Orijinalini görmek için tıklayınız : Almanya'dan 2.el tampon getirtmek!
Forumda bir kaç konu gördüm ama istediğim cevabı alamadım,konuyu o yüzden açtım. Kadett GSI aracım var.Burada orjinal ön tamponu yok veya ben bulamıyorum.Fiber tamponla gezmek istemiyorum ( fiber yaptır diyen birileri çıkabilir diye yazdım) Almanya'da bir kaç arkadaşım var.Orada ki hurdacılarda ve Ebay'de tampon bulunabiliyor.
Sorum şu; Almanya veya başka bir Avrupa ülkesinden Türkiye'ye direkt gönderim olabilir mi? Parça oldukça büyük.Bu konuda gümrük mevzuatı filan nasıldır hiç bilmiyorum.Hangi yolu izlememi tavsiye edersiniz?
Bulgaristan'da artık parça bulunamıyor.Makedonya,Gürcistan,Kosova,Tiflis gibi ülke ve şehirlerde bulunabiliyormuş ama nedir,ne değildir,nasıl getirilir hiçbir bilgim yok. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.
Teşekkürler.
LnchCntrl
29-02-2016, 12:58
Alper abi vecta b için getirmişti yanılmıyorsam bulgardandı görünce yazar detaylarını
AliGizda
29-02-2016, 13:01
Takipteyim, bende Corsa GSİ aracım için Almanya' dan parça buluyorum ama alamıyorum. Bu konu süper oldu.
AliGizda
01-03-2016, 09:57
Getirtemiyor muyuz yani?
Abi vallahi ben Gürcistan tarafına geçip oradan parçalarını almayı bile düşündüm ama benim araçtan orada yok. Ama Almanya' nın pert arabalarını oraya gönderiyolarmış ve bir çok aracın bir çok parçasının çıkması bulunabiliyormuş. Amcamda W211 E220 CDİ var neredeyse herşeyini orada değiştirmişti.
34tb9544
01-03-2016, 10:06
Ben surekli kendime parca getiriyorum almanyadan
Oncelikle almanyada bir tanidiginiz olucak
Almanyada buldugunuz parcayi tanidiginizin adresine gondericeksiniz yada almanyadaki arkadasiniz veya akrabagniz alicak
Aldigi parcayi almanya istanbul arasi calisan tircilara vericek once tircilarla konusursa daha iyi olur cunku bazi parcalar gelmiyo gunrukte sikinti yasiyolar ve bu tasimaya herkes kafasina gore fiyat istiyor sonucta malin gumruge takilmamasi icin adamlarda kapida binseyler veriyor parca buyuklugune gore en dusuk 50 eurodan basliyolar 100-200 diye gidiyor bazen aldiginiz parcadan fazla fiyat istiyolar
İkinci bir yontem ise
Almanyadan mali alirsin mali bulgarda bi yere biraktirirsin bulgar almanya arasi kapi yok direk bulgara birakir sende biner arabana gider orda takar gelirsin heee bulgar vizesi masrafi falan derken belki daha pahaliya gelir
Sormak istediginiz bi sey varsa yardimci olrum
gümrük mevzuatına göre bildiğim kadarıyla ikinci el parça gelmiyor. Ama tırcılarla kaçak göçek bir şekilde getirilebileceğini düşünüyorum. Sıfır alırsan parçayı 75 euroyu geçmediği sürece gümrükten ruhsatınla alabilirsin geçerse de vergisini öder alırsın. Yani en son bildiğim kadarıyla böyleydi.
