PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ehliyeti Kaybettik Yardım.

Kagan_KOÇAK
28-02-2016, 23:54
Merhaba Arkadaşlar,
Bu akşam dışardayken cüzdanımı kaybettim veya çaldılar emin değilim.
Kartlarımı felan iptal ettim ve Allahtan içinde çok miktarda bir para yoktu,şimdi benim merak ettiğim ehliyetim kaybolduğu için 155'i aradım Karakola gidip bilgilendirmem lazım mı diye,''Hayır,herhangi bir trafik şubesinde dilekçe ile başvuru yapıp ehliyetinizi çıkartabilirsiniz''dediler.
Şimdi biliyorsunuz 1 Ocak 2016 dan itibaren yeni ehliyetler çıktı.Ben hiç ehliyet kayboldu demeden direk ehliyetimi yenilemek için başvuru yapabilirmiyim?Yoksa eski ehliyetimi tekrar çıkarmak zorundamıyım bunun hakkında bilgisi olan varmıdır,ve yarın düzceye gitmem gerek ehliyetsiz yakalansam sıkıntı yaşarmıyım ?

S.Özeren
28-02-2016, 23:56
Mantık olarak yeni bir sistem olduğu için eskisini ciksrtmak gibi bişey olmayacaktır

Kayıp bilgisi verin sonrada yenisini cikartirsiniz

Çok geçmiş olsun

Kagan_KOÇAK
29-02-2016, 00:00
Mantık olarak yeni bir sistem olduğu için eskisini ciksrtmak gibi bişey olmayacaktır

Kayıp bilgisi verin sonrada yenisini cikartirsiniz

Çok geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi mantıklı olanda o gibi geliyor banada :)

oğuz
29-02-2016, 00:01
yenilenecekti sanırım ehliyetler zaten,geçmiş olsun

Sinan58
29-02-2016, 00:15
Öncelikle geçmiş olsun, cüzdan kaybetmek çok zor bir durum.
Sizin yerinizde olsam gidip dilekçe verirdim.
Direk ehliyetinizi yeniletmek için başvuru yaptığınızda eski ehliyetinizide geri isteyeceklerini düşüyorum. :)

2jz
29-02-2016, 02:03
Kayıp bilgisini mutlaka verin. Diyelimki çalındı. Soygun, bombalama gibi bir olay sonrası suç mahaline bırakılır daha çok uğraşırsın. Ehliyetsiz yola çıkarsan bi şey olmaz. Ufak bi cezası var.

_driver_
29-02-2016, 07:08
Karakola kayıp beyanı verip daha sonra yeni ehliyetinizi çıkartmanız gerekiyor. Ehliyetiniz şu anda olmadığı için düzceye giderken herhangi bir uygulamaya girdiğinizde evrakınızı yanınızda bulundurmamaktan ceza yersiniz

DOHC
29-02-2016, 07:19
Gazete ilanı da gerekebilir. Bir araştırın.

İzzet Göçmen
29-02-2016, 07:33
Kayıp bildirimi yapın muhakkak cıkartmassanızda orda kayıt oldugu için her hangi bi cevirmede sorguladılarmı zaten ceza yazmazlar gibime geliyor gecmiş olsun

İbrahim33
29-02-2016, 07:44
karakola boşuna gitmeyin. karakolda işlem yapmıyorlar. yapmanız gereken trafik tescil şubeye gidip ehliyetinizi kaybettiğinizi beyan edip yenisini çıkarmak.

Kagan_KOÇAK
29-02-2016, 09:38
yenilenecekti sanırım ehliyetler zaten,geçmiş olsun

Teşekkürler.Bizde bu sayede yenilicez galiba

Öncelikle geçmiş olsun, cüzdan kaybetmek çok zor bir durum.
Sizin yerinizde olsam gidip dilekçe verirdim.
Direk ehliyetinizi yeniletmek için başvuru yaptığınızda eski ehliyetinizide geri isteyeceklerini düşüyorum. :)

Teşekkürler.İnternette benimde okuduğum kadarıyla istiyorlar,fakat eski ehliyeti yeniden çıkar sonra bir daha yenisini çıkar saçma geliyo sadece yeni ehliyet için dilekçe ile yırtarım diye düşünüyorum.

Kayıp bilgisini mutlaka verin. Diyelimki çalındı. Soygun, bombalama gibi bir olay sonrası suç mahaline bırakılır daha çok uğraşırsın. Ehliyetsiz yola çıkarsan bi şey olmaz. Ufak bi cezası var.

Haklısınız dün vericektim aslında fakat o gün iş yoğunluğundan gidemedim bugün ilk işim kayıp bilgisi verip yeni ehliyet için başvuru yapmak olucak.

Karakola kayıp beyanı verip daha sonra yeni ehliyetinizi çıkartmanız gerekiyor. Ehliyetiniz şu anda olmadığı için düzceye giderken herhangi bir uygulamaya girdiğinizde evrakınızı yanınızda bulundurmamaktan ceza yersiniz

Teşekkürler bilgi için :) Yoldada çevirmezler diye tahmin ediyorum gittiğim güzergahta sadece 1 yere çevirme kuruyorlar oda şansıma artık.

Gazete ilanı da gerekebilir. Bir araştırın.

O baya önceden yapılıyormuş galiba şuan kalktı diye biliyorum.

Kayıp bildirimi yapın muhakkak cıkartmassanızda orda kayıt oldugu için her hangi bi cevirmede sorguladılarmı zaten ceza yazmazlar gibime geliyor gecmiş olsun

Teşekkürler.Kayıp bildirimini Düzce'ye gidince yapıcam,ehliyetide ordan çıkarmayı düşünüyorum.

karakola boşuna gitmeyin. karakolda işlem yapmıyorlar. yapmanız gereken trafik tescil şubeye gidip ehliyetinizi kaybettiğinizi beyan edip yenisini çıkarmak.

Bugün gidip başvuru yapıcam inşallah kısa sürede yeni ehliyeti alırız.Birde yeni ehliyeti almak için ''Şoför olur'' yani sağlık raporu 50 tl,biyometrik fotoğraf,birde emniyet için 15 tl yatırmam gerekiyormuş.

Cimmeria
29-02-2016, 11:00
yeni ehliyet için 50 liraya sağlık raporu almaya gerek yok, aile hekiminizden gidin ücretsiz alın ben öğle yapıp aldım.

darkmoon
29-02-2016, 11:11
Ehliyetin kimlik kartı yerinede geçer.. burda sorun araba sürmen değil. kimlik yerinede geçer diyorum gerisini sen hayal et burda örnekler yazıpda canını sıkmak keyfini kaçırmak istemem o yüzden kayıp ihparı verki yarın öbürgün bir şey çıkarsa elinde kapı gibi kayıp ihpar kağıdın olur kimse bir şey yapamaz..

burda sorun yeni ehliyet çıkarıp çıkartmaman değil o kadar ufak şeylere takılma..

darkmoon
29-02-2016, 11:15
eski ehliyetlerin 2021 e kadar geçerlilik süresi var yüksek ihtimal 2021 dede bir uzatma daha çekerler 2026 ya kadar falan neyse..

şimdi başvursan 2026 da yeniliyceksin 2021 de başvursan 2031 de arada 5 sene fark olucak az değil.. birde çift masraf yapmamış olucaksın oda ayrı.

Kagan_KOÇAK
29-02-2016, 15:00
yeni ehliyet için 50 liraya sağlık raporu almaya gerek yok, aile hekiminizden gidin ücretsiz alın ben öğle yapıp aldım.

Evet öyleymiş bende yeni öğrendim sağlık raporunu ücretsiz çıkardım fotoğraf ve bankaya parayı yatırdıktan sonra emniyete gidip teslim edicem.

Ehliyetin kimlik kartı yerinede geçer.. burda sorun araba sürmen değil. kimlik yerinede geçer diyorum gerisini sen hayal et burda örnekler yazıpda canını sıkmak keyfini kaçırmak istemem o yüzden kayıp ihparı verki yarın öbürgün bir şey çıkarsa elinde kapı gibi kayıp ihpar kağıdın olur kimse bir şey yapamaz..

burda sorun yeni ehliyet çıkarıp çıkartmaman değil o kadar ufak şeylere takılma..

Aynen abi haklısın biliyorum.Fakat bugünde gittim emniyete memur hiç kayıp ehliyet için dilekçe fln vermedi direk bu belgeleri al gel yeterli dedi.

eski ehliyetlerin 2021 e kadar geçerlilik süresi var yüksek ihtimal 2021 dede bir uzatma daha çekerler 2026 ya kadar falan neyse..

şimdi başvursan 2026 da yeniliyceksin 2021 de başvursan 2031 de arada 5 sene fark olucak az değil.. birde çift masraf yapmamış olucaksın oda ayrı.

