Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza esnasında hasar gören eşyalar?

ygtrn
02-03-2016, 13:55
Arkadaşlar dün akşam yakın bi arkadaşım motorsikleyitle hafif bi kaza geçirdi, şükür kendisinde hiçbirşey yok, motorundada yanlızca bir granaj hasarı var, olay şu şekilde gelişiyor, iki şeritli yolda arkadaşım sağ şeritten ilerliyor, sağ şeritte park halinde araçlar var ama motor olduğu için yine sağ şeritten ilerleyecek kadar yer var, ileridede sağa dönen bir sokak bulunmakta, sol şeritte sol şeritte arkadaşımın yanında ilerleyen bayan sinyal vermeden sağ taraftaki sokaya girmek için hamle yapıyor ve motoru kullanan arkadaşımın önüne kırmış oluyor, sonrasında arkadaş yerde...

şimdi bizim merak ettiğimiz şu. şükür kendisinde bişey yok, motor zaten sigortadan yapılacak, kazanın oluş şekline bakarsak karşı taraf %100 hatalı. kaza esnasında arkadaşın ayağında olan ve hatrı sayılır bir değeri olan yepyeni ayakkabıları kullanılmaz hale geldi, bu tarzda eşyalardaki oluşan maddi zararları tazmin edebilme gibi bi imkan varmıdır? varsa izlememiz gereken yol nedir?

teşekkürler...

Bolkar1st
02-03-2016, 14:39
Yıllar once aynı sekilde basıma geldi sigorta Şirketine sorduğumda sorumlu degiliz Demişti olaydan sonra duyum aldım eşyalarınızın resmini cekip biryere başvuru yapiyormusunuz dava açılması gerekiyor. Detaylı araştırın bilgili insanlar vardır mutlaka ama çözülür diye dusunuyorum. Onların boyle olaylar icin ayırdığı bir fon var saglık ve boyle olayları karsiladiklari zorlarsanız olabilir.

ygtrn
02-03-2016, 14:41
internette biraz bakındım ama pek bişey bulamadım araştırmaya devam etmekteyim...

TolgaUs
02-03-2016, 14:43
misal ; kaza sırasında gömleğin yırtıldı sigorta gömlek mi alacak sana ? diye mantık yürütüyorum ama

Biyerde okumuştum sigortaya faturalarıyla birlikte başvuru yapıyorsun onlarda sana ödemesini çıkarıyorlar. ama troll de olabilir tam bilgim yok.

LnchCntrl
02-03-2016, 14:43
Bi yakınımızın kaza esnasında hasar gören telefonu için takip ettiği bi yol olmuştu, aradım ama telefonu değişmiş sanırım ulaşamadım.

Geçmiş olsun arkadaşınıza, motor ve bisiklet kullanıcılarına daha özenli olmayı bi türlü beceremedik..

ido
02-03-2016, 14:45
gecen hafta bı arkadasım bısıkletlı birine carpıyor, kıyafetı yırtılıyor, gozlugu kırılıyor o an bısey yok kendısınden bı talebı olmuyor 2 gun sonra polıs ıle kapısına gelıyor masraflarımı karsıla yoksa sıkayetcı olurum dıye ugrasmamak ıcın muhtemelen alabılır dıye dusunuyorum sıkayetcı olursa

Berkan
02-03-2016, 14:54
sinyal vermeyen nekadar sucluysa, en sinir olduğum sol şeritte benle kaldırım arasını darlayan veya sağda duran/park eden araçlarla ilerleyen/duran trafik arasından gitmeye calısan motorda bir okadar sucludur bence.

onurc
02-03-2016, 14:59
ne kadar sosyal mesaj seven insanlarız.adam haklı mıyım haksızmıyım diye sormuyor.hemen her konuda aynı şekilde yaklaşıyorsunuz.ayakkabının parasını alma hakkım varmı diyor.nası sürdüyse sürdü,sonrasında kaza yaşamış zaten.hakikaten yorumlarınız takdire şayan.

Geçmiş olsun.Aracın şoförüyle anlaşmaya varın derim,ayakkabı hasar gördü gibisinden aranızda anlaşabilirsiniz diye düşünüyorum.

