Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ucuz Yaylar Hk.

Emre Akçay
03-03-2016, 10:10
Eskiden bu tür yaylar yoktu. Şimdi aracıma yay soruyorum abi Noviline marka var diyor. O nasıl diyorum yerli malı diyor. Coil-ex var Hollanda malı diyor. Şöyle bir araştırayım dedim Apexi, Mishimito, FK falan filan bir sürü yay markası var. Sanırım hepsi yerliymiş. Fiyat olarak da yerli markalara 190 TL, Coil-ex tarzı yay içinde 280 TL diyor. Forumlarda bu yaylar ile ilgili çok konu okudum. Şimdi bir kısım aşırı memnunum derken bir kısım tövbe edip Eibach-H&R-Vogtland üçlüsüne dönüyor. Bu tarz yayları kullanan var mı acaba? Konfor, yol tutuş bakımından kıyaslama yapabilir miyiz? Bende Eibach Pro-Kit 25mm ile Coil-ex 50mm arasında kaldım çünkü. Teşekkürler.

ceyhun737
03-03-2016, 10:12
Yürüyen aksam konusunda yerli malı ürünleri tercih etmezdim. Aracınızda Kw marka da var ancak dizeller için var , gt için yay bulmanız çok zor bilgilendireyim

Gearbox
03-03-2016, 10:40
Eibach alıp geçerim gerisini düşünmem bile..

Mutu
03-03-2016, 11:18
FK yerli üretim değil, replikaları yerli üretim. Ben zamanında almıştım 3 sene sonra otoparktan aracımı geri salarken sağ ön kırıldı. SAtıcıyı aradım onlar sadece kırılmamaya 2 sene garantili dedi. Keşke bu cevabı yüzüme verseydi o hıncımla. Ucuz yay bana çekici + sağ ön lastik ve bir sürü eziyete mal oldu yani. + 200 tl üstü masraf. Bunun yürürken denk gelme ihtimalinin yanında yine ucuz kurtardım gerçi.

http://i63.tinypic.com/24csbhx.jpg

Bu da yayın çıkarılmış hali.

mikelazi
03-03-2016, 11:31
emre eibach tan şaşma derim.aracın gt birde onada dikkat et.dizellerden farklı olması lazım.

yerli üretim yayın testleri hangi koşullarda yapılıyor çok merak ettim. :)

Gearbox
03-03-2016, 11:39
emre eibach tan şaşma derim.aracın gt birde onada dikkat et.dizellerden farklı olması lazım.

Az buçuk tahmin eder gibiyim..

https://www.youtube.com/watch?v=oypmG_nbFSA

Emre Akçay
03-03-2016, 12:34
Yürüyen aksam konusunda yerli malı ürünleri tercih etmezdim. Aracınızda Kw marka da var ancak dizeller için var , gt için yay bulmanız çok zor bilgilendireyim

GT için yay var Ceyhun. H&R'nin H&R 28866-2 kodlu yayı ve Eibach'ın E10-46-025-01-22 kodlu yayları var. H&R sipariş üzerine geliyor ve fiyatı Eibach'ın iki katı. Eibach TR'de mevcut şuan.
Benim merak ettiğim husus bu Coil-Ex gibi yaylar ile Eibach-H&R tarzı yaylar gerçekten farkediyor mu.

levent
03-03-2016, 12:36
JOM vs KW V2 olarak düşün, karşılaştır

Coil-ex vs Eibach olarak ölçüle aga :D

En net böyle anlatabilirim sanırım.

Emre Akçay
03-03-2016, 12:37
Eibach alıp geçerim gerisini düşünmem bile..

Ya bende öyle düşünüyordum da diğer yayları kullanıp sonrasında ben Eibach taktım çok mutlu oldum diyene de rastlamadım. Takma yerli Arge yok deniliyor, ama takan da çok memnunum sekme yok, konfor maksimum düzeyde diyor.

