Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel Astra yılın otomobili seçildi
Day Walker
01-03-2016, 12:32
22 ülkeden 58 otomobil gazetecisinin oylarıyla Opel Astra 2016’da yılın otomobili seçildi.
2016’da yılın otomobili Opel Astra seçildi. Cenevre Otomobil Fuarı’nda düzenlenen törende Audi A4, BMW 7 serisi, Jaguar XE, Mazda MX-5, Skoda Superb ve Volve XC90 gibi rakiplerini bırakan 2016 model Opel Astra yılın otomobili oldu.
http://www.hurriyet.com.tr/opel-astra-yilin-otomobili-secildi-40062100
Yardırın bakalım herkes ne düşünüyo :D
speed_emre
01-03-2016, 12:34
gerçektende çok iyi bir araba donanım ve görünüş kalite bakımından ama fiyatı yüksek baya.
Ben bu "Yılın Aracı" kavramını anlamıyorum.
Kriterler ne ki 1. seçiliyor? Tamam güzel Astra severiz ama diğer rakiplerini de arka sıraya atacak ne önceliği var ?
Day Walker
01-03-2016, 12:40
En dolusu kampanyalı fiyat 98K ayrıca aksesuar ve donanım falan ilave edince 110K oluyo :mad:
VW ve Doğuş bu alanda kötü örnek oldu tüm sektöre. Aksesuar fiyatları tavan yapmış durumda.
Hakkı max 75-80 fazlası yok. Ayrıca bagaj da çok küçük.
Rakiplerde hiç küçümsenecek rakipler değilmiş .
Day Walker
01-03-2016, 12:41
http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/04_Price_Lists/MY_2016_opel_fiyat_listesi_24.02.2016.pdf
Fiyat listeside burda.
yılın otomobilini kes hımısna :)
şimdi camlara stickerını koyarlar fabrikadan çıkarken :D
Day Walker
01-03-2016, 12:45
şimdi camlara stickerını koyarlar fabrikadan çıkarken :D
tüm yetkili bayilerin dış cephesinde kocaman reklamda olacak :D
araçlara oylar burda. yanlız ilginc kısım finale kalanların 7'li haricinde ilk adayları arasında efsane araçlar var. mesela 7 ile astra arasında 150'den fazla puan var
http://www.caroftheyear.org/voting-grid/2016_1/coty hangi araca hangi jurinin kaç puan verdiği hatta 1 tane Türk'te var
Day Walker
01-03-2016, 13:04
araçlara oylar burda. yanlız ilginc kısım finale kalanların 7'li haricinde ilk adayları arasında efsane araçlar var. mesela 7 ile astra arasında 150'den fazla puan var
Voting Grid 2016 - Car of the year (http://www.caroftheyear.org/voting-grid/2016_1/coty) hangi araca hangi jurinin kaç puan verdiği hatta 1 tane Türk'te var
Amk buda eurovision şarkı yarışması gibi siyasi olmuş.
bana göre pek bi geçerliliği yok. kim kime yakınsa ona puan vermiş bi şekilde.
AyrtonSenna
01-03-2016, 13:05
Ya abiler valla inandırıcı gelmiyor aracın donanımı gerçekten çok güzel fakat aracın yan profil hatları bu kadar mı çirkin olur ve fiyat konusunda gerçekten çok abartı olmuş.Benim görüşüm hakettiği fiyat en full paketinde 84.000 tl gibi bir rakam olmalıydı.Bu ödülü alan araba kesinlikle Jaguar XE olmalıydı.
Cenevre Fuar'ın alınan "2016 yılın aracı Astra" kararını tanımıyorum :)
98.000TL ye astra mı olur len...
LnchCntrl
01-03-2016, 13:30
Belli başlı arabalarımız var kimse yüzüne bakmıyor neredeyse, Kıa ceed, Hyundai i30 dolu dolu arabalar fakat kore diye uzak duruluyor, açık söyleyim oldum olası e sınıfı d sınıfı araç kavramını öğrenemedim ilgide duymadım açıkçası belki astra ile koreli söylediklerim aynı sınıf değil ama ceed mi astra mı dersek ceed i tek geçerim. Ama nasıl oluyorsa bu arabaların dönüp yüzüne bakan diğer kitleye göre epey azınlık..