Kahn23
02-03-2016, 15:10
Hatırı sayılır ayakkabıdan kastınız nedir ? Kırmızı tabanlı Christian Louboutin fln mı? :D

LnchCntrl
02-03-2016, 15:20
sivri burun ruganda olabilir hatrı sayılıyor burda tesbihle kombinlersen

evedüşenkaldırm
02-03-2016, 15:31
Kendim aktif olarak sürekli motor üzerindeyim, kıyafet konusunda birşey diyemesemde telefon gibi eşyalar zarar gördüğünde karşı taraftan şikayetçi olduğunuzda zararınızı karşılatabilme şansınız oluyor.

Mehmetmert
02-03-2016, 17:00
Merak ettim takipteyim

dkaya87
02-03-2016, 17:27
sivri burun ruganda olabilir hatrı sayılıyor burda tesbihle kombinlersen

ne yana gülüyorduk müdür?

bu arada geçmiş olsun, cana gelmemesi sevindirici. konuyu merak ettim takipteyim ben de.

Korollacı
02-03-2016, 17:33
arkadasın canına bı sey gelmemıs buna sukretsın bence ama oda dusmus ayakkabının derdıne. motor sıgortadan yapılıyor bı ayakkabı kac para en baba olsun 300 bılemedın 400 olsun.
kazadır olmus cana bı sey gelmemıs motorun hasarı karsılanıyor karsıdakı de bayan sofor 1 cıft ayakkabı ıcın para ıstemeye degmez. gıdıp kadına ne dıyecek benım hatırı sayılır ayakkabım kazada yırtıldı parasını vermı dıycek. kalıtelı telefon saat olsa eywallah anlarım hatırı sayılır ayakkabısı yırtıldı dıye para taleb edenı ılk defa duydum.

İzzet Göçmen
02-03-2016, 17:38
Benim bildigim motor hatrı sayılır ayakkabiylamı kullanıyor ya bilekten kırılsaydı ayagı bence devletimiz motor sürerken tam takım olmaması durumundada ceza yazabilmeli motor için üretilmiş ayakkabılardan olsaydı sorun olmazdı gecmiş olsun ne diyelim

yucelebeci
02-03-2016, 17:40
Aslında mantık olarak senin tüm zararını karşılaması gerekir, sonuçta karşı tarafın verdiği zarardır bu, ayrıca ayakkabı konusunda taşak geçen arkadaşların ekipman fiyatlarından haberi yok sanırım

kelalper
02-03-2016, 17:50
Arkadaşlar camper dediğiniz zaman 679 tl bir çift ayakkabı. Bildiğin tampon parası. Kim arabasının tamponu kırılsa peşine düşmez acaba.

arda35
02-03-2016, 17:53
Yanlış anlamadıysam güvenlik amaçlı giydiği ayakkabılar zarar görmüş. Bu durumda karşı taraftan talepte bulunabilir mantıken.

İzzet Göçmen
02-03-2016, 17:54
Aslında mantık olarak senin tüm zararını karşılaması gerekir, sonuçta karşı tarafın verdiği zarardır bu, ayrıca ayakkabı konusunda taşak geçen arkadaşların ekipman fiyatlarından haberi yok sanırım

Canınızdan önemliyse birsey diyemicem Hatırı sayılır ayakkabı alan bunuda alabilir

LnchCntrl
02-03-2016, 17:55
ne yana gülüyorduk müdür?

bu arada geçmiş olsun, cana gelmemesi sevindirici. konuyu merak ettim takipteyim ben de.

gülmek zorunda değilsin abi, cana gelmemiş olayda problemli kısma yardımcı olmak istedim ama olmadı, napim daha ? benim evde bunun yasını tutmam kadar senin benim yorumuma takılmanda saçma olmuş :) kusura bakma lütfen. :)

LnchCntrl
02-03-2016, 17:58

Emin olun hatırı sayılır ayakkabı lafını adamcağız kullandığına pişman olucak,

şaka hayatın içinde her yerde yapılır, kasmayın abi kendinizi. saygısızlık yaptıysam konu sahibine karşı kusura bakma abi :)

O hatırı sayılır ayakkabı mağazalarından birinin bayiside biziz :) ama daha insan hayatından pahalı olanı gelmedi bizim dükkana :)

yucelebeci
02-03-2016, 18:35
Canınızdan önemliyse birsey diyemicem Hatırı sayılır ayakkabı alan bunuda alabilir

Kardeşim sen çok yanlış geldin burda bir önem sırası oluşturmuyoruz! Sadece karşı tarafın sebebiyet verdiği bir zarar olduğunu konuşuyoruz, mesela ben snowboard yapıyorum benim board ayakkabım 1200 tl bir kaza sonucu benim ekipmanım zarar görüyorsa ben bunun tahsilini isterim, istemekte en doğal hakkım

mert_can 41
02-03-2016, 18:43
sinyal vermeyen nekadar sucluysa, en sinir olduğum sol şeritte benle kaldırım arasını darlayan veya sağda duran/park eden araçlarla ilerleyen/duran trafik arasından gitmeye calısan motorda bir okadar sucludur bence.

