Orijinalini görmek için tıklayınız : Varex sıfıra yakın sesi keser mi ?
Yiğit G.
28-02-2016, 21:25
Arkadaşlar r56 mini cooper aracımda downpipe ve son susturucuya kadar düz boru var.Car car bağırıyor tabi ve patlıyor :) Eskiden olsa severek gezerdim ama artık yoruyor ses.. Bide günlük kullanıyorum hatunla aksamları cadde sahil vs geziyorum yazda geliyor problem yani polis molis... Fidan egzosa gittim cuma günü ya downpipe ı söktürecektim yada orta susturucu taktıracaktım , usta yazık olur bu setup'a çok kaybedersin güçden dedi... Öyle diyince kıyamadım bende napcaz dedim , orj son susturucuyu sökelim , varex takalım dedi.. aradık jdmworks u ellerinde varmış mini ye göre.. Yarın sabah alıcam ama soru işareti avr kafamda..
1- si %100 ses kısılacaktır değil mi ? Polis dönüp bakmayacak kadar ?
2- polis çevirdimi eğilip bakarsa anlayabilir mi ? Anlarsa sorun olurmu ?
Ona göre yarın sabah gidip alıcam ama az buz da para değil o yüzden kesin karar vermem lazım , konuyu teknik bölme açıcaktım ama işim biraz acil yarın silebilirsiniz konuyu :) acil cevap almam lazım...
Bir kere ses açıkken görürse istersen durdurduğunda kapat yazma ve bağlama yetkisi var. 2.si sessizken çevirir eğilir bakarsa yine insiyatifine kalmış bırakabilirde deşikleyebilirde.
PiscocuK
28-02-2016, 21:31
kesinlikle orjinali gibi olmaz bir çok aracıma sfır aldım kullandım..komple boru ve egzoz olarak kullanldığndan bunu takınca illaki sıfır gibi gelecek ama :) sesle işim yok kapatsın açsın diyorsan orjinale yakın replicalar var yarı parasına hatta daha uyguna bir araştır istesen
ayrıca o patırtı hiç bir arabada yok ben önce one ball sonra ballsız bıraktım :D çatara patara olmuştu.yarın eski videoları kurcalim yan sanayi bi ürün kullanmştım video belki fikir yaratır :)
Yiğit G.
28-02-2016, 21:39
kesinlikle orjinali gibi olmaz bir çok aracıma sfır aldım kullandım..komple boru ve egzoz olarak kullanldığndan bunu takınca illaki sıfır gibi gelecek ama :) sesle işim yok kapatsın açsın diyorsan orjinale yakın replicalar var yarı parasına hatta daha uyguna bir araştır istesen
ayrıca o patırtı hiç bir arabada yok ben önce one ball sonra ballsız bıraktım :D çatara patara olmuştu.yarın eski videoları kurcalim yan sanayi bi ürün kullanmştım video belki fikir yaratır :)
hocam orj olmayan varex kapalı durumda iken artık tasarım kalitesizliğinden mi bilemiyorum motoru çok sıkıştırıyormuş.. Ben çoğunlukla kapalı gezeceğimden orj varex alayım diye düşündüm...
Yiğit abi bildiğim kadarıyla varex sesi bayaa kesiyor, hatta forumdan bikaç kişi orjinal susturucudan daha iii kestiğini söylemişti.
Yalnız motoru sıkma işi orjinaldede oluyo bildiğim kadarıyla.
Bu arada orjinal varexler nerede üretiliyor, yani hangi ülkenin malı?
Yiğit G.
28-02-2016, 22:04
Yiğit abi bildiğim kadarıyla varex sesi bayaa kesiyor, hatta forumdan bikaç kişi orjinal susturucudan daha iii kestiğini söylemişti.
Yalnız motoru sıkma işi orjinaldede oluyo bildiğim kadarıyla.
Bu arada orjinal varexler nerede üretiliyor, yani hangi ülkenin malı?
