Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Defender hakkinda.

zorbeykesman
01-03-2016, 14:11
Arkadaslar herkese selam uzun suredir biseyler yazamiyordum.
Sizlere defender hakkinda danismak istedigim birkac husus var.
Islerim geregi defender 110 pick up kasalardan bakiyorum.
Bu araclara bakarken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?
Hidrolik ve disk frenler aradigim kriterler icerisinde.
Defenderlara puma motoru kolay bi sekilde oturtulabiliyormus bu motordan cok verim alanlarida biliyorum. Fakat bu motoru defenderin uzerine attirmam bana ne kadara mal olur?
Alt takimda ne gibi bi degisikliklere gitmeliyim lift kit harici neler yukseltmemde elzem olan parcalar nelerdir?
Aranizda defender ile romork ceken yada karavan ceken varmidir? Ne kadarlik limitim vardir bu aracla tasiyabilmem icin?

clioGT
01-03-2016, 16:55
çoğu askeriyeden alınıp hoppıdı boyanmışlar ustten. boya kaporta muhımse dikkatli bakın. kapı içlerine bakın çürür kolay, göğüs kısmı çürük olabilir bi de.

motor da genelde bd30 puma yahut iveco atılıyor uygun oılması açısından. imkan varsa tdi 200 ya da tdi300 mukemmel olur bence:) en azından orjinali gibi olur diğerlerinde araya flanş o bu vs işleri lazım.

difflerde kaçak var mı arazi çalışıyor mu difflock çalışıyor mu bunlara bakarsınız. sıfır kaçaklı defender bulmak zordur bu arada:)

lift kit içinde 4 amort 4 yay devam:D
sattığıma pişman oldum anasını satıym.

onu satan ya g alacak ya rubi alacak:)

evolution_9
01-03-2016, 17:03
ben benznlisini kullandım bi kaç ay bana uygun olmadığından sattım. çok mekanik bir araç herşeyi çok basit sökmesi takması tamiri,parçasıda tofaş kadar ucuz bende 3,5 benzinliv8 vardı benzide fena değildi ama lpg de çok berbattı .bendeki ön arka disk frendi ve çok iyi tutuyordu çok sağalmdı römork çekmedim ama arazide o kadar rahat giden araç römorku çok çok rahat çeker dert etme zaten şanzumanı çok kısa yokuş aşağı en fazla 140 yaparsın . şehir içinde kullanmak park etmek ölüm konfor namına hiç bir şey yok, sadece hobi amaçlı düşün

ghibli06
01-03-2016, 20:36
ben zamanında topladım bir tane kasalı olandan... paneller aluminyum ve de yamulduğunda tamiri yok, ben çoğu parçayı sactan bastırıp topladım, motoru dizeldi o nedenle başka motor bakmadım, MKE den almıştım... güzel tarafı güncel defender aksesuarları ile toplanabiliyor... hala şantiyede kullanıyor ustalar...