FK yerli üretim değil, replikaları yerli üretim. Ben zamanında almıştım 3 sene sonra otoparktan aracımı geri salarken sağ ön kırıldı. SAtıcıyı aradım onlar sadece kırılmamaya 2 sene garantili dedi. Keşke bu cevabı yüzüme verseydi o hıncımla. Ucuz yay bana çekici + sağ ön lastik ve bir sürü eziyete mal oldu yani. + 200 tl üstü masraf. Bunun yürürken denk gelme ihtimalinin yanında yine ucuz kurtardım gerçi.

http://i63.tinypic.com/24csbhx.jpg

Bu da yayın çıkarılmış hali.

Bu güzel cevap oldu. Benimde endişem yayın kırılmasıyla ilgiliydi zaten. Oluyormuş demekki.

Dizelden farklı abi 1.5 aydır araştırıyorum yukarıda belirttiğim markaların kodları uyuyor sadece.

Emre Akçay
03-03-2016, 12:40
JOM vs KW V2 olarak düşün, karşılaştır

Coil-ex vs Eibach olarak ölçüle aga :D

En net böyle anlatabilirim sanırım.

Sen öyle diyon da aga JOM , OMP gibi bayağı sert bir yay yada sert bir coilover. Ee ben şimdi Mertkan'ın Coil-Ex'li Astra'sına baktım gayet güzel konfor var. :) Ama yol tutuş, malzeme kalitesi nasıldır bilemiyorum.
Yiğit mesela Apexi kullanıyor memnun adam. :)

by.gkn
03-03-2016, 13:37
Bir arkadaşım golf 6 da ve öncesinde fiestada çakma apexilerden kullandı ve kullanmaya devam ediyor. Çok memnun sekme filanda yok gibi, çok iyi diyor ama ben şahsen cesaret edipte alamam öyle bir yayı arabama.

iztuzu
03-03-2016, 14:44
"Amaç vatan toprağına yakın olmaksa
İki bakla kes usta" alt metinli sözü ve şiirselliğiyle yay kestiren kestirene. Siz biraz daha, hatta daha fazla verin kaliteden şaşmayın, bilindik markaların yayları birincil tercihiniz olsun.

levent
03-03-2016, 15:09
Sen öyle diyon da aga JOM , OMP gibi bayağı sert bir yay yada sert bir coilover. Ee ben şimdi Mertkan'ın Coil-Ex'li Astra'sına baktım gayet güzel konfor var. :) Ama yol tutuş, malzeme kalitesi nasıldır bilemiyorum.
Yiğit mesela Apexi kullanıyor memnun adam. :)

O kadar da sert değil yahu, en basık haliyle MK3 Vento da bindim , Golf 6 da Alman FK nın coilli haline bindim senin araba kıvamındalardı öyle söyliyim :)

Bende 7 senedir Hollanda menşeili Maxtrac var biliyosun, 10 yıllık süspansiyonlarla birlikte 100 bin km yi geçti takalı, hala derim iyi ki takmışım diye ki onu da sen kullandın :)

Coilex parasına göre iyidir ama ben takmam yine de, net.

Emre Akçay
03-03-2016, 15:39
Neyse ben Eibach alayım 25 mm ne basarsa artık şansımıza :)

noelbaba
03-03-2016, 15:43
son zamanlarda soguk pres kullanan sayisi artti inanilmaz derecede. Ismini vermek istemem bostancida bir firma kendisi vogtland satiyor ama deli gibi soguk pres yapiyor. Dukkan onundeki araclara baktim 5.30 mu dersin mercedes bilmem ne modelimi dersin vs vs.. Kime sorsam kirilmayacagina dair yemin edecek boyutta. 2 bmw servisi ustalariyla konustum ikiside zaman zaman uradigim servisler ve devamli soguk pres icin adres soruyorlar diyorlar ve iki serviste soguk preste sorun gormuyor. Gecen gun muhabbet esnasinda z4 sahibi geldi adam presli geziyor.. Kullananlarin yorumlarini okuyorum olumsuz yorum yapan neredeyse yok ama pres yaptirmayip olumsuz yorum yapan cok. Yaptirmam diyip pressletende vardir ya orasi ayri bir konu : )

Uzun lafin kisasi marka yaylarin yuksek fiyati yerli markalarin kalitesizligi sonucu soguk pres yaptiran sayisi bir hayli fazla. Isitarak prese zararsiz demek sacma ama soguk pres hakkinda bu kadar olumlu sey duyunca insan celiskide kaliyor.

