Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Araştırması ve Tavsıyelerınız...
Ikı gundur gundelık bınmek ıcın araç araştırıyorum..Fakat halen daha tam ıstediğimi bulamdım..
Ilk olarak Toyota Corollaya baktım 1,4 90 hp motor secenegı var dızelde baska yok dızel olarak test surusunde tam bır hayal kırıklığına uğradım hıc tatmın edıcı bır performans sergılemedı frenlerı ıyıdı fakat konsolda cok kalıtesız duruyordu fakat Toyota olduğu ıcın sorunsuzca bınceğimi bılmem bıraz ağır bastırdı bu araba ıcın..
Renault Lagunaya baktım onunda motor seceneği 1.5 110 hp o Corolloya gore bıraz daha serı gıbı geldı bana yol tutuşu daha ıyıdı konsol kalıtelı ve frenlerıde corrolla kadar ıyıdı..
Jetta ve Passata baktım cok ucuk fıyatlardfa dolaşıolar jette 1.4 122 hp olan seceneği 44 cıvar dızelı ıse 59 larda gezınıyor..Servısıde pahalı olduğu ıcın uzk durdum bıraz..
Cıtroende C5 cok guzeldı fakat test surusu yapamadım 1.6 105 hp olamsı lazım yanlış hatılamıosam 53 cıvarlarında gezıyor en full paketı 74.000 ytl...Cıtroen ıcın bıraz fazla geldı bana...
Focus 1.6 109 hp olan seceneğı 42.000 ıle 46.000 ytl arasında gezınıyo bence focus bıraz basıt duruyor ama en guzel gıdenıde focus dıyebılırım....
Daha sonra Honda Cıvıc ocın bıraz araştırma yaptım en full paketını manuel olmak sartıyla 39.500 ytl ye dusurdum en ağır basanı o fakat gundelık kullandığımız aracla senede 50.000 km yaptığımız ıcın benzınlı bıraz cebımızı uzer dıye dusunuorum..
Bu markalar hakkında tecrubesı olup yardım edebılcek arkadaşlar benı ıyı ve kotu yonlerı hakkında bılgılendırırse sevınırm cunku yarın muhtemelen kesınleştırcem..
tek soyleyebilicegim 1.5 110hp'lik motorun lagunayi yurutmedigi :)
Vtec-SEDAN
14-11-2008, 20:33
biraz fazla yakar bazılarına göre ama Civic iyidir..
Secenekler arasında en mantıklısı Focus olur.
Hem performans olarak tatmin eder, hem yakıtı üzmez seni ;)
Aynı motorlu Citroen C4 düsünebilirsin, cok daha uygun fiyatlara bulabilirsin.
Ewet laguna pek gıtmıyor ama corrollaya gore daha ıyıydı sanırım...
Hondada herhangı bı sıkıntı varmı acaba mesela derı doseme ıcın hondanın anlaşmalı bır yerı varmış orda yaptırıyolar daha sonra dosemeden ses gelebılırmı oda bır soru ısaretı kafamda..
Focus'un uzerindeki motor cok alt devirler disinda cok guzel, hic uzmez zaten tecrube de etmissiniz.. Yakit tuketimi olarak da cok cok cimri bir arac o performansina gore.. Ailede bir tane var 04 model focus c-max, 80 bine geldi henuz sadece hava akis sensoru bozuldu onun disinda sorun cikarmadi.. servis fiyatlari da normal, sanirim herseyiyle memnun kalirsiniz focus'tan..
civic öneririm gaz taktır güzelce bin
4 seneye yakındır connect vardı zaten elımızde birtane 90 lık birde 110 luk olanı ford dayanıklı evet ama doseme kalıtesı pek ıyı değil cok ses yapıyor sankı zmanla ama focus ıcın 44 lıra fazla gelıyor bana sızce hakedıyormu?
Bence de focus aL Mehmet abi. Hem performans olsun hem yoL tutuşu oLsun konsoLda güzeL. Bizde 06 TDCi cvt şanzımanLısı var. Bu güne kadar çok memnunuz.
Lagunayı al git bi chip yaptır hem garantin bozulmaz hem arac gitmeye baslar yakıt sarfiyatıda kullanıma göre düşebilir ;)
1.5 140Hp kulağa ii gelior..
civic öneririm gaz taktır güzelce bin
Daha sonra Benzın ıstasyonundan gaz alırken Honda fanatıklerı tarafından suıkasta uğramıyım :D
Lagunayı al git bi chip yaptır hem garantin bozulmaz hem arac gitmeye baslar yakıt sarfiyatıda kullanıma göre düşebilir ;)
1.5 140Hp kulağa ii gelior..
Garantıyı bozmayan yazılım nerde var pekı?Renault yapıyormu ki bu yazılımı?
Canercım bakalım ona doğru gıdıyoruz...
VoLvo 1.6 s40 DizeL Yada Mondeo 2.0 150 hp dizeL bunLari düşünmedin mi mehmet abi ?
Mantıklı olanı şuanda focus gibi gözüküyor gayette iyi performansları..
65 lıra para yatırmam mondeoya sahsı fıkrım bu ama s40 ın pıyasaı ne bılmıorum bakmadımda hıç..