Day Walker
01-03-2016, 13:48
Belli başlı arabalarımız var kimse yüzüne bakmıyor neredeyse, Kıa ceed, Hyundai i30 dolu dolu arabalar fakat kore diye uzak duruluyor, açık söyleyim oldum olası e sınıfı d sınıfı araç kavramını öğrenemedim ilgide duymadım açıkçası belki astra ile koreli söylediklerim aynı sınıf değil ama ceed mi astra mı dersek ceed i tek geçerim. Ama nasıl oluyorsa bu arabaların dönüp yüzüne bakan diğer kitleye göre epey azınlık..
2014 kasımda sıfır ceed aldım. O paraya alınacak en dolu ve en güzel araç hakkaten.
İzzet Göçmen
01-03-2016, 13:56
Kullacıların forumlarını okuyorum o kadar para veriyorlar olsun bu paraya bu diyorlar hiç sevemedim su Astrayı nedense
individual
01-03-2016, 14:00
Ben bu "Yılın Aracı" kavramını anlamıyorum.
Kriterler ne ki 1. seçiliyor? Tamam güzel Astra severiz ama diğer rakiplerini de arka sıraya atacak ne önceliği var ?
Masaj koltuğu standart geliyordu sanırım :)
Draniela
01-03-2016, 14:01
Yazık 100 bin lira yazmışlar, çok yazmışlar + vazelini azıcık fazla kaçırmışlar :D
İstanbul
01-03-2016, 14:02
Tercih listemde ilk 20 ye bile giremeyecek bir otomobil Astra ve de oylamadaki tüm rakipleri de Astradan oldukça iyi,tabi bana göre bu..ayrıca bu hızla gidersek 2-3 seneye Gof,Astra 140-150 bin lira civarında olacak herhalde standart,baz bir modeli
Tipini ve motorunu bilemem ama donanım olarak rakiplerinden üstün sınıfında led matrix şeklinde far, soğutmalı koltuk vs. biçok ekstra var.
0 puan biraz az değil mi ya, sınavlarda bile isim yazana en azından 2-3 puan verirler herhalde :D
120HP JAPON EAT6 şanzımanlı Allure paket 18 jantlı Denon ses sistemli bir 308 bu araçtan benim zevkime ve hissiyatıma göre her anlamda üstün bir araç
yılın en iyi arabası bence ki başkası mantığıma yatmıyor, bi önceki kasaya göre en iyi gelişimi sağlamış arabayı seçme üzerinedir. yeni astra bmw 7 serisinden daha iyidir anlamı çıkmamalı.
22 ülkeden 58 otomobil gazetecisinin oylarıyla Opel Astra 2016’da yılın otomobili seçildi... Otomobil gazetecileri seçmiş aracı hmm bi bildikleri vardır sanırım. Bence değil
Opel Corsa C'nin fiyatında bir artışa neden olur mu acaba ?
honda olmazı lazımdı,,şike var
Murat Ç.
01-03-2016, 17:46
kendi fikrim bu listede Skoda super B dir yılın aracı adamlar skoda gibi bi markaya sınıf atlatmışlar mükemmel olmuş preminyum duruyor araç ama bi tık daha düşmesi lazım fiyatlarıki daha çok rağbet görsün :) opeli zaten oldum olası hiç sevmem 100 lirayı multijet motorlu bi opele bağlayacak biri de değilim :)
darkmoon
01-03-2016, 18:52
takılmayın bu tip kurumların grupların belli kesimlerin gazetenin derginin tv nin bir programın seçtiği onlarca yılın aracı var..
GuneyOnur
01-03-2016, 18:54
Highline Golf'e 101 lira isteniyorsa, Excellence Astraya'da 98 lira istenmesi gayet normal.Golfe 101 lira vereninde artık bilemiyorum yani.