Not: Yaptirmadim,soranada ne yaptir derim ne yaptirma derim ..

kalipson
03-03-2016, 15:50
Ben bu konuda risk alamam şahsen. Alacaksan düzgün bi yay al ya da alma. 3'üncü bi seçenek yok. Bisiklet değil ki bu...

4rd4
03-03-2016, 16:08
Eskiden bu tür yaylar yoktu. Şimdi aracıma yay soruyorum abi Noviline marka var diyor. O nasıl diyorum yerli malı diyor. Coil-ex var Hollanda malı diyor. Şöyle bir araştırayım dedim Apexi, Mishimito, FK falan filan bir sürü yay markası var. Sanırım hepsi yerliymiş. Fiyat olarak da yerli markalara 190 TL, Coil-ex tarzı yay içinde 280 TL diyor. Forumlarda bu yaylar ile ilgili çok konu okudum. Şimdi bir kısım aşırı memnunum derken bir kısım tövbe edip Eibach-H&R-Vogtland üçlüsüne dönüyor. Bu tarz yayları kullanan var mı acaba? Konfor, yol tutuş bakımından kıyaslama yapabilir miyiz? Bende Eibach Pro-Kit 25mm ile Coil-ex 50mm arasında kaldım çünkü. Teşekkürler.
benım aracımda coıl-ex marka yay var 5cmlık. yaklasık 5 senedır kullanıyorum. kalıtesi için kotudur yada ıyıdır bırsey dıyemıcem cunku o zamanlarda bellı baslı markalar dısında pek yay yoktu. sımdı dolu marka var. ben sorun yasamadım hala da kullanırım. ama vogland veya eıbach derim tabıkı. sonucta arada fiyat farki baya var. kafam rahat olsun dıyorsanız bu iki marka ıyıdır derım.

mikelazi
03-03-2016, 17:00
soguk,sıcak presten-kesik yaydan-merdiven altı yaydan çok memnunum diyen bence yolda tehlike yasamamışlar.yaşamış olsalarda farkında degiller.sorun bugünde çıkabilir,5sene sonrada.şans işi.hayatımı şansa bırakamam.

zamanında(90lar) yay bulamadıgımız için sıcak pres yaptırdım.araç 850kg idi yolda giderken arka kırıldı.
306 s16 ya takılmaması gereken yayı taktık göztepe köprüsü altında takla.

ama her iki araçta kullandıgım yaydanda çok memnundum hiç sekmiyordu. :) :) :)

Berkan
03-03-2016, 22:54
Valla 2012de model mondeoya namistaynda soguk pres yaptirdi arkadasm 15 20 binlere geldinde sogukta kalmis bekci dalgasi gibi titriyiodu hem arac hem direksiyon, seritte durmamaya baslamisti elle tutulur tarafi yok yani

noelbaba
04-03-2016, 07:37
Valla 2012de model mondeoya namistaynda soguk pres yaptirdi arkadasm 15 20 binlere geldinde sogukta kalmis bekci dalgasi gibi titriyiodu hem arac hem direksiyon, seritte durmamaya baslamisti elle tutulur tarafi yok yani
baya dip yapmis ozaman cunku sogukta kalmis bekci dalgasi gibi olmak icin baya presletmis olmasi lazim. Benim sorun yok diye okuduklarim 2-4 cm araliginda basmislar hep.

Berkan
04-03-2016, 07:54
baya dip yapmis ozaman cunku sogukta kalmis bekci dalgasi gibi olmak icin baya presletmis olmasi lazim. Benim sorun yok diye okuduklarim 2-4 cm araliginda basmislar hep.

ilk başlarda normaldi sonrada cozuttu buarada 4 - 4,5 du

gokhansaler
04-03-2016, 08:06
Eibach veya H&R ötesi yalan! amerikan mallarında bile görüyorum golf forumlarında patlama çatlama zıplama

Emre Akçay
04-03-2016, 09:50
Neyse riske değmez. Eibach alalım ne kadar indirirse bahtımıza artık. 25 mm.