4 seneye yakındır connect vardı zaten elımızde birtane 90 lık birde 110 luk olanı ford dayanıklı evet ama doseme kalıtesı pek ıyı değil cok ses yapıyor sankı zmanla ama focus ıcın 44 lıra fazla gelıyor bana sızce hakedıyormu?
focus'un bariz bir eksisi olmadigindan, fiyatini rakipleriyle kiyaslayarak karar verin derim.. sizin mantiginiza da yatiyorsa alin bence..
connectfun
14-11-2008, 21:08
abicim szin araclar arasında focus iyidir ama ben size hyundai i30 a da bakın derim hem görünüşü guzel 1,6 115hp tanıdıkta var cok memnunlar bir dizele göre ivmelenmeside gayet iyi bizzat kullandım yakıt tuketimi konusunda da cok cimriymiş
Nasıl hakediyor mu?
Açıkkçası hangi versiyona baktınız bilmiyorum ama kompakt sınıf bir araç alacaksanız tepe noktası focus astra ve golf tür e size de motor olarak en uyanı Focus başka da seçeneğiniz pek yok gibi.
Focu alıp iç koltuk dosemelerını falan değiştırıp krem derı yaptırcam gıbıme gelıyor cunku koltuk dosemelrı hep sıyah..
Sanırım bır cok kısı focusu ovuyor..
abicim szin araclar arasında focus iyidir ama ben size hyundai i30 a da bakın derim hem görünüşü guzel 1,6 115hp tanıdıkta var cok memnunlar bir dizele göre ivmelenmeside gayet iyi bizzat kullandım yakıt tuketimi konusunda da cok cimriymiş
i30 bılmıyorum abkmadım ama ıkıncı elı falan ılerde sıser gıbıme gelıyor pıyasası ne cıvarlarda pekı..
Civic gündelik kullanım olarak iyidir ama senede 50k gibi km'ler için dizel daha uygun olur bence. Focus mantıklı sanırım.
ben olsam cıvıc alırdım ..
anıl turan
14-11-2008, 21:33
Ewet laguna pek gıtmıyor ama corrollaya gore daha ıyıydı sanırım...
Hondada herhangı bı sıkıntı varmı acaba mesela derı doseme ıcın hondanın anlaşmalı bır yerı varmış orda yaptırıyolar daha sonra dosemeden ses gelebılırmı oda bır soru ısaretı kafamda..
gelmez... babamin civici de sifir alinirken deri doseme yapildi herhangi bir ses yok... dosemeden ses nasil gelir onu da anlamis degilim gerci...
Daha sonra Benzın ıstasyonundan gaz alırken Honda fanatıklerı tarafından suıkasta uğramıyım :D
honda fanatiği? hahaha onların coğu tüplü arabaya biniyor zaten :D
gelmez... babamin civici de sifir alinirken deri doseme yapildi herhangi bir ses yok... dosemeden ses nasil gelir onu da anlamis degilim gerci...
cukura gırdiğinde vaya parke taşlı bır yola gırdığınde gelen tabırı caızse gacur gucur denılen seler..:)
focus hem görüntüsü hoş hemde performansı ama civici göz ardı etme derim..
orhan_guney
14-11-2008, 22:09
alıcaksın KİA Cerato 1.6 dizel 115 hp veya rio 1.5 110 hp saydıgın aracların hepsınden serı vede yakıtı az keısnlıkle tavsıye ederım.
Ferhat_V
14-11-2008, 22:14
bende lancer öneririm yeni kasa lancer 1,5 benzin az yakar içi geniş vs..
bu arada eger arac acil lazm değilse 2009u bekle forte al derim ;)
bende yeni megane diyecektim.
bora1311
15-11-2008, 00:23
focus 2 tdci iyidir...
Arkadaşlar bugun Corollanın daha mantıklı olduğunu dusunup ona karar verdım hayırlısıyla yarın teslım alıcam inş.
Fıkır alışverışınde ve tavsıyelerde bulunan arkadaşlar tesekkurler...
Fakat 90 hp bıraz az kalıyor bu kasada chıp ıcın bılgısı olan arkadaşlar varmı garantı sorunu yasarmıyım yada baska bir problem?
hondanın anlasmalı oldugu yere yaptıran dösemesi igrenc bize göstermiişlerdi hiç biseye benzeyemen bi deriydi altunizadedeki honda hangisiyse park tı sanırsam
neyse kararını vermissin ztn :D
Arkadaşlar bugun Corollanın daha mantıklı olduğunu dusunup ona karar verdım hayırlısıyla yarın teslım alıcam inş.
Fıkır alışverışınde ve tavsıyelerde bulunan arkadaşlar tesekkurler...
Fakat 90 hp bıraz az kalıyor bu kasada chıp ıcın bılgısı olan arkadaşlar varmı garantı sorunu yasarmıyım yada baska bir problem?
Chip için saatçi derim arkadaşım:p
Chip için saatçi derim arkadaşım:p
muahhahaha saatçiye chıp yaptırınca arabayı duzeltmek ıcın en az bir daire satmak gerekıyor onun ıcın birda tövbe...:):)
Ama ben senı tam cıkartamadım bu arada kusura bakma :)
muahhahaha saatçiye chıp yaptırınca arabayı duzeltmek ıcın en az bir daire satmak gerekıyor onun ıcın birda tövbe...:):)
Ama ben senı tam cıkartamadım bu arada kusura bakma :)
Serdar....
corolla güzel secim otomatik dizelini kullanıyoruz cok memnunuz
nitrO_Oxide
18-11-2008, 22:55
chipmi :D
hadi hayırlı olsun :)