Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egea'yi amerİkaya sattik, adi neon oldu

UĞUR YUMAK
07-03-2016, 07:58
http://www.otoajanda.com/haber/7997/fiat-egeaya-yeni-sefer-gorev-emri/

Egea'nın ön panjuru ve motoru değişerek adı NEON olarak satılacak

punto_multijet
07-03-2016, 09:12
zaten dobloda dodge ram olarak satılıyor

FET
07-03-2016, 09:17
Macaristan 'da TIPO adı altında satılıyor,

http://www.hasznaltauto.hu/auto/fiat/tipo/fiat_tipo_1.6_mjet_120_le_dizel_opening-9890091

darkmoon
07-03-2016, 09:30
bunlar doğal şeyler fiat chrsley groupu satın aldı (FCA) chrsyler groupun altında dodge da var.. zaten deniyordu neon yeni tipo bizdeki agea olucak diye..

chrsyler araçlarıda avrupa pazarında lancia departmanının adı altında satılıyor.. artık sirkülasyonu çok olan iş ticari halk sınıfı çok tutan modellerde dünya düzeni böyle bir model 5 farklı marka.. değiştir bir ızgarayı arka tamponu sat gitsin.

NakkaSss
07-03-2016, 09:45
Ortalık malı oldu marka

Ome_RS
07-03-2016, 10:55
Hıyarlar dışarıya satılan modelin konsolunu bi ufak değiştirmişler. Daha büyük mercedes ve mazda 3 lerde bulunan tip ekran takmışlar. Benim hoşuma gitti.
Sw çok güzel olmuş clio 4 yerine tutar diye düşünüyorum.
Egea'm olsa farklı olmak için neon ızgarası takardım daha çok yakışmış sanki çakma cla ızgarası yerine.

LnchCntrl
07-03-2016, 11:11
tam adını öğrenir gibi oluyom paat konu açılıyo yok yok adı şuymuş diye :SDSfdflgşdfg

darkmoon
07-03-2016, 11:13
zaten emin ol yapan olucaktır hatta neon ön göğsünü bile takan olucaktır.. zamanında şahinlere doğan torpidosu takarlardı :) o misal :)

EmreS13
07-03-2016, 11:59
Yav şimdi bu arabanın adı ney?
Bi sabit kılsalarda artık aha işte bu desek. :D

Berkan
07-03-2016, 12:24
Yav şimdi bu arabanın adı ney?
Bi sabit kılsalarda artık aha işte bu desek. :D

tipo - egea - neon :D

MBuğra
07-03-2016, 12:30
Artik internetle dunyadaki herseye aninda ulasalabilen bir cagda, urettigin bir mala pazar pazar farkli model ismi koymak neden?

Almanlarin bu yonunu seviyorum, 1 se 1 A3 se A3, S ise S :)

MCN21
07-03-2016, 12:32
Yillarin neon efsanesi agea olmus :D

JANJ@N
07-03-2016, 12:39
panjur da yakışmış hani :)

darkmoon
07-03-2016, 13:40
Artik internetle dunyadaki herseye aninda ulasalabilen bir cagda, urettigin bir mala pazar pazar farkli model ismi koymak neden?

Almanlarin bu yonunu seviyorum, 1 se 1 A3 se A3, S ise S :)

almanlarda az değil :) aynı motor aynı şanzıman hatta aynı yürüyen aynı elektirk sistemi kupa ve iç kokpit farklı isimi değiştir farklı markada farklı isimde sat :) italyanlar üşenip bir ızagara değiştiriyor almanlar komple kupayı değiştiriyor :)

K0213
07-03-2016, 13:48
arabaların zaten karakteri kalmamıştı, artık adı sanı da kalmadı!
O nedenle klasik araçlar her zaman bana daha keyifli gelmiştir.

darkmoon
07-03-2016, 14:02
zaten eski araçlara çok rağbet var..

insanlar alıyor artık ikinci araba olarak projelik genci yaşlısı trafikden çekiyor ufak ufak acele etmeden para oldukça topluyor.
şu anda genç bir kardeşimde 560 sec var bomba gibi geliyor araç. bir arkadaşda da 1978 camaro var oda 5 yıldır topluyordu ufak ufak oda on numara bitmek üzere bir tanede 307c.c var onada 2.0 hdi motor takıldı 407 den çıkma onunda ruhsatı ile uğraşıyorlardı motoru işletmek için.. 307 bittimi 307 nin sahibi bir tanede 306 cabrio alıp ona 1.6 yada 2.0 hdi motor takmayı planlıyordu en son konuşduğumuzda..