İkisinede o parayı vermektense bu araç daha mantıklı geliyor ;
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-arkas-otomotiv-den-2015-volvo-v40-1.6-d2-r-desing-powershift-277526031/detay)
vectra-tuner
01-03-2016, 20:18
Bomboş Corolla 80 den başlıyor, Bugün Bmw'nin sitesine baktım 3 serisi düne kadar 122 bin gibi birşeydi, bugün boşu 150 küsür bin lira.. Bmw 5.20D 260 bin lira... Objektif olmak gerekirse Opel Vw gibi muadillerine göre daha donanımlı ve ucuz. Araba fiyatları uçmuş durumda
i-vtec07
01-03-2016, 21:26
Astra yı bilmemde intellilux farlar mükemmel :)
Neye göre 1. Acaba :)) zira 7 serisini geçmiş oylamada :D saka gibi :D hadi en cok satan diyelim. Vw grubunda passat,golf,polo daha cok satmistir. Hadi o paraya ozellik desek en full olani 98 lira,e o paraya gene vag grubunda araclar var. Bilemedim simdi:)
levent_s
01-03-2016, 22:16
Astra son kasasında birçok şeyi geliştirdi J kasanında üzerine koyarak K kodlu kasayı çok iyi yaptı diye düşünüyorum. K kasayı biraz araştırın niye birinci seçildiğini belki anlayabilirsiniz. Tabi bizim ülkemizde herkes toyota, honda, volkswagen kafasında olunca laf anlatmak zor. Hala 94 model corollaya 20 küsür lira isteyen var demekki alıcısıda var sorsan arıza yapmıyor japon diyor ulan git bir bak bakayım sanayide birsürü kaputu açık duran toyota sonradan türk vatandaşlığına geçtiği içinmi orada..
darkmoon
01-03-2016, 23:10
Astranın hb bilmem yani beğenmiyorum açıkcası . ama sedanı çok güzel tasarımını ben şahsen beğeniyorum.. segmentinde ucuz ideal rakamlara satılıyorsa şayet A3 sedana o kadar para veriliceğine güzel ibr astra sedan alınabilinir.. şimdi 1.6 otomatik dizelide çıkmış akıllıca davranmış opel .. fiyatıda uygun tutarsa c segmenti sedan klassmanında güzel ekmek yer.
İbrahim33
01-03-2016, 23:22
memurlar bu habere çok sevinerek , sahibinden.com daki h ve j kasa astra araçlarına zam yaptı. (zaytung stayla)
Bring Out Gimp
01-03-2016, 23:26
1.6 OPC gelecek, Golf GTI öldü diyorlardı.
100000'e satılacak 280HP olacak diyorlardı.
Haber yok mu?
Cenevre'de patlatmasınlar bombayı!
Körler sağırlar birbirini ağırlar. Hiçbir inandırıcılığı yok şu ödülün.
Bunun bir de yılın hafif ticari aracı versiyonu var ki; tam komedi.
önce Amerikada VW skandalı patladı yok emisyonmuşta zartmuşta zurtmış
adamlar hanımlarına markete gitsin diye 2000kg 5.7lt V8 veriyor kimbilir çevreye nasıl tecavüz ediyor sonra yokkk 40mglardan 18 milyar usd dava :)
ne tesafüd değilmi, eskiden Lastik testlerinde adı dahil geçmeyen Amerikan malı yada Japon Amerikan ortaklı birçok lastik artık üst sıraladarda
şimdide GM sahipli OPEL Astra yılın arabası oldu :)
Amerikalıların temel ekonomi kaynakları 50-90yıllar arası savaş gücü satışı (silah,tank,helicopter vs) ve otomotivdi belliki birşeyler ters gitmiş eskiden 90larda 2000lerde unuttukları bu pazarı yeniden sert bir biçimde kazanmak istiyor ve bu yolda iş ahlakı vs umurlarında değil her türlü çamur,hile vs kabul :)
şahsen yeni astra 1.6 cdti otomatiğe binmiş ve cidden her anlamda test etmiş biri olarak çok rahatlıkla diyebilirimki bir Golf değil hatta 308 yanında bile şansı zor
http://www.caroftheyear.org/imagenes/galeria_coche/698.jpg
bu araç da vakti zamanında car of the year ödülünü aldı :) kriter nedir bilinmez ama herkesin kendi aracı car of the year bizim buralarda :D