Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW e34 520i vs e36 320i Araç seçimi H.K ?
selamun aleyküm techtürkey sakinleri ;
Arkadaşlar daha önce araç yönelimiyle ilgili konu açmıştım ordan aldığım kararla tercihimi e34'ten yana kullanma kararı aldım .
Araştırma yaparken 320i ler'de denk geldi fakat sizlere'de bir danışayım dedim .
Bmw e34 520i 'ler 15-20 arası fiyatlarına göre Sunroff , Abs,Klima ,Deri Koltuk çok ideal 98 Doğan slx'e 15 binlira vermekten iyidir . Hem kalite , Konfor , Güvenlik , Aynı zamanda M50 6 silindir ayrıcalığı var .
e34 520i'lere bakarken 320i'lerde denk gelmiyor değil aralarında onlarda 20 binlira civarı . . .
Tahminimce 20 bin liralık e36'dan uzakdur diceksinizdirde ben size danışıp sizlerden duymak istedim .
Ve 1-2 haftadır araştıryorum e34 520i ler'de ;
Otomatik şanzıman'ları nasıldır .Baktım mı Cruise Control filan var bazılarında insanı etkiliyor .
Hangi modeller'de Kilit Diff vardır .Ve almışken kaç model , hangi özelliklere dikkat etmek gereklidir .
90-92 e34 M50 motorlarda Vanos yoktu sanırsam , Vanoslu mu Non-Vanos mu tecihen :D
Son olarak'ta Çevreniz'de Bana önerebiliceğiniz ;
Eş,Dost,Akraba e34 ve Abs,Sunroff,Kliması olan :D OBC duruma göre e36
Arkadaşlar Max. ayırabilicem limit 20 bin 520i için e36 şuan arka planda olduğu için kafama göre 520 bulamazsam olmadı 2-3 ay daha biriktiririz 320i alrızı :D . . .
Beni üzmeden seneye askere gidicem gidene kadar kullanabiliceğim, Etrafınızdaki bakımlı , Masrafsız araç varsa satılık önerirseniz'de sevinirim . Ufak tefek şeyler mutlaka olur .
Önemli olan ; Motor , Alt takım , Yürür .
Forumdan bir kaç arkadaş , abi öneride bulundular , sağolsunlar , dahada olursa sevinirim . . .
Göstericeğiniz ilgi ve alakaya şimdiden teşekkürler . . .
Herkese iyi forumlar . . .
livaneli
05-03-2016, 17:56
e36 3.18i'yi( 91 model, düz vites )6 yıl kullandım ve 7 yıldır e34 5.20ia (96 model, otomatik) kullanıyorum.
5 serisi 3'e göre daha konforlu, şasisi sağlam (e36'da arka kule yırtılması olmuştu).İkisinde de şanzıman sorunu yaşamadım ; e34'ün otomatiği -yeni nesillere göre- verimsiz olsa da sorunsuz.Yakıtı 3 serisine göre -ağırlıktan ve şanzımandan dolayı - fazla.Kısa mesafe,dur kalk trafikte 15 litreye varıyor.Uzn yolda 10-11 litre arasında (lpg)
Parça fiyatları yakın ve parça sorunu ikisi için de yok denebilir. e36'nın ön takımı daha narin. e36'yı b18 motor bile rahatça kaldırıyordu bana göre, b20 daha doyurucudur.
Kişisel fikrimdir ama bu konfordan sonra bir kez daha e36 almam.
BMW Cİ Tayfa Was Here ! :D
Yaaa bu 5.20 i fiyatları almış başını gitmişmi yoksa bana mı öyle geliyor .
Çok güze lolup 18 e de var pert gibi görünüp 25 e de . Hayırlısı bakalım nasip kısmet . . .
Daha neler denk gelicek :)
Peki bu e34'lerde Kilit Difransiyel standart mı yoksa değişkenlik gösterebiliyor mu :)
ghibli06
05-03-2016, 18:29
olayı sadece fiyatı uygun gözüyle görürsen çok üzülürsün... 20 liraya al 20 liraya bin gibi bir durum söz konusu değil, 3-4 bin liradan aşağı binilecek duruma zor getirirsin, çok çok temizini zaten 25 bin lira civarına veriyorlar, benim ustamın yeğeninde çok güzel vardı 27bin liraya verdi (e34 3.20i)...
M50 motorun TU olanı tek vanosludur, vanos arıza yapan bir parça, tamir takımı da var revizyon da gerektirebiliyor, ama bu demek değildir ki vanossuz olanlar sorunsuz, öncelikle 25 yaşında 2. el bir araba aldığının bilincinde olmalısın, tofaş 15 liradır ama tamponu 150 lira stopu 30 tl vs vs
3-5 kasa tercihi ise sana bağlı, e36 dizayn olarak hala çok hoşuma gider, orj. aksesuarları ise apayrı bir görüntü kazandırıyor, parçası da bol, çıkması da...
ghibli06
05-03-2016, 18:30
BMW Cİ Tayfa Was Here ! :D
Yaaa bu 5.20 i fiyatları almış başını gitmişmi yoksa bana mı öyle geliyor .