Eğer orj gibi kesiyorsa hiç düşünmem takarım.. Orj de de oluyordur motoru sıkma sonuçta gelen basıncı da minumuma indiriyorsun sesi azaltmak için ama orj olmayanlarda daha fazlaymış... Avustralya diye biliyorum ben.
Ben olsam varex öncesi ortaya freeflow orta susturucu takarım. Performansa zararı olmaz %15 civarı da sesi keser. Varex sesi bayağı kesse de sıfır ses olmaz asla.
Adana da korhan diye biri var onun replika warexini 106 da kullaniyorduk ses gidiyordu. Kapanınca geri dusme vs yok. İletisime gecin bence. Hatta douu yanilmiyorsam arkadası. Gorurse yazar. Orjinale o kadar para vermeyin. Birde bu warex kumandali egzostun sadece markası :)
Otto_Skorzeny
28-02-2016, 22:14
Arkadaşlar r56 mini cooper aracımda downpipe ve son susturucuya kadar düz boru var.Car car bağırıyor tabi ve patlıyor :) Eskiden olsa severek gezerdim ama artık yoruyor ses.. Bide günlük kullanıyorum hatunla aksamları cadde sahil vs geziyorum yazda geliyor problem yani polis molis... Fidan egzosa gittim cuma günü ya downpipe ı söktürecektim yada orta susturucu taktıracaktım , usta yazık olur bu setup'a çok kaybedersin güçden dedi... Öyle diyince kıyamadım bende napcaz dedim , orj son susturucuyu sökelim , varex takalım dedi.. aradık jdmworks u ellerinde varmış mini ye göre.. Yarın sabah alıcam ama soru işareti avr kafamda..
Ona göre yarın sabah gidip alıcam ama az buz da para değil o yüzden kesin karar vermem lazım , konuyu teknik bölme açıcaktım ama işim biraz acil yarın silebilirsiniz konuyu :) acil cevap almam lazım...
Yuzde yüz kesmiyor hiç bir şekilde son susturucu eşşek kadar olmadığı sürece polis bakmaz. Altına bakarsa anlamaz
Yiğit G.
28-02-2016, 22:14
Zaten orjinalden çok daha iyi kesmesi lazım sesi çünkü üstünde orjinal var şu an ona ragmen bas bas bagırıyor :)) freeflow orta susturucu işine bi bakayım onunla varex baya keser sanırsam
Not. Eğilip bakarsa aynen soyle oldu " kumandali lan bu nerde kumandasi ac bakayim bagirttir hele" yav etme eyleme sokeriz vs dersen yirtiyorsun. Yada direk islem yapiyor polis. Yazin iki kere ceza yedim ordan biliyorum.
Low-Rider
28-02-2016, 22:28
DP düz borulu 207 rc'de sonda varex sesi tamamen kesiyordu, r56'da da kesecektir benceç
Yiğit G.
28-02-2016, 23:01
DP düz borulu 207 rc'de sonda varex sesi tamamen kesiyordu, r56'da da kesecektir benceç
orj varex mi ?
mehmetugur
28-02-2016, 23:30
Orijinal varex sesi oem susturuculara göre çok çok iyi kesiyor. Yani o kadar çok kesiyor ki araba çok keyifsiz oluyor. Oem susturucuyla patlama sesi gelirken varex olunca pıt pıt şeklinde ses geliyor. Fazla düşünmeye gerek yok. Alınca çok mutlu olacaksınız.
Low-Rider
28-02-2016, 23:30
orj varex mi ?
Evet orjinal
Replika varex kullanıyorum Egzoz market yapımı 700 Tl civarı fiyatı var Vtec 2'de düz boru + son'a takılı kapalıyken 0 ses :)
Arkadaşımdada el yapımı hks varex tip mevcut açıkken ses ortalığı yıkıyor fakat kapalıykende hiç susmuyor
Orjinal Varex marka ürün kullanırsanız EGT yükseltmeden mümkün olan en kısık sesi alırsınız. Stock araç ile yanyana gelse Varex'i olmayan bağlanır. En azından bazı araçlar için bu derece kısıyor sesi. Egt yükseltmediği yanıltmasın, çok sıkıştırma ile illa ki bir miktar yükselir.