UĞUR YUMAK
07-03-2016, 16:24
evet yaa, bu panjur daha güzel.

Faruk'S
13-03-2016, 09:26
o zaman Egea ismi bi nevi algı operasyonu gibi ? Türkiye de bakın biz üretiyoruz bizim arabamız bizim ismimiz, Ege nin derin sularından aldık bu ismi felan algısı oluşturmak için yapılmış bi kandırmaca mı ? Yoksa ben mi kötü düşünüyorum :D

DR059
13-03-2016, 10:06
Amerika pazarı çok büyük bir pazar.
Bu pazarda Fiat marka olarak şu an sadece 500 ile kendini gösteriyor, ileride 124 Spider de dahil olacak.

O pazarda Dodge 100 yılı aşkın süredir bilinen bir firma.
Böyle bir pazara bilinen bir markanın gölgesi altında girmek fırsatını kaçırmak çok saçma olurdu.

Egea ile Fiat güzel bir iş başarmış. Araç gayet alımlı, Linea gibi bir araçtan sonra Egea bir gömlek üst sınıf tadında.
Türkiye'de üretilip, Amerika pazarına satılan her araç bizim için ciddi bir başarıdır.

darkmoon
13-03-2016, 16:52
neon türkiyede üretilip amerikada satılmaz.. tam bir tedarik başarısızlığı olur.

burda 3 liraya mal edip 10 lira transport parası verip birde amerikada yurtdışından gelen araçlara vergi uygulaması var türkiye gibi o yüzden büyük avrupa markaların ya amerika içi fabrikaları var yerli üretim yapıyrolar yada amerika için başka marka üretiyorlar infiniti lexus genesis gibi.. yani 3 liralık şeyi kendi pazarında belki 4-5 liraya mal edip satmak varken ..

amerikada dodge tesislerinde üretilir yüksek ihtimal ..

ahmetbaha-drs
13-03-2016, 16:58
İyide Egea zaten Dodge Dart'ın Türkiye'ye uyarlanmış hali değil mi ? Tereciye tere satıyoruz :D :D

Ome_RS
13-03-2016, 21:53
Hafta sonu bursadaydım hb ve sedan gördüm sarı T plaka deneme arabaları.
SW canlı çok güzel görünüyordu.

B-Devi
22-03-2016, 09:09
Dodge ddeyip geçmeyelim. Adamların hakkını vermek lazım. Egea sıradan bir otomobil gibi görünüyor ama Neon bambaşka :) Aman Allah'ım o orta ızgara nasıl da yakışmış öyle :(

-ER-
22-03-2016, 09:18
rabayı arkadan görmeyin efsane olmuş

http://www.dodge.com/en/dart/

-ER-
22-03-2016, 09:21
http://www.dodge.com/assets/images/vehicles/2016/dart/features/packages////thumbs/2016-dart-packages-blacktop_02.jpg

http://www.dodge-dart.org/forum/attachments/dodge-dart-gallery/13940d1370135876-my-header-orange-dart-photo-gallery-lots-pics-img_1247.jpg

http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/201410/dodge-dart-r-t-conce-5_600x0w.jpg

Draniela
22-03-2016, 10:16
ikisi de çirkin aslında :D koltukları çok güzel sadece :D

punto_multijet
22-03-2016, 23:15
neon türkiyede üretilip amerikada satılmaz.. tam bir tedarik başarısızlığı olur.

burda 3 liraya mal edip 10 lira transport parası verip birde amerikada yurtdışından gelen araçlara vergi uygulaması var türkiye gibi o yüzden büyük avrupa markaların ya amerika içi fabrikaları var yerli üretim yapıyrolar yada amerika için başka marka üretiyorlar infiniti lexus genesis gibi.. yani 3 liralık şeyi kendi pazarında belki 4-5 liraya mal edip satmak varken ..

Araçlar buradan gidiyor ama vergiye takılmıyormuş. Ufak bir püf noktası sayesinde doblo da egea da buradan gönderiliyor

samet59
22-03-2016, 23:21
Allah ım sen o dodge panjuru Türkiyedeki etiketçilerden sakın amin :D

B-Devi
23-03-2016, 19:49
Allah ım sen o dodge panjuru Türkiyedeki etiketçilerden sakın amin :D

Amiiiinn :))) hahahhahahha

mimit
23-03-2016, 20:00
fiat bir süre öncede zaten dodge journey i fiat freemont adı altında satmaya başlamıştı ülkemizde, Amerika pazarına peugeotta geri dönüyor,amerikan pazarında girecek otomobillerde illaki fark olacaktır bize de yarasa bari bu gelişmeler.

