOHC
28-02-2016, 17:55
Alternatör şarj edemeyebilir. Aradaki fark çok fazla. Kapasitör var mı sistemde?

Yeşil R53
28-02-2016, 19:29
fullda sistemi hep merek ettim ama dinlemek nasip olmadı daha :) optima takmak için araç kablosunda biraz uzatma yapmak gerek ozaman öteki aküye göre kablolar kısa kalıcak optima ile,orjinalden yana iseniz kaliteli ve daha çok ah bir akü almak,değilseniz optima :)

Aracım özen hifi de dilediğiniz zaman dinleyebilirsiniz krx3 ve fullda çok uyumlu oldu dinlemenizi tavsiye ederim muhakkak. Muhtemelen optima olucak diğer akülerle fiyat farkı çok yakın

Yeşil R53
28-02-2016, 19:31
Alternatör şarj edemeyebilir. Aradaki fark çok fazla. Kapasitör var mı sistemde?
55veya 60 amperde zorlanıcağını düşünmüyorum açıkçası, kapasitörüm mevcut audison 1 farad