Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Defi Yağ Sıcaklık Bağlantısı Hk

EnesAksu
02-03-2016, 12:07
Herkese merhabalar,

Elimde br serisi yağ sıcaklık göstergesi var,forumda araştırdım biraz sanırım sensörün takılması için t aparat gerekliymiş ne internette bağlantısını bulabildim ne aparatını kullanan varsa yönlendirme yapabilrse sevinirim.Kolay gelsin.

XSi
02-03-2016, 12:29
Sıcaklık için yağ basınç sensorune T rekor uygun değil.

Yag filtresi önüne sandvich plate daha uygun.

Yag sürekli akmali sıcaklık ölçümünde.

EnesAksu
02-03-2016, 13:01
Aynen şimdi aliexpresden sipariş verdim 3 haftaya gelir. Sağolun tekrardan kimi kartere filan delik açtırmış istediğim çözüm sandwich plate buydu :)

fsunnetci
02-03-2016, 19:29
sandwich zaten en bilinen yöntemi :D
bende karteri delip ordan okutmustum ,mantıklıda aslında ordan okutmak ama biraz zahmetli.
sandwich alırken ucuzunu alma yağ kaçağı çok oluyor birde yag ısı göstergesinin ısı müşürünü plate üzerine takarken çok sıkma yuva çatlıyor bunlara dikkat et derim.

EnesAksu
02-03-2016, 20:48
sandwich zaten en bilinen yöntemi :D
bende karteri delip ordan okutmustum ,mantıklıda aslında ordan okutmak ama biraz zahmetli.
sandwich alırken ucuzunu alma yağ kaçağı çok oluyor birde yag ısı göstergesinin ısı müşürünü plate üzerine takarken çok sıkma yuva çatlıyor bunlara dikkat et derim.

Epman racing diye bir parça bakalım.Alüminyum olduğundan dediğin olabilir abi dikkatli olmak lazım.

fsunnetci
03-03-2016, 16:41
aynen kesinlikle iyi bişey al derim piyasada 80 ila 120 TL arası renkli sandwich yada plate satılıyor ama çoğu aliminyum ve biraz zorlamada ya çatlıyor yada yağ filtresinin oturduğu kısımda ki segman contanın dandikliği yüzünden yağ kaçağı oluyor ve sıcak havalarda aracında yağ kokusu bile olabiliyor,ben o yüzden sana tavsiyem iyi bir plate almadıktan sonra karterden okutmanı tavsiye ederim.

alicancalis
03-03-2016, 21:38
Biz yağ karter tıpasını tornacıda deldirip, kılavuz açtık ve sensörü oraya yerleştirdik. Sorunsuz kullanıyorum. Tavsiye ederim. En kolayı.

EnesAksu
04-03-2016, 08:16
Biz yağ karter tıpasını tornacıda deldirip, kılavuz açtık ve sensörü oraya yerleştirdik. Sorunsuz kullanıyorum. Tavsiye ederim. En kolayı.

aynen kesinlikle iyi bişey al derim piyasada 80 ila 120 TL arası renkli sandwich yada plate satılıyor ama çoğu aliminyum ve biraz zorlamada ya çatlıyor yada yağ filtresinin oturduğu kısımda ki segman contanın dandikliği yüzünden yağ kaçağı oluyor ve sıcak havalarda aracında yağ kokusu bile olabiliyor,ben o yüzden sana tavsiyem iyi bir plate almadıktan sonra karterden okutmanı tavsiye ederim.

Sanırım bende öyle yapıcam bu alüminyum parçaya çok güvenemiyorum ebayden gelene kadar 1 ay geçer.

EnesAksu
05-03-2016, 14:06
türk işi çözüm :)

http://i63.tinypic.com/e13yc6.jpg