PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ilk aracım Corsa

jnrjames
04-03-2016, 20:59
Merhaba sayın forum üyeleri, değerli abi ve arkadaşlarım ;

Forumu yazmaktan çok okuyarak takip etmeme rağmen ara sıra olmak üzere sorduğum zihnisinir ve fakir işi proje planlarıyla sizleri bunaltsamda destekleriniz fikirleriniz için çok müteşekkir oldum.

Yıllardır otomobil sevdalısı ve bilgilisi bilirdim kendimi Techturkeyi bulana kadar. Bulduğumda ise işin iç yüzünün hiç bildiğim gibi olmadığını fark ettim. Nitekim tecrübeleriniz, fikirleriniz, projeleriniz hep önemli rol oynadı benim için.

Yıllarca hep hayal ettim. Rotary bi makine olsun istedim. Sizlere sorular sordum, fikir edindim. Temizini aradım denk geldim param olmadı, param oldu istediğim paralara bulamadım. Dedim madem o kadar yakacağız Turbo lu birşey olsun eğlenceli olsun kaldığım yer ufak yakıt pek problem olmaz arasıra yüklenir hafif eğlenir keyfime bakarım dedim 200sx (s13) düşündüm. Aynı şekilde temiz uygun fiyatlıları kaçırdım, maddiyat el verdiğinde ise 35bin tl rakamlarına ulaşmıştı s13 ler.

İş güç değiştirme durumuna giriştim. Konularda onu da danışmıştım. Kısmet oldu istanbulda iş buldum. Şuan Ataköy sahilde Seapearl projesinde kaba yapı işlerine bakan bir firmada işe başladım. İst. a taşındım. kaldığım yer uzak olunca (bahçeşehir) araç ihtiyacı doğdu. E dizel mi olsa ne yapsak ne etsek derken kara kara araba bakarken buldum kendimi.

Heves ettiğim arabaların dışına çıktım. 206 gti bakmaya başladım. En azından hafif hızlı hemde orta halli bi yakıtla eğlenceli olur diye düşündüm. Derken hız/performans açısından çıtayı iyice dibe çekip 206 HDI bakmaya başladım. Ne göreyim s13 fiyatları gibi 206larda baya prim yapmış, primden kastım ekmeği yenmiş (temiz araçları tenzih ederek söylüyorum) araçların haddinden fazla beklenti ile satılmaya çalışılması. Borç harç bulur ederiz derken peder beyin 206+ hdi bakmaya başladığını gördüm. Tipini yadırgamama rağmen bende fikre kanalize oldum. 20binlerden 25binlere çıkarttık bütceyi ve yakın çevre öncelikli olarak babam araç bakmaya başladı. Çalıştığım iş yerinin şartları çok ağır. iş 7de başlıyor, 2 haftada 1 pazar iznim var. Dolayısıyla yükü babam çekti resmen. Bir kaç araç incelemesinin hüsran olması ve peder beyin yılmaya başlaması anlarında peugeot bayi ikinci elinde 206+ sorarken ha birde bu var diyerek bu corsayı göstermisler.

Peder bey fotorafları gönderdi

http://i.hizliresim.com/NAgl0P.jpg (http://hizliresim.com/NAgl0P)

http://i.hizliresim.com/YkWqZz.jpg (http://hizliresim.com/YkWqZz)

http://i.hizliresim.com/8Z2PRV.jpg (http://hizliresim.com/8Z2PRV)

http://i.hizliresim.com/D26Bgz.jpg (http://hizliresim.com/D26Bgz)

1-2 Kez binme fırsatı bulduğum, iç mekanını sade bulsamda koltuklarını duruşunu filan beğendiğim bir araçtı Corsa D ler. İçim bi kıpırdadı. Heyecanlandım. Olur mu olmaz mı derken peder bey telefon etti pazarlık vs derken iş ciddiye bindi. Hislerim tamamne heycandan çok endişe korku gibi hislere bıraktı. izin olayını ayarlayıp aracı almaya gittik.

ilk görüşüm;

http://i.hizliresim.com/m674AV.jpg (http://hizliresim.com/m674AV)