XSi
27-03-2016, 13:29

Olmaz diye birşey yok. Ford connect lerden yapılıp satıldı amerikaya.

Turkiyedeki Ford fabrikalarında Rusya, Çin ve brezilya pazarları için üretim yapılıyor.

Bu tamamen hesap kitap işi. Burada yapıp amerikaya da gidebilir, nakliye maliyeti belirttiğiniz gibi uçuk değil.

Ülkemizde satılan jettalar meksikadan geliyor diye biliyorum.

Egea muadili dodge neon meksikada uretilecek diye okudum 1-2 yerde.

darkmoon
27-03-2016, 13:51
illaki maliyetler düşürülebilinirde amerika bu işin kalesi iken türkiyede üretilip satılması bana çok mantıksız geliyor. Adamlar 50 tane fabrika var . diyiceksinizki ucuz maliyet o zamanda yanı başında meksika var .. onu geçdim güney amerika ülkeleri var hadi onuda geçdim çin var..

Bilmiyorum türkiye bana mesafe olarak uzak geldi sadece.. yoksa bizimd eonlardan aşağı kalır üretim kalitemiz yoktur neticede üretemesekde montaj ülkesiyiz montajdada en iyilerden biriyiz..

Yigit-Y
27-03-2016, 14:01
egealar 2 3 seneye bunlara dönüşür

arkasına bittim ben acayip iyi olmuş egea ile uzaktan yakından alakası yok :D

XSi
12-04-2016, 20:34
http://m.milliyet.com.tr/Uzmanpara/NewsArticle?ID=45110

Habere göre Türkiye den gidecekmiş, güzel haber ülkemiz için

Yigit-Y
12-04-2016, 20:36
Hb uretimide başlamış

Linea dan güzel hayırlı olsun

makif84
21-04-2016, 16:27
Hb uretimide başlamış

Linea dan güzel hayırlı olsun

Hb olan tipo olarak satılacak sanırım

atituti
22-04-2016, 00:10
o ön panjur bizde moda olmaz , artı işareti la bu haç var bunda diyen tayfa alfayı bitirdi bu panjurda iş yapmaz rahatız ele ayağa düşmeyecek.araba güzel olmuş

Trance-R
22-04-2016, 07:24
TR'de TİPO olarak satılacaktı abi. Geleneksel takılacaksın az... Palio- Albea - Linea - Egea.... ulan bildiğin TİPO sedan işte... o sınıfta adını değiştirme, zaten o sınıfta Tipo'dan sonra doğru dürüst araba çıkmadı :) ... Marka ve Model bilincini kaybediyorsun.

Mesela, Toros vardı... 12 ts filan. Symbol yerine TOROS olmasını isterdim açıkcası.

Arkadaşlar, Alman'ları övmüş... Alman Disiplin sahibi bir millettir. Araçları da ona göredir. Fakat, Şirket Evlilikleri sebebiyle Alt markalarına Kendi üretimlerini satıp yürütüyor. Gayet iyi. Marka ve Model bilincini kaybetmeden ilerliyor.

Yarın bir gün, FIAT çıkıp şunu diyemeyecek mesela ... TİPO'nun 40. yılı... Tipo olarak sattığın araban yok :) Götü toparlamak için, Egea; zaten Tipo'nun soyundan geliyor filan, yemezler.

Berkan
22-04-2016, 09:59
TR'de TİPO olarak satılacaktı abi. Geleneksel takılacaksın az... Palio- Albea - Linea - Egea.... ulan bildiğin TİPO sedan işte... o sınıfta adını değiştirme, zaten o sınıfta Tipo'dan sonra doğru dürüst araba çıkmadı :) ... Marka ve Model bilincini kaybediyorsun.

Mesela, Toros vardı... 12 ts filan. Symbol yerine TOROS olmasını isterdim açıkcası.

Arkadaşlar, Alman'ları övmüş... Alman Disiplin sahibi bir millettir. Araçları da ona göredir. Fakat, Şirket Evlilikleri sebebiyle Alt markalarına Kendi üretimlerini satıp yürütüyor. Gayet iyi. Marka ve Model bilincini kaybetmeden ilerliyor.

Yarın bir gün, FIAT çıkıp şunu diyemeyecek mesela ... TİPO'nun 40. yılı... Tipo olarak sattığın araban yok :) Götü toparlamak için, Egea; zaten Tipo'nun soyundan geliyor filan, yemezler.

Egea Hb olarak siteye konmuş bile :)

http://egeahb.fiat.com.tr/