Aynen sonuna kadar katılıyorum bazen döndürmeyip kazada yaptırıyolar. Ben öyle 2 kere refüja çıkıyodum.

_cAgdAsH_
02-03-2016, 18:48
tramer kusur durumunuz netleştimi? eğer şerit harici yani şerit ile kaldırım arasında ilerliyorsa kaza anında arkadasınız kusurlu bulunma ihtimali var, ayakkabı olayına gelirsek trafik sigortasından hasar dosyası yolu ile talep edemezsiniz,motor üzerindeki orjınal olmasa dahi hertürlü hasar gören aksesuar teminat kapsamındadır,ancak sahsi esya için trafik sigortasını ya da kusurlu tarafı direkt mahkemeye vericeksiniz orda talep edebilirsiniz ya da bir yol daha var,eğer sigorta bu talebinizi kabul etmezse tahkim komisyonunda bu zararınızın karsılasmasına ilişkin sulh talebinde bulunabilirsiniz

İzzet Göçmen
02-03-2016, 18:57
Kardeşim sen çok yanlış geldin burda bir önem sırası oluşturmuyoruz! Sadece karşı tarafın sebebiyet verdiği bir zarar olduğunu konuşuyoruz, mesela ben snowboard yapıyorum benim board ayakkabım 1200 tl bir kaza sonucu benim ekipmanım zarar görüyorsa ben bunun tahsilini isterim, istemekte en doğal hakkım

Ben aksini belirtmedim zaten motor ekipmanıysa amenna ama spor ayakkabıyla sürüyorsa birsey demiyorum dedim.

ygtrn
02-03-2016, 19:44
Arkadaşlar, öncelikle espiri yapanarkadaşlar, espirilerinizi paket yapında evde gülelim...

Bukadarıyla şükür etsin diyen arkadaşlar. Arkadşın canına bişey olmaması tabikide sevindirici bir haber, lakin daha 1 hafta önce aldığı ve neredeyse motorda çıkan hasarın yarısı kadar bir değeri olan ayakkabılarının peşine tabikide düşecek, bu sizdeki nasıl bir mantık anlamış değilim, ozaman motoruda kendi cebimizden yaptıralım...

Ayrıca, 7. Postu yazan berkay arkadaşım, tutanakları nceleyen bir trafik polisi bir sigorgatı suçun tamamen karşıda olduğu kanısına varmış, sen hangi sıfatla sağ tarafya kendi şeridinde gidwn mptorcuyu suçluyorsun bilmiyorum. Jazanın olduğu yol iki şerit. Motorcu arkadaş sağ şeritten, hanfendide sol şeritten gidiyor. Yani herkes kendi şeridinde. Sıkışturma falan söz konusu kesinlikle değil....

ygtrn
02-03-2016, 19:49
Yahu insan hayatından pahalı olanı gelmedi ne demek. Ona bakarsan motorda insan hayatından pahalı değil. Nekadar saçma bir mantık yürüttüğünün farkındamısın? Adamın kolu bacağı koğsa tabikide ayakkabıyı boşverip canının dersine düşer. Burada kendini bilmez 3 5 kişiyemi kaldı ayakkabısının zararı... ya kolunda 10k lık bi saat olaydıda o zarar görseydi? Yine aynı mantıklamı yaklaşırdınız acaba olaya çok merak ediyorum...

ygtrn
02-03-2016, 19:50
Ayrıca o dalga geçen arkadaşlar farkına varsın. Yarın öbür gün arabanızda çok değerli bi eşya taşırken. Kaza anında o eşya bi hasar görürse, aynı şekilde zararınızı tahsil edeceksiniz. Dalga geçeceğinize adam gibi takip edin konuyu...

alperaslann
02-03-2016, 20:00
Geçmiş olsun. Allah daha büyüğünde saklasın. Motorsiklet sürücü ekipmanları coğu zaman azımsanmayacak kadar yüksek fiyatlıdır. Örnek vermek gerekirse düzgün kalitede bir kask 2bin Türk Lirası.