Görüm beğendim vs. derken noter evrak cart curt.. çıktık çorludan kırklareline doğru yola çıkmaya hazırlandık bir iki ufak işide halledip. Dedim babayla yanyana fotorafımız olsun. Herşeyiyle destek olduğu için minnettarım. Hayallerime hayatıma herzaman destek olmuştur.

http://i.hizliresim.com/3LjvG4.jpg (http://hizliresim.com/3LjvG4)

Tipleri mazur görün heyecandan ağzım yüzüm kaymıştı. Dönüş ve sonrasında evrak, kasko, trafik sigortası, plaka vs vs derken akşamı ettik. Bunca yorgunluğun üzerine sadece yemek yiyip traş olabildim. İstanbula dönmeden önce bi lastik havalarına, su vs kontrol edebildim. Yeni plakalarla ilk fotorafımızda olsun istedim.

http://i.hizliresim.com/Rk91zj.jpg (http://hizliresim.com/Rk91zj)

İşe git gel, Kız arkadaşla buluş filan derken ilk hafta baya bi km yapmışım. Gerçi hala devam ediyor km olayı. Tam 1 haftası olmuştu aracın ki canını yediğimin taksici bi abisi lambır lumbur arkadan vurdu. Çok üzüldüm kaza anında çok korktum. Yıllardır araç kullanırım ilk kazamı yaşadım. Arka taraf dağıldı, çok hasar oldu zannettim. Neyse ki bi yarık ve biraz boya çatlağı ile atlatmışız. Ama ne tutanak tuttum, ne taksiciden para talep ettim. Kazanın şokuyla bomboş baka kaldım yolladım adamı.

http://i.hizliresim.com/pz8XJL.jpg (http://hizliresim.com/pz8XJL)

http://i.hizliresim.com/kBLGdm.jpg (http://hizliresim.com/kBLGdm)

Eldeki imkanlar bunu sağladı, Beklentimizin imkanlarımızın çok çok üzerinde bi araca sahip oldum. Allah utandırmasın inşallah. Umarım sizlerde çok çok daha iyilerine, istediklerinize hayallerinize kavuşursunuz. Araç servis bakımlı temiz bir araç, ufak tefek kazaları olmuş ama önemsemedim. Tamir ve bakımları hep serviste yapılmış. Bundan sonra vakit buldukça kişiselleştirmeye, ufak dokunuşlarla güzelleştirmeye çalışacağım.

Aklımda olanlar;

-90Hp lik versiyonlarda bulunan 6 ileri şanzımanlardan temin edip +1 vites ve top speed temin etmeye çalışmak.
-Direksiyonu biraz yıpranmış, bulabilirsem OPC direksiyon, vites topuzu ve pedalları temin etmek.(Araca uyarsa ve fiyat olarak düşünülebilecek durumdaysa)
-Orta konsol ve direksiyondaki gri detayları fazla sade buluyorum. Yapabilirsem dış ve iç görünümdede kullanabileceğim alternatif bi renkle kombinasyon sağlamak.
- H&R 3.5cm lik yay(forumda ki konulardan okuduğum kadarıyla)
-Far karartma ya da siyah zeminli mercekli sport vs gibi bi modelin farları.
-Şık minnak bi spoiler
-Araçla birlikte bir takım yazlık lastikte verdiler (üzerinde kışlıklar var) satabilirsem yaz ayları için çok kollu ultraleggera tarzı 17 yada 18" jant lastik takımı.
-Detaylı temizlik, Arka tampon tamirat ya da değişimi.
-Hafif agresif bir lip ve bazı siyah plastik dış aksamların piano black tarzı göze batmayacak durumda boyanması.
-Performans tipi katalizör olabilir.

Bu listeyi genişletmeye çalışacağim. Buraya yazmamın sebebide bu konuyu hedef olarak koyup elimden geldiğince bütün sorularımı hep size yönelteceğim.

aknard
04-03-2016, 21:09
hayırlı uğurlu olsun, güle güle binin ilkler unutulmaz :)

mehmet6r
04-03-2016, 21:15
MaşaAllah kazasiz belasiz sürüşler, Nazar çıkmış hemen. Jant & yay kombini ile çok degisir duruşu.