AliGizda
04-03-2016, 10:33
Bundan bir yıl önce sıfır Corsa alacaktım, adama spor yay taksam garantiden çıkar mı diye sordum, adamın bana verdiği cevap yay takma abi boşuna direk üzerindekileri presslettir daha düzgün oluyor dedi. Bize ne yaylı arabalar geliyor hepsi illallah etmiş diye söyledi. Ne derece sağlıklı orası muamma ama.

_ozgur_
06-03-2017, 21:22
bende astra j için yay arayışındayım. geçen yılda niyerlenmiştim ucuz bişeyler bakarken maxtrac marka üründen çoğu kişi memnundu sertlik açısından. Ama nekadar satıcı ile görüştüysem hepsi benzinli dizel farkı olmadığını modelin tek olduğunu söylediler bir firma hariç evet evet o var elimizde diyip geçiştirdi bende huylanıp matrac ın kendi sitesinden broşürü inceledim. Türkiyede maxtrac satanlar 35mm 50mm 70m üç yayında bulunduğunu söylüyorlar ama broşürde tek bir yay gözüküyor oda35mm dizel benzinli ve turbo benzinli olmak üzerede üç çeşit yay üretilmiş ama hepside 35mm alçaltıyor. Fiyat istediğimdede kargo dahil 220euro gibi bir fiyat teklifi verdiler türkiyede nekadar maxtrac satan varsa merdiven altı bence

Oznsrl
06-03-2017, 22:14
ön yaylarım pressli h&r arkalarda pressli h&r ama bazen arkalara çakma fk lardan taktığım oluyor 5 lik yay 3 de pressli zamanla kendide salmış biraz 9 falan basıyor haha senelerdir bişey olmadı taabi olmicağı anlamına gelmez ama h&r lara bişey olcağını sanmıyorum bu arada çakma fk lar h&rdan daha konforlu :D

.::EmrE::.
06-03-2017, 22:32
Konu fena hortlamış, ama olsun :)

Yürüyen aksam konusunda Japon ve Almanlar dışında kimseye güvenmiyorum. H&R , KW, Eibach ve Blistein, Japonlarda da Tein, HKS, bu işin ehilleri. Bunlar dışında hiçbir markayı aracımın bagajına dahi koymam.

KandemiR
10-03-2017, 22:33
voglant eicbach şaşmayın

AşkınS.
10-03-2017, 23:21
Ben aracıma apexi marka olanlardan aldım.fakat yay alcaltmak yerine yükseltti: )
Sarı renk olanlardan gönderdi bu kez düşürdü ama 5 cm değil. Sekme vb gibi problemler yaşamıyorum

levent
10-03-2017, 23:50
bende astra j için yay arayışındayım. geçen yılda niyerlenmiştim ucuz bişeyler bakarken maxtrac marka üründen çoğu kişi memnundu sertlik açısından. Ama nekadar satıcı ile görüştüysem hepsi benzinli dizel farkı olmadığını modelin tek olduğunu söylediler bir firma hariç evet evet o var elimizde diyip geçiştirdi bende huylanıp matrac ın kendi sitesinden broşürü inceledim. Türkiyede maxtrac satanlar 35mm 50mm 70m üç yayında bulunduğunu söylüyorlar ama broşürde tek bir yay gözüküyor oda35mm dizel benzinli ve turbo benzinli olmak üzerede üç çeşit yay üretilmiş ama hepside 35mm alçaltıyor. Fiyat istediğimdede kargo dahil 220euro gibi bir fiyat teklifi verdiler türkiyede nekadar maxtrac satan varsa merdiven altı bence

Hakiki Maxtrac ben 2009 da taktım Corolla'ya hala üzerinde, Vogtland dan bi tık daha yumuşak, Eibach tan bir tık daha sert tam idealde bana göre. Belki TR de o yay ile en uzun yolu yapan insan olabilirim 110 bin km yi geçti taktığımdan bugüne daha tek bir sorun yaşamadım yaydan yana ki aile ile kullanıldı çoğunlukla.

2013 ten sonra hiç ülkeye girişi olmadı sanırım bu arada Maxtrac ın. Şuankiler inşaat demiri.

_ozgur_
11-03-2017, 17:41
evet aynı isimle merdivenaltı ürünleri sürmüşler piyasaya anlaşılan