34btr1907
02-03-2016, 20:12
motor şerittemi gidiyormuşta sağa dönerken çarpmışlar arkadaşa ?

34btr1907
02-03-2016, 20:21
yazılana gore evet serıtteymıs,tutanakta arkadasın haklıysa ayrı dava acması gerekıyor,deger kaybı davasının yurutldugu gıbı ılerler hakıme baglı gerısı.dılekceyle halleder acsın davasını baska oluru yok sıgorta arac ıle ılgılenıcektır.ölum vs olmadıgı ıcın baska odeme sanmam yapsın.

ygtrn
02-03-2016, 20:28
Bi netlipe kavuşturayım. Yol iki şerit evet lakin sağ şeritte araçlar park halinde. Ama buna rağmen sağ şeritte bir motorun rahat rahat ilerleyeceği mesafe mevcut. Kesinlikle aradan dereden geçme sıkışık ilerleme yok

Buyrun aşşadaki linkte kaza yerinin görseli mevcut. Orada görünen fiorinonun olduğu yerde hanfendinin aracı onun sağındada arkadaş motorla ilerliyor. Sağdaki park edwn araçlarla sol şeridin arasındaki mesafede gayet net görünmekte. Fiorinonun bulunduğu yerden hanfendi sinyal vermeden sağa dönüş yapmış, arkadaşta araca girmiş. Şuan olay netliğe kavuşmuştur umarım.

ygtrn
02-03-2016, 20:29
https://www.instantstreetview.com/@40.98677,29.123336,48.52h,-9.16p,0.67z

suk3b3
02-03-2016, 22:15
Hatırı sayılır ayakkabıdan kastınız nedir ? Kırmızı tabanlı Christian Louboutin fln mı? :D
http://www.brnmotor.com.tr/#product&id=3460
Alpinestar dainese flansa iphone6 parası öyle deme

LnchCntrl
02-03-2016, 22:42
İyide ben haklı haksız ayırıcak durumda değilim ki kaldı ki ilk postumda yardımcı olmak için uğraştım, sonrasında pahalı ayakkabı muhabbeti açılınca biri çıkıp siz pahalı ayakkabıyı biliyor musunuz tarzı bişey yazınca ona istinaden cana gelmemiş olmasına sevindiğimi ayakkabının isterse trilyon olsa candan değerli olamayacağını kastettim. ama heralde üzüntünüzden yanlış anlaşıldım.

neyse tekrar geçmiş olsun, saygılar

Ome_RS
03-03-2016, 08:25
Ayakkabıyla eşyayla dalga geçen arkadaşlar ne kadar genşsiniz yaa.
Siz mahalle arası ufak kaza yapsanız far kırılsa tampon çizilse cana bişey gelmedi diyip devam edenlerden misiniz?
Eminim ayna camınız kırılsa tahsil etmeden devam etmezsiniz.
Yiğit geçmiş olsun son durum hakkında bilgi verirsen bizde öğrenmiş oluruz.

Bundan 5-6 yıl önce 1 haftalık hatırı sayılmaz :D 100liralık montumla kaldırımda elim cebimde giderken arkadan bir bisikletli koluma çarptı ve mont cepten öne doğru 10-15cm kadar yırtılmıştı. Herif özür dileyince önemli değil deyip yollamıştım. Sonradan aklıma geldi keşke tahsil etseymişim de p...nk bir daha kaldırımda bisiklet sürmeseydi.

dragon
03-03-2016, 10:36
Adam kaza yapmış,yolunda ilerlerken gerizekalının biri canına,malına kastetmiş,zarar vermiş.Haklı olduğu halde konu motosikletlilere uyuz oluyoruma gelmiş -ki soru çok net! 20 yıldır otomobil ve motosiklet kullanıyorum ama başıma böyle bir olay gelmediğinden ve duymadığımdan bilmiyorum.Sonucu takipteyim.Arkadaşınızı da geçmiş olsun.

imprezaWRC
03-03-2016, 10:43
Yiğit, çok geçmiş olsun. Mantıken sigortalı olup zarar/hasar gören eşya, araç..vs karşılanır. Kasko'dan ayakkabı bedeli karşılanmaz. Karşı taraf ile uzlaşma yoluna gitmenizi öneririm, olmazsa hukuki yollara başvurulabilir ama birşey çıkar mı bilemiyorum.