Seven7
04-03-2016, 21:18
Hayırlı olsun güle güle kullanın. İlklerin yeri her zaman ayrıdır. Maşallah nazar değmesin.

_driver_
04-03-2016, 21:22
Öncelikle hayırlı olsun sonrasında geçmiş olsun. Corsalar güzel araçlar bir iki arkadaşımın aracını kullanma şansım olmuştu. Forumda corsa d olarak konu mevcut oradan güzel fikirler çıkartabilirsiniz gerçekten bu araçları hakkıyla yapan arkadaşlar mevcut sitede. Nazar çıkmış diyelim kazasız belasız kullanın

TigeR
04-03-2016, 21:34
Hayırlı olsun güle güle kullanın basık olunca çok tatlı oluyor corsa dler maşallah

jnrjames
04-03-2016, 21:47
Çok teşekkür ederim. Elimde ki lastikleri satmadan jant almam biraz mantıksız kalıyor bakalım duruma göre bakacağım. yay jant öncelikli tabi. Bu arada aracı kendim yıkayabileceğim yer bile bulamadım. Akşamları buluşum yıkama parlatma vs. işler yapan forum üyelerine kola çekirdek tostlar benden. bi akşam çağırın yeter

R.I.P
04-03-2016, 22:14
hayırlı olsun yay olarak 50mm h&r hakkıdır başka bişeye niyetlenme çünkü 2 gün sonra tatmin etmeyecek
50mm h&r + 215/45/17lerde durum böyle oluyor
http://i67.tinypic.com/15fkdcg.jpg

srkn.ylc
04-03-2016, 22:20
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

jnrjames
04-03-2016, 22:28
Tatmin konusunda haklısınız ama 5cm ler bana biraz çok geliyor. Bakalım belki dediğiniz yolu da izleyebilirim ancak 3.5cm kullanıp belki jant ebatını bi inc daha büyütebilirim. Tabi kısmet. ilk planım orjinal jantları gunmetal yapmak. Tasarımını seviyorum jantların. Ama ince çok kollu bi jant dediğiniz yaylarla efsane duracaktır eminim. İyi dilekleriniz için hepinize çok çok teşekkür ederim.

blumenberg
04-03-2016, 22:30
Hayırlı olsun , allah kaza bela vermesin, ilk araçlar çok önemlidir, insanda hep başka bir yeri vardır.

Ben de 90Hp 207 Hdi Manuel ile başlamıştım ve bendeki yeri hep ayrıdır, kasa hafif diye o kalkışta verdiği haz bir başka idi.

O listedekileri zamanla ve ağırdan alıp yapınca çok daha keyifli olacaktır.

jnrjames
04-03-2016, 22:47
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi zamanlar olacak işler bunlar. Benim için en önemli adım 6ileri şanzımana geçmek. Bunu deneyen varmı aramızda acaba? Yaşayabileceğimiz aksilikler neler olabilir? genel karakteristik ölçüler vs aynıdır diye düşünüyorum ama bakalım. Detaylı bi araştırma da bulunmam gerek.

LnchCntrl
04-03-2016, 23:11
Öncelikle hayırlı olsun, nazarı da çıkmış bu arada, cana gelmemiş çok şükür :)

6 ileri şanzıman aşkı nerden geliyor ? Beklenti nedir ?

Örnek veriyorum 5 ileri şanzımanda son hız şanzımanın müsade ettiği 240 ise, bu araç şu an 220 den fazla gitmiyorsa ve 6 ileri takınca top speed de fark olmasını beklemek yanlış olur, Yani ulaşamadığı hız için daha fazla alan yaratmak gibi bişey :) Bana çok ütopik ,artısı olmayan riskli ve maliyetli bir işlem olarak geldi :)

Kaldı ki, 5 ileri bir araç ile 6 ileri bir aracın şanzıman oranları ilk 5 vites aynı sona bi 6.yı ekleyelim tadında değildir illaki, her vites her devirde farklılıklar mevcuttur detaylı incelemedim sadece fikir yürütüyorum. Yani şu an ki şanzımanda 2.vites 2000 rpm'de atikce toparlayan bir araç 6 ileri bi şanzımanda 2.viteste rölanti civarı kalabilir vs. vs. Yani ne kadar çok vites o kadar çok hız mantığı kesinlikle yanlış olur.