Çok güze lolup 18 e de var pert gibi görünüp 25 e de . Hayırlısı bakalım nasip kısmet . . .
Daha neler denk gelicek :)
Peki bu e34'lerde Kilit Difransiyel standart mı yoksa değişkenlik gösterebiliyor mu :)
kilitli diff standart değil...
ghibli06
05-03-2016, 18:31
olayı sadece fiyatı uygun gözüyle görürsen çok üzülürsün... 20 liraya al 20 liraya bin gibi bir durum söz konusu değil, 3-4 bin liradan aşağı binilecek duruma zor getirirsin, çok çok temizini zaten 25 bin lira civarına veriyorlar, benim ustamın yeğeninde çok güzel vardı 27bin liraya verdi (e34 3.20i)...
M50 motorun TU olanı tek vanosludur, vanos arıza yapan bir parça, tamir takımı da var revizyon da gerektirebiliyor, ama bu demek değildir ki vanossuz olanlar sorunsuz, öncelikle 25 yaşında 2. el bir araba aldığının bilincinde olmalısın, tofaş 15 liradır ama tamponu 150 lira stopu 30 tl vs vs
3-5 kasa tercihi ise sana bağlı, e36 dizayn olarak hala çok hoşuma gider, orj. aksesuarları ise apayrı bir görüntü kazandırıyor, parçası da bol, çıkması da...
e34 5.20i olacaktı edit yok maalesef...
Kagan_KOÇAK
05-03-2016, 19:09
ben 7 aydır 1991 model 24v vanossuz e34 kullanıcısıyım,bu araçların temizleri 20 bin civarı satılıyor ama aralarında keleklerde mecvut.13 e de var ama yüzüne bakmazsınız.Benim aracım sanroof,koltuk ısıtma,6 tus obc,deri koltuk,abs,klima yani dolu bir araç bu araçların doluları keyif veriyor boş paketi pek boşunuza gitmeyebilir.Tercihiniz düz vites olsun otomatikleri baya yakıtı artırıyor sizi üzebilir benim aracım manuel 35 kuruş civarı geziyorum.7 aydır gerçekten beni kendine bağlayan bir araç oldu konfor açısından mükemmel bir araç ben kendi aracımda konforu hissetmek için arka koltukta kolçağı açıp yolculuk yapmışlığım var:D e36 heyecan arayan gençler için yapılmış e34 ten ağır abiler için 100'e sabitleyip sağ şeritten devam :) Birde M50 6 silindir sizi mest edecek bir motor hastası olursunuz 518e sakın bulaşmayın.Başka merak ettiğiniz soru varsa yardımcı olmaya çalışırım.
Coupe olcaksa e36 satarkende kar edersin
tlgylmz106
05-03-2016, 20:09
O fiyat aralığındaki e36 sizi üzebilir piyasa durumuna bakarak konuşmak gerekirse. Ancak o fiyata dolu ve temiz bir e34 bulunabilir sabredilirse. O yüzden e34 daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.
e34 düşünüyorsan biraz ince eleyip sık dokuyacaksın.Aradığın olmazsa olmaz aksesuarların varsa vaz geçme ben yaklaşık 6-7 ay aradım minimum 13-14 tane araç baktım bu süre zarfı içerisinde.Denizlide buldum en sonunda aldım getirdim.Masrafsız olduğu halde şuana kadar 2bin tl yedi 2ayda içim rahat olsun diye çoğu parçayı kendim zaman gelmeden değiştirdim.2 ayda bir kere şaka yaptı oda ilave su pompasını patlattı. İlavesini ilk defa duydum yaklaşık 1hafta aradık bulamadık. en snunda forumdan yekta arkadaşım sağolsun parçanın iptal edilebileceğini söyledi.Bendeki '96 e34 otomatik. Bazen ilk viteslerdeki hantallığı beni şaşırtıyor. yakıta gelince 100tl gaz ile 240km gidiyorum aynı araçla denizliden buraya 650km 200tl ye geldim. e46 satıp e34 aldım kasasına aşığım.e36 ile e34 çok farklı araçlar zevk meselesi. İnşallah istediğin gibi bir araç bulursun.
sansar34
06-03-2016, 18:13
1990 e34 520i m20b20 kullanıcısıyım suan audi erel de araç kabuldeyin her gun farklı farklı bir suru arac geliyor rs6 sınada bindim a1 nede bindim ama aksam eve gelip abımden arabanın anahtarını yorgun olsamda ısteyıp cıkınca aldıgım kullanıs zevkı gun icerisindekı butun arabalardan daha zevklı.
bendekı e34 3cu sahibyim. ik sahibi sirketi içerisinde al sat yapmıs hep ikinci sahibide tanıdıgıymıs 6 ay kullanmıs 3cu olarak sahibide bize nasip oldu tek kelime ile lpg takılmamıs bır araç bak bendekı araca hic tüp takılmamıs ve 362k km de olamasına rağmen hala gaza oturdunmu kafayı kaldırıyor :D biliçli hor kullanıcı olmalı yuklendıgı kadarda bakımına yagına yag filtresine dikkat edilmeli periyodık bakımları aksatılmamalı diye dusunuyoru.