Orjinali baya azaltıyor sesi replikaya göre
NA yapılı B16'da 2,5' header düz boru sonda varex vardı, kapalı iken ses baya azdı, ortaya koyunca da tatmin edecek kadar iyi olacaktır.
OrcunInce
29-02-2016, 08:40
Arabam sizinki gibi patırdayan bir yapıya sahip. Orjinal varex'im var en sonda, kapalı durumdayken Renault 9'dan farksızım. :)
mannerboy
29-02-2016, 09:02
76 lık hks tip kapalı olsa bile görüntüden ofsayt :D bu arada k20de vardı kısıyordu sesi baya baya
Ortaya freeflow takın. Sona da Varex; işte o zaman %100'e yakın keser.
Kendi aracımda header+düz boruda orta freeflow, sonda da 63 oem Varex vardı, kapanınca orijinal hâlinden zerre fark yoktu.
Geçen hafta replica varex aldım Korhan dan. İlk ticaretim, kendisini de tanımam, şu ana kadar çok memnunum. Düz boru tek varex hali ile kapalıyken biraz cızırtılı ama oldukça sessiz. Açıkken söylememe gerek yok :)
Ben varexliyken aracımı bağlattım. Senin arabandan egzoz sesi geliyordu şimdi yok, varex mi var dedi, eğildi baktı. Sonra arabayı bağladı.
Cezamda da kumandalı egzoz yazıyordu.
Yani bağlamıyorsa insafındandır yani, herkes durumun farkında ;)
iyi yapılmış el yapımı varex orjinalden iyi kesiyor sesi.ikisinede kullandım.aracı sıkma konusunda da el yapımı daha iyi gibi.
korhanın yaptıklarını tavsiye ederim bende kullanıyorum çok memnunum.
İzzet Göçmen
29-02-2016, 10:50
Rica etsem bi adresi sitesi varsa alabilirmiyim bende düşünüyorum D14 civic ime .. Heardes 51 düz + SS kullanıyorum men yedim oem e döndüm ama asırı zevksiz
Yiğit G.
29-02-2016, 11:28
Taktırıyorum şu an orj varex.Bakalım sonucu yazarım
Ahmet Durmus
29-02-2016, 11:28
Dostum selam bende de JCW var dp vardı s virajindan önceki virajda doblo gibi bi araçtan telsizle haber verip s de bagliyorlardı ben de basmadan gitmeme rağmen vites düşürünce patirtidan baglamislardi... sokturdum muayeneyi falan bekledim şimdi de varex düşünmeye başladım.
Benim downpipe Iskender varex egzozu da mı ondan yaptırsam diyorum yoksa gidip fabrikasyon varexi mi alsam, egzoz kalitesi bakımından Iskender daha iyi olabilir ama sanki sessizliği sağlama konusunda varex daha iyiymiş gibi hissediyorum.
Sonuçları paylasabilir misin yaptirmadiysan birlikte yaptiralim belki indirim de alabiliriz ;)
Orijinal ve orijinal olmayan Varex fiyatları nedir Arkadaşlar ?
1.8t mk3 te 76 downpıpe + 70 lik 316 krom komple dümdüz sonda adana işi varex var sıfır ses kapalıyken.350 tl ye aldım komple krom ve işe yaradı.
Yiğit G.
29-02-2016, 21:51
Bugun aldım Varex'i.Gittim taktırdım.Vallahi ses sıfıra geldi... Öyle böyle değil hani.. İlacım oymuş benim... Direk kapadım kelebeği kumandayı da torpidoya koydum.. Oh be.. Motorun sesini duymaya başladım , turbonun sesini duydum ne güzelmiş :)))))