Ya da ben konuyu hiç anlamadım ? :)

Babaya selamlar bu arada..

tlgylmz106
04-03-2016, 23:30
Hayırlı olsun maşallah kazasız belasız, aklınızdakilerde daha da iyi duruma gelecektir.

jnrjames
04-03-2016, 23:59
Öncelikle hayırlı olsun, nazarı da çıkmış bu arada, cana gelmemiş çok şükür :)

6 ileri şanzıman aşkı nerden geliyor ? Beklenti nedir ?

Örnek veriyorum 5 ileri şanzımanda son hız şanzımanın müsade ettiği 240 ise, bu araç şu an 220 den fazla gitmiyorsa ve 6 ileri takınca top speed de fark olmasını beklemek yanlış olur, Yani ulaşamadığı hız için daha fazla alan yaratmak gibi bişey :) Bana çok ütopik ,artısı olmayan riskli ve maliyetli bir işlem olarak geldi :)

Kaldı ki, 5 ileri bir araç ile 6 ileri bir aracın şanzıman oranları ilk 5 vites aynı sona bi 6.yı ekleyelim tadında değildir illaki, her vites her devirde farklılıklar mevcuttur detaylı incelemedim sadece fikir yürütüyorum. Yani şu an ki şanzımanda 2.vites 2000 rpm'de atikce toparlayan bir araç 6 ileri bi şanzımanda 2.viteste rölanti civarı kalabilir vs. vs. Yani ne kadar çok vites o kadar çok hız mantığı kesinlikle yanlış olur.

Ya da ben konuyu hiç anlamadım ? :)

Babaya selamlar bu arada..

A.selam oncelikle :) fikrimi soyle izah etmeye calisayim. Uzun yillar benzinli dizel bircok manuel ve otm. Arac kullanma firsati yakaladim. Fotorafta gordugunuz duster ve corsanin hemen hemen son vites disli araligi birbirlerine yakin. 2250 rpm civarlarinda 90kmh hiza yakin ikiside. Bunlarin disinda beni en cok etkileyen (bahsettigimiz konuda) yeni nesil symbol 90hp 1.5 dci sanziman ve oranlaridir. Dediginiz fikirlerin ihtimallerin hepsi kafamda mevcut. Yinede hatirlatmalariniz icin t.ederim.

Sizde takdir edersinizki dizel araclarin benzinlilere gore devir sevme orani cok dusuk. Yani benzinli atmo yada turbo 6000rpmde redline i baslayan bir aracla 5000devire yakin yuksek hizda seyahat etseniz pek sorun cikacagini dusunmezsiniz degilmi? Tahmini hizimizda 170 ve uzeri olacaktir ortalama( aractan araca farkeder tabi ki). Stabil giderken bi cekince duymazsiniz.

Ancak dizelleri gunluk hayatta pek 4000rpm in uzerine zorlamayiz dogru mu? Nedeni 4000-4250rpmden sonra dizeller genelde olu devir cevirir asiri yakar yahut riskli devir bandina girmis olur..

1 kere yuksek surate ciktim corsa ile oda 160+civarlariydi sanirim. Cekisi gidisi kapasite olarak 180leri zorlayabilecek gibiydi ama vardigim devir 4200ler civariydi. Isin ozu o devirden sonra 5500e kadar da gitme sansi olsada mantiksiz yada uzun soluklu yuksek suratlerde riskli ve mantiksiz.

Symbolden ornek vermistim yazimin basinda. 5 ileri ve 3000rpmde 165-170 gibi bir hiza ulasiyor 5. Vitesinde. He evet haklisiniz sanziman bu denli uzun diye 230 yapmiyor. Ama 190-200 civarlarina kadar olu devire yada tork kaybi yasayacagi devir bandina yaklasmiyor bile. Gunumuzde ki muhendislik algilari da bu yonde degisiyor. Etrafinizdako bir cok yeni aracin benzinli yada dizel son vites kullandiginizda bi hayli uzun soluklu oldugunu goreceksiniz.