eğer m50 bakacakasanızda non-vanos alınmalıdır bu benım nacızane fıkrım.
deri yerine kumaş döşeme daha iyi olur bir cok deri döşemeli araçın derisi yıpranmıs oluyor
belkı başakasının başına gelmemiş olabilir ama ben aracımı baktırırken usta bulabilecegin en iyi m20 motorlu bmw 520 demıstı hakkattande oyleydı ama bir kalerifer muslugu motorundan dolayı hararet yapabılıyor sız sız olun kalerifer muslugunu kontrol ettırerek alın aracınızı mazalla conta yakarsınız farkına bıle varmadan.
kalerifer muslugunun tamırını kendım yaptım cıkması 250 tl den baslıyor temızlıgıne gore degısıyor sorunda muslugun ıcındekı motor oksıtlenme yapıyor bıyerden sonra o suyu motor komurlerının oraya verıyor hem su kacırıyor hemde kalerıfer muslugu motoru curutuyor bır sure sonra musluk motor calışmıyor hararet yukselıyor. tamıratta harcadıgım para bır tup sıcak sılıkon sanayıde yenı fırca komurlerı yaptırmak oldu sok takı kendım yaptım.
motor konusundada sıkıntınız 12 valf 24 valf olmasın ikisinde bakımlı oldugu surecek bır omurluk motordur.
sansar34
06-03-2016, 18:22
araç almakla bıtmıyor sonrasında sıze tavsıyem termostat ve devir daim pomoalarını elden gecırmenız sogutma hortumlarını değışmenız radyatoru temızletmenız eger aklınızda soru ısaretı varsa değiştirmenız.
bujılerı değıstırmenız ve rolantı motoru temızlıgı yapmanızı ve eğer m20 motor ise 100tl gıbı bı paraya bujı kablolarınızı değiştirmenız sızın açınızdan en azından bunları yapmıstım bunlardan değildir demenizi sağlar
Evet Arkadaşlar e34 üzerine iyice yoğunluk verdik , ilgi ve alakalarınız'dan dolayı çok ama çok teşekkür ederim . Şimdi geldik diğer bir konu araç seçimi sorgulamada yazdım pek ilgilenen olmadı burdan şansımı denemek istiyorum !
Bir kaç araç var favorilerim'de sizlerinde görülerini almak araçları tanıyan bilen varsa bilgilenmek hakkında !
İstanbul'da 94 ' 520i Busines gördüğüm en dolu Cruise Yok birtek ! Recaro elektirikli ısıtmalı kolduk , 16 tuş obc , klima,sınroof,abs standart zaten 4 cam auto Kilit Difff
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-orjinal-e34-5.20i-business-279904659/detay/)
İstanbulda 95'520i Busines Sıfır motor Cruise var ama koltuklar ile iç kaplama zevksiz :D Kilit Difff
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-ful-plusful-520i-272272574/detay/)
Gaziantep'te 95'520i Standar Abs,Klima,Sunroof Ön iki cam auto. Duruş ve rengi forrr.
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-ascar-motorlu-tasitlar-dan-bmw-5.20i-e34-kasa-150hp-24-valf-273227728/detay/)
İstanbulda 92' 520i Kırmızı Standart Donanım 2 cam auto Fiyatı uygun :)
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-harika-bir-arac-273234094/detay/)
Arkadaşlar ilgilenenlere çok teşekkürler !
Kafamdaki bir soru daha Sanırsam e34 M50 motorlarda 3.45 Oranlı diff varmış ;
Farklı oranlarda uyan diffler var mı ve 3.45 Kilit Diff'in şuan piyasası nedir ?
Herkese iyi forumlar . . .
Belki karşı çıkanlarınız olacaktır ama 3 serisine binen kesim ile 5 serisine binen kesim farklı olduğu için o fiyatlara alacağınız e36 okeye dönüyordur e34ü tavsiye ederim..(ucuz e36dan dili yanmış biri olarak)..
Pendikteki güzel görünüyor, iç kombinasyonu ve donanımı süper
Tayfun-E30
11-03-2016, 07:30
modelli ve düşük kmli e34 olmasına özen göster recarosu vs takılır.. ayrıca kesinlikle vanoslu al.
Az önce bu denk geldi arkadaşla görüştüm . Bir'de sizlere danışalım bakalım
Kocaeli Gebzede 91' 520i Standar Abs, Klima,Sunroof Extra Isıtmalı, Hareketli Recaro var . . .
Arkadaşlar vanoslu mu Vanossuz mu ? Arasındaki fark nedir ?
Aracın linki koymayı unutmuşum . . . :D
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bordo-bereli-satista-280528126/detay/)
AliGizda
11-03-2016, 09:22
Araç M50 güzel ve dolu bir araç fakat o stoplar nedir öyle yaa. E34 candır, vazgeçme.