Evet eski ehliyetten çıkarsaydım 101 tl para ödeyecektim ve tekrar yenisini çıkarmak için 25 tl daha vericektim.Şimdi ehliyetimi 25 tl ye yenileyip 2026 ya kadar kullanıcam.

Kagan_KOÇAK
29-02-2016, 16:12
Arkadaşlar sevindirici haber geldi.
Serdivanda bir hayırsever vatandaş bulup karakola teslim etmiş cüzdanımı herşey tam olarak ucuz kurtardım ve ders oldu.
Herkese teşekkür ederim:)

darkmoon
29-02-2016, 17:30
çok sevindim şimdi o zaman rahat rahat yazıyım moralin bozulmasın diye yazmadım. ehliyetini alanlar kötü niyetli olsa kredi kartından tutda kredi çekmekden tutda alım satıma kadar herşeyi yapabilirdi. o yüzden ehliyet kayıp ihparını verip gazeteyede kayıp ilanı vermen gerekirdi.

Allah göstermesin ilerde biryerden bir borç icra v.b gelirse elinde kapı gibi kayıp belgenle gazeteye verdiğin o ilan dururdu.

çok sevindim .

İbrahim33
29-02-2016, 20:30
geçmiş olsun. allah sevdiği kuluna eşeğini önce kaybettirip sonra buldururmuş :)

Kagan_KOÇAK
29-02-2016, 21:27
çok sevindim şimdi o zaman rahat rahat yazıyım moralin bozulmasın diye yazmadım. ehliyetini alanlar kötü niyetli olsa kredi kartından tutda kredi çekmekden tutda alım satıma kadar herşeyi yapabilirdi. o yüzden ehliyet kayıp ihparını verip gazeteyede kayıp ilanı vermen gerekirdi.

Allah göstermesin ilerde biryerden bir borç icra v.b gelirse elinde kapı gibi kayıp belgenle gazeteye verdiğin o ilan dururdu.

çok sevindim .

Allah razı olsun abi.Bende bu durumları biliyorum ve bir korku vardı dünden beri içimde,bugün karakoldan telefon gelince huzura erdim :)
Bu olaydan sonra ülkemde ve memleketimde hala iyi insanlar olduğunuda görmüş oldum,kötü niyetli birinin eline geçse baya bir sıkıntıya sokabilirdi beni ama verilmiş sadakamız varmış :)

geçmiş olsun. allah sevdiği kuluna eşeğini önce kaybettirip sonra buldururmuş :)

Teşekkürler,hakikaten öyle o yüzden şükür etmeye devam :)

alperaslann
29-02-2016, 22:12
Geçmiş olsun :) ama ben bir Dipçe ekliyeyim. Kimliklerin yenisi çıktığı gün eskisinin bir hükmü kalmıyor. Ben ehliyeti kaybettiğimde her şey gitmişti. Nüfus memurluğundaki memur eskisinin hükmü artık kalmadı demişti :)

exca-
29-02-2016, 22:15
Geçmiş olsun iyi insanlara denk gelmişsiniz. Ben de burdan bir soru sorayım, yeni ehliyet Avrupa'da geçerli olacak falan deniyorudu. Var mı böyle bir geçerlilik?

Kagan_KOÇAK
01-03-2016, 22:08
Geçmiş olsun :) ama ben bir Dipçe ekliyeyim. Kimliklerin yenisi çıktığı gün eskisinin bir hükmü kalmıyor. Ben ehliyeti kaybettiğimde her şey gitmişti. Nüfus memurluğundaki memur eskisinin hükmü artık kalmadı demişti :)

Teşekkürler.Ben zaten yeni ehliyet için başvurmadan cüzdanım bulundu yani başvuruyu yapmamıştım sadece sağlık raporu almıştım.O yüzden eskisini hala kullanabilirim :)

Geçmiş olsun iyi insanlara denk gelmişsiniz. Ben de burdan bir soru sorayım, yeni ehliyet Avrupa'da geçerli olacak falan deniyorudu. Var mı böyle bir geçerlilik?

Evet doğru bilgi yurtdışında geçerliliği var yeni ehliyetlerin.

Yigit-Y
01-03-2016, 22:13

Göz için sevk etmedi mi dedem

Benim ki sevk etti

Cuma yenisi icin gidicem bende

Gecici 15 gun icin surucu belgesi vereceklermis

Birde harci halk bankasindan yatirabiliyormuyuz