Corsa 3000rpmde yaklasik 125kmh lik bir hiza ulasiyor. Yani baya baya bosa devir ceviriyor. Asiri agir bi kasasi yok. Aerodynamic yapisida cok kotu sayilmaz (dusterda bu aerodynamic handikapi surerken bile hissediyorsunuz). 140 ile otobanda devir bandinin 4te neredeyse 3 unu kullanmak gercekten ziyan. En azindan otobanda iken 140 150ye sabitleyip biraz daha dusuk devirlerde hem daha ekonomik hem daha az devir ve yorgunlukta, hemde daha saglikli motor kosullarinda ilerlemek mantiginda oldugum icin oyle bi fikrim var. Belkide gerceklestiremeyecegim. Ama deneyecegim. Ha son bir ekleme. 6 ileri hale getirebilirsem ozel yapim son disli (ayna mahruti) ile biraz daha kisisel bi oran elde etmeyi planliyorum.

Telefona gectigim icin imla ve yazim kurallari hak getire. Simdiden hatalar icin ozur dilerim. Umarim fikrimi tam anlatabilmisimdir.

Duzenleme: 4500 devirde yapacagi hizi guc ve tork olarak 3500 devirde de yapabilir.( sayilari sallamasyon veriyorum yanlis anlamayin) 4500 deki tork guc kaybi ile 3500 deki tork ve gucuk gelis hali, turbonun basinci vs olarak hemen hemen yaklasik civarlarda olabilir. ( mantigimi anlatmak icin degerleri sallamasyon veriyorum. Hicbir kaynaga dayanmadan. Bu olay 3800 devirle 4300 devir arasinda da denk gelebilir.)

Yani bu durumda kullandigimiz vites artis oranlarinda750rpm lik fark olan son iki disli (5 ve 6 vites olarak) arasinda gecis yaptigimizda hizlanmamiz pek farketmesede yada +40 50 kmh hiz kazanamasakta daha saglikli bi + 20 30 kmh kazanabiliriz.

iztuzu
05-03-2016, 09:57
Hayırlı olsun, güle güle binin. Yalnız 18" lastik o araca epey fazla gelmez mi?

jnrjames
05-03-2016, 10:31
Hayırlı olsun, güle güle binin. Yalnız 18" lastik o araca epey fazla gelmez mi?

Haklisiniz duruma gore bakacagim. Tasarimini begendigim 17ler goze hitap ederse 17 de kalirim. Etmezse 18e yonelebilirim. Ama dediginiz gibi risk faktoru icerisinde 18", kaldi ki yanaklarida baya ince secmek gerekli.

metin_1989
05-03-2016, 10:36
masallah corsa dler guzel aractır sorunsuz az yakıtlı bende de 2012 var sehır ıcı dısı karısık 1100 km gıdıyorum gıdısıde tatmınkar allah baska kaza bela vermesın :)

iztuzu
05-03-2016, 10:42
Haklisiniz duruma gore bakacagim. Tasarimini begendigim 17ler goze hitap ederse 17 de kalirim. Etmezse 18e yonelebilirim. Ama dediginiz gibi risk faktoru icerisinde 18", kaldi ki yanaklarida baya ince secmek gerekli.

3.5'luk yay kullanacaksınız, araba biraz daha vatan toprağına yakınlaşacak. O yüzden jant ET değerine ve lastik ölçülerinin hesabını iyi yapın.