Bulgara kadar getirtebilirsen gerisini halledebiliriz.Tircilar 100-150 euro para istiyor, e bide tirciyi ayarlayan araci var 50 euroda o carpiyor etti 200 euro.En kotu ihtimal bg dan bir eleman gondeririz Edirnede vekalet verir yesil sigortasini yaptirirsin aracin.Gelir buraya tamponu takar gondeririz 1 saatlik is :)
Ben surekli kendime parca getiriyorum almanyadan
Oncelikle almanyada bir tanidiginiz olucak
Almanyada buldugunuz parcayi tanidiginizin adresine gondericeksiniz yada almanyadaki arkadasiniz veya akrabagniz alicak
Aldigi parcayi almanya istanbul arasi calisan tircilara vericek once tircilarla konusursa daha iyi olur cunku bazi parcalar gelmiyo gunrukte sikinti yasiyolar ve bu tasimaya herkes kafasina gore fiyat istiyor sonucta malin gumruge takilmamasi icin adamlarda kapida binseyler veriyor parca buyuklugune gore en dusuk 50 eurodan basliyolar 100-200 diye gidiyor bazen aldiginiz parcadan fazla fiyat istiyolar
İkinci bir yontem ise
Almanyadan mali alirsin mali bulgarda bi yere biraktirirsin bulgar almanya arasi kapi yok direk bulgara birakir sende biner arabana gider orda takar gelirsin heee bulgar vizesi masrafi falan derken belki daha pahaliya gelir
Sormak istediginiz bi sey varsa yardimci olrum
Almanya'da 2-3 tane tanıdık var.Gidip alabilecek olan da var,adres gösterebileceğim de var.Küçük parça olsa hiç sorun değil ama tampon olunca olmuyor işte :( Hatta orada bir arkadaşım Tırcı da aradı bulamadı. Bulgaristan'a ben gidersem astarı yüzünü geçer.Ordan tampon getirebilecek bir tanıdığı olan var mı acaba? Geçen sene birini buldum aslında ama 500 lira gibi bir ücret talep etmişti.
Abi vallahi ben Gürcistan tarafına geçip oradan parçalarını almayı bile düşündüm ama benim araçtan orada yok. Ama Almanya' nın pert arabalarını oraya gönderiyolarmış ve bir çok aracın bir çok parçasının çıkması bulunabiliyormuş. Amcamda W211 E220 CDİ var neredeyse herşeyini orada değiştirmişti. Ali; Bizim arabalar Tiflis'te bulunabiliyormuş ama Tiflis'e araçla gitmek pek mantıklı gelmiyor bana.Sadece git-gel gözüyle baksak 3500km yolu var!
Bulgara kadar getirtebilirsen gerisini halledebiliriz.Tircilar 100-150 euro para istiyor, e bide tirciyi ayarlayan araci var 50 euroda o carpiyor etti 200 euro.En kotu ihtimal bg dan bir eleman gondeririz Edirnede vekalet verir yesil sigortasini yaptirirsin aracin.Gelir buraya tamponu takar gondeririz 1 saatlik is :)
O kadar sıkıntıya girene kadar bir minibüs arkasına atıp gönderseniz olmaz mı? 5-6 önce arkadaşıma 2 tane Recaro koltuk geldi minibüsün arkasında. 300 lirayı ben verdim getiren arkadaşa.Telefonu da vardı arkadaşın aslında ama ben süper zeka olduğumdan numarayı kaydetmeyi unuttum!!
ebayda sıfır mı tampon
Sıfırı yok maalesef. Ben bugüne kadar sıfır olanını görmedim
o zaman yasal olarak sokamazsın gibi tırcılarla falan çözmen lazım. Eğer opel üretiyorsa opele bir mail atmayı dene ama Almanya opele at İngilizce olarak . Ne olur ne olmaz çıkar belki ya da en azından üreten yan sanayicilere yönlendirirler onlar da sıfır olarak sorunsuz gönderir.
o zaman yasal olarak sokamazsın gibi tırcılarla falan çözmen lazım. Eğer opel üretiyorsa opele bir mail atmayı dene ama Almanya opele at İngilizce olarak . Ne olur ne olmaz çıkar belki ya da en azından üreten yan sanayicilere yönlendirirler onlar da sıfır olarak sorunsuz gönderir.
Evet o konu aklımda.Hatta bu forumda bir arkadaş Renault Mais'le çözemediği parça sıkıntısını Fransa'ya mail atarak çözmüştü.Denemekte fayda var.Teşekkür ederim
O kadar sıkıntıya girene kadar bir minibüs arkasına atıp gönderseniz olmaz mı? ���� 5-6 önce arkadaşıma 2 tane Recaro koltuk geldi minibüsün arkasında. 300 lirayı ben verdim getiren arkadaşa.Telefonu da vardı arkadaşın aslında ama ben süper zeka olduğumdan numarayı kaydetmeyi unuttum!!
Oylede olur fakat gecer mi gecmez mi..adam kac para isteyecek vs.He organize eder bize minubuse teslim etmesi kalirsa hallederiz problem degil.
Oylede olur fakat gecer mi gecmez mi..adam kac para isteyecek vs.He organize eder bize minubuse teslim etmesi kalirsa hallederiz problem degil.
İşte olay organize edecek adamı bulmakta 1 minibüs dolusu kullanılmış parça getirmişti adam,kendim gördüm :)
Sti_Ozan
01-03-2016, 11:41
Almanyadan hediye olarak gonderildiginde vergi alinmama durumu vardi diye hatirliyorum?
Almanyadan hediye olarak gonderildiginde vergi alinmama durumu vardi diye hatirliyorum?
O işler bitmiş artık -ki bitmemiş bile olsa 2. el otomobil tamponunu hediye diye yutturamayız
painkller
01-03-2016, 12:23
olayı anlatıyorum. Kıbrıs'tan bu şekilde getirdim. Tamponu büküp veya 2 ye kesip ben üniversite projem burada tamamlayamadım yeterli ekipman yok diye beyan edip, yanında 3-5 ev eşyam ile Kıbrıs Postasıyla 2 parça tamponu göndermiştim. 12+14 TL 'ye kapıma teslim edildi. Hatta benden önce dükkana gelmiş şaştım kaldım. Ups,tnt ben şanslıydım KKTC'de yurtiçi ve aras'ta vardı ama hiç biri 1m'den uzun parçayı almıyorlardı, paketlerimi ne varmış. İçeriğinide sorduklarında tampon deyince Türkiye gümrük mevzuatından dolayı girmez dediler. Tırcı tanıdık olsaydı veya birini bulsaydım çok parça getirirdim ama kısmet değilmiş. Ayriyetten tamponu 2 ye kesip, büyükçe bir valizlede getirebilirsiniz, kimseninde 2 parça plastiğe bu nedir diyeceğini sanmam.
Tayfun-E30
01-03-2016, 13:16
ebay global shipping program ile vergisini peşin ödeyin, problemsiz geliyor. ben denedim ordan biliyorum.
aynı şekilde türkiyede veya bayide bulamadığım için amerikadan ön ve arka tampon getirttim. ön tampon orjinal sıfırdı, ama stok fazlası olduğu için çok ucuza satıştaydı 60 dolar falan, ups ile 500dolar kargo yaptılar kapıma kadar gümrüksüz geldi.
arka tampon çıkmaydı, satıcıya postayla göndermesini söyledim, esnek olduğu için üçe katlamış kolilemiş gönderdi, toplamda 300 dolara falan geldi. koliyi açınca tampon kendi haline geldi. tabi ben aldığım zaman dolar 2TL falandı
ebay global shipping program ile vergisini peşin ödeyin, problemsiz geliyor. ben denedim ordan biliyorum.
2. El tampon içinde geçerli mi bu sistem?
Draniela
01-03-2016, 14:03
abarth parçalar istiyorum ben de :) 2. eli çok ucuz orada
Tayfun-E30
01-03-2016, 22:07
esasen 2.el mal geçmesi yasak ama benim paketlerimi açmadılar yada takılmadı.. gümrük mevzuatı beyana dayalı peşin peşin vergiside veriliyor bir problem olucağını düşünmüyorum en azından bu olay daha taze uyanamadılar..
yurtdışına ithalat ihracat yapan birisi olarak şöyle bilgi vereyim;
öncelikle türkiye'nin ürettiği, sattığı ürünleri gümrükten sokarken mevzuat açık, ya laboratuvar belgesi yada teminat karşılı "dahilide işleme belgesi" olacak. ha istinai durumlar olur mu olur memurun insafına kalmış.
Benim size tavsiyem tırcı tanıdık var ise kasaya koyup getirmesi. yada sıfır mahiyetinde fatura ile alınabiliyor ise (2. el de olsa) alınması, şahıstan alınmaması.
sinanbaysal
01-03-2016, 22:16
abi merhaba bendee daha oncesınde bırkac defa bende konu actım almanyadan 94 parcası getırtebılmek ıcın fakat astarı yuzunu gectıgı ıcın vazgectım bu sevdadan. zaten oyle olmasaydı cogu kısı getırırdı mıllet el fenerı ıle arıyor bazı parcaları bılıyosun :)
Tayfun-E30
01-03-2016, 23:03
abi global shippingi araştır bi, bende ithalatçıyım bu iş çok farklı birşey tırla falan uğraşma vergisini ve kargo ücretini vermeye razıysan çatır çatır gelir o tampon.
abi global shippingi araştır bi, bende ithalatçıyım bu iş çok farklı birşey tırla falan uğraşma vergisini ve kargo ücretini vermeye razıysan çatır çatır gelir o tampon.
Yarın ilk işim o olacak Belki daha çok yardımcı olursun bu konuda :)
noelbaba
02-03-2016, 07:53
kac aydir bulgardan dif ve sanziman getirtmeye calisiyorum ama yok kimse yanasmiyor gumrukte kalir mallar diyor herkes ki konustugum kisiler devamli bulgar-tr arasi mekik dokuyanlar. Ama herkes 3 alternatiften bahsediyor. 1-kendin gideceksin orada ne bulursan taktiracaksin. 2-araca vize alacaksin guvendigin giris cikis yapabilen birine vereceksin vekaletle o halledecek. 3-arkadaslar demis tirci ile sokacaksin ki bu yontem biraz sans isi
kac aydir bulgardan dif ve sanziman getirtmeye calisiyorum ama yok kimse yanasmiyor gumrukte kalir mallar diyor herkes ki konustugum kisiler devamli bulgar-tr arasi mekik dokuyanlar. Ama herkes 3 alternatiften bahsediyor. 1-kendin gideceksin orada ne bulursan taktiracaksin. 2-araca vize alacaksin guvendigin giris cikis yapabilen birine vereceksin vekaletle o halledecek. 3-arkadaslar demis tirci ile sokacaksin ki bu yontem biraz sans isi
Tirciyla anlasmaniza bagli birazda.Biz gonderdigimiz malzemeler gecerse parasini oduyoruz.Gecmezse eger sadece malzeme parasi zararimiz oluyor.
Tirciyla anlasmaniza bagli birazda.Biz gonderdigimiz malzemeler gecerse parasini oduyoruz.Gecmezse eger sadece malzeme parasi zararimiz oluyor.
İşte kim o tırcı?:D
KA®ANLIK
02-03-2016, 08:15
ya sen neyin peşindesin...
(:
ya sen neyin peşindesin...
(:
Tanıdığı olupta söylemeyenin motoru yatak döksün
:)
KA®ANLIK
02-03-2016, 08:24
Tanıdığı olupta söylemeyenin motoru yatak döksün
:)
saat biraz geçsin,
araba hediyesi karşılığında eğer karşı taraf uygun ise çözebiliriz belki [:
saat biraz geçsin,
araba hediyesi karşılığında eğer karşı taraf uygun ise çözebiliriz belki [:
Bekleyelim.. Hediye için de tabii :)
Profilime bakarken bu konuyu gördüm,olay sonuçlandığı için yazmak istedim. Ön ve arka tamponlarım çok kral bir Tırcı abi sayesinde,yaklaşık 20 gün önce Almanya'dan direkt İstanbul'a kadar geldi. Kapıkule'ye kadar hiçbir sorun çıkmadan gelmiş.Kapıkule'de de sadece tamponların olduğu bölüme bakılmamış.Baksalardı kesinlikle takılırdı dedi abimiz. Belki ücreti merak edenler olur. Açıkçası 500-600 lira bile dese tamam diyecektim 300 liraya helalleştik. Bize de yardımcı olur mu diye soracak olan arkadaşlarımız varsa; Herhalde olur ama 1 dikiz aynasının bile garantisi yok anladığım kadarıyla.İş tamamen Kapukule'de bitiyor.
Yol gösteren,yardımcı olan herkese çok teşekkürler.
yurtdısından internet sitesinden sıfır parca aldıgımızda suanki sistem nasıl işliyor , eskiden birkac parca getirmiştim ama neredeyse 7 sene onceydi
Açık açık kaçakçılık yöntemi önerdiğinizin farkındamısınız ?
Cezalar malın tamponmu yoksa başka birşeymi olduğunu umursamaz kaçakçılık kaçakçılıktır .
bayramoglu
14-05-2016, 10:07
Sonra polis garaj basıyor....
Açık açık kaçakçılık yöntemi önerdiğinizin farkındamısınız ?
Cezalar malın tamponmu yoksa başka birşeymi olduğunu umursamaz kaçakçılık kaçakçılıktır .
Otomobil forumunda,şu iş yüzünden kaçakçı damgası da yemek varmış! Aslında tüm mesajları dikkatli okusaydınız resmi yoldan getirtebilmek için ne kadar uğraştığımı görebilirdiniz. Konuyu yardım istemek için açtım zaten ve yardımcı olmak isteyenlerin hemen hepsi ' TIR ' yöntemini tavsiye ettiler. Bu parçanın SIFIRI dünya üzerinde 1 tane bile yok. İkinci el otomobil parça ithalatı yasak,küçük parçalar gelebiliyor ama konu TAMPON! Parçalar güzelce paketlenip Almanya'da kargoya da götürüldü ama hacimden dolayı kabul etmediler. Evet illegal bir yolla geldi.Bu size göre kaçakçılıktır bana göre zaferdir!
Sonra polis garaj basıyor....
Gelsinler bassınlar garajı! Hırsızlık,arsızlık yapmadık
Cimmeria
16-05-2016, 15:01
Otomobil forumunda,şu iş yüzünden kaçakçı damgası da yemek varmış! Aslında tüm mesajları dikkatli okusaydınız resmi yoldan getirtebilmek için ne kadar uğraştığımı görebilirdiniz. Konuyu yardım istemek için açtım zaten ve yardımcı olmak isteyenlerin hemen hepsi ' TIR ' yöntemini tavsiye ettiler. Bu parçanın SIFIRI dünya üzerinde 1 tane bile yok. İkinci el otomobil parça ithalatı yasak,küçük parçalar gelebiliyor ama konu TAMPON! Parçalar güzelce paketlenip Almanya'da kargoya da götürüldü ama hacimden dolayı kabul etmediler. Evet illegal bir yolla geldi.Bu size göre kaçakçılıktır bana göre zaferdir!
merhaba, yanlış anlamayın yasayı savunduğumdan değil ama yasalar bu şekilde size göre bana göre yorumlanacak şeyler değildir. Yaptığınız şey kanunlar önünde illegal bir şeydir. Sizi bizi olmuyor bu konunun.
merhaba, yanlış anlamayın yasayı savunduğumdan değil ama yasalar bu şekilde size göre bana göre yorumlanacak şeyler değildir. Yaptığınız şey kanunlar önünde illegal bir şeydir. Sizi bizi olmuyor bu konunun.
Zaten yazdım illegal yolla geldi diye ama sorun şu ki bunun legal yolu yok. Bu forumda veya başka bir yerde 'Tamponsuz binerim ama illegal yola başvurmam' diyebilecek kaç kişi var? Şu da var; Forumu 10dk arasam 50 tane illegal mesaj bulurum. Buranın günah keçisi ben olacaksam,onu da kabul ederim.Sorun değil ;) :)