BerkinAKCAY
05-03-2016, 13:34
Maşallah. Allah kaza bela göstermesin. Taksici olayında nazar çıkmış :). 18 jant corsayi rahat kaldirmaz diye düşünüyorum. Benim tercihim 17 den yana olurdu. 17 takip daha fazla basardim

Tayfa6
05-03-2016, 13:39
Maşallah aracınız çok iyi duruyor Allah kaza bela vermesin

FK.Sub
05-03-2016, 20:09
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xft1/v/t1.0-9/11219658_10206705884862256_4924962506546938051_n.j pg?oh=a41f4bd83f7199e37c9bad8f2b6b53cd&oe=57975B5E&__gda__=1469584044_034168104a81719891b7ab6a0ea0c77 7

Hayırlı olsun :) Corsa güzel araçtır,uzun kmler sıkıntısız binersiniz bende D sport'umu satalı bi 5 veya 6 ay oldu H&R yay ile alçaltıp 17 inç enkei jant ile kombinlemiştim aracımı sormak istediğin bir soru olursa sorabilirsin :)

bu arada elimde arka difüzör mevcut depoda duruyor hayırlı olsun hediyesi olsun corsana istanbuldaysan adresi vereyim alabilirsin benden istediğin zaman :)

jnrjames
06-03-2016, 10:11
Vallahi cok memnun olurum. Atakoyde calisiyorum. Bahcesehirde oturuyorum. Bosta duruyor ise alabilirim sizin icinde sakincasi yoksa. Hem tanisip sohbet etme firsati buluruz cay corba icer konusuruz. Soracak tonla soru cikartirim ben :)

xq288
06-03-2016, 11:05
hayırlı olsun , güle güle kullan toprağım.. :D

burcinkarabacak
06-03-2016, 13:54
Hayırlı olsun aynı heyecanı bende ağustos'ta yaşamıştım punto ile. 4x100 güzel jant bulma konusunda Allah kolaylık versin ben çok aradım en son orjinal fiat jantı aldım.

Güzel günlerde kullanman dileğiyle

Saygılar

jnrjames
06-03-2016, 15:07
hayırlı olsun , güle güle kullan toprağım.. :D

Tesekkurler adasim. Nickini uzun zamandir tanirim reelde tanismasakta caraudioturkeyden beri hatirliyorum :)

Guzel dilekleriniz icin hepinize t.ederim

FK.Sub
06-03-2016, 17:42
Vallahi cok memnun olurum. Atakoyde calisiyorum. Bahcesehirde oturuyorum. Bosta duruyor ise alabilirim sizin icinde sakincasi yoksa. Hem tanisip sohbet etme firsati buluruz cay corba icer konusuruz. Soracak tonla soru cikartirim ben :)

Boşta merak etmeyin adresimi ve numaramı pm atıyorum müsait olduğunuzda haberleşiriz alırsınız :)

ayter
07-03-2016, 10:35
Hayırlı olsun Enishan.Umarım en büyük kazan bu olur:).Bende 4x100 18 jant lastik var boşta duruyor,kırklareliye geldiğinde deneyebilirsin.araçta nasıl durduğunu görmüş olursun.konfor çekiş vs aklında fikir oluşur.

jnrjames
07-03-2016, 12:32
Hayırlı olsun Enishan.Umarım en büyük kazan bu olur:).Bende 4x100 18 jant lastik var boşta duruyor,kırklareliye geldiğinde deneyebilirsin.araçta nasıl durduğunu görmüş olursun.konfor çekiş vs aklında fikir oluşur.

Sagolasin Ayter im. Bir boslukta rahatsiz eder kapini calarim. Selamlar.

xq288
08-03-2016, 18:06
Tesekkurler adasim. Nickini uzun zamandir tanirim reelde tanismasakta caraudioturkeyden beri hatirliyorum :)

Guzel dilekleriniz icin hepinize t.ederim
ca-tr de bayağı sıkı takipçiydim :D ...

AliGizda
10-03-2016, 09:59
Allah heyecanınızı kaybettirmesin, güzel bir araç almışsınız umarım kafanızdakileri gerçekleştirirsiniz. OEM jantları kalsın bence gayet güzeller, araç açık renk olduğu için Gunmetal boyarsanız duruşu çok değişecektir. Corsa' lar sert süspansiyona sahip olduğu için ince yanak lastik dökecektir arabayı, hiç gerek yok bence. Sonrasında güzel bir pasta cila, beşiktaş baskı APP yay kombinasyonunun üzerine ön cam dahil film yaptınız mı çok tatlı duracaktır. Kazasız belasız sürüşler.

Tayfun.O
10-03-2016, 14:09
Çok temiz ve isabetli karar vermişsiniz yanlız.
Araç dizelse 6. Vitesi boş verin size Top speed kazandırmaz ama yüksek hızda ekonomi yapar ve şehir içinde dizelse zırt pırt vites değiştirirseniz :)

jnrjames
10-03-2016, 18:24
Iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Bi sure alamam zaten jant lastik. Dedigim gibi elimde iki takim lastikte var. Bakalim guzel bi takas imkani filan denk gelmedigi surece jantlar simdilik orjinal kalacak. Gunmetal tarzi bi renk bende dusunuyorum. Ancak yay aldigim zaman boyayim dedim. Aracta perde var o yuzden film olayi dusunduruyor . Yaz lastiklerine gecmeden jantlari da boyarim yaylari takip. Simdi esas soru bu h&r yaylari orjinal olarak nereden bulabiliriz?

jnrjames
29-03-2016, 09:35
Tekrardan selamlar. Gecen ay corsaya ufak bi hediye almistim. Yetersiz gelen ses sistemine alpine in aktif subw. Montajlattim. Ilk hediyem bu oldu corciye. Urun ile ilgili merak ettiginiz seyler varsa goruslerimi aktarabilirim.

Gelelim bu ay yapmak istediklerime. Bu arka tamponun tamiratini halletmek istiyorum kismetse. Bu durumda araci babama teslim edip boya tamirat vs gibi islemlere girmek demek. Hazir boyle bi firsat varken aklimdaki isleride ekleyeyim. Boyaci isini bir kerede tamamlayayim istiyorum.

Sirasiyla;

-arka tampon tamirati ve boyasi
-on kaputta tas vuruklari var kaputu komple temizletip boyanmasi
-on tamponda izgara panjur vs gibi aksamlarin parlak siyaha boyanmasi(bu konuda fikirlerinize ihtiyacim var)
-Lip (astra h lipi yada corsalarda genelde kullanilan evo lipine benzer bi lip arasinda kaldim) ve siyaha boyanmasi
-cam ustu kibar bi spoiler ve boyanmasi
-jantlarin gunmetal veya benzeri tonlarda koyu renge boyanmasi

On tampondaki o plastik aksamlarin boyanmasi konusunda ne dusunursunuz? Soyle bi ornek buldum şık geldi gozume.

http://i.hizliresim.com/0n0pAD.jpg (http://hizliresim.com/0n0pAD)

LnchCntrl
29-03-2016, 10:12
kafada ne varsa siyah yapabilirsin , hiç korkma.

ha mat mı parlak mı dersen tartışılır. zevk meselesi.

herşeyden önce eğer yoksa besiktas baskı plakaları al derim.

jnrjames
19-05-2016, 08:40
Merhabalar tekrardan. Aracin arka tampon ve boya rotuslerini yaptirdim. Yikama sonrasinda guzel bi geri donus fotorafi ekleyecegim.

Sizlere danismak istedigim birsey var. Avusturyadan corsa d icin alabilecegim avantajli bi urun varmi sizce? Yakinda gelecek tanidiklar var. Imkan varken kullanayim diyorum. Siz olsaniz ne alirdiniz?

irfanakbas
20-05-2016, 18:55
Araçta hız sabitleyici yoksa, hız sabitleyicili sinyal kolu. Daha büyük parça getirme imkânınız varsa yeni tip afl mercekli farlar getirip burdanda yeni tip tamponla araç makyajlanabilir.

jnrjames
21-05-2016, 17:08
Hiz sabitleyici once ki sahibi tarafindan takilmis. Tavsiyeleriniz icin t.ederim.

aykutsafakyaman
21-05-2016, 18:10
OPC direksiyon vites topuzu pedallar vb. urunler tahminim daha uygun olucaktir :)

jnrjames
22-05-2016, 11:41
Dogru hemen bi fiyat sorayim :)

jnrjames
25-05-2016, 11:30
http://i.hizliresim.com/5V4ELj.jpg (http://hizliresim.com/5V4ELj)

Dandirik